Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Žaga lll

grozljivka
To je šele trpljenje.
Na sporedu od: 27.10.2006, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Leigh Whannell po zgodbi Jamesa Wana
Psihopatski morilec Jigsaw, ki uživa v igricah trpinčenja svojih žrtev, je v drugem delu Žage dobil prav tako kruto pomočnico Amando. Ta mu pomaga ugrabiti zdravnico Lynn, ki mora obolelega Jigsawa ohranjati pri življenju, med tem ko prav tako ugrabljeni Jeff rešuje smrtonosno uganko, ki odloča o njegovem življenju ali smrti. Toda obe žrtvi se ne zavedata, da ima Jigsaw z njima veliko večje in še precej bolj strašne načrte.

Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.

Zgodba

S svojo novo varovanko Amando se Jigsaw (Ugankar), pretkani prireditelj krvoločnih in težko rešljivih igric, ki spravljajo v obup policijo in celotno skupnost, znova izmuzne in izgine. Medtem ko se mestni detektivi trudijo z iskanjem vsakršne sledi, se zdravnica Lynn Denlon in detektiv Jeff niti najmanj ne zavedata, da bosta kmalu postala najnovejši figuri na izprijeni šahovnici.

V psihološko najbolj napetem in pretresljivem poglavju v trilogiji si vlogo preizkuševalcev delita Shawnee Smith in Tobin Bell.Pod tokratni projekt se je kot režiser znova podpisal Darren Lynn Bousman, zasluge za zgodbo gredo Jamesu Wanu in Leighu Whannellu, vlogo scenarista nadaljuje Leigh Whannell. Za produkcijo so poskrbeli Mark Burg, Oren Koules in pokojni Gregg Hoffman, kateremu je film posvečen. Izvršni producenti so Daniel Jason Heffner, James Wan, Leigh Whannell, Stacey Testro, Peter Block in Jason Constantine.

O produkciji

"Trpljenje? Šele začenja se..."

Jigsaw (Ugankar) umira in za konec je prihranil najbolj razburljivo igro. Pred dvemi leti je psihotični veleum močno prestrašil občinstvo s svojo kruto igro. Lani (letos v Sloveniji) se je odločil, da se znova poigra z žrtvami, in gledalci smo bili priča eni najuspešnejših grozljivih serij zadnjih let. Režiser Darren Lynn Bousman se vrača z novim poglavjem, ki v napetosti in krutosti še prekaša prejšnji dve poglavji. Oboževalci si bodo tokrat lahko podrobneje ogledali temačni svet Jigsawa (Ugankarja). "Že v Žagi II o Jigsawu (Ugankarju) izvemo veliko več kot poprej", razlaga Bousman in dodaja, da je načrt za igro zdaj še obsežnejši. Toda Jigsawa (Ugankarja) zapušča zdravje, zato bo s pomočjo nesrečnih žrtev poskrbel, da preživi in svoj načrt tudi uresniči. Producent Mark Burg pravi, da je Žaga III smrtonosna vožnja s toboganom. "Zanke so neverjetne in tudi Jigsaw (Ugankar) se predstavi, kot še nikoli doslej. Mislim, da bodo gledalci težko pravilno predvideli konec tega celovečerca."

Seveda Žaga ne bi obstajala brez izvrstnih zank, o katerih so oboževalci nenehno razpravljali na številnih spletnih forumih. Ustvarjalci filma v Žagi III obljubljajo še bolj izpopolnjene in zastrašujoče zanke, vendar podrobnosti o njih ne razkrivajo.

Igralska zasedba

Tobin Bell (Jigsaw-Ugankar) je s svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnostjo, da se karseda globoko vživi v psiho določenih likov, med drugim prepričal z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber - The Real Story. Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Jigsawa je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.

Shawnee Smith (Amanda) je svoj igralski prvenec zabeležila že pri 12-ih letih v vlogi plesalke v mjuziklu Annie. Le tri leta kasneje je prejela odlične kritike za nastop v televizijskem filmu Crime of Innocence, hkrati pa se je začela pojavljati tudi na gledaliških odrih, med drugim v Huntington Hartford Theatre. Kmalu je odigrala tudi stranske vloge v celovečercih Iron Eagle, Summer School, The Blob, Who’s Harry Crumb?, The Desperate Hours in Leaving Las Vegas. Gledalci so jo pred malimi zasloni lahko spremljali v serijah Lucky/Chances, The Stand, The Shining, The Tom Show in Becker. Po vlogi Amande v Žagi I je zaigrala v uspešnici Michaela Bayja The Island. Trenutno v Kanadi snema celovečerec Undercover.

Angus MacFadyen (Jeff) je nase prvič opozoril z vlogo Roberta the Brucea v mojstrovini Mela Gibsona, Braveheart. Poznamo ga tudi po liku Orsona Wellesa v drami Cradle Will Rock,Petra Lawforda v drami The Rat Pack in Richarda Burtona v televizijski biografski drami Destiny: The Elizabeth Taylor Story. Med drugim je zaigral tudi v celovečercih Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood in Titus Andronicus.

Bahar Soomekh (Lynn) hitro postaja ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk. Dokazala se je z vlogo Dorri v z oskarjem nagrajeni uspešnici Paula Haggisa, Crash, v kateri je delala družbo zvenečim imenom, kot so Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser in Terrence Howard. S Tomom Cruiseom, Phillipom Seymourom Hoffmanom in Vingom Rhamesom je sodelovala v celovečercu J.J. Abramsa, Mission: Impossible 3.

Filmska ekipa

Darren Lynn Bousman (režija) je po študiju gledališča in filma v Kansasu odpotoval na Florido, kjer je v Orlandu obiskoval filmsko šolo. Tam je začel pisati scenarije in režirati kratke grozljivke. Kmalu zatem, ko se je preselil v Los Angeles, je začel z režijo glasebnih spotov in reklam. Leta 2003 je postal neodvisni režiser za menedžersko podjetje The Firm v Beverly Hillsu. Med tem časom je režiral različne glasbene spote in reklame, vključno s spotom za uspešnice skupine Static X So. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in OrenomKoulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Žago II.Po končanem projektu Žaga II je režiral glasbeni spot za pesem Forget to Remember skupine Mudvayne.

Leigh Whannell (scenarij in zgodba) je v svet filma vstopil kot igralec v avstralskih serijah Neighbours in Blue Heelers. Na filmski šoli je spoznal ustvarjalca filmov Jamesa Wana in skupaj sta začela razvijati zamisli. Hkrati je odigral svojo prvo vlogo v ameriškem filmu in sicer v uspešnici The Matrix Reloaded. Wan in Whannell sta Žago napisala v Avstraliji in jo prinesla v Ameriko, kjer je Whannell dokazal, da je odličen igralec (v Žagi je odigral vlogo Adama) in scenarist. Napisal je scenarij tudi za drugo in tretje poglavje istoimenske grozljivke, kot scenarist pa se je podpisal tudi pod nov projekt Jamesa Wana, Dead Silence.

James Wan (zgodba) je že med študijem na filmski in medijski šoli Kraljevskega inštituta za tehnologijo v Melbournu režiral izredno uspešne kratke filme. Nato je kot režiser in montažer sodeloval s številnimi oglaševalskimi agencijami. Grozljivka Žaga je bila njegov režiserski prvenec med celovečerci. Postala je izredna uspešnica in prinesla zaslužek več kot 100 milijonov dolarjev po vsem svetu, skupaj z drugim delom, pri katerem se je Wan preizkusil kot izvršni producent, pa skoraj 250 milijonov. Wan je leta 2004 prejel prestižno nagrado Greg Tepper za izredne filmske dosežke.

Komentarji

7.9. 2006 ob 15:52

Sam sem si ogledal prva dva dela, in morem povedat da me je žal drugo nadaljevanje razočaralo... Vedno je ista zgodba, ko se neka stvar nadaljuje je vedno slabša... Edina prava izjema je bila trilogija LOTR. Tretji del žage, si bom 100% ogledal, čeprav moja pričakovanju niso nevem kaj. Najbolje bo da počakamo in šele po ogledu ocenimo kako in kaj... Mogoče nas bo pa pozitivno presenetil (v kar dvomim)

— Smiley666
8.9. 2006 ob 15:32

jes žaga 3 ... zakon!

— AnCHy
8.9. 2006 ob 20:44

Pri gledanju trailerja sem opazil, da jigsaw svoje ujetnike nekako ustvarja v svoje lutke ali nekaj podobnega in me to zelo spominja na lansko grozljivko house of wax, kjer je morilec svoje žrtve zalil z vročim voskom.Verjetno tudi sam gleda grozljivke pa se je odločil, da bo nekaj podobnega tudi sam izvajal.Me pa osebno moti, ko na koncu trailerja reče hello America, kot da bodo film gledali samo v Ameriki.Zares dokaj čudaško.

— Jigsaw
9.9. 2006 ob 13:15

ojooj.. komaj cakam ga grem gledat.. morem pa powedat da drugi del sux.. jz sem spala zrawn.. medtem pa 1. deu je pa ful hud ne.. ceprow sem gledala oba dela sam 1x upam da bo 3. tudi dober

— zana
9.9. 2006 ob 13:19

omg ta muvi bo tko bolan

— ...
13.9. 2006 ob 2:08

Komi čakam da vidim to čudo :P :)

— Tey@
14.9. 2006 ob 13:10

ta prva dvadela sploh nista bla psoneta po resnicni zgodbi...

— arhar
16.9. 2006 ob 22:00

no js pa že ful kumi čakam, da si grem pogledat tretji del... po moje da bo še bl zakon kukr sta bla prva dva:) sam nwm..kaj bodo še kakega posnel al je tu konc? kr res tok dobrga psihiča ne vidš vsak dan...jeee..sam še dobr mesc pa bo jigsaw spet pršu:) folk se vidmo u koloseju:) mejčkite se* kristinca mejčkna:)

— kristina
21.9. 2006 ob 15:29

Waw,tretji del Žage...hallo...total na bedarija,seveda mislim za drugi del filma,ki sem ga gledala in zame je ta film višek vseh bedarij,no ne rečem,da mogoče bom gledala tretji del filma,ampak ne v kinu,škoda dnarja za take bedarije...

— Barby
30.9. 2006 ob 14:19

pa sn že mislo da ne bo tretjega dela ker je režiserja ki je režiral prva dva dela zadela kap in je umrl.Naj bi bil zelo dober film in posebno vzdušje bi naj bila posebej noč čarovnic

— SAW IV
2.10. 2006 ob 13:13 zvezdica

Odlična predstava trpinčenja prvih dveh delov se nadaljuje. V pričakovanjih bo v tretje še boljše od prehodnjikov. V vsem se prekaša zgodba, ki nima konca. Potihoma se govori, da bo tudi nadaljevanje, toda res potihoma bo tudi 4 in res zadnji 5 del filma res nekaj posebnega za vse ljubitelje Žage. Presenečenja res ne bo konca, kar je po svoje super. Priporočen ogled filma samo za tiste ki so si že ogledali prva dva dela. Premiera prihaja... zato se pripravite ;)

— AsaRey
2.10. 2006 ob 20:25 zvezdica

No, mislim da ni ravno pametno napovedovat kako uspešen bo film še pred njegovim dejanskim ogledom. Res je, da na uradni strani piše, da bo ta del še najbolj moteč in napet, a saj so tudi za dvojko govorili da je boljša od enke. Pa meni osebno ni bila. Od trojke pričakujem veliko več kot smo lahko videli v dvojki in me veseli, da Leigh Whannell nadaljuje s pisanjem scenarija. Režiser nam je tudi že znan, upam da bo dobro nadaljeval Wanovo delo, ostalo pa je v rokah igralcev in prizorov. Veselim se tretjega dela, še najbolj pa preobrata na koncu. Upam, da se ne bo tako ponesrečil kot v dvojki. Tisti preobrat je bil pričakovan in tudi nepotreben za moje pojme. Pa vseeno. Še vedno sta oba dela zelo dobra. Bomo videli kako bo s trojko ;)

— _RaBBiTKa
3.10. 2006 ob 17:00

Kolega je videl film na festivalu v Torontu, je moral podpisat, da ne bo izdal vsebine, ampak baje je hudo, na nivoju prvega dela oz. se boljse, inteligentno, krvavo... In ja, res se govori, da bosta se 4. in 5. del. Definitivno najboljsa serija grozljivk vseh casov. Komaj cakam, da pride v kino. "Oh yes, there will be blood!!!"

— Patricija
3.10. 2006 ob 23:17

OOO komi čakam ta film.Men osebno ena najbolših grozljivk.Drugi del se mi je zdel veliko bolši od enke,ker se je dogajalo v več prostorih kokr pa v enki.Pri enki se je dogajalo samo v kopalnici. Ej rabbitka preobrat je bil carski v drugem delu,zihr ga nis mogla pričakovat oz. nis vedla da ma on pomočnico. Oglejte si ta tretji del žage pa še prva dva če ju še niste,ne bo vam žal. Lp

— Robi
5.10. 2006 ob 14:49

jst sm vidla saw 1 in 2 in res rulata... komi cakam da bom lohk gledala se 3... pomoje rula do kona... fsm... papa* *mwa*

— ¤AnCh¤
6.10. 2006 ob 22:18

Robi: hja, v bistvu se niti ni bilo treba naprezat, da si spoznal, da je Amanda njegova pomočnica. Prvo, kar jo je izdalo, je bilo to, da je vedela kje je skrit record tape ... Res je, da je ona to igro že igrala, a če se spomnimo kakšno nalogo je dobila - sedela je na stolu, nepremična, poleg televizije. Jigsaw ji je avtomatično zavrtel posnetek, njej ni bilo treba iskati ničesar. V drugem delu je pa kar vedela za točno lokacijo posnetka, ki ga je Jigsaw pustil kot clue. Potem, druga stvar. Če pogledamo, kako se ženska obnaša skozi vso igro - njeni pogledi, govorjenje, ... Ves čas ima človek občutek, da nam nekaj prikriva. Po mojem mnenju bi Shawnee to morala malo drugače odigrati, sploh ne bi smela bit sumljiva gledalcu. Skratka, pika na i pa je bil konec dvojke, ko uletijo v kopalnico (scena prvega dela). Edina oseba, ki je ugotovila, da so šifre za sef zapisane na zadnjem delu glave vsake žrtve, je bila Xavier. Ampak Amanda je ves čas to vedela, in to jo izda neka njena vrstica, saj reče "kako boš videl svojo!" Skratka, po tem bi res vsakemu lahko postalo jasno, kakšno vlogo pravzaprav igra Amanda v tej igri. No, res je tudi, da se niso vsi tolk spuščali v Saw kot smo se nekateri. Lažje je pogruntati nekaj, če si totalno v tem ;)

— _RaBBiTKa
8.10. 2006 ob 12:47

Res že nestrpno pričakujem tretji del. Prvi je bil res fenomenalen, drugi sicer nič posebnega a vseeno dober, nadaljevanje pa upam, da bo vsaj za ob bok prvemu. Ve kdo kako bi se dalo priti na premiero?

— Peter
8.10. 2006 ob 21:37

Ma film mi ni všeč ker se vičnoma dogaja vse v nekašnih sobah, vglavnem je preveč nizko proračunski.

— alden
9.10. 2006 ob 22:58

Na premiero se da priti z lahkoto, samo karto kupiš ;) Po možnosti kak dan prej, za vsak slučaj.

— _RaBBiTKa
14.10. 2006 ob 12:01 zvezdica

komaj cakam tretji del ... mogoce prevec krvava grozljivka za moje pojme ampak koncni razplet odtehta use .. gledala sem enko in dvojko ... oba dela sta me impresionirala in v 80% samo zaradi konca ... film usaj ni tko bedn kot ne vem. pokol z motorko ... ki je eno samo lovljenje po mesnici ... brezveze ...tu je dejansko neka zgodba ... oz vec zgodb ki se na samem koncu povezejo v eno... inteligento, šokanto in vredno ogleda.

— tina
18.10. 2006 ob 20:03

komi čakam da pride k kino!! žaga 2 je je bla ful huda! komi čakam da grem gledat!!;)

— lojzi!!
21.10. 2006 ob 23:42

ke je pa detektiv mathew?

— will I am
22.10. 2006 ob 21:32 zvezdica

Zgodba po sebi, iz 1. in 2. dela, je kar privlačna; Jigsaw zaradi raka, posledično ki uživa življenje, skuša ljudem, ki ne cenijo svojega življenja prisiliti v to da ga resnično cenijo in spoštujejo. Zanimivo sporočilo. Jigsaw mi je resnično fantastičen in zanimiv ter poučen po njegovem mišljenju, a ne po njegovih dejanjih.. +ZA

— giovanne
23.10. 2006 ob 18:34

ja će še ne veste je režiser mrtev ane...umrl je pa med snemanjem tretjega dela filma...nenavadno, naravne smrti...

— Smrt
23.10. 2006 ob 18:41

Gregg Hoffman, producer of "Saw" and co-founder of Twisted Pictures, died of natural causes last weekend at the age of 42 oz. producent je umrl med snemajem tretjega dela...čudno kajne...ni imel bolezni, umre pri 42letih...lp

— Smrt
24.10. 2006 ob 12:42

Vemo, vemo. Samo to ni bil režiser. Pa pač, take stvari se dogajajo, mislim da nima SAW III nič opraviti s tem.

— _RaBBiTKa
24.10. 2006 ob 21:14

uff komaj čakam petek, da si ogledam film :) pravijo da je zelooo dober, kakšen se mi bo zdel pa kasneje sporočim Vam ;)

— Ana
25.10. 2006 ob 9:57

Svetovna premiera!!! v petek ob osmih (v Ameriki pride ven par ur pozneje zaradi casovne razlike). Peter, karte za premiero se da normalno kupit.

— Patricija
25.10. 2006 ob 10:40

www.theksbwchannel.c om/entertainment/100 60599/detail.html#

— Patricija
25.10. 2006 ob 20:41

Robi, sam presledke med .c om in /100 60 dej ven, pa bo delal (presledki se kr sami pojavjo, ko oddas komentar)

— patricija
26.10. 2006 ob 19:40

jasno je da gremo pogledat. saj film je zase prva klasa. prvi del je bil res nenormalen. dvojka je bila po svoje tudi zelo dobra. Upam, da trojka zelo preseneti v pozitivnem smislu seveda. Nočem da se isto ponovi kot je z vsemi trilogijami(no vsaj večino). Prvi del najboljši, potem pa vedno samo slabše. Bomo videli! Je pa res da tukaj imajo zelo dobro zgodbo, vedno na koncu s preobratom. počakajmo še dan pa bo :)

— mylo
27.10. 2006 ob 15:49

žaga 3 je zagotovo eden izmed filmov, ki si jih nameravam ogledati v tej jeseni. Ker sem oboževalka že prejšnjih dveh delov, pričakujem najboljše od 3. dela. Pravijo, da bo še bolj krvavo kot 2. del, vendar se mi drugi del sploh ni zdel nevem kako krvav... vsekakor pa komaj čakam, da si lahko vzamem čas in pogledam žago 3!

— whoeva
27.10. 2006 ob 21:19

ok kr en bedn film...hah...

— lili
28.10. 2006 ob 4:28 zvezdica

Prva dva dela izjemna. Škoda za tretji del, ki je po mojem izredno slab, predvsem zaključni del, ki ne zaključi zgodbe za vedno, ampak posiloma napeljuje v morda 4. del. Če bi ostalo samo pri dveh delih bi si ŽAGA zaslužila pridevnik kultna, tako pa potrjuje dejstva, da nadaljevanja v nedogled nikoli niso uspešna. Zaključi ko si na vrhuncu. Res razočaran nad 3. delom, ŠKODA

— Baras
28.10. 2006 ob 9:09

ja tale film je čist bolan na začetku sm skor kozlov O.o sm že pomislu da nebi sploh gledu samo sm pol nekak pogledu do konca :) pa tud eni prizori so čist bolni,...

— n33yo
28.10. 2006 ob 10:14

nor film je, tako kot prva dva dela. samo ta je še velik bolj krvav tak da ljudjem s slabim želodcem ga odsvetujem hehe, drugač je pa vsekakor vredn ogleda. je pa mal težje razumet na koncu bistvo igre, tak da kr pozorno glejte. Četrti nadaljevanje se bo še dalo izvest, za peti del(pravijo da bo 5.zadnji del) pa bolj težk,sej bote vidl zakaj. Lp

— Robi
28.10. 2006 ob 10:40 zvezdica

Mar ni že vsem nam znano dejstvo, da je vsako tretje nadaljevanje filma slabše od prvih dveh? Tokrat lahko pozabite na to. Ne le, da so pasti zelo dobro dodelane in premišljene, prelite je več krvi kot v prvih dveh delih skupaj. Izgleda, da scenarist Leigh Whannell le ni lagal. Toda nekateri prizori so tako brutalni, da se človek vpraša, če niso morda pozabili na samo bistvo zgodbe. Iz nekaterih pasti bi se bilo celo nemogoče osvoboditi, kot da Jigsawovim "izbrancem" niti ni bila ponujena možnost odrešitve. Kot da bi bil on sam morilec. Vendar pa nam zaupa, da on sam prezira morilce. Morda pa je tu še kak večji načrt, na katerega niti pomislili nismo? Da, ta načrt je razkrit na koncu Sawa III. Saw III je več kot odlično nadaljevanje, za moje pojme je celo malo preveč na hard, vendar mu tega ravno zaradi konca filma ni treba zameriti. 9/10

— _RaBBiTKa
28.10. 2006 ob 12:56 zvezdica

film sploh ni srhljiv, niti strašen, pa bi lahko bil. namesto tega nas hočejo ustvarjalci filma prepričati z poplavo krvi in z gnusnimi prikazi trpljenja ljudi. od filma odneseš le nekaj ogabnih prizorov, prestraši (film naj bi bil grozljivka- je pa le povprečen film, ki cilja na gledalce, željne čim bolj natačnih in ogabnih posnetkov mučenja ljudi) pa te v svojem času nikoli.

— s
28.10. 2006 ob 13:25

ej kolk si star? 13,14 mogoč? to te sprašujem zato ker nis zakapiru bistva filma oz. razpleta igre na koncu. brez zamere ampak priporočam da si saw I,II,III ogledaš čez par let al pa koga vprašaš v čem je fora,samo ne tukaj ker potem če ti bo kdo povedu ne bo zanimiv film za tiste k si ga nameravajo ogledat

— Robi
28.10. 2006 ob 16:59

No lepo prosim bodite realni in mi razložite kako se vam film dopade da se odločim ali grem v kino ali pa pač ne. Mimogrede ni važno koliko si star ampak kako razmišljaš. Ker recimo nekdo ki je star 20 let ni nujno da je pametnejši od tistega ki je star 14 let.

— aaa
28.10. 2006 ob 17:00

no seveda če izuzamemo da ni tisti ki jih ma 20 idiot.

— aaa
28.10. 2006 ob 17:31

Je fajni, če ga na koncu razumeš, tisti ki ga pa ne, pa rečejo da jih je brezvezen. tak da ga kr pejt gledat, ti ne bo žal

— Robi
28.10. 2006 ob 18:39

Jst ne bi priporočala 14-letnikom ogled takega filma, ne glede na to kako inteligentni in pametni so. To sploh nima veze. aaa: če si nisi ogledal/a prvih dveh filmov, le ne hodi gledat trojke. Ne boš je razumel/a. Tudi če boš misl/a, da si jo razumel/a, to ne bo držalo. Ta film se skoraj v celoti navezuje na prva dva dela.

— _RaBBiTKa
28.10. 2006 ob 20:59 zvezdica

Film bo zagotovo navdušil ljubitelje Saw 2, predvsem kar se tiče nasilnih prizorov in mučenj. Povprečnemu gledalcu pa raje priporočam, da gre na koline k znancu, saj ne samo, da bo videl podobno zadevo kot v Saw 3, ampak bo zadostil tudi svoji duši ob druženju z znanci ob dobri hrani in pijači. Torej, mene osebno, kot je iz uvoda razvidno film ni impresioniral, prav nasprotno. Menim, da je Saw z drugim in sedaj tudi s tretjim delom popolnoma skrenil s poti. Inteligentna zgodba, zanimivi liki, misterioznost so se umaknili brutalnosti s katero hoče režiser prikriti pomankljivo zgodbo, ki je kakopak, kot že v predhodnikih začinjena z manjšim twistom. Gre predvsem zato, da v ospredju ni več zgodbe kot v enki, kjer so pasti služile samo kot zgled pretanjenosti in psihe Jigsawa ter bile pika na i dobremu filmu. Tokrat je namreč poudarek popolnoma na pasteh in krvavih mučenjih, ki se večinoma končajo s smrtjo. Toda to je vse pričakovano in ne upraviči 1 in pol urnega mučenja gledalca ob ogledu filma. Kot sem že dejal film bo všeč vsem, ki uživaju ob mučenjih, fotorealističnemu nasilju, odprtih človeških telesih kar je zadnji čas, v očitno izpetemu Hollywoodu, postalo pravi trend (npr. Hostel, Hills have eyes). In ne me narobe razumet. Enka ni bila perfektna, toda proti nadaljevanjem je pravo remek delo (morda pa je kriv drug režiser). Motilo me pa je tudi pomanjkanje pozornosti Jigsawu, ki ga je v tem delu v celoti (delno že v drugem delu) nadomestil klišejski lik Amande.

— t
29.10. 2006 ob 9:17

film ni vreden enega samega tolarja. ni grozen ampak je ogaben... skrajno neokusen film... komur je pa všeč takšno mesarjenje pa mu bo film pisan na kožo, ampak takšnih ljudi mi je žal.

— matija
29.10. 2006 ob 9:39

js sm šu gledat a film saj je biu hod .no midwa s frendico swa šla gledat žago stara swa pa 11 let in je biu supr film.gledou sm tut 1 pa 2 .tko mislm dost trpijo.ql film

— matichy žaga 3
29.10. 2006 ob 10:24

2ka je dost bolša... v tem delu je dost preveč navezovanja na jigsaw-owo bolezen in njegovo reševanje... preveč stvari hočejo stlačit v en del filma..

— =)
29.10. 2006 ob 10:32

z vsakim delom slabše

— .
29.10. 2006 ob 12:40

Film res dolgočasn... prizori so nekateri bli res grdi sam nekak se use ponavla tko da bi si mogl kej druzga zmislt kot pa sam rezanje, žaganje..

— Pimmi
29.10. 2006 ob 15:54

Mislim da je 3. kr vreden ogleda !!res je krut film takih bi moglo bit več !!! mogoče pa bo še res nadaljevanje =)

— baby
29.10. 2006 ob 18:10

men je film res ful dobr..ne štekam vas folk zakaj pluvate po tem filmu...res je da morš gledat prva 2 sam ok...nor film!

— dejan
29.10. 2006 ob 19:57

to je pa tok hud film..taka taprava grozliuka..kruta pa use..res žal vam je loh tistim k je naute šli gledat..je pa res da bi blo fajn če si najprej ogledate 1 in 2 deu..da vam bo jasno..men je osebno to najbolš k so že 3je filmi k se med sabo povezujejo..kr ponavadi je pač tko da je 1 del božanski,2 greš gledat kr mislš da bo tut tok hud,3 pa iz upanja da bo bolši..ampak ne RES žaga je zakon!

— anna.
30.10. 2006 ob 0:16

Jst sm si ogledal film in vam povem da so prizori dosti hujši kot pa v prvih dveh delih! Tko da občutljivi ne jejte pred filmom.no sej po filmu pa itak ne bo teknilo!! lep pozdrav

— Aleš
30.10. 2006 ob 6:04

Osebno cenim delo in trud, ki je vložen v takšen film, vendar pa menim in upam, da je veliko somišljenikov, da je na splošno nasilja veliko preveč! Kje so časi lepi mladinskih filmov in miroljubnh risnak, kot je Lolek in Bolek?? Nasilje rodi nasilje in ni čudno, da je potem po vsem svetu čedalje več tega!! Dandanes lahko že vsak otrok prižge doma svoj DVD predvajalnik in vstavi notri nek medij in gleda! In kaj vidi? vso grozo sveta, če le ima to smolo, da vstvai napačen medij. In vsa ta groza in nasilje pusti v mladem človeku nepredstavljive posledice!! Veliko negativnih stvari ljudje poberemo iz medijev in še več bo tega! samo, žal, o tem lahko samo govorimo in komentiramo, storiti pač ne moremo nič... Pa lep dan vsem. Fordek

— fordek
30.10. 2006 ob 9:54

Včeraj sn glejala toti film ..in je biv ful dobr...Na čase ful shrljiv...sploh tam ko je biv tisti človek z verigami po telesu gor pripet pa si jih je vtrgal vstran =) Ful dobro ej

— simoncha
30.10. 2006 ob 14:47

ta film je kul k bi ga moral večkrat predvajat.res je vredn ogleda vam rečm tiste budale k so rekle da je film beda so res smotani.

— Lelly
30.10. 2006 ob 19:29

Osebno mam rada grozlivke mislim kul so kot tta sam sn že kaj hujšega tut gledla!!!

— Špela
30.10. 2006 ob 19:33

jah kaj nej rečem... ni da ni...film zakon... sam sm mislna da bom bruhala pr določenih prizorih.. mislm..tu je klanje... če je normaln človk zmožen tu narest..nwm od kje mu domišilja...drgač pa zakon itak...the best movie ever... sam folk..če niste gledal prva dva...ne it gledat..kr ne bote vedl za kaj se gre... kr je vse med sabo povezanu..k jigsaw..sestavlanka :) ma morte si pogledat no :D reees:) zakon je:)

— kristina
30.10. 2006 ob 22:52

mislim da so grozljivke izgubile svoj čar... žaga3 je mesarsko klanje... čar grozljivk je od nekdaj bil da te prestrašijo, ne pa da mi gre na kozlanje ob gledanju filma... film me sploh ni prestrašil.. le zamislila sem se kako bolan more bit človeški um ki posname takšen film!

— žaga3-kozlanje
31.10. 2006 ob 6:22

hudo do koca

— gota
31.10. 2006 ob 9:43

Jaz si filma še nsem šla ogledat,vendar ga nameravam in me zanima ko vsi pravite da ne dojameš bistva če nisi gledo 1 pa 2 .jas sn gledala 2 ,1 pa nisn.a mislte da nebom razumela bistva tega filma.u 2 delu sm sicer bistvo poštekala,sam nevem kok se bo zj žaga 3 navezovala na žago 1 in na dogodke k so bli u žagi 1,niso bli pa omenjeni v žagi 2.Zelo rada bi vedla pa vas use lepo prosim če poveste k se mi zdi brezveze dat 1100 če filma nam štekala in bo ubistvu sam eno klanje za brezveze.HVALA

— ela
31.10. 2006 ob 10:57

Jest sem ljubitel žage in razumem to nemoralno in bolano zgodbo, s tem da je morala drugačna za vsakega posameznika... no ampak moje mnenje -> 1. del je najbolši (logično) postavi zgodbo in vse. 2. del je slabši in ne dodelan zagodba je preveč monotona in nezanimiva, ampak ni pa totalna polomija 3. del malo trpi zaradi večjega proračuna, zato so si lahko privoščili preterano "klanje" ampak to je tudi del filma in bi se pritoževal če ga nebi bilo... ta del tudi lepo zapolne luknje ki jih 2 del pusti odprte in da možnost za nadeljevanje. PS Nekje na sesdini sm skor bruhu...

— MaKO
31.10. 2006 ob 11:25

ne skrbi Ela... razumela boš vse... sam sem sicer gledal vse 3 dele, zato ne morem 100% trditi da boš vse razumela in dojela, ampak če mene vprašaš, mislim da boš... žaga3 ni ''globok'' in zapleten film...vprašaj pa se če se splača ogledati tak film... sam se strinjam z nekomer ki je že zapisal da je film ogaben in ti gre na bruhanje ob gledanju in da ni strašen film... grozljivke bi se morale razdeliti v dve veji.. ene ki so resnično grozne oziroma strašne in tudi do neke meje krvave in tiste ki so pretirano oz. bolano krvave. žal mi je tistih katerim je to všeč... priznam da sem moral ob gledanju žage3 večkrat zamižati(ampak ne od tega ker bi me bilo strah ampak ker bi mi gor pognalo) FUUUJ

— ELA - bistvo filma
31.10. 2006 ob 11:52

Kar se tice pravih in nepravih grozljivk - jaz se ne spomnm, kdaj bi me katere res prestrasla, vedno je pac samo film, razen ko mas prizore, ko se kaj na hitro zgodi pa skocis s stola, ampak to je tud samo trik. Mogoce The Others zarad vzdusja. Ampak se vedno pa mislm, da je Zaga boljs od vecine grozljivk, zato ker ma bolj inteligentno zgodbo (predvsem pa ni nobene nadnaravne navlake). Na momente je res ogabno, priznam, ampak se enkrat - je samo film. Je pa zame Saw 3 itak bolj triler kot horror, zato mi je bil film vsec, ceprav drugac grozljivk ne maram prevec.

— Nekdo
31.10. 2006 ob 18:09

Lahko je rečt, da film razumeš, vendar je vprašanje če si ga res razumel. Jaz sem naštudirala film Saw do konca in morm rečt, da navadn gledalec ne more vidt vsega tega zgolj ob gledanju filma. In tudi ne vem kdo bi šel gledat dvojko in trojko če še ni videl enke. Enka je podlaga vsem ostalim nadaljevanjem, tu se razkrije kdo je Jigsaw, samo se pa ne izve kaj dosti o njemu. Ampak enka je ravno temeljila na tem, da se ne ve kdo sploh "prireja" te "igrice" in ravno v slavnem preobratu se to izve. Res mi je žal za tiste ki so to izpustili in so šli najprej gledat dvojko ... Zamudili ste nekaj česar jaz osebno v nobeni grozljivki nisem še vidla ... To je bilo res presenečenje ki se ne bo nikoli več povrnilo ... Kar se pa tiče tega katere grozljivke so grozne in katere ne - jst gledam filme, podpisane pod žanr grozljivka že odkar pomnim, pa me še nikoli nobeden ni ustrašil. Kar se pa tiče Sawa, pa se ne gre tu za to ali te bo strah ali ne, gre se za višjo perspektivo, tu ne gledaš čudnih bitij ki ubijajo ljudi vsepovprek, tu gre za višji smisel. Po mojem mnenju itak noben film ne spada pod žanr grozljivka, saj je vse kar se zgodi - prikrito. Medtem ko lahko v Saw III vidimo resnično grozo, prav za nič nismo prikrajšani. Saj človeka ne rabi bit strah med grozljivko, saj se ne dogajajo njemu te stvari. Nima ga bit za kej strah saj je na varnem. Kar se pa tiče raznoraznega bruhanja in pametovanja, da je Saw III ravno zaradi te brutalnosti zanič, pa morm rečt, da se želodcu ne bi obrnilo za brezveze, ampak zaradi gledanja žive groze. Morda pa je povezava med besedami groza in grozljivka? Jaz bi se malo zamislila preden bi tako kritizirala fenomenalen film ko je ta.

— _RaBBiTKa
31.10. 2006 ob 18:50

sick, totally sick!

— anya
1.11. 2006 ob 1:18

Film, brezveze!brez komentara

— GaZdA
1.11. 2006 ob 10:17

film je pomojem veliko drugačni od 1. in 2.dela saj ni poudarka nad grozljivostjo ampak tem več nad mučenjem ljubi...po mojem je bil res slab konec saj newemo kaj se je zgodilo z tistim moškim ko je sam ostal v tisti hiši in z njegovo hčerko ko je nekje tam zakljenjena...pomoje m bo še 4.del in tam po pokazan ta pravi konec...tam bo šele...GAME OVER!!! :)

— Mc.BeLLy
1.11. 2006 ob 10:22

Res da ce prva dva dela nisi gledal nebos razumela kai se je zgodilo v tem tretjem delu... Film sam po sebi je Oky...samo kai se tice povdarka na grozljivosti primanjkuje...temvec je povdarek na mucenju ljudi na zelo krute nacene.. Torej film ne vzburi strahu v cloveku temwec grozljivost kai je clovek v sili za zivljenje sposoben vsega naredit. Konec je resnicno slab...zaTo je werjetnost da bo zacetek 4.dela zelo dober...upamo...=P caaaF*

— asŁeey
1.11. 2006 ob 11:10

Itak da bo 4. del, je ze napovedan za Halloween drugo leto; baje bo prequel, tko da bo tud Jigsaw noter, pa verjetno s "flashbacki" naprej - na koncu bo vse jasno.

— nekdo
1.11. 2006 ob 14:22

film me ni navdusil kot sta me saw I in II...zal je v saw III prevelik poudarek na krvi in nagnusnih prizorih,iste fore kot v prejsnjih filmih.skoda...

— bubble
2.11. 2006 ob 13:27

ta film si morte ogledat ej!!! tak zakon grozlivke pa še nism vidla :D:D ubistvu sploh ni grozliv haha :D:D :P:P

— Biby
2.11. 2006 ob 15:11

foool dobraaa grozliwka resss pa vsi trije deli so vrei sao 3. del je pa najbolj groznnn za toti film morš kr met želodec drgač pa ja ga priporočam:D

— nata
2.11. 2006 ob 17:13

Dober film samo malo preveč nasilen.

— polona
2.11. 2006 ob 17:54

Zadnje čase berem samo o žagi 3. Kako je to grozen film, kolko ljudi je že omedlelo. Res da je vse zelo nazorno prikazano( sploh operacija Jigsawa) vendat mislim da je to najboljši del trilogije. Spet so režiserji fantastično nas pripeljali do zelo zanimivega konca. Priporočam gledanje, ker zgodba je vseeno zanimiva.

— Belinjo
2.11. 2006 ob 19:24

Jaa FhuuL CooL skoRo Me je Cap...LooL...upam da ote pametni šli gleaT one boječke blesave pa A.A nea preporočam ker vas bo KaP HaHaHa upam da o tut žaga4

— BeBeee
2.11. 2006 ob 19:29

morem vam reć da boljše grozljivke nism še nikoli vidLa debest jee...!morte ga it pogleaT.:)neo vam Žal...malo ej osteR pa klup temu neoTe bli v Komi...skratka debst...na prvo te o straH potem pa se počutiŠ kot da...nem...pozabiš derekt na strah privoščim vam ogled tut mlajšim od 16!taKo da.kr kr

— navadna
3.11. 2006 ob 11:30

Tako bom rekel. V vseh treh delih je bila zgodba, zaradi katerega je bil film dober, je pa res da je tretji del za moje pojme najslabši. Preveč je krvi in premalo psihičnega dela katerega v prvem delu ni manjkalo. Zato tistim s slabimi želodci filma ne priporočam. Upam da bo Saw IV, vendar z več psihološke zgodbe kot pa prelivanja krvi.

— Taurus
3.11. 2006 ob 12:07

Slišal sem, da so nekje v UK v kinodvorani mogli posredovati reševalci.zgleda da je blo za ene prehudo:P:P...jaz še sicer 3. dela nisem gledal sta pa bla 1. in 2. zakon

— edn
3.11. 2006 ob 17:11

Moram priznati da sem bila nad filmom žaga 3 kar močno razočarana! veliko bolj všeč sta mi bila prvi in drugi del! več je bilo vsega! tukaj pa ni bilo nič! pravi dolkčas po pravici povedano! na začetku malo akcije pa na koncu umes pa živi dolkcajt! sploh ne vem kaka vsebina bo imela pa žaga 4 ki pride drugo leto v kino! kaj bomo zaspali zraven?

— TaMala
3.11. 2006 ob 18:07

Bolanooo!Vedno sem imela grozljivke full rada zamudla nism niti ene glede na to kok sta bla prva dva dela dobra morm rečt da je šou ta del čez meje okusnega. Očitni primankljaj domišljije nadomeščen z bolanimi prizori.

— Ana
3.11. 2006 ob 18:11

Straah me je blo :S

— f
3.11. 2006 ob 19:17

Prizori mučenja v novi grozljivki Žaga III (Saw III) so tako ogabni, da so številni kinoljubi v Veliki Britaniji med ogledom filma padli v nezavest. Oboževalci grozljivk so po videnih prizorih dobesedno dirjali iz kinodvoran. Nekaterim so morali pomagati reševalci, neko žensko pa so celo odpeljali v bolnišnico. Britanski mediji poročajo, da so pri gledanju filma v Stevenagu, Peterboroughu in Cambridgu omedleli štiri ženske in en moški. Ena izmed igralk, ki je nastopila v srhljivi Žagi III, 36-letna Shawnee Smith, je celo priznala, da med snemanjem filma ponoči ni mogla mirno spati. Igralka je dejala, da so jo brutalni prizori zelo prizadeli. Pogovor med krutima morilcema ''Ljudje se morajo zavedati, da film ni primeren za občutljive. Filmski ustvarjalci vsake toliko časa posnamejo stvaritev, ki ga osebe z občutljivim želodcem ne morejo prenesti. Očitno so šli z Žago III predaleč,'' je povedal predstavnik reševalcev. Trilogija Žage govori o serijskem morilcu Jigsawu, ki je svoje življenje posvetil razvijanju mučilnih tehnik. Žrtve prisili, da se znajdejo v precepu, pri čemer jim ponudi grozovito možnost za rešitev. Njegovi ''izbranci'' si lahko življenje ohranijo, če so se pripravljeni resno poškodovati. Med njegovimi ''rešilnimi bitkami'' se najdejo žage, s katerimi si lahko žrtev odreže stopala, ali pa kislina, s katero si lahko nesrečnež polije dlani. Še več – zlovešči Jigsaw v drugem delu Žage dobi prav tako kruto pomočnico Amando. Kakor koli že, Žaga III velja za najstrašnejši film, ki je bil kdaj koli posnet. V enem prizoru lahko vidimo moškega, ki mu verige prebadajo roke, hrbet in čeljust. Seveda ima rešitev ... Če si odtrga lastno meso.

— Jason x
4.11. 2006 ob 12:25

ta film je full wredi. tistega ki po gledanju grozljivk ne mučijo more si naj grejo poglejat film. meni je 3ka najboljša. the best

— ancyka
4.11. 2006 ob 14:05

Joj mene joj. Ljudje!: kritizirate film tako in drugače. Prav, lahko. Imate pravico do izražanja lastnega mnenja, samo prosim, drugič malo razmislite kaj gledate. Res je Saw III eden najbolj krvavih filmo, vendar ni samo to...je eden redkih horror/thrilerjev pri katerem ti postane jasno (če si sevda zraven sposoben razmišljati), da sporoča veliko pomembnega. Ljudje smo sposobni marsičesa in pri tem ni potrebno gledati filma...poglejte Irak, poglejte že čez svoj prag: opazujemo uboge in ne pomagamo, še več, koljemo in pomagamo klati in ob tem celo uživamo. Delamo kar moramo brez vsakršne volje in 'feelinga', kot bi (že) bili mrtvi. In večina ljudi so dejansko živi mrtveci!!! Poanta filma je, da se človek ne more (zares) spremeniti oz. vsaj ni tako preprosto. In še enkrat: zares smo slabiči; ne znamo odpuščati in za vse krivimo druge. Ali res ne vidite tega sporočila?!!?

— gregjuicey
4.11. 2006 ob 14:57

ne iti filma gledat s polnim želodcem!!

— missy
5.11. 2006 ob 19:52

Film mi je bil všeč, ker rada gledam grozljive prizore še posebaj če ne vem kako se bo na koncu razpletlo!! Konec je zelo zanimiv in upam,da bo še 4del tega filma!V filmu je veliko krvi in kdor je ne prenese naj filma ne hodi gledat. Mučenje je nje.. način!!! :)

— maja
6.11. 2006 ob 11:55

Enka je bila le enka ker nisi vedu pri čem si!

— ga
7.11. 2006 ob 21:03 zvezdica

Trikrat slabše kot original, trikrat boljše kot drugi del. Jigsaw (Tobin Bell) je še vedno Jigsaw, prefrigani, zlovešči, perverzni in hudo precizni psihopat, ki uživa v trpljenju svojih žrtev. V mučenju svojih izbrancev, ki jim čisti dušo. Prav imate, tip je psihiater iz pekla, Umazani Harry, ki pištolo nadomesti s svojimi napravami, na katere bi bil ponosen tudi profesor Q iz Jamesa Bonda. Jasno, njegovi umori so umetnine, zares pravi labodji spevi, kjer morajo nesrečne žrtve igrati igro. Igro življenja in smrti, kjer so naloge vedno hudo nevarne, boleče in peklenske. Recimo, moški je z verigo privezan na drog, v sobi je bomba, ki bo eksplodirala čez dve minuti, na tleh pa je žaga, ki reže samo človeške kosti. Ali pa, priklenjena ženska, ki se lahko reši s ključem, kateri tiči na dnu posode s solno kislino, v katero mora seči z roko. Prav imate, Jigsaw bi lahko postal vodja ekipe Opus Dei, ljudje z dometom pa bi ga lahko zaposlili kot direktorja kakšne zakotne bolnišnice. In sedaj je dobil že tretji film. Drugo nadaljevanje, v katerem v kozji rog ujame doktorico Lynn Denlon (Bahar Soomekh), ki ga mora ohranjati pri življenju. Depresivnega možaka Jeffa (Angus Macfadyen), ki je v prometni nesreči izgubil sina. In svojo asistentko Amando (Shawnee Smith), ki kani prevzeti njegovo poslanstvo. Nič posebej izvirnega in novega, še posebej v primerjavi z briljantnim originalom, se pravi film, ki premalo spretno izkorišča slavo predhodnikov in računa le na svoje oboževalce.

— iztok gartner
7.11. 2006 ob 21:30 zvezdica

da naprej potrdim "govorice", da, četrti del bo in sicer leta 07, zaenkrat sta v castu Jessica Alba in Goran Višnjič.interesting; ) Saw 3 pa...amazing. jst sm čist do konca fasciniran in naudušn. ne samo da v filmu ne manjka humorja - ja, celo tega ne :P - tu je tudi zgodba in posledično nauk. na žalost si nism ogledu enke, vendar pa sm si dvojko in morm priznt, trojko je na prijetno presenečenje velik bl udarna. saw 3 drvi, drvi z nesluteno hitrostjo in kolje. gledalca kolje. ni ga prizora ki ne bi bil napet, ki ne bi bil prepojen z nervozo, kaj bo zdej in seveda, 70%-no ti ta feeling zagotovi brutalno, katastrofalno mučenje, ob katerm se od groze...stiskaš? da...fenomenalno delo z nenavadno in odlično igro vseh. in tu je še nauk. ceniti svoje življenje, o da, splača se ga=) mogoče me je malo razočaral samo konc, ki je seveda odličn kot cela zgodba, vendar mi ni sedu u glavo, nism ga čist razumu...če veste kaj mislm? ampak useeno, denar poplačan in če si Žage 3 še niste ogledali...ne odlašajte =P

— Chris
8.11. 2006 ob 16:06

Chris, tole si pa po mojem malo zamesal, Jessica Alba in Goran Visnjic bosta v "The Eye" in ne v Saw4.

— gape
8.11. 2006 ob 16:45

prizori v 3 delu žage so bili resnično grozljivi in vse je bilo videt tako resnično,film je bil ves čas zanemiv,čeprav so v tv časopisu VIKEND drugačnega mnenja

— aleš
9.11. 2006 ob 11:38

Aha, očitno je Dražena Štaderja, Vikendovega kritika, nekaj zmotilo pri tem filmu. Ne samo, da bistva ni zajel, to kar je napisal je čist oddaljeno od tega kar naj bi film predstavljal. Kot da bi kritiziral čisto nekaj drugega. Mogoče pa je mižal med ogledom. Se zgodi. Tudi najboljšim. DŠ je zame še vedno najljubši kritik, ampak tole je pa res slabo napisal.

— _RaBBiTKa
9.11. 2006 ob 18:56

gape, na srečo nism nč zamešu:P goran in jessica sta zaenkrat edina predvidena za cast pri saw 4. je pa res da sta skupi tut v castu za Eye. kr poglej :P

— Chris
10.11. 2006 ob 13:42

meni osebno je bila dvojka boljša..enka od saw je bla men totalno zanič..sploh ni bila grozna. tretji del pa je res ogaben[beri:grozen] priporočam samo pod pogojem,če niste tip človeka ki mu ob groznem gravžu postalo malce preveč slabo ;]

— tiasha
11.11. 2006 ob 14:43

men je blo to "the best" kaj naj rečem FILM JE VREDN OGLEDA!

— janja A-jek
15.11. 2006 ob 11:49

res grozljivo ampak vsaj ne tak bedno kod scerry muwy (no ne znam napisat)

— anika
16.11. 2006 ob 18:22

Ok, jest mislm, da je takih stvari nebi smel sploh gor dajat! Že tko al tko so ldje čist nori pol jih pa s takimi skrajno ogabnimi prizori spodbujajo k nasilju. Zato pa je vedno več psihotov k davjo ženske in uživajo v nenormalnih in nečloveških(ki nažalost postajajo vse bolj človeška) dejanjih...in se naslajajo ob takih filmih. In to hodjo gledat otroc stari 12,13 let in uživajo! Kako sploh lahko kdo uživa v tekih filmih?!?! In potem tip prejme nagrado za izredne filmske dosežke pa 250 mio dolarjev...lepo vs prosm!!!

— mojca
18.11. 2006 ob 8:08

Tisti ki pravite,da je prvi del najboljši,potem se pa samo še stopnjuje na slabše,se zelo motite(usaj pri žagi III). Ogromno trpljenja,krvi,in novih ''zelo domiselnih'' pasti...Najbolj pa je presenetljiv konec! moja ocena: 11 od 10 XD

— freak
20.11. 2006 ob 20:26

Pogledal film,ampak ne vem,a nas imajo americani za nore in nas futrajo s takimi bedarijami??? Ni cudno,da je toliko nasilja med mladimi.Preprosto bi moral take filme prepovedati.To je višek ogabnosti.

— SuckJigsaw
21.11. 2006 ob 16:23

ta film je zakon !

— klarch
22.11. 2006 ob 9:05

Jaz sem trpela ob gledanju vsega tega mučenja...

— rožica
23.11. 2006 ob 22:51 zvezdica

No jaz sem si ga ogledal danes s kolegico. Glede na prvi in drugi del (ki sta mi bila odlicna) se mi je tretji del zdej bolj krvav (vse nazorno pokazejo), imel pa je slabso zgodbo. Lahko bi bil boljsi, moja ocena bi bila 3,5 / 5. V prvih dveh delih me je prevzela zgodba in odlicen konec filma! Konca v tretjem delu pa nisem povsem razumel, prav tako mi ni jasno kako lahko obstaja 4. del, ce... ne smem povedati, ker bom potem pokvaril film vsem ki ga se mislijo gledati. Se enkrat: glede na prva dva dela je slabsi (vsaj zame) LP

— just_a_guy
24.11. 2006 ob 16:47

Meni se je zdel film fulll zanimiv in grozen. Bolj grozen od prvega in drugega dela (tokrat si je igrice izmišljevala Amanda =)) Vreden ogleda. Če pa vam je hitro slabo pa ne priporočam... Lp

— Neznanka
25.11. 2006 ob 13:30

saw 3??? v primerjavi z saw1 in saw2 je saw3 velik bol krvav. to je prevelika krvoločnost! to ni film za mene! grozljivke so filmi da bi prestrašli ljudi da ljudje ob njih uživajo. js nism! to za mene ni grozljivka ampak to so koline(oprostite izrazu)v filmu je prikazano preveč človeškega trplenja! to je preveč za človeka! kri kri kri kri kri!sama kri!!!to je mučno!čeprav se ni dogajal je pa prikazano kod da se je!!ko je konec filma kak ne človek ne misli da ga ne bo hudič iz za vogala prjev???to je v tem filmu prkazano kot resnica!!! AMPAK: TA FILM JE CARSKI!RES MAL PRVEČ KRVAV AMPAK CARSKI JE!BRAVO ZDA!!!

— saw3
26.11. 2006 ob 11:55

Film Saw III me je pozitivno presenetil. Sama zgodba je fenomenalna s še zanimivejšim koncem ;). Sam film ni tak grozen kot je bilo napovedano v napovedniku. V glavnem vreden ogleda

— David007¸
26.11. 2006 ob 19:11

am...ja vredu film..sicer sem ga gledala samo pol ure... (strah) hehe =)

— *
29.11. 2006 ob 14:21 zvezdica

Sem pogledala vse 3 dele. Moram rečt, da sporočilo tega filma je tisto, kar privzdigne ta film nad ostale grozljivke. V tej grozljivki je neka poanta, kar pri ostalih pogrešam. Čeprav se recimo celotna glavna vsebina skozi vse 3 filme nanaša na ugrabitve in boj za preživetje, ima vsak film vedno bolj nore ideje in vedno manj možnosti preživetja. Ta trojka mi je bila še najbolj všeč, saj skozi film nekoliko bolje spoznamo Jigsaw-a, najbol pa preseneti sam konec, ki je za Jigsawa značilno pretkan in nepredvidljiv. Moram pa priznat, da se mi je ob Saw 3 obračal želodec, saj je najbolj sick od vseh treh delov. Vsekakor noro dober film,za vse, ki obožujejo grozljivke, vreden ogleda vsekakor, poskrbite le, da predtem ne boste imeli polnega želodca. So scene, ob katerih se boste počutili izredno slabo in samo upate lahko da ne boste koga pobruhali zravn sebe. ;)

— Branky
2.12. 2006 ob 11:59

kul!!!

— kaci
2.12. 2006 ob 18:30 zvezdica

Serija filmov Žaga, naj bi imela en glavni point: In sicer to, da naj bi bila ljudem, ki so naveličani svojega življenja, ki so samodestruktivni in depresivni in ne vidijo ničesar lepega več na svetu, dana možnost osvoboditve. Z velikim strahom, ko so soočeni s trpljenjem in možnim koncem življenja naj bi dojeli, da imajo pravzaprav radi življenje. In da bi naredili vse, da bi lahko še malo živeli. In to bi prineslo njihovo razsvetljenje, saj ko enkrat dosežeš dno, ni ničesar slabega več, kar bi lahko doživel. Ampak film tu popolnoma zgreši - večina likov se sploh ne more osvoboditi, če pa bi se že bi se rešili izmaličeni, kar pa se ne zgodi, saj tako ali tako vsi prej v hudih mukah pomrejo, ker jim Jigsaw sploh ne da možnosti preživetja. Torej tu je cel koncept filma zgrešen in ta sploh več nima smisla - vsaj takega ne kot naj bi ga imel. Je le krvav sadističen film z dobrim preobratom, ki je pri vseh treh delih edini razlog da si film ogledate, ker igralci to gotovo niso (ne vem, kdaj sem nazadnje videl tako slabo igro v kakšnem filmu), pa tudi liki so popolnoma neumni in nerazvijajoči. Tisto kar hoče ta film prikazati, pa mu to v treh nadaljevanjih še ni uspelo - torej posttraumatska ugotovitev, da je življenje le lepo in se je zanj vredno boriti, je bilo prikazano v filmu Fight club z eno samo sceno - ko Brad Pitt prisloni pištolo na glavo nekemu Kitajcu in mu pove, da ga bo poiskal in ubil, če kmalu ne dokonča faksa in se zaposli kot veterinar, kar so bile njegove sanje. Naslednji dan se je zbudil srečen, da je ugledal jutro in zajtrk je imel tisočkrat boljši okus... Ocena vseh treh delov Žage: 2 od 10, preobrat 10 od 10 (je tudi razlog zakaj sem si ogledal vse tri filme). In še to - če sta vam všeč prva dva dela, vam bo tudi tretji. Če kdo opazi neko večjo globino tega filma naj prosim napiše. Hvala

— Matej
4.12. 2006 ob 10:51

PODN od PODNA!! SAW I je t najboljš...Vsa nadaljevanja podn. Ne razumem in ne verjamem govoricam da je folk skup padaw pr tem filmu. Nuben prizor ni tako kontraverzen, da ne bi moral prenest takih prizorov. Edino kar je kul je igra ki se vleče skoz cel film.

— Slide
7.12. 2006 ob 16:51

dejte dejte.pomojem filma sploh neben ne kapera???a veste kaj je biu point mogoce unih igel u dvojkI??ne??no potem tudi malo bolj zakompliciranih astavt..vprasanj ne morem zastavt kr neki pišete pa sploh niste filma gledal Z GLAOVO

— SAW 3
17.12. 2006 ob 12:48

no men film ni bil lih dobr.. skor sm zaspala zravn, res pa je da je bil prvi prizor totalno out! O.o .. pogrešam srhljivke, klanje je kr neki..

— Ana
17.12. 2006 ob 18:47

JS SM GA ŽE GLEDLA PA KONC NI ČIST NČ FAJNI PA TIST MOŠKI NA ZAČETKU SE MI FUL SMILI

— ***
6.1. 2007 ob 11:05

zelo dobra grozljivka le malo premalo zank.

— mark mohorčič
7.1. 2007 ob 19:04 zvezdica

film je ful zakon, še bolši od prejšnih dveh filmov. ampak,dejstvo pa je da je film brez pomena, če niste gledal prvih dveh delov, kr se zgodba nadaljuje in prepleta. celo zadnje nam da namig, da bomo vidli še četrti del, ker ene stvari še niso pojasne do konca. tud u tem delu ne skoparijo z grozljivimi prizori, in eni so res, res grozljivi. če še niste gledal, hitr gledat, nč čakat :)

— lučka
15.3. 2007 ob 20:34 zvezdica

Žaga III, na srečo serije ne nadaljuje po zgledu dvojke, ki je bila podpovprečna, temveč po zgledu dokaj legendarne enke. V tretjem nadaljevanju grozljivke Žaga psihopatski morilec Ugankar s pomočjo Amande ugrabi zdravnico, ki obolelega Ugankarja ohranja pri življenju, medtem ko prav tako ugrabljen Jeff rešuje zapleteno uganko. Ugankar ima z njima strašne načrte. Spet malha krvi, brutalnosti in adrenalinske um boleče napsihiranosti. Zanimiv premik serije, ki je hkrati nekaj novega in hkrati nekaj starega, vendar ultimativnega kri špricajočega filma, ki nam nudi skorajda dve uri napete in domala mršave grozljivke. Osebno me je navdušila že enica, dvojka nekoliko manj, trojka pa lepa nadgradnja enke. *

— LordCOTO
15.3. 2007 ob 20:37

Filmu sem podal oceno 4 (zvezdic noče izpisati)

— LordCOTO
16.3. 2007 ob 21:42

pa to je taki bed jast ne razumem da ne morejo ene wredu grozljiwke nardit no,ma to so za mene komedije eni pa prawijo joj kak je to grozn pa kaj bo grozn ce se pa smejis zrawn ko bojo naredli eno cool grozljivko,bolj grozno od zamere al pa ladje duhow bo vrei do takrat pa ni sanse ne stopim vec v kino :P :D

— eh kaj ces prawit
17.3. 2007 ob 9:35

Če primerjam žago II. in III. sta mi ble obe kul. Vsekakor obe bolši kot prvi del. Konec žage III. ni čist jasen tk da mislim da bo še nadaljevanje v IV. delu. =) Priporočam ogled.

— Samy
18.7. 2007 ob 16:05 zvezdica

Saw III je grozljivka, ki milijon procentno v tebi prebudi strah. Režiser je bil tukaj zelo izviren. Vsaj za 100 minut smo lahko gledali grozljiv film, ki je drugačen od ostalih grozljivk. Tukaj ni klasičnih umorov kot naprimer pri Teksaškemu pokolu ali drugih večjih uspešnicah. Tukaj se igra. Živi ali umri. Film je za tiste z dobrim želodcem. Marsikateri ne bi želeli videti ženske z bodicami v rebrih, moškega na katerega padajo zmleti prašiči ali pa črnca, kateremu zlomijo vrat, nogi in roki. And ... oh yes. Ther will be blood.

— ocenjevalka
5.1. 2008 ob 13:15

film je res grozen!seveda,za punce pod 16-tako kot jaz!film v tebi 100000000000 %prebudi strah in najhujšo nočno moro!!1,2,3,in 4 niso slabi!4 te popelje nazaj......oglejte si!upam da vas nebo strah-tako kot mene

— grozljivo preživela
8.1. 2008 ob 19:54

Mislim da se noben ne zaveda, da so taki filmi odlična ideja za vse serijske morilce oz. tiste, ki to želijo postati, zato ker so ideje mučenja nove. Drugače pa Žaga rox!

— Fitzgerald
13.8. 2008 ob 17:45

žaga 3 je naj. grozlivka na svetu pa tut chucky je grozen

— roberta
1.3. 2009 ob 14:33

Ammm...ja. Film mi je bil všeč, zgodba se mi zdi dovršena in skratka dobra, v primerjavi z drugimi deli (gledal sm vse), se mi zdi film enkraten in mislim da je prava poslastica za ljubitelje žag z dobrim želodcem, sam bi mu dal oceno 3.5/5

— Gute
3.3. 2009 ob 0:00

ful dobr film še posebi tkrt k jih kole

— miha
31.10. 2009 ob 20:48

vidla sem ga kul je *****

— dul
4.11. 2010 ob 5:52

naj jaci je komaj cakam da ga vijim v kino

— _T
26.2. 2011 ob 9:41
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
5.3. 2011 ob 13:50

Žaga je obična grozljivka. Ko jo vidiš 10krat ti je ful smotan movie. Tisti ki niso vajeni grozljik bi rekli de je filma sama groza. Film je v resnici zelo zelo dober tko kot vsi ostali SAW-i.
9/10

— Eminem
20.7. 2013 ob 11:49

to je tak beden film za to ne pri poroćam mlajšim od 16 let

— dani
20.7. 2013 ob 11:55

moj ata je ze gledal 4 dele filma zage pa mu je film brezvezen

— dani
16.8. 2013 ob 21:09

sploh ni bezvezn kdo bi pa l. 1999 sploh prcakwow da tak kul film z mrcvarjenjem prsu gor!?!?!

— moesko girl
16.8. 2013 ob 21:28

pa gdaj bo ta detektiv hofman crknu? upam da bo tut on zrtew w igri k sploh nezna bit jigsaw!?!?!?(govorim za film ne o igralcu. k je zlo kul iglalc)

— moesko girl

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.