Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Žaga II

grozljivka
Oh, ja... seveda bo tekla kri...
Na sporedu od: 19.1.2006, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Darren Lynn Bousman in Leigh Whannell
Detektiv Mason raziskuje krvav umor, ki ga pripiše okrutnemu zločinskemu veleumu Jigsawu. Toda njegovo prijetje je zgolj del velike igre na življenje in smrt, v kateri se mora Mason neprostovoljno pridružiti osmim neznancem, ki morajo združiti moči in znanje, da bi našli izhod iz opuščenega zaklonišča, v katerem kar mrgoli Jigsawovih izprijenih miselnih ugank in smrtonosnih pasti, še strašnejših, kot si jih je bil zamislil v prvem delu filma, ki je s stranskega tira zapeljal naravnost med najboljše filme tega žanra.
Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.

Zgodba

"Pozdravljen, Michael. Rad bi se šel igrico..."

Jigsaw je spet z nami. Potem ko se je neverjetni veleum že v prvem delu celovečerca poigraval s svojimi žrtvami, se je odločil za nadaljevanje krvoločne igre na življenje in smrt. Zgodi se nov umor in vse kaže na to, da je zanj znova zaslužen Jigsaw. Detektiv Eric Mathews z njegovim prijetjem presenetljivo nima nikakršnih težav, toda to je vse del zlobnega načrta. Za svoje življenje se že bori osem drugih žrtev, igra pa je pravkar dobila še devetega igralca.

Cinemania group in EEAP predstavljata mojstrovino režiserja in soscenarista Darrena Lynna Bousmana Žaga II. Za produkcijo so poskrbeli Oren Koules, Mark Burg in Gregg Hoffman, izvršna producenta pa sta soscenarist prvega dela (tudi tokrat socenarist) Leigh Whannell ter režiser in soscenarist prvega dela James Wan. Igralsko zasedbo med drugim sestavljajo Donnie Wahlberg, Franky G., Dina Meyer, Beverley Mitchell, Glenn Plummer, Emmanuelle Vaugier, Shawnee Smith in Tobin Bell.

Igralska zasedba

Donnie Wahlberg (detektiv Eric Mathews), nekdaj član izredno uspešne glasbene skupine New Kids on the Block, je svojo igralsko kariero začel leta 1996 z manjšo vlogo v celovečercu Bullet. Sledila je opaznejša vloga v uspešnem trilerju Rona Howarda Ransom. Zaigral je še v filmih The Taking of Pelham One, Two Three, Southie, Purgatory in The Sixth Sense M. Nighta Shyamalana. Na malih zaslonih je nastopil v serijah Big Apple in Boomtown ter v izvrstni HBO-jevi miniseriji Band of Brothers. Pred kratkim smo ga lahko videli v celovečercu Lawrencea Kasdana Dreamcatcher in Randalla Millerja Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School. Njegov prihajajoči projekt je drama Annapolis.

Shawnee Smith (Amanda) je svoj filmski prvenec zabeležila že pri 12 letih z mjuziklom Annie. Le tri leta kasneje je navdušila v televizijskem filmu Crime of Innocence, nato pa je zaigrala še v miniserijah Lucky/Chances, The Stand in The Shining ter serijah The Tom Show in Becker. Nanizala je stranske vloge v številnih celovečercih, med drugim v Iron Eagle, Summer School, The Blob, Who's Harry Crumb?, The Desperate Hours in Leaving Las Vegas. Po vlogi v grozljivki Saw se je preizkusila tudi v nedavni uspešnici The Island.

Tobin Bell (Jigsaw) je svojo igralsko nadarjenost dokazal z gostovanjem v številnih televizijskih serijah, kot so Jake and the Fatman, Alien Nation, Seinfeld in ER. Svoje zgodnejše filmske vloge je odigral v celovečercih Mississippi Burning, Goodfellas, Ruby, The Firm, In the Line of Fire in Malice. Negativna lika je upodobil v projektu Quick and the Dead ter televizijskem filmu Unabomber: The True Story. Po uspešnici Saw se je predstavil še v miniseriji Revelations.

Franky G (Xavier) je po glavni vlogi v filmu Manito Erica Easona, ki je navdušil na filmskem festivalu Sundance leta 2002, prejel vloge v celovečercih Confidence, The Italian Job in Wonderland ter seriji Jonny Zero.

Glenn Plummer (Jonas) je eden najbolj zaposlenih igralcev zadnjih petnajstih let. V njegovo filmografijo sodijo Funny Farm, Colors, Pastime, Frankie and Johnny, South Central, Menace 2 Society, Speed, Showgirls, The Substitute, The Salton Sea, Baadasssss! in The Day After Tomorrow. Na televiziji je nastopil v priljubljenih serijah Beauty and the Beast, China Beach, L.A. Law, South Central, The Jamie Foxx Show, The Hunger, ER in The Dead Zone. Njegova prihajajoča projekta sta El Cortez in Brothers in Arms. Pred kratkim se je dokazal kot scenarist in režiser v celovečercu The Giddeh.

Dina Meyer (Kerry) se je na velikih platnih prvič pojavila v celovečercu Johnny Mnemonic, kmalu zatem pa tudi v filmih Dragonheart in Starship Troopers ter kasneje Saw. Na televiziji je prepričala z nepozabnimi gostovanji v serijah Beverly Hills, 90210, Friends, Ally McBeal in Six Feet Under, redno pa je igrala v serijah Miss Match, Star Trek: Nemesis in Birds of Prey.

Emmanuelle Vaugier (Addison) se lahko pohvali z vlogami v izredno uspešnih serijah My Guide to Becoming a Rock Star, One Tree Hill, Andromeda, North Shore, Veronica Mars, Madison in Smallville, kmalu pa jo bo mogoče videti v obetavni seriji Painkiller Jane. Odigrala je vloge v celovečercih Mindstorm, 40 Days and 40 Nights in Secondhand Lions, že pa je zaključila tudi snemanje filma House of the Dead 2: Dead Aim.

Beverley Mitchell (Laura) je najbolj znana po vlogi Lucy Camden v seriji Seventh Heaven. Gostovala je v serijah Quantum Leap, Melrose Place, Baywatch in Trading Spaces ter zaigrala v filmih The Crow 2: City of Angels in Mean People Suck. Prihaja celovečerec I Remember.

Erik Knudsen (Daniel) je nanizal vloge v več televizijskih filmih, med drugim v uspešnicah Common Ground, Santa Who?, Blackout, The Familiar Stranger, Stolen Miracle in Full Court Miracle. Igral je v serijah Mental Block in The Guardian. Pred kratkim je končal snemanje stranske vloge v celovečercu The Prize Winner of Defiance.

Filmska ekipa

Darren Lynn Bousman (režiser/soscenarist) se je že med obiskovanjem filmske šole na Floridi preizkušal kot scenarist in režiser kratkih filmov grozljivk. Nato je režiral številne glasbene spote in reklame. Leta 2003 je kot neodvisni režiser začel delati za menedžersko podjetje The Firm, za katerega je med drugim režiral glasbeni spot za uspešnico So skupine Static X. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in Orenom Koulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Saw II.

Komentarji

30.11. 2005 ob 21:26 zvezdica

Jah...kaj nej rečm..škoda k je mal tok hudih filmou s tko krutimi nalogami posameznikou..res svaka čas usm k so delal tak film...krute so...9/10..Upam da bojo snemal Saw 3...lp

— Jason boy
1.12. 2005 ob 17:01

ta film sm gledu en mesc nazaj in je kr neki!!

— jst
3.12. 2005 ob 8:51

Ja kokr jst wm je film krut. Je kr neki krvi, pa če ste ljudje s slabim črevesjem oziroma občutljivim raje pejte gledat neki bol lahkiga. Drgač pa za filmu bi dal jst dobro oceno npr. 8,5/10. Ko bo pršu u naš kino ga grem gledat. pr tem pa nema milosti!! cya

— d'loj
4.12. 2005 ob 11:58 zvezdica

Filem je mega.Obozujem grozljivke,.Ampak,ce ne naredijo nic pametnega.Prvi del tega filma sem gledal kaksen teden nazaj in ko sem ga videl,...sem si moral ogledat se drugi del.Malo je drugacnejsi od klasicnih grozljivk in to se bolj privablja.OGLEJTE SI GA KER SE SPLACA!

— Sasa boy
4.12. 2005 ob 16:41 zvezdica

ena izmed najboljših grozljivk kar sem jih kdaj gledala.če ne tudi najboljša! Zaplet ,razplet kakšnega si nebi nihče mislil ...svetovni !

— sawka
5.12. 2005 ob 16:25 zvezdica

Prvo kot prvo, je opis napovedi skrajno nepravilen...ni detektiv Mason ampak MATTHEWS...drugo kot drugo, detektiv se ne pridruži osmerici, ampak jih samo opazuje...med osmerico je tudi njegov sin, za katerega se zelo boji in zaradi katerega je pripravljen ubiti Johna, če mu ne bi povedal kje je njegov sin... hvala lepa za pozornost:))

— BiHInDaClub
8.12. 2005 ob 9:48 zvezdica

Zelo dober film (odličen scenarij!) ampak mi je prvi del za odtenek boljši.

— hyspeedo
12.12. 2005 ob 9:43 zvezdica

Ja jaz sem gledala film že pred enim mesedem. Moram reči da mi je že prvi del bil všeč in mi je drugi še bolj. Film je psihološki in vse do konca prikriva resnico. O tipu, ki je zbolel z rakom in zaj ubija ljudi. Ja kaj če on nemore živeti ubija druge pa sploh ni res on jim hoče dati možnost preživetja. V hišo zapre ljudi, ki ne cenijo svojega življenja. In tako se začne boj za preživetje. Pokaže se kako človek gleda samo za svojo rit in še tisti, ki ti pomaga ti želi vse slabše. Nauk te zgodbe je ljubi življenje, saj se le enkrat živi. Tvoji najbližji so tvoji najhujšisovražniki. Končo je v kino prišel fil, ki je vsaj malo grozljiv, mislim da enkica ni bla v kinu. se pišemo

— eva
12.12. 2005 ob 12:45

Ta film je res svetovn. <Če ste gledal saw 1 morte obvezn gledat tud 2!

— Maša
13.12. 2005 ob 17:29

the best thriller ever (prvi pa drugi del)

— lifestyle
13.12. 2005 ob 19:55 zvezdica

Prvo kot prvo bi rada povedala to, da je zgoraj navedeno napačno ime (se pravi det. Mason) zgolj zaradi tega, ker je bilo ravno takšno ime v skripti, ki so ga kasneje spremenili v det. Matthews. Izgleda, da so dobili starejše podatke o filmu. Kar se pa tiče samega filma Saw II, je žalostno, da enke ni bilo v slovenskih kinematografih - dokaj čudno je, da bodo zavrteli le njegovo nadaljevanje. Tisti, ki še niste gledali filma Saw raje ne hodite gledat njegovega nadaljevanja, ker ni fore. Meni osebno je Saw najboljša grozljivka vseh časov, ta film smatram celo kot edino dobro grozljivko tega časa. S Saw-om II sem bila razočarana, predvsem zaradi prevelikih pričakovanj (govorilo se je, da je celo boljši od izvirnika) in zato, ker je bil preobrat na koncu čisto nepotreben. Sawa II tako niso niti slučajno približali originalu, opazijo se sicer podobnosti med obema neizkušenima, amaterskima režiserjema, toda kar je Saw prikazal, ne bo prikazalo nobeno njegovo nadaljevanje. Plus gre seveda odlično prirejenim igram, ki si jih je sam "morilec" Jigsaw izmislil. Kar se pa tiče tiste možnosti preživetja, pa mislim, da nekateri od njegovih žrtev sploh niso imeli te možnosti (Adam v enki in Laura v dvojki). Jigsaw JE morilec, pa čeprav ni še nikogar ubil, kakor se je tudi sam det. Matthews izrazil. Jaz, kljub razočaranju drugega dela, ostajam oboževalka Sawa.

— [RaBBiTKa
16.12. 2005 ob 13:30

sej je uredi sm gledla sam je 1 meni full bolsa

— polona
16.12. 2005 ob 13:31

aja trojka baje pride na haloween leta 2006

— polona
18.12. 2005 ob 15:58

res najbolsa

— denis
21.12. 2005 ob 19:46

NAJBOLJŠI FILM! JST SM BIL ČIS FASCINIRAN NAD PRVIM DELOM! PSIHE! UPAM DA BO DRUG TUD TOK HUD!!! LP

— DOOGIE21
24.12. 2005 ob 15:34

ćfilm je res zakon,samo ga moras razumeti,drugače je nesmiselno gledat.film sem gledal kake 2 meseca nazaj,in pvi del kako leto nazaj,in je res zakon...OGLEJTE SI GA..:)

— SAW XXX
24.12. 2005 ob 21:22 zvezdica

ne maram grozlijvk ampak saw I in saw II sta pa filma ki bi mi bilo žal da jih nisem pogledal. oba dela te držita prikovanega na stol. pričakuješ eno, vse pa se zgodi ravno obartno. zelo velika škoda je da v koloseju niso predvajali prvaga dela (spustijo veliko dobrih filmov vrednih ogleda), ker je drugega brez veze gledat ce ne poznaš predzgodbe. konec drugega dela pa napoveduje se eno nadaljevanje ko bo upam prekašalo I in II. IN KOT PRAVI GLAVNI LIK JIGSAW: " GAME OVER "!

— šapjanac
25.12. 2005 ob 9:45

film že mam pa je puna cool !

— Rok
25.12. 2005 ob 15:51

Ja film je en boljših grozljivk oz. trilerjih. Sam fajn je da prej pogledaš Saw1 pa pol toto novo ker se nanaša tudi na enko. drugače pa film prve classe, lahka bi dali mal več zanimivih filmov v naše kine ne pa kr neke ko sploh nevem o čem se gre!!

— denis
27.12. 2005 ob 21:43

SAW2 - the best, specialen film... če je drugi del prišel takoj za prvim.. upam da ne bomo predolgo čakali na tretjega.. jigsaw rulaaa

— saw2
28.12. 2005 ob 7:03 zvezdica

Ogledala sem si oba dela in oba sta odlična, ni kaj tako naprej, naj se še snema več takih odličnih grozljivk, ki imajo vsebino ne pa samo klanje. Oglejte si film! Cao

— tea
29.12. 2005 ob 13:25

tega filma si še nisem ogledala prej sem se zlagala hi hi sori izvedla pa sem da je film bedn in slb tko da se lahko mal potrudite.

— tea
29.12. 2005 ob 16:58 zvezdica

Saw2 je vreden ogleda,je zelo krut in ti ne pusti dihati.sicer malo zaostaja za prvim delom,ampak še vedno navdušuje.za ljubitelje tovrstnih filmov

— enes durakovic
31.12. 2005 ob 15:06

Mogl bi bit več takih grozljivk, res the best!!

— Nasty
2.1. 2006 ob 11:25

Res, dobr film, meni osebno še boljši kot prvi del! Splača se gledat

— Odlično
2.1. 2006 ob 17:47 zvezdica

Ogledala sem si prvi del.. ko mi je kolegica povedala za film sem mislila no pa kaj gledaš take nora psihološke.. ampak je film tako svetovn da je vredn ogleda.. pa ne samo enega:) komaj čakam da pride tudi v mariborski kolosej.. Lp

— Katja
3.1. 2006 ob 0:07

res neverjetno zakon film poglejte ga vsi!! je pa res da je film kar dost krut hehe

— TinC
3.1. 2006 ob 12:31

zelo dober film mislim da bi moralo biti več takih filmov se vrteti v koloseju

— denis
3.1. 2006 ob 18:09 zvezdica

najhujši film, prvi del mi je bil sicer bolj všeč...čeprov je razplet pri drugem veliko bolj presenetljiv...Tisti , ki je napisal scenarij, najbrž ni ravno najbolj normalen, ker da se spomniš take zgodbe moraš biti mal psiho...:)

— *puTka*
3.1. 2006 ob 20:34

pa začnimo.tt film bo ZaKoN!!! nisn ga še gledla mapka obožujme psihološke filme!!! prvi del sn gledla tko da vem o čem se gre in mi je fuull dobr!! njabulš je to, ko ne veš o čem se gre...mislim krvi pa takig reči men ni strah in mi ni zanimivo...bolš je to da ne veš o čem se gre in je vse lepo do konca prikrito ter psihološko obarvano!! tO jE ZaKoN!!! in tak je td tt FiŁM!!! vsem prijeten ogled!! močno priporočam ljubeteljem takšnih filmov!! [S] MEjtE sE..pA VŁkO! aja..pa srečenag pa zdravega...z vlko smeha! čawčy

— kuj_tk_ena
5.1. 2006 ob 21:20

bedn film tko k prvi del

— jahac
6.1. 2006 ob 17:46

upam da bo film kul ker pru je bil ful dober zdej bomo pa še vidl kak bo drugi del po besedilu sudeč bo ful vredi

— mitja
6.1. 2006 ob 17:53

film sem si ogledu že dvakrat zato mi je ful dober sam ne priporočam ga pa unim ko nemarajo mučenja in krvi. upam da bo še čim več takih filmov. pa še to upam da se nebo najdu kak kreten ko bo kritiziru ta film,ker je ful debest. pozdravlam use ki dajete komentarje in svojje frende to so samo klemen renata urška miha matej dominik luka.

— mitja guček
7.1. 2006 ob 11:49

ijojojjojo kdai bo že v kinu!komai čakam!ajdek ludeki uživajte

— tammy
8.1. 2006 ob 14:05

res škoda d ni več takih filmof

— david
8.1. 2006 ob 17:18

...je niam ke rečt!Res vrei!Ni mi žal da sn ga gleo!

— Eddie
9.1. 2006 ob 23:20 zvezdica

saw 1 in saw 2 nista grozljivki,prej bi rekel psihološki triler,kajti v filmu ni nič groznega razen lutke Jigsaw-a.so pa psiho fore katere ti dajo misliti.če prvega dela niste gledali,potem se dvojke ne splača gledat dokler ne vidite enke.oba filma sta zelo dobra,zelo zanimiva in mislim da si ju moraš ogledati več kot enkrat da do konca dojameš bistvo.drugi del mi je sicer boljši od prvega,edino konec ima prvi del boljši.sta pa oba dela vredna ogleda in denarja,končno spet dva filma katera se splača pogledati in nista narejena na isti način kot vsi ostali

— scorpion
10.1. 2006 ob 16:45 zvezdica

Eden redkih, skoraj da edinih psiholoških trilerjev oz. psihičev v zadnjem času. Ta žanr redno spremljam in morm rečt, da sta oba dela full dobr narejena. Odlično prikazuje kako vodljiva sta človeški um in domišljija. Same pohvale in upajmo, da bo v tem letu še nekaj takih filmov tudi sledilo, da ne bodo na sporedu le motorke, duhovi, zblaznele deklice in zafrostrirani primitivci.

— Shirley
10.1. 2006 ob 20:15 zvezdica

Ej film je SUPER ! Res kdor ima rad grozljivke, naj si ga kar pogleda, priporočam ! Saw 1 je sicer po mojem mnenju bolši, pa vseeno ta tudi ni slab !

— Maca
10.1. 2006 ob 22:21

Ocena 10/10, dobra grozlivka !

— :D
12.1. 2006 ob 16:21

Saw 1 sicer ni bil na rednem programu v slovenskih kinematografih, je pa bil na programo samo en dan nekje v avgustu 2005 in sem ga šel gledat. Res je zakon film.

— edn
13.1. 2006 ob 21:16 zvezdica

Film je odličen, prvi del mi je sicer boljši, vendar je tudi dvojka vredna ogleda. Naj samo omenim da je glasbo za film napisal klaviaturist skupine nine inch nails, ki mu je uspelo zadeti pravo noto za to grozljivko...

— kennedy
15.1. 2006 ob 14:55 zvezdica

Jas sem gledla ta film pred 2 mescoma že in moram rečt da mi je bla 1-nkica bolj všeč. Res da je skoraj ista zgodba razen tega da drugi igralci igrajo v 2-delu razn glavnega igralca. Ni nekaj wauu je pa vseeno vredn ogleda :) Malo vas bo pa le strah :P bbuu =) heeh papa lepo glejte :)

— Nina
15.1. 2006 ob 21:24

Vreden ogleda Ocena :9,5

— SAW 2
16.1. 2006 ob 9:53 zvezdica

Saw je res špica.saw I sem si ogledala lani in me je ful presenetil z odlično zgodbo.posamezni prizori so bili res zame malce prekruti, tko da ne vem če bi ga še enkrat gledala.kljub temu mi je bil všeč, ker je pravi psiho triler, ki meji na grozljiko.in ni še ena povprečen film.tko da od sawII pričakujem veliko.sicer ne vem zakaj so spustili prvi del in dali kr tko drugi del. ..in naslov se mi ne zdi ne vem kolko primerno preveden.če sodim po prvem delu.saw pomeni tudi ''gledati''.

— Barbara
16.1. 2006 ob 14:40

kako lahko dajo u kino sawII, sawI pa ne. če gledaš sam drug del sploh ni fora, men je drgač drug del hud, prvi pa še hudejši. tko da se splača gledat

— B-rabitt
17.1. 2006 ob 10:25

Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 18 let.MISLIM HALO?!?!?! kot da če imaš naprimer 14 let si še otročiček in ne smeš iti gledati saw.

— Sawica
17.1. 2006 ob 13:52 zvezdica

ne saw ne pomeni "gledati" ampak "sem gledal,videl,...".sa w je pa naslov zarad lutke Jigsaw-a.filma imata res krute prizore,in tako kot je že nekdo omenil,lepo pokaže kako je vodljiv človeški um.pokaže pa tudi da ko je človek v brezizhodni situaciji da se briga samo zase,postane žival in trezen um ne pomaga ker je sama panika.res huda oba filma

— scorpion
18.1. 2006 ob 11:35

gledala sem prvi del Saw in je mega, komej cakam, da vidim Saw 2. kdo pa je prevajal naslov? Saw res pomeni žaga, toda Saw je samo skrajsava za Jigsaw, kar pomeni sestavljanka alias puzzle. dragi moji, drugic bo treba film prej pogledat in se malo bolj pozanimat o naslovu, preden da prevedete napacno. lp

— dovzanka
18.1. 2006 ob 15:44 zvezdica

Saw 1 pa Saw2 sta super filma, sicer mi je bila enka bolj všeč, ampak tudi dvojka ni slaba! Tko da priporočam ogled obeh delov, najprej enke potem pa še dvojke, ker če ne se bolj težko razume vse skupi. I wanna play a game...:) Priporočam! GAME OVER

— Cojs
18.1. 2006 ob 18:46

jaz ga še nisem sicer gledala !more bit dobr ker prvi del je zlo dober !! zaj mi pa povejte, če se ga splača it gledat. lp zala

— zala
21.1. 2006 ob 11:19 zvezdica

Naslov filma je čisto korektno preveden, žaga igra neko vlogo tako v prvem, kot drugem delu, čeprav pa je res, da ne igra bistvene vloge. Jigsaw je pa nadimek dobil zato, ker izrezuje koščke (npr. dele telesa) in to je njegovo delo. To so izŽAGAni koščki in zato je naslov filma Žaga pravilen.

— [RaBBiTKa
21.1. 2006 ob 11:34 zvezdica

Ne znam opisat z besedami kak ful mi je ta grozljivka bla všeč. Cel čas se nekaj zapleta in je nadvse grozno in zanimivo. Tudi konec je odličen in razplet popolnoma nepričakovan. Dobra povezava med 1. in 2. delom. Priporočam!!!

— *Maya*
21.1. 2006 ob 14:27

film je ful dobr.priporoča k je res zakom

— tjasa
21.1. 2006 ob 17:06 zvezdica

Film je zelo zelo dober, in ga priporočam vsem ljubiteljem takega žanra filmov. Ozračje v filmu je ves čas naelektreno tako da gledalca drži v negotovosti kaj se bo zgodilo naslednji trenutek.

— John Rambo
22.1. 2006 ob 12:08

sm prebrala, da veliko vas meni, da je zelo dober film. Kaj 1. del se imenuje the saw..ker nism gledala nobenga, pa bi rada prvo 1. del in pol še drugi, ki imam rada grozljivkein vse pravite, d aje dolgi. Lahko mi pošljem sporoilo na mail...hotmail.. **čauu**

— lea
22.1. 2006 ob 12:22 zvezdica

Film je kul, čeprav so igralci malo nerodni v iskanju rešitve, ampak konec je eden boljših!!

— jack ass
22.1. 2006 ob 14:43

saw pride iz besede chainsaw (kar pomen verižna žaga).

— Nejc
25.1. 2006 ob 7:49 zvezdica

dober film, le z malo preveč redeče barve, če veste kaj hočem rečt. ni mi všeč, da je glavni igralec tako agresiven , drugače pa je film dobra reprezentacija socialnih razmer konec 18. sroletja, ko se je začela ind. revolucija. blagor vam, ki ga še niste gledali!

— kolonia
25.1. 2006 ob 19:46

Film je res fuuul dobr...sam ni grozliuka pa k ste pisal da ste bli presrani:S.mene ni blo tut 1x ne strah.sam je hud psiholoski trilr z zlo dobro zgodbo pa koncom...more da pride tut trojka:P.DRGAC PA SEEEKAAA!tko saw 1 kot 2!lp

— mare92
26.1. 2006 ob 13:16

to mi je všeč

— to mi je všeč
27.1. 2006 ob 15:35

filma si še nism ogledala...sam usi pravjo da je ful dobr

— bill_girl
27.1. 2006 ob 17:29

akoraj edini film kjer je drugi del bolši od prvega... ponavadi ni tako.. super film!! 10ka

— ticko
27.1. 2006 ob 19:57

meni je bil film ful ful dober...pa hannibalu eden boljših grozljivk ki sem si jih ogledala...tk da če ga še kdo ni gledau priporočam ogled.kai zai hitro v koloseja.!

— nici=)
27.1. 2006 ob 21:09 zvezdica

Itaq da bodo snemal saw 3 saj se na koncu 2 dela že vidi da bodo snemal 3 del:) Drgače pa kaj naj rečem:) Če primerjam 1 in 2 mi je bila 1 bolj všeč:) Čeprav 2 tud ni slaba:) Res pa se strinjam z tistim da bi blo treba več takih filmov naredit:) Malo je dobrih grozlivk:) LP

— MaTe0
28.1. 2006 ob 10:07 zvezdica

prvi del je sicer boljši, ampak za vse ljubitelje takih zvrsti filmov, ga močno priporočam. film je ful dobr!

— Tamy
28.1. 2006 ob 10:22

film je bil superrr in upam da bojo snemali tudi zago3 s tremi prsti hehe no bomo vidli caw

— nanyka
28.1. 2006 ob 11:32

ej folk saw ena in dve morte widt... ful huda filma nista običajne grozlivke ampak une k affektajo mind pa to... Ajde stey deep

— Jizzie
28.1. 2006 ob 12:17

meni je film odličen, super igra, pravi psiho triler! sicer zelo krut in gnusen, a je res fantastičen film, vredn ogleda. saw2 zakon!

— *s*
28.1. 2006 ob 22:06 zvezdica

No take grozlivke pa že dolgo ni blo v kinu! Res je ful dobra hvalabogu ni preveč grozna samo je pa ful nagnusna. Skoraj sem se že vstala pa šla ven =P. Drugače pa res ena izmed najbolših čeprav eni pravijo da je 1. del bolši --> dobro da ga nisem gledla =D.

— tina
29.1. 2006 ob 13:02

Film je bolj triler kot pa grozljivka...podobno , kot s7dem. 3. del se bo pa posnel letos... Jigsaw ni umrl *spoiler*

— Peter
29.1. 2006 ob 14:13 zvezdica

To, da Jigsaw ni umrl, ni noben spoiler ;) Čisto na koncu dvojke lahko vidimo, kako se v avtu "hihita". Pomen le tega je, da je zopet zmagal in ukanil policijo. In seveda ... Ostal živ.

— [RaBBiTKa
29.1. 2006 ob 17:49

filem je res dober.priporočam ga tistim,ki imajo radi grozljivke.upam,da bodo posneli še 3 del filma.

— ariela
29.1. 2006 ob 22:04 zvezdica

Kot tudi nekateri drugi sem tudi jaz mnenja, da je to ena izmed redkih pravih grozljivk.Morte gledat, vsekakor pa najprej prvi in potem drugi del!

— zupp
30.1. 2006 ob 15:02

Ta film mi vrača upanje v Hollywood! Briljantno!

— dsvss
31.1. 2006 ob 10:38

tok hudga filma še nism gledala majkemi! norooo toplo priporočam :) aja anže love ya

— *
31.1. 2006 ob 11:26 zvezdica

Jigsaw, realistični junak, predstavlja edinstveno utelešanje dobrega v bojo proti zlu. Vse njegove žrtve so izmečki, ki si ne zaslužijo živeti! Večno živel Jigsaw.

— Goran
31.1. 2006 ob 17:39 zvezdica

Večina vaših komentarjev je čisto napačna. Nadaljevanje ni ne slabše ne boljše od originala. Oba sta si enakopravna. Zagotovo pa velja, da je drugi presegel prvi del, kajti v filmu se končno pojavi žensko bitje... Ponavadi grozljivke vžgejo zgolj zaradi trpljenja in kričanja žžensk ( Krog 1&2, Teksaški pokol z motorko) in ne zaradi moških, ki jih ne bo bolelo tudi če jim odrežejo glavo. Kajti če malo pogledate... V originalu je pri zares okrutnemu prizoru rezanja noge, trpel Adam in ne žrtev (?)!!! Je pa zelo kruto, da se človek zamisli (ne bom izdajal kaj pomisli po drugem delu, ker bo nezanimivo za gledalce, ki ga še niso gledali), npr. kako je lahko dr. Lawrence pustil Adama umreti. Nočem biti nesramen, ampak moral bi se rešiti ADam, kajti on bi zagotovo rešil oba, ker je bil tako nesramen. Od drugega dela, pa si zagotovo lahko pičakujemo predvsem kakovostno ŽAGAnje.

— Dejan
31.1. 2006 ob 19:37

Niti blizu v rangu prvega dela, Saw. Saw je tisti film, ki je res odlicen, ta ni bil tok dober.

— Ime
3.2. 2006 ob 14:30

Ta film sploh ni grozen. ŠROT

— asd
3.2. 2006 ob 23:28 zvezdica

film ni prav nic grozen! ob ogledu se nism niti enjrat ustrasil! Niti ni toliko klanja id podobnih stvari, vsi se vrti na zelo majhnem prostoru, moram recti to je zelo slaba kopija filma CUBE. Ni vreden ogleda za ljubitellje res strasnih grozljivk, je bolj triler kot grozljivka sj nima niti enega strasnega prizora

— Gappy
4.2. 2006 ob 11:51

film je ful dober =) ni pa zlo strašen!!

— saw2
4.2. 2006 ob 12:21

ta film sploh ni grozen ampak je kot ena drama

— jan
4.2. 2006 ob 14:24

...bedni filmčki...:D:D:D:D:D :D:D::DD:D:

— drko
4.2. 2006 ob 16:04

film je ful mega

— Nina
5.2. 2006 ob 12:44

film je hud sam to loh rečem

— en pač
5.2. 2006 ob 12:57 zvezdica

Ja enke sploh nismo vidl u kinu. Drgač pa ne razumem zakaj so skor vsi umrl, če jim je hotu sam lekcijo dat. Ni fore če so pol umrl. Halo. mogu bi jih prestršit da bi jih kap zadela ne pa da umrejo. in kako nej pol lajf cenjo, če umrejo???

— xyz
5.2. 2006 ob 14:40

ja kot prvo bi se strinjala z enimi,k pravjo d to ni glih ne wem kok strašna grozliuka,ker mene ni blo niti mal strah,sam enkrat sm se pa režala k je una svinja unga zaštihala,tko d to je blo kr neki.film je pa drgač tko res z6akon no ,sam men osebno je blo kr neki,k ni pokazal kaj se v bistvu pol zgodi s tem fotrom pa sinom pa unim mudelom k je biu čist krvav...no ja sj ni važn...morm ta tedn še enko gledat=)

— brinchy
5.2. 2006 ob 15:22

Ful bedn film kr neki butast B E T !

— sara in domen
5.2. 2006 ob 17:34 zvezdica

Hey ... Film je enkraten, vendar me je kot prevajalko zelo zmotilo to, da je naslov že drugič (tako kot pri prvem delu) narobe preveden. "Saw" seveda pomeni žago, vendar glede na film, v katerem ni govora o kakšni žagi (razen ena leži na tleh, pa še ta je uporabljena na koncu). Zato naj kot izkušena prevajalka povem, da je besedica "saw" okrajšava od "jigsaw" (ime glavnega akterja oz. morilca), kar pa pomeni sestavljanka, puzzle. Gre namreč za neko vrsto psihološke sestavljanke, tisti, ki ste film gledali, veste, o čem govorim. Pa še en dokaz v prid "mojemu" prevodu: prva žrtev, torej moški, ki se mu na začetku filma zapre maska, ima zadaj na telesu vžgano znamenje v obliki košča sestavljanke oz. puzzle. Povejte naprej, končajte zmoto! Pa lep pozdrav. Mateja

— Mateja
5.2. 2006 ob 22:20 zvezdica

Končno ena ful dobra grozljivka z dobro vsebino. Všeč mi je, da moraš zraven razmišljat in da film ni predvidljiv, vse se drugače obrne kot si misliš. Saw 1 sm že gledala pred 1 mescem in mi je bil ful dobr, tko da sem sam čakala na dvojko. Moja pričakovanja glede dvojke so presegla enko. Ful dobra zgodba, psiho igre...Same pohvale, res. Konec filma me je ful presenetil, sploh nisem pričakovala takšnega preobrata. Film vrednega ogleda. Komi čakam 3. Upam, da me ne bo razočaral. Ocena:++

— BabyG
6.2. 2006 ob 17:39 zvezdica

Film je zakon in se močno razlikuje od drugih filmov žanra "grozljivka". V filmu ni norcev s sekiro in raznoraznih pošasti, so samo ljudje, ki se spreminjajo v živali. Film po eni strani preseže 1nko po drugi strani pa spet ne... V 2jki je po mojem mnenju veliko boljša fotografija in tudi zanimivejša zgodba. Seveda tudi bolje spoznamo Jigsawa, ki občasno daje očutek, da nikomur nič noče, čez par sekund pa že gledamo kako se nekdo kuri v peči zaradi njegove bolne igrice... Za vse tiste, ki vas film ni prestrašil pa mislim, da se morate bolje postaviti v žrtvino kožo. Kako bi se počutili, če vam nekdo pove, da boste umrli v roku 2 ur, sami pa ne morate narediti nič proti temu ? Sevada bodo besede: "Michael I wanna play a game." in "Most people are so ungreatfull to be alive,but no you,not any more. GAME OVER!" ostale legendarne!

— Fan
6.2. 2006 ob 19:40 zvezdica

Film je strašen:) Vsaj za mene, ker nikakor ne maram grozljivk in me je slucajno prijateljica prepricala da sma si ga pogledale:) Mislim da vsaj kaksno leto ne bom pogledala kaksne grozljivke:)) Lp, Mojca

— strašno:))
7.2. 2006 ob 7:29

to je res ful hudpa grozljiv se naprej tko ajde

— mico
7.2. 2006 ob 10:54

koncno ena grozljivka po dolgem času, k je vredna ogleda. najboljši je pa konec.

— lala
7.2. 2006 ob 12:21

Toti film je bil ful vrei samo malo mi je na psiho vdaru. Tak da ogled priporocen!

— nika
7.2. 2006 ob 12:26

hey! Toti film je ful vredn ogleda ej...Lahko re em da se ful razlikuje od drugih filmov.v vseh dobesedno nakladajo in bi naj bli grozni v resnici pa se lahko zravn smejem...toti film pa mi je tak kul kr je grozn.ful mi ni zau dnara ej...=)pa je vredno ogleda...sao pomoje za tiste ki majo dobri ~elodec...=)

— klavdija
7.2. 2006 ob 17:49

em ... ta film se ze glejala zelo dosti krat !!moram rect da take grozljivke se nisem gledala!!film mi je bil zelo vsec ter zanimiv res ogledajte si ga !! nebo vam zal

— karin
8.2. 2006 ob 15:43

ta film je zakon

— Janette
8.2. 2006 ob 15:53

mislim tti film je pa res zakon.. ni škoda keša sam zarad tok groznih prizorov moraš imet dobr želodec !!! jaz sem skorej bruhala f tte kokice... sam folk film je res zakon ne glede na tte grozlive prizore!!!

— tadeja
8.2. 2006 ob 15:57

ka se vam sploh sana ka ste dali gor. milim to sploh ni primerno za froce če sm se sama skori bruhala.no kul film je prov zares zakon sam tk grozlivih prizorov pa še nej. sam je pa en najbl groznih filmov ka sm jh gdaj vidla tk da je prov zakon sam ni primeren za froce vaša Alenka

— alenka
9.2. 2006 ob 9:46 zvezdica

Zelo slabo, bedasto in nepotrebno nadaljevanje mojstrovine iz leta 2004. Ko sem lansko leto prvič videl Saw, genialno srhljivko o serijskem morilcu, ki je na koncu izpeljal najbolj noro finto v celotni filmski zgodovini, sem po dolgem času pozabil celo na Seven z Bradom Pittom, ki ga je sredi devetdesetih kot veste režiral David Fincher. Saw je bil film, po katerem se ni dalo posneti nobenega podobnega filma več, in film, ki je za vedno končal filme o serijskih morilcih. Ravno zato sem bil hudo presenečen, ko je v kina usekalo nadaljevanje. Nadaljevanje, ki na žalost izgleda kot nadaljevanje nadaljevanja, in nadaljevanje, ki se zaman šlepa na izvirnost originala ter izpade že pri prvem zavoju. Okej, morilec se še vedno zelo rad igra in v sobo tokrat zaklene več ljudi, toda kaj, ko to počne prisiljeno in brez pravih idej. Brez pravega razloga, brez pravega užitka in brez prave energije. Še posebej, če ga primerjamo z labodjim spevom, ki ga je izvedel v originalu. Pač nadaljevanje, ki ne misli niti z glavo originala.

— iztok gartner
9.2. 2006 ob 14:21

no itak kot sem že rekla...je dvojkic aitak bolša od enkice..v glavnem oba filma sta zakon..res neveš kaj se bo zgodilo..in je res kul..zej če se je že tak končalo bi lahko 3 bla..ne:)

— verena
9.2. 2006 ob 18:36

hudo0.hud0o...resno. .pejte gledt.NUJNO!!!.resno hud movie je...full je hudo k je psiholosk ...taki filmi so nori...love it!!

— pain
9.2. 2006 ob 18:40

fajn film.tko taki psiholoski k du konca ne ves tocno kaj je u bistvu res in kaj ne spo res cool...takih bi blo treba vec delt !!like it!

— marisa
9.2. 2006 ob 18:49

omfg!!!no comment!!!the best film i ever saw!!!dobr je ko je tolk krvi notr...lol...ej svaka jim čast d so posnel tako uspešnco!!!zasluži si nagrade in...mojo pohvalo!!!

— anarhistka
9.2. 2006 ob 21:16

ya..ne wem..men je to najbl bedna grozliwka kar sm jih kdaj widla ^^...sploh pa ma najbl bedn konc!

— Nć posebnega
10.2. 2006 ob 12:56

strašno. drugač je pa hud film..

— lea
12.2. 2006 ob 8:14

Tega filma na žalost še nism gledala:( Bi pa vs prosila če mi poveste kkšne naslove nahjboljših IN NAJSTRAŠNEJŠIH grozljivk. :D K pred kratkim sm gledala film megla k sploh ni grozljivka in pa oni k je najslabša grozljivka kar sem jih gledala. dobr je pa tut folm (grozljivka) Zobna vila. No v naprej hvala:) LP

— :)
12.2. 2006 ob 8:28

ej ker je bolši enka al dvojka??? :D

— vprašanje
12.2. 2006 ob 12:21 zvezdica

Enka 100%. Za nepodpisano: nekaj podobnega Sawu naj bi bil Hostel, ki si ga sicer še nisem ogledala, si ga pa definitivno bom. Drugače pa ne verjamem v grozljivke, ki bi bile dejansko strašne, z izjemo Sawa, se razume.

— [RaBBiTKa
12.2. 2006 ob 14:35

A se film splača it gledat. A je zlo grozn pa useen ful dobr? A mogoče kdo ve a je bol enka al dvojka?? Me zlo zanima. p.s. A mogoče kdo pozna kkšne ful grozne pa useen ful dobre grozlivke:) lp

— :)
12.2. 2006 ob 14:37

najlebša hvala za odgovor, pa če mogoče še kdo kj ve, bi bla zlo vesela če bi napisu :D V naprej hvala in lep pozdrav ter veliko filmskih užitkov :)

— 226
13.2. 2006 ob 8:06

film sm gledou že 35x in je ful dobr ... svaka jim čast... kumaj čakam 3ji del, ki bo letos

— kr ena budala
13.2. 2006 ob 8:17 zvezdica

Meni se je zdelo, da je enka dost boljsa. Narejena je dosti bolj psiholosko kot dvojka. V dvojki se samo kri sprica. Saj finte so se zmeraj dobre in zelo zanimivo med seboj povezane.skoraj neverjetno... Amak zdi se mi da je vse samo se v spricanju krvi!!! Je pa vsekakor hard core! Nevem, ce bom sla trojko v kino gledat ampak bom raje pocakala na DVD...

— maya
13.2. 2006 ob 17:44 zvezdica

Mislim, da tako bedastega filma še nisem gledal. Bilo je kot nadaljevanje nadaljevanja nadaljevanja. Tisti iz 2004 je bil res mojstrovina, tole je pa bolj tako.

— Ivan Jovan, Dravlje
13.2. 2006 ob 18:13

Film SAW I. in II. sta trenutno najboljša tega stoletja tega žarna! iztok gartner treba je film razumet šele potem komentirat!

— Lujz
14.2. 2006 ob 18:56

KER SEM GLEDAL PRVI DEL FILMA SE MI ZDI DA BO DRUGI ŠE BOLJŠI, ŠE ZANIMIVEJŠI. SAM PRAVZAPRAV OBOŽUJEM TOVRSTNE FILME, NAJRAJŠI JIH GLEDAM PONOČI KO JE TEMA IN TE JE ŠE POSEBEJ STRAH ČE ZASLIŠIŠ KAKŠEN HRUP. MISLIM DA JE TA FILM USPEŠNICA MED GROZLJIVKAMI. POMOJEM BO FILM POŽEL VELIK USPEH

— ŽAGAR
14.2. 2006 ob 19:46 zvezdica

Najbolje bi bilo če bi prežagali filmski trak. Dejsto, da je film tako ne-realen in nedodelan, da postane beden. Morda edina stvar zaradi katere pa se film v neki meri splača ogledati pa je konec.

— seba
14.2. 2006 ob 23:23 zvezdica

ne vem kaj nej rečm, aj sm pričakoval kaj več, aj sm zadovoljen...moji občutki so mešani. film je odličen, zapleti svetovni, igralci prepričljivi...ampak nekaj manjka. ah, ni mi žal 890-ih tolarjev =9

— Chris
17.2. 2006 ob 10:20

Film je ful dobr.Že kar neki časa ni blo kake res dobre grozljivke...Samo meni je bil skori bolj všeč 1.del.

— Amie
17.2. 2006 ob 16:22

MAL SO ŽAGAL ,MAL JOKAL, MAL SE SMEJAL.ŽAGI Ž .

— KOKICA
20.2. 2006 ob 20:20

ma ta film sploh ni tako grozliv kakor govorite men se zdi da je film bol negativen kakor pozitiven

— rok
21.2. 2006 ob 10:20

Morm rečt d je film full dobr pa zlo poučn. Upam d ga bojo kdaj dal na TV k bi ga prov se enkrat gledala :) wi ZAKOOON

— Ganja
21.2. 2006 ob 11:53

Ok to pa je res dobra grozljivka ... vsaj nek smisel ima kot prvi del res dobro so se potrudli ... nebi pa blo slabo da bi naredli še kak taki film no vsaj predvidevamo lahko da je že konec taki da se bo nadeljevalo, vsaj upam... ker bo verjetno še 1x bol zanimivo. Torej hvala KOLOSEJU da ste predvajali ta film. Ciao

— The Executor
22.2. 2006 ob 19:33

mate prav. to ni grozljivka ampak neki psiho film .samo nagravžen je na aenih delih.1in2 sta pa ful kul tak da ni kaj

— anya
23.2. 2006 ob 18:24

meni se film niti malo ni zdel grozni. že sem mislila, da gledam risanko za mojo malo nečakico. skoraj sem zaspala v kinu. to se mi je prvič zgodilo, čeprav sem skoraj enkrat na teden v kinu. menim da si ta film ni zaslužil naziva grozljivka, vendar samo NEZANIMIV FILM!

— grozljivka
23.2. 2006 ob 20:43

Predvidevam, da nisi gledala prvega dela ;) Več sreče prihodnjič ;)

— [RaBBiTKa
25.2. 2006 ob 10:52

saw 2 je res zakon..ne vem meni osebno se zdi bolši kot 1ka...več se dogaja...konec je zelo presenetljiv..super film...kot hiša groze naprimer

— dejan
5.3. 2006 ob 15:36 zvezdica

Nadaljevanje me ni nikakor prepričalo in ne samo mene, kot berem tu.Ne moreš reč , da je dvojka presegla enko.Prvi del je bil res vrhunski in sem na koncu ostaw z odprtimi usti in še vsaj 5x pogledal tisti del, ko se zavrti celoten film s tisto muziko v ozadju.Res fantastično.In ne mi primerjat Saw s filmom Cube, ker ni to to.Da pa se ga primerjat s filmom Se7en kot je nekdo prej omenu in je tudi zelo dober ampak ni grozljivka.Sej niti Saw ni...

— Sandi
8.3. 2006 ob 18:05

movie je res hud, komaj cakam na saw3 ki pride 27. oktobra 2006. lp

— dEko
6.4. 2006 ob 3:30 zvezdica

dokler še niso naredili nadaljevanja je bila žaga zakon, zdaj pa bodo delali še 100 nadaljevanj samo zaradi profita in film bo postal nadaljevanka, fajn bi blo če bi naredili 3 in bi ta bil zaključek filma, da bi bla celota, in saw ni grozljivka (niti 1 se nisem prestrašil), je pshihološki? podoben SEVEN ki pa je zakon proti saw, ker ima celoto, razumljivo sporočilo, boljše igralce (saw2 so sami neizkušeni lokelneži). sicer pa precej fantazirajo (ko xavier vlomi v sobo in glej ga zlomka sporočilo je namenjeno ravno njemu). ocena 3

— aleš
24.4. 2006 ob 16:13

men je film karvredi, sam ta mason je p tuk lušn

— polly mongolly
29.4. 2006 ob 16:14

jah...morm rečt da je film ress Grozljiv.z velikim G...sicer je tipična grozljivka po eni strani kr skor vsi pocrkajo ampak vseen...tema filma je zanimiva,igralci priwlačni in glede naslova > saw pomeni žago ki je v bolj prisotna v prvem delu(vemo kje!)...v drugem pa je bolj metafora oz. okrajšava za morilčevo ime...dobesedno prevedeno pa je jigsaw sestavljanka aka puzzle=)

— đoni
1.5. 2006 ob 10:59

fuuul fain filmček! za use ljubitelje toplo priporočam! upam da bo saw III.

— ćiQa
6.5. 2006 ob 21:28

Sam III bo. :D mislim da pride nekrat oktobra( v ZDA)

— edn
13.5. 2006 ob 18:44 zvezdica

Prvi del žage je obupen. Kot prvo režiser sploh ni vedel ali naj bo Jigsaw morilec ali ne - nekaterim daje možnost preživetja, drugim ne. Igralci so obupni, zgodba ima toliko smešnih pomanjkljivosti, da jih sploh ne bom našteval itd. Drugi del je za odtenek boljši, vendar še zdaleč ne dober, kaj šele originalen. Vsi liki so zabiti in bi se v realnosti obnašali popolnoma drugače. In tista ženska v enki in dvojki, ki pomaga morilcu - zakaj na začetku dvojke ne ve ničesar, če se pa na koncu odkrije, da mu že ves čas pomaga? In zakaj tis tip, ki je pogruntal kako naj se rešijo preprosto ne pogleda druge za vrat, zakaj jih mora ubiti pri tem? In zakaj z unim kijem preprosto ne razbije stene in gre ven? Edino kar mi je bilo všeč je bil konec pri enki... Cel film mi je popravil, tako da mu ne dam ocene ena od deset, ampak ena do dve...

— kritik
18.5. 2006 ob 10:04

men so vsi s tem filmom totalno prestrašili, pa sem gledala oba delain sem se poleg smejala. ta film ni niti malo grozen, ravno nasprotno. meni je bil krvavi hostel, teksaški pokol z motorko bolj 100x bolj grozen. ta film je dober. samo nevem zakaj ta muči ljudi. zato ker sam nima zdravja, ga nerabi drugim uničiti. kdo pa je on, da bo sodil kdo si zasluži svoj life ali pa ne. mislim halo, ne.zakaj bi si zdrav človek, moral uničiti oko, ker nekdo pač misli, da si nezasluži svojega življenja. če si ga ne bi zaslužil sploh ne bi živel.

— ha ha
23.5. 2006 ob 17:58

ful bolši od pruga!

— pata
23.5. 2006 ob 18:01

men je uredu ampak mi je krneki k bo una baba zdej ubijala ljudi un dec je bil bolši!

— p
24.5. 2006 ob 22:45 zvezdica

Film sm si ogledal, čeprav nisem ljubitelj grozljivk in to samo zaradi tega, ker sem hotel zvesti kaj so režiserji filma da te kap 4 vzeli iz tega filma. Filem je zelo grozljiv in priporočam da ste pred gledanjem zbrani. Zelo deluje na čustva in misel človeka, saj boste morali večkrat film prekiniti ali pa dobro razmisliti saj je zelo emocionalen. Drugega dela nisem gledal ampak 1. del mi ni bil nič posebnega, očarali so me le efekti in miselnost filma, saj film hoče povedati koliko si pripravljen tvegati za življenje. Filem vam bo prinesel veliko psihičnega strahu. Priporočam le zagrizemim gledalcem grozljivk.

— ramajama
28.5. 2006 ob 21:23

najprej sm mislila da je film pač še ena tipična grozljivka, kjer en psiho pobija ljudi, ampak film žaga me je pa presenetu! ful ma fajno zgodbo, z presenetljivim koncem... cel film je zanimiv, napet... 1. in 2. del sta mi enako fajna, tk da komi čakam 3. del! :) aja, drgač pa js ne bi rekla da je to grozljivka...

— andy
3.6. 2006 ob 12:16

hmmm.ja bom kr povedla, da je film žaga 2 bad, bad, bad...ko sm ga gledla previč.sm zravn spala.k mi sploh ni blo nč skery.kr neki se tm dogaja...skoz se menjo od neke politika, al whatever...tko d mi sploh ni blo nč zanimivo...škoda, da režiji ni uspelo narest vn ene skery grozlivke!!!k ta res ni vredna ogleda...vm povem...sam spali boste...sicer pa presodte sami...js sm že in sm bla ful razočarana!

— WiLD**___gIRL___**
12.6. 2006 ob 9:38

to je en a najbolših grozljivk kar sem jih kdaj videla vsaka vam čast samo se mi zdi da je malo premalo krvi

— maja
6.7. 2006 ob 13:09

ta film je rou psiho

— mima
9.9. 2006 ob 16:43

OI*** TA FILM JE ENA TUGA.!RESN..VM POVEM.. FOLK..Č BOSTE Ž MELI NAMEN GA IT GLEDAT, PEJTE RAJŠI KK KRIMIČ GLEDAT.. K ČE JE PA TO GROZLIWKA...SPLOH NČ KLANJA, KRVI IN TEGA...SAM DOWGČAS..BOSTE WIDL... SJ ŠTEKAM DA MA USAK SVOJE MNENJE, SAM GLEDE TEGA ...NEWEM FOLK..ODLOČTE SE!!ŠE ZNANSTVENA FANTASTIKA JE BOLŠA OD TEGA SHITA...((K ZNANSTVENA FANTASTIKA JE ITAK EN K.SAM TO JE PA ŠE VEČI) LP USEM K NE LAIKATE ŽAGE2***

— red_devil_7girl_***
15.9. 2006 ob 13:43

pošten!ko pogledaš film si,,zamisliš da bi se lahko vse skupaj dogajalo v naši ljubi sloveniji.rabiš samo nekaj psihičev ki uživajo,,v mučenju ljudi.pravzaprav je ugrabljal tiste ki,,so zabredli v življenju,,teh je pri nas kar nekaj!bi blo kar nekaj dela.pošteno!

— sanja
28.12. 2006 ob 16:18

tale film je res ena najbolj fajnih in ql grozljivk!vsi si ga morete ogledati!

— najbolj ql grozljivka!
28.12. 2006 ob 16:22

ei nekater k pa mislte sd ni film ql vm res ni čist vse v glava jasen!!!detektiv se res prisdruži žrtvam!ker ga amanda zapre!!in detektiv umre njegov sin in amanda pa serešita!!in še najbolj sveže novičke:v saw3 bo amanda morilka tudi ta film bo vreden ogleda!!!

— halllo
8.7. 2007 ob 14:18

najboljša grozljivka vseh časov!obožujem jo

— anchy
30.1. 2008 ob 14:54

Film je bil cool!!! Nikoli ga ne bom pozabil!!!

— urban
31.10. 2008 ob 0:00

viste cari

— sd
18.7. 2009 ob 21:33

ma ta grozlivka je zlo cool skor taka k teksaški pokol z motorko res hudo a ne :)

— sara
26.2. 2011 ob 9:48
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
16.8. 2013 ob 21:02

ta film je kul ampak se mi zdi "prekratek". mal je dolgcas k ni tok krvi pa crevja.ampak je dobr.

— moesko girl

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.