Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Žaga 4

grozljivka
Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.
Podnapisi
Na sporedu od: 25.10.2007, Kolosej Ljubljana
8.11.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 48min / 108min
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Marcus Dunstan in Patrick Melton
Čeprav je policija prepričana, da sta sadistični morilec Ugankar in njegova pomočnica Amanda umrla, se znova pričnejo pojavljati izmaličena trupla ljudi, ki so umrli v krutih mučilnih napravah. Po umoru detektivke začnejo primer raziskovati agenta FBI-ja in izkušeni detektiv Hoffman, a predrznega morilca to ne ustavi, da ne bi ugrabil vodje policijskih specialcev in ga umestil v eno svojih bizarnih iger na življenje in smrt. Policisti naposled najdejo vročo sled, ki jih preko gore krvi in trupel vodi prav do skrivnosti Ugankarjevega nastanka in razlogov za njegovo obsedenost s smrtjo.
Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.

Zgodba

Smrtonosnih igric pretkanega Jigsawa (Ugankar) in njegove pomočnice Amande je konec. Ali pač ne?

Med raziskavo umora detektivke Kerryjeve detektivu Hoffmanu priskočita na pomoč agenta FBI, Strahm in Perezova. Potrebno bo razvozlati novo strahovito uganko in zapolniti manjkajoče koščke v izvirni sestavljanki. Kmalu izgine specialec Rigg, edini lokalni policist, ki še ni izkusil mojstrovine Ugankarja na lastni koži. Nenadoma se znajde v moreči igri, v kateri se mora v poldrugi uri soočiti z nizom medsebojno povezanih pasti.

Po Riggovih krvavih sledeh uspe detektivu in agentoma dognati povezavo do Ugankarjeve nekdanje žene Jill. Izvor zlobe je končno razkrit, prav tako Ugankarjev načrt. Načrt za njegove žrtve v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

O Žagi

"Kaj, za vraga, se dogaja? Kje sem?"

Te besede, izrečene na začetku prvega dela Žage, izražajo prvobitno stanje, ki spremlja vsakogar, ki se znajde v Ugankarjevi igrici – neskončna zmedenost, neznosen občutek nemoči, groza, panika. To stanje je ključ do izrednega uspeha serije grozljivk, ki predstavljajo domiselne stvaritve na smrt bolnega Ugankarja, grozovite igrice preživetja, katerih igralci so tisti, ki na tak ali drugačen način prenehajo ceniti svoje življenje. Vsa nadaljevanja so eno za drugim dodobra pretresla obiskovalce kinematografov po vsem svetu. Gre za najbolj dobičkonosno grozljivko vseh časov, saj so prvi trije deli s predstavami na velikih platnih v blagajno prinesli več kot 400 milijonov dolarjev, čemur gre prišteti še znesek, dosežen s prodajo več kot 13 milijonov DVD-jev.

Igralska zasedba

Tobin Bell (Jigsaw-Ugankar) je z vlogo Ugankarja, pa tudi z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali morda Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber dokazal svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnost, da se karseda globoko vživi v psiho likov.

Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Ugankarja je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Road to El Dorado, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.


Dobro ga poznajo tudi gledalci pred televizijskimi sprejemniki, saj je zaigral v mnogih izjemno priljubljenih serijah in filmih. V vlogi odvetnika Nathana Volka je gostoval v seriji Revelations, kot Peter Kingsley se je izkazal v petih epizodah akcijske serije 24, v Aliasu je bil agent Dreyer. Izpostaviti gre tudi vloge v znanih serijah Walker: Texas Ranger, The West Wing, The Guardian, The Sopranos, Charmed, Once and Again, X-Files, Stargate, Silk Stalkings, ER, La Femme Nikita, NYPD Blue, Murder One, Chicago Hope in Seinfeld, ter filmih One Hot Summer Night, Babysitter’s Seduction, Mortal Fear in Deep Red.


Scott Patterson (agent Strahm) je verjetno najbolj znan po vlogi Lukea Danesa v kritično odlično ocenjeni televizijski seriji Gilmore Girls. V kinematografih je gostoval v celovečercu Little Big League (1994) Andrewa Scheinmana (1994), Three Wishes (1995) Marthe Coolidge in Rhapsody in Bloom (1998) Craiga M. Saavedre. Prihaja tudi celovečerec Her Best Move Norma Hunterja. Gledalce pred malimi zasloni je zabaval v serijah Seinfeld, Will & Grace, It’s Like, You Know in Fired Up. Zaigral je v filmu Alien Nation: Dark Horizon in posodil glas v animirani seriji Justic League Unlimited. Trenutno igra v seriji Aliens in America.

Betsy Russell (Jill) se je občinstvu predstavila pri šestnajstih letih v reklami za Pepsi, kmalu zatem pa je sledila televizijska kariera, saj je zaigrala v uspešnih serijah, kot so The A-Team, T.J Hooker in Family Ties. Na velikih platnih se je prvič preizkusila v najstniški komediji Noela Blacka, Private School.

Costas Mandylor (Hoffman) je svoj igralski prvenec zabeležil leta 1989 v drami Roberta M. Younga, Triumph of the Spirit. Že dve leti pozneje je zaigral kar v treh celovečercih, The Doors Oliverja Stonea, Mobsters Michaela Karbelnikoffa in Soapdish Michaela Hoffmana. Med drugim je zaigral v uspešnicah Fist of the North Star, Last Exit to Earth in Virtuosity, nazadnje pa je dopolnjeval igralsko zasedbo v filmih Made in Brooklyn, Saw III, Toxic in Nobody. Ljubitelji kriminalnih serij so ga lahko spremljali v seriji Picket Fences. Gostoval je v uspešni družinski seriji 7th Heaven in zaigral v znanstveno fantastičnem televizijskem filmu Dinocroc.

Filmska ekipa

Darren Lynn Bousman (režiser)
Po študiju gledališča in filma v Kansasu je odpotoval na Florido, kjer je v Orlandu obiskoval filmsko šolo. Tam je začel pisati scenarije in režirati kratke grozljivke. Kmalu zatem, ko se je preselil v Los Angeles, je začel z režijo glasbenih spotov in reklam. Leta 2003 je postal neodvisni režiser za menedžersko podjetje The Firm v Beverly Hillsu. Med tem časom je režiral različne glasbene spote in reklame, vključno s spotom za uspešnico skupine Static X So. Leta 2004 je vodil reklamno kampanjo za Virgin Cola in režiral pet reklam. Potem ko je napisal scenarij The Desperate, se je spoznal s producenti Greggom Hoffmanom, Markom Burgom in Orenom Koulesom ter na podlagi tega scenarija skupaj z Leighom Whannellom napisal scenarij za Žago II, ki jo je tudi režiral. Sledila je režija glasbenega spota za pesem Forget to Remember skupine Mudvayne. Lani se je vrnil k Žagi in režiral tretje nadaljevanje, letos pa še četrto. Njegov trenutni projekt je režija grozljivega mjuzikla Repo! The Genetic Opera.

Patrick Melton in Marcus Dunstan (scenarista)
Tedaj še bodoča koscenarista sta se srečala v študentskih letih na univerzi v Iowi. Leta 2004 sta zmagala na tekmovanju v ustvarjanju filmov, Project Greenlight, katerega producenti so bili Matt Damon, Ben Affleck, Chris Moore in Wes Craven, in sicer s scenarijem za grozljivko Feast. Kot scenarista sta se nato podpisala še pod projekte The Neighbor, The Vineyard, Žaga IV in nazadnje The Midnight Man. Slednjega je Marcus Dunstan tudi režiral. V nastajanju sta tudi že celovečerca Feast 2 in Feast 3, kjer je dvojica prav tako prevzela vlogo scenaristov.

Komentarji

22.8. 2007 ob 14:06

Ja spet je leto naokoli in spet je čas za žago. Pustimo se presenetiti!

— Kolega
23.8. 2007 ob 0:09

...A žaga 27 bo tudi ? Komaj čakam !!! Ehh, eni pa res znajo nategovati za $...

— Motorka
23.8. 2007 ob 13:35

i can't wait!

— miha
29.8. 2007 ob 17:13

obisk koloseja je zagotovljen!

— nouseaname
29.8. 2007 ob 23:09

Žaga je zakon, komi čakam

— Robi
2.9. 2007 ob 12:12

js komi čakam ma kko je tip prežiwu. samo manka še da je amanda prežwela

— jigsaw
4.9. 2007 ob 19:15

sej ni preživel ker ni možno

— Robi
11.9. 2007 ob 0:05

komaj čakam 15 del...baje bo legenda... :) OMG toti film bo po mojem še večja beda ko . eh brezveze... 1 del je bil vredu...ostalo je samo bedarija in snemanje nadaljevanj, ki so roko na srce katastrofalna, samo da je bolj krvavo. kr neki...

— klemen
15.9. 2007 ob 19:36

yeahhh komej cakam!

— super
15.9. 2007 ob 19:38

jst tut komej cakam, me zanima kako bojo spelali tole da jigsaw prezivi, skoda mi je amande, film ne bo isti brez nje :( vsako leto nov saw film, kaj ces boljsega ;)

— amanda
15.9. 2007 ob 19:54

You think it is over, but the games have just begun jill bo nadomestila amando ;)

— a-
18.9. 2007 ob 20:59

Komaj čakam!!! Obožujem ta film! :D

— CatWoman
21.9. 2007 ob 19:06

nevem, sliši se zanimivo. Vidla sm že 1, 2, in 3 del in so mi bili še ker všeč, tako da si bom sigurno ogledala tud 4. upam da ne bo razočaral

— .
22.9. 2007 ob 13:27

moRam povedaT da se že resnićno veselim tega filma da pride v kiNo,sai do zdai so me navdušli vsi Triye deLI.Lp ;*

— TyasHa
23.9. 2007 ob 12:17

do zdaj lahko rečem le to, da je to ena najboljših in in inteligentnih grozljivk, kar sem jih videl. Resnično upam, da se bodo v 4. delu tudi tako potrudili, kot so se do zdaj. Inteligentnih zaključkov in moralnih presojanj ni nikoli zmanjakolo in upam, da jih tudi v 4. ne bo. SAW FOREVER!!!

— tarantino
24.9. 2007 ob 21:35

kr en film res

— Doesitmatter?*
4.10. 2007 ob 23:18 zvezdica

Bo novga, boste vidli... pa tist ko Saw enači s katerimkoli drugim filmom, ki ima ali je nadaljevanje, naj raje gleda romantične komedije. Žaga je edinstvena in bo vedno presenetila, tudi če bo res imela po IV. še 3 nadaljevanja, kot se govori. Krvavo bo, vendar ne samo to...

— Gregjuicey
7.10. 2007 ob 16:44

Upam,da bo film dober,ga grem gledat ziher LP IGOR

— igor
8.10. 2007 ob 17:21

Filmi so več kot odlični.Zdaj pa še četrti del,jupi.

— grega
10.10. 2007 ob 13:18

Jigsaw je resda umrl, vprašanje pa je, kako se lahko zopet pojavi. Tobin Bell je povedal, da ni kreditiran zaradi flashbackov ali pa zaradi tega, ker bi se pojavil kot duh (;)). Po mojem so scene, v katerih nastopa, ponovno posneli in sicer o dogajanju pred njegovo smrtjo, saj bi tako lažje pojasnili še nedorečene situacije. Btw. ali bo Koloseju uspelo prikazati premiero filma en dan pred ameriško (lansko leto se jim to ni posrečilo, čeprav je bila premiera napovedana tako kot letos - en dan prej)?

— [RaBBiTKa
11.10. 2007 ob 1:09

vse dela sm gledala (saw 1, 2, 3)...in lahko samo rečem da je film hud v nulo...bomo vidl kaj nas čaka v saw 4...napeto bo...hehe

— hudo
18.10. 2007 ob 12:09 zvezdica

Ja, ja, žaga je res nekaj posebnega, že kakšno leto nazaj mi je prijatelj prinese dvd z prvima dvema deloma, pa nisem pogledal do pred kratkim! No, ko sem videl prvi del sem TAKOJ gledal še drugega, tretjega in tudi že četrtega imam doma :) Skratka, tako kot je napisal predhodnik pred mano, žaga je nekaj posebnega, edinstvenega in vsak del je fantastičen !

— Matej
18.10. 2007 ob 14:36 zvezdica

Fajn fajn. Žaga je res z vsakim delom boljši film. Tobien Bell prav paše v ta film. Ne morem si predstavljat da bi pasal kdo namesto njega. Edinstveno! Pričakujem spet hudo zgodbo. LP

— Aleš
19.10. 2007 ob 15:29

Kakšni bolani ljudje to snemajo, in kakšni bolani ljudje to gledajo se sprašujem.

— butterfly
19.10. 2007 ob 15:51

alo vi ste nori ko gledate take filme!KR NEKI!js sploh ne zastopim kok lahk sploh take bedarije snemajo.to pa sam zato da bi si nabral čim več denarja pol pa dajo tak film ko vejo da bo neka bomba pa da bojo skor usi to šli lgedat pa take...whatever :s pa to je kr neki film,skoz je sama neka fantazija pa kr neki se skoz klejo...film sploh nima nobene povezave pa dobre zgodbe pa to.nwm no...usak ma svoje mnenje...nekateri bojo pač šli gledat ta shit nekateri pa ne;)

— <3*DaDchy*<3
20.10. 2007 ob 19:33

Zanimivo je to, da brišete komentarje moralno zavednih in jih označujete, kot neprimerne za objavo, medtem ko je popolnoma primerno, da vi objavite sliko, kjer nekomu rezila režejo glavo pri živem telesu.

— zaskrbljeni
21.10. 2007 ob 0:59

A v Mariboru pa ne bo 25. oktobra predvajano?

— Lance
22.10. 2007 ob 20:13

Komaj čakam, da si bom lahko ogledal ta rkvavi film. Do sedaj sem gledal že vse tri dele, zato me zanima, ali bo četrti del še bolj krvav. Najbolj me navdušujejo pasti, ker moraš imeti kar malo možgančkov, da si lahko izmisliš tako past.

— matic
23.10. 2007 ob 14:51

Grozen film ni kej ... Le kje jim take ideje :)

— Dejan
23.10. 2007 ob 15:49

pa to ni res! kaki ludi gledajo to.res! strinjam se z vsemi ki so prot temu!!:(

— laly
23.10. 2007 ob 18:08

Zanima me čo bo film od 25. 10. tudi v Kopru..ali samo v Ljubljani ?

— C.J.
23.10. 2007 ob 21:48

uff, res slučajno sm šla pogledat kaj je v napovedniku in vidim Žaga : ) že čez 3 dni omg, can't wait!

— Ledig
24.10. 2007 ob 18:41

ta film pa res zaziga da se ga userjes kok je dobr (grozen)

— fadil
24.10. 2007 ob 19:58

Ni boljše grozljivke. upam samo, da bo še čimveč delov žage:)

— ace
26.10. 2007 ob 12:26

vsi deli so dobri razn 3ti del !

— luka
26.10. 2007 ob 15:47

hehe toti film rem jz s sošolko ledat kak je legendaa hehe =D mi2 se tag hudo režima zravn =D

— Inaaa
26.10. 2007 ob 16:24

Film si grem ogledat jutri..upam da bo tako dober kot vsi deli do zdaj.. En odgovor vsem ki se bunijo tukaj.. buttefly je napisal: "Kakšni bolani ljudje to snemajo, in kakšni bolani ljudje to gledajo se sprašujem." dragi "butterfly"..kakšni bolani ljudje snemajo in kakšni bolani ljudje gledajo tiste ogabne pocukrane romantične "komedije"??!! ljudje smo zelo različni, imamo svoje mišljenje, všeč so nam zelo različne stvari. medtem ko se tebi Saw zdi preveč krvav in grozljiv in "kr neki" in gledaš npr. romantične filme, je pa meni všeč, ker ob gledanju razmišljam kaj za vraga bi moral tisti človek naredit da se reši iz pasti? kako si lahko nekdo izmisli tako bolano past? Grozljivost filma me navdušuje medtem ko se samo zgražam nad tistimi pocukranimi romantičnimi sranji, kjer nič ni tako, kot je v resnici. Pa tudi "Dadchy"..ta film je fantazija? kaj pa tiste zgodbice kjer je na sredini za se zjokat žalostno ker fant pusti punco zaradi njene najboljše prijateljice, na koncu pa je vse lepo in prav ker sta spet skupaj..a misliš da je to res? NE! zato se to kliče FILM! to ni realnost! tako kot romantični filmi je tudi žaga samo izmišljena. Nekdo je pač uporabil svojo "bolano" domišljijo in ustvaril tole, ki je nekaterim všeč, drugim pač ne. Vem da ne bom dosegla kaj dosti, ampak mogoče se bo kdo zamislil nad tem..ko pridem pogledat komentarje filma bi rada prebrala kakšen se je film zdel ljudem in kakšen pričakujejo da bo..ne pa da me nekdo napada zakaj to gledam! Ko pridem na to stran, pogledam za tisti film ki me zanima, in ne hodim okoli pisarit kako lahko ljudje gledajo filme ki pač meni niso všeč. GET A LIFE. če znaš napisat samo "ta film sux ker se sam koljejo" in ne znaš tega utemeljit..potem raje bodi tiho. če si ga gledala in ti ni všeč povej zakaj (NPR. ker zgodba ni povezana, ker so prizori samo nametani brez prave vsebine, ker igralci niso dobro odigrali svoje vloge..) ne pa "ker se samo koljejo!" kje imaš pamet ženska?? glej kar je tebi všeč in drugi bodo gledali drugo..samo predstavljaj si film kjer bi vsi delali kar delaš ti, kjer bi vsem bilo všeč točno tisto kar je tebi..vsi bi bili umetniki..kje bi potem bli športniki in glasbeniki?? vsem bi bil všeč nogomet..kje bi bila potem košarka?? samo en majhen nasvet vsem ki vrivajo svoje mnenje drugim...LIVE AND LET LIVE

— Jayni
27.10. 2007 ob 11:49

kul filem

— _
27.10. 2007 ob 14:54

ŽAGA JE ENOSTAVNA THE BEST!!!

— SAŠO
27.10. 2007 ob 20:30

Eeej.a je ta film ful grozn?? ..a ste mel pol nočne moree..?

— .Mandii
27.10. 2007 ob 22:39

Veš da; take more, da smo se znašli v Jiggyjevi pasti. Ti pa raje ne hodi gledat tega filma, če sprašuješ take stvari ;)

— [RaBBiTKa
28.10. 2007 ob 10:09

ta film je definitivno najbolsi .moja sestra se je za maskare lani preoblekla v ugankarja jest pa sem bila zrtev...fulla je blo hudo. =)

— saw addictid girl
28.10. 2007 ob 13:09

zakon komi čakam da ga grem gledat--

— :)
28.10. 2007 ob 14:28

ias sem vidla samo žago 3 pa še to samo en del .. sai je blo kr fain samo ni paa film na meni pustiu vtisa .. fsi pač ne rabimo mesečne doze krvi in strahu da smo srečni =P

— miškaa *
28.10. 2007 ob 17:03

jst se nism gledu nobene zage :(

— Killer
28.10. 2007 ob 22:29

film je fuuul hud.. meni mi je biu ušeč zarai tega kr mora Rigg varjanta reševat ljudi.. in na koncu mu ne uspe .. muahaha. ;P samo še vedno ne štekam kdo je uni tip, ki na koncu ustane in gre.. vem da je on to delau.. in ni blo šanse da bi umru in tui pokaže d kdo.. samo ga en prepoznam.. kej sm tko neumna al kej. ;P kakorkoli.. film je VREDEN OGLEDA!! še posebno če gledš 3. deu.. (valda tui preišnja dva) če ne ne štekš par prizorou u filmu.. važno da je usako leto nou.. komi čakm Saw V. ;P Lp, naa

— naa*
29.10. 2007 ob 9:43

odlicn film kruti nacini smrti

— gapi
29.10. 2007 ob 13:54 zvezdica

Jayni: hvala, da si se tko razpisal-a,da se men ni trba, ker se popolnoma strinjam s tabo. če človek ne dojame, kaj film hoče povedat, res bolje, da ga ne gleda... sj ni point sam v rezanju in mučenju ljudi...če se poglobiš v glavni lik, lik žrtev ... pa se znaš vživeti... pol je res dobra grozljivka.

— nevy
29.10. 2007 ob 15:20

Najboljša grozljivka!

— CatWoman
29.10. 2007 ob 19:31

ta film je najbolši na swetu. sam mau je nerealn. drgač je pa dobr

— matic
29.10. 2007 ob 20:04

btw to ni grozljivka ampak gnusljivka!!!

— ***
29.10. 2007 ob 22:34

pa tko film je dost ok.! ni uno res grozn... ma pa un "obrat"...na koncu...ni tko grozn kot povprečna grozljivka...je bolj nagravžn kot strašen v določenih delih...bil bi primern za predvajanje na medicinski fakulteti... glede na natančno prikazane notranje dele telesa... drgač je pa vsebina zlo vredu ker ma smisel. in temelji na ugankarju ki se ima za boga... prikaže kako se je vse začelo=)

— tjaši.
30.10. 2007 ob 21:41

vsaka čast.žaga znova preseneča, mislim da je to najboljsi del...pustimo se presenetit do 5ega :) ne priporocam otrokom:P

— Diana
30.10. 2007 ob 21:59

film mi je biu ušeč pa tud logika filma mi je dobra..tko da je skos zanimiu pa napet pa nimš pojma kaj se bo dogajal..sam sm pa prčakvala da bo mal bl tko grozn..drgač pa 8

— špelca
30.10. 2007 ob 23:23 zvezdica

Saw IV...konec, ali morda ne?Vsekakor odličen del še boljše sestavljanke. Film je, glede na to da je to 4. del še izredno svež in vedno znova preseneča. Že z začetkom nabije krvni pritisk na 220. Tekom filma se pritisk znižuje in situacije se umirjajo. Zadnje trenutke pred koncem pritisk drastično naraste in moram priznati da je to prvi film,ki sem ga gledal z odprtimi usti in nohti zaritimi v sedež koloseja...Vsekakor več kot vreden ogleda...super

— Hostoroth
31.10. 2007 ob 15:05

d best film

— nor
31.10. 2007 ob 17:07

fantasicno! najboljsa grozljivka kar sem jih gledo

— gregor
31.10. 2007 ob 17:33 zvezdica

V štirki še vedno vse po istem principu, pa vendar z novitetami sploh na področju pasti samih. Nekaj zanimivih preobratov, in totalno zmešan konec (sem moral malo poštudirati, da sem sploh dojel :) ). Vsekakor se ta film izplača gledati, sploh če ste gledali prejšnje 3 dele.

— saw
1.11. 2007 ob 11:40

Brezvezn film. Med njem sm se dolgočasu. Mogoče sam men ni všeč, al pa sm preveč prčakvou od tazga šusa. Uglaunm, če ga greste gledat al pa ne noute dost zamudil. Men je žou, da sm ga šu. Že za prejšnje mi je žou. Ne mislm jet več tega gledat.

— deyann007@gmail.com
2.11. 2007 ob 18:48

vsaj negdo ko zna dobre grozlivke skup spravit .svaka mu čast;)

— deni
3.11. 2007 ob 10:00

film je res dober.jaz sem ga ze 2x gledala.vsec mi je ker se zaj vse prepleta med sabo. (vse zgodbe).. pa super je. odlicna grozljivka! :D

— meeLy
3.11. 2007 ob 10:06

rajcih!!

— kinky
3.11. 2007 ob 12:22

dons grem z naj frendico u kino:) tuki je pa zdej nastau problem: ne veva, če nej greva gledat žago 4! :( Ej folk! a je fulll scary - plis čim hitrej kej odpište!!! tnx *

— kaja_latina
4.11. 2007 ob 1:43

EJ NO EJ TA MUVI JE ZANIČ

— Azim
4.11. 2007 ob 1:46

ŽIGA JE ENOSTAVNA THE BEST!!! (RAG3)

— RAG3 NOOB
4.11. 2007 ob 1:48

Ok

— Ok
4.11. 2007 ob 1:49

JSM GA VČERA ŠOU GLEDAT U KINO Z MOJIM FRENDOM KI SE KLIČE ŽIGA AMPAK MI GA KLIČEMO RAG3 IN JE BIL FUL SMEH

— FREND OD RAG3A
4.11. 2007 ob 12:53 zvezdica

Sem si ogledal četrti del v kinu, in moram reči, da je bilo po pričakovanjih. Zakaj? Ker vsak, ki si je ogledal prve tri dele ve, v čem je point filma, ker način se ne spremeni, in tudi zgodba se nadaljuje. Sem pa presenečen nad temi zankami, kaj vse se spomnijo in ravno to je tako fascinantno, ko samo čakaš kakšna zanka je pripravljena za naslednjega...LP

— jony
6.11. 2007 ob 17:42

žaga 4 je naj naj naj naj film kar sem jih kdaj gledala!!! gledala sem vse 4 dele in sen nadvse navdušena. je pa res če hočeš razumet 4 del moraš obvezno prej vse druge dele gledat. v glavnem...morte si ga pogledat:))) love u***

— janja
7.11. 2007 ob 15:06 zvezdica

KOMAJ SEM cakal, da vidim 4. žago. Zgodba filma mi je bila čist okej, dogajalo se je klasično kot v kateri koli žagi, tudi poanta filma mi je bila jasna glede tistega nigrskega specialca oziroma policaja, ni mi bilo pa jsano, zakaj zaboga je bil za vsem tisti, ki so ga na koncu prikazali. Prvi izmed serije koncev, ki me ni zadovoljil in dokazal tega, kar se te sewrije filmov drži, inteligenten konec. Če pa mi kdo ve pojasniti konec na bolj pameten način, pa bom zelo vesel. Bom pa ziher šel gledat tudi žago 5, definitivno.

— tarantino
8.11. 2007 ob 14:43

film se mi je zdel zelo hud predvsem zeradi tega ker je grozljivka in ker je zelo grozno. rad be da be bil film tudi v 3-D v areni saj be potem bilo bolj super in bolj strašno. film bi priporočil vsem ki radi gledajo grozljivke.

— žaga 4
9.11. 2007 ob 13:44

ta film je zło dobr, res po pričakovanjih.mislm da bom šla tut žago 5 gledat če sploh bo.morte si pa ogledat tut use 3 ostale dele.čauu=)

— itny*
9.11. 2007 ob 16:43

stara sem 12 let..žago sem šla gledat s prijateljico zdela se mi je super,odlično in zeloo strašna..ful je dobra priporočam vsem da jo greste gledat ker ni škoda vašega denarja... PEJTE JO GLEDAT!

— lanči
13.11. 2007 ob 10:12

Ta film pa je itaq najboljši na svetu, obožujem ga, samo škoda da je Jigsaw mrtev :( Res je edinstven film in me vedno znova preseneti z vsemi pastmi. :) Komaj čakam naslednji del, glede na konec četrtega dela sem prepričana da bo še nadaljevanje :D ZAKON!

— Eillen
14.11. 2007 ob 3:03

vrei je kar ite gleat.

— jigsaw
17.11. 2007 ob 9:05

Tarantino to se bo izvedelo verjetno v petem delu

— saww
21.11. 2007 ob 9:38

hud film stari je za akcijo in pol

— anza
22.11. 2007 ob 12:34

moreš bit res obupan da greš gledat taki film -,-

— en pač
22.11. 2007 ob 12:55

ja fullllll ql &dober film brez komentarja no ampak je Harry Potter biljonskrat bolši ampak ok......:D

— Mia Colucci B.<3
22.11. 2007 ob 20:32

jaaz greem to ju3 gleat...meen se zdi punaa vreji fiilm!:P

— saaami
1.12. 2007 ob 18:47

žga IV je res bil hud film. mal sm bil prot koncu že živčen amak OK. men se zdi da bo še žaga V.

— Frodo
26.12. 2007 ob 10:40

Brez zamere, ampak vi niste normalni.
Kako lahko tako svinjarijo gledate.

— Gregy
2.1. 2008 ob 10:11

Še en dobr del. Dobre, zanimive, domiselne igre / naloge. Žage se ne naveličaš, ko začneš gledat. :)

— Samy
31.1. 2008 ob 18:46

okej.. al samo meni ni jasno al...
kak je lahko John na obdukciji, kasneje pa ga pokažejo tam kjer je v tretjem delu umrl z ono zdravnico, onim ko išče sina in z Amando? Ni logike kak je lahko naenkrat kr tam spet..
razlaga?

— njegova
3.3. 2008 ob 0:00

to ti je hud

film

— tomaž
18.3. 2008 ob 0:00

to je za mene bol komedija kod grozlivka

— pak2k
19.4. 2008 ob 17:08

Full zakon film

— Ancyqa
30.10. 2008 ob 12:34

ei ta film je res dobr morte ga gledt sam je pa škoda da so u kinotu polovico ga spustl!!!

— sarck
31.10. 2008 ob 0:00

narejite še 6 del

— ss
22.11. 2008 ob 13:55

Super film!

A ste ga vsi razumeli?

— Viktor
10.2. 2009 ob 15:47 zvezdica

Jaz sem razumel tako, da je tisti prizor v mrtvašnici na začetku filma v bistvu časovno za vsem drugim dogajanjem, tretji in četrti del filma pa se dogajata približno istočasno. Mislim da je oseba na koncu za katero sprašujete detektiv Hoffman, ki je izginil takrat kot Rigg in je vstal z električnega stola na katerem ni umrl, ker niti ni prikazano, da bi umrl. Upam da se ne motim. Je pa res zapleten film, za razumevanje moraš obvezno gledat vse tri ostale dele.
Moti me pa to, da sta si detektiv Hoffman in agent FBI zelo podobna pa tudi podobno oblečena in tu so udarili mimo, ker težko razlikuješ enega od drugega.
Drugače pa zakon film!

— Becar
31.3. 2009 ob 14:12

strašen je gledat itak kaj ne al se kir strinja hhhhhhhhhhhhhhh lol lol lol lol lol

— alex
22.11. 2010 ob 20:19

star sem 11 let pa sem že vse dele gledu

— Kodr
24.11. 2010 ob 17:56

ha ha

— bibeks
26.12. 2010 ob 18:53

the best . Mislim halooooo

— MaciCaci
20.7. 2013 ob 11:52

Ta film je je zelo beden

— hana
16.8. 2013 ob 20:57

zdej je ze 2013 pa ga nisem sla gledat:( ampak sm vidla en odrezk in mi je blo fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul usec. upam da bo se "saw 2013"

— moesko girl

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.