Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zadrži dih

Dans la brume
znanstveno fantastična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 10.5.2018, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2018
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Guillaume Lemans, Jimmy Bemon in Mathieu Delozier
Režija: Daniel Roby
Oče Mathieu bi naredil vse za svojo enajstletno hčer, ki je že od rojstva zaradi bolezni hermetično zaprta v komori. Nenadoma Pariz strese potres in po ulicah se začne viti megla. Mesto zajame panika. Mathieu in Sarina mati Anna sta ena redkih preživelih, ki zavetje najdejo na strehah in zgornjih nadstropjih najvišjih zgradb. A Sarah morata pustiti v stanovanju v komori ... Reševalne ekipe nenavadnih razmer nimajo pod nadzorom, upanje, da se bo megla razblinila, pa je vedno manjše. Starša zelo skrbi za njuno hčerko in štejeta minute, ki ji še ostajajo, saj se baterije v komori hitro praznijo. Jih bosta uspela zamenjati? Bosta hčerko pustila v nevarnosti? Kmalu jima je jasno, da lahko računata zgolj nase, in ker ju čas dohiteva, morata najti način, kako se prebiti skozi meglo.

Nekega dne se v Parizu popolnoma nepričakovano prične širiti nenavadna in smrtonosna megla. Preživeli se po celem mestu zatečejo na strehe in zgornja nadstropja večnadstropnih blokov, kjer čakajo na svojo usodo. O nenavadnem dogodku ni nobenih informacij, preživeli pa so brez elektrike, hrane in vode. Starša skušata rešiti hčerko in preživeti katastrofo. Med večurnim čakanjem pa preživeli pridejo do spoznanja, da jih ne bo nihče rešil ter da se bodo morali sami prebijati skozi meglo.

V glavnih vlogah staršev sta zaigrala Olga Kurylenka, rojena v Ukrajini, ki je bila pred svojo igralsko kariero zelo slavna manekenka, med svetovne igralske zvezdnice pa jo je izstrelila vloga Bondovega dekleta ob Danielu Craigu v akcijskem Kvantum sočutja ter francoski igralec Romain Duris (Ves denar sveta, Nova prijateljica, Ločitev po francosko), ki bosta združila vse svoje moči, da rešita hčerko pred katastrofo.

ZANIMIVOSTI:

  • Zunanje prizore mesta so posneli v kantonu Saint-Ouen-l'Aumône (severozahod Pariza), kjer so poustvarili pariške ulice, ki jih zajame megla ter v dveh pravih okrožjih.
  • Igralka in manekenka Olga Kurylenko odlično govori francosko. Pri svojih rosnih šestnajstih letih se je z mamo iz Ukrajine preselila v Pariz, kjer se je naučila tekoče govoriti francosko v šestih mesecih.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.