Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Zadnja hiša na levi

triler / grozljivka
Če bi zlobni ljudje prizadeli nekoga, ki ga imate radi, kako daleč bi šli, da bi vi prizadeli njih?
Podnapisi
Na sporedu od: 23.7.2009, Kolosej Ljubljana
6.8.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 50min / 110min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Adam Alleca in Carl Ellsworth po filmu Wesa Cravena
Režija: Dennis Iliadis
Najstnica Mari se s staršema odpravi na počitnice ob jezeru, toda med obiskom prijateljice v bližnjem mestu ju ugrabi skupina neuravnovešenih zločincev. Po nečloveškem izživljanju ju ustrelijo, nato pa se zaradi pokvarjenega avtomobila zatečejo v bližnjo hišo, last Marijinih staršev. Mari se hudo ranjena sredi noči vrne domov, zgrožena starša pa se odločita, da bosta s kriminalci obračunala na zelo krut in neizprosen način.

Če bi podleži prizadeli nekoga, ki ga imate radi, kako daleč bi šli, da bi vi prizadeli njih?

Mojstra napetosti WES CRAVEN (A Nightmare on Elm Street, trilogija Scream) in SEAN CUNNINGHAM (Friday the 13th, House) se vračata h kultnemu filmu, ki je proslavil Cravena kot režiserja in postal zgled za številne grozljivke, ki so sledile. Novi generaciji gledalcev predstavljata triler o povprečnem paru, ki se maščuje sociopatom, ki so ranili njuno hčerko. 

 Še isti večer, ko Mari s staršema pride v počitniško hišico sredi divjine, njo in njeno prijateljico Paige ugrabi psihopatski ubežnik Krug, ki ga spremlja nič manj nevarna tolpa: izprijena punca Sadie, sadistični brat Francis in nemočni sin Justin.

Prestrašena in hudo ranjena Mari, za katero mislijo, da je mrtva, zbere zadnje moči in se vrne k staršema Johnu in Emmi. Ne ve pa, da so napadalci v slabem vremenu našli zatočišče prav v njihovi počitniški hiši, kjer sta jim Marijina starša prijazno izkazala gostoljubje. Ko izvesta njeno srhljivo zgodbo, poskrbita, da trije tujci prekolnejo dan, ko so potrkali na vrata zadnje hiše na levi.

O produkciji

Kultna klasika

Wes Craven je v treh desetletjih kariere postal kulturni fenomen filma in televizije. S klasiko A Nightmare on Elm Street iz l. 1984 je ponovno odkril žanr grozljivke, ki je bil nekaj časa odrinjen na stran. Že desetletje pozneje se je iz tega istega žanra začel norčevati s trilogijo Scream.  Ti dve franšizi sta skupaj prinesli skoraj milijardo dolarjev zaslužka. 

Toda Cravenovo uspešno raziskovanje izvorov groze se je začelo že l. 1972 z njegovim prvencem The Last House on the Left.  Film je produciral drugi mojster groze, Sean Cunningham, ki je pozneje lansiral svojo neizmerno uspešno franšizo Friday the 13th.

V zgodnjih 70. letih je besnela vietnamska vojna in ZDA so pretresali protivojni protesti. To je bil čas upora ustaljenim institucijam, navadam, pravilom... In hkrati je bil čas, ko so mladi filmarji začeli rušiti ustaljene meje filma.

Med slednjimi sta bila tudi Craven in Cunningham, ki sta potihoma začela pripravljati film, ki je za vedno spremenil tok filmskega žanra trilerjev. V filmu sta hotela prikazati nasilje, kakršno je v resnici in kakršno so prikazovali dokumentarci o vietnamski vojni. Namenoma sta produkcijo zastavila kot B-film in njegova merila postavila na glavo.

Craven, ki je bil prej univerzitetni profesor literature, je navdih našel v filmu Ingmarja Bergmana Jungfrukällan, ki temelji na srednjeveški švedski baladi "Töres dotter i Wänge". Začel je nastajati film, ki je bil popolno nasprotje filmov o pošastih in norih znanstvenikih, ki so v tem žanru prevladovali ob koncu 60. in začetku 70. let.

Ustvarjalca nista vedela, ali bo njun kontroverzni nizkoproračunski film sploh pritegnil gledalce. V bistvu sta ga posnela samo zato, ker sta hotela posneti celovečerni film. Pričakovala sta, da ga bodo predvajali v dveh, treh dvoranah, nič več. Da ga ne bo videl skoraj nihče in da nihče ne bo vedel, da sta ga sploh posnela. Zato se nista obremenjevala s pravili. Naredila sta film po svoji volji in pokazala točno to, kar sta sama hotela pokazati, pa če je drugim všeč ali ne.

Film sta posnela s skromno ekipo petnajstih ljudi in z manj kot 100.000 $. Da bi prihranili denar, so snemali večinoma kar v domovih filmske ekipe. Nihče ni niti slutil, da bo film postal uspešnica in da bo sprožil revolucijo v tem žanru. Craven se spominja: "Za vikend po premieri sem poklical Seana, da bi ga vprašal, kaj se dogaja s filmom. Rekel je: 'Sediš? Uspešnica je! Bomba! Vrsta za vstopnice se vleče daleč po ulici.'"

Po uspešnem predvajanju v kino dvoranah so film še leta vrteli v študentskih naseljih in na različnih polnočnih predstavah. Postal je obvezna "literatura" za vsakega oboževalca grozljivk.

Povrhu vsega pa je film dobil še odlično kritiko v Chicago Sun Timesu.

Vrnitev v Zadnjo hišo

Krepkih 30 let pozneje sta ustvarjalca začela razmišljati o novi različici filma. Zlasti zato, ker je bil izvirni film posnet z minimalnimi sredstvi in na ravni študentskega amaterskega filma. Zaradi tega si Craven ni mogel privoščiti, da bi se podal v nekatere globine, ki jih je že na začetku hotel raziskati.

Začela sta iskati nadobudnega mladega režiserja, ki nima samo mračne domišljije, temveč tudi inovativen vizualni pogled, smisel za črni humor in je sposoben vnesti novo življenje akciji. Poleg tega je moral iz klasike narediti novo izkušnjo.

V enem letu se je na seznamu morebitnih režiserjev zvrstilo skoraj sto imen, nato pa je koproducent Cody Zwieg omenil grškega režiserja Dennisa Iliadisa, ki ga je navdušil s filmom Hardcore, kontroverzno zgodbo o štirih najstniških prostitutkah v sodobnih Atenah. Film so si nato ogledali še Cunningham, Craven in Cravenova dolgoletna produkcijska partnerka Marianne Maddalena. Navdušenje je bilo soglasno. Navdušenje samega režiserja nad ponudbo pa nič manjše.

Adam Alleca in nato še Carl Ellsworth sta dobila nalogo posodobiti in izpiliti Cravenov izvirni scenarij. 

Zasedba

Zasedba je bila ključnega pomena, če so hoteli, da gledalci podoživijo muke družine Collingwood. Najpomembnejša pri tem je bila izbira igralke za vlogo mlade plavalke Mari Collingwood. Razmišljali so o desetinah drugih imen, preden so se odločili za Saro Paxton.

Sara, znana po vlogah v komedijah Aquamarine, Sleepover in Sydney White ni bila logična izbira za vlogo Mari, toda globina njenih oči je ekipo prepričala. Iskali so namreč igralko, ki je sposobna vsa svoja čustva izraziti izključno z očmi. In tudi sama igralka se je navdušeno lotila vloge, saj si je po vrsti lahkotnih likov zaželela nečesa tehtnega, zahtevnega. Nekateri prizori so jo sicer pretresli, zlasti prizor posilstva, za katerega se je bala, da bo preveč seksualen. Šele ko so ji zagotovili, da v njem ne bo niti kančka erotike, temveč golo nasilje, se je potolažila.

Zadnja hiša na levi je v bistvu zgodba o dveh družinah, katerih usodi se tragično prepleteta. Ena družina ne zna živeti brez sporov in drame, druga skuša narediti, kar je prav. A čeprav sta si na prvi pogled tako skrajno različni, je med njima precej podobnosti. Če so hoteli, da film deluje po psihološki plati, se oba očeta nista smela preveč razlikovati, popolni oče in sadistični morilec sta morala imeti nekaj skupnega.

Zato so za vlogo zlikovca potrebovali igralca, ki je sposoben vlogo upodobiti z nasmehom, ne kot stereotipno barabo. Tudi najbolj okruten morilec se nasmehne in takrat se izraz v njegovih očeh spremeni. Garretu Dillahuntu je na avdiciji uspelo točno to in prepričal je ekipo. Na vlogo se je korenito pripravljal, prebral je več knjig o serijskih morilcih in njihovih motivih. In Kruga je upodobil kot neuspešnega očeta, ki skuša držati družino skupaj, hkrati pa se bori, da bi obdržal položaj alfa samca v tropu.

Krugovega sadističnega brata Francisa igra Aaron Paul, ki je vlogo najprej zavrnil, toda producenti so ga tako dolgo nadlegovali, da je nazadnje privolil.

Gradnja zadnje hiše na levi

Zaradi možnosti slabega vremena niso mogli snemati na izvirni lokaciji v Connecticutu. Iskanje idealne lokacije je ekipo popeljalo od zahodnih ameriških držav do Romunije in nazadnje pripeljalo v Cape Town. Iskanje je bilo več tednov brezupno, dokler niso našli borovega gozda v rezervatu nedaleč od Cape Towna. Lokacija je bila idealna, ampak na njej ni bilo ničesar zgrajenega. Zato so morali hišo, hišico za goste in garažo zgraditi sami. Ovrgli so prvotne načrte, da bi postavili samo lupino za snemanje zunanjih kadrov, in se odločili postaviti pravo hišo, v kateri so potem posneli tudi notranje kadre. Načrt za samo zgradbo so zasnovali na osnovi sto let stare obnovljene kmetije v Martha’s Vineyard v Massachusettsu. Vse tri zgradbe so zrasle v nekaj mesecih. Scenska ekipa jih je nato z nekaj domiselnimi postopki "postarala", opremo zanjo pa so večinoma morali pripeljati iz Amerike.

Komentarji

21.6. 2009 ob 18:13

zakaj ni opisa nikjen ??????

— Mujo
22.6. 2009 ob 16:17

nwm...

— haso
23.6. 2009 ob 14:55

jst bi ga gledala sam sm stara 10 pa mi ne bojo upstil

— lepotička
23.6. 2009 ob 22:47

Hoj. Stara sem 14 let in tale film komaj čakam. Opisa ni, ker film še ni prišel in pride šele 23.7. Sicer pa imam veze in sem ta film napol že videla. Film je ok, dokaj grozen in dobro narejen. Vsekako si ga bom ogledala. Ni tak kot tiste navadne gorzlivke, brez vsebine, med katerim se ponavadi s fantom poljubljava in se zabavava po svoje, kar pa niti ni vaša stvar! Vseeno, vredno ogleda!

Lp, Karin

— Kukoo
24.6. 2009 ob 0:54

bedn film

— kritik
24.6. 2009 ob 19:48

Nism ga še gledu sm si pa mislm glede na komentarje, da je res krneki če prou je naslovnca kr huda.

— tMaaL
24.6. 2009 ob 22:21

haso ne delaj se norca, burek

— Mujo
25.6. 2009 ob 8:41

jst bi rad uprasu ce bo ta film samo u LJ ali pa bo tudi u kopru ker strangers je samo u LJ zato me zanima kerbi rad sou gledat napiste hvala

lp rok

— rok
25.6. 2009 ob 10:52

tale film bo sigurn ful zanimiv !

— tia
25.6. 2009 ob 11:07

kak doro:D morn it to glejat.

— hmmm
25.6. 2009 ob 12:53

...Lahko utemeljiš zakaj? Sem samo radoveden. Trailer me je pritegnil in bi si film rad ogledal. Mislim pa, da gre za predelavo iz leta 70 al tam nekje..?

— Nekdo
25.6. 2009 ob 14:54

Karin --> hahahaha, pejt rajš na igrišče kolebnco vrtet. Smkrla pa zveze in fanta. Položnce tud že plačuješ? hahahaha

— F10
25.6. 2009 ob 16:24

— Kukoo

S tvojim komentarjem si se hotela le malo "pošpanat", ker nikogar ne zanima koliko si stara in če že začneš pisat kaj s fantom počneta potem ne končaj s stavkom : "...kar pa niti ni vaša stvar". Nikogar ni zanimalo zato ti tega ni treba pisat... Sicer je pa tovrstnih komentarjev na vseh straneh polno, in sprašujem se, kam gre ta svet. 14letnica, ki se ima za intelektualko, s tem da piše kako se s fantom "dol daje" u kino... Vsi vemo kako to zgleda in imamo izkušnje, veliko jih ima več kot ti, zato pomisli preden pišeš...

— xpert
25.6. 2009 ob 20:39

ja da bi 1mesec prej vidu film predn pride u kino pa res rabiš veze .... HaaHaaa Haaaa ........

— Jest
26.6. 2009 ob 2:31

Servus!!!star sem 35let in sm porocen...mam ze 2 otroka eden je star 12 let drug pa 16let...in z obema sm pa ta film gledu pa se mi sdi tko mau bl psihopatski kt pa grozliv...otroka sta komaj spala ker ni biu tok grozn ampak jima je psihopatsko mislenje zjebal...tko da vm bo zou ce pricakuje kdo kej groznga...tko da wtffff kje je kej groznga folk????haloooo??a sploh kdo ve kaj je grozliuka??

sam ta film nebi biu primern zate karin ker nebos mogla spat...sploh pa usi k mislte ta film gledat bodte usaj starejsi od 16 let...

— brezupnez
27.6. 2009 ob 1:51

sm šla pogledat trailer na youtube film bo ful hud..pa se mi sploh ne zdi ''grozljiv'' bolj
bi rekla d je kkšn trile ne pa grozljivka..

— ThequeenBee
27.6. 2009 ob 15:02

Retardiranost tega filma ni nobeno presenečenje...

— Matador
27.6. 2009 ob 18:10

folk bi se mogu mal zamislt kašne filme delajo zadne cajte pa da to ne spada pod zvrst GROZLJIVKA ampak bullshit se prav totalna bedarija da ti gre na kozlanje

— bullshit film
28.6. 2009 ob 14:56

Kukoo, a si ti mal zblojena? Pr štirinajstih si lahko samo tiho o tem kaj počneta s fantom.. glej da se ti ne zgodi kakšna taka stvar kot v tem filmu.. ;)

— kriterij
28.6. 2009 ob 18:51

ta film bi rad gledu

— tomaz
29.6. 2009 ob 1:26

Sam sem glih zdele pogledal film in morem povedati da je sama zgodba filma zelo dobra, dobro posneto in je vreden ogleda. Vendar pa film definitivno ni grozljivka, ker v njem ni ničesar takega kjer bi se ustrašili; kvečjemu so prizori bolj brutalni kjer nekoga pač ubijejo; saj za to se tudi gre v tem filmu; za maščevanje očeta in mame na krut način; kakor za koga

— Nejc
29.6. 2009 ob 15:26

star sm 10let in ta film ej kumej čakm .

— pavel
30.6. 2009 ob 15:54

odličen film

— V83
1.7. 2009 ob 14:49

haha keri komentarji, da dol padš :D

— Ena
3.7. 2009 ob 11:53

še kr zanimiv film!

— nela
4.7. 2009 ob 11:56

Fak.dei neheite se obremenjevat z njo(Karin).
naj počne kar hoče.in če ji paše bit "intelektualc" nai bo.
Film morm it gledat(;

— Another.GIRL^^
4.7. 2009 ob 14:33

uu komaj čakam filem . ga gremo gledat z mojo zvezdico.

— ana
4.7. 2009 ob 17:07

am jaa film sploh ni grozljivka..drgac pa ni slb..

— 333_
5.7. 2009 ob 11:53

film sem že gledala. no ja ni slab, grozljivka pa tudi ne. v bistvu bol
˝ normalno˝ klanje.glede na to koliko je posilstev se dogajajo take reči. notri je kar nekaj stvari ki niso za mlajše.drugače pa uživajte kdo ga bo gledal !!

— 23
6.7. 2009 ob 0:34

Karin Buhaha ne me smejat :P

— 1989
6.7. 2009 ob 12:17

kera bedna

— rok končan
6.7. 2009 ob 19:10

film sem že gledal in morm rečt da ni niti malo grozljiv je bol neka dolgočasna kriminalka..

— Speed
7.7. 2009 ob 14:14

ledena doba zakon to beda
sit:
"ups sem mislil da je kravica"
"poglej ga saj poka od zdravja
sid cool

— ice man
7.7. 2009 ob 18:40

Kar dobra grozljivka.Je veliko krvi in napetih trenutkov.Tudi konec je zanimiv in malce šokanten.Ni primeren za ljudi z slabim želodcem.Večino ljubiteljev grozljivk ne bo razočaral.Uživajte.

— mare.miami
9.7. 2009 ob 12:11

Am ja mene je mal strah grozljivk .. sam me ta film res ful zanima in bi rada vedla, če je res tko bol umirjena grozllivka al kko nej rečm... ker jih je vlik npisal da ni tok straaašn :)

— Klara
9.7. 2009 ob 20:55

Film bi si morali ogledati vsi, ki jih zanimajo takšne zgodbe....ne glede na starost...ker če ti veš da je to samo film, potem lahko spiš ponoči tudi če vidiš še kaj hujšega kar je za videti v tem filmu.
Za komentar od Karin pa....smeh...menim, da bi bilo veliko bolje, če bi doma brala knjigo. Se bi vsaj naučila besedno in pisno izražati.
Lep Pozdrav, Petra

— Una Tonta=)
10.7. 2009 ob 21:25

hahaha keri bedni komentarji p tut film ni vidt nč posebnga...

— mary
14.7. 2009 ob 14:34

No,mene neki zanima pa prosim mi lahko nekdo odgovori.Sama še nisem stara 18 let in ta film mi zgleda precej krut.Je sploh primeren za mladostnike?

— Ruby
15.7. 2009 ob 12:00

"lepotička" zakaj ti ne bi pustili sej jas sn tut 3 del žage v kinu gledo ko sn bil 10 let star zaj sn 13

— neyko
16.7. 2009 ob 11:45

a je ta film ful psihopatski??

— nijon
17.7. 2009 ob 23:43

a ve gdo kako je naslov pesmi ,ki je zraven pri tem kratkem predogledu filma

— rrubyy
18.7. 2009 ob 10:09

am...tole more bit kr dobr film..

— speli
18.7. 2009 ob 14:53

zgleda zanimivo!!!!!grem gledat!itak! .........karin...koga pa zanima tvoje zasebno življenje...????.....

— punčka
18.7. 2009 ob 21:23

ma ta film me zelooooo zanima.
zdj mam dvanajst let, sj če sem lahk šla gledat v žrelu pekla...lahko tudi to ? :D

— Urshie
20.7. 2009 ob 13:25

najbl bedni kumentarji đ . itaq d greste lah usi gledat fak .sm že gledu ta film & ni gruzliuka je ful dobr film splača se ugleda

— why ?
20.7. 2009 ob 17:09

Film sm že pogledala. Je zanimiv, ampak to defenitivno ni grozljivka.

— Tinč
21.7. 2009 ob 10:43

dej karin umir se mal s tvojimi

— raul
21.7. 2009 ob 12:27

kj to bo v kopru ?
hočeeeeeeeeeeeeem gledaat <3

— Urshoo
21.7. 2009 ob 12:36

hej mene pa zanima neki
mislte da bi mene pa moen pa mojim frendicam dal karte pa čeprv mamo 13 let
film bi šle gledat same

— kr_ena
21.7. 2009 ob 17:18

kukr je naslov hud, dvomm da je tud film :/

— pomarančka
21.7. 2009 ob 21:04

ojla folk!!
men ta film zgleda ful huud!!zihr i ga bom ogledala..
drgač pa lahk na youtube pogledate neki odlomkou..

— t87tz
21.7. 2009 ob 21:46

super grozljivka...dobra & napeta zgodba, fajn prizori.... ;)

— Samy
22.7. 2009 ob 20:22

Karin, ne mi tega pravit

— deco
23.7. 2009 ob 10:04

Mene sam zanima zakaj tukaj pišete o svoji starosti in kaj počnete v zasebnem življenju? Kaj niso te komentarji namenjeni filmu ne pa sexu v kinu?

— Semper_Fi
23.7. 2009 ob 22:47

film je fajn sam nwm ce se mu lahka rece gruzilvka...

— koki
23.7. 2009 ob 23:01

nebom razlagal na dolgo in široko, fajn film, s pozitivnim koncem:)

— LEPOTEC
24.7. 2009 ob 11:09

to sploh za mene ni grozljivka,niti približno je pa dober film no ,ni slabi :)

— tina
24.7. 2009 ob 12:49

film je ful dober in napet. v kinu je bla prvic popolna tisina in so fsi napeto in nestrpno gledali

— Bobi
24.7. 2009 ob 17:03

tina veš zakaj ti ni grozljivka, ker končno enkrat slabi ljudje na****o, in ljudje se ne bojimo mesarjenja slabih ljudi, tako pač je:)

— LEPOTEC
24.7. 2009 ob 17:04

meni pa je bil film puna doer,pa kdo ga ni gledal naj ne sodi pa naj ne bo glasn pa nekaj vnaprej govori

— roxy
24.7. 2009 ob 18:05

Zanimiv koncept filma.. tega lih ne vidiš pogosto

— Kr'en
25.7. 2009 ob 14:01

ej folk js sm pa 20 stara, a mislte d ga loh grem gledat (pa sj bi šla zdej k je podneu d me nou tok strah)?

— maša jankovič
25.7. 2009 ob 19:59

film je zelo dober

— kiki
27.7. 2009 ob 2:22

zna bit zanimiu (;
bom šla gledat mogoče ta tork če dobim koga za zravn ;D

— ax, aveš ;*
28.7. 2009 ob 12:34

film grem gledat še danes. mislim pa da bo film fantastičen. po ogledu vam bom povedala in dala svojo oceno. od 5-10.

filmu zares ne bi dala da je grozljivka. triler bo čistoo dober. no se še slišmo. lepo se imejte!!

papa: euck*

— euck
28.7. 2009 ob 13:52 zvezdica

Film je odličen! V človeku zbuja jezo in spoznanje česa vse smo zmožni storiti za naše najdražje. Pravzaprav film prikazuje nekaj kar je okoli nas ves čas prisotno in zbuja strah ter grozo in vprašanje kako je kdorkoli zmožen česa tako ogabnega... Ob vsej jezi ki jo doživiš ob filmu pa te ob živce spravijo še primitivni obiskovalci predstave, ki se ob prizorih posilstva in klanja smejijo kot retardiranci..potem pa se vprašamo od kje taki bolniki?!?..tak ki se temu smeji ni nevem kako boljši od omejenega psoihipata..bolje da ostane doma in gleda živalske porno filme!!!

— gledalka
28.7. 2009 ob 20:56

film je smesn po svoji strani ker je cisto neki novga .... ker ponavadi bad guys lovijo prjazne sej tudi je tko s tem da se na sredini obrne in prjazni začnejo lovit bad guys tko da je prou zakon!

— lolek bolek
29.7. 2009 ob 13:37

po videu se mi zdi dobr ne preveč grozn rada bi ga šla gledat pa sm stara 10 let in najbrž mi starši navjo pustil razn če grem z bratom on je že 16.kumi čakam da ga gledam.................če ga sploh bom

— zvezdica*
29.7. 2009 ob 23:27

Mogoče je pa Karin mislila na svojega medvedka s katerim se med filmom poljublja hahah, čist gadno xD

— Ni važn
30.7. 2009 ob 11:27

jst sm učer gledala ta film pa morm rečt da spoh ni tok grozn sei je mal ampak ni full je pa res pal friky pa tisti k bruhate če vite kri pol si ga rajš ne ugledat...xD...no drgač je pa full cool film...ajde fain se mejte pa oglejte si film priporočam...xD...BY

— nimam za ime
30.7. 2009 ob 13:01

Film je zanimiv, sm to definitivno ni grozljivka. Jaz sem se celo še malo nasmejal ob tem filmu. Je pa res malo psihopatski in je nekaj mesarskega klanja vmes.
Karin glede tvojga komentarja.... si pa res mal neumna, sory ne morm druzga rečt

— Me =)
30.7. 2009 ob 14:42

fak kko ste lah tok kritični. sj piše da je triler/grozliuka. in men je film k ti udar na psiho velik bolši kokr pa da "šprica" kri. tk da js grem ta film gledat enkrat pa pika. še posebi kr je ideja od cravena. ta model je pa kralj psihotičnih grozliuk!
ostali k se pa prtožujete pa ne it gledat. če pa ste že, pol mi pa ni jasn zkaj niste šli vn iz dvorane al pa usaj zaspal. kr pr filmu k mi nu ušeč grm vn. očitn vam je biu usaj mal ušeč al vas je pa zanimal kaj se bo zgodil. in to je bistvo psihotične grozliuke.
ajd folk peace

— trilerguy
30.7. 2009 ob 22:07

Omg ker odbit film. Vsi t hudobni so hudi, tastara dva pa ratata prava morilca. Res morte it gledat ta film.

papa

— tjasa
31.7. 2009 ob 11:56

Hm...ta film sm gledla...NČ NI GROZN

Gre se ubistvu o eni punci k in starših ko grejo na vikend in o eni zmešani družini ko pobijajo ljudi....Pač hiša sploh nima kake veze z filmom..kr neka je

Vrend je kakih 3 zvezdic, sama pa mislim, da nas je tale režiser močno razočaral

— Sara
1.8. 2009 ob 15:56

filllm je dober samo res ne spada za grozljiko je triler bolj .....

— --dauiid
2.8. 2009 ob 20:18

NUNJO BO TREBA IT GLEDAT. :d

— fanica od Lil wayna
3.8. 2009 ob 9:17

bala kj češ ne ...xD
ma prou komentarji da dol padeš xD*

— -BuBu
3.8. 2009 ob 16:02

Zaakon fiilm ! :D

— kk
4.8. 2009 ob 11:04

ej, pa kolk je tu folka, sploh starega od 18?"sem 10 let"haloooo!kje maš starše otrok???
ne vem al se še pri desetih letih niso učili brat, "film ni primeren za otroke pod 16 let" pa še to je za moje pojme premalo!!!raje se pojdite igrat al kaj podobnega....ne moreš verjet...pol pa "ali lahko grem gledat če me je pol strah"?

— katy
4.8. 2009 ob 12:08

Naj povem da sploh ni grozen film razen ob malo bolj krvavih trenutkih. Film sem pogledal včeraj in sam priznam ob nekaterih prizorih sem se smejal, kot večina dvorane.Včasih je bil film mal dolgočasen toda nakoncu se pa skos nekaj dogaja.Po mojem mnenju je najbolši zadnji prizor :).
LP

— The
4.8. 2009 ob 14:33

mislim kaj te nekaj tolčete tuki zaj po karin... ??? glede na to, da veste da je stara 14 let, bi lahko vedeli da ne razmišlja tko kot vi in da je pri 14ih čist normalno da se pohvali z fantom... saj razumem da vas to ne zanima, ampak bi lahko svoje komentarje o karin zadržali zase, saj konc konca je stran namenjena komentiranju filma in ne komentiranju komentatorjev...

lp

— kr ena...
9.8. 2009 ob 16:19

Jzz bi FuuL rada Ta FiLm sLaa gLedaT ..eni prauuTe d Je Bz , seJ Jzz nwm sam se mi zdi da Je se kr grozn ..kakor vidm na unmu posneTkuu ...upam da bom Lh sLa gLedaT :)
ByBy :D

— katja
9.8. 2009 ob 16:35

Paaa dejte no stara sm 12 let pa se ob petek 13 smejim pa tega filma ne bi smela it gledat!!? mn so full dobre grozlivke!!! tta ma vsaj vsebino ne tko ko pa ono klanje...

— LoL
11.8. 2009 ob 11:02

Film tut mal ni grozn :(.... Je ok... sam raj počakite da preide na tv (če sploh bo) kr je škoda dnarja za tak film -.-

— zombie
11.8. 2009 ob 11:04

Haha kake pokate pr komentiranju filmov, sm se kr fajn nasmeju ;-) Kok je kdo star je v kinu še najmanjši problem, saj se že lahko ornk mladoletne frajle zrihtajo pa zgledajo najmanj polnoletne, osebne pa nebo zarad ogleda enega filma vam šou nben gledat al pa da vas bodo kazensko preganjal, če ste mlajši ker ste si ga kljub temu, da je priporočilo 16+ pogledat ;-)

— Jerry
11.8. 2009 ob 11:13

ne priporočam da si ta film ogledate tisti k ste stari mn k 18. Full je psiho film jst sm se pou filma skrivala za kokicami hehe.

— Maša
11.8. 2009 ob 23:01

zelo neokusen film po mojem mnenju.

— sherpa
12.8. 2009 ob 22:13

tt film sm gledla pa je ful d best
ni grozn razn takrat ko se začnjejo klat
še tist bl mal

— _maite
15.8. 2009 ob 10:57

Krivica ! Pri nobeni grozljivki me še ni blo ful strah . Ta je pa zame prepovedana ! A sm jst kriva,da jih mam šele dvanajst.Čeprav me tale film niti ne briga.Gledala sm reklamo od tega filma pa sm praktično zaspala ! Jst mam raj kake take grozljivke z prekletstvi in duhovi . Od teh kriminalnih vrst grozljivk pa priporočam VALENTINOVO .Lahko pa da je ta film tut dobr.Sej ne vem.gledala ga še nism.

— PoLLYna
15.8. 2009 ob 16:23

film šla gledat.bila lepa pravljica za lahko noč.grozljivka definitivno da ne,tudi triler ne.bolj kot drama (?).

— gledalka
15.8. 2009 ob 19:11

Fil je fulllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll kullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Ajde bayči,bayčiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.<3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

— buba
16.8. 2009 ob 1:19

film gledal danes in povem da slabše grozlivke še nisem gledal.. to niti triler ni... uvrstil bi to med komedije...vse kar je bilo hudega v filmu je posilstvo in scena kjer paige ubijejo z noži...vse drugo je smešno... ta film si niti 1 zvezdice ne zasluži...

— ryan_atwood
17.8. 2009 ob 18:53

Film je odličen! V človeku zbuja jezo in spoznanje česa vse smo zmožni storiti za naše najdražje. Pravzaprav film prikazuje nekaj kar je okoli nas ves čas prisotno in zbuja strah ter grozo in vprašanje kako je kdorkoli zmožen česa tako ogabnega... Ob vsej jezi ki jo doživiš ob filmu pa te ob živce spravijo še primitivni obiskovalci predstave, ki se ob prizorih posilstva in klanja smejijo kot retardiranci..potem pa se vprašamo od kje taki bolniki?!?..tak ki se temu smeji ni nevem kako boljši od omejenega psoihipata..bolje da ostane doma in gleda živalske porno filme!!!

— gledalka
18.8. 2009 ob 16:25

zgleda da sm eden redkih ki je ta film vidu že pred leti v izvirni obliki (ja to je remejk kultne grozljivke iz leta 1972 za tiste ki ne vedo)
nove verzije še nism šel gledat ampak original je bil zakon ! zdej me zanima če je tud kdo izmed vas videl star film in mi bi znal povedat če je nova verzija boljša/slabša ... no sicer bom pa tud sam kmalu videl :)

za tiste ki pravte da to ni grozljivka... nimate prav - (poznamo namreč več vrst grozljivk - zadnja hiša na levi je nekakšen"shock horror") - ja jaz to vem ker sm star in sm gledal ogromno grozljivk v svojem lajfu.

— horrorfan
21.8. 2009 ob 21:50

sploh ni grozlivka ...to je bol erotika :P

— nikee
22.8. 2009 ob 6:58

Film za moje pojme ni vreden ogleda! Vsaj v kinu ne. Grozljiva sta morda le kakšna dva morda trije prizori, to je pa tudi vse. Sama zgodba nima smisla...

— Pa3
22.8. 2009 ob 18:18

Film je dokaj uredu. Ni vsebine lih. Ne vidm smisla filma...

— Tjas.
25.8. 2009 ob 10:54

Fjajn fillm učer sm ga gledu u kinoti : Ga priporočam XD :)

— Ruždija
25.8. 2009 ob 16:11

tale film je zakon si ga bom kar se enkrat ugledu

— alen
27.8. 2009 ob 22:56

film je kren meni osebno(vsak ma svoje mnenje) ampak men ni usec ker kot prvo ni grozljivka ampak kksna poucna zgodba in bl realno kokr filmi tega zanra v katerega so spravl ta film..uglavno men ni blo nc zanimiuga....:D

— nata**
28.8. 2009 ob 9:17

meni in mojemu fantu je bil film ful dober, ma vsebino in dober zaključek. priporočam ga vsem!

— pamchy
29.8. 2009 ob 18:38

ja film je fain sm ne spada pod grozliuko

— dana
31.8. 2009 ob 11:57

Vsem tistim, ki jim je ta film odličen predlagam naj se zamislijo nad sabo. Ta film si ne zasluži predvajanja v kinu...mučenja, posilstva mladoletnic...kam gre ta svet. Ni čudno, da je toliko masakrov...zaenkrat predvsem v zda...

— cako
23.10. 2009 ob 22:15

toti film je full dober!!!

— patricija
6.12. 2009 ob 13:49

kaj zdej? je uredu film al ne?

— MaMo
18.5. 2010 ob 15:34

hahaha da se nasmejiš ob branju komentarjev xD

— L.A.
18.8. 2010 ob 21:18

stara sm bla 13 k sm ga šla s prjatlcami gleta
sploh ni grozliuka

res da nakoncu umrejo 4 ljudje ampak oki
na koncu umrek oče in stric od justina ter od očeta punca in umre tudi prijateljica od mary
eno navadno klanje :/

— barbi
19.2. 2011 ob 18:11

Film je fuŁ dobeeer! <3
Zakaj pa nebi mogle it gledat filma? Če vas je strah gledat film u kinu, če bi šle recimo s prjatlom ker bi se vam pol režal pa ga gleite prek računalnika! Potegnte si ga dol! Kua je pa to kej takega? Stara sm 11 film mi ni bil grozn, razn to ko je kri špricala ampak pač rečeš si eh beda..sei je sam barva..in gledaš naprej...on prizor s posilstvom bi lohka raj odstranl drugač je pa film ful fajni in si ga s prijatlcami mislimo ogledat ( jutr priidejo ). ;) Če pa hočte fajno grozljivko priporočam Siroto, če pa hočte le malo groznega in tko bol triler pa si oglejte tole....Uglavnem jst sm zadovoooljna..pa še Justin je tok Łep <3 L.p. <3

— Punčka
13.7. 2016 ob 10:48

LOL

— miss monkey

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.