Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Začarani princ

animirana romantična komedija
Sinhronizirano
Na sporedu od: 31.5.2018, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2018
Jezik: slovenščina
Scenarij: Ross Venokur
Režija: Ross Venokur
Vsi vemo, kako se končajo klasične pravljice. Pepelka se poroči s princem na belem konju, Sneguljčica prav tako, Trnuljčica pa se poroči … prav tako s princem na belem konju. Kako se konča nova animacija producentov Shreka, pa odkrijte sami. Princ Šarmer je bil kot otrok po nesreči polit z veliko količino čarobnega prahu za neustavljivi šarm, zaradi katerega se vse ženske lepijo nanj. Vsaka ženska, ki jo sreča, se zaljubi vanj. Ko se tako zaroči s tremi dekleti hkrati, se princ odloči s tujčevo pomočjo poiskati pravo ljubezen. Toda tujec nosi s seboj veliko skrivnost.

Glasove likom v slovenščini posojajo: Klemen Bunderla (Šarmer), Tina Ogrin (Leni) , Sanja Mlinar (pol prerokinja), Neža Drobnič Bogataj (Trnuljčica), Katja Ogrin (Pepelka), Ksenija Urbanc (Sneguljčica), Aleksander Golja (kralj), Mirko Medved (vila rojenica), Peter Urbanc (vila botra) in drugi.

Vsi dobro vemo, kako se končajo klasične pravljice. Pepelka se poroči z princem Šarmerjem, Sneguljčica se poroči s…. hmmm, kako zanimivo… s princem Šarmerjem. In Trnuljčica… madonca, tole je pa že malo nerodno… s princem Šarmerjem!

Kot dojenček je bil princ Šarmer (v izvirniku mu glas posoja Wilmer Valderrama, v slovenski sinhronizaciji pa Klemen Bunderla) že kar nesramno pretirano blagoslovljen s »šarmom«, in tako – čeprav niti najmanj po njegovi krivdi – ženske naravnost padajo v njegov objem. Sleherno dekle, ki ji prekriža pot, se do ušes zacopa vanj. In lahko si mislite, da mu skozi življenje – kot pač vsakemu, ki se rodi v kraljevo družino in se njegovim čarobnim čarom ne zmore upreti nobena – uspeva pluti zgolj s širokim očarljivim nasmeškom.

Potem ko naniza tri silno ugledne zaročenke in na stotine oholo zavrnjenih ljubic, ki zdaj kujejo maščevanje, se Šarmer odloči, da prežene urok, in sicer tako, da najde najbolj izmuzljivi dobitek, kar jih je: edino in pravo ljubezen. Vsak neustrašni vitez v celi deželi ve, da morajo snubci kraljevskega porekla, ki se podajo na takšno nalogo, prestati pot do samospoznanja in moškosti, znano kot »preizkušnja«. Njegov oče jo je prestal, oče njegovega očeta tudi…. zakaj je torej ne bi torej tudi on? In tako se s pomočjo navihanega Lenija v vlogi vodnika Šarmer nameni prebiti skozi preizkušnjo, odkriti svojo pravo ljubezen in najti svoj srečni konec.

Ne ve pa, da je »Leni« pravzaprav zloglasna tatica Lenore Quinonez. Rodila se je na morju, torej ni »kopenska damica« in je zaradi tega edina povsem imuna na Šarmerjeve v zibelko položene čare. Princa že takoj na začetku oceni kot tarčo, ki ji bo brez naporov prinesla naslednjo »plačo«: skuje načrt, da ga dostavi eni od treh nestrpno čakajočih princesk in poskrbi, da eno od njih vzame za ženo. Ampak na njunem skupnem popotovanju se ji začenja svitati, da utegne biti na Šarmerju – kot tudi v zvezi z njenimi čustvi do njega – kaj več, kot si je bila mislila na začetku…

Začarani princ je komedija o zaupanja polnem skoku v neznano, resničnih ljubeznih in dognanju, da srečni konci pravzaprav niso tako nemogoči, kot se nam včasih zdi. V izvirniku pravljičnim in manj pravljičnim likom posojajo še Demi Lovato, Avril Lavigne, Ashley Tisdale ter pevki G.E.M. in Sia, v slovenski sinhronizaciji pa poleg Bunderle še Tina Ogrin, Sanja Mlinar, Neža Drobnič Bogataj, Katja Ogrin, Ksenija Urbanc, Aleksander Golja, Mirko Medved, Peter Urbanc in drugi.

Ross Venkour je režiral po lastnem scenariju (zgodbe se je domislil na podlagi zgodbic za lahko noč, ki jih je zadnjih štirinajst let bral svojim trem hčerkam, in menda so kmalu vsi skupaj dognali, da so vse slovite princeske iz pravljic pravzaprav poročene »z istim frajerjem!«). Producirala sta John H. Williams in Henry Skelsey. Glasbo je prispeval Tom Howe.

Komentarji

31.3. 2018 ob 13:46

odlicno komi cakam

— nino
6.4. 2018 ob 15:28

super zanima me,ce bo film mozen v 3D razlicici.
Hvala drugace pa zgleda dober film

— mami
7.5. 2018 ob 20:38

A je film sploh za otroke ker sm pelala otroke gledad sausage party pa sm pol ugotovila da to ni za otroke

— Kaja
9.6. 2018 ob 9:27

Po moje ni za otroke. Pranje možganov.

— Maja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.