Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Winx klub: Čarobna pustolovščina 3D

animirani družinski
Sinhronizirano
Na sporedu od: 20.10.2011, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2010
Država: Italija
Jezik: italijanščina
Scenarij: Iginio Straffi
Režija: Iginio Straffi
Med praznovanjem začetka novega šolskega leta najstniške vile Winxice doživijo napad dvoličnih Trixic, ki ukradejo dragoceni kompas in ga odnesejo zlobnim čarovnicam. Winxice za pomoč zaprosijo prijateljico Bloom, ki pa ima polne roke dela, saj se je naveličala vloge princese kot tudi snubljenja postavnih princev. Toda zlobni načrt Trixic, ki skušajo uničiti vse dobro na svetu, Winxice znova združi in skupaj se podajo na nepozabno čarobno pustolovščino.

Na Alfei, šoli za vile, poteka zabava ob pričetku šolskega leta, ki jo nenadoma zmotijo Icy, Darcy in Stormy – zlobne Trixice. Čarovnice pri tem ukradejo magični predmet, Winxice pa tega ne morejo zaustaviti brez Bloom, ki uživa življenje princese na planetu svojih pravih staršev ter sprejme Skyjevo snubitev.
Magični predmet obudi Predniške čarovnice, ki se želijo maščecati Winxicam tako, da uničijo drevo, ki ohranja ravnovesje med dobro in zlo magijo, s tem pa vile izgubijo vse svoje moči. Težave pa ima tudi Bloom – Skyjev oče Erendor sinu namreč prepove poroko.
Bo junaškim vilam uspelo, da ponovno vzpostavijo ravnovesje v magični dimenziji? In kakšna je skrivnost, zaradi katere se Bloom in Sky ne smeta poročiti?
Winxice ponovno letijo – v filmu, ki je zabaven in še posebej čaroben.

Besede režiserja

Režiser Iginio Straffi je povedal, da bi bilo drugi celovečerni film o Klubu Winx prav enostavno narediti tako, kot so naredili prvega – vendar pa se je tokrat odločil, da želi nekaj več, zato je drugi film o Winxicah izdelan v 3D tehniki. Gre za prvo italijansko tridimenzionalno risanko, ki jo bodo zaradi tehnike gledalci spremljali še bolj doživeto.
Iginio Straffi si je magični svet vedno predstavljal kot projekcijo realnosti, v kateri so vedno tako luč kot sence – in to je metafora, ki lahko preseže naravne omejitve. Ker je film namenjen mladi populaciji, ima zgodba seveda srečen konec, vendar pa se ta sestavi iz koščkov napetih avantur in ni pretirano očiten. Ker filma ne bodo gledali le otroci, temveč tudi njihove družine, zgodba v marsičem spominja naklasiko Romei in Julija – tudi Bloom in Skyju njuno zvezo prepovesta njuni družini, zaradi davnih dogodkov, ki jih noče nihče pozabiti. Zgodba torej ne vabi k pobegu v sanjski svet, temveč gledalce vabi, da v sebi poiščejo pogum za spopad z nepričakovanimi in težkimi dogodki. Uči, da morajo zaupati v prijatelje, še pomembneje pa je, da zaupajo vase in svoje sposobnosti.

Produkcija

Po velikem uspehu animirane TV serije in prvega celovečernega filma, prihaja na velika platna drugi film o Klubu Winx – napet animirani celovečerec, ki je nastal s pomočjo računalniške grafike in stereoskopske tehnologije. Produkcija “Magične avanture” v 3D je zahtevala precej časa, tako zaradi same animacije kot dejstva, da gre za prvi italijanski animirani film v 3D tehniki. Za produkcijsko hišo Rainbow CGI je to pomenilo kar nekaj novih oddelkov, ki se v enem najbolj naprednih računalniških centrov v Italiji posvečajo zgolj avdio in video produkciji ter že snujejo nove projekte, med drugim tudi animirani film, ki bo pripovedoval zgodbo iz časa gladiatorjev v Rimu.
Produkcija drugega celovečernega filma o Klubu Winx, ki bi ga lahko uvrstili med romantične komedije, se je pričela že leta 2007 – zahtevala je več kot 5000 skic za 90 scenografij in 220 karakterjev z različnimi oblačili, pričeskami in preobrazbami. Posvetili so se prav vsakemu detajlu – celo temu, kako morajo med letenjem vilam plapolati lasje. Nič čudnega torej, da je pri ustvarjanju filma sodelovalo več kot 400 ljudi: animatorjev, modelarjev, programerjev in drugih.

Glavni liki

Bloom – Vila zmajevega ognja, ki je živela povsem običajno življenje pri krušnih starših v Gardeniji, dokler ni naletela na Stello, se z njo spoprijateljila ter ugotovila, da ima tudi sama nadnaravne moči. Skupaj sta odšli na Altejo, šolo za vile, kjer je Bloom postala vodja Kluba Winx. Bloom je velikodušna, odkrita, pogumna in karizmatična – vila ognja ima dobro srce in je vedno v pomoč prijateljicam.

Stella – Vila sonca in lune, hči kralja in kraljice Solarije, se rada oblači po zadnji modi in izjemno skrbi za svoj videz. Menda ima več oblačil kot kdor koli drug v Magični dimenziji. Njen najljubši hobi je nakupovanje, rada se druži s fanti, malo manj pa so ji všeč študijske obveznosti. Stella je nekoliko zagledana sama vase, vendar je ljubka, spontana, velikodušna ter vedno dobre volje.

Musa – Vila glasbe je hči pevke in pianista, zato tudi sama ljubi glasbo. Še posebej rada igra flavto, pogosto pa tudi zapleše ob različnih ritmih. Je polna energije, ironična, vihrava in nekoliko nezaupljiva do vseh, razen prijateljic.

Flora – Vila narave ne more živeti brez vonja pocvetlicah in kupa rastlin, zato njena soba spominja na velik vrt. Flora je zelo marljiva in se pri vsaki stvari potrudi po svojih najboljših močeh. Je modra in preudarna ter vsem vedno pomaga v težavah. Je ljubka in potrpežljiva, vendar včasih premalo prepričana sama vase, zato ji pri zbiranju poguma pogosto pomagajo prijateljice.

Tecna – Vila tehnologije je rada aktivna in se ukvarja s športom, še bolj pa je predana znanosti. Rada izumlja nove zabavne naprave in preizkuša najnovejše računalniške igrice. Rada ima, da so stvari “popredalčkane”, saj mora biti vse racionalno ter logično urejeno. Tudi njen videz je tak – enostaven, vendar tehnološko dovršen. Morda se zaradi ukvarjanja s tehniko včasih zdi hladna in zadržana, vendar je do prijateljic vedno ljubeča in velikodušna.

Lejla – Vila tekočin se je Klubu Winx pridružila zadnja – po tem, ko so jo Winxice rešile pred Darkarjem. Nadzoruje predvsem Moffix, posebno tekočino, ki lahko prevzame kakršno koli obliko, a na Alteji se uči, kako nadzorovati tudi druge tekočine. Obožuje šport, zato veliko telovadi. Je ponosna in močnega duha, vendar se boji majhnih in temnih prostorov.

Zasedba vlog (glasovi) – slovenska verzija:

lik
Bloom Regina
Stella Nina Valič
Musa Maja Končar
Flora Tinkara Končar
Tecna Mateja Ropoša
Lejla Špela Kravogel

Komentarji

14.10. 2011 ob 8:59

napisite kad pocinje!

— anastasija
14.10. 2011 ob 19:50

kok je kul film

— tjaa
16.10. 2011 ob 10:12

naj

— laura
21.10. 2011 ob 14:36

nnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj risanka vseh časov

— pia<3<3
29.10. 2011 ob 20:26

brez veze spet tote winksice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lahko bi dali film od orlanda blooma!!!!!!!!!!

— loli
29.10. 2011 ob 22:01

odličen film priporočam ogled v 3d

— rok kovačič
1.11. 2011 ob 11:22

ej ! komi čakam !!! to bo pustočovšćina in pol.. hahaha.. najbolši so mi konji k igrajo notr.. itak pa cela zgodba ni dologočasna.. tko da ogled priporočam... karte že imam :D:D:D :P:P:P :))))

— sbarvba
1.11. 2011 ob 17:29

me prou zanima juhu! komi čakam!

— funny :) <3
1.11. 2011 ob 18:32

hahahahaha zmaga ga

— jaz
2.11. 2011 ob 16:23

ful kul

— tesa
3.11. 2011 ob 17:36

Želim si ga ogledati,jutri ga bom šla gledat z mamo in bratom.Upam da bo zanimiv.

— asili
4.11. 2011 ob 17:39

ne vem kaj bi rekla na trenutke popolnoma bedne spet drugič pa kulske šla sem jih gledat s hčerko in mislim daso ji je bilo všeč.

— - ALICE
4.11. 2011 ob 22:14

ta film je polom od poloma. mogoče je zanimiv otrokom (puncam 5-7 let). mpak bolj kot ne poneumlja otroke.

— kritik
14.12. 2011 ob 18:27

winxice so kulske! Samo bloom je važička! (pa brez zamire)

— legendarna vila Monika
8.7. 2013 ob 20:07

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

— pia

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.