Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Kar si dekle želi

romantični
Ne zna uglajeno govoriti.
Ne ve, kako se primerno obleči.
Toda v hipu vas očara z iskrenostjo.
Na sporedu od: 4.9.2003, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2003
Država: ZDA
Scenarij: Jenny Bicks, Elizabeth Chandler, William Douglas Home
Režija: Dennie Gordon
Frfrava ameriška najstnica Daphne Reynolds si želi spoznati svojega očeta, angleškega politika plemiškega porekla. Meni nič tebi nič se odloči, da ga bo obiskala. In ga spravila v serijo zadreg. V glavnih vlogah nastopata Amanda Bynes in Colin Firth.

Kratka vsebina

Duhovita in prisrčna zgodba filma Kar si dekle želi pripoveduje o mladi Američanki Daphne, ki se po svojih najboljših močeh skuša prilagoditi zategnjeni in dolgočasni angleški visoki družbi, v kateri se giblje njen oče. Resda ji po njihovih kriterijih ne uspeva ravno najbolje, vendar deklica s svojo iskrenostjo očara celo največje nadležneže.

Daphne že celo življenje hrepeni po svojem očetu ki ga pozna le po maminem pripovedovanju in fotografijah, ve pa, da živi v Londonu.

Nekega dne se odloči, da je čas za uresničitev njenih sanj in na svojo roko odpotuje v Anglijo. Odkrije, da je oče vpliven plemič, ki se ukvarja s politiko. Pogumna Daphne si drzne pritihotapiti v njegovo hišo in očeta postaviti pred dejstvo. Njena načelo je, da ljubezen premaga vse. Resda jo oče nekako sprejme, vendar njena spontanost v visoki družbi povzroči pravo razburjenje, saj deklica poskrbi za vrsto škandalov, ki mu niso ravno v ponos.

Sinopsis

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) ima vse, kar si dekle lahko želi - vsaj tako se zdi. Duhovita mlada Američanka izžareva posebno energijo, ima edinstven stil, nenavaden, a vendar zelo ljubeč odnos s svojo materjo Libby (Kelly Preston) in kljub temu, da je njeno življenje zelo polno, čuti, da ji nekaj manjka. Vse od otroštva sanja o dnevu, ko bo srečala svojega očeta, ki ga ne pozna in mama ji mora vedno znova in znova pripovedovati o časih, ko sta se pred 17 leti v Maroku zapletla v viharno romanco in se poročila. Težave so nastopile, ker se Henryjevi angleški aristokratski družini Libby ni zdela primerna zato se je na njihovo vzpodbudo odločila, da ga zapusti. Daphne že dolga leta fantazira o pravljičnem snidenju s svojim očetom, ki ga zelo pogreša. Nekega dne se odloči in na svojo roko odpotuje z letalom v London. Kmalu odkrije, da je njen oče vplivni politik, lord Henry Dashwood (Colin Firth).

Henry je zaprepaden, ko se pojavi pred njim, saj sploh ni vedel zanjo, da obstaja, vendar jo kljub negodovanju bodoče žene in njene hčerke sprejme pod streho. Žal nima veliko časa zanjo, saj je njegov urnik natrpan z družabnimi prireditvami, na katerih mora biti prisoten, in ko se mu Daphne pridruži, povzroči s svojim nič hudega slutečim odkritosrčnim značajem pravo razburjenje med pomembneži angleške visoke družbe in tako na kocko postavi očetovo politično kariero. Seveda to ni njen namen, saj ne želi ogrožati očetove reklamne kampanje za prihajajoče volitve, zato potlači svojo prekipevajočo energijo, preoblikuje svoj stil oblačenja primerno dekletu, ki jo predstavijo na dvoru, in se pogrezne v vrtinec dolgočasne angleške visoke družbe.

Resda ji Henry stoji ob strani, vendar sta tu še njegova zaročenka in njena ljubosumna hčerka, ki nagajata Daphne na vsakem koraku. Daphne že prvi dan v Londonu v mestu spozna Iana, simpatičnega, pridnega in iznajdljivega fanta, ki se preživlja s petjem. Med njima se rodi ljubezen na prvi pogled in z Ianovo pomočjo Daphne skuša dokazati okolici, da ljubezen - in prikladno vedenje - lahko premagata vse.

Daphne se spremeni, začne se resno oblačiti in temu primerno tudi obnašati, vendar se počuti zelo utesnjeno. Ne glede na to, kako močno si želi biti primerna očetova hči, se odloči, da se ne bo več pretvarjala. Želi si ostati takšna, kot je.

O produkciji

Producentka Denise Di Novi je navdih za film Kar si dekle želi črpala iz pravljične romantične komedije režiserja Rexa Harrisonas, Reluctant Debutante iz leta 1958, s Sandro Dee v glavni vlogi. Zgodba govori o energičnem mladem dekletu, ki si želi srečati z očetom, ki ga ne pozna. Di Novijeva, ki je sodelovala tudi pri filmih A Walk To Remember in Ljubezen v steklenički (A Message in a Bottle) meni, da vsako mlado dekle želi spoznati princa na belem konju, v filmu Kar si dekle želi pa je princ, ki ga išče Daphne, njen oče.

Ustvarjalci so izredno zadovoljni z glavno igralko Amando, ki je upodobila Daphne. Amanda ji je v resnici zelo podobna. Po besedah producenta Hunta Lowryja prostor v trenutku zaživi, kjer se pojavi, poleg tega pa je tudi izredno nadarjena komedijantka.

"Daphne se skuša vživeti v vsakega, ki ga sreča in nikdar ji ne zmanjka optimizma. Zelo je odkrita in dostopna, zato jo človek kar mora vzljubiti", meni režiserka Dennie Gordon. Z mamo Libby v New York Cityju živita nenavadno, boemsko življenje. Mama se preživlja s petjem na porokah, Libby pa jo spremlja na zabavah tako, da streže gostom. Njun odnos je zelo ljubeč, vendar bolj ko Daphne odrašča, večja je njena želja, da bi spoznala očeta. Čuti, da je del nje nekje daleč in da ga mora poiskati, še posebej v kritičnih letih odraščanja, ko začne spoznavati sama sebe in odkrivati kdo je in kaj si želi v življenju postati.

Daphne pozna ganljivo zgodbo svojih staršev, kako sta se spoznala, zapletla v nepozabno romanco in kako je kasneje Henry zlomil srce njeni mami, zato ga je zapustila in se odločila, da mu ne bo povedala, da je z njim noseča.

Kelly Preston, ki v filmu igra Libby, meni, da se je nagonsko, iz ljubezni, odločila hčerko vzgajati sama, da bi jo zaščitila pred razočaranjem, ki ga je doživela sama. Tako kot sama, je tudi Daphne občutljiva in energična ter polna zaupanja v življenje.

Ni želela, da bi Henry izvedel za hčerko, ker je bila prepričana, da bi tudi njej obrnil hrbet, tako kot se je zgodilo njej pred 17 leti.

Daphne se na svojo roko odloči, da bo našla očeta, zato si kupi letalsko vozovnico in se s sliko v roki odpravi v London iskat očeta. Spontana deklica kot je, ne razmišlja o posledicah svojega dejanja, ugotavlja Amanda. Daphne je zelo pogumna in samozavestna, natanko ve, kaj hoče in je prepričana, da ji bo uspelo.

Režiserka pravi, da s filmom niso hoteli spodbujati njenega dejanja v smislu, da je za vsako mlado dekle v Ameriki primerno, da pobegne od doma. Libby Daphne na nek način zaupa in spoštuje njeno odločitev. Resda ni najbolj navdušena nad idejo, toda razume Dapnhnino močno željo po srečanju z očetom. Njena ljubezen do hčerke se izkaže ravno v tem, ker njenih sanj ne skuša zatreti, temveč ji daje svobodo.

"Henry je dober človek", meni Colin Firth o aristokratskem očetu, ki ga upodablja v filmu. Največji škandal, ki ga je v življenju povzročil, je bil, da se je zaljubil v Libby. Danes, 17 let pozneje, živi po pričakovanjih družine, stopa po očetovi poti v politični karieri in je zaročen z žensko, ki je primerna njegovemu stanu. Kot pravi Di Novija: "Colin je v vlogi nedostopnega plemiča zelo prepričljiv, obenem pa čutiš, da se pod površjem skriva veliko srce. To se da videti v njegovih očeh oziroma dovolj je že bežen izraz na njegovem obrazu." Režiserka Dennie je izredno vesela, da je Colin privolil v vlogo, saj je njega imela v mislih že od samega začetka. Meni, da mu v obvladovanju svojih čustev, ki v resnici prekipevajo v njem, ni para. Ko ga je Libby zapustila, se je popolnoma zaprl vase in začel živeti življenje, ki ga je od njega pričakoval družbeni stan. To, da je Henry nenadoma postal starš, je zanj zelo naporno, saj mu je vloga očeta povsem nova. Enostavno ne zna se obnašati in skuša biti zelo vljuden.

Bogastvo, status in družbeni položaj so za Daphne španska vas, vendar zelo bi rada ustregla očetu in da bi razumela njegov način življenja, se po nasvet zateče k prijaznemu Ianu, ki je v moralno oporo in obenem za vzgled lepega obnašanja. Vendar Ianu ni všeč, da se Daphne spreminja, saj, odkritosrčen kot je, jo ima rad ravno zaradi tega, ker je taka, kot je. Resda da tudi sam prihaja iz bogate družine, vendar ni zaslepljen z zunanjimi zadevami. Sam se preživlja tako, da poje na zabavah visoke družbe in pozna pravila obnašanja. Daphne je v oporo, kadarkoli se znajde v težki situaciji. Vendar nekega dne ji Ian reče: "Zakaj se tako močno trudiš, da bi se prilagodila, ko pa si vendar rojena, da izstopaš!"

Henry opazi, da se njegova hči zelo trudi, zato ji počasi začne odpirati svoje srce. V bistvu Daphne zanj pomeni svež zrak, ki mu ga je v zadnjih 20-ih letih tako močno primanjkovalo. Da si duška in ne samo, da ga Daphne spominja na Libby, v njem obudi tudi mladega fanta, kakršen je bil, ko je bil z Libby.

"Najbolj v celi zgodbi mi je všeč to, da se tokrat tudi oče uči od svoje hčerke", s ponosom pove Di Novijeva.

Zgodba govori o tem, kako pomembno je, da imamo ljubeč odnos s starši in da biti dober starš nemalokrat pomeni žrtvovanje lastnih predsodkov, kar je zelo težko.

Ustvarjalci so se odločili film posneti v Angliji zato, ker mnogo mladih Američanov sanja o potovanju v Evropo in po njihovem mnenju je London preprosto magičen.

V filmu veliko vlogo igra glasba, saj se tako Libby kot Ian preživljata s petjem v glasbeni skupini. Izbor glasbe je zelo raznolik, mešanica sodobnih in zimzelenih melodij.

O igralcih

Amanda Bynes (Daphne Reynolds)

Amanda je začela svojo pot v nanizanki, ki spominja na Saturday Night Live, All That. Pri dvanajstih letih je kot najmlajša igralka imela svojo oddajo s skeči, The Amanda Show, ki ji je prinesla tudi nagrado. Z igranjem se ukvarja že od desetega leta in je pred kratkim zaigrala v komediji Big Fat Liar.

Colin Firth (Mark Darcy)

Televizijsko občinstvo ga je spoznalo, ženske pa so začele vzdihovati za njim, ko je nastopil v vlogi g. Darcyja leta 1995 v BBC-jevi adaptaciji Prevzetnosti in pristranosti Jane Austen. Igral je na odrih in v filmu, na primer v Formanovi adaptaciji Nevarnih razmerij. Za svoje delo je prejel več nominacij BAFTA.

Videli smo ga lahko tudi v Zaljubljenem Shakespearju, Angleškem pacientu, Tisoč akrov, Dnevniku Bridget Jones in vrsti drugih filmov.

Kelly Preston (Libby Reynolds)

V svoji karieri je igrala raznovrstne vloge v filmih, kot so Jerry Maguire, Državljanka Ruth, Dvojčka (njen filmski prvenec), Only You Run, The Perfect Bride, The Experts, Spellbinder, Space Camp, 52 Pick-Up, Secret Admirer in Mischief.

Jonathan Pryce (Alastair Payne)

Poznan je tako na odrih, kot na velikem platnu. V gledališču je igral vse od glasbenih komedij do dram.

Zaigral je v muzikalu Evita, kjer smo lahko videli še Madonno in Antonia Banderasa, v Bondovem filmu Tomorrow Never Dies je igral negativca. Leta 1985 je zaslovel s filmom Terryja Gilliama Brazil, kjer je glavno vlogo odigral Robert DeNiro.

Med ostalim je igral še v filmih, kot so Glengarry Glen Ross, Čas nedolžnosti (The Age of Innocence) in Carrington. V kratkem ga bomo lahko videli ob boku Johnnyja Deppa Pirati s Karibov.

Oliver James (Ian Wallace)

Njegov prvenec je prav Kar si dekle želi. Oliver ni samo igralec, je tudi glasbenik, njegove pesmi pa lahko slišimo tudi v filmu. Preden je začel igrati na velikem platnu, se je kalil v gledališču in na televiziji.

Za kamero

Dennie Gordon (režiserka)

Prvič so jo opazili, ko so izmed tisoč scenarijev za Hard Rain izbrali prav njenega. Zahvaljujoč Stevenu Spielbergu je film opazil George Lucas, ki ga je z denarjem in opremo pomagal dokončati. Prejel je tudi številne nagrade.

Film pa je opazil tudi David E. Kelly, ki je najel Gordonovo, da je režirala mnoge televizijske nanizanke, med njimi Ograje našega mesta, Bolnišnica upanja, Praksa in Raztresena Ally.

Njen kino prvenec je komedija Adventures of Joe Dirt, ki je po svetu zaslužila več kot 60 milijonov dolarjev.

Komentarji

17.11. 2004 ob 19:13

Men film ni biu vsec.Ne vem nima neke globine( kot bi iztok napisu) Pricakovala sm da bo bolsu, k igra Amanda, sam ne vem no ni me glih prepricu. Priznam, da je biu kr mal dolgocasen skoda mi je za tisocaka lp

— Cosmogirl
19.12. 2004 ob 10:55

Film je res ql seveda pa da ne pozabim tudi igralci so najboljši inn najlepši tip kar jih je OLIVER JAMES!Kak je cute brez njega bi bil film dosti slabši :)))**

— Tamy
28.12. 2004 ob 13:55

Meni je bil film všeč.Bil je tudi smešen.

— kul
10.1. 2005 ob 19:06

sam tale film je res zlo dobr js sm ga že gledalausaj petkat ker ga mamo na dvd-ju

— ines
13.1. 2005 ob 18:38 zvezdica

O tem filmu bi jz kr na kratko povedala, da takega fajnega filma se nism gledala in da se mi zdi zelo uredu. Tut za nasmejat je zelo tak da ma velik delou ko ti res gre nasmeh. So pa tudi deli ki so zalostni in ti res more it na jok. V tem zalostnem delu ti pove kaj cutita Ian in Daphne drug do drugega. Vec nebom povedla drugac si pa pejte pogledat, kr se splaca 100%! Lp!:)

— Ursy
8.2. 2005 ob 13:53

tt film je svetovn posebi zaradi iana kr je fuul luškan pa uglavnem takih filmov bi lahk blo več ne pa sam en! papa fsm mejte se radi! :D

— tammy
24.4. 2005 ob 13:03

To je ful dober film. Svetujem ga vsem, ki imajo radi komedije!!!

— lucy
24.4. 2005 ob 13:07

oglejte si ta film, ker je kulski!!!

— lucy14
26.12. 2005 ob 17:49

No tak bom rekla. Če ne bi blo Oliverja Jamesa bi biu film bv. On je edin kterega se sploh splača gledat. Drgač pa film na sploh nima nekega pointa, tko je dolgočasen. Ma men ni bil ušeč.

— romana
1.1. 2006 ob 21:58

Film je ful dobr, še posebi ker notr igra tud Oliver James k je ful zakon!

— pia
21.2. 2006 ob 12:44

ta filres col sam kratk no zdej bi mogl sadeljevanje narediti no ful je col uglejte si ga

— lucija
21.3. 2006 ob 17:01

film je ful zakon. ta Ian pa je ful cute. :=)

— NIcky
4.5. 2006 ob 21:20

Film je svetovn, pa še dobri igralci igrajo notr..še posebe oliver james..<3...omg res je dober

— Tamchy
3.6. 2006 ob 12:03 zvezdica

film what a girl wants je najstniška romantična komedija, v kateri ne manjka žalostnih pa tudi veselih in nasmejanih trenutkov...!!!res poskrbi, da se v filmu znajdeta žalost in veselje!igralska zasedba je super...=))** film pa nam sporoča, da ima vsak svoj stil in karakter, s katerim se uveljavlja in da ga ne sme nihče((ampak res nihče))!!!odvzeti.tu di daphne se je morala v filmu spremeniti...a potem ni bila več prava daphne!!!nikomur ne smemo dovoliti, da bi nas spreminjal...!tudi daphne ne!!!in res...na koncu spozna, da ji ugleden, kraljevski stil ne pristaja...takoj je skočila iz maske in se prelevila v pravo daphne...in tako je tudi prav!!!=))) res ql film!!!vsekakor vreden ogleda!!!

— *twetty_girl*
3.6. 2006 ob 12:35

je bil zelo neumen film!

— _ronaldinho_boy
3.6. 2006 ob 16:15

js bi pa povedla sam to, d mi je biw v filmu naj jači oliver james...!he is so cute!=))on da filmu pravo podobo, drugač film neb biw tist kr je...tko da oly.svaka ti čast!=)***mwa***

— www.lovely_girl.com* **
31.12. 2006 ob 12:13

Film se mi je zelo dopadel, ker je zelo romantičen in ima zelo dobre igralce. Najbolj všeč sta mi bila Amanda Bynes in Oliver James. Najbolj romantičen prizor v filmu mi je bil, ko sta bila Daphne in Ian na zmenku, še posebno ko sta bila na čolnu. Ta film mi je od vseh najboljši poleg She`s the man.

— Kar si dekle želi
31.12. 2006 ob 12:17

Oliver James ti si tko cute pa full lepga sta z Amando Bynes, pa tip full doro poje

— ful doro
22.9. 2007 ob 21:06

ja no js bi pa sma to povedala da mi je oliver james (Ian Wallace)najlepši igralec na svetu,-pa fual je šikan pa to. drgač je pa film tui zlo faini.- sj kr noter igra oliver james.:=) rtm Oliver james oglejte si vsak film k noter igra oliver james- pa tui fula dober pevec je lp

— mija
22.9. 2007 ob 21:12

oliver james je najbolj cute na celem svetu. najači film k špila on noter je pa school of.če ga kdo ni gledu je lol.-k je najači film.- pa še noter ogra hillary duf-fula dobra pevka pa najača igralka paz oliverjem bi bla super par.- pa ta film je tui fula zakon... mija.

— mija
19.10. 2007 ob 22:04

ko sem letos 2007 gledala ta film sem se na koncu zjokala ker je bilo res tist kar si dekle želi. res lep in ne dolgočasen film upam da bom lahko kje dobila ta DVD da siga še enkrat ogledam. upam da si vsako dekle to želi.

— ena
21.11. 2007 ob 9:15

ful dobr film

— cuci
22.11. 2007 ob 20:31

ja meni je bla najdulša ta igralka amanda bynes kr je nardila tud en film she's the man ij je biu dobr

— mala
24.11. 2007 ob 12:53

zakon film !!! ni kej !! pa hud je oliver james (ian )

— kr ena..
24.12. 2007 ob 16:51

ful dobr film za zjo
kat

— martina
29.5. 2008 ob 2:00

Amanda Bynes je res dobra
gotovo je najboljša mlada igralka na svetu
v filmu je vse : romantika, komedija, akcija,...

— christie
16.6. 2008 ob 2:00

ful cool

— monika
16.6. 2008 ob 2:00

noro dobr film

— monika
17.6. 2008 ob 11:31

tale fil je tak srčkan da se mi kr srce para...tale Ian oz. Oliver James je tak lep paon drug film je tut fuul lep ko z Hillary Duff špila...kr poročila bi se z njim:D:P...njamsi

— no coment
18.6. 2008 ob 2:00

oj ta tip-->mlad
je taku lep uffffff ej!!!=)

— someone
28.8. 2008 ob 9:07

meni je filem zelo cool upam da bo tudi še 2 del ....ql

— ana
23.2. 2010 ob 16:59

mislim da je film fantastičen!! mislim da se je Amanda Bynes zelo dobro odrezala!! je namreč moja najljubša igralka! nekaj o njej:

Njeno celo ime je: Amanda Laura Bynes, rodila se je 3.4.1986 v Thousand Oaks, Kalifornija, ZDA. Leta 1993 Amanda začne kariero v televizijskem oglasu za Buncha Crunch bonbone.
Leta 2002 pritegne pozornost v filmu Mastni lažnivec, kjer igra skupaj s Frankijem Munizom.
Njena prva glavna vloga pride leto pozneje v filmu Kar si dekle želi.
Istega leta se pojavi na seznamu devetih najpopularnejših mladih zvezdnic (skupaj z Lindsay Lohan, Hilary Duff, Mary-Kate in Ashley Olsen, Alexis Bledel, Raven Symoné, Evan Rachel Wood in Mandy Moore).
Leta 2006 spet pritegne pozornost s filmom Mlada nogometašica.

no to je o njej zdaj pa še o drugih vlogah:

Oliver James
celo ime: Oliver James Hudson
rojen je bil 1. 6. 1980 igral je v filmih: what the girl wants in raise your voice
je zelo dober igralec in pevec.

Colin Firth:celo ime:Colin Andrew Firth
rodil se je :10 September 1960
igral je v veliko filmov kot so:
nany mcphee, what a girl wants, mamma mia, dnevnik bridget jones,...
je zelo dober igralec.

no to je vse.... mislim da je film fantastičen!!!!!
vredno ogleda!!!!
bye

— lolipopy <3<3
3.3. 2010 ob 13:55

I ♥ OLIVER JAMES

— ♥♥♥
7.3. 2010 ob 21:08

fil dobro

ko oni poje,pa.....

v glavnem ful dobro

— laryy
9.3. 2010 ob 13:45

ta oliver je tkooo full pudobn enmu mudelu waaaaaaaaaa :O:O:O:O

— waa
10.3. 2010 ob 19:08

film je bil kul

— kim
21.3. 2010 ob 10:59

100% se striinjam s Tamy...

— Kr_Ena♥
22.3. 2010 ob 18:45

ta film je meni bil všeč vsakič ko sem ga pogledala
je par smešnih delov,par žalostnih in par veselih
film je res fajn

— mala_majcena
17.5. 2010 ob 14:28

ta film je kulll!!!!! zakon the best eii!!!!? veste da je zakon?''' ta punca je zakon!!!
<3<3 =D :) :D

— katiia<3<3<3
29.5. 2010 ob 11:23

res lep filem in ga priporočam gledat. =D

— katiia
26.10. 2010 ob 18:31

Film je res najaači <3
Meni je bil prfekten in je absolutno vreden ogleda!

— Osebica xD
27.12. 2010 ob 21:48

film vreden pohvale

— daphne
28.12. 2010 ob 8:50

Film res ni nekaj najbolj izvirnega...Ampak je film ,ki ZAŽIGA in to mi je všeč ;)

— L.P.
29.12. 2010 ob 13:47

ta film je bil najboljši.Večkrat si ga bom pogledala!

— -Lily
20.2. 2011 ob 14:02

V TEM FILMU SI DEKLE RES LAHKO VSE ZAŽELI. FILM PRIKAZUJE ŽIVLJENJE NAJSTNICE KI JE ZALJUBLJENA TAKO KOT NJENA MAMA LE DA SE PRI NJENI MAMI TA LJUBEZEN NE VRAČA. ČUDOVIT FILM.

— ALEN
22.1. 2012 ob 19:26

Ljubim ta film!!!!!!!!!! Gledala sem ga že 1001 pa je še vedno coool.Sploh se ga ne naveličaš!

— Limonca
24.1. 2012 ob 19:27

kok je str oliver?

— js
29.1. 2012 ob 15:44

Ta film je res tok dobr,jst bi mu dala oceno 10. Sploh pa mi je všeč tut zato,ker v njem igra moja najljubša igralka amanda laura bynes-(daphne) in moj naljljubši igralec oliver james-(ian). pa še tok je cuite ta oliver james. Pa tut amanda laura bynes! RES LJUBIM TA FILM!!!!!!! še stokrat ga bom gledala...

— k-daphne

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.