Kolosej
Film distribucije Fivia

Vsi proti vsem

Vsi proti vsem/All Against All
kriminalni triler
V slovenščini
Na sporedu od: 30.1.2020, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2019
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Andrej Košak
Režija: Andrej Košak
Vsi proti vsem je politična drama z elementi trilerja, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

IZJAVA REŽISERJA

Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako sta demokracija in politika postala sinonima za korupcijo. V filmu sem nastavil ogledalo svetu v katerem danes živim. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte, in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.


O REŽISERJU
Andrej Košak se je rodil v Ljubljani leta 1965. Po končani gimnaziji se je vpisal na AGRFT smer filmska in TV režija. Že za časa študija je začel režirati na TV Slovenija in med drugim ustvaril oddaje, ki so zaznamovale slovenski medijski prostor kot je bil “Videošpon” z Jonasom Žnidaršičem in “Res je!” z Mišo Molk. Poleg tega je režiral reportaže s koncertov Nick Cave-a, Nirvane, Gorana Bregovića, Mobyja... V tem času je ustvaril tudi modni spot z Melanijo Knavs, sedanjo ameriško prvo damo. Njegov celovečerni prvenec “Outsider” je bil prvi slovenski box office uspeh z več kot 90.000 gledalci in bil distribuiran po vseh državah bivše Jugoslavije. Njegov drugi celovečerec “Zvenenje v glavi” je bil posnet po romanu najbolj nagrajenega živečega slovenskega pisatelja Draga Jančarja. Glavno vlogo je upodobil, prezgodaj preminuli Jernej Šugman. Oba filma sta bila slovenska predstavnika za nagrado Oskar. Njegov tretji film “Stanje šoka” je bil mednarodna koprodukcija petih držav in ima na YouTube več kot 1.000.000 ogledov. “Vsi proti vsem” je režiserjev četrti celovečerni igrani film, tudi tokrat v mednarodni koprodukciji, in sicer med Slovenijo, Hrvaško in Severno Makedonijo.


MANJ ZNANA DEJSTVA

Kar trije igralci filma Vsi proti vsem so bili nagrajeni v Berlinu kot Shooting stars in sicer: Aleksandra Balmazović, Iva Krajnc Bagola in Blagoj Veselinov. 

Vlado Novak je dobitnik nagrade Bert za življenjsko delo. 

Kot igralca sta se v filmu preizkusila tudi režiser Igor Zupe in pisatelj Jurij Hudolin, ki sta odlično odigrala svoje vloge. 

Andrej Košak je nekaj časa živel v Berlinu, kjer se je preživljal kot kamerman in med drugim snemal tiskovne konference Naomi Cambell, The Rolling Stones, Martina Scorseseja... 

Jure Ivanušič in Uroš Potočnik sta prvič zaigrala v filmu Outsider Andreja Košaka in sta v kleti Andrejeve hiše vadila punk komade pod mentorstvom kitarista Pankrtov, Boga Pretnarja. 

Andrej Košak in Valter Dragan sta v času študija pogosto tekmovala v kuhanju.

 Filmska ekipa je bila izrazito mednarodna, saj gre za slovensko-severno makedonsko– hrvaško koprodukcijo, v kateri sta med drugim sodelovala tudi skladatelj Kristian Sensini iz Italije in direktor fotografije Jason Mann iz ZDA. Kompozitor Kristian Sensini je izdal »soundtrack« CD z glasbo iz filma Vsi proti vsem.

 Snemanje je potekalo v Kamniku in okolici, kjer je bila lokalna skupnost zelo naklonjena projektu, poleg Kamnika pa je bilo nekaj snemalnih lokacij tudi v Ljubljani ( J+B lokal). 

Film bo imel svetovno premiero na 48. Mednarodnem filmskem festivalu FEST 2020 v Beogradu, ki spada med največje festivale v regiji in kjer bo film imel v tekmovalnem programu kar štiri projekcije.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.