Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Vse za stavo

Le pari
komedija
Veliki francoski box-office hit. Film VSE ZA STAVO priporočamo ljubiteljem dobre komedije in vsem tistim, ki so kdaj kadili in poskušali (ne glede na to, kako uspešno) opustiti kajenje.
Na sporedu od: 24.6.1999, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Scenarij: Didier Bourdon, Bernard Campan
o filmu | vsebina | igralci in ustvarjalci

O filmu:

Veliki francoski box-office hit. Film VSE ZA STAVO priporočamo ljubiteljem dobre komedije in vsem tistim, ki so kdaj kadili in poskušali (ne glede na to, kako uspešno) opustiti kajenje.

Kratka vsebina:

Bernard (Bernard Campan: "Les Trois Freres") je učitelj. Živi v zanikrnem predmestju, kjer tudi uči. Poročen je z Viktorijo (Isabel Otero: "Malena Es Un Nombre de Tango", "La Buena Vida", "La Juge Des Enfants"). Viktorijina sestra Muriel (Isabelle Ferron: "Pedale Douce") in njen soprog, bogat lekarnar Didier (Didier Bourdon: "L" Oeil Qui Ment", "La Machine", "Les Trois Freres", "Tout Doit Disparaitre", "Doggy Bag"), pa živita v elitnem delu Pariza. Prvi se vozi v starem, zarjavelem peugeotu 205, slednji pa v novem, črnem mercedesu. Bernard ne more videti Didiera, ta pa sovraži Bernarda iz dna duše. Le ena reč ju združuje - oba sta kadilca in sta prepričana, da lahko nehata kaditi, kadar hočeta. Na to sta pripravljena celo staviti. Srečujeta se le na tradicionalnem nedeljsko-prazničnem kosilu, ki ga prirejata starša njunih žena. Na enem od takšnih srečanj Bernard in Didier stavita, da bosta nehala kaditi do naslednjega družinskega srečanja. Vse gre kot po maslu - vsaj prvih nekaj dni. Oba se čutita kot prerojena, končno sta začela živeti zdravo in dihati s polnimi pljuči. Na svidenje grozna razvada, ki se ji reče kajenje. Po nekaj dnevih pa zadeva postane grša. Vedno težje se upirata skušnjavi. Postala sta sitna, razdražljiva, neiskrena, sumničava in nezaupljiva, vsaj do ... (končno) naslednjega družinskega srečanja. Oba sta držala svojo besedo, zdržala sta brez cigaret. Takrat pa se začneta bahati in hvaliti in ... beseda na besedo ... odločita se, da bosta nadaljevala, saj je to, kar sta naredila, mala malica.
Ali jima bo uspelo? Za koliko časa? In ... za kakšno ceno?

O igralcih in ustvarjalcih:

Didier Bourdon (1959) in Bernard Campan (1958) sta vsem ljubiteljem francoske komedije dobro znani imeni. Vedno, ko se je v preteklem desetletju dogajalo kaj komičnega na francoski filmski sceni, v teatru ali na televiziji in nad čimer so bili navdušeni tako gledalci kot kritiki, sta imela svoje prste vmes prav Didier in Bernard, in sicer kot scenarista, režiserja ali kot igralca.
Srečala sta se pri triindvajsetih na snemanju "Petit theatre de Bouvard", ki je bil njuna prva velika televizijska uspešnica. Leta 1989 sta skupaj s Pascalom Legitimusom ustanovila "Les Inconnus"; ta je postal nadvse uspešen komični trio, tako na televiziji kot tudi na gledaliških odrih. Že istega leta so dobili tudi Molierjevo nagrado za najboljšo komedijo leta. Do leta 1991 so nastopali v Teatre de Paris. V letih 1991 in 1992 so dobili nagradi "Sept d"Or" za dvanajst televizijskih šovov, ki so jih posneli za francoski Cannel 2. Leta 1995 so dobili tudi tri nagrade "Victorie de la Musique", postavili še eno predstavo v Casino de Paris ter posneli svoj prvi film "Les Trois Freres". Ta jim je prinesel najvišjo francosko filmsko nagrado - cesarja za najboljši film leta 1996 ter nagrado občinstva na filmskem festivalu v Edinbourghu. VSE ZA STAVO je Didierov in Bernardov drugi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.