Kolosej
Film distribucije 2i Film

Vrvež v moji glavi

animirana družinska komedija
2 nominaciji za oskarja
Sinhronizirano
Na sporedu od: 18.6.2015, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Pete Docter, Meg LeFauve in Josh Cooley
Ustvarjalci animiranih uspešnic Pošasti iz omare in V višave predstavljajo zabaven vpogled v najstniške misli preko čustev, ki nadzorujejo njeno vedenje. Mlada Riley si po selitvi družine skuša na novo organizirati življenje, pri zahtevni nalogi pa ji v njenem možganskem nadzornem centru ves čas svetujejo Veselje, Strah, Jeza, Gnus in Žalost. Naporno usklajevanje njihovih različnih karakterjev se povsem poruši, ko se Žalost in Veselje izgubita v deželi domišljije in sanj, kar povzroči zabavne spremembe v Rileynem obnašanju.

Komentarji

20.6. 2015 ob 12:57

carski film :)

— alina
21.6. 2015 ob 13:38

A je kakšna možnost da bo predvajana originalna verzija? Film je primeren tako za odrasle kot za otroke in upam si trditi da bi vecina odraslih (brez otrok) bolj uzivala v fenomanlnih glasovih originalne zasedbe :/

— Kiki
27.6. 2015 ob 23:29 zvezdica

Naredite si uslugo, pripravite se na oskarje 2016 in pojdite čimprej pogledat film.

Zakaj?

Na kratko: ker je to najboljša risanka vseh časov.

Na dolgo: Ker gre za mojstrovino, ki pod drobnogled postavi človeka. Gledalca dobesedno prisili, da sodeluje z vsemi čuti, ki so mu na voljo in da - poleg filmskih junakov - navsezadnje postavi pod drobnogled tudi sebe. Menim, da v zgodovini scenarijev za animirani film še ni bilo tako dobre ideje. Smešna, grenko sladka pripoved o odraščanju pa na prekrasno lep, čaroben in logičen način naravnost ANATOMSKO razloži čustveni prehod odraščanja človeka.

Sprva mi je bilo prav žal, da z možem nisva mogla peljati na ogled tudi najine 4 letne hčere. Kajti, da, res je, film NI primeren za otroke, mlajše od 9 let. Prisotnih je nekaj strašljivejših prizorov, ki bi se jih malček gotovo ustrašil. A - žal - so smiselni in zgodbi dajo rdečo nit. Zato mlajše otroke raje pustite doma. Starejši pa - ne le, da se bodo ob ogledu filma zabavali, temveč bodo z vsemi čuti v celoti doumeli, kaj se z njimi dogaja: TEGA NI STORIL ŠE NOBEN ANIMIRANI FILM DOSEDAJ.

Zelo moram pohvaliti tudi GRAFIKO: redkokdaj se zgodi, da bi večje produkcije dajale grafiki prednost (to pomeni, da so v nekaterih risankah včasih kar pustili, da je so napisi angleški, niso navajajo slovenskih igralcev, itd...). Tokrat je šlo za vrhunski presežek: grafika je bila SLOVENSKA! In ne samo, da so TAKOJ navedli slovenske igralce, tudi MED samo risanko je časopis, ki ga bere Jeza, SLOVENSKI. Vse pohvale. :-)

Edina začimba, ki bi lahko bila moteča, je rahlo prekomerno vključevanje ameriških besed v slovenski jezik. Vem, da jih sleng tudi vsebuje in da gre tudi za lažjo sinhronizacijo z odpiranjem ust. Vendar pa bi tako popoln film, kot je Vrvež v moji glavi, bil še popolnejši, če bi bilo v njem kanček manj angleščine - vsaj takšno je moje mnenje.

Sicer je tudi slovenski igralski ansambel deloval sinhrono; iskrene čestitke za tako pristno in hkrati čustveno igro! Pravi užitek vas je bilo poslušati!

Če se torej sprašujete, ali bi si pogledali ta film in kdaj, je odgovor:
DA, ZDAJ TAKOJ. Pa s sabo za vsak slučaj vzemite robčke. Saj veste, Sreča ni edino čustvo v glavi: včasih se tudi malo pomešajo. :-)

— jesse45613
28.6. 2015 ob 13:05

Videl včeraj, zelo mi je bil všeč, ocena odlično. Poleg zanimive zgodbe je risanka tudi zabavna.

— NkBK
7.7. 2015 ob 8:51

Film je fantastičen! Moja edina pripomba je, da je absolutno preveč reklam!!!! Več kot 25 minut reklam pred filmom, pa še tista pesmica ... še za odraslega je težko zdržati, kaj šele za otroka!!!!

— TR&@
10.7. 2015 ob 15:50

Danes sem si ga ogledala in menim da je fantastičen. Pojdite si ga ogledat čim prej .
Uživali boste v zgodbi, zabavi in smehu.

— maja
18.7. 2015 ob 21:12

supr film! Zlo mi je bil všeč. Čestitke!

— Lili
30.7. 2015 ob 5:44

Odličen film, ki ni za naj...naj...mlajše, predvsem pa za odrasle otroke :-) in otroke.Veliko pove.Super.

— Tatjana
5.8. 2015 ob 20:52

ful dobr

— nat
7.8. 2015 ob 17:58

zelo odličen film:) polno smeha in zabave.

— ema
17.8. 2015 ob 17:51

zelo poucen in zabaven in poucen film in ga priporocam manjsim in starejsim ker ti da za mislit PRIPROCAM

— lol
19.8. 2015 ob 14:57

zelo dober film ful je fajn za gledat

— gaja
11.9. 2015 ob 14:01

preveč otročji ampak fajn za vidt................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................4525

— LEV
11.10. 2015 ob 10:04

bi se dalo dobit izvirnik, prosim??

film je izjemen, vendar je dosti bolš v izvirniku. Veselje je prevedeno v Srečo, Žalost v Cmero... to niso čustva... res bi si želela ogledat izvirnik s prjatli.

— K
28.1. 2016 ob 19:14

Jesse45613 mi je sumljiv ker je edini on dobil dobil modro zvezdo ampak nisem proti njemu film je res cooooooooooooooooooooooooool vseeno mislim da je Kolosej napisal to prosim ne mi zameriti.

L.p. Film je apsulutno dober. Kadilec

— Kadilec
11.10. 2017 ob 20:48

Zelo dober film !

— bubamara
12.11. 2019 ob 0:13

Za Kadilca:

Haha, dragi Kadilec, prav ničesar ti ne zamerim. Nisem zaposlena v Koloseju, sem pa filmarka in hkrati iskrena navdušenka nad filmi.

Dostikrat se zgodi, da kak film v celoti spljuvam (lahko si prebereš moje komentarje za filma Sedmi sin ali Rdečo raketo), samo takrat po navadi ne prejmem zvezdice, hehe.

Me veseli, da se strinjava, da je film "apsolutno dober". :-) Jaz vedno jokam na koncu; pa še vedno ne vem, ali od sreče ali od ganjenosti. Ali od obojega. In potrpežljivo čakam na nadaljevanje ... ;-)

Prijeten filmski pozdrav.

— jesse45613

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.