Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Vroča večerja

drama
Maščevanje postrezite ohlajeno!
Na sporedu od: 28.3.2002, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Scenarij: Rick Shaughnessy, Brian S. Kalata
Režija: Bob Giraldi

Vsebina

Običajen zimski večer v Tribeci, modnem predelu New Yorka. Živahna italijanska restavracija Gigino privablja množice ljudi. Nekoč je bila družinska restavracija, danes pa je priljubljena predvsem zaradi moderne kuhinje Louisovega sina Uda. Nocoj se je v lokalu zbrala precej nenavadna, raznolika množica gostov - celo za restavracijo v osrčju New Yorka.

Newyorškega detektiva in ženo odpeljejo do mize - čudno, kajti za rezervacijo jima ni bilo treba čakati več mesecev, kot ostalim. Gangsterja uživata v večerji, medtem ko čakata na trenutek, ko se bosta lahko pogovorila s pomočnikom glavnega kuharja Duncanom, obsedenim kockarjem, ki nikoli nima sreče. Carmen in njegova gorila se kar naenkrat začneta zanimati za zakonit, dobičkonosen posel z restavracijami, zato Louisu ponudita partnerstvo. Nestrpna kritičarka Jennifer Freely se nenajavljeno pojavi v restavraciji in zahteva najboljšo mizo. Pri baru čedni Ken zabava privlačno žensko, ki je sedla poleg njega.

Spodaj v kuhinji se odvija drugačna predstava. Tempo narašča, ko po zraku letijo začimbe, posode se bleščijo, noži sekajo in glasovi kričijo, medtem ko glavni kuhar Udo dirigira svoji ekipi. Na koncu pride do spopada nasprotnih strani - maščevanje je jed, ki se jo mora postreči hladno.

Produkcija

Vroča večerja je prišla v roke režiserju in lastniku restavracije Bobu Giraldiju v obliki scenarija, ki sta ga spisala debitanta Rick Shaughnessy in Brian Katala. Prvotno je bila zgodba postavljena v Chicago in Giraldi je imel izjemno priložnost, da pove zgodbo, katera mu je tako blizu.

Giraldi je prosil svojega dolgoletnega prijatelja in producenta Louja DiGiama, da prebere scenarij in skupaj sta se lotila tega filma, ki ju je tako pritegnil, da nista sprejela nobenega drugega projekta.

DiGiaimo je s seboj prinesel dolgoletne in bogate izkušnje. DiGiaimo se je strinjal z Giraldijem, da potrebujeta nekoga v stilu Dannyja Aiella, ki bo prepričljivo odigral vlogo Louisa. Toda zelo kmalu sta spoznala, da je primeren za vlogo prav Danny in nihče drug.

Igralci

Danny Aiello (Louis)

Prejel je nominaciji za oskarja in zlati globus za moško stransko vlogo v filmu Spikea Leeja Do The Right Thing. Za isto vlogo je prejel tudi nagrade združenja kritikov Los Angelesa, Bostona in Chicaga.

Televizijske vloge in igranje na odrih so mu prav tako prinesle pohvale kritikov, tako je prejel nagrado emmy za televizijski film A Family Of Strangers in nagrado obie za glavno vlogo v Gemini.

Njegovi ostali filmi vključujejo Moonstruck, Mohave Moon, 2 Days in the Valley, City Hall, Two Much, La Femme Nikita, Pręt-ŕ-Porter, The Cemetery Club, Mistress, Ruby, 29th Street, Once Around.

Edoardo Ballerini (Udo)

Ballerini bo v bližnji prihodnosti igral karizmatičnega morilca, nasproti Louja Diamonda Phillipsa v filmu Twisted Fate (delovni naslov).

Njegovi ostali filmi vključujejo The Last Days of Disco, Romeo Must Die, Sue, Looking For An Echo in I Shot Andy Warhol.

Ballerini ima dve državljanstvi - ameriško in italijansko. Trenutno živi v Los Angelesu in je pred kratkim napisal svoj prvi scenarij, Then Motel.

Vivian Wu (Nicole)

Doma je iz Šanghaja na Kitajskem. Svojo kariero v Ameriki je začela z Bertuluccijevem The Last Emperor. Za to vlogo je prejela tudi nominacijo za najboljšo stransko igralko na prestižnem festivalu David Donatello.

Igrala je še v filmu Oliverja Stonea Heaven and Earth, Petra Greenawayja The Pillow Book, 8 ˝ Women, Iron and Silk, Shadow of China, Soong Sisters.

Na televiziji se je pojavila kot gostja v nanizankah Tales From The Crypt, JAG, Millennium in Urgenca.

Mike McGlone (Carmen)

Njegova prva vloga je bila v filmu The Brothers McMullen, kateri je sledila vloga v She's The One. Njegovi ostali filmi vključujejo One Tough Cop, The Bone Collector, Happy Accidents in Hardball.

Kirk Acevedo (Duncan)

Prve pohvale kritikov je prejel za vlogo v filmu The Thin Red Line. Uveljavil pa se je tudi na malih ekranih z vlogo v televizijski drami Oz.

Videli smo ga tudi lahko v sledečih filmih: Boiler Room, In The Weeds, The Visit, Arresting Gena in Kirk and Kerry.

Izza kamere

Bob Giraldi (režiser)

Je produciral in režiral preko 2500 televizijskih reklam, za katere je prejel na stotine nagrad. Režiral pa je tudi mnogo zelo vplivnih glasbenih videjev, vključno z Beat It Michaela Jacksona, za katerega je napisal scenarij in ga režiral.

Vroča večerja je njegov drugi film.

Lou DiGiaimo (producent)

Produciral je Donnie Brasco, v katerem sta zaigrala Al Pacino in Johnny Depp in An Everlasting Place, ki ga je režiral Barry Levinson.

Pri Vroči večerji že tretjič sodeluje kot producent.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.