Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Vrabček Richard

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 16.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 23min / 83min
Leto: 2016
Jezik: angleščina
Scenarij: Reza Memari
Osiroteli vrabček Richard je vse življenje odraščal med štorkljami in postal del njihove skupnosti. Kljub posmehu nekaterih samovšečnih štorkelj, pogumni mladenič ne posluša žaljivk na račun svojih posebnosti, dokler ne pride čas selitve. Ko zima potrka na vrata, ga štorklje pustijo doma, saj so prepričane, da malček ne bo zmogel dolge poti do Afrike. Toda neustrašni vrabček se s čudaškima prijateljema odpravi na nevarno pot, polno zabavnih dogodivščin in velikih preizkušenj.

Animirana družinska pustolovščina o vrabčku, ki verjame, da je štorklja

Vrabček Richard je osirotel že ob prihodu na svet, ko so ga pod svoje okrilje vzele prijazne štorklje. Ker je odraščal med njimi, je prepričan, da je tudi sam štorklja. Težava se pojavi, ko nastopi čas za selitev v toplo Afriko, saj vrabci niso ptice selivke. Njegova družina ga zato s težkim srcem pustiti samega v domačem gozdu. Vendar pa Richard želi svetu dokazati, da je štorklja, zato zbere pogum in se sam odpravi proti jugu. Na zahtevni poti mu na pomoč priskočita ekscentrična sova Olga, ki veselo čeblja s svojim namišljenim prijateljem, ter Kiki, samovšečna papiga, ki nenehno prepeva disko uspešnice.

Zanimivost: V zahodni kulturi bela štorklja simbolizira rojstvo. V viktorijanskem času so otrokom pravili, da jih je prinesla štorklja. Navada izhaja iz nekdaj razširjenega prepričanja, da so štorklje prinašalke sreče in blaginje.

Komentarji

27.2. 2017 ob 16:06

Precej slaba risanka brez repa in glave :(

— Johann
2.3. 2017 ob 16:29

zelo dabra risanka ali film

— aljaž
7.3. 2017 ob 18:26

zelo dober film

— lina
17.4. 2017 ob 17:24

Lahko bi se vsaj malo potrudili glede filma pardon risanke.Drugac pa
ok
To je to bye

— 📡
15.12. 2021 ob 20:30

Zelo zelooo zabaven filem in lepi👍

— Nuša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.