Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Voznik

akcijska komična kriminalka
Za predpremierne projekcije (od 17. do 23. 8.) akciji Super ponedeljek in Torek je Kinodan ne veljata.
Podnapisi
Na sporedu od: 24.8.2017, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Edgar Wright
Režija: Edgar Wright
Britanski režiser Edgar Wright se na kraj zločina vrača z akcijsko kriminalko voznik (Baby Driver) o drznem mlademu vozniku za pobege, ki zaradi nesreče v otroštvu trpi za tinitusom, to je stalnim šumenjem oz. piskanjem v ušesu, in se zato ne loči od slušalk. Ko spozna dekle svojih sanj (Lily James), želi kriminalno življenje obesiti na klin in z njo pobegniti. Toda po neuspelem ropu se znajde v brezizhodnem položaju in njegovo življenje je v veliki nevarnosti.

Za snemanje filma je režiser Edgar Wright nakupil okoli 150 vozil, vsak model v približno petih različicah, saj so vsako vozilo posebej predelali in ga tako prilagodili za specifične kaskaderske podvige.

Nosilec filma je SUBARU IMPREZA WRX, ki je bil po mnenju kaskaderja in koordinatirja Jeremya Frya tudi največji izziv – njegova visoka hitrost je puščala malo prostora za napake. Slavni WRX je bil izbran prav zaradi svojega dirkaškega pedigreja, saj je zaradi svoje zgodovine idealen za predelavo in izredno prilagodljiv. Po drugi strani je na zunaj povsem običajen sedan, zato je odličen avto za pobege. Med drugim so avto prilagodili tako, da so se poigrali z sredinskim diferencialom, okrepili moč motorja, za lažje driftanje pa so mu namenili zadnji pogon.

V filmu blesti tudi 2015 DOGDE CHALLENGER HELLCAT, ki ga odlikuje visoka hitrost, saj iz svoje 500 konjske različice iztisne kar 200 km/h, magično stotko pa doseže v pičlih 3,6 sekundah. Odstranili so levi notranji žaromet, da je v motor steklo več zraka, avtomobilu pa so med drugim nadeli tudi 20 palčna aluminijasta platišča. SRT Hellcat je opremljen z dvema ključema – črni omeji zverino na 500 konjev, medtem ko z rdečim ključem izokoristimo polno moč 6.2litrskega HEMI motorja in iz vajeti spustimo 707 konjev.

Od klasičnih ameriških avtomobilov bomo na platnu med drugim občudovali 1945 CADILLAC EL DORADO in 1996 CADILLAC DEVILLE. Mafijski šef seveda vozi prestižnega nemca – MERCEDES S-600. Dragocena igračka baje ni bila preveč navdušena, ko so se želeli poigrati z nastavitvami in se je ves čas vračala v tovarniško stanje. Ko so se obrnili na Mercedes, da bi jim predali potrebne kode, pa so to varovano skrivnost v tovarni raje obdržali zase.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.