Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Volk z Wall Streeta

biografska kriminalna komedija
5 nominacij za oskarja
Podnapisi
Na sporedu od: 27.12.2013, Kolosej Ljubljana
2h 59min / 179min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Terence Winter po knjigi Jordana Belforta
Režija: Martin Scorsese
Z oskarjem nagrajeni režiser spektaklov Dvojna igra, Letalec in Zlovešči otok predstavlja resnično zgodbo predrznega borznega posrednika Jordana, ki želi na vsak način čim hitreje obogateti. Z ambicioznimi prijatelji si izmišljujejo vedno nove in vedno bolj inovativne načine preprodaje delnic. S polnimi žepi denarja se predajajo neumornemu veseljačenju in razuzdanim zabavam, toda življenje na veliki nogi jih potiska v vedno temačnejše vode denarnih prevar, zlonamernih poneverb in neizprosne zlorabe zaupnih informacij.

Nadvse čaščeni filmski ustvarjalec Martin Scorsese režira resnično zgodbo o newyorškem borznem posredniku Jordanu Belfortu (Leonardo DiCaprio), čigar ameriški sen preraste v podjetniški pohlep. Od delnic za drobiž krepostno pravični Belford proti koncu osemdesetih pripleza do tistih prvo javno ponujenih in se preda življenju, ki ga zaznamuje pokvarjenost; čezmerni uspeh in obilje, ki si ju je kot ustanovitelj borzne posredovalnice Stratton Oakmont prislužil v svojih zgodnjih dvajsetih letih, sta mu prislužila naziv Volk z Wall Streeta.

V stranski vlogi Chantalle v filmu nastopi tudi Katarina Čas.

Denar. Vpliv. Ženske. Mamila. Skušnjave so bile nekaj, kar si si lahko mirno privoščil – in grožnja oblasti je bila povsem nepomembna. Za Jordana in njegovo klapo je skromnost hitro postala precenjena čednost, in več ni bilo več dovolj…

»Ime mi je Jordan Belfort. Tisto leto, ko sem jih napolnil 26, sem zaslužil 49 milijonov dolarjev – kar me je razkurilo, saj je to tri milijone manj od milijona na teden.«

Režiser Martin Scorsese je teren ameriške kriminalne drame raziskal že z več zornih kotov – z Volkom z Wall Streeta pa se podaja naravnost na rob nezaslišanega in s črnim humorjem prežetega področja najbolj sodobne oblike zločinskega izsiljevanja: v svet visokih financ. Rezultat je potovanje epskih razsežnosti v odvisnost – od pohlepa, adrenalina, seksa in mamil do nenehnega obračanja zlahka zasluženega denarja.

Film po resnični zgodbi sledi neverjetnemu vzponu – in nenehnemu iskanju užitkov – Jordana Belforta (trikratni oskarjevi nominiranec Leonardo DiCaprio), newyorškega borznega mešetarja, ki s svojo veselo družbo mešetarjev opehari investitorje in zasluži bajno bogastvo. Belfort se iz mladega in krepostnega novinca na Wall Streetu prelevi v docela pokvarjenega mojstra napihovanja delnic in kavboja z delnicami za drobiž. Absurdno zajetno bogastvo, ki si ga je bil bliskovito nagrabil, zapravlja za neskončno parado afrodiziakov: ženske, metakalon, kokain, avtomobili, njegova žena manekenka in legendarno življenje hlepenja in brezmejnega nakupovanja. A že ko se njegovo podjetje Stratton Oakmont kot raketa vzpenja med skrajnosti hedonističnih potešitev, okoli njegovega imperija uspeha zanko zategujeta ameriška agencija za nadzor vrednostnih papirjev in FBI.

Martin Scorsese je film režiral po scenariju Terencea Winterja, ki ga je spisal na podlagi knjige Jordana Belforta. Igrajo Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Favreau in Jean Dujardin. Producentje so Scorsese, DiCaprio, Riza Aziz, Joey McFarland in Emma Koskoff.

O igralcih

Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort; producent) je nazadnje igral v Luhrmannovem The Great Gatsby, Tarantinovem Django Unchained in Eastwoodovem J. Edgar, z vlogo v katerem si je prislužil nominacije za več pomembnih nagrad. Za oskarja se je nazadnje potegoval v Blood Diamond , pred tem kot Howard Hughes v Scorsesejevem The Aviator, ki mu je prinesla zlati globus in nominacije za bafto, nagrado kritikov in Ceha filmskih igralcev. Začel je pri 14-ih in se prebil v drami This Boy’s Life ter si takoj zatem v Hallströmovem What’s Eating Gilbert Grape prislužil prvi nominaciji za oskarja in zlati globus. Zatem je igral v The Basketball Diaries, Total Eclipse, William Shakespeare’s Romeo + Juliet, Marvin’s Room, Titanic, The Man in the Iron Mask, Catch Me If You Can, Gangs of New York, Revolutionary Road, Inception in Shutter Island... Ima lastno produkcijsko podjetje Appian Way, za katerega je spisal, produciral in posodil glas okoljevarstvenemu dokumentarcu The 11th Hour, in prek katerega producira filme.

Jonah Hill (Donnie Azoff) se je iz gromkih komedij prebil do nominacije za oskarja, zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev z vlogo v drami Moneyball. Nazadnje smo ga videli v Django Unchained, This Is the End in The Watch, trenutno pa snema 22 Jump Street, nadaljevanje uspešnice 21 Jump Street, za katerega je pomagal spisati scenarij in ga, kot že prvega, tudi producira; ravnokar je zaključil snemanje drame True Story. Debitiral je na odrskih deskah in tako začel sodelovati s »čudežnim dečkom« industrije Juddom Apatowom: slednji mu je naprej dodelil manjšo vlogo v The 40-Year-Old Virgin in nato v Knocked Up, Superbad, Walk Hard: The Dewey Cox Story, Forgetting Sarah Marshall, Funny People in Get Him to the Greek. V dramskih vodah je presenetil z glavno vlogo v neodvisnem Cyrus in glas posodil likom v risankah Dr. Seuss’ Horton Hears A Who! , How to Train Your Dragon, Megamind in How to Train Your Dragon 2, ki na velika platna prihaja kmalu. Soustvaril je risano serijo Allen Gregory, v kateri je posojal glas, in med drugim gostoval v serijah NYPD Blue, Reno: 911! in The Simpsons. Kot scenarist že pripravlja The Adventurer’s Handbook, v katerem bo tudi igral, in komedijo Pure Imagination, ki jo bo produciral Apatow.

Katarina Čas (Chantalle) je dobila svojo prvo vlogo pri rosnih trinajstih v filmu Peklenski načrt za TVSLO. Z igro se je ukvarjala od malega, ampak bolj kot s hobijem. Sicer je bila plesalka je v skupini Mojce Horvat več kot 10 let, obiskovala SGBŠ-izrazni ples, končala Bežigrajsko gimnazijo in se odločila, da gre študirat ekonomijo na Ekonomsko fakulteto, kjer je tudi diplomirala z diplomsko nalogoTrženje Slovenskega filma. Pri dvajsetih je začela delati kot voditeljica številnih oddaj in prireditev in vzporedno začela tudi igrati. Posnela je kar nekaj slovenskih nadaljevank, nastopala v oglasih potem pa je odpotovala na avdicijo v tujino, kjer je dobila vidno vlogo v irski črni komediji The Guard (ki je prejel številne mednarodne nagrade). Po tem filmu je dobila zastopstvo v tujini, tujega agenta, s katerim uspešno sodeluje, saj je dobila vlogo v Scorsesejevem filmu The Wolf of Wall Street, glavno vlogo v kratkem škotskem filmu Liam in Lenka, vlogo v angleški komediji-tv seriji - A Touch Of Cloth, vlogo v priljubljeni BBC-jevi nadaljevanki New Tricks ter vidno vlogo v filmuImagine z Alom Pacinom.

Matthew McConaughey (Mark Hanna) je priložnost dobil v Linklaterjevem Dazed and Confused in odtlej igral v prek štiridesetih filmih, ki so navrgli prek milijardo dolarjev; postal je producent, režiser in človekoljub, a pri tem še vedno ostaja zvest svojim teksaškim koreninam in prisega na filozofijo »j.k. livin« (živi naprej). Pravkar je za HBO posnel serijo True Detective in snema Nolanov celovečerec Interstellar, nazadnje pa smo ga videli v filmih Mud, Dallas Buyers Club, Magic Mike, Bernie in The Paperboy; pred tem v The Lincoln Lawyer, Tropic Thunder, We Are Marshall, Amistad, Contact, Lone Star…

Jon Favreau (Manny Riskin) na velika platna prihaja v drami Chef, ki jo je po lastnem izvirnem scenariju tudi režiral, za TV pa je režiral pilotsko epizodo nove serije About A Boy. Pred tem je režiral in izvršno produciral pilotsko epizodo serije Revolution, izvršno produciral Avengers in prihajajočega Iron Man 3 (v obeh tudi igra) ter režiral Cowboys & Aliens, Iron Man, Iron Man 2, Elf, Zathura in Made, ki ga je tudi spisal in produciral. Kot scenarist se je sicer uveljavil s komedijo Swingers.

Jean Dujardin (Jean-Jacques Saurel) je mednarodno javnost nase opozoril v s petimi oskarji nagrajenem poklonu Hollywoodu neme dobe The Artist; kipec je za glavno vlogo – poleg zlatega globusa, bafte, nagrade Ceha filmskih igralcev in drugih priznanj – prejel tudi sam. Kariero je začel v skupini komikov Nous C Nous in uspel na TV s humoristično nanizanko Un gars, une fille. Po vlogi v kratkometražni komediji À l'abri des regards indiscrets je debitiral v celovečerni komediji Ah! Si j'étais riche in po nekaj stranskih vlogah dobil glavno vlogo v Brice de Nice; sledili so OSS 117: Le Caire, nid d'espions (za vlogo, ki jo je ponovil v nadaljevanju OSS 117: Rio ne répond plus, je bil v igri za cesarja), 99 francs, Un homme et son chien, Lucky Luke, Les petits mouchoirs…Videli ga bomo še v Clooneyevem The Monuments Men in v francoskem trilerju La French.

O ustvarjalcih

Martin Scorsese (režiser, producent) je med ostalimi režiral Mean Streets, Taxi Driver, Raging Bull, The Last Temptation of Christ, Goodfellas, Gangs of New York, The Aviator, The Departed in Shutter Island, pa vrsto dokumentarcev, kot so No Direction Home: Bob Dylan, Elia Kazan: A Letter to Elia (oba sta prejela Peabodyjevo nagrado), A Personal Journey with Martin Scorsese through American Movies, George Harrison: Living in the Material World… Nazadnje se je za oskarje in zlate globuse potegoval njegov Hugo (Scorsese je prejel zlati globus za režijo) in trenutno izvršno producira serijo Boardwalk Empire.

Terence Winter (scenarij) je avtor, glavni scenarist in izvršni producent serije Boardwalk Empire, pred tem pa je pisal za in izvršno produciral serijo The Sopranos, ki mu je prinesla štiri emmyje in tri nagrade Ceha scenaristov. Pred tem je sodeloval pri raznolikih serijah – The Great Defender, The Cosby Mysteries, Xena: Warrior Princess, Eddie Murphy’s The PJs…, pri celovečercih pa je začel z Get Rich or Die Tryin in Brooklyn Rules. S Scorsesejem trenutno pripravlja novo serijo o svetu rock glasbe v sedemdesetih, pri kateri sodeluje Mick Jagger.

Komentarji

7.12. 2013 ob 12:30

če gledamo po holivudsko ... Katarina Čas bi lahko igrala v filmu punco DiCapria. je veliko lepša od te, ki jo sicer. :D

— panda
22.12. 2013 ob 17:35

nej mi kdo špove če je vsebina primerna da ni kakih seks prizorov ali podobnega ker bi šla z fAMILJO V KINO

— kejtika
23.12. 2013 ob 14:20

sigurno so seks prizori, to je hollywood.
pa kaj če tvoji otroci vidijo prizore s seksualno vsebino, kot da jih ne vidijo vsak dan na internetu in televiziji in kot da je s tem kaj narobe.
pelji jih gledat film, mogoče spoznajo drugo plat služenja denarja in načina življenja kot ga živi večina ljudi v neambicioznem povprečnem svetu.
Nebo je meja xp

— bogata baraba
23.12. 2013 ob 14:22

kejtika, spoiler alert!
vsebina je primerna izključno za 18+, saj je film v večji meri poln spolnosti, nasilja in mamil, ki pa nikakor niso primerne za otroke.
pa lepe praznike!

— Gospod Franc
23.12. 2013 ob 14:39

@ kejtika

Otroci bodo neizmerno srečni ob gledanju 3h ur borznih mahinacij.
Pa kaj je z vami ljudje narobe? Ne ločite tamateke za odrasle in otroke?

— Miki
24.12. 2013 ob 16:03

CB

— CV
24.12. 2013 ob 23:01

@kejtika
Tukaj so navedene vse scene, ki vsebujejo sex in goloto.
http://www.imdb.com/title/tt0993846/parentalguide?ref_=tt_ql_7

Očitno jih je kar nekaj, ker je ocenjeno z 10/10. Pa mislim, da je jasno da to ni family movie, če nočeš seksa gledat, pejte raje na risanko.
Film ima R rated oznako, kar bi v Ameriki pomenilo, če si pod 17, ga greš lahko gledat samo v spremstu staršev. Predvidevam, da ti si, tko da ga očitno MORŠ gledat s starši.

— Didl
26.12. 2013 ob 11:34

Kejtika, to ni družinski film :)
Traja 3 ure in ima oceno R... Scorsese je rekel, da ga ni naredil za 14-letnike in za to, da bi bil vsem ušeč.

— Kiki
26.12. 2013 ob 23:30

ni primerno za familijo

— nickn
27.12. 2013 ob 21:35

katarina čas igra 3/4 prizorov naga..tako da neke vloge prav nima ne.. drugače pa film morate razumeti v celoti v sporočilo filma ne pa se zgražati pred seks scenami..

— nn
28.12. 2013 ob 20:31

Izredno kakovosten film, dovršen do potankosti. Vsak prizor je vrhunsko oblikovan in dobro prikazan. Res, da je v filmu tudi veliko razuzdanosti, a slednja vedno doseže svoj namen v komičnosti. Gre za film, ki te do dobra nasmeji in prikaže svet takšen kot je, a tu je čar filma - čeprav prikazuje resnično življenje, ni bedno suhoparen in poln mračnih scen. Je komičen in zanimiv.
Vse nas je presenetila tudi Katarina Čas s svojim slovenskim naglasom. Perfektno je odigrala. Vsakemu priporočam ogled v kinu.

— Peter
29.12. 2013 ob 14:17

Film definivno ni primeren za otroke, ne po vsebini ne po prikazanem.

Panda s teboj se sicer ne strinjam, sploh pa nevem katero dekle misliš? DiCaprio se je v filmu poročil dvakrat. Poleg tega moraš gledat na kakovost igralke/igralca ne pa na zunanji videz. Zdi se mi da je Katarina lahko ponosna na vlogo ki jo je dobila, kot pravijo počasi se daleč pride :)

Glede Katarine pa tako, zdi se mi da so jo v Ameriki res zelo vzljubili in komentarji kot so npr. da nas je predstavla kot neko Ukrajinko, nago in blond niso upravičeni. Slovenijo je zelo lepo predstavila, povedala je razliko med slovenijo in slovaško, v filmu je tudi slovenska zastava itd.

— katarina
30.12. 2013 ob 10:14

Tako puhlega filma pa že dolgo ne...Vloga naše Katarine pa tudi ni kaj prida...100 ljudi, 100 čudi...

— mimi
30.12. 2013 ob 13:41

komi čakam ta film
gledat ga bom šla

— piaaa
30.12. 2013 ob 15:19

kaj je tri De?

— jan s tezna
30.12. 2013 ob 19:32

Kaj ti veš

— as
1.1. 2014 ob 0:31

Fenomenalen film, sploh pa DiCaprio v tem filmu. Njegova najboljša vloga do sedaj in si seveda zasluži Oskarja, ampak ga najverjetneje ne bo dobil, saj ga Akademija vsako leto ignorira.
9/10

— MatiC
1.1. 2014 ob 0:58 zvezdica

Se strinjam s Petrom. Film je izjemen, prikazuje realnost takšno kot je (verjetno) bila pri Belfordu in takšno kot so jo doživljali na wall st. leto/leta pred današnjo krizo. Res pa je, da gre film v ekstreme, v enem trenutku smeh do solz v drugem pa kruta realnost, kot so problemi v družini, ki te "streznejo". Film je narejen do potankosti in kljub dolžini mine hitro, zaradi zanimive zgodbe.Katarina je slovenijo predstavila v izjemni luči, sama sicer igra tako vlogo kakršno igra, vendar vse pohvale, da je zaigrala v takem filmu. Film je meni osebno pustil velik vtis, od same igralske zasedbe, detajlov do izjemne igre posameznih igralcev in je eden tistih o katerem premišljuješ še naslednji teden :). Po dolgem času mi ni bilo žal denarja za karto. Notri so seksualni prizori, vendar verjemite, ne bo vam žal, sploh ob taki ženski zasedbi ;). Film je oseben, te potegne vanj, kar je res super! lp

— Marko
1.1. 2014 ob 16:22

Holivudsko visokobudžetno smeće.

— ctahko
3.1. 2014 ob 11:14

Katarinca gola - za prvo vlogo v Hoolywoodu pa že moraš pokazat svoje telo v celoti, kajne :) Se govori samo o njej polepljeni z dolarji, na tisti prizor, ko se gola prikaže iz kopalnice in stopi na posteljo pa ne duha ne sluha :)

— jaka
5.1. 2014 ob 20:10

Če mene vprašate je to daleč najbolj puhel film, ki sem ga videla v zadnjem času, Droge, alkohol, seks in denar, vse skupaj v takšni količini kot jo zajema film kaže na plitkost gledalca in na trenutke presega meje dobrega okusa... Konča se seveda čisto Hollywoodsko, glavni junak svojim kartelnim kolegom v zadnjo plat "porine mezinec", sam pa dobi namesto 20, zgolj 3 leta zapora. Katarina je sicer čisto simpatična punca, tale vloga pa poneumlja tako njo (zgolj zato, ker delajo tak pomp iz tega), kot vse slovence. Prav res smo majhni, če je vse kar lahko dosežemo to, da imamo v filmu svojo igralko, ki predstavlja eno "hooker" in svojo zastavo, pa smo na to ponosni skorajda bolj kot na Tino Maze v zadnjih dneh...
Skorajda sem na koncu filma rekla: "vrnite mi moje tri ure časa!"

— Mateja
6.1. 2014 ob 18:19

Popolnoma se strinjam z Matejo. Mladi pa bodo dobili preveč izkrivljeno podobo realnosti.
Junk.

— Mato
6.1. 2014 ob 22:28 zvezdica

@Mateja
Če te prav razumem... jezna si na karakterje v filmu, ker so plehki in sebični? Zaradi tega je film slab? Očitno je tvoje dojemanje filma kot umetnosti zelo ozko oz. plitvo. Vso plehkost in sebičnost, vključno s koncem, ki jo opisuješ in kritiziraš(?), točno to je namen filma. Prikaz pohlepa, delovanja Wall Streeta in življenje teh plehkih ljudi. Namen filmov ni samo sočustovanje in poistovetenje s karakterji, ampak tudi to, da se ti ljudje zagnusijo in ti s tem dajo mislit.
Zdaj boš kritizirala Katarino Čas, ki ji uspelo igrati v filmu Scorseseja na podlagi kaj in koga je igrala? Bi morala biti v narodni noši in se predstaviti kot izobraženo simpatično dekle?! To je film in to je vloga. Kaj ti tukaj ni jasno?! Dala je vse od sebe in se potrudila, da so sploh omenili Slovenijo. Zakaj točno že primerjaš Tino Maze s Katarina Čas?! Ne gre za to kdo je bolj znan v tujini, temveč je važno na katerem področju. Dosedaj še noben slovenski igralec ni igral v tako velikem filmu in to je dosežek.

— Didl
7.1. 2014 ob 14:18

Mateja, nihče te ni ničesar vprašal ;)

— 11
9.1. 2014 ob 3:56

mateja mateja, kaj še bo s tabo.....

— lulček
10.1. 2014 ob 1:02

Takole bom rekla. Se strinjam z Matejo! Film je tehnično zelo dovršen, prav tako kadri in igralci. Ne morete pa reči, da je vsebina kvelitetna in da eno uro in pol filma gledaš dobesedno v luft, ker se pač nič ne dogaja. Mene je film razočaral, ni šans, da tole otroci gledajo ste normalni??!! Kar se pa tiče Katarine, sem iz njenega intervjuja razbrala, da ima punca integriteto in močno samozavest. V tem filmu moram reči jo vloga "postara" hkrati pa se iz nje in iz naše države in zastave dobesedno norčujejo! Sem pač patriot in me moti, ko se dobesedno norcajo iz naše države.

lp

— Krneki
10.1. 2014 ob 7:09

Mateja je vajena Ameriških filmov, kjer ženske seksajo v spodnjem perilu. :)

— Mirko
10.1. 2014 ob 9:22

Se strinjam z Matejo. Če je dosežek, da ograš v ameriškem filmu potem pa bog vam pomagaj. To ni noben dosežek. To je pehanje za slavo in prepoznavnostjo. Katarina je dobila tako mizerno vlogo, vi pa tle razglabljate, kot da je v filmu vsaj pol ure. Vse kar dobimo od nje je polepljenost s kešom in dva ali trije stavki. Nepomebno do amena. Je pač v filmu ampak ni omembe vredno.

Sam film je polom. Na živce mi gre, kako lahko nekod napiše, da je to realno življenje in da je film vrhunski. Ma kje. Vrhunska je edino igra Leota. Vse ostalo je sranje. Če koga moti, da se v filmu na polno izgovarja beseda Fuck in pokaže par scen sex-a je za v norišnico. A otroc ne smejo videt scen, kako se snifa kokain, kako ga ženska fafa tipu in kako vulgarno in nizkotno se obnašajo .. Zakaj ne? Ta naša družba vse bolj tone v ameriško dvoličnost.

FIlm ni brutalen, ne šokanten, scen s sexom je za ščepec in nobena ni nič posebnega. Ne delat slonov iz muh.

Pa upam, da ne bo kdo še kje napisal, da si film zasluži Oskarja.

— Filmozaver
10.1. 2014 ob 23:31

Citiram "Kr neki" in se podpišem: Kar se pa tiče Katarine, sem iz njenega intervjuja razbrala, da ima punca integriteto in močno samozavest. V tem filmu moram reči jo vloga "postara" hkrati pa se iz nje in iz naše države in zastave dobesedno norčujejo! Sem pač patriot in me moti, ko se dobesedno norcajo iz naše države.

— peter
11.1. 2014 ob 12:27

Film je fenomenalen! Od režije do igranja do glasbe!! Eden najboljših filmov!!

— Cartman
11.1. 2014 ob 22:45

Film je bil vrhunski, mateja in tebi podobne pa pojdite raje gledat ala Jej, moli, ljubi filme, takšne tipične filme za ženske, ki pa gredo men na živce.
Kaja

— cychick85
13.1. 2014 ob 7:55

Se popolnoma strinjam s "filmozavrom" - točno tako, film me je nasmejal, vloga Katarine Čas pa ni vredna omembe - nič od nič !

— micika
14.1. 2014 ob 19:41

Vloga Časove je brezpredmetna in daleč od ne vem kakšne promocije Slovenije. Njen govor je čuden - sicer pa valda da ji je dobra promocija, da je v tem filmu. Smešno je to, da sama govori kako je v celem filmu polno golote in da je sama še najmanj slečena - ona je edina ki je v kadruz popolnoma gola tako nazorno! Sicer film z vso užitkarijo možno, ki lomi vse vrednote :-) Pa ne me narobe razumet - ob filmu sem užival.

— Luca
14.1. 2014 ob 21:30 zvezdica

Če ste od filma dejansko odnesli samo seks scene in kurbe in droge (mateja npr.), potem niste dojeli sporočila in mislim da na splošno film kot umetnost ni za vas, če odnesete samo najbolj površinske stvari.
Samo zato ker so liki v filmu plehki in sebični in nemoralni, še ne pomeni da je film slab, ker ne moreš navijati za tipične "good guy" like. Točno to je namen filma. Liki so izredno zanimivi, sam film je študija Dicapriotovega lika.

— top
15.1. 2014 ob 20:31

otroci bodite doma!!!hahahah

film je ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!

— dani
16.1. 2014 ob 7:31

Film pokaže bistvo, kako je nastala svetovna finančna kriza in kaj se v svetu v zadnjih letih dogaja. Napihuje se neke delnice in ljudje, ki bi radi na hitro obogateli to kupujejo in to traja dokler se vse to ne podre. Ljudje, ki to prodajajo in kupujejo, počasi izgubljajo glavo. Tisti, ki trenutno bogatijo, se jim počasi meša in počnejo stvari, ki z normalnim življenjem nimajo nobene zveze - ali pač. Vrednote so se v zadnjih letih močno spremenile. Di Caprio enkrat v filmu reče: »Ne se čudit, to je Amerika«. (nekako tako)
Mislim, da če bi bil film kako uro krajši, ne bi bilo nobene škode. Del filma, ko sta dva vzela neke močne tablete, je trajal absolutno predolgo in še bi se kaj našlo.
Če pa mislite, da je to družinski film, ga jemljite kot zgled, česa ni dobro početi in da bližnjice v življenju malokrat na dolgi rok prinesejo srečo.

— Bojan
16.1. 2014 ob 12:43

A ste vi to gledali isti film?

— endrug
18.1. 2014 ob 17:43

Plehek film, absolutno neprimeren za otroke (nage vulve, prsi, riti, gay sex oral ...).
Vsaka čast Koloseju da spusti 13 letne otroke to gledat, € pred moralo, enako kot v filmu.

Pa oskarja lahko samo sanjajo s tem junkom. (primeren samo za jaro gospodo, ki se jim dvigne ob pomisli, da bi imel ferrarija in koke kolikor hočeš).

— Tinko
18.1. 2014 ob 20:23

Nič posebnega od filma. Poleg tega pa da se sproti še malo norčujejo iz naše države ... se bom raje zadržal.

— nezadovoljni
19.1. 2014 ob 19:55 zvezdica

Oličen film, v njem sem zares uživala!

Se strinjam s Topom...

Razumem, da nekaterim pač ni všeč, in jih tolikšna prisotnost drog, seksa in raznovrstnega kriminala moti. Škoda, ampak ok, nimaš kej, ena filmska izkušnja več (čeprav en preprost google search pove, kaj je za pričakovat...)

Ne razumem pa popolnoma tega,da je bil film obtožen "poveličevanja predstavljenega načina življenja".... Ne vem, kdo po gledanju reče, da te ljudi občuduje? Zdi se mi ravno nasprotno - da dobro pokaže slabosti in negativne posledice tovrstne družbe, ki pred seboj vidi le denar. Zdi se mi fascinantno, ampak niti za trenutek jim nisem zavidala. S slabšo zasedbo (ali scenarijem) jim morda to ne bi uspelo, ampak poleg vsega tega dosežejo še, da se ti vsi te bogati odvisniki zasmilijo.

Kljub svoji dolžini se malo vleče le na trenutke, proti koncu. Prva ura je minila v trenutku.

Kar se tiče Katarine: mediji so preveč napihnili njeno vlogo (za kar ni ona kriva), s tem pa so dosegli, da bo dobiček filma v Sloveniji kmalu le po mesecu predvajanj že za 100.000 dolarjev presegel drugi del Iger lakot (če gre verjet Boxofficemoju) - torej uspeh :)

Ps. Prosim, ne vozit otrok s sabo, včeraj je en po dveh urah trpljenja, razumljivo, celo sceno naredu v prvi vrsti...

— Kiki
20.1. 2014 ob 13:28

Veliko sem pričakoval od filma...in tudi veliko dobil...Leonardo je velik CAR..resnično si zasluži Oscarja...ena njegovih najboljših vlog...Katarina je odlična...res mala vloga..ampak odlična promocija Slovenije (negativni komentarji tu gor samo odražajo nevoščljivost)...res ni za otroke pod 18. letom, ker je veliko golote in drog....

— mike1968
21.1. 2014 ob 8:12

meni osebno fenomenalen film, nisem neki filmofil, ampak 3h za ta film me je bilo totalno sprejemljivo. sama zgodba je noro dobra, igra Leonarda pa tako huda, da nimam besed:) hehe
Sicer film poln spolnosti, drog ampak realnost je taka kot je, ne razumem zakaj si nekateri zatiskate oči. to dejansko se je in se in se bo še dogajalo.
ugl- film vreden ogleda v kinu!

— kkkakkksiii
21.1. 2014 ob 15:06

A ti kej težijo če si star 16 let?

— Pipi
22.1. 2014 ob 23:44

Pozabljate. Ko ugotovite kje pise "greetings from slovenia" vam bodo stvari jasne.

— spotoma
26.1. 2014 ob 15:47

Če vam takšen žanr ni všeč, pač ne hodite gledat - tudi jaz ne maram pocukranih komedij, a vi izvolite, če vam drago. Filme se ocenjuje na podlagi prepričljivosti, ne pa tega, ali so vam seks in droge v filmih všeč ali ne.
Vsekakor v redu film, odpira veliko pomembnih vprašanj (pa ne le se seks in droge...), kar se mi zdi sveže je neopredeljenost avtorjev, razimslek in morebitne zaključke v celoti prepušča nam. Na trenutke se mi soccer zdi, da zgubijo ritem, da bi se dalo film ponekje malce skrajšati, in da na trenutke mogoče vendarle malce preveč karikirajo. Zastava in Katarina pa me čisto nič ne motijo. Zakaj le?

— K
27.1. 2014 ob 8:04 zvezdica

DiCaprio je v tej vlogi vrhunski, saj so mu vloge pametnih barab pisane na kožo. To je karakterno zelo dodelan film, poln inteligence in humorja ter obenem razvrata in osebnega propada akterjev. Zanimiva je preobrazba glavnega lika iz nedolžnega vajenca preko izvrstnega manipulatorja do zasvojenca z denarjem, mamili in seksom, ki pa se na koncu pobere z dna in jo precej poceni odnese. Ta film opozarja na kruto pomanjkanje vrednost in bogatenje peščice premetenih barab na račun naivne množice, kamor spadamo mi vsi. To je film, ob katerem se zabavaš in obenem zgražaš in za katerega upaš, da ga tvoji otroci ne bodo videli, preden dokončno odrastejo.

— Miška
1.2. 2014 ob 16:57

A kaj komplicirajo če si star 13 let pa hočeš iti sam gledat? mislim a te spustijo not?

— ena tm
1.2. 2014 ob 23:10

Vsi,ki tukaj opjevate tale zmazek:Film je poden od začetka do konca.Zakaj?Ker nima nobenega začetka,jedra,oz. vrhunca ter konca.Tri ure neverjetno dolgočasne antizgodbe,ki nima nobene krivulje,temveč obliko EKGja,ko srce neha delat.Se prav linija,nemotena linija.Scorsese dejansko ne ve kaj bi sam s sabo,poleg tega je film tudi povprečno odigran.Katarina Čas je seveda joke,dejansko nisem mislil,da bo kdo pričakoval kakšno resnejšo vlogo od osebe,ki niti ne zna angleško.Di Caprio Oscarja ne bo videl.To je dejstvo,da ga dobi po koncu kariere.V tem filmu igra resnično povprečno,pa ne da bi bil sam kriv.Nima kaj igrati,v tem je težava.The Wolf of Wall Street je navaden zmazek brez pomena in nikoli ne bo imel kakršnekoli omembe vredne vloge v zgodovini kinematografije.

— Quick
4.2. 2014 ob 20:32

Še mojih 59 sekund.

Ne vem o kakšnih presežkih zgodbe tukaj pišete in da ima celota globji pomen=? A ste tisti gledali film na kokainu ali katerih drugih opojnih substancah, če ne kar na tabletah in antidepresivih...

Film je izredno boleč za gledat. kot je že zgoraj skoraj vse pojasnil na povsem razločen način filmogledec @quick .

Zato bo moral nekdo res na kratko napisati res dobre razloge zakaj bi ta film bil nadpovrečno dober. Zgodba o goljufanju z delnicami je zlajnana in ima na tematiko borznih prevar veliko boljših filmov.

Če vam je poveličevanje Scorseseja in lej no lej Di Carpija ( ki je meni zelo odličen igralec ) edini argument ste na tankem ledu in boste padli v vodo.

In, kot je bilo zgoraj omenjeno vas kar veliko vzburja ta življenski sitl, ki je prikazan v samem filmu, enostavno preveč uporabe besede fuck (ne, to ni zanimivo, osebno imam rad inteligentne dialoge ), veliko kokaina , razsipno življenje in prevare , da se lahko zaveste, da se v vas odraža dejansko stanje države.

Film, ki je šel mimo in ki ni noben presežek, o katerem nimaš kaj debatirat, ker je kot avtocesta. Plehko, dolgočasno in ne sanjat o filmu leta.

— Filmozaver
6.2. 2014 ob 21:37

Če v odličnem filmu vidiš le seks, droge in podobno je nekaj narobe s TABO! Oprosti Mateja, kvariš ugled filma. To je film leta! Priporočam ga, ker so igralci odlični in celotna zgodba ni plehka, temveč celovita in preudarna.

— ivy
8.2. 2014 ob 18:46

film je cist budalija, ni v zgornih komentarjih, ki pise da je film primeren za 18+. hahaahahahahahha kere buce film je tko primern za 12-13+ ker se tut 14 letniki ucimo ze v osnovki o spolnosti in nevem zakaj bi biu primeren za 18+

— the wolf of wall street
23.2. 2014 ob 11:51

Film sem si ogledala že 3-krat in povem vam, da je TOP. Vredno ogleda ;)

— gorila
24.2. 2014 ob 21:28

Eden najbolših filmov kar sem jih gdaj gledal pa obožujem filme,najbolj pa se mi dopade slovenska zastava(in tisto za njo tudi ;) )
Res vredn ogledan 71letni režiser se je res odrezal

— jan
1.3. 2014 ob 18:52

Takole bom rekel; plehek film je plehek film, če je vsebinko prazen, nezanimiv in se že od daleč vidi, da ni vanj vloženo niti trohice truda. Če pa film prikazuje plehek način življenja in plehke ljudi, pa to še ne pomen da je plehek!
Ta film je prav odličen in sarkastičen in je do ljudi, ki jih prikazuje pravzaprav precej kritičen.
Film je umetnost in ga je treba kot takega tudi dojemati.

— matej_iz_lj
4.3. 2014 ob 15:41

zelo dober film :D

— hookerlover
13.3. 2014 ob 19:47

ne se razburjat,..v tej državi o.p. -v kateri moram(o) pač živet-če bi lahko,bi šel že davno ven-pa ne morem- se to dogaja že 50 let....Pred nami, vsemi, kradejo denar,višajo davke-nas prijazno poprosijo za dokapitalizacijo-slovenčki pa kar lepo kot ovčke, mečejo denar proč...-beri:tajkunom v žepe.Podpovprečen američan bi se čudil da,je še kje na svetu državotvoren narod,ki ga ima v lasti mafija-in ne obratno.
Moreš vedeti da povprečen slovenc, s 500 evri na mesec,ki težko plača položnice,skrbi za družino-in odplačuje enormne kredite za stanovanje in avto,-to težko razume----DA, še kje obstaja "dokaj normalna" država v kateri te cenijo po tem da si sposoben lopov"- in ne da si leva gnojnica,ki jo venomer lahko dokapitaliziramo,ko se ji le to zahoče.

— lojze
21.3. 2014 ob 11:52

Film je izjemno dolgočasen, namena ki ga je film hotel dosečt še zdaj ne vem, Skos se je ponavljalo: droge, nekaj denarja v kadru in nekaj glavnih protagonistov, ki so ustrzno svojemu spolu tudi vedli, če je bila v etru ženska je bilo jasno, da bo tista grda beseda za žensko, ki je precej neresnična (zato lahko rečemo, da je film zagotovo kakšna fantazijska bedarija) če je bil v etru tip je bilo jasno, da se bo zadel. Najbolj zanimiva je podoba dicapria, ki ima več gub, kot v filmu "catch me if you can." in izgleda bolj odrasel. Če ne veste kaj bi z denarjem in sami s sabo, potem ogled priporočam.

— AxA
1.4. 2014 ob 10:09

Najhujše 3 ure mojega življenja. Če si Leonardo za to igro zasluži oskarja, sej sm sexa, snifa pa vsake tolk časa ma neke motivacijske govore, da vsi ostali skačejo ko neke opice. Sej je dober igralec, sm v tem filmu me pa res ni navdušil. In Katarina, vsaka čast, da je dobila vlogo, sm ne je pa neki poveličevat. enkrat je oblečena v dnar pa enkat naga priteče, pa 2x se omeni Slovenija. Drgač se film neverjetno dolgo vleče, skos se ponavlja eno in isto, denar, sex, droge, neki bedni pogovori, konec je čist brezvezen....totalna izguba časa. In komur je bil film všeč, prav, sm povem svoje mnenje, tako kot ste vi svojega, ne rabte me napadat, tako kot ste nekatere v zgornjih komentarjih.

— mato
8.5. 2014 ob 14:52

MATO ti se zavi not v vato,pa prim mamico za joško pa hitro spat!Prekleti bednik dolgočasen!!!
Stari prvo kot prvo,je film posnet po resničnem dogotku,in vlogo kot jo je odigrav leonardo v tem filmo,mislim da bi teško še našli katero drugo osebo za ta film,moraš ga gledat z realne plati, ne pa tri naštete detajle izpostavljaš!
kako pa misliš da svet dan danes stoji ha? Da dorgah denarju pa dobrih pičkah pa na ljudem kot je Jordan Belfort:-) lahko si zatiskate oči sam takšna je resnica,ti MATO pa tebi podobni pa še verjetno niste okusili strasti življenja z nihove starni zato ste pa zafurstrirani in zalo negativno kritični do takšnih filmov,saj vas nihče ne sili da jih gledate dajte si raje kakšni risanko pejte pogledat smrkce al pa pepelko,mislim da je to pravi nasvet za vas!
Kar se filma tiče je zakon!kot se strinja večina z mano stega dolgega razporeda kometarjev!Lep pozdrav vsem, MATO in podbni pa pejte držat mamco za joško nazaj pa risanko gor!:-D:-)

— hobert
16.5. 2014 ob 17:22

Film ima samo eno napako-predolg je. Čestitke slovenski igralki za vlogo ob znanih igralcih. Naj izkoristi svoj čas.

— Lona
18.5. 2014 ob 15:15

Film je res svetovn!

— Lover_Boy
6.9. 2014 ob 19:52

Prosim, da končno napišete, kar je res. Film ni presežek, a vseeno pusti vtis. Vtis, da je preveč pač preveč. Po eni uri pogledaš na uro in ugotoviš, da tega pač ne bo konec. Leonardo di Caprio vlogo odigra odlično, a zgodba je strašno nezanimiva. Katarini Čas sicer čestitam za vlogo, a je film kljub temu dolgočasen. Rutina je takšna: droge, denar, seks... Režiser ima za seboj že precej boljše filme. Priporočam tistim, ki imajo veliko časa in so pripravljeni, da jim film scvre možgane. Ocena: 1 zvezdica, predolg, dolgočasen, napovednik pa preveč vabljiv!

— ivy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.