Kolosej
Film distribucije Continental Film

Vojna zvezd: Epizoda III - Maščevanje Sitha

znanstveno-fantastični spektakel
Pred davnimi časi, v galaksiji daleč, daleč stran...
Na sporedu od: 19.5.2005, Kolosej Ljubljana
2h 26min / 146min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: George Lucas, Jonathan Hales
Režija: George Lucas

Med tretjo epizodo Vojne zvezd Maščevanje Sitha bo jedi vitez Anakin Skywalker sprejel usodno odločitev. Moral se bo odločiti, ali izgubiti svoje najdražje ali svojo dušo, da bi si pridobil moč, da bi jo rešil. Anakin bo podlegel zapeljivim skušnjavam temne strani Sile.

Kakšna je Anakinova odločitev, zakaj jo je sprejel in zakaj nato nosi srhljivo črnino, ki je postala del legende Vojne zvezd? Po skoraj tridesetih letih ugibanj in pričakovanj bodo ljubitelji filma po vsem svetu v Maščevanju Sitha končno izvedeli resnico.

Izvedeli bodo, kako in zakaj je junaški Anakin Skywalker - ki naj bi bil po prerokbah Izbranec, tisti posameznik, ki naj bi vzpostavil ravnovesje v Sili in zagotovil mir po vsej galaksiji - postal strašni Darth Vader, desna cesarjeva roka.

Izvedeli bodo, kako sta Anakinova mentorja, Obi-Wan Kenobi in pritlikavi

jedi mojster Yoda, uspela preživeti uničenje redu jedijev in se do konca življenja skrivala na oddaljenih, neprijaznih planetih.

Izvedeli bodo, zakaj se je na videz neškodljivi in modri kancler Palpatine spremenil v diktatorskega vodjo zloveščega galaktičnega imperija.

Izvedeli bodo, kako sta se rodila Anakinova otroka, Luke Skywalker in Leia Organa, in se nato ločila... otroka, ki jima je bilo usojeno voditi legendarni Upor proti Imperiju.

"Koščki sestavljanke se bodo sestavili," obljublja scenarist in režiser George Lucas, ki zaključuje sago, ki jo je začel leta 1977 z Vojno zvezd IV Novo upanje. "Končno bomo povedali še zadnje poglavje."

Na začetku Maščevanja Sitha se po vsej galaksiji bijejo zadnje katastrofalne bitke klonskih vojn, tudi tista na nebu mestnega planeta Coruscant, kjer je sedež razpadajoče Republike in tudi sedež vitezov jedijev. Kancler Palpatine je talec generala Grievousa, vodje droidske vojne - mehanskih vojaških enot separatistične zveze.

Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) in Anakin Skywalker (Hayden Christensen) se trudita po najboljših močeh, da bi osvobodila Palpatina in uničila Grievousa. Gre za drzno misijo, a šele za začetek nevarnih bitk in podvigov jedijev, s katerimi se odlikuje tretja epizoda, najbolj akcijska med vsemi Vojnami zvezd.

Otvoritvena bitka sproži niz dogodkov, ki privedejo do trenutka resnice za Anakina, čigar skrivnosti vedno grozijo, da ga bodo dohitele. Živi dvojno življenje kot vitez jedi, medtem ko je skrivaj poročen s prelepo senatorko Padmé Amidala (Natalie Portman).

Anakin se boji izgubiti Padmé, kar izkoristi Palpatine in mu razkrije drugo plat Sile, tisto, ki mu je prepovedana, a hkrati tisto, ki mu bo dala nepredstavljivih moči.

Obi-Wan sprevidi Anakinov notranji boj in se mora nazadnje spopasti s svojim nekoč obetavnim Padawan učencem v bitki s svetlobnimi meči na vulkanskem planetu Mustafar. "V tej epizodi je daleč največ akcije," pravi producent Rick McCallum. "Ker pristaši Vojne zvezd že dolgo poznajo številne ključne točke zgodbe, jim je George želel ponuditi presenetljivo izkušnjo, ki bo hkrati izpolnila vsa pričakovanja."

Zaključni dvoboj s svetlobnimi meči med Anakinom in Obi-Wanom je samo ena od številnih akcijskih sekvenc v Maščevanju Sitha. "V tem filmu je neverjetno veliko akcije," pritrjuje McGregor.

Napeti dogodki v Maščevanju Sitha so seveda neposredno povezani tudi z Novim upanjem, ki se, kot vemo skoraj vsi, začne z Darthom Vaderjem, ki s svojimi enotami zajame vesoljsko plovilo upornikov. Gre za zadnjo epizodo sage, ki jo je Lucas zasnoval v zgodnjih sedemdesetih. "Ta osnova je bila res obširna, v bistvu je pripovedovala o tem, zakaj so v četrti epizodi liki tam, kjer pač so," pravi Lucas. "Čeprav se pisanja novih treh epizod nisem lotil še naslednjih dvajset let, se struktura zgodbe ni kaj veliko spremenila. To je bila vedno epska zgodba o očetu, ki ga odrešijo njegovi otroci." Lucas dodaja, da bodo gledalci na dogodke v Novem upanju, Imperiju, ki vrača udarec in Jedijevi vrnitvi po ogledu Maščevanja Sitha videli v drugačni luči. "Če si boste zdaj ogledali vseh šest epizod skupaj, od prve do zadnje, se pravi, do Jedijeve vnitve, bo to povsem druga izkušnja," pravi. "Pri Epizodah I, II in III me je gnala zgodba o Anakinu, ki je na začetku dober človek, a postane hudoben, nazadnje pa ga odrešita njegova otroka. Vznemirljivo je videti, kako se vse skupaj poveže."

Krog je zdaj sklenjen

Dejansko je nemogoče določiti, kdaj natanko se je začela produkcija Vojne zvezd: Epizode III Maščevanje Sitha. Film se je pravzaprav pripravljal skoraj trideset let, vse od kar je George Lucas zasnoval sago o družini Skywalker, sago, ki je postavljena v čas vojnih viher v oddaljeni galaksiji.

Snemanje se je pričelo v Foxovih studiih v Avstraliji v Sydneyju ob 8:07 30. junija 2003, ko so se zbrali scenarist-režiser Lucas, producent Rick McCallum, dva zvezdnika Epizode III -Hayden Christensen in Ewan McGregor - skupaj z R2-D2-jem in skoraj stoglavo ekipo.

Snemali so v studiih v Avstraliji in v Veliki Britaniji, poleg tega pa še na Kitajskem, Tajskem, v Švici in Tuniziji, kjer so ustvarili mnogo planetov iz Maščevanja Sitha. Ekipa se je odpravila tudi v Italijo na vznemirljivo, a nevarno misijo - posneti spektakularni izbruh vulkana Etna na Siciliji.

Snemanje je bilo samo začetek procesa, katerega rezultat je Maščevanje Sitha. Lucas ima nenavaden slog, saj je zanj scenarij samo načrt za oblikovanje filma, ki si ga predstavlja. Kot razlaga, je "scenarij, s katerim smo začeli snemati, precej drugačen od filma, ki ga bo videlo občinstvo. Ko na ekranu vidim prizor, se mi ob tem porodijo nove zamisli, kako povedati zgodbo in to lahko sestavim s pomočjo montaže in snemanja dodatnih prizorov. V tem je zame prava zabava nastajanja filmov. Začnem z "normalno" montažo in post-produkcijo, nato pa jo ponesem do ekstrema."

Komontažer Ben Burtt, ki je pri filmu tudi oblikovalec zvoka, pravi, da Lucasov neortodoksen slog produkcije ustreza filmu. "Vojne zvezd ne odražajo sodobnih stilističnih trendov. Bolj so podobne filmom iz tridesetih in štiridesetih. Paradoksalno je, da je proces, s katerim pridemo do klasičnega načina podajanja zgodbe, netradicionalen. George razlomi film na koščke in nato prerazporedi stvari, ko si začne ogledovati, kaj je zbral. Je skoraj tako, kot bi pripravljali animirani film, saj je proces tako tekoč."

Zadnji prizor so v studiih Elstree v Borehamwoodu v Angliji posneli januarja 2005. V njem Hayden Christensen teče čez ploščad. Ko je Lucas ekipi tiho dejal: "Rez - zaključili smo, " so se kamere še zadnjič ustavile na snemanju Vojne zvezd. Nadvse primerno se je to zgodilo v studiu 8 v Elstreeju, kjer je Lucas naredil prvi studijski posnetek Novega upanja leta 1976. "S tem je krog sklenjen," pravi McCallum. "Georga je to zares osrečilo."

Jedija dvobojevalca

V stoletni filmski zgodovini smo videli že številne dvoboje med junaki in zlikovci. A še nobenega nismo pričakovali tako nestrpno kot zadnji obračun med Anakinom Skywalkerjem in Obi-Wan Kenobijem, ki predstavlja vrhunec Vojne zvezd: Epizoda III Maščevanje Sitha.

Ne gre sicer za prvi spopad s svetlobnimi meči oziroma mečevanje med obema likoma, vendar koordinator akcijskih prizorov in vrhunski mečevalec Nick Gillard, ki je sodeloval že pri Grozeči prikazni in Napadu klonov, obljublja, da bo eden najbolj vznemirljivih. "Z jedijevskim načinom bojevanja smo šli najdlje, kot je bilo mogoče," pravi. "Zato smo morali pri tem filmu prekositi sami sebe."

Glede oblikovanja akcijskih sekvenc Maščevanja Sitha se je Gillard najprej pogovoril z Georgeom Lucasom. Razpravljala sta o veščinah in sposobnostih likov in jih razporedila na lestvici od ena do deset. "Obi-Wan je na osmi stopnji, se pravi tam, kjer začne Anakin. A Anakin preskoči na naslednjo, deveto raven - razlika med osmo in deveto ravnjo pa je izjemna. Jedi lahko doseže deveto raven, vendar je tu razlika med svetlobo in temo. V dvoboju lahko dobro spoznate oba lika, ker se je Anakin naučil bojevanja, je izjemno nadarjen, mentalne plati pa ni osvojil. Vse to mi je bilo pri oblikovanju sekvence v veliko pomoč," pravi Gillard.

Pred Haydenom Christensenom in Ewanom McGregorjem je bila po prihodu v Sydney težka naloga, saj sta začela s pripravami na že takrat znameniti spopad. Christensenov urnik priprav je bil še posebej naporen. "Hayden je zares garal," pravi Gillard. "Vsak dan se je z nami mečeval šest ur in potem še dve uri telovadil - eno uro samo z utežmi in eno uro karidovaskularne vadbe. Jesti pa je moral šestkrat na dan."

Poleg dvoboja med Obi-Wanom in Anakinom jev v filmu še veliko zahtevnih kaskaderskih prizorov, ki jih je pripravil Gillard. "Ne padejo vam tako v oči kot v drugih filmih, ker je toliko akcije. Za te prizore sem porabil vsaj toliko časa kot za mečevanje. Bili so naporni in priprave so bile zahtevne."

Lucas pravi, da je Gillardovo delo ključno za uspeh Maščevanja Sitha. "Oblikovati akcijski prizor je naporna reč," pravi. "Nick je delal s Haydnom in Ewanom in ju spremenil v neverjetna mečevalca. Njuna hitrost je neverjetna - in vse prizore sta posnela sama."

Temna stran, svetla stran - Maščevanje Sitha za igralce predstavlja nove izzive

Zaradi potovanja Anakina Skywalkerja k temačni strani Sile je Maščevanje Sitha temačnejše in bolj tragično kot vsi drugi deli sage Vojne zvezd. Za igralce je bila to priložnost, da so likom vdahnili nove lastnosti. "Razlogi za Anakinovo odločitev temeljijo na realnosti, v stvareh, ki jih vsi izkusimo in razumemo," pravi Hayden Christensen. "Z Anakinom sem raziskoval zares težavno področje, a prav to je za igralca vznemirljivo."

Po Lucasovih besedah je Christensenova igra nabita s čustvi. "V tem delu pride na plan njegova lastna "darthvaderska" plat. Hayden prav gotovo ima temačno stran in to je eden od razlogov, da sem mu zaupal vlogo. Je pa tudi čeden in očarljiv, kar je pomembno, kajti če bi bil Anakin vedno samo Darth Vader, komu bi bilo sploh mar zanj? To preobrazbo je težko prikazati, a Haydenu je to krasno uspelo."

Christensen, dolgoletni pristaš Vojne zvezd, se ni preobrazil zgolj mentalno, ob koncu snemanja v Sydneyju je bila končana tudi njegova telesna preobrazba. "Nošenja nove obleke Dartha Vaderja sem se veselil, že od kar sem dobil vlogo Anakina," pravi in dodaja, da je za vlogo pridobil več kot 10 kilogramov mišične mase. V oblačilu, še dodaja, je bila tudi posebna naprava, iz katere so prihajali nepozabni zvoki Vaderjevega mehanskega dihanja. "Brez tega bi bila kostum in moj nastop nepopolna."

Ko se je Christensen na snemanju prvič pojavil v obleki Dartha Vaderja, se spominja producent Rick McCallum, je obstal celoten Fox Studios. Vsi so slišali, da se bo pojavil, in videti je bilo, da so vsi želeli biti priče temu trenutku. "Na snemanju se je zbralo na stotine ljudi, da bi videlo Haydena. To je bil trenutek, ki smo ga čakali in to je bil najbolj pomenljiv in poetičen snemalni dan sploh."

Za Christensena je bila to malce drugačna izkušnja. "Čeprav sem bil nadvse navdušen, ker bom nosil oblačilo, sem predvsem skušal ostati na nogah, ne da bi padel in poškodoval kostum," se smeje. "Ko so kamere začele brneti in je George zavpil Akcija, je bilo neverjetno. Ko si v obleki, se res počutiš mogočnega in zlega. Celo danes, skoraj dve leti kasneje, tega ne morem pozabiti - ne morem natanko opisati, kako se počutiš."

Anakinov padec na temno stran se zgodi kljub obupanim poskusom njegovega mentorja jedija in najboljšega prijatelja, Obi-Wan Kenobija, ki skuša zaustaviti neustavljivo. "V tem filmu," razlaga George Lucas, "je Obi-Wan zelo globoko izdan na več nivojih. Kako se z izdajstvom sooči in se nanj odzove, je neposredno povezano z njegovimi odločitvami v epizodah IV, V in VI."

Kot pravi Ewan McGregor, ki že tretjič upodablja Obi-Wana, je pri Maščevanju Sitha najbolj užival. "Obi-Wan v tem filmu počne precej več in George je napisal zgodbo, ki lik popelje tja, kamor sem si vedno želel. Obi-Wan ima zares rad Anakina in ko Anakin prestopi na temno stran, doživi globoko razočaranje in žalost. To je bilo zanimivo odigrati."

Da bi se pripravil na zadnji nastop kot Obi-Wan, se je McGregor poglobil v nastope sira Aleca Guinnessa, ki je Obi-Wana prvič odigral leta 1977 v Novem upanju. "Tokrat sem po letih bliže siru Alecu in to je bila moja zadnja priložnost, da ga dosežem. Tri tedne sem si za navdih v slačilnici njegove prizore iz prvih treh filmov kar naprej predvajal."

Jedija Maca Winduja ponovno igra Samuel L. Jackson. Mace se v Maščevanju Sitha pogosteje pojavlja. V enem ključnih prizorov se sooči s Palpatinom. "Ta prizor mi je res všeč," pravi Jackson. "Pravzaprav na tak prizor čakam že vse življenje, od kar sem si kot mladenič predstavljal, da sem pustolovec, podoben Errolu Flynnu, in se bojujem s palicami. Bilo je neverjetno."

Ker je nastopil v treh Vojnah zvezd, Jackson še zdaleč ni novinec v vesolju Vojne zvezd. A samo en igralec z govorečo vlogo je nastopil v vseh treh filmih, Anthony Daniels, ki igra gostobesednega protokolarnega droida C-3PO-ja. "Nikoli si ne bi mislil, da se bo 12-tedenska služba spremenila v osemindvajsetletno odisejado," pravi Daniels. "Vendar vam z veseljem sporočam, da je v Maščevanju Sitha Threepio v enem kosu, potem ko v Napadu klonov nepričakovanjo izgubi ude - vključno z glavo. Spet je v svojem elementu in že skrajni čas je, da je tako."

Na veliko veselje dolgoletnih oboževalcev Vojne zvezd se vrača tudi nežni velikan Chewbacca. Ponovno ga igra Peter Mayhew. Njegov nastop v Maščevanju Sitha prav tako predstavlja pomembno vez z dogodki iz Novega upanja. "Od nekdaj sem se želel vrniti na domači planet Wookieejev Kashyyyk in tam obiskati Chewbacco," pravi Lucas. Priložnost za to se mu je ponudila, ko je veliko klonsko bitko postavil na tropski planet. Za Mayhewa je bila to izjemna priložnost, ki se je ni nadejal. "Skoraj mi je padla slušalka iz rok, ko me je poklical producent Rick McCallum in me povabil, naj znova zaigram Chewieja. Ko sem se javil na snemanje, pa se je zdelo, kot da sploh nikoli nisem zapustil Vojne zvezd."

Občinstvo, ki se bo razveselilo njegovega nastopa v Maščevanju Sitha, bo prav gotovo čutilo enako.

Naj bo sila s teboj ... vedno

Maščevanje Sitha je zadnji del Vojne zvezd, ki ga bomo videli v kinu, a dediščina živi naprej

"Vojna zvezd je na stežaj odprla vrata možnostim filma," pravi Peter Jackson, režiser trilogije Gospodar prstanov. "Bil je popoln film, ki nam je dal občutek čudežnosti."

Morda je nenavadno, da režiser trilogije, ki jo mnogi primerjajo z Vojno zvezd, prizna, da ima rad intergalaktično sago Georga Lucasa. Hkrati pa je to samo še dodatna potrditev, da očaranost nad Vojno zvezd ne bo nikoli usahnila. "Darth Vader živi," je bilo zapisano na priljubljeni znački iz leta 1977 in zdi se, da zares živi v srcih in mislih ljubiteljev Vojne zvezd po vsem svetu in bo še naprej.

Veliko filmov je uspešnih. Veliko je priljubljenih in postanejo svetovne uspešnice. Samo redki pa se naselijo v kolektivni zavesti ljudi, kot je to uspelo Vojnam zvezd. Frazi jedi in temna stran sta v Oxford English Dictionary. Politiki in zvezdniki uporabljajo fraze, kot so Zvezda smrti, Sila, Zli imerij, svetlobna hitrost, ker javnost takoj ve, zakaj gre. Brez dvoma Vojna zvezd ostaja trdno zakoreninjena v vseh vidikih naših življenj:

  • v filmih, v katerih se režiserji in producenti - od Vesoljčka, Ameriške pite, Sveta igrač, Austina Powersa do Robotkov, poklanjajo (in norčujejo) Vojni zvezd;
  • na televiziji, kjer v nadaljevankah Simpsonovi, The O.C. ali v oddaji Saturday Night Live velikokorat uporabljajo sago Vojna zvezd, da nasmejejo občinstvo
  • v športu, kjer je ekipa Boston Red Sox svoje največje nasprotnike, New York Yankees, poimenovala Zli imperij, vzdevek, ki so ga Yankeeje z veseljem sprejeli;
  • v stripih, kjer so bile Vojne zvezd priljubljena tema stripov od Denisa pokore, Hi and Lois do Doonesbury in Boondocks;
  • v šolah, kjer učitelji vsak dan s pomočjo Vojne zvezd mlade ljudi poučujejo v matematiki, znanosti in jezikih, in v muzejih, kjer razstave Vojne zvezd privabljajo velikanske množice;
  • v zabaviščnih parkih, kjer so Vojne zvezd največja atrakcija Disneyevih parkov.

Vesolje Vojne zvezd se razteza prek velikega platna v domove s pomočjo različnih medijev. Novembra leta 2004 so na DVD-ju izdali prvo trilogijo in ta je takoj postala najbolje prodajani paket DVD v zgodovini v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, na Japonskem, v Avstraliji in še v mnogih drugih državah.

Pri podjetju LEGO niso pričakovali, da se bodo igračke s podobami Vojne zvezd tako neverjetno dobro prodajale, na milijne ljudi pa se vsak dan priključi na internet in igra igrico Star Wars: Galaxies. Video igrice v produkciji LucasArts so izjemno priljubljene, medtem ko se romani, ki raziskujejo "razširjeno vesolje" Vojne zvezd, redno uvrščajo na seznam najbolje prodajanih New York Timesa.

Dediščina Vojne zvezd je vplivala tudi na filme, ki jih snemajo. Da bi realizirali neverjetne vizualne učinke Vojne zvezd, je George Lucas ustanovil Industrial Light & Magic. ILM je od takrat prejel 14 oskarjev za najboljše vizualne učinke in še vedno orje ledino na področju industrije vizualnih učinkov.

Vojna zvezd: Epizoda IV Novo upanje je bila ključnega pomena za izboljšavo tehnologije zvoka, popularizirala je sistem dolby in pripeljala do oblikovanja THX sistema ter uvedbe digitalnega zvoka, ki je zdaj nekaj povsem običajnega v kinu. Lucasfilm Ltd. je bil prav tako pionir na področju nelinearnega, digitalnega montažnega sistema, ki uvaja nove sisteme zvočne in filmske montaže, uvedel pa je tudi sistem Avid, najbolj priljubljeno orodje za montažo v zabavni industriji.

Računalniška animacija Lucasfilma in dosežki Vojne zvezd so privedli do oblikovanja Pixar računalnika, nazadnje pa še do oblikovanja zdaj samostojnega in izjemno priljubljenega studia Pixar Animation, kjer sta med drugim nastala filma Svet igrač in Reševanje malega Nema.

Čeprav je vpliv Vojne zvezd možno zaslediti na številnih področjih, je na koncu vseeno mogoče potegniti rdečo nit: gre za epsko potovanje svetlobe in teme, očeta in sina, dobrega in zlega, ki je postavljeno med zvezde. "Vojna zvezd je šest filmov, a ena zgodba," pravi Lucas. "Ves čas nastajanja scenarija in snemanja filmov sem imel pred seboj cilj, zaokrožiti vse v celoto. Zdaj si bodo ljudje lahko ogledali vseh šest filmov skupaj, tako kot sem si vedno želel."

Z Maščevanjem Sitha je saga Vojna zvezd zaključena.... a slavje se šele začenja.

O filmskih ustvarjalcih

George Lucas (scenarist/režiser, izvršni producent) je na svoje sposobnosti filmskega ustvarjalca opozoril še kot študent Univerze v južni Kaliforniji. Njegov kratki film Elecronic Labyrinth THX 1138 4EB je prejel prvo nagrado na nacionalnem študentskem filmskem festivalu. Leta 1971 je v studiih American Zoetrope v San Franciscu ob pomoči dolgoletnega prijateja Francisa Forda Coppole, ki je bil izvršni producent, ta kratki film spremenil v celovečerni prvenec, THX 1138.

Temu so sledili nizkoproračunski Ameriški grafiti (1973), ki so postali najuspešnejši film svojega časa. Lucasov tretji film, Vojna zvezd iz leta 1977, pa je spremenila vse. Varljivo preprosta moralna zgodba o bitki med dobrim in zlom, ki se je odvijala na čudovitih eksotičnih planetih, posejanih z nenavadnimi bitji, je postala fenomenalna mednarodna uspešnica. Ker se ni hotel sprijazniti z omejitvami filmskega ustvarjanja takratnega časa, je Lucas ustanovil lastno podjetje za vizualne učinke, Industrial

Light & Magic, in z njegovo pomočjo je njegova vizija postala realnost.

Lucas je bil scenarist in izvršni producent serije filmskih uspešnic iz osemdesetih, začenši z nadaljevanjem sage Vojne zvezd, se pravi z Imperij vrača udarec leta 1980 ter nato še z Jedijevo vrnitvijo leta 1983. Leta 1981 je oblikoval klasičnega pustolovca Indiano Jonesa, zvezdo treh filmskih delov kot tudi nadaljevanke Mladi Indiana Jones. Nadaljevanka je dobila 12 nagrad emmy.

Skozi osemdeseta je Lucas sodeloval pri filmih, kot so bili Willow, Tucker: The Man and His Dream in Mishima in pomagal ustvariti neverjetne atrakcije v Disneyevih zabaviščnih parkih.

K režiji se je Lucas vrnil leta 1999 z Vojno zvezd: Epizoda I Grozeča prikazen. Tri leta zatem ji je sledila Epizoda II Napad klonov, ki je prvi igrani film, ki so ga v celoti posneli digitalno. Vojna zvezd: Epizoda III Maščevanje Sitha je film, ki zaključuje Lucasovo sago Vojna zvezd.

John Williams (skladatelj) je eden največkrat nagrajenih in spoštovanih skladateljev filmske glasbe. Za oskarja je bil nominiran 43-krat, nazadnje za Harryja Potterja in jetnika iz Azkabana. Williams je največkrat še živeči oskarjevski nominiranec. Je dobitnik petih oskarjev, treh nagrad britanske akademije, 18 grammyjev, treh zlatih globusov, štirih emmyjev, številnih zlatih in platinastih albumov.

Glasbo je napisal za več kot sto filmov. Med njimi so Terminal, Ujemi me, če me moreš, Harry Potter in dvorana skrivnosti, Posebno poročilo, Vojna zvezd: epizoda II Napad klonov, Harry Potter in kamen modrosti, Umetna inteligenca, Patriot, Angela's Ashes, Vojna zvezd: Epizoda I Grozeča prikazen, Z roko v roki, Reševanje vojaka Ryana, Amistad, Sedem let v Tibetu, Izgubljeni svet, Rosewood, Sleepers, Nixon, Sabrina, Schindlerjev seznam, Jurski park, Sam doma 1 in 2, Oddaljena obzorja, Hook, Presumed Innocent, Rojen 4. julija, trilogija Indiana Jones, Naključni turist, Imperij sonca, Čarovnice iz Eastwicka, E.T. (Vesoljček), Superman, Bližnja srečanja tretje vrste, trilogija Vojna zvezd, Čeljusti in Goodbye, Mr. Chips.

O igralcih

Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) je nastopil v Lipstick on Your Collar, Being Human, Plitkem grobu, Odštekanem življenju, Urgenci, Žametnih nočeh, The Pillow Book, Trainspottingu, Emmi, Brassed Off, Nightwatch, The Serpent's Kiss, Swimming with Fishes, Little Voice, Dol z ljubeznijo, Robotkih (glas), Veliki ribi, Mladen Adamu, Vojni zvezd: Grozeči prikazni ter Vojni zvezd: Napadu klonov, Moulin Rougu in Sestreljenem črnem jastrebu.

Leta 1998 je ustanovil Natural Nylon s prijatelji, kot so Jude Law, Sadie Frost, Jonny Lee Miller in Sean Pertwee. McGregor je bil v okviru firme koproducent Nore.

Trenutno snema The Island v režiji Michaela Baya.

Natalie Portman (Padmé Amidala) je posnela filme Leon, Vročina, Beautiful Girls, Vsi pravijo: Ljubim te, Mars napada, Bližnji odnosi (zlati globus), Where The Heart Is, Anywhere But here, Hladni vrh, Garden State.

Hayden Christensen (Anakin Skywalker) je nastopil v Life as a House, Shattered Glass (film so posneli v okviru njegove produkcijske hiše Forest Park Pictures, ki je partner s Cruise/Wagner Productions, Baumgarten/Merims Productions in Lions Gate Films). Aprila je začel v Italiji snemati Dekamerona pod okriljem De Laurentiis Productions

Z igralstvom se je začel ukvarjati po naključju. Njegova starejša sestra je bila mladinska svetovna prvakinja na trampolinu in je posnela reklamo za Pringles. Njen agent je ponudil priložnost tudi Christensenu in tako je pri sedmih letih začel igrati. Do dvanajstega leta se je redno pojavljal v kanadski limonadi Family Passions. Nastopil je tudi v nadaljevanki Higher Ground ter v filmu Sofie Coppole The Virgin Suicides. Med njegovimi filmi sta še All I Wanna Do ter In the Mouth of Madness.

Christensen se je rodil v Vancouveru, a se je njegova družina preselila v Toronto, kjer je hodil v šolo in kjer še vedno tudi živi.

Samuel L. Jackson (Mace Windu) je eden najbolj delavnih igralcev v Hollywoodu. Njegovi filmi dosegajo neverjetne uspehe. Njegovi zadnji filmski dosežki vključujejo filme Neverjetni, kjer je posodil glas Ledenemu, potem Coach Carter, In My Country, S.W.A.T. (Specialci), Ubila bom Billa 2, Basic, Trojni X 1 in 2. Videli ga bomo tudi v komediji The Man. Trenutno snema dramo Freedomland, ki jo je režiral Joe Roth in v katerem bo z njim nastopila Julianne Moore.

Jackson je bil nominiran za oskarja in zlati globus za nastop v Šundu.

Sprva je igral v gledališču, kot igralec na velikem platnu pa je debitiral s filmom Spikea Leeja Jungle Fever. Videli smo ga še v filmih True Romance (Prava stvar), Fresh, Juice, Shaft, Father and Sons, Jumpin' at the Boneyard, Patriot Games (Patriotske igre), White Sands (Bele peščine), Strictly Business, Goodfellas (Dobri fantje), Mo' Better Blues, School Daze, Do the Right Thing, Coming to America (Princ odkriva Ameriko), Sea of Love, Ragtime, Amos and Andrew, Hard Eight, Eve's Bayou, Shaft, Deep Blue Sea, The Red Violin, The Negotiator (Pogajalec), A time to kill (Čas za ubijanje), Jackie Brown, Rules of Engagement (Trenutek odločitve), Changing Lanes (Nevarna smer) z Benom Afflecom in v akcijskem trilerju Formula 51, ki ga je tudi produciral. Leta 2001 je Jackson z Bruceom Willisom nastopil v filmi Nezlomljivi, šest let prej pa v Umri pokončno brez oklevanja. Bil je izvršni producent filma Caveman's Valentine, v katerem je tudi nastopil.

Nastopil je tudi v nadaljevanki Against the Wall.

Komentarji

4.4. 2005 ob 18:21 zvezdica

Eden naj pričakovanih filmon v mojem življenju. Živel sem z sago STAR WARS-a že od majhnega in kmalu temu pride konec celotne epopeje...Wa se že tresem...Se zna zgodit da bo to ta boljši del cele sage...Bomo vidli !!! Every begining has an end "! May the force be with as !

— jacomo
4.4. 2005 ob 18:28

never underestimate the power of the darkside... prepare yoself for the doom...

— eyeceeou
4.4. 2005 ob 19:26

najhuj je pr 5 k reče vader"Luke ,I am your father". Upam da bo 3 najhuj ker je tehnika tko napredovala.Vsi deli so mi bli ful hudi in že čakam da pride.Upam da grem na premiero ker bom druge zezal da sm pru vidu ta film v kinu.GEORGE RULES 4 EVER!

— mare
4.4. 2005 ob 21:29

kumi sm caku t film.sam se ustopnce za premiero rabm

— darth lukas
4.4. 2005 ob 22:40

KOMAJ CAKAM ,DA VIDM TO.VSI FILMI SO ZELO COOL.LEP POZDRAV. IGOR

— IGOR
5.4. 2005 ob 11:52 zvezdica

Uhhh, kako sem se razveselil, ko sem zagledal ta film v napovedniku :) Bi šel na premiero kamorkoli! Videl že trailer v kinu in pa na netu. Bombastično mračna zadeva. Kar srh me spreletava... Master Yoda bo spet v akciji :)). Upam, da si bosta tokrat stala z Darth Siddiousom mano á mano. To je pač tako, te čisto prevzame, če si odraščal s temi filmi, to je preprosto kult... Pričakovanja so res velika. Upam, da mi bo ta del končno odgovoril na eno nejasnost, ki me še muči. Drugač pa v velikem pričakovanju--->"Lor d Vader?!!!" "Yes, master?" "RISE!!"

— Skylax
5.4. 2005 ob 21:36 zvezdica

Po mojem mnenju bo to najboljši film leta.To bo film, ki ga pričakujem že dve leti in ni minil dan ne da bi mislil nanj.Šlo bo tudi za izjemno temačen in na trenutke krut film, kar pa ga bo naredilo le še boljšega...LEARN TO KNOW THE DARK SIDE OF THE FORCE AND YOU WILL ACHIEVE POWER GREATER THAN ANY JEDI!!!

— General Grievous
7.4. 2005 ob 14:23 zvezdica

o moj bog! na ta film čakam že tri leta in zdej en mesec (ok, in še mal) pred releasom se me je spet prjela tista "star wars" mrzlica... hm, čeprov se mi zdijo te ta novi filmi dokaj brez repa in glave, poleg tega pa še Kenobija prkažejo kt največjega bedaka... Vsaj zame so stari deli best of. pričakovanja glede tretjega dela? definitivno mora bit najbol bombastičen od vseh treh in tut najbol scary, ker je valda sklepni. najbol zanimivo bo pa gledat tist notranji boj med obema deloma Skywalkerjeve razcepljene osebnosti. Komi čakam... najbol bedno pa je, ker je tole zadnji del in se bo pol vsa saga končala. no ja, bolš da Lucas konča zdej, k so filmi še zanimivi pa se jih bodo vsi spomnl, kt pa pol k ne bo mel v njih nč več za povedat in bodo ratal bedni.

— ajdyr
9.4. 2005 ob 9:39

KONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNOKONCNO, KONCNO, KONCNO

— jedicar
9.4. 2005 ob 16:22

Carsko! Komaj čakam na ta film. DARK SIDE OF FORCE SHALL BE WITH US!

— cire
12.4. 2005 ob 13:43

Upam, da boste kmalu popravili napako v prevodu naslova; gre namrec za mascevanje Sithov (ali Sitov), ne pa nekega Sitha. lp

— JJ
13.4. 2005 ob 13:14

sej kokr jst vem je star wars saga bla misljena kot 3 trilogije... tko da je mozno da se obetajo se episode VII, VIII in IX

— Agent
13.4. 2005 ob 13:15

delovna verzija filma (workprint) je scurljala na net! cist tko da veste... v koncni razlicici dodajo se nekaj efektov, morda tudi posnetkov, a vendar... film ze diha na pol - no sam te verzije nisem niti ne bom gledal, rajsi pocakam se en mesec

— master of disaster
14.4. 2005 ob 22:35

cedim sline

— domn
15.4. 2005 ob 16:51 zvezdica

Ta fillm čakam že od takrat, ko je bila epizoda 2 v kinu. In res komaj čakam ,da pride v kino;) Škoda, da George Lucas ne bo naredil še več tega...Ampak že to kaj je naredil(dve trilogiji) je veliko. Kolko sem trailerje vido se mi zdi, da bo film super!

— Matjaž
15.4. 2005 ob 17:25

ali se nobenemu ne zdi čuden prevod Maščevanje SithA, namesto Sithov

— prevod
15.4. 2005 ob 22:10

ZAKON. FILM BO POTOLKU VSE REKORDE. JST SM STAR WARS FAN ŽE 6 LET. OSKARJI ZAGOTOVLJENI. NE VEM KAJ REČT. STAR WARS RULES

— sithlord
16.4. 2005 ob 22:46

o yes še en mesec,pa sn tam, prvi dan :) star wars rules kaj še naj povem .eni pa nea štekajo.pfff Anakin.u are the chosen one !! ajde vsem star wars fanom

— the shadow 666
16.4. 2005 ob 23:42

Napaka v prevodu je res velika.Maščevanje Sitov, bi moral biti prevod.

— General Grievous
17.4. 2005 ob 13:51 zvezdica

že od dvojke čakam na ta muvi.upam da bo mega ker vsi deli so fenomenalni.trailer je carski film bo še bol.škoda k se saga končuje ampak star wars bo živela vedno.MAY THE FORCE BE WITH US IN CINEMA!

— jure
19.4. 2005 ob 13:10

Is Star Wars going to be spoken in English in your cinema?

— Rob Tipton
19.4. 2005 ob 19:37

komi cakam. odkarso rekl da bo prsla trojka, nemorm cakat vec. kdor caka docaka. use your power for evel plans!

— ju ga
21.4. 2005 ob 19:51

upam da je ful dobr film k ga glih vlečem

— the force
21.4. 2005 ob 22:04

It will be in english with slovenian subtitles. May the Force be with Ya.

— Jest
22.4. 2005 ob 17:23

Can not wait for this movie, to dvojno trilogijo spremljam že cel life. Čeprav so dvojko zasral upam da bo trojka bolj!

— Filip Fentutal
24.4. 2005 ob 12:58

komi čakam, da pride. sm vidu reklamo, po mojem je ta del najboljši. tok akcije, kt je je v predfilmu, ni blo v nobenem delu. ponavlam, komi čakam!

— nekdo pač
24.4. 2005 ob 19:22

Lejte jst sm nor na starwars tko da mam celo sobo tega od plakatov do mečov(naročenih iz amerike, bil sm na dražbi za originalno Darth Vader obleko,. Zdej, zdej pa cakam najbolj kulski film kakr jih bo!

— Jaka
25.4. 2005 ob 16:05 zvezdica

STAR WARS :D:D.To je KULTNI film! Vsa čast Lukasu, da je naredu take filme že pred toliko leti.Da je bila vesoljska ladja res videti kot vesoljska ladja...Vsaka čast za take super specialne učinke! Ne morem čakat da vidim kaj je ustvaril zdaj! .In kolk domišljije je porabu za zgodbo!!! WAAAW!!! Slišala sem, da ima že napisane scenarije za VII, VIII in IX ampak da jih noče posnet...Držmo pesti, da jih bo posnel tudi če je reku da ne.Tako kot je to že rekel za to trilogijo.Res me zanima, kakšno je nadaljevanje..

— QueenAmidala
26.4. 2005 ob 15:01 zvezdica

Hi ho. Stvar bo super, se strinjam, ceprav je nek veleumni slovenski prevajalec ze takoj falil prevod naslova, ki bi moral biti Mascevanje Sithov. Mislim, da bi se prevajanja takih filmov moral lotit kak poznavalec celotne sage Vojne Zvezd ... itak bomo pa vsi poslusal ne pa bral, kaj bodo Obi pa Ani pa Sidi fletnega in uporabnega povedal. Tud jz upam, d bo ta film odgovoru na ksno nereseno vprasanje npr. zakaj Qui-Gon v I. delu ni izginu in se prikazoval v obliki nevemcesa ... hologramu podobne zadeve. Namesto tega so ga pa kr skurli kot carovnico na pepelnicno sredo. Malenkost se strinjam z ajdyrom, ki pravi, d je Obi na lahno prikazan v cudni luci. Upam, da bo v III. epizodi zdj koncno nakazal, cesa je sposobn, ker mu v II. ni prevec dobro slo:\ Torej se vidimo 19.5. s tistimi, ki vas zares zanima film, v Ljubljanskem koloseju. Zdj rabm sam se pogruntat, ce se da prek kolosejeve strani dobit karte, al se je treba prov do Lj stegnit za pregnani pildek. Heh ... any help here would be hot. Later, girls.

— Maj_sm_jz
27.4. 2005 ob 21:36 zvezdica

nisn sicer kaki obsedeni star wars fan in vseh delov tud nisn gledla (samo nova dva), samo me vedno, ko pride film vun vleče v kino, ker mi je ful zanimivo. pa ne samo zgodba ampak tud efekti. star wars je že tak samo po sebi kult in morš jit gledat, če ne maš neki feeling da si neka zamudil. tak, da zaj ko se bliža premiera jaz tud komet čakam!!! škoda samo da nebo več delov :(

— nikyc4
28.4. 2005 ob 14:05

Zej sm si snel muzka tretjega dela in povem vam da je ful specialna. Ena nova tema je vpelana, en trenutk je tut tema Luka in Leie. Prot konc pa tut Imperial March udar parkrat. Je tut muzka na trenutke zlu taka mračna. Komaj čakam film!!!

— avs3nik
28.4. 2005 ob 14:08

O štala, komi čakam, že od konca napada klonov. Štala. Pol bo treeba pa komplet vsh 6-ih kupt na dvd-jih.

— ObiOne
29.4. 2005 ob 22:47 zvezdica

O ja se strinjam z vsemi, ki že nestrpno čakaj(m)o ta film:) Že prav odštevam dneve do spektakla, ki bo daleč najboljši od vseh delov in bo prikazal tisto, kar na nek način poznamo oziroma slutimo vsi ljubitelji 20+ let. Preden pa nadaljujem z zgodbo o duhovih, opozorilo tistim, ki ne bi radi izvedeli preveč, da naj ne berejo naprej. Sposobnost postati oblika energije po smrti ni splošno znano vsem Jedijem. Kako se naučiti postati večen, povejo še le v tej zadnji epizodi. Namreči, Yodi se iz onostranstva oglasi prav glas umrlega Qui-Gon-a, ki ga nauči prenesti svoje sposobnosti v večnost, kar je mogoče le z predanostjo in čisto dušo. Tu je tudi odgovor na vprašanje, zakaj Sithi ne morejo biti večni, čeprav so vedno iskali obliko nesmrtnosti. Razlog je da, da jih obdaja pohlep, sovraštvo in jeza. No, naš dragi Yoda pa o svoji onostranski komunikaciji pove tudi Obi-Wan-u, zato ima tudi on v stari trilogiji sposobnost postati večen. Ja tale film prinaša veliko skrivnosti, kot naprimer razlago, ki nam da misliti, da Anakin-a ni ustvarila sila, temveč je bil namerno ustvarjen. Zakaj in s kakšnim namenom pa ne bom izdal, da ostane še kakšno presenečenje za film:).

— Apophis
30.4. 2005 ob 11:05

ta film more bit ful hud jest si ga bom tkoj k bom mogu šu ugledat morm vidt kako se bo Anakin Skywalker spremenu u Dark Vaderja

— nuben
30.4. 2005 ob 14:20

filma si sicer se nisem ogledala ampak ze zdaj vem da bo najboljsi od vseh! oskarja, prosm!!!

— doroteja
1.5. 2005 ob 9:19

to je moj najljubši film v mojem življenju! tuk je razburljivo ku d sm jst luke skywalker.

— ambrož
1.5. 2005 ob 9:59 zvezdica

FYI, Sith je mnozinski samostalnik, tako kot Jedi. Tud v anglescini nimas Siths ali Jedis. Kar se pa ostalega tice, Star Wars filmov res ne bo vec, bodo pa nadaljeval na TV, ker so ze napovedal vsaj eno animirano serijo in pa vsaj eno igrano serijo.

— uri
1.5. 2005 ob 15:34

Slovenski naslov morate sigurno spremenit, ker ni Maščevanje Sitha, ampak Maščevanje Sithov. To je velika napaka, ki jo morate nemudoma popraviti. Drugače pa me zanima kdaj bodo v prodaji vstopnice za premiero?

— nekdo
1.5. 2005 ob 16:51

Ta film je dbest komi cakam 19 maj.sploh je hud grievous pa tist k bo skywalker postov sith.men osebno je najboljsi v tem filmu Windu.Ta clovk ma tk mocen force wow.mam vse risanke od star warsa in te so tut hude.letos nebo bolsga filma k je to se nebesko kraljestvo je bolj podn k to.

— aly
1.5. 2005 ob 16:54

film more dobit oskarja drgač so ljudje v Ameriki zmesan. ocena filma(5 mal moznosti 4)

— aly
1.5. 2005 ob 17:02

MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!

— aly
1.5. 2005 ob 20:08 zvezdica

uf, oskarja, hm. Sej komaj čakam film tudi sam in sem 100%, da bo vreden karte za kino in tudi dvdja novembra, ampak sci-fi film in oskar. Že to je čudež, da ga je dobil LOTR, ki je fantazijski film. Ampak tam je Jackson vsaj nivo filma postavljal vedno višje in se je zanašal dosti na makete. Lucas se pa na samo digitalno tehniko. Bo prej nominiran za best animated feature:) Ne me razumet narobe, tudi jaz bi filmu privoščil oskarja, ampak bo že na področju fantazijskih filmov imel težko konkurenco(Kink Kong, Chronicles of Narnia, War of The worlds). No, vseeno. NA OSKARJA.

— igl
1.5. 2005 ob 22:33

To bo NAJBOLJŠi film ush časov ! Čakam ga že odkar k sm zvedu da bodo posnel še 3 dele! Že takt mi je blo pr srcu lepo, zdej me pa razganja k je film že tok bliz !!

— Mare
2.5. 2005 ob 12:31

kok je fajn da so te filmi na štiri leta k potem je navdušenje in pričakovanje še večje. prou spomnim se kako sem pred tremi leti čakala na film... smešno, kako gre čas hitro. ajt kaj nej rečem. Komi čakam!

— zvezdica
2.5. 2005 ob 21:31 zvezdica

nikyc4: če praviš, da je film kulten, pol MORAŠ pogledat celega, ker čene ne veš kaj govoriš.Meni osebno je prva trilogija oz. druga kronološko bolj všeč kot zdej ta dva dela, ki sta prišla ven.In upam, da boš mela občutek, da si neki zamudila dokler ne boš vidla vseh delov, potem pa da si boš rekla: VREDNO JE BILO PRESEDET TA ČAS PRED TELEVIZIJO! In da boš zadovoljna in potešena :P...Jaz sem vsekakor bila in sem še, čeprav sem te filme videla že okoli petkrat :P

— QueenAmidala
3.5. 2005 ob 11:16

sej knjige obstajajo še naprej... baje, da je napisanih že 12 delov mogoče se jim bo pa dal snemat tud 7,8,9 del...

— m3
3.5. 2005 ob 11:33

Kdaj bo preprodaja vstopnic? K hocem bit prvi v vrsti :)

— trix
3.5. 2005 ob 23:06 zvezdica

Tud sam čakam na to že 20 let in zdaj je tu. Mislm, da se je splačal, čeprav je bla dolga doba. Ne razmišljam o nobenih oskarjih ampak samo to, da bomo vsi feni in ostali v naši galaksiji uživali v bistvu tretje zgodbe.

— B
4.5. 2005 ob 14:44 zvezdica

skrjn cajt da je film prišel v kino od serije clone wars sem čist navdušen kako se razplet konča. pravjo da je najobolši od vseh delov in vesolska bitka pred koroskantom je baje džazna za bolše razumevanje zgodbe glejte clone wars microseries. Se ga vidmo v kinu AJDE.

— mićo
4.5. 2005 ob 17:58 zvezdica

To bo res naj,naj film od lukasa, sicer pa so bili že ostali fenomenalni. Komaj čakam da ga tako ali drugače pogledam, ker je, vsaj kot sem v trailerjih zasledil fenomenalen. Res me zanima ta transformacija od anakina do vader-ja. Sicer pa, tisti ki ste si ogledali samo prvi dve predepizodi vam toplo priporočam ogled še epizod 4,5, posebej pa še 6. 60cm jedi= JoDa

— Ambr0
4.5. 2005 ob 19:23

19.5.2005 Bo praznik vseh praznikov!!!

— Master Yoda
5.5. 2005 ob 8:55

Vabljen na ogled filma!

— Emil
5.5. 2005 ob 14:52

ni kaj vec dodat kot pa samo to da se ga splaca it gledat ker ce ga bo gdo zamudiu bo res nekaj zamudo

— ales
5.5. 2005 ob 17:00

model ta film morm nujno gledat. Jst sm jim ze aprila muriu po koloseju če lohk kupm karto.pru ne grem u šolo nasledn četrtk. že zjutri u koloseju po karte.yea

— vally
5.5. 2005 ob 17:26

ma ta film bo najbolj kr jih je dele ta let od vseh!

— pešo
5.5. 2005 ob 19:37 zvezdica

Žal bo ta zadnji filem v fenomenalni serije, saj je George Lucas rekel da epizod VII, VIII, in IX ne bo naredil. A zgleda tako razburljiv, da bo po treh letih prav tako odličen kot bi moral biti. V mojem mnenju sem eden is med naj večjih fanov Star Wars v celotni Sloveniji, in zelo težko pričakujem Revenge of the Sith. Zacelo se pet in dvajsetega junija 1977 - koncalo se bo devetnajstega maja 2005. ~ Unfortunately this will be the last movie ever made in this series, as George Lucas has declared he will not film episodes VII, VIII, and IX. By the looks of it, however, this film alone will be worth the three year wait, and should be just as good as it should be. In my honest opinion, I am one of the largest Star Wars fans in Slovenia, and have eagerly awaited this for a long time. It started on the 25th of June 1977 - it will end on the 19th of May 2005. Filip Zorko, 12 "You're under arrest, Chancellor." "Are you threatening me, Master Jedi?"

— Master Sarai Qel-Droma
5.5. 2005 ob 20:20

Res zakon film k ga komi cakam,kmlau ga bomo lahko gledalu v nasem kinotu,to naj bi bil se boljsi kot Clone wars.(Anakin je car) Pridte ga gledat OBVEZNO May the force be with you!

— Jazst
5.5. 2005 ob 20:49

Pol se u četrtk 12.5. zjutri, (namest šole) vidmo pred kolosejem.Me prov zanima kolk ljudi bo zjutri tam.19.5.2005 will be a day long remembered.Master Sarai Qel-Droma as you see my, (fan) powers are far beyond yours, now back down.

— General Grievous
6.5. 2005 ob 9:26

Ne vem, če že veste, vendar v planu je televizijska serija Vojne zvezd, ki se bo dogajala po Episode III in pred Episode IV, v njej pa bo imel bojda epizodno vlogo tudi Mark Hamill. Bomo videli, nekje okoli leta 2006.

— Wiking
6.5. 2005 ob 16:38

glede fanou star wars. A je še kdo zbrou use slikce za albume od star wars.Upam da bodo sličice za epizido 3 prodajali v sloveniji kajti za epizodo 2 sem moral na hrvaško po album in sličice. se vidmo na premijeri

— vally
6.5. 2005 ob 17:18

JE KDO UPAZU DA JE KOLOSEJ PROGLASI ZA FILM MESECA NEBEŠKO KRALJESTVO IN NE STAR WARS? KAKO SI SPLOH LAHKO TO DOVOLIJO, LOL.

— KOLOSEJ?
6.5. 2005 ob 19:38

Heh, nikol se ne bo končalo. Star wars bo vedno na sceni, reruni bojo tekli še stoletja. Da ne govorimo o tem, da je blo rečeno in razumljeno da bojo itak samo trije deli, tko da se že s temi episode 1, 2 in 3 nekak dela neki kar ni blo v planu. Tko da je čist možno da bojo še novi. Upam pa, da če bojo, ne bojo natega, kar se rado dogaja. Ko pač ni dnarja, nateguj ruljo. Drgač je pa Lucas car, da ne bo kdo me zdej linčal pa narobe razumel :)

— Jubba the Hut
6.5. 2005 ob 19:59

Ta film bo dbest.Bedno je le to da ba zadnji.Drugač pa bo kul dobr.ŽE KOMI ČAKAM

— hfhb
6.5. 2005 ob 20:04

KAK SAN ŽALOSTEN KA JE TOU ZADNJI DEL PA SAN SI GA TAG SKOUZ ŽELO GLEDAT.PO FILME PA TA FILM SPLOJ NEDO VEČ OMENJALI

— Moster Obi-Wan-Kenobi
6.5. 2005 ob 20:10

Komi čakm nov film .Upam de bo tko dbest da bomo cel cajt napet.upam de bodo vmeskul prizori in ne bedni.I WILL DESTROY JEDY

— Dark Sidius
7.5. 2005 ob 9:01

Ta film bo nujen ogleda.

— Doomer
8.5. 2005 ob 15:55

ne morm čakat, ka je sam en tedn še. igrco za na ps2 si bom tud kupu. a kdo ve, kadaj bo pršla?

— neki človek
9.5. 2005 ob 11:42 zvezdica

Folk, relax. Kdo pravi, da bo to zadnji film? Cez kako leto, morda dve pridejo ven TV serije Vojne Zvezd, kakor je to omenil ze Wiking. Ce bodo uspesne, bo Lucas posnel tudi VII, VIII in IX. Skripte za doticne epizode ima ze napisane, vendar pa se bodo tekom casa se dosti spreminjale. Je pa res, da do 2010 verjetno ne bo ne duha ne sluha o teh filmih, saj je na Lucasovem sporedu najprej Indiana Jones 4, ki bo tudi zagotovo vreden ogleda. In tudi to se ni vse. Ce se Lucasu slucajno ne bo dalo snemati teh dodatnih treh delov, bo to delo prepustil ze izbranim reziserjem (Cameron, Ridley Scott, David Fincher), ki so ze privolili v to. Skripte in scenarij so ze napisani, uganka je le se reziser. Torej, kdaj gremo po karte? Cetrtek zjutraj? Je kdo za petek? ^^

— Maj_sm_jz
9.5. 2005 ob 20:16

Maj_sm_jz, glede režiserjev k si jih naštel TO NITI SLUČAJNO NI RES.Lucas svojih avtorskih pravic in svoje vizije ne bo prepustil nikomur razen svojima otrokoma, če bosta želela slučajno nadaljevati njegovo delo.

— General Grievous
9.5. 2005 ob 21:36

najhudejši film(i) mojega življenja...Lucas in cel team rula in od epizode I nisem še nobenega fima tolk težko čakal... Za prave fane pa par povezav: - hrvaški uradni fan-site : www.starwars.hr - film, narejen neprofitno s strani fanov (download 250M+) , zgodba med ep. 3 in 4 na linku www.panicstruckpro.c om/revelations/revel ations.html - najnovejši trailerji na: www.starwars.com/epi sode-iii/release/tra iler/ Odštevam...

— boba fett
10.5. 2005 ob 0:47

General, recimo, da ti citiram: George Lucas: The plot line of Episodes 7 to 9 will not be used for any Star Wars TV show. Episodes 7 to 9 are intended to be films. I have a short list of directors who I would like to see direct the sequels. These directors are James Cameron, Ridley Scott and David Fincher. Tudi sam ima zeljo po tem, ja? V najboljsem primeru pa jih bo reziral sam, odvisno, kaksen bo odziv publike na TV serije. Mimogrede omenim se to, da je scenarij za epizode X, XI in XII tudi ze v grobem napisan, vendar pa teh epizod zagotovo ne bo reziral on, niti ne kdorkoli drug, o tem bodo odlocali njegovi otroci, ce se bodo sploh se hoteli ubadati z vojno zvezd, kot si sam izpostavil. ^^

— Maj_sm_jz
11.5. 2005 ob 14:55

LJUBIM VSE FILME STAR WARS ZEOD MALIH NOG SEM GLEDAL VSE STARE DELE A NE MOREM RECT KER JE NAJBOLJSI RES PA JE DA BO TU NAJVEC AKCIJE QL,QL,QL,QL,QL PA SE ENKRAT QL ***DARTH-VADER* |RULA|

— DARTH-VADER
11.5. 2005 ob 15:16

STAR WARS JE ENOSTAVNO ZAKON!!! LORD VADER, YES MASTER, RISE! Toti zadnji del bo itak zakon! Ko me že zanima zakaj je anakin zloben.. May the force be with you!!

— Master RuteR
11.5. 2005 ob 16:10

Kja kdo ve kdaj bo premiera filma. Ob kateri uri?

— Mace
11.5. 2005 ob 19:01

Kak sem srečen da lukas nebo naredo 7,8,9 dela filma. Znal je naret prve 3 sam tote pa je zabluzo. Sem gledo dukomentarce in vem zakaj. Vse on izbere. So ble dosti bolše ideje za grivusa pa maula itd. itd. sam je zbral neko čudno varianto ko je itaq podobna vsem v prvih 3 filmih. ROBOTOM! Smrt lukasu življenje star wars

— En
11.5. 2005 ob 19:04

Ker meditira, vidi kak Padame umre ob porodu, išče rešitev, ponudi ju mu Palpatine(Darth Sidius), gre na dark side, v jezi ubije Padame komaj rado nakar umre, pol pa se mu zfuzla. No vsaj v knjigi je blo tak. Še pred tem pa celotni Jedi tempel pokolje. Od njega na Mustafarju ostane samo trup brez leve roke brez obeh nog, brez pluš, ok, skor vseh organov.

— En
11.5. 2005 ob 20:31

Film bo res super(vidu ze neki trailerjev-KI SO SUPER-ampak mi je malo zal kre sem nekaj ze videl kaj bo,zato vam priporocam,da se ne brat opisov in ostalih stvari,ker bo potem film le se boljsi-Verjemite MI Edino vprasanje-kaj bo potem,ko ne bo vec Star Wars-a(Lucas zatrdil,da ne bo 7.,8.,9. delov posnel)-bo se ker tako dober film kot je Star Wars-pravzaprav to NI samo film,ampak veliko vec!!!

— Mystified
11.5. 2005 ob 20:44

Sm bral(reviji Time),da bo tud Lucas v eni sceni(igral nj bi Baron Papanoida),igral nj pa bi tud njegov sin Zett Lucas kot Jett Jukassa-pogubljen jedi,posebnih ucinkov nj bi blo okol 2151

— Mystified
12.5. 2005 ob 9:02

Komaj cakam na film. Saga se bo zakljucila. Se spomnim ko sem gledal prvi film epizodo 1.Takrat jih je bilo se 6 epizod.In kasneje so jih zdruzili v tri filme epizoda 4,5 in 6. Nato pa se posneli zacetek celotne zgodbe1,2. Kupil sem si igrace, totalno obseden s tem filmom ze kot otrok in danes cakam na zakljucek sage. may the force be with us!

— jedi
12.5. 2005 ob 15:41

OOO daes sem šel kupit karte za vojno zvezd.Že od 9 sem bil tam in čakal do 10.00.Vendar se je splačalo.Bila je še kar gužva,celo slikali so nas.Upam da se vidimo v četrtek 19...ko bo saga zaklučena let be the force with u.

— vally
12.5. 2005 ob 18:17

Ja moj brat jih je tud ze kupu-komi cakam na 19 maj,WHEN SAGA IS COMPLETE!!!

— Mystified
12.5. 2005 ob 19:54

Hej! Dost se vas je zbral dones, ni kej, na sreco sm bil 2. v vrsti pa se slikal so nas, ja. Mimogrede, a rabi kdo karto? Mam 4 karte odvec, k je dolocen folk ugotovu, da je ura 22 zvecer prepozna. Ce kdo rabi, nej se javi, itak dam za navadno ceno 1100 sit, nocm nc sluzit, da mi ne bo kdo iz koloseja tezil, sam nocem, da grejo prazni sici v nic. Pa se eno vprasanje mam, ce ga zna kdo odgovorit: Zakaj se je Obi-Wan pustu Vaderju, da ga fenta? Mejte se, se vidmo v cetrtk ob 22h, ciao.

— Maj_sm_jz
12.5. 2005 ob 21:34

ZGORAJ NI URADNI NAPOVEDNIK! To je teaser trailer. Rabijod at relese trailer gor!

— jaz
12.5. 2005 ob 22:16

ooo pol smo stali pa skupaj v vrsti. lepo to. Hja pomoje se pusti da ga vader ubije ker itak itak nebi mogel uiti vaderju pa se luke pa lea in ostala druščina so bili ze na ladji,pa še to je pomoje da je dosti znanja že prenesel na luka tako da je izpolnil svojo nalogo.Pomoje ni videl rešitve in tako ali tako vaderja nebi nikoli premagal... To je po mojem mnenju Upam da se vidmo na premieri

— vally
12.5. 2005 ob 22:24

Js sm čaku od osmih pred komuno.Sam enga sm tm sreču.O kšni vrsti ne duha ne sluha.Dobu sm karto kot taprvi.A vi ste to vsi pred kolosejem čakal?K če ste ste se zajebal k komuna je prodajala eno uro prej.

— General Grievous
12.5. 2005 ob 22:53

So najboljša bojevnika temne strani(darth maul)

— todesengel
12.5. 2005 ob 23:13

Todesengel, you found gold.

— Maj_sm_jz
13.5. 2005 ob 11:15

a palpatine ubije winduja?

— ridler
13.5. 2005 ob 13:12

Uh, baje bo noro, glede na predvajanja pri testnih gledalcih v USA :)) .Sej ne bom mogel pri miru sedet, hehe, Chewieja bomo vidli po dolgem času ;)... Baje Ian McDiarmid (Palpatine) rastura s svojo igro, yeah komaj čakam, da se vse skupaj sestavi!!! KARTE SO ŽE NA VOLJO!!!

— Skylax
13.5. 2005 ob 13:31

Uri, Sith je množinski v angleščini, nikakor pa ne v slovenščini. Gre za grozovito napako v naslovu, za več kot sramoto! Fej te bodi, prevajalec!

— JJ
13.5. 2005 ob 20:02 zvezdica

Že komaj čakam film o katerem že vsepovsod govorijo.Pravijo da bo zelo napet, poln mečevanja s svetlobnimi meči in napadi.Žal mi je, da bo uničen svet jedijev in bo v tretjem delu zmagala temna sila.Sem pa vesel, ker v kasnejših filmih zmaga pravica in svetla stran.

— JEDIJI
13.5. 2005 ob 22:20

It na premiero star warsa je res dozivetje... samo mogoce kdo od vas ve kako se lahko preko spleta oz. po telefonu rezervira vstopnice za film ki se se ne vrti v kinu? Se vidmo na premieri &may the force be with us!

— At-at
14.5. 2005 ob 9:38

Karte so že v žepu.

— Ta'Mstn
14.5. 2005 ob 10:19

Ej At-at, jz mam nekaj vstopnic prevec,k jih prodam po navadni ceni 1100 sit, ce rabis za cetrtek ob 22h, sam kontaktirat me mors.

— Maj_sm_jz
14.5. 2005 ob 11:12

Ma ja gre zato, da po telefonu se ne da rezerverat za premiere (samo za tekoce predstave se lahko O.O), lastnik joker kartice pa nism. Zdejle me je spet prjel, da bi si kupu se malo igrack od star warsa... V redu bi blo, ce bi se kolosejevo osebje obleklo v jedije... pa lahko bi tudi kaksne hostese spravl v oblekco amidale ;) Kdo ve, mogoce nas pa presenetijo vsaj s kaksnim stantom, kjer bodo prodajal spominke. Pred tremi leti nisem mogu it na premiero, zdej bom sel, pa ceprav verjetno kar ob 16.00. Hvala, Maj_sm_jz za ponudbo vstopnic, sam nevem ce ne bo ob 22.00 mal pozn za moje tastare, te se kontektiram!

— At-at
14.5. 2005 ob 11:23

Res obupno pričakujem ta film, tako dober bo. A mi lahko kdo pove, ali so najprej posneli 4, 5 in nato 6 del, ali njprej 6, potem 5 in nato 4 del?hvala

— super
14.5. 2005 ob 11:26

ej a palpatine ubije kdaj winduja? kdaj pa obi-wan umre? prosim pvejte

— prosim
14.5. 2005 ob 14:08

SW so snemali kronolosko, ampak samo filme znotraj posameznih sklopov trilogij. Najprej je bil posnet 4.del, nato 5. in 6. Sicer pa je predogled prejsnih delov ni nujen, ampak priporocljiv. Ker se vsi filmi dost logicno povezujejo... kot je Lucas rekel, da jih vidi kot en sam film.

— At-at
14.5. 2005 ob 16:55

No, At-at, ti premisl, jz mam treutno 4 vstopnce za razdat, k me je en folk prosu, ce jih lahko, k je za njih tut prepozn za ob 22h.

— Maj_sm_jz
14.5. 2005 ob 17:26

Ii končno spet.Pa da vijimo kak bo to zgledlo... Upam da bo zlealo kaj boljše kot I. in II. samo škoda ko vse temelji na animaciji in ne na maketah :( Makete so mi dosti ljubše...tu pa se (skor) takoj vidi kaj je blo dodano :( Samo tak zgodba to odtehta.jap to je zgodba ki mi je spremenila life ;) .samo vseeno čez IV. V. in VI. ga pa ni... NAJ BO SILA Z VAMI!

— Alien
14.5. 2005 ob 19:01

ja ne bo se konec cele sage kot veste ima star wars.. kar 9 delov.. s to episodo po končanih prvih 6 kaj pa ostali 3? zagotovo jih george lucas ne bo režisiral.. tako da bomo vidli..

— Bizzare
14.5. 2005 ob 22:25 zvezdica

No, ko ze tolko mencate o teh novih epizodah ... Eventuelno bodo prisle na dan tudi epizode VII, VIII in IX. Nekako cez 10 let, ce bo sreca. V VI epizodi so Sithi za vedno uniceni, sithovski red se ne pojavi nikoli vec. V nadaljni trilogiji pa se pojavijo Dark Jediji, katere ne smemo enaciti s Sithi, saj je to nekaj povsem drugega, ceprav tudi zlobnega. Anyway, na koncu IX. epizode so uniceni tudi slednji in s tem je temna stran sile za vedno premagana. RAB KDO KARTE?

— Maj_sm_jz
15.5. 2005 ob 15:28

Na ta film sem čako skoraj celo večnost. Skrajni čas je že bil da pride v kino. A kre kdo gledat STARWARS III v četrtek na premjero. Sedim v zandnji vrsti-čista sredina. Komajkaj sem dobil karte za v zadnjo vresto... Se vidimo v četrtek!!!

— Master Yoda
15.5. 2005 ob 15:30

Kake karte? Starwars?? Če jih maš bi jih mel ja!

— Master Yoda
15.5. 2005 ob 17:41 zvezdica

Joj ljudje dneve odštevam!!!Menim da si STAR WARS filmi zaslužijo tone nagrad!! Že efekti so super,ne samo napetost!Res naj bo sila z vami!!

— Maul-Darth Maul
15.5. 2005 ob 18:47 zvezdica

The saga will finally come to the end! Končno je napočil težko pričakovani trenutek, ki bo sklenil most med 4., 5., 6. ter 1. in 2. delom ter dal celetni epopeji piko na i. Tisti, ki so spremljali celotno sago od začetka do konca vedo o čem govorim. STAR WARS so najverjetneje najboljši filmi 20. in 21. stoletja, tako po zgodbi kot tudi po vizualnih efektih. Bravo George Lucas! May the Force be with you!

— The Biggest Star Wars Fan
15.5. 2005 ob 18:54 zvezdica

Samo za informacijo. Res je, da je bila Star Wars mišljena kot devetologija, a je Goorge Lucas sklenil, da bo posnel šest delov. Govori pa se, da morda bo nekakšno nadaljevanje Star Wars vendar v obliki nadaljevanke. O morebitnih novih filmih pa ni govora.

— The Biggest Star Wars Fan
15.5. 2005 ob 18:59

Najprej so bili posneti 4., 5. in 6. del, ki opisujejo življenjsko pot Anakinovega sina Luka Skywalkerja. Šele nato pa so bili posneti prvi trije deli, ki pa, kot že veš govorijo o Anakinu in njegovi spreobrnitvi na Dark Side of the Force. Zelo priporočam, da si ogledaš 4., 5. in 6. del.

— The Biggest Star Wars Fan
15.5. 2005 ob 19:05

NISM GA ŠE GLEDOV

— MOJA JAJA
15.5. 2005 ob 19:13

Ta del star wars bo gutov najbolj scery in carski. Že dolg, dolg čakam kako se bo Ani spremenu v Darth Wedhrja.Vidmo se v koloseju!

— Sith
15.5. 2005 ob 21:59

Master Yoda, ce rabs karte, mi cimprj posl mejl, k trenutno se ze par folka zanima za karte, tko da jih mogoce jutr do 10h ne bom vec mel. Biggest fan: Ne vem, kje si slisal, da sploh ni govora o filmih. Jaz sem bral drugace v intervjujih z Lucasom. Sej ce bi prosto na netu pisalo, da bojo, to res ne bi pomenlo nic, samo ce pa on to parkrat omeni, da je sansa za nove filme glede na odziv fanov za tale film, potem pa ze je nekaj na tem. Ne bom pa nikogar prepriceval, vsak naj verjame v svoje. ^^

— Maj_sm_jz
15.5. 2005 ob 22:14 zvezdica

Sem ga že vidu.Lahko samo rečem ODLIČNO!.Vsi delčki zgodbe se sestavijo in potem grecelotna zgodba čisto gladko v Novo upanje.Kar ne morem napisat kako je VSE ampak res VSE odlično v tem filmu.Polno akcije, dobre zgodbe in sama preobrazba Anakina.Ta del si bom tako kot sem si prvo trilogijo ogledal še neštetokrat.May the force be with you.

— darth
16.5. 2005 ob 8:24 zvezdica

Mogoče je to še najboljši film iz cle serije, ker ima kar nekaj za pvoedat (pretvorba Anakina v Darth Vaderja, pokol Jedijev, Dark Sidious+Palpatine postane Emperator, Padme, rojstvo Luka + Leje,... Poanta so izredno spektakularni dvoboji, sploh finale ko se mlatita Obi Wan Kenobi in Anakin in hkarati Yoda in Emperator/Dark Sidious. Presenetljivo se izkaže, da je očitno bil najmočnejši Jedi Mace Windu, ki nekoliko pred tem uspel premagati Dark Sidiousa, Yoda pa na koncu ne uspe. Anakinu se stemni in sfrklja, skoraj zadavi Padme... mah, ne smem čisto vsega povedati. Kar ok film je to.

— Ne prqv velik fan
16.5. 2005 ob 12:41

Ma ja, mal je smotano, ce zves prevec vsebine filma. Jz sm glihkar izvedu, kuko Grievous umre pa kdo ga fenta, zdj mij pa dost gadno, k ne bo vec presenecenje:) Tko da vam ne bom pokvaru tega uzitka. Ce kdo se rab karte, se vidmo kako uro pred predstavo, se prav okol 21h. Se 2 karte sta ostale. See ya.

— Maj_sm_jz
16.5. 2005 ob 14:08 zvezdica

Lucas je zaposlenim, ki so delali SW III, dal za podpisati dodatek k pogodbi, da ne bodo govorili o snemanju 7, 8 in 9 dela SW. Le zakaj bi jim dajal to v podpis, če ne namerava nič delati v tej smeri? Mogoče le za reklamo? P.S. Film je fantastičen! Sem ga videl včeraj in ga grem v četrtek gledat še enkrat.

— St
16.5. 2005 ob 14:26 zvezdica

Definitivno najboljši del kompletne šestologije. Morate videti. Skoraj brez da bi vdihnil sem pogledal cel film. Odlično narejeno, super zgodba, vse za 5, ljudje bodo drli v kino, celo najhujši fani bodo zadovoljni. To najbrž pomeni da film nima šans za Oskarje. Morda je film malce primerljiv z Epizodo V. Ampak samo malo, je celo še boljši, če je to sploh možno. Ah, še enkrat bo treba v kino ... potem pa še po DVD.

— Darth Sidious
16.5. 2005 ob 16:52

Biggest fan, kot kaze se veliko govori o tej in oni stvari, enkrat ja, enkrat ne. Moja plat je bila omenjena kakih 14 dni nazaj na netu. Kakorkoli ze, cas bo povedal. Upam, da cez nekaj let zopet zafloodamo tale miniforum.

— Maj_sm_jz
16.5. 2005 ob 18:01

TISTI KI STE BLI NA NEDELJSKI MEGA PREMIERI, kako je blo? a ste užival? mal opište prosim, čakam četrtka!

— YODA
16.5. 2005 ob 19:21

Jest mislm da bo to najbl vazn dan v letu dva cuka pet.Folk zdej bo konc,zdej se vseh 6 delov poveze,zdej namo vec cakal na nasledn del...Po en stran res bad,drgac pa najbol:)Samo se 3 keat gremo spat,pa ne bit prevec zivcni.Lep pozdrav vsem pa se nekej - Tisti k se jim starwars zdi nezanimiv so MANJVREDNI!

— Master Yoda
16.5. 2005 ob 19:38

Ta muvi je full hud!

— anže
16.5. 2005 ob 20:51

Dej ''Ne prqv velik fan'', da je Windu najmočnjši, to je biu sam plan Sidousa, da nau čist nč suljiv, da k bi uletu Anakin, da bi biu Plaptaine premaga, ni semu riskirat, moru je Anakina spremenit, drgač je Siodus dost močnejši od Windu in Yoda.

— Doomer
16.5. 2005 ob 21:40

Seveda je brezpredmetno govorit, da je Mace Windu najjaci Jedi. Ce vas ze zanima lestvica najmocnejsih Jedijev: 1. Luke Skywalker 2. Yoda 3. Aenon Jurtis (Ancient Jedi Master) 4. Obi-Wan Kenobi 5. Kaja Sinis (The Very First Jedi and Founder of the Jedi Order) 6. Mace Windu ... 9. Anakin Skywalker ...16. Qui-Gon Jinn. Najjaci Sithi: 1. Darth Sidious with Kyber Crystal 2. Darth Vader 3. Darth Bane ... 5. Darth Tyranus ... 7. Darth Maul ... itd. Seos ^^

— Maj_sm_jz
17.5. 2005 ob 12:58

Vsi filmi star wars so kul,imam vse tudi igre in sedaj si snemam tudi risanke o star wars, ki se vrtijo na cartoon network. Mogoče mislite, da sem kkšen obsedenec, ampak ne men je sam tko kul vse to na temo star wars, da si ne morem pomagat... Sam še eno vprašanje za vse skupi: zakaj za vraga bodo zdej vrtil sam še risano serijo, sej bi lohk posnel tud nadaljevanko al pa kej takega.

— Jack
17.5. 2005 ob 13:50

Doh, sej jo bojo. TV serije se bojo zacele okol leta 2007, prikazovale bodo zgodbe stranskih karakterjev, tu pa tam bo v njih nastopil tudi kak znan in pomemben karakter, samo po vecini pa ne. Bo pa zagotovo izredno zanimivo. ^^

— Maj_sm_jz
17.5. 2005 ob 17:49

Hm...a potem je bila predpremiera ze v nedeljo? A se je karte dal v redni prodaji kupt?

— At-at
17.5. 2005 ob 19:03

Sith je sicer množinski samostalnik, ampak, če gledaš naslov v angleščini in nemščini maš "revenge of the Sith" in pa "Die Rache der Sith". the in der nakazujeta da gre za množino. Očitno je v slovenščini to težko napisat in je prevajalec kar poenostavil, kot da se maščuje 1 Sith.

— Tomi
17.5. 2005 ob 20:51

FILM OWNA. ZARAD TEGA FILMA SEM SE ODPOVEDAL WORLD OF WARCRAFTU ZA EN DAN (19.5.2005) (To je zame huda dieta). ČE DASTE KEJ NASE IN NA TO, KAR JE *IN*, AL PA ČE STE PREPROSTO STARWARS MANIACI (tko kot js) BOSTE ŠLI GLEDAT ČIMPREJ SE BO DALO. DISMISSED!!!

— Jedi Master
18.5. 2005 ob 13:01

W.D in J.-J.D že dugo čakama ta movie upam da boma dobla še vstopnice

— W Donkey and Jar-Jar Donkey
19.5. 2005 ob 13:19

kk ste nori k ni se konc star warsov ampak pridejo se 7,8,9 deli.Ne se prevec pametnega delat ko pojma nimate! n00bi o star warsu

— g33k o star warsu
19.5. 2005 ob 13:29 zvezdica

Treba ga je videt. jaz sem bil vceraj na premieri. the empror je celo sedel zraven mene:)))je se kr faca tip:)) vse se lepo zlozi skupaj. ce pa vam bo punca tezila, da takih bedarij ne gre gledat, ji lepo povejte, da je ljubezenske zgodba kot je galaxija se ni videla. dobesedno. fajn se imejte

— yoda
19.5. 2005 ob 13:39

gdo bošu to gledat??? geeki

— zaho
19.5. 2005 ob 13:46

je!!!ful hud film! jaxo <- n00b wannabe

— n00b
19.5. 2005 ob 13:55

jst sm gledu muvi, biu mi je zakon do konca, velk bl kt pa hary pouter in bl k princeskin dnevnk. res ful roxa, sam k brez veze k ni blo unga kwaj že... jarcharchar sj vete kwa mislme ane ??? :D ajde folkz g33k am i :)

— misstres of the g33ks
19.5. 2005 ob 15:01

Jest sploh ne morm čakat. Vse odkar sm se začeu zanimat za filme star wars se mi zdijo kul in komi čakam. Škoda pa je da bom šu film lohk gledat šele čez tri tedne ŠKODAŠKODAŠKODAŠKODA ŠKODAŠKODA

— [KarC]
19.5. 2005 ob 15:53

ej modeli a kdo ve če bojo pršle slikce od star wars episod 3.k za epizodo 2 jih ni blo. če kdo kej ve naj pove.hvala

— fan
19.5. 2005 ob 18:34

Ja, tko je zdj, folk, kok cajta mamo se ... 3 ure pa pol, potem bomo pa vsi bogatejsi za mnoge resnice:) G33k, itak da je sansa, da pridejo tut 7, 8 pa 9, sj ti ze cel cajt pravm. Uglavnem, se vidmo dons ob 22h, vem da unle vally sedi ene 2 vrste pred mano. No, se vidmo. Upam, d Obi-Wan raztura. May the force be with you.

— Maj_sm_jz
19.5. 2005 ob 21:25

Lih pogledal, ful cool. Mal sem sad, ker je vsega konec. Ampak, vsaj zadnji del je bil dobro poslovilo

— Fentutal
19.5. 2005 ob 21:52

Ta film je FENOMENALEN, zame pa je še vedno prvi Empire Strikes Back, Sith pa takoj za njim.

— Bojan
19.5. 2005 ob 22:28

u kako raztura film. Takoj ga grem se enkrat gledat. čist sm brez besed. mejte se fantje

— vally
20.5. 2005 ob 1:37 zvezdica

Tud jz sm brez besed. Ne vem, kaj bi reku. Pac k si 1x tok not v zgodbi, ne mors vec vn. Super je blo. Druzga pa dele ne morm rect. Film te loh mal zabedira, k vids, kk se je vse nardil na konc. Zelo dobro sovpade z A New Hope. Drgac pa brez besed.

— Maj_sm_jz
20.5. 2005 ob 6:35

Lucas se preserava s I II in III. Kaj je bilo prej pa še prej in še prej pred tem,... To bi lahko bilo vse v enem filmu pa pika. New hope je zlata vreden. Vse predtem je šit.

— Trifidnebula
20.5. 2005 ob 7:12

včeraj sm šu gledat ta film pa je blo enkratn. Vader- Skywalker pa je čist poblaznel.

— clon
20.5. 2005 ob 9:15

ua, hudo. definitivno bo to najboljsi film leta.cista desetka.res lucas je car.ze dolgo kaksen film name ni naredil taksnega vtisa. hudo!

— mary
20.5. 2005 ob 11:11 zvezdica

Od začetne špice ko je folk začel ploskat in žvižgat in se dret pa do odjavnih napisov sem bil kot v transu...priklopljen na stol. Folk okoli mene je pozabljal jesti kokice, piti pijačo :) Zadeva je popolna, 6-logija je končana. Film ima toliko vrhuncev, toliko stila, tako vizualno bogatost, kultne junake, da ga moraš met rad. Povrh tega začinjeno vse skupaj z mistiko, zaroto, ljubeznijo, legendarnimi jedijevskimi dvoboji, uveljavitev novih likov (gen. Grievous) in super atmosfero. Odlična je igra kanclerja Palpatina, ki se počasi razkriva Anakinu v svoji pravi luči in ga vleče s seboj na temno stran. Mah pri obeh končnih dvobojih sem pa itak ostal brez sape - prva liga!! *Ne prav vlkemu fanu v reply*:Mace Windu je velik jedi, ampak Yoda je itak najmočnejši že po modrosti in izkušnjah, saj edini zna ubraniti usmerjanje temne sile v obliki strele s pomočjo lastne sile (to se tudi pokaže v filmu, ko mu kamera pokaže čisto v oči in kako vrne blazno energijo Siddiousu nazaj in potem oba odbije stran in se dvoboj konča) in ne s pomočjo svetlobnega meča, kot je to počel Mace Windu proti Siddiousu in Kenobi proti Dookuju v Attack of the clones. V bistvu Anakin/Darth Vader v končni fazi vzpostavi ravnovesje v sili, saj na koncu VI. dela prav on ubije Imperatorja/Siddious a - torej bi kao on moral biti najmočnejši jedi. Hm, naslov VI. dela - Jedijeva vrnitev pridobi zdaj čisto nov pomen. V glavnem idite film gledat, ne bo vam žal!

— Skylax
20.5. 2005 ob 11:35 zvezdica

Film nadpovprečno dober. Začetek v stilu, srednji del malo slabši (prehod iz Anakina v Darth Vaderja mi ni bil čisto ok, but who am I to judge Lucas ..); zaključni del fenomenalen (sicer sem pričakoval malo hujši fajt med Yodo in Sidiousom); R2-D2 se je dobro odrezal, čeprav sem ga malo pogrešal v zadnji tretjini filma; C-3PO skorajda ni na spregled, kar je škoda; Emperor se, as opposed to Darth Sidious, malo preveč reži brez veze; Vaderjev "No" v novi oblekici je bil vsaj preveč patetičen, če ne že nepotreben; precej več sem pričakoval tudi od Grievousa; za SW mogoče premalo humorja. Summa summarum, vsekakor je Revenge of the Sith več kot dostojen zaključek serije in ga bom šel še kar nekajkrat pogledat - ampak ne v kolosej, ker je bila slika naravnost katastrofalna; dajala jo je namreč tresavica in zamegljen pogled, da ne omenjam dejstva, da sem le s težavo ignoriral podnapise, ki so silili v glavno sliko. Pa tudi, hmm, zvok je bil le povprečen, nikakor pa ne outstanding. Od zdaj naprej zagovarjam digitalno kino tehnologijo ... in komaj čakam DVD!!!

— murdoch
20.5. 2005 ob 11:38 zvezdica

Na osnovi česa je Luke Skywalker najmočnejši jedi na lestvici? Saj se ni zmogel zoperstaviti Darth Siddiousu/Imperatorj u v VI. delu, medtem ko mu je Yoda lahko čisto enakovredno pariral v III. in ga skoraj premagal?!?! Sploh pa je smešno da je Anakin šele 9. Glede jedijev bi jaz razvrstil takole. 1. Yoda, 2. Anakin Skywalker in Obi-Wan Kenobi, 3. Luke Skywalker, itd... Glede Mace Winduja se čist strinjam s tabo je velik jedi master, samo Palpatina ne bi zmogel premagati - le-ta se je Winduju pustil zaradi Anakina. AJD lp

— Skylax
20.5. 2005 ob 12:07

Film je preprosto ZAKON. Tudi če niste fanatični privrženec Star Wars sage si ga preprosto morate ogledati. To leto se ne bo govorilo, če si si ogledal Star Wars Episode 3 film, ampak kolikokrat si si ga ogledal! :)

— ODIN
20.5. 2005 ob 12:20

> preseravanje > 20.5.2005 | Trifidnebula Lahko bi vedel, da si je Lucas celotno zgodbo, tako kot je, zamislil že na začetku, le da je najprej posnel drugo trilogijo, ker se mu je zdela bolj udarna. S tem da sprva noben studio (Universal Studios etc.) ni hotel prevzeti projekta, razen 20th Century Fox. Sicer pa, očitne razlike v filmih (tehnologija, igralci, izvedba etc.) bodo verjetno posledica časovnega razmika med posameznimi deli, se ti ne zdi? Zgolj za osvežitev: A New Hope - 1977, Empire Strikes Back - 1980, Return of The Jedi - 1983, Phantom Menace - 1999, Clone Wars - 2002, Revenge of the Sith - 2005 Tista izjava, da bi lahko bilo vse v enem filmu je, to je popolnoma jasno, skrajno neresna; da je vse pred tem šit, pa jasno kaže na, hmm, nezrelo osebnost. > It happens tonight > 19.5.2005 | Maj_sm_jz Kar se mene tiče, so 7., 8., 9. del (pa tudi 10., 11. in 12., če že hočete ...) SW zadnja stvar, ki si jo želim videti. SW kot je, je zaključena celota in kakršnekoli nadgradnje (zgodbice iz expanded universe recimo) so popolnoma odveč. Čez 10 let si bom prav z užitkom ogledal teh 6 delov, prav gotovo pa ne bom trzal na 21., 23. in 24. del. Sicer pa, vsak ima svoj okus ...

— murdoch
20.5. 2005 ob 14:58

Folk se je kr posteno razpisal. Glede lestvice in nekaterih stvari: Tisto lestvico si je zamislu Lucas, ne jz. Tko da nej bi bla official. In Vader naj bi bil najmocnejsi Sith ever, to je v filmu reku tut Sidious. Ampak ne glede na to pravi Lucas drugace. Lucas je tut govoru, da v filmu Yoda zgubi prot Sidiousu. Men se je Yoda zdel dost enakovreden, na konc je oba vrgl narazen, ostalo sabljanje pa je tut blo dokaj uravnoveseno. Lucas ma pac svoje fore. Ena njegovih, k me najbl mot, je ta, da skoz govori, kok je Obi-Wan dober in gor in dol, pa mu v teh novih filmih niti ni dal tok velik priloznosti, da se izkaze, zmer pride neki vmes. Grievousa bi lahko fentov cist navadn z mecem, sam Lucas je mogu tko nrdit, da ga je Grievous ze skor zmagu, in pol se Obiju lih kao posreci in ga z blasterjem fenta. Potem pravi, da je Obi v tem delu mocnejsi od Anakina, Anakin pa od Dookuja. Ergo, Obi > Dooku. Ne vem, zakaj lahko potem Dooku kar pometa z Obijem na zacetku, Anakin ga pa pol fenta. Pa se Attack of the Clones: Dooku je v fajtu enakovredn Yodi. Mislm halo? Pol ga pa Anakin fenta, ki je po skillu v 3. manj od Obija, kateri je manj od Yode. Pa Jango Fett skorej owna Obija. Smeh! Jao! WTF? Obi bi prsu do Jangove ladje, chokeu pa pushov Jangota na tla, fuknu saber na njegov vrat pa konc. Po svoje ma Lucas rad, da je bad guy mocnejsi od good guya. To smo lahko videli ze v Indiana Jones: Lost ark & Temple. V obeh filmih se Jones, k tok obvlada in s pistolami in z bicem, sooci z enim mal bl zavaljenim clovekom, k ga pol pac mal prefuka, vendar ima Indy na konc sreco, da ga al v propeler vrze alpa pod valj. Glede tega mi je bla odlicna microserija Clone Wars, kdor se ni gledu, dost zamuja. Povezuje 2. in 3. epizodo Vojne zvezd. Tam pa jediji resnicno pridejo do izraza. Folk, a si noben od vas ne predstavla jedija kot takega, da ze en sam lahko nardi najjaco stalo magar prot 20im navadni ljudem, nejsi majo tako alpa drugacno orozje. Okej Grievous je pa tut razred zase. Ne more uporablat Sile, vseen pa pobije ogromno jedijev. Force choke or push would do great against him. I wonder ... nobody came up with that idea in their nervous moment of confrontation. Sicer pa mi je film vsec, ne mors drugac, kot da se sprijaznes s takim stilom razpletov, kot jih narekuje Lucasova domisljija. I give the movie a "thumb up".

— Maj_sm_jz
20.5. 2005 ob 19:04 zvezdica

Čakanje se je izplačalo! Da najprej razjasnimo: Maščevanje Sitha ne prinaša kakšnih večjih presenečenj, vsaj kar se tiče zgodbe. Prva trilogija in prva dela druge trilogije so namreč že povsem jasno povedali, kaj se mora zgoditi, tako da je ostalo edino še vprašanje, kako se bo to zgodilo? A kdor misli, da tretja epizoda zato ne ponuja prave napetosti, se globoko moti. Zgodba in sam padec glavnega lika med sile zla sta namreč izvedena tako prefinjeno in premišljeno, da sploh ne obstaja dvoma, če bi se kaj takega lahko zgodilo, pa najsi je temačnost Dartha Vaderja še tako groteskna. Še več, film na nek način izpoveduje negativno stran resničnih človeških čustev, kjer se lahko tudi nekaj tako lepega, kot je ljubezen, izrodi v neizmerno sovraštvo in zlo. To da poznamo končni (srečni!) zaključek filma iz prve trilogije, da filmu še eno prednost, namreč da se lahko konča v povsem temačnih tonih, z zmago zla, kar je v filmski industriji prej izjema, kot pravilo in zato tudi prijetna osvežitev. V filmu se zlo tako stopnjuje vse od začetka pa prav do konca, kjer sicer posije droben žarek upanja, toda zgolj za tiste, ki poznajo celotno sago. Poleg spektakularnih posebnih efektov, od laserskega mečevanja, preko odlično animiranega Jode, pa vse do fantastičnih futurističnih ozadij, gre še posebej izpostaviti vesoljsko bitko, s katero se film začne in ki je precej bolj podobna bitkam v prvi trilogiji, tako po velikosti, še bolj pa po obliki ladij. Tokrat lahko namreč pozabite na sveže spolirane in kromirane ladjice brezhibnih aerodinamičnih oblik iz 1. in druge epizode, saj se temačni pridih imperija (in celega filma) seli tudi v konstrukcijo in oblikovanje, s številnimi neravnimi površinami, nedoločljivimi materiali in predvsem glomaznostjo. Toda hkrati z vsemi efekti prepriča tudi zgodba o usodni ljubezni, ki je tako velika, da preraste v slepo sovraštvo. Zlo namreč ponuja veliko moč, toda v trenutku, ko storimo prvi napačni korak, vsem plemenitim vzgibom navkljub, se skušnjava po še večji moči vse bolj krepi, dokler ne zamegli razsodnosti do te mere, da več ni moč ločiti med dobrim in slabim. Naravnost šokantno pa je, kako zelo aktualna je zgodba o Palpatinovem ustvarjanju Imperija v kontekstu sodobnih političnih in geostrateških svetovnih dogajanj, ko si nekatere sile pripisujejo pravico oblikovanja sveta po svojih nazorih po doktrini, kdor ni z nami, je proti nam. Toda na tem svetu pač nič ni zgolj črno ali belo, temveč ima vse svoj razlog, ceno in posledice. Pravilnost Lukasove vizije se je izkazala tudi v izbiri osrednjega lika (da o odličnih Ewanu McGregorju, Christopherju Leeju in Samuelu L. Jacksonu sploh ne izgubljamo besed), saj Hayden Christensen zelo verodostojno prikaže transformacijo v zlo, tako da mu gledalec lahko verjame, po eni strani zaradi neobremenjenosti s prejšnjimi filmskimi vlogami, kot tudi z brezkompromisno igro. Seveda ne gre pozabiti Natalie Portman, ki pa je tokrat odrinjena nekoliko na stranski tir in služi bolj kot gonilo dileme glavnega lika. Morda edini (negativni) pridih 1. in 2. epizode ostaja v trapasto (ne)inteligentnih robotih, ki imajo ravno toliko preveč pameti, da se med seboj bebavo zafrkavajo in so zato lahka tarča za odstrel. Če to še lahko razumemo pri "protokolarnem" robotu, kot je CP3O, zelo verjetno nihče ne bi hotel vojnih robotov s takimi lastnostmi. Taki heci so morda delovali simpatično v bolj lahkotnih epizodah I in II, v Maščevanju Sitha pa zgolj kvarijo (temačni) ritem filma. Vojna zvezd: Epizoda III - Maščevanje Sitha nas znova popelje v daljno galaksijo, ki pa ni tako zelo daleč, temveč se skriva v naših srcih, v obliki večnega boja med dobrim in slabim, meja katerih je precej bolj zabrisana, kot se zdi na prvi pogled. In četudi utegne slediti še ena trilogija (nikoli ne reci nikoli!), da Maščevanje Sitha, roko na srce, gledalcu občutek, da nadaljevanje zares ni več potrebno, kajti povedano je bilo praktično vse... lahko pa se pustimo presenetiti. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
20.5. 2005 ob 20:36

Vciri sm gledu film in je res zakon!!!Zdej je koncno vse jasn zaka je Anakin postal Darth Vader,zka je Sidious "dubu" taku faco-predstavljajte si,kot bi sestavljali puzle,in ko jih sestavite,lahko vidite celotno sliko-folka v Koloseju je blo ogromno in komi cakam izid dvd Star Wars:Revenge Of The Sith!!!

— Mystified
20.5. 2005 ob 20:37

aja pozabla dodat: film je tok smšn.loool...resno mislm jst sm se wečino filma režala.pa nism bla edina :D :D

— almyca*
20.5. 2005 ob 20:38

tale film.no sei efekti so dobri ampak.scenarij je pa GROZN!.mislm da skywalker prestop na temno stran?! HELLO???!!!

— almyca*
20.5. 2005 ob 22:10 zvezdica

Kva vidte na tem filmu prekleti obsedenci to je sam še ena unih science-fiction story za ljudi ki nimajo domišljije. Vsi današnji filmi so po istem kopitu zarad tega se tut nobenga več ne splača it gledat. Itak pa je u filmu tok for k jih vidš u vsakem tatretjem filmu. Kino zaenkrat sucks ampak ne zarad ustanove same po seb ampak zarad neizvirnih filmov k jih zdej snemajo.

— Mici
21.5. 2005 ob 1:24

Mici ne frajar. Ne vem kdo je večji obsedenec. Mi ali ti ki hodiš sem brat naše poste in potem pljuvaš po folku, ker uživa v nečem česar ti verjetno nikoli tudi doumela ne boš. Pusti drugim veselje in zadrži svoje izpade in nedoživela čustva zase! almyca*: :) meni si ti veliko bolj smešna. Pač ne dojameš. Suffer ;)

— ODIN
21.5. 2005 ob 15:58

Odsvetujem vsem ki so gledali prve tri filme

— tin
21.5. 2005 ob 16:48

TA film je zakon!!! je najboljsi od vseh do zdaj, !!! pa hayden christensen je super! pa luskan!!!:) pa vsaka cast reziserju !!! ;);)

— -mb-jevka-
21.5. 2005 ob 17:27

Taki super film še do zdaj nisem vidla! Po filmu še nekaj ur več k sebi nisem prišla, zaradi zgodbe sem se celo skoraj, ne skoraj, sem se razjokala, to pa se pri meni ne dogaja pogosto. Ta film še bom šla kar nekajkrat gledat. Kolosej bo imel pravi zaslužek z mano. Tisti ka pa še film niste videli pa: KAJ SE ČAKA?! ;-)

— Suky89
21.5. 2005 ob 19:15 zvezdica

Rojstvo Dartha Vaderja. To, kar smo leta 1999 pogrešali v Vojni zvezd 1, imamo sedaj v prvem planu Vojne zvezd 3. Zadnjega, razkošnega, dovolj kvalitetnega in ravno prav zabavnega zaključka prve trilogije. Zaključka, ki ga je že leta 1977 nadaljevalo četrto poglavje. Zaključka, kjer naposled le izvemo kako je nesrečni Anakin Skywalker (Hayden Christensen) za vedno prestopil na temno stran in se spremenil v legendarnega, strašljivega in z glasom Jamesa Earla Jonesa opremljenega Dartha Vaderja. Zloglasnega vodjo zlobnih sitov, ki prevzamejo oblast v Republiki in porazijo nepripravljene jedije. Po platnu znova letajo stari znanci. Skrajno simpatični, modri in kot zemlja stari Yoda (Frank Oz), ki je leta 2002 posneto Vojno zvezd 2 dvignil iz povprečja. Za vedno pogumni, premišljeni in odločni Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), ki ne more verjeti, da je 'izbranec' prestopil na drugo stran sile. Robota R2 in 3PO, ki sta zraven zato, ker pač morata biti. Noseča in bolehna princeska Padme (Natalie Portman), ki brezpogojno ljubi svojega Anakina. Zlovešči grof Dooku (Christopher Lee), ki si drzne spopasti z Kenobijem in Anakinom hkrati. Umirjeni in premišljeni jedi Mace Windu (Samuel L. Jackson), ki nikakor ne zaupa mlademu Anakinu. In seveda hinavski kancler Palapatine (Ian McDiarmid), ki s temno stranjo sile zjebe glavo zmedenega Anakina. Vsepovsod Anakin. Samo Anakin. En in edini. Predvideni rešitelj republike, ki bi nujno potreboval starega dobrega Freuda. Poba se namreč razcepi. Na dve strani. Na dobro in na slabo. Med Boga in Hudiča. Med svetlo in temno stranjo sile. Jasno, saj ga venomer puščajo doma. Kot Pepelko, ki ni smela na ples. In ker je doma, ima čas za tuhtanje. Za nove možnosti. Za čim hitrejšo slavo. In ko se mu ponudi, jo zgrabi. Pa četudi na napačnem koncu. In ko pade noter, ne more ven. Niti takrat, ko ga prosi njegova Padme. Še manj takrat, ko ga opozori njegov najboljši prijatelj in učitelj Obi-Wan Kenobi. Fant ne more ven. Padel je pod slab vpliv. Pod vpliv kanclerja Palapatina, ki rabi novega učenca. Kot Lestat, ki je ujel Brada Pitta. Kot Hitler, ki je prepričal Goebblesa. Kot Batman, ki ima Robina. In ko fant okusi slavo, je preklet. Kot Faust, ki je dušo prodal Hudiču. Pač pravljica z argumenti. Nebeško kraljestvo, kjer so konje zamenjala vesoljska plovila. In Harry Potter, ki se loti tudi črne magije. Vestern med zvezdami. Politični triler med oblaki. In tako zelo velik film, da ga niso mogli posneti niti v šestih delih.

— iztok gartner
21.5. 2005 ob 19:58

To je eden od mojih najboljših filmov, ki sem jih videla. Zato, ker prikazuje najbolj napete trenutke med dvobojem.

— sara
21.5. 2005 ob 20:04 zvezdica

hoj! film sm vcer pogledla in je bil ql , sam sm vseen prcakovala vec od njega. 1. efekti so res super, dobis pa feeling da vcasih mal z njimi pretirava (velik velik velik lave...pa btw se dobenmu ne zdi cudn da Obi-Wanu pa Vaderju ni blo en mal "vroce" k sta se dva metra nad lavo fajtala?) 2. igra igralcev je medla in neprepricljiva, med Padme in Anakinom ni nobene iskrce 3.film ma en velik glich (Padme ne bi smela umreti pri porodu...kako se jo lahk drgac Leia spomne?!?) 4. prizor k Vader krici No No je en mal pateticen No skratka, da navm sam bad stvari nastevala> 1. preobrazba Anakina v Vaderja je lepo prikazana 2. racunalniska tehnika je (bolj al mnj) res great in se lahk primerja z najboljsimi filmi 3.film poveze nove filme s starimi (zvezda smrt, rojstvo Leie in Luka, mec k ga bo Obi-Wan dal Luku) 4.vidmo Chewbacco :) 5.razlozena je nesmrtnost jedijov skratka to sum up: film se splaca vidt, sam ne prcakovat prevec in tisti k ste bl kriticni za dolocene prizore mal zamizite btw:kolk od vas bo k prde domov gledal A New Hope? :)

— TheStranger
21.5. 2005 ob 20:26

Ta film je bomba!!! I love it! Komj sm čakala de ga grem gledat in ko sm dočakala... ne morm opisat ampak špica!

— Namarie
22.5. 2005 ob 0:37

Resnično ŠKODA, ker ni v Sloveniji nobenega digitalnega projektorja!!! Verjamem pa, da verjetno stane. Sem si ogledal film v digitalni izvedbi v Italiji in je resnično mega. Že tako odličen film pride šele v tem primeru do gledalca v vsem svojem blišču. No, malce smešne zvoke in komentarje spuščajo roboti, živali, ... tudi izgled "marsovcev" je včasih smešen, ampak zadeva je nastajala desetletja nazaj. Skratka, film je čisti užitek. Samo še DIGITALNI projektor naj Kolosej nabavi!

— marjan
22.5. 2005 ob 10:07 zvezdica

Jah to je torej zdaj dokaj dobr film mislim, da so Anikina (ki naj bi prinesel ravnovesje) Spremenili v Sitha le zato, ker naj bi bil potem bolj napet in potrt film spet ukana kapitalizma. S filmom sem zadovoljen čeprav smo našli mi kritiki nekatere napake filma ne bom kritiziral saj je bil dober!

— nils rošker
22.5. 2005 ob 11:06

k sm ga šu jst gledat je bla dvurana nabita.to sm prčakvou,ker tazga filma svet nou vidu še doug cajta. res je,da je mau grozn sam je hud.yoda je carski,pa ani tut.lucas ma tut dobr smisu za humor ker je pr nekaterih prizorih dvurana krepala ud smeha. takrt k je yoda pršou k sidiousu,pa je 2 stražarja sam ub steno vrgu.pa R2 isto.pu moje grem še enkrat u kino,pa še na dvd-ju ga um uzeu.SAGA HAS ENDED!

— mare
22.5. 2005 ob 15:36 zvezdica

Da smo si na jasnem - film mi je bil fantastičen! Samo ena stvar me bega: Je Padme ob porodu umrla ali ne? Zakaj postavljam za nekoga morda tako neumestno vprašanje (saj smo ja videli, kako so jo odpeljali, pometano s cvetjem itd...). V Epizodi VI namreč Luke vpraša sestro Leio, če se kaj spomni svoje mame in kakšna je bila. Leia pravi, da se jo zelo malo spomni, saj je bila zelo mlada, ko je umrla. Kolikor se je spomni, so le posamezne "slike, prizori". Spomni se, da je bila zelo prijazna, zelo lepa, vendar žalostna. Zdaj, če je umrla med porodom, kot se mi je v Ep. III zdelo, potem se je Leia spomni ravno toliko kot Luke - pa čeprav bi lahko upoštevali, da je "Sila z njima zelo močna" in bi se je morda lahko celo "zapomnila" v tistih nekaj minutah... a potem bi se je verjetno oba, ne? Ima kdo od oboževalcev odgovor na ta vprašanja?

— Sabina
22.5. 2005 ob 19:19 zvezdica

Tudi mene je ta zadeva z Padme in Leio malce zmotila. Mogoče pa se Leia spominja svoje krušne matere?! Prepričan sem, da je vedno, ko je pogledala Leio bila žalostna, ko se je spomnila na celotno zadevo. Spomnim pa se tudi tega, da ko sem gledal Phantom Menace in prvič videl Padme, sem si mislil, da punca res deluje tako kot jo je Luku opisala Leia...beautiful, but sad...in tako deluje v vseh treh prequelih. Razen tega me v ROTS ni prav nič zmotilo, še vedno pa je Empire Strikes Back najboljši od vseh šestih delov, takoj za njim pa je ROTS. May The Force Be With You...

— Bojan
22.5. 2005 ob 19:25

Zadnji del je SUPER :D:D:D Edino ena malenkost me moti, to pa je da Amidala umre med porodom.Ker ko sem gledala pogovor med Lukeom in Leio je Leia rekla, da se mame spomni.Ne vem, če se lahko tako majna spomni mame oz. zakaj se je Luke ne spomni, če jo je videl toliko časa kot Leia? No pa saj ni tako pomembno...usem se splača it gledat film! Verjamem, da vam ne bo žal!!!

— QueenAmidala
22.5. 2005 ob 20:27

Pozdravljeni ! Jaz sem tudi že ful časa sledil star warsu, špilal igrice in to. Ampak filma pa zanalašč nišem pogledal še nobenega.(vsaj resno gledal ne) . Pa me zanima, kako bi moral jaz gledati filme, da bi razumel zgodbo. Po vrsti, kakor so bili narjeni, ali glede na številko epizode ? prosim za odgovor ! HVALA !

— Mansion
22.5. 2005 ob 20:39

Pravilni vrstni red je: Episode I: The Phantom Menace (1999) Episode II: Attack Of The Clones (2002) Episode III: Revenge Of The Sith (2005) Episode IV: A New Hope (1977) Episode V: Empire Strikes Back (1980) Episode VI: Return Of The Jedi (1983) Svetujem pa ogled v temle vrstnem redu: IV, V, VI, I, II, III

— Bojan
22.5. 2005 ob 21:31

Mulder pa ODIN sta dobr povedala. Stranger. Glitcha ni, sej Leia misli napacno mater. Tudi ko Obiju rece You have served my father in the clone wars, tu misli svojo krusno mater, ona sama tega ne ve. Vzela sta jo Bail Organa pa njegova zenska, Leia ju ima za starsa in si vse stvari razjasni sele potem v 6. delu bolj pri koncu. Nils rošker, kake napake si pa ti nasel? A ti si kao kritik? Potem pa nam brz postrezi s kritiko. We are all eager to read it. Sabina, jz mam odgovor na tvoje vprasanje, ki je podoben tistemu, ki sem ga dal strangerki: Leia misli svojo krusno mater, Luke pa itak zivi pri stricu in teti, zato se tega ne spomne. Doh, doh doh. No, sedaj ves. Film je dost super, sam jz osebno bi dal jedijem vec moci, kot pa jo prikazujejo. Moc jedijev je odlicno prikazana v mikroserijah Clone Wars. Loved them. Pa Yoda bi mogu ownat Palpatina, ta pa mu na konc spizdit za las. Blo bi velik bl zanimiv. Obi pa isto, loh bi mal bl ownu Grievousa, ne pa, da se mu prakticno userje z blasterjem. Pa Anakina bi tut loh po 2 min sabljanja zastihov, 1 noga, 2 nogi, 1 roka, to je to, no mercy. Uni smesni vzdevki robotov pa resne pasejo v zgodbo, true. Ne vem, kaj reziserji vidijo v smesnih vzdevkih pri filmih, ki tega ne potrebujejo. Npr. Terminator 3. En kvazi humor, glavni junak pa naj bi resil svet pred roboti. V eni roki je nosil pusko, v drugi roki zlati smeh. Nekako ne pase skupaj, kajne? Ce se hocemo smejat, gremo gledat Meet the f00kerZ. Ne pa T3. Stupid.

— Maj_sm_jz
22.5. 2005 ob 21:42

Bojan ima prav, tudi jaz predlagam tak vrstni red. Tako pride Revenge of the Sith najbolj do izraza, se posebej pa njegov konec, ko vidimo malo hisko sredi puscav Tatooina ... Obi-Wana, zakritega s kapuco, bodocega skrivnostnega starca iz puscave, ko prinese malega Luka njegovemu stricu in teti in se potem brez besed odkrade stran, vedoc, da bo nekoc napocil cas, ko bo spet prisel ponj. Zahod dveh sonc ... zacetek vsega, kar poznamo ze desetletja. Ce poznas vse to od prej, dozivis konec povsem drugace, bolj custveno, kot ostali nevednezi. IV, v, VI, I, II, III <- (y).

— m
22.5. 2005 ob 21:43

Tako je.

— Maj_sm_jz
23.5. 2005 ob 11:52 zvezdica

Čakali smo nanj in prišel je. Tretji del največje sage. Odličen je. Najboljši od vseh. Anakin prestopi na temno stran Sile, da bi rešil Padme. Padme umre, ker Anakin prestopi na temno stran Sile ... Ironija. Za tiste pa, ki še niste ugotovili, zakaj Qui-Gon Jinn ne izgine ... malce pomislite! Odgovor je jasen in enostaven!

— AJ
23.5. 2005 ob 12:46 zvezdica

Zakaj ne izgine? Moja razlaga je, da Kenobi med Episode III in Episode IV pridobi določeno vedenje o Sili, katerega še noben Jedi to tedaj ni imel, zato tudi Vaderju v Episode IV reče, da če Vader umre, tudi neha obstajati, če pa Vader potolče Kenobija, pa bo postal še močnejši kot si Vader sploh lahko predstavlja. Verjetno to velja za vse Jedije, ki niso prestopili na temno stran, zato tudi Qui Gon v trenutku smrti še ne izgine. Mogoče imaš pa ti drugačno razlago? Na dan z njo...

— Bojan
23.5. 2005 ob 13:20 zvezdica

...dve in pol urni roller-coaster se je v vsej svoji slavi in sijaju končo in v popolnosti pridružil legendam Sci-Fi žanra. THE FORCE WILL BE ALWAYS...AND FOREVER...WITH US, TRUE & FAITHFULL FANS!

— Nexu
23.5. 2005 ob 14:36

Kar se nezrele osebnosti tiče, mi ti tega ne boš očital. Nisi psihiater in raje molči. Daj pojavi se v javnosti da te vidim kdo si res. "..vsak ima svoj okus.." Ti imaš najboljšega! - Trifidnebula out.

— Trifidnebula
23.5. 2005 ob 19:21

V Ameriki je Star Wars:Revenge Of The Sith ze zasluzu okol 160 mio $(-cudim se samo delno,ka film je res super in je tud prav,da napolni blagajne kuk se le da!1

— Mystified
23.5. 2005 ob 23:11

Kje so pa vsi komentarji od 16.5. naprej ??? lohko bi usaj kej uštimal, da bi bili vidni. LP

— 123
24.5. 2005 ob 10:54 zvezdica

Hvala za odgovore. Sem šla še na IMDB.com pogledat, kaj tam pravijo na Leine spomine, pa je bilo tudi več možnih razlag. - da je na primer ona v otroštvu videla kakšne slike od svoje prave mame - da ima zaradi Sile tako dober spomin od dneva rojstva (baje v seriji obstaja ena knjiga Jedi Apprentice Book, kjer Obi Wan opisuje svoje spomine, ko je bil mlajši od 6 mesecev) - da je bila Leia tista, ki je Padme pogledala, ko se je rodila, Luke pa ne (zato se je Luke ne spominja)... in podobno. Sicer pa definitivno predlagam tudi jaz vsem, ki še niso gledali filmov, da se odločijo za vrstni red: IV, V, VI, I, II, III. Ko so filmi enkrat pogledani v tem vrstnem redu, jih je treba pa vidt vsaj še enkrat tudi po redu od I-VI. En lep pozdrav vsem.

— Sabina
24.5. 2005 ob 16:21 zvezdica

Najboljša trilogija doslej! Resno :D Dobri vizualni in zvočni učinki, odlična igralska zasedba, VSE!!! :D Očitno je, da je Lukas užival pri snemanju celotnega filma in temu posvečal velik del svojega življenja. Upam, da bomo uspeli videti tudi zadnje tri episode :D Če želi kdo gledati celoten film, potem priporočam, naj najprej gleda episode 4, 5 in 6, ter šele nato prve tri. Je veliko bolj zanimivo!!! :D

— star wars
24.5. 2005 ob 16:30

Videl. Ne brat če nočeš vedet vsebine. Zgodba do neke mere rešuje situacijo. V II so ze malo pretiravali z akcijskimi sekvencami, pa naj bo. ampak tokrat so pa ... no preveč pretiravali. Moram priznati da sem kar malo razočaran nad fimom. na začetku izpade kod da gledas SPACE BALLS, pol se pa počasi popravi. No in na koncu. ob Franknštajnskih trenutkih spet dobiš ta občutek. ... Kaj pa vem, mogoče se je pa bogemu Lukasu zdel da je treba stvar narest eksplozivno pa je Wookije naredu dret se kot Tarzani. Največji utis naredi name poguba Jedijev. ko prikazujejo smr za smrtjo. ti da res občutek konca vsega. Pa počasno prehajanje v imperij... kul. Vse drugo pa je ... Ajde, naj bo. Jst dam C+, uredu ampak ne fajn. Sama ideja star wars pa definitivno rula in ob prvi priliki bom gledal še IV, V, VI.

— Martin
24.5. 2005 ob 16:59

bedno bedno bedno kr neki brez veze :) drgač najhuj ocena od 1-10 je: 10

— gsfdgh
24.5. 2005 ob 19:49

dam mu milijon + ker je the best gledal sem ga in je the best tam ko onega spremenijo v darth vadera in pol.v glavnem kul =)

— jumaju
24.5. 2005 ob 21:38

film je res hud.najbolsi od vseh vsaj kar se mene tice.glede efektow itak cist u ibr hud pa tud prehajanje anakina na temno stran sile je ful hudo prkazano.pa tko ful mi je dobr k se vid kok se anakin pa amidala prvlacta se posebi v episode ll k ona skoci na uno cudno stvar k jo on jezdi pa mu da kiss.to je took hot.sploh se mi zdi da je tale hayden christensen ful obetaven igrauc.edin me mau motijo te prevodi k sm zveu 5 let v ameriki in pol kr ne mors da nebi gledu teh prevodov slovenskih k so eni cist zgreseni in vzamejo vs car.ampak pustmo to.drugac sm vidu da tle ene lestvice delate ker je najmocnejsi jedi.jst pa mislm da je najmocnejsi jedi anakin skywalker oz darth vader.to pa zato ker je on edini k je premagu oz ubil saddiousa.sta poskusala yoda pa un tadrug jedi nevem kako mu je ze ime un crnc pa pol je tud luke skywalker poskusu pa mu ni ratal.edin vaderju je.to je men tud en ful hud moment k on s5 nazaj preide na dobro stran v episode Vl.mislm da mu to da posebno moc da loh pol unga dol v un generator fukne.hehe ok sam pac nazalost tud sam umre.kaj morm men je darth vader se zmer najbl hud lik;)itak je pa tud anakin the chosen one.folk a si predstavlate da bi sou yoda na temno stran.hehe pol jih pa nebi noben premagu;)pa kok je hudo R2D2 ful se dobr bori s tistimi svojimi nasprotniki.cist hudo;)ok zdj bom pa nehu morit vi se pa kr skregite ker je the most powerful jedi.i say anakin surpasses all of them;

— skywalker
25.5. 2005 ob 8:30 zvezdica

Včeraj še enkrat gledal film...zdi se mi še boljši kot prvič! Na začetku sem celo ob eni sceni pristajanja v spodnjem delu slike opazil Millennium Falcona. Ja, to je Lucas! Nekaterim se zdijo ene stvari prepočasne, drugim pa prehitre, moje mnenje pa je, da je celotna dinamika filma POPOLNA. Celo ljubezenske scene so ZELO smiselne. Kar pa se tiče Leie in Padme pa takole: s kolegom (ki se določene stvari ZELO spozna, med drugim je tudi egiptolog!) s katerim sva včeraj gledala film, sva debatirala o zadevi in mi je razložil, da imajo ženske lahko te podobe že, ko so še v maternici, ker so čustveno bolj občutljive, zato Luke tudi nima spomina na Padme, kot Leiea. Pa še beseda o prevodu na koncu filma...spomin izbrišejo samo PROTOKOL DROIDU, to je C3PO, R2 D2 je ASTRODROID, njemu spomina ne izbrišejo, naši vrli prevajalci pa so prevedli, da naj droidom izbrišejo spomin! TEPCI! Moja teorija pa je, da Bail Organa kasneje Artooja preprogramira, saj že danes vemo kako gredo te zadeve. May The Force Be With You, Always.

— Bojan
25.5. 2005 ob 13:10

jah film je bil bomba zlo dobr! Fajn mi je blo, ker nakoncu ne zmaga prjazna stran sile, če bi se to zgodilo bi bil film brez veze dobri boji so le to mi ni všeč, ker je mal preveč lave drgač je pa film najhujši! :)

— Ubabula
25.5. 2005 ob 17:45

Najboljša saga vseh časov. Sam redno spremljam star wars in o njej vem vse! Naj naj!

— Vid
25.5. 2005 ob 18:07

TA FILM JE RES BEDN! ŠKODA KEŠA ZA TA FILM K JE TOK DOLGOČASN DA RES NI!!!

— kr en
26.5. 2005 ob 9:29 zvezdica

Ata Lukas je uspel sestaviti/pokrpati še (upam da) zadnji film vojne zvezd tako da je prehod v naslednji (prvi) film dokaj verjeten in prebavljiv. Ne bi se spuščal v precej šibkih točk ki jih ima tokratni del. Fantje iz oddelka specialnih efektov so se naravnost razživeli in s te strani je film popoln. Ampak igralci, ojoj ojoj. Prosim vas, odpustite jih vse in nadomestite z digitalnimi kopijami ki premorejo 200% več življenja od pravih ljudi. Anakina bi bolje zaigral celo leseni Ostržek in to še preden mu vila vdihne življenje v lesene ude. Hvala bogu da je konec sage.

— matej
26.5. 2005 ob 14:26 zvezdica

Upam, da bo tale film res tako dober kot vsi pričakujete. Kajti prva dva dela nove sage nista bila ne vem kaj - bila sta eno veliko razočaranje, za tega bomo pa še videli.

— neznanec
26.5. 2005 ob 16:37 zvezdica

Včeraj sem si vzel čas in si ogledal 3 del te fenomenalne sage. Film je bil fenomenalen. Celotna zgodba se zaključi in sedaj končno vemo kako se je naš dragi Anakin preobrazil v Darth Vaderja. Moja osebna nota je samo ta da se mi ubogi Anakin smili. Ok par stvari je bilo malo neskladnih. Recimo čudna usoda Padme in seveda nekaj spremenjenih detailov (predvsem na oklepu darth vaderja). Ampak vsekakor vredno pogleda.

— Dejan
27.5. 2005 ob 1:13 zvezdica

kar se tiče te zadeve glede Leie in njene matere, ona se je spomni s pomočjo Sile. Force-sensitive otroci v SW vesolju imajo veliko razvitih telepatskih sposobnosti, med katerim je tudi ta da Lei spomin seže vse do samega rojstva. Tisti njun ta prvi in zadnji pogled ob rojstvu se ji je vtisnil v spomin, in kot je nekdo prej omenil punčke so veliko bolj navezane na matere kakor fantje - kar tudi razloži zakaj se je Luke ne spominja v Ep. VI. In to je to, nobenega plot hola ni. Vse lepo štima.

— Daniel
27.5. 2005 ob 11:42 zvezdica

Tretja epizoda je res odličen film. Dobra zgodba in dobi efekti. Film tud idealno povezuje obe trilogiji, kar pa je prav gotovo težko blo naredit, saj je vmes blo 20 let velikih tehnoloških razvojev (od kamere pa do načina oblačenja). Odlično pa je tud prikazano razmerje moči med glavnimi junaki. Naprimer boj med Vaderom in Kenobiem v katerem je Obi-wan očitno šibkješi, a zmaga po taktiki in izkušnjah. Za tiste ki mislijo, da je Windu z lahkoto premagal Sidiousa naj pomislijo, da se je Sith lord spopadel s štirimi jedi masterji (ki so vsi bili člani jedi koncila) in tri premagal. Tukaj pa je še spopad med Dookujem in Ani-jem kateri pokaže Ani-jev napredek iz Ep 2. Vglavnem res super film.

— luka
27.5. 2005 ob 13:59 zvezdica

Mogoče je bilo premalo pozornosti posvečeno sceni z Darth Tyrannusom/Dookujem in "ugrabljenim" Palpatinom. Sem si obetal malo težji fajt, saj Dooku edini poleg Siddiousa obvlada usmerjanje temne sile (strele). Anakin relativno zlahka opravi z njim. To mi ne gre v račun, ker je Dooku Sithovski lord in precej bolj umirjen in izkušen kot Anakin, ki še ni v sožitju s seboj (ne ve kaj bi rad). Evo Dooku takoj onesposobi Kenobija, medtem ko Kenobi vseeno premaga Anakina?!?! AMpak vseeno, dvoboji z lightsabri rulajo v tem filmu!!

— skylax
27.5. 2005 ob 17:53 zvezdica

Zgodba se krasno zakljuci oz. sovpada s IV delom, samo to se ne more biti samoposebi zadostno za odlicne kritike filma. Predvsem me moti Anikinov karakter, kjer nej bi biu jedaj of the jedaj by the force in po drugi strani je navaden pubertetnik, ki se zelo in prevec enostavno da povleci na dark side. Mogoce je tudi narobe in moti to, da vsi to pricakujemo ... Motila me je tudi zacetna bitka - kr mal prevec plehko. Special efekti so dobri, sam bi tezko govoril, da so v katerem koli elementu prehiteli episode II. Menim, da to se zdalec ni najboljsi del. Je zelo dobra povezava dveh trilogij in funkcijonira samo v kontekstu celotne sestologije, kar je pa vrjetno tudi biu njegov namen. Hvala Gearge za SW. May the Force be with you.

— Djuro
28.5. 2005 ob 19:10

nevem kak lahko taki bedasti film sploh kdo gleda. samo neko strelanje pa neki bedaki letajo gor pa dol. v dveh urah se ne zgodi cisto nic pametnega

— znalci
28.5. 2005 ob 19:16

film je ena velika žalost. pa ne zaradi tega, ker na koncu na pol od mrtvih vstane darth vader, ampak zato, ker se je na stara leta Lucasu zmešalo. Resno. Kakšen zmazek je naredil z zadnjimi tremi deli vojne zvezd! Prvi del je bil dril za neumneže. Nobene vsebine, leseni igralci in Samuel Jackson, ki misli, da je boga potegnil za jajca, ker lahko izreče stavek "May the force be with you". Drugi del, ki se prelevi v limonado, kjer vzdihuje Natalie Portman kot kakšna Esmeralda in kjer Lucas krade scene iz moje pesmi, moje sanje. Tretji del, višek natega, kjer se vsa akcija zgodi v petih minutah, ostalih sto in več pa je porabljenih zato, da Lukas kaže mišice ILM-ja in da se potegne še malo več denarja iz tako ali tako mrtvega konja. Vsi seveda masturbirajo na sliko in sploh ne vidijo, da se je franšiza izrodila in da to ni več vojna zvezd, ampak en velik beverly hills v vesolju, kjer so brandona in ostale igralce nadomestili anakin in njegova banda. Če se imate radi, potem karto raje zinvestirajte v Propad. In pustite crkovino pri miru.

— cookie
29.5. 2005 ob 18:24 zvezdica

Novo upanje! Zaradi velikega uspeha tretjega dela "Vojne zvezd: Maščevanje Sitha", se je režiser George Lucas odločil, da bo posnel nadaljevanje - "Vojna zvezd: Epizoda 0." Čeprav je 61. letni režiser dejal, da je Maščevanje Sitha sklepni in zadnji del, si je zaradi velikega uspeha in dobrega odziva gledalcev že na začetku predvajanj po kinematografih premislil. Lucas že razvija novo zgodbo, ki bi se naj dogajala pred "Grozečo prikaznijo" iz prvega dela te sage. V filmu naj bi zaigrali popolnoma novi igralci in liki, razen mojstra Yoda, ki naj bi bil tudi glavni junak. ... Tako tako. Natancno to, kar sem dejal. Saga se bo nadaljevala. Govoril pa sem vam tudi o tem: Glede delov 10, 11 in 12 pa je George Lucas izjavil, da jih nikakor ne namerava posneti in da bo realizacijo le teh pustil svojim naslednikom, čez kakih 25 ali 30 let. Povedal je tudi, da bodo epizode 10 do 12 posneli šele takrat, ko njega že dolgo ne bo več. ... Prihodnost Vojne Zvezd je svetla. Resda bi ti novi deli lahko bili boljsi kot so, se strinjam, vendar so vseeno vredu, tako da se, tako kot mnogi, veselim te novice s strani Georga Lucasa. Sila bode z nami. Vedno.

— Maj_sm_jz
30.5. 2005 ob 15:28

Supr so tud igre Star Wars:Knights of the old republic & Star Wars:Knights of the old republic 2!,ka majo ful dobr zgradbo in fuul hudo zgodbo!11!

— Mystified
30.5. 2005 ob 15:36

toti film je brezvezen

— bedarija
30.5. 2005 ob 19:18

Brezvezen film? Tako kot ti, ja!

— Vader
31.5. 2005 ob 16:45

Naslov bi moral biti Mascevanje Shita. Film je super, ce ste stari od 8-15 let.

— buco
2.6. 2005 ob 14:17

A swedish newspaper wrote last week that Lucas had decided to make episode seven. However this one was going to take place about 100 years before a new hope and Yoda would be the main character. Upajmo...

— hattrick
3.6. 2005 ob 9:14 zvezdica

Že sto let čakam na ta film. In sedaj, ko sem ga dočakala... bomba!!!Ti filmi se skoraj lahko kosajo z lotr-om in to je največja pohvala kar jo lahko slišite (od mene). Zelo si želim, da bi na novo posneli tudi četrti, peti in šesti film, a ga najbrž ne bodo. Anakinova preobrazba me je popolnoma šokirala, čeprav sem že v naprej vedela kaj se bo zgodilo. Še posebaj šokanten je bil tisti del, ko Anakin s svojimi kloni pobije vse jedije v templju. Vse. Do zadnjega. Tudi otroke. Na tistem delu sem jokala. Pa tudi še na kakšnem drugem. Ne morem verjeti, da je mali, nedolžni Anakin postal zloglasni Darth Vader. Še vedno ne dojamem da je to mogoče. Na koncu lll dela je bil anakin ob vse. - Padme je umrla, on je postal zloben in iznakažen. Vojna zvezd bo ostala legenda. Vedno.

— Linn
3.6. 2005 ob 15:21

Zakaj velik folka zeli,da bi se posnel deli(na novo) IV,V in VI,ko pa so bili odlocilni za I,II in seveda III-men so vsi deli beyond super in jih ne bi spreminju-NIKOLI!Sup er je to,ka bo mogoc res se en del Star Wars-a in ta bo pa predhodnik epizod I,II in III!

— Mystified
3.6. 2005 ob 21:50 zvezdica

Komaj sem čakala ta film in splačalo se je! Film je bil fantastičen. Z dobro zgobo, spektakularnimi boji z svetlobnimi meči. V njem si jokal trepetal, se na trenutke nasmejal skratka THE BEST! Star Wars so mi bili že od nekdaj všeč! Najboljši so mi modre misli, ki jih Yoda spretno uporablja v vseh epizodah Star War-sov. Iz njih se marsikaj navčiš, ki ti pomagajo pomagajo skozi današnje življenje. Star Wars-i so legenda in tako bodo tudi ostali mi pa jih bomo pokazali našim prednikom. Ali kdo ve zakaj jih niso nikoli predvajali v SLO na TV? Kajti na Hrvaškem in drugt po svetu so pokazali vse dele preden je prišel v kine. May the Force be with you! :)

— Jedi girl
4.6. 2005 ob 7:44

to je najboljsi filem

— dušan kržišnik
4.6. 2005 ob 7:49

bedarija total na

— dušan kržišnik
4.6. 2005 ob 12:01 zvezdica

Jedi girl, da jih bomo pokazali predhodnikom? Morda si mislila zanamcem;) Par dni nazaj sem si prebral zgodbo epizod 7, 8 in 9. Upam, da tega ne bom obzaloval, ker sedaj ze vem, kaj se bo zgodilo, odvisno pa je, kolko se bo ta zgodba ta leta se spremenila. Je dokaj zanimva, ceprav itak ko fan prebere zgodbo, bi rad tudi sam kaj dodal ali izpremenil. Tako to je. Mislite, da je se kak od filmov tu na kolosejevi strani dobil tako veliko komentarjev kot tale?

— Maj_sm_jz
4.6. 2005 ob 18:13

Men je film the best of the best. Vse mi je zakon, res. Tud tist Anakinov prehod na Dark Side mi je zlo všeč. Čeprav sem tko kot nekateri moji prijatelji, mnenja, da bi bil ROTS v nekaterih delih lahko bolj krut. Naprimer tist del Yoda vs. Sidious bi res bil laka bolj krut glede na to kok sta oba močna v Force-u. Če vas kej zanima, izdelujem slovensko fan Star Wars stran SW SLO. Ko bo izdelana bo verjetno prestavljena na domeno starwars.si, trenutno pa jo najdete na htttp://www.lesi.no- ip.com/SWSLO/home.ht ml. Zadnje čase res nekaj ne dela, saj je treba updejtat strežnik, tko d se ne jezit, če vam bo kdaj napisal d ni dosegljiva. Dolg se nalaga, kr ma že kr dost velko database, pa še background picture je zlo težavna. Anyway, oglaste se na forum pa se lahka tud pomenmo še o drugih filmih, če pa ste zainteresirani pa lahko tudi pomagate pri izdelavi strani. Lep pozdrav, SITH-LORD

— SITH-LORD
5.6. 2005 ob 16:21

A se ta film sploh splača gledt!?

— joda
5.6. 2005 ob 16:32

Še žal ti bo, če ga ne boš šel gledat.

— imperator
5.6. 2005 ob 21:01 zvezdica

Film res dobr, ampak predvsem zaradi vizualnih efektov. Zdeu se mi je pa mal cudn tist del k clovk odseka anakinu nogi pa roko pol se pa se zazge in prezvi. Je pa res kjut tale anakin ampak sele tkrt k postane hudobn Folk lepo se mejte!!!

— nav
6.6. 2005 ob 12:01 zvezdica

Ej, to je super stvar glede tega web pagea. Sm ze sov preverit link, ampak trenutno ti ne dela. Sporoci, ko bo delovalo, da se takoj oglasim gor. Ce ne bo slo drugace, mi pa mejlaj. Good luck. Mimogrede, Lucas je povedal lestvico najboljsih mecevalcev v casu Mascevanja Sitha po njegovem mnenju: 1. Darth Sidious 2. Yoda 3. Obi-Wan 4. Mace Windu 5. Anakin 6. Count Dooku 7. Plo Koon 8. General Grievous. Vcasih se je malce tezko strinjati z njim, vendar recimo, da ima on tako vizijo. Have fun. ^^ SW forever.

— Maj_sm_jz
6.6. 2005 ob 16:39

ta film je najbl carski od ush! :)

— gangsterrr_
7.6. 2005 ob 9:09 zvezdica

Na kratko: film me je razočaral, preobilje sicer odličnih posebnih učinkih, vendar vse skupaj brez posebne organizacije, v bistvu sploh ne veš, kdo koga preganja, ena sama zmešnjava. Lucas ne zna usmerjati igralcev, tako begajo naokrog, kot izgubljena praseta, eno samo razvlečeno mečevanje brez posebnega smisla. Dialogi so me uspavali, brez kančka duhovitosti, vse skupaj brez pravega zagona in inteligence, kot bi scenarij pisal kakšen senilnež brez domišljije. Anakin prestopi na temno stran, ker je se mu je nekaj slabega sanjalo (žena bo umrla na porodu), prav banalno in za lase privlečeno, kot bi se meni nekaj grdega sanjalo in bi jutri prestopil v al Kaido, da se ne bi moji ubogi ženički kaj zgodilo. Palpatin ga seveda nategne, revček Anakin postane invalid brez nog, prav ti bodi, kaj pa rineš na hudičev teritorij (kar privoščil sem mu tisto cvrenje, scvrl se je kot svež čevapčič, he he), njegova žena Padme pa seveda umre tako ali tako (le kateri bimbo je pisal scenarij?), na srečo sem imel tokrat čepke v ušesih, da nisem slišal mlasketanja ljubiteljev kokic in coca cole. ocena 6/10.

— Nakladač
9.6. 2005 ob 20:10

gdor bo reku d je ta film bedn pa d ga ne bo prej gledu ga bom lastnoročno zadavla! Tisti k to govorite ste navadne posrane budale.to je bolši film k vsi gospodarji skupi...da ne govorimo o Anakinu...kok je to lep človk...kaj bi mu delala...

— gospa Christensen
10.6. 2005 ob 13:54

kr en film me nje blo skoda jurija dt za to sranje drugi deli so bili velik bolsi!

— -- Crazy Rider --
11.6. 2005 ob 15:39

let the force be with you

— anakin
11.6. 2005 ob 18:16

Ta filem je prav zakon najboljši do zdaj izmed vseh. maythe force be with us

— ranma
12.6. 2005 ob 20:37 zvezdica

Od ogleda 1. SW filma v kinu Siski pa do danesnjega zadnjega dela v Koloseju se je zelo veliko spremenilo v moji glavi ( malo je zrasla, ce ne drugega), vendar mi je cela stvar ze vedno zelo vsec. Konec koncev to je samo film ... ce jemljete kot kaj vec boste malo razocarani. Priporocam ogled.

— Misko Zenfar
13.6. 2005 ob 3:59

Kot kaze debata na temle mini forumu ne bo nikdar zamrla, vse do zacetka kake nove Star Wars zadeve :) Very good. SW>all ^^

— Maj_sm_jz
13.6. 2005 ob 10:47 zvezdica

Resnično za vse SF fan-e. Čista uživancija računalniške obdelave. Za vse tiste, ki smo že pred destletji gledali prve Vojne zvezd, je tole res pravo razkošje efektov. Fajn je tudi, da ni preveč hud in ga tudi kak malo starejši otrok (še ne najstnik) lahko pogleda. Naš devetletnik je bil povsem očaran.

— Mateja
13.6. 2005 ob 10:57

Am,vojna zvezd.A nista že ti besedi mistični v povezavi?Gledam film,postajam živčen,ker vsake toliko časa zazvoni telefon...ali pa kaka druga motnja iz okolice..!Finale...d aleč je že kar sem gledal trilogije...tam nekje na sredi filma pa čeljust dol.a to je to...sej res...ja,zdej je vse jasn.Konec filma...grem ven.zadovoljen..m.Ka j?!A da bo še četrti film snemal???JUPI

— Andromeda
14.6. 2005 ob 17:19

no js sm pa od teh star wars gledala samo en delčk enga filma, in mij biu kr ql, sam je zj problem, k ne kapiram kako si sledijo tj deli. sj je to sam šest filmou, k so dolgi največ tri ure an? ker men je en pravu, da je meu en kup delov, k jih je poj gledou tri mesce! tko skor usak dan. zj ne vem...a je to možn?? no ja res me fuuul zanima, ker bi rada gledala use dele, sam če jh je pa tolk za tri mesce...mal prehudo. razn če so poj kšni filmi kao mal okrajšani, tko kokr povzetk. k pa je s tem cifrm? a grejo kao 4-5-6 pa 1-2-3? prosm pomagite! tnx p.s. ne se jezit k sm taka nepoznavalka, usi pc ne morjo vedt usega :)

— bincka
15.6. 2005 ob 17:50 zvezdica

Tako je, bincka, oglej si jih v tem vrstnem redu. In to podrobno, skusaj ujet vsak detalj, tako ti bodo v novih filmih stvari bolj jasne. Potem pa z nami upaj, da nekoc posnamejo se kak nadaljni del. gG ^^

— Maj_sm_jz
15.6. 2005 ob 18:31

Z dvema besedama: COOL FILM!

— kokica93an
15.6. 2005 ob 19:49

To je naj film.

— Alen Peric
18.6. 2005 ob 16:08 zvezdica

Pred kamero vsak zgleda boljse kot v resnici. Hayden je tudi kake pol leta kvihtal, da je dobil malo profila. Ko pa ga vidis v domacih oblekah, je se dokaj otrok. Kaj so hudi tipi? Em, to bos pa nemara res ti najbolje vedela, nekam cudno bi bilo, da bi matej o tem vedel vec. Matej: mal se nakvihtej, dones itak vse na to padajo - primerjava zgoraj brez pa to je zdej v modi. Aja, pa mal dnara nagrab pa si IN. Join the dark side. Ignore the politics.

— Maj_sm_jz
18.6. 2005 ob 16:14 zvezdica

Zmer bojo obstajal ljudje, k znajo sam kritizirat, k majo presodke, k filma ne vidjo in ga ze kritizirajo. Tak je njihov nacin zivljenja. Naj bo tvoj nacin tak, da te no ne razburja. Vazno je, kar si mislis ti.

— Maj_sm_jz
21.6. 2005 ob 16:04 zvezdica

Prva (posneta) trilogija je legenda, tole drugo je pa povozil vlak sindroma "specijalni efekti pred zgodbo". Sprijaznimo se, liki so v (I., II., III.) toliko dodelani, kot smo si jih že sami prej v glavi dodelali. Nobenega razvoja likov, premalo obratov v zgodbi, vse kar se je naredilo je bilo že pričakovano. Zato tudi hladen odziv pri prvih dveh. Vendar tretji vseeno lepo sklene most med prvo in drugo (kar se celote tiče) in to se izplača pogledati. Lucas hvala za lepo doživetje in Williams, kapo dol.

— Darth Omnibus
21.6. 2005 ob 17:09 zvezdica

Folk, relax. Kdo pravi, da bo to zadnji film? Cez kako leto, morda dve pridejo ven TV serije Vojne Zvezd, kakor je to omenil ze Wiking. Ce bodo uspesne, bo Lucas posnel tudi VII, VIII in IX. Skripte za doticne epizode ima ze napisane, vendar pa se bodo tekom casa se dosti spreminjale. Je pa res, da do 2010 verjetno ne bo ne duha ne sluha o teh filmih, saj je na Lucasovem sporedu najprej Indiana Jones 4, ki bo tudi zagotovo vreden ogleda. In tudi to se ni vse. Ce se Lucasu slucajno ne bo dalo snemati teh dodatnih treh delov, bo to delo prepustil ze izbranim reziserjem (Cameron, Ridley Scott, David Fincher), ki so ze privolili v to. Skripte in scenarij so ze napisani, uganka je le se reziser. Torej, kdaj gremo po karte? Cetrtek zjutraj? Je kdo za petek? ^^

— Maj_sm_jz
22.6. 2005 ob 19:06

No ja. hm. kaj pa vem. ti že ne morš vedt kašn je Hayden v ´domačih cunjah`... ah ja. pa jz tud ne...na žalost:(...ampak prov briga me kok cajta je kvihtov, kašn je duma, pa kašnga ga je kamera nrdila...še zmeri je DELEČ NAJBL SRČKAN igralc iz zadnjih let...jah matej res ne more vedt kdo je lep kdo pa ne..hm ampak bi se lohk mal pozanimu kdo je babam ušeč (razn če ni usmerjen km drugm.) no ja ...hm pa še nakej ljubi moj, hayden ne more u resnici kej dost drgač zgeldat k otrok ker če bi zgledu kot brad pitt (na primer) bi mogl bit neki hudo narobe z njim(al preveč puši od 3 leta naprej al pa 24/7 visi usolariju(nebi rekla)) ker je SW začel snemat ko je bil še ne star 18. HALO?! DARK SIDE RULZ!

— dekle, ki govori mateju
23.6. 2005 ob 16:09 zvezdica

LP to everyone. Dekle. Ti ja. Nimam kaj za dodat. Lepo, da si SW fan, nekej pa le mava skupnega. Lihkar sem izbrskov tole: Are the rumours true? Will you be making Star Wars Episode 7 - 9? George Lucas: Yes, absolutely 100% correct. Shadow will be in charge of all aspects of making the sequel trilogy. The fact that the prequels have been so successful proves that the full genius of Shadow should be unleashed without any interference from me. I expect the sequels to be the best of the best. Shadow knows more about Star Wars and pleasing the fans than anybody else on the planet, including me. Kr boljs vole ratas, k kej tacga preberes. Have fun.

— Maj_sm_jz
23.6. 2005 ob 16:10

When do you think Shadow will be making Episodes 7 to 9? Shadow will be bringing Episode 7 to life by 2015. It just depends on his schedule.

— Maj_sm_jz
23.6. 2005 ob 16:55

George Lucas: It‘s difficult to see this in Revenge of the Sith, but Padme makes a Force connection with Leia at the end of the film. It‘s brief but it happens. Luke never made this kind of connection to Padme. I can‘t explain why exactly. To keep from contradicting the old films, I needed for Padme to make a special bond with Leia. | Who would win in a duel Obi-Wan or Mace Windu? George Lucas: Tough question. Really tough. Windu is a great warrior. One of the best the galaxy has ever seen, but Obi-Wan has a kind of toughness that is hard to put into words. I think that Obi-Wan would be able to defeat Windu, but it would be an extremely moving duel for both characters.

— Maj_sm_jz
23.6. 2005 ob 17:48

Pi**a totalno nor muvi sam nažalost pusti na koncu nepojasnene stvari. morale bi biti še risanke kot so bile CLONE WARS. Lepa povezava 2ga pa 3ga dela

— Vajper
24.6. 2005 ob 17:51

MEGA SUPER ULTRA NOR FILM

— ANNONIME
24.6. 2005 ob 22:11 zvezdica

Vse se je začelo ko sva s prijateljico šli v kolosej gledat ROTS, nobena od naju prej ni poznala zgodbe SW al pa gledala filmov, tako da sva si šli to pravzaprav ogledat "na blef"... In bili navdušeni. :) Nato sva si ogledali še ostale filme (razen I. epizode, še pride na vrsto :) ) in lahko rečm da so eni izmed najboljših ever. Ker sem se nad Star wars navdušila šele pred kratkim, upam da mi boste tisti ki ste feni že doug znal odgovorit na tale vprašanja: 1. V VI. delu Darth Vader ko umre kar izpuhti - zlije se s silo - ne vem, ampak ali se naj ne bi to zgodilo samo z Jediji (Darth Vader pa to ni več), ali pa ga morda reši to, da na koncu spet postane dober? 2.Če R2 v III. epizodi niso izbrisal spomina, zakaj potem Luku v naslednjem delu ne pove, da je nekoč služil Anakinu? 3. Kje je Luke dobil svoj light saber če je poleg Yoda edini jedi... A ga je dau pač narest nekomu ki izdeluje orožja? 4. Kako sploh nastane light saber? Ga to vsak jedi - oziroma padawan izdela zase? Tale vprašanja se pa ne nanašajo več prav na filme, samo vseeno: -A ste gledal "popravljeno" verzijo epizod IV,V in V? Meni ni bilo jasno, kako lahko v V. epizodi na koncu mrtvega Anakina igra Hayden Christensen, ko pa je bil ta del posnet toliko časa nazaj, dokler nisem na internetu izbrskala, da so to pač popravili... -A obstaja slovenski fan club star wars? -A ma kdo light saber (repliko) in kakšen je, ker sem gledala različne ponudbe in bi rada še dodatno mnenje al pa nasvet... To bo zaenkrat use... :D

— Ewa
27.6. 2005 ob 1:20 zvezdica

Kul. Kr zmer vec folka ma rado Vojno zvezd. Torej vprasanja ... in odgovori: 1. V VI. delu Darth Vader ko umre kar izpuhti - zlije se s silo - ne vem, ampak ali se naj ne bi to zgodilo samo z Jediji (Darth Vader pa to ni več), ali pa ga morda reši to, da na koncu spet postane dober? ODG: Da, Vader postane dober in si tik pred smrtjo ocisti duso, zato je lahko se nekaj desetletij viden v obliki energije. Podobno stori Obi-Wan-ce gledas podrobno, ga Vader sploh ne ubije. 2.Če R2 v III. epizodi niso izbrisal spomina, zakaj potem Luku v naslednjem delu ne pove, da je nekoč služil Anakinu? ODG: Spomin naj bi izbrisali obema, ceprav Bail Organa omeni le protocol droida. Ko si pogledam film se kdaj, bom bolj pozoren na zadnji izust Baila. 3. Kje je Luke dobil svoj light saber če je poleg Yoda edini jedi... A ga je dau pač narest nekomu ki izdeluje orožja? ODG: Zaromeci se ne izdelujejo masivno v tovarnah za tekocimi trakovi (razen igracke za mlajso populacijo), vsak Jedi si ga izdela sam. O njegovi sestavi vem bolj malo, vsebuje nek kristal, ki poleg vsega daje mecu tudi barvo, za jedija modro ali zeleno(izjema Windu), za Sithe strogo rdeco. Luke dobi zaromec od Obi-Wana, le ta pa ga je pobral s tal Anakinu, potem ko ga je oplazil z zaromecem prek obeh nog in edine neprosteticne roke. Tu sem odgovoril tudi na naslednje vprasanje, vec mi trenutno ne pade na pamet, saj je tud ura ze hmal pol dveh. 4. Kako sploh nastane light saber? Ga to vsak jedi - oziroma padawan izdela zase? Tale vprašanja se pa ne nanašajo več prav na filme, samo vseeno: -A ste gledal "popravljeno" verzijo epizod IV,V in V? ODG: Da.| Meni ni bilo jasno, kako lahko v V. epizodi na koncu mrtvega Anakina igra Hayden Christensen, ko pa je bil ta del posnet toliko časa nazaj, dokler nisem na internetu izbrskala, da so to pač popravili... ODG: Evreka! | -A obstaja slovenski fan club star wars? ODG: SLO SW webpage naj bi bila v obdelavi, malo si preberita ostale replike tu, nekdo je izjavil, da jo pripravlja.| -A ma kdo light saber (repliko) in kakšen je, ker sem gledala različne ponudbe in bi rada še dodatno mnenje al pa nasvet... ODG: Replik se zaenkrat ne da dobiti, mogoce kdaj v prihodnosti. Saj ne, da bi si katero strastno zelel.| To bo zaenkrat use...ODG: Tudi z moje strani. Lahko noc.| :D ODG: °L°)

— Maj_sm_jz
28.6. 2005 ob 10:09 zvezdica

V VI delu Vader ne izpuhti; umre zaradi poškodb. Na koncu VI dela uporabijo Haydnovo podobo zato, ker je bil Anakin v tej podobi na dobri strani. Nekdo se je spraševal, zakaj Amidala umre. To je delo Palpatina (da bi Anakina še bolj zafrustriral, ...)

— Imperator
30.6. 2005 ob 14:19

Amidalina smrt ni delo Palpatina. To je povedal Lucas. Umre pri porodu. Maybe it is the will of the force. ^^

— Maj_sm_jz
30.6. 2005 ob 15:52

doma imam kar nekaj izvodov vojne zvezd, vendar se mi zdi da je vsak film boljši. ta film pa preseže pričakovanja. film je res THE BEST!!! to mi je povedal bratranec in meni je zelo žal da si filma še nisem ogledala. obljubim pa da pridrvim v kolosej ob prvi priliki in si ga ogledam!!! se vidmo v koloseju!

— TAJČI
30.6. 2005 ob 19:54

Ta film mi je res bil best.Tolk akcije in napetosti.Res je bil kul.MAY THE FORCE BE WITH YOU

— star wars
1.7. 2005 ob 11:54

Če grem še bolj v detajle... Vader umre zato, ker mu je Luke snel čelado. Še v zadnjem dialogu med njima to potrdi...

— Darth Omnibus
1.7. 2005 ob 12:10

Vader umre zato, ker mu Luke sname masko.

— Darth Omnibus
1.7. 2005 ob 17:55 zvezdica

Ne. Vader ne umre zato, ker mu Luke sname masko. Dialog gre priblizno tako: Help me take this mask off. -But you'll die! -Nothing can stop that now. Se pravi, da bi umrl tako ali tako, z masko ali brez. Je pa res, da je snetje maske smrt pospesilo, vendar Vader to vseeno reskira, saj si zeli videti sina z lastnimi ocmi, ceprav bo zaradi tega zivel nekaj minut manj. Zadane rane so bile smrtne. Tega se je zavedal ze pred dialogom. Lp ^^

— Maj_sm_jz
2.7. 2005 ob 11:42 zvezdica

Nad tretjim delom sem bil zelo razočaran, saj ni bil niti približno tisto, kar so napovedovali. Premalo Dartha Vaderja, premalo glasbe, ki spremlja njegovo pojavljanje in mnogo preveč računalniških trikov, ki niso bili nič kaj življenski. Industrial light and magic je tokrat padla na izpitu, Lukas pa si naj pogleda začetni del filma Reševanje vojaka Ryana, da bo videl, kaj je to akcija, kjer teče kri in je dogajanje posneto tako, kot bi se ti dogajajo v dnevni sobi. Film je takšen, kot bi gledal kakšno risanko, vzrok, da je Anakin postal Vader pa je tipično slovenski - niso mu dali dihati oz. zavidali so mu njegovo moč in je revež pač šel tja, kjer so mu ponudili izpolnitev njegovih sanj!

— Razočaran
4.7. 2005 ob 18:22 zvezdica

Čeprav sem bila sprva oster nasprotnik Vojne zvezd, moj velecenjeni brat me je kar 3 leta nagovarjal naj ze enkrat pogledam staro trilogijo, pa sem letos le nasla en teden casa, ko enostavno nisem imela nic pametnega za pocet, pa sem si koncno sposodila te "starwarse". Morebiti je bilo za pričakovati (saj sem zvest pristaš Gospodarja prstanov, tako filma kot knjige), da me bodo Vojne zvezd dobesedno posrkale s svojim magnetizmom. V stirih dneh sem pogledala vse dele skoraj dvakrat in od takrat dalje sem zavezana Vojni zvezd. Gre za vse v enem paketu, najbolj me je fasciniralo to, da gre v bistvu za tragedijo Anakina Skywalkerja. Vojna zvezda ni samo se ne film, je nekaj magicnega, popolnega, nov svet v nekem drugacnem, epskem casu, kjer se zacuti plemenitost, cast in usodnost. Po nekaksnem podobnem principu je narejen tudi Gospodar prstan- vsa tista magija, skrivnostnost, občutek neke višje večnosti- čeprav seveda na nekoliko drugačen način, je pa tisto kar postavi Vojno zvezd v top thirty lestvico vseh filmov ravno dejstvo, da ne gre za "črno-bel, dober-slab" način razmišljanja, temveč prikaže tudi vse tiste sive odtenke vmes (z razliko od Gospodarja prstanov), ravno zaradi tega bo sestologija za vedno ohranila aktualnost. No, pa treba je priznati, da brez naravnost ocarljivega Christensena Anakin le ne bi bil taklo zanimiv :). Lucas, vsekakor izvrstna igralska izbira.

— The Judge
12.7. 2005 ob 13:31

Ta film mi je še kar všeč.Gledala sem še druge dele tega nadaljevanja,ampak ta je najboljši!Fsm,ajde.

— Ursy
12.7. 2005 ob 21:09 zvezdica

moje mnenje o filmu je zelo pozitivno! vsebina,igralci in posebni učinki so zelo v redu! predlagam filem za najvišjo možno oceno:) maščevanje sitha je najboljši filem v celotni sagi!

— didi
12.7. 2005 ob 21:16

filem je zakon!1 MAY THE FORCE BE WITH YOU:)

— didi
21.7. 2005 ob 14:34

George Lucas: Shadow has told me that James Cameron will direct Episode 7. The directors for Episode 8 and 9 will be chosen by the fans. This is a brilliant move by Shadow. Of course, everything he does and says is genius. I’m very thankful to have Shadow in my life. It just keeps getting better and better.

— Maj_sm_jz
29.7. 2005 ob 16:44

Vas film je zelo dobr se posebno na koncu ko Lukea spremenijo v Lord Vaderja.Je pa tudi dobro ko zacnejo pobijati vse jedije.

— nejc
9.8. 2005 ob 16:16

Luka ne spremenijo v Vaderja. Anakina spremenijo v Vaderja. MORON!

— Debely
15.8. 2005 ob 16:25

To je najbolj cool na svetu!

— Anka
17.8. 2005 ob 3:32 zvezdica

Maj_sm_jz, najprej najlepša hvala za odgovore. Edino, ko sem napisala kje je Luke dobil svoj svetlobni meč, sem mislila tistega zelenega, ki ga uporablja v VI. epizodi... No, sedaj že vem - Luke si svoj nov svetlobni meč naredi po navodilih iz knjige ki jo najde v Obi-Wanovi hiši. Aja, pa kot zanimivost bi povedala še to, da si je nek Jedi izdelal light saber z rumenim kristalom, vendar so izdelovanje takih mečev kmalu prepovedali, saj so bili preveč nevarni ker so lahko presekali tudi rezilo drugega svetlobnega meča. Em... Pa stara trilogija je po mojem mnenju boljša. Ampak vseeno je pa najboljši film nove trilogije zagotovo ROTS. Imam pa še eno vprašanje: Zakaj Obi-wan, ko se Luku prikaže ko le-ta leži v snegu (ep. V) reče, da ga je izučil Yoda? Ali ga ni Qui Gon?

— Ewa
22.8. 2005 ob 19:28 zvezdica

VPRAŠANJE: "Zakaj Obi-wan, ko se Luku prikaže ko le-ta leži v snegu (ep. V) reče, da ga je izučil Yoda? Ali ga ni Qui Gon?" ODGOVOR:Yoda je bil tisti, ki je Obi-Wana vodil še po Quin-Gonovi smrti...

— LORD SIDIOUS
22.8. 2005 ob 19:46 zvezdica

Stvari, ki si jih napisal zarad Zaromecev ne držijo... vsaj popolnoma ne. Sithi namreč niso stoodstotno zavezani rdečim Žaromečem (Darth Bane-začetnik sodobnega Sithovskega reda-je imel dva meča, ki sta bila vijolične barve). Vijolično barvo meča pa imajo poleg Vele-Mojstra Mace-a Windu-ja še mnogi jediji... Pa tudi meč je imela Leia Organa rdeč (Ugotovitev iz SW Expanded Universe), ne v stilu Sithov, pa vendarle je bil rdeč, kar potrjuje, da niso samo Sithi zavezniki rdečih mečev. Pa še to: Sithi so bili v originalu relativno primitivni prebivalci planeta Korriban. Pozneje so jih zasužnjili t.i. "Dark Jedi´s". Kmalu so vse pobili in so prevzeli njihovo ime... Dark Brotherhood je bila skupina, ki je nasprotovala Jedijskemu Redu, in je bila tudi ustanovljena zato, da ga uniči... Vendar pa so se t.i. Sithi začeli pobivati tudi med sabo...Šele Darth Bane je Spremenil red v zdaj znanega (Ta narekuje obstoj le dveh; Mojstra in vajenca). Sem VSEVED glede Star Warsa. Če komu ni kaj jasno, naj me le vpraša... "The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be 'unnatural'." Darth Sidious

— Lord Sidious
23.8. 2005 ob 2:08 zvezdica

Sidious: Expanded universe ni Lucasova vizija, tako kot ni nobena PC igra Lucasova vizija Star Warsa. Njegove ideje so le v filmih, drugod je pac pustil domisljijo ostalim. Jaz pa zagovarjam le njegov pogled na Vojno Zvezd in ce nekje v Exp Uni pise, da je imel Bane 2 vijolicna zaromeca, potem vem, da to ni Lucasova zamisel. Leijin zaromec? Tudi tega Lucas ni ustvaril. Lucas se ne zanima prevec za Exp Uni, zato nekje prihaja do razpotij, njegova vizija SWja je pa taka, kot sem ze omenil: vsi Sithi imajo rdece zaromece brez izjeme, medtem ko Dark Jediji niso vezani na barvo in jo sami izbirajo. To bomo videli v 7. epizodi. EWA: Wassup. Nasel v Obi-Wanovi hisi? Vsak dan izvem nekaj novega. Prvic slisim. Zagotovo pa si ga je ustvaril sam, kakor pove Vader v 6. delu. Glede Qui-Gona in Yode pa moram spet pobarati Sidiousa, da ni povedal vsega. Je ze res, da Yoda uci Obi-Wana po Qui-Gonovi smrti. A pomembnejse dejstvo je to, da Yoda kot Jedi Master uci vsakega jedija v njegovi mladosti. Vsak nov ucenec je najprej Yodov ucenec, ki ga Yoda dusevno pripravi za standarde dedijev, potem ga pac preda naprej, ko vajenec dobi nekaj osnove in podlage v poznavanju Sile itd. Lahko bi dejali, da se potem pricne praksa. Tudi zato se lahko pojasni Anakinovo nezrelost, da postane jedi - Yoda ga ni ucil - Anakin nima dobre podlage, prosto pot daje custvom. ... Torej Ewa. Rumen zaromec. Res je. Imenuje se Penari Light saber. Sam so ga benali iz "marketa" zaradi njegovih lastnosti (can cut through other light sabers). Ocitno prenevaren. Za konec pa se nekaj vzburljivega za vse, ki ste navzoci: MACE WINDU NE UMRE V BOJU S SIDIOUSOM. Morda se pojavi v epizodah 7-9. Pustimo se presenetiti. Za Jar Jara pa itak veste, da ne umre.

— Maj_sm_jz
23.8. 2005 ob 12:31 zvezdica

Expanded universe je enostavno dodatna URADNA obrazložitev Star Warsa, namreč George Lucas je napisal zgolj scenarije za Filme (te je tudi režiral...), ni pa si sam izmislil Star Warsa, niti ga ni sam ustvaril. Expanded Universe pa jasno obrazloži tako dogodke, osebe..., ki so bile v filmu, kot tudi tiste, ki niso bile. TO JE DEJSTVO. Da se Lucas ne zanima preveč za Expanded Universe je čista bedarija, E.U. obstaja namreč na uradni strani star warsa; www.starwars.com . Darth Bane ima zagotovo meč, ki je enake barve kot meč Macea Winduja!

— Lord Sidious
23.8. 2005 ob 12:37

Pa da bo posneta še 7, 8, 9 epizoda so samo govorice. Ne izključujem te možnosti... Pa vendarle so to samo govorice...

— Lord Sidious
23.8. 2005 ob 20:36

A kdo ve, kak je ime Grofu Dookuju?

— En_Pač
23.8. 2005 ob 20:39

Oboževalci so ga poimenovali "Jard" ali "Yan", včasih sta omenjeni obe ime hkrati, ampak to so si izmislili oboževalci: Ta imena niso URADNA!!! Uradno njegovo ime ni znano: So špekulacije, da polnega imena sploh nima (Tako kot Yoda).

— Lord Sidious
23.8. 2005 ob 20:49

Pa še neki. DARK JEDI KNIGHT = SITH. (Maj_sm_jz misli, da je to eno in isto, iz koneksta pa se da razbrat, da kot Sithe ni mislil raso)!

— Lord Sidious
25.8. 2005 ob 16:13 zvezdica

Seveda je ExpU uraden, samo to ni Lucasov pogled na SW. V filmih ne bos nikoli videl Jedija imeti rdecega zaromeca, tako kot ne Sitha imeti kateregakoli drugega. George Lucas je ustvaril Star Wars, ko pa je ta postal popularen, je mnogo ljudi s svojimi domisljijami zacelo ustvarjati ExpU. Ti ljudje so bili seveda za to pooblasceni. Lucas je napisal scenarije za vse filme v stari trilogiji, ceprav je reziral le enega od tistih treh. Novo trilogijo pa je reziral sam, pri modoficiranju scenarijev pa mu je bil v veliko pomoc Shadow (se en pomembnez). Lucas nima vec idej. Filmi ne sovpadajo s ExpU, pride do mnogih prekrivanj, tako da se jih ne da inaciti. Lahko da tam pise po tvoje, vendar zaenkrat me bolj zanimajo filmi. Sicer pa naj bi v naslednjih epizodah tudi Leia imela vlogo, tako da se bo takrat razjasnilo, kak zaromec ima. Dark Jedi ni enako Sith, o tem smo pa ze razpravljali. Se nekaj o Sithih, ko vidim, da ste tako notr: Darth Bane took on a new apprentice, whom he dubbed Darth Seer. With Darth Seer, he hid upon Coruscant, where the Sith were to remain for several generations. Darth Bane established a Rule of Two, only one master and one apprentice at a time, the sole inheritors of the Dynatic Sith Dynasty. Upon his death of old age, Darth Seer established a formalized Code for the Sith Order, recruiting the next Sith, Darth Mongerer, who followed his code. One rule was of course, the Rule of Two. Another was that a Sith apprentice needed to construct his own light saber and it had to be red-bladed. The secret to making a red-bladed Sith light saber was to be found in the Sith Holocron. The Sith Holocron was encrypted by a password code containing a long series of Sith words. Darth Seer further insisted the title “Darth” which merely meant “shadow warrior” be made equivalent with the title “Lord” in honor of Darth Bane. This was to remind all future Sith that being a Sith Lord meant always being a warrior. Toliko glede rdecih zaromecev. ... Yoda ima polno ime: Yoda D'Kana the Whill. ... In Episode 7, the Jedi had been reorganized, but so had the Dark Jedi, led by Shindor of Brontic. These Dark Jedi carried not only purple, blue and green-bladed light sabers, but yellow, orange, white and black-bladed light sabers as well. Neither Shindor nor Spiden were Sith, for the Sith were truly extinct, no longer to terrorize the Galaxy. Ajd.

— Maj_sm_jz
25.8. 2005 ob 23:10

George Lucas: I still retain cordial ties with all of the old actors. This includes Harrison, Carrie, Mark and Billy. Each one has told me on many occasions that they would love to be involved in more Star Wars films. I’ve told them all that the next trilogy will be handled by SuperShadow. They are all very excited about the future of Star Wars.

— Maj_sm_jz
28.8. 2005 ob 7:53

Najbolša scena je tista na koncu, ko Vader vstane. Drgač pa mi film sam ni bil tok všeč, ta stare epizode so bolše.

— čist zares sm pozabu
4.9. 2005 ob 3:14

Hello! Lih mimogrede sm nasel nekaj glede argumentiranja o knjigah Expanded Universa: George Lucas says that the EU books don't count because they don't fit into his vision. But Star Wars isn't about one person's ideas. (SuperShadow: Hahaha. Are you kidding? It’s all about what Lucas thinks with some of my ideas.) Nighty night!

— Maj_sm_jz
10.9. 2005 ob 12:52

kdo od jedijev in sithov v epizodi VI sploh prezivi? jest ne vem.

— obito obivan
14.9. 2005 ob 21:29

najbolsi film vseh casov oz filmi

— mare
19.9. 2005 ob 16:07

Poleg Lukea prezivijo se mnogi, ki so se skrivali in so torej manj znani. Menda pa prezivi tudi Mace Windu. Od ostalih prezivi Jar Jar. Drugace pa vsa druscina iz epizod 4-6, za katere vemo, da so preziveli. Morda celo Boba Fett. That's about it. ^^

— Maj_sm_jz
19.9. 2005 ob 16:10

Ewa, glede zelenega svetlobnega meca, ki ga Luke uporablja v 6. epizodi, je pa takole: Luke found many interesting Jedi relics while searching Obi-Wan’s place. For instance, Luke discovered Qui-Gon Jinn’s light saber. While away from Yoda, Luke practiced the ways of the Force on a daily basis. Luke knew he had much to learn so he practiced as often as possible.

— Maj_sm_jz
19.9. 2005 ob 20:11

Zdaj moram pa sam sebe popraviti glede Qui-Gonovega meca. Resda ga je Luke nasel med Obi-Wanovimi stvarmi v njegovi hisi, vendar ta mec ni isti, kot ga je Luke imel na koncu 6. epizode. Tega si je resnicno izdelal sam. Lp! ^^

— Maj_sm_jz
21.9. 2005 ob 17:16 zvezdica

No, jutr grem še 3. gledat SW RotS. Film je čisto ql, sicer stare trilogije NE doseže, ampak sigurno najboljši od novih. OK, malo pretiravajo z romanco (ja, no, sm punca, ampak ne maram romantike ^^), žalostni deli so pa preciousss ^^. Brez filma mi živeti ni =P

— hm... recmo, da jih mam velik ^.^
27.9. 2005 ob 13:24

KRNEKI

— KR EN
4.10. 2005 ob 20:22

Zelo me je navdušil film Vojna zvezd ne vem po zakaj je šele sedaj prišel na male ekrane.

— Klemen
5.10. 2005 ob 19:43 zvezdica

Ta film bi zlahkoto postavil med prvih pet najboljših po mojem okusu,če ne že kar na 1. mesto Film vreden ogleda.Gledal sem ga v Koloseju in moram povedati da so dobršen del naredili zvočni učinki,kateri so v Koloseju odlični.Gledal sem ga tudi doma na TVju kjer ni takih učinkov,ampak film je useeno odličen!Vreden ogleda sigurno

— mi
11.10. 2005 ob 0:15 zvezdica

Film je svetovni! Ta del se popolno vklopi v ostale tri filme (stare). Stare filme sem ziher gledala nevem kolkokrat že ampak ta tretji del me je popolnoma osupnil. Čeprav sem vedla kaj vse se more zgoditi sem bila presenečena kako se je vse odvijalo. Film je emocionalen kar mi je všeč tudi zgodba med Anakinom in Padme.V bistvu v tem filmu vidimo vzrok zakaj je Anakin prestopil na temno stran in tega si ne bi nikoli mislila, ko sem gledala stare filme.Ljubezen to je glavni vzrok za to.Resnično je film ki je vreden ne samo enega ogleda ampak kar nekaj ogledov. Aja še to v special edition dvd, ko so stare filme vun izdali je v zadnjem delu Return of the Jedi čisto na koncu, ko že praznujejo Anakin iz tretjega dela in ne oni, ki je igral v tistem filmu. Mi je bilo zelo všeč!

— Lady_of_light
15.10. 2005 ob 21:10

film je res hod. ob pugledu na haydna christensena- anakina kr dol padeš. škoda je sam kr na konc padme umre. zj k anakin rata darth vader je res močn. men je hayden res hud ratov.

— oboževalka
15.10. 2005 ob 21:13

najboljši film res ja col. sm ga že dosrkrat gledala pa še ga bom. res je huuuddd. čawči.

— padme
23.10. 2005 ob 22:28 zvezdica

Ja film je skratka odličen kot drugi deli star wars-a. film (oz. filmi) so odllično izdelani saj je prvi del prišel že leta približno 1987 in so odlično izdelani glede na to kakšna je bila tehnologija takrat in zdaj. Film ima odlično zgodbo in je mešanica vseh zvrsti, celo za romanco in čustva so vzeli čas kar mi je vzelo dih. Kaj mormo serija 6 delov star wars-a so odlično izdelani in si zaslužijo visoko oceno in to so najbolši in najkvalitetnejši filmi Hollywooda kar je pohvalno. Oglejte si ga (vsaj 3. del) in če vam bo všeč si oglejte celotno serijo. Cao!

— ramajama
25.10. 2005 ob 9:51

Majhen popravek. Prvi film (epizoda IV) je izšel leta 1977. LP

— imperator
8.11. 2005 ob 21:22 zvezdica

Folk pa se kar pise tle po tem kvazi forumu. Sej je uredu film, ja, kar se tice zgodbe, povedane v 4h stavkih. Ko pa gres v detajle, bi blo pa ogromno scen lahko narejenih bolje. Moj najljubsi karakter je Obi-Wan, v teh novih epizodah pa je prikazan kot kaksen papak, ki ima le sreco, da prezivi, ne pa znanja. Takega si ga nisem nikoli zamisljal. Nad njim sem malce razocaran. Podobno je z Yodo, ki ga Dooku skorajda zmaga, v 3. delu se pa se Palpatine z njim poigra, ceprav je boj nekako neodlocen. Could have been better. Starih filmov pa itak nikol ne more ujet v kvaliteti zgodbe. Ajd ^^

— Maj_sm_jz
12.11. 2005 ob 11:39 zvezdica

Ta film je res hud.Sploh so mi všeč svetlobni meči. Ta film sem res dolg prčakvala in zj ga mam. Res upam da bo še kšn nadljevanje.Ta del je najboljši od cele sage pa še ful dobre igralce ma.Sploh pa je Hayden Christensen ful dobr odigrov anakina ka ga je res mogu odigrat tko hladno k DARTH VADER hkrat pa je mogu bit še pudobn ANAKINU.No se vidmo

— padme
13.11. 2005 ob 9:30

to je najboljši star wars film. komaj čakam da pride na DVD

— DAVID
25.12. 2005 ob 13:32 zvezdica

ta film je tako dober da na svetu zihr ni bolšega. pred nekaj meseci se mi je zdel totalno brezveze ko pa sem začela igrat igrco in si pogledala filme pa se mi je zdel najbolj kul film v galaksiji. všeč so mi tudi imena planetov in oseb ter drugih stvari. najbolj pa so mi všeč lightsaberji. zato kar lepo pište in še naprej pristajajte na STAR WARS.

— jedijevka
7.1. 2006 ob 20:15

A je kdo tle, ki je gledal Novo upanje takrat kot jaz: leta 1980 ?

— Šeki
8.1. 2006 ob 10:53 zvezdica

mnja filmi sploh niso tako slabi (ocena 10/10) Vznemerljivi filmi vredni ogleda. Priporocam jih vsem ki znate dobro spremljati film, sicer ne boste vedeli kaj se dogaja ne glede na to ali film gledate doma ali v kinu. Pejte jih gledat ne bo vam zal ne casa ne denarja.

— Robert
9.1. 2006 ob 15:59

ena beseda:HUDO!

— general greviousa
26.1. 2006 ob 14:51

ej ta film je najbolsi od te sage razn petka je se bolsa drgac je pa ta film res zakon!

— lord vader
29.1. 2006 ob 15:16

III dei se mi zdi odličen odkar sem ga prvič gledala, ker Anakin prestopi na temno stran SILE in postane Darth Vader. Mislim ,da so posneli odličen film.

— MAŠA
30.1. 2006 ob 9:04

Dvakrat si ga gledala? Potem si resnicno zadela bistvo tega foruma.

— Maj_sm_jz
4.2. 2006 ob 13:22

best movie na svetu!

— the best movie in the world
8.3. 2006 ob 12:40

the best movie!!!

— yoda
28.3. 2006 ob 16:00

jaz.ne vem kaj naj rečem. t o je najbolji film v zgodovini čliveštva!

— gofla
17.6. 2006 ob 17:14

Ni kaj Star Wars:Episode 3 res carjuje od lucas-ovih fanov!

— Jošt
23.6. 2006 ob 14:17

igralec ki igra anakina, torej hayden je tako lep!!! jst sm se prov zalubla vanga... res je ful lep. drgač filmi so tut d best. pa hayden je zelo lep, na žalost pa ne zna igrati... jbg-nihče ni popoln

— katka
21.7. 2006 ob 10:22

Jes ! STAR WARS IS BACK ! morm puvedat d j tole film za katerga živim ! drugač t najbulš del j bil t 5. del ( Imperij vrača udarec ) . V tem j največ akcija najbulš pa j ku Luke izve d j Darth vader njegov fotr ! Leia to pušine šle u 6. delu ( Jedijeva vrnitev ) . Drugač pa t 4. del (Novo upanje ) ni ti tako slabo . Zdej pa pejmo n novo trilogijo ! 1. del j kr dobr , mugoče mal butast zard tizga Jar jara . Ampak the best pa j bil Darth Maul.Škoda d umre. . del j kr vredn ogleda sam mugoče ma Anakin Skywalker predolg jezik . Pa tud Obi wan Kenobi j prsran. 3. del pa smo usi tuk dolg čakal . Kku je Anakin Skywalker postal Darth vader . Tist ku j gledu vilm ž vem tku d priporočam da si najprej oglejte novo trilogijo potem pa staro trilogijo ! P.S. Sithi so t bulš !

— Ice woman
6.12. 2006 ob 20:45

STar wars je res najboljši film kar sm jih kdaj gledov.nejboljš mi je darth vader.tretji del je res nejboljši.enka je tut dobra.temna stran je najboljša.

— sith lord
19.1. 2007 ob 20:29

Star wars RULZ! Hayden Christensen je zelo cute, film pa je tudi zakon! Vredno ogleda! =)

— belamuca
6.3. 2007 ob 21:04

hm. Master Yoda mi je ful d'best!I love it !!! =) : )

— kotnik
28.3. 2007 ob 13:43

ful ste dobri naredte se kksn film kjer bo Anakin Skywalker ozivel

— spela javorsek
19.4. 2007 ob 13:07

res star wars je najbolj cool film na svetu

— lucija
2.1. 2008 ob 21:47 zvezdica

Mora bit res neki na temu da ste odrascal ob teh filmih in da vam je zarad tega to zanimiv gledat. Sicer ze pred casom k smo sli to gledat, ampak ne bom pozabu tega pekla ko sm mogu gledat do konca to risanko?? za otroke do deset let in starejse s posebnimi potrebami

— Uros
3.12. 2008 ob 0:00

aja, in še odgovor temu "urosu", oziroma karkoli je že tvoje bedno ime, edini, ki bi moral iti v dom za posebne potrebe si ti.verjetno sploh ne poznaš celotne sage Star Wars in ne vidim potrebe zakaj si šel pokvariti dobro razpoloženje v kino dvorano, ko si gledal film. Res se mi smilijo ljudje, ki jih je tistega nesrečnga dne posrkal tvoj spektakularni vakuum iz glave. Si te prav predstavljam kakšen lik iz risanke si, posmeha vreden.

STAR WARS RULES FOREVER AND EVER!!!!!!!!!!!!!!!

borchy

— Irmelinn
3.12. 2008 ob 0:00

STAR WARS 4€(oziroma for EVER!!!!)
Darth Sidious itak the best lik, poleg Vaderja seveda

ayde, ci vediamo

— Irmelinn
6.2. 2009 ob 20:50

men so ti filmi FUUUUUUUL kul sploh k je glavna vloga HAYDEN CHRISTENSEN

— veeeesoljee ooo ooo
26.9. 2009 ob 11:26

vsa čast georgu lucasu kajti on je edini ki je združil 3 generacije preteklost sedanjost in prihodnost on je fenomen

— deki
16.10. 2009 ob 17:12

to je NAJBOLJŠI film ki sm ga kdaj kadar koli vidu še posebi takrat ko se bojujeta anakin in obi wan .kuuuuuuuuuuuul!!!!!!!!!!!

— anakin skaywalker
17.3. 2010 ob 14:07

Film je supr. Škodaa da niso posneli še kakega al pa spremenili štirko in petko k sta ze mal zastarela in po taki trojki ne pašeta....
to menim zato ker sem jih gledala po vrsti vsak je bil boljsi do trojke.
naprej pa..meni se je zdela glavna uloga supr odigrana in da so našli ravno pravšnjega človeka za to vlogo.

— x
31.1. 2011 ob 19:18

ful dobr edin darth vader bi lahk mau več povedu drgač pa kulllsko

— x-jedi
20.3. 2011 ob 15:09

čekni klasični slovenski star wars forum
http://starwars-forum2.tk/

vabljeni!

— Luxer
3.2. 2012 ob 15:44

Ta film je zelo dober in je najboljši od vseh prequelov!

Priporočam da si ga ogledate(in ostale seveda)!!!!!

Ps. kumi čakam da bo star wars 3D!

— Primož
19.12. 2013 ob 18:44

ta film je ful dober.kk je skywalker nastal darth vader.kk so kloni ubili jedije.

— jedi
28.12. 2015 ob 21:02
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
14.1. 2023 ob 9:36
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.