Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Vojna svetov

znanstveno-fantastični spektakel
So že tukaj!
Na sporedu od: 30.6.2005, Kolosej Ljubljana
1h 57min / 117min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: David Koepp
V režiji Stevena Spielberga se v filmskem dogodku leta na platna vrača Tom Cruise, skupaj pa bosta pričarala spektakularno vizijo klasike H.G. Wellsa o bitki za prihodnost človeštva.

"Vojna svetov je izjemno grozljiv film."

Nekega povsem normalnega dne, ko življenje po svetu teče, tako kot je teklo dan prej, se iznenada začne vojna. A tokrat je niso začeli ljudje.

Središče te veličastne odisejade je intimna zgodba o družini, ki se spet poveže in združi moči, medtem ko svet razdira vojna vihra.

Ray Ferrier je pristaniški delavec, ločen, oče dveh otrok, s katerima nikoli ni imel pretirano dobrih osebnih stikov. Vse prevečkrat ga ni ob njima, vse prevečkrat ju je že razočaral. A čeprav na prvi pogled tega morda ni videti, bi storil vse, da bi ju rešil, če bi bilo potrebno. In tega se na začetku niti sam še ne zaveda.

Mary Ann, Rayeva bivša žena, je ponovno poročena in živi novo življenje. Neprestano si prizadeva Raya prepričati, naj se bolj zanima za svoja otroka. Ko svet doleti nesreča, je na obisku pri starših, daleč od družine.

Rachel in Robbie sta njuna otroka, stara 10 in 17 let. Ray jima nikoli ni stal ob strani, njuno otroštvo je minevalo mimo njega, zato otroka že samoumevno pričakujeta, da ju bo vsakič znova razočaral.

Dogajanje jih popelje skozi neverjetne izzive in uničenje, ki bi si ga težko predstavljali. A te okoliščine so razlog, da Rachel začne drugače gledati svojega očeta.

Film pripoveduje zgodbo o moškem, ki sredi najbolj uničujočega napada na planet končno postane oče, kakršen bi moral biti.

O produkciji

Steven Spielberg je lastnik ene zadnjih kopij scenarija za slovito radijsko igro Orsona Wellesa, ki je leta 1938 dodobra pretresla ZDA. Spielberg je film želel posneti že pred leti, vendar je projekt prestavljal, najprej zaradi projekta Independance Day, kasneje pa zaradi neusklajenih urnikov s Tomom Cruisom. Tudi naključju, da sta oba imela čas za snemanje istih 72 dni v letu 2004, gre zahvala, da film prihaja na filmska platna že zdaj. Načrtovali so ga namreč šele za leto 2007.

Najpomembnejši sodelavci pri tem filmu s Stevenom Spielbergom že dolgo sodelujejo. Skupaj z njim so ustvarili že vrsto priznanih, cenjenih in uspešnih filmov. Tako med starimi znanci najdemo direktorja fotografije Janusza Kaminskega, scenografa Ricka Carterja, montažerja Michaela Kahna, skladatelja Johna Williamsa in vodjo vizualnih učinkov Dennisa Murena.

H. G. Wells je v svojih delih prehiteval čas, v katerem je živel. To se še posebno opazi, ko prebiramo Vojno svetov. S svojimi zgodbami pa je postal navdih za številne generacije pisateljev znanstvene fantastike, ljubitelje, bralce, navdušence in filmske ustvarjalce.

Spielberg je v filmu želel ohraniti pravi duh knjige. Tako je med drugim ostal zvest opisom napadalcem iz vesolja in sredstvom, s katerimi želijo spremeniti Zemljo za svoje potrebe.

Spielberg, ki se je proslavil s svojimi čudovitimi prikazi vesoljskih bitij, od Vesoljčka do prijaznih nezemljanov v Bližnjih srečanjih tretje vrste, je tokrat prvič upodobil vesoljsko zlobo - Nezemljane, ki vlivajo strah v kosti s svojim videzom, vedenjem in nameni.

Komentarji

31.3. 2005 ob 14:06

Hudo!29.06.2005 bo torej v Koloseja pršla vojna svetov.To more bit pomojem zlo zlo dobr film.Jest bom 1000% šov gledat.Komej čakam!

— Hudec
1.4. 2005 ob 12:39 zvezdica

režiser je resda dober, naslov zanimiv, samo mislim da tale film ne bo nevem kaj, ponavadi filmi z takilim naslovi z fantazijsko vsebino niso zanimivi.

— Dean
1.4. 2005 ob 21:23 zvezdica

Nekaj že bo. Vsaj scenarist je isti kot pri Sobi za paniko. Spielberga in Cruisea pa itak vsi poznamo. Verjetno bo nekaj podobnega kot Posebno poročilo (Minority Report). Drugače pa najboljši filmi itak pridejo ob koncu leta pred oskarji, tako da Spielberg verjetno s tem filmom cilja izključno na finančni uspeh. Kot da mu tistih pet ali šest milijard dolarjev, kolikor so jih do zdaj prislužili njegovi filmi še ni dovolj.

— boris_j
1.4. 2005 ob 23:16

Ful dor film še enkrat bi ga rad gledau!!!Zelo ga priporočam oglejte si ga.

— Belmir
2.4. 2005 ob 15:00

Resnične zgodbe? S takimi zgodbami smo obkroženi vsak dan!!! V kino greš zato, da za trenutek pozabiš na resničnost, ne da bi se še tam obremenil z vsakdanjimi zgodbami in dogodki. Zato so ZF filmi!

— AS
3.4. 2005 ob 18:13

ma sej men je tko film še kr ql to si nj uni pogledajo k majo radi vojne :p

— AnDrE15
4.4. 2005 ob 19:20

upam da bo film zažigu,ker ime Cruise in Spielberg res neki puve. Komi čakam!

— unknown
6.4. 2005 ob 19:19

glede na to da je to film z največjim proračunom do sedaj bo moral bit carski spielberg ve kaj dela

— Ql
16.4. 2005 ob 15:16

Jest sem pogledov dvdrip pa je res najhujši film, noro!!!

— Jest
24.4. 2005 ob 9:57 zvezdica

Verjetno je vsebina filma (scenarij) bolj slaba. Samo bo Spielberg nekaj iz tega izvleko, da nebo tako zelo zanič.

— Gregor
25.4. 2005 ob 15:54 zvezdica

Seveda filma še nisem gledav vendar pričakujem enega najboljših filmov tega leta.Verjetno bo pobral veliko oskarjev.To pa mislm tut zato kr je režiser Steven Spilberg.On je men eden izmed najboljših režiserjov vseh časov.Igralska zasedba pa je tut fenomenalna.Samo poglejte Toma Cruisa(Rain Man, Barva denarja, Rojen 4. julija , Jerry Maguire , Vanilla Sky, Oddaljena obzorja, Firma, Intervju z vampirjem, Tvegan posel , Top Gun, Zadnji dobri možje , Magnolija , Široko zaprte oči,Stranski učinki,Poslednji Samuraj.Tu pa je potem še odlična mlada igralka Dakota Fanning(Dreamer,Ugra bljeni,Moje ime je Sam, Telesni čuvaj, Melanie se poroči, Maček v klobuku, Trapped in Uptown Girls.)Všeč pa mi je tudi ta stavek:SO ŽE TUKAJ!Torej zdaj lahko samo še čakamo do 29.6 in potem nam bo vse jasno.

— Vid
26.4. 2005 ob 14:41 zvezdica

Filma resda še nisem gledala, ampak je že po igralski in režiserski zasedbi očitno, da bo film fenomenalen.Tom Cruise, ki smo ga nazanje videli v filmu COLLATERAL, je igralec ki mu ni para, ki je že sodeloval s Spielbergom in rezultat je bil čudovit film.Uglavnem, VOJNA SVTOV bo 100% super, brez pomislekov!!!

— Kim
27.4. 2005 ob 13:42 zvezdica

to bo najbrž res zelo dober film, ker je režiser Spielberg (upajmo da ni že za staro šaro), vedno- odlični Tom Cruise in seveda- fenomenalna Dakota Fanning , ki je igrala v skoraj tok filmih kot Tom (glej Vidov komentar) in je zelo nadarjena (rad bi dodal da je igrala tud v Hide and Seek- ki je tudi odličen). Sigurno bo film pobral oskarja za posebne učinke, če ne seveda še veliko drugih! Napovedujem največjo uspešnico poletja!

— a
1.5. 2005 ob 20:29

Belmir in Jest. Seveda sta gledala film. Skočila sta v časovni stroj, šla v prihodnost, pogledala in šla nazaj. Kdaj se bodo nehal taki bedasti komentarji?! Ena stvar je, da si že videl film, ki je čez lužo že kakšno leto zunaj, ne pa, da to govoriš za filme, ki imajo premiero ob istem času v sloveniji kot v zda. Ali pa takrat, ko je film še v post-produkciji. Bedaki!! No, o filmu. Glede na to, da sem ljubitelj sci-fija in vojne tematike, bo tole fajn za pogledat. Pa spielbergu tudi zaupam.

— igl
2.5. 2005 ob 9:33

Možn je da bo ta film tut dubu oskarja.Že zarad cruisa.Sploh pa sm prepričan da je ta film vredn enga ogleda v kinu.Vsi k ste radi gledal LOTR vam bo ta film po en stran všeč;ker je ful pobijanja.Like so tut carske nardil tko da bo hudo.

— aly
4.5. 2005 ob 18:12

ne morš bit tak pacijent pa ga it gledat v kino rajš si ga povleč z neta al pa reč enmu da ti ga povleče če nimaš glih hitrga interneta

— pacijent
5.5. 2005 ob 22:53

mislm da bo to ful hud filem sodeč po slikah pa po opisu. sam škoda k bo treba še mal počakat da pride v slo.

— clem
6.5. 2005 ob 15:05

kok je ta film dolg?

— david
14.5. 2005 ob 12:12 zvezdica

Vsem tako imenovanim kritikom; najprej si preberite knjigo, potem se pa odločite, če boste šli gledat še film. Spielberg je seveda moral prirediti zgodbo, da se odvija v današnjem času, kajti knjiga je bila napisana že v 19 stoletju, v tridesetih letih prejšnega stoletja pa je mladi režiser Orson Wells zrežiral radijsko igro na isto temo, ki je bila tak prepričljiva, da je pognala v beg na tisoče Američanov. No ja, jaz si bom film vsekakor ogledal.

— Stari
14.5. 2005 ob 23:19

ta film more bit res dobr, sej spielberg res obvlada fantastične filme. Tko da na ta film res že komej čakam. Mislm pa da bo mal podobn Dnevu neodvisnosti.

— bioenergetik
20.5. 2005 ob 15:04

skupaj z star wars 3 najbolj pričakovan film leta !!! vem da bo film ful dober,sicer pa sem gledal že original iz nevem kirega leta pa še ta je bil dober tak da.;)

— SHADOW 666
25.5. 2005 ob 9:15

zdj mi je najboljsi movie the passion of the christ, zdj mi bo pa ta...full hudi tralilerji.hudo!!!

— david
2.6. 2005 ob 22:30 zvezdica

Super bo, vam recem ! Ko se spravita zraven taki 2 legendi, ne mores pricakovat nekaj slabega. Pa se ona mala igra, kaj je ze igrala v neki nanizanki o nlp-jih, ko je tudi reziral Spielberg. Po moje bo v vlki vlki hit

— NLP FAN
4.6. 2005 ob 14:51

TA BO FUL DOBR FILM!ZE ZRD IGRALCA.

— KIM
9.6. 2005 ob 20:01

lol se ena trilogija, to bo super os tega filma oz. filmov pricakujem da bo vsak posebej zazigov do konca. Spilberg you ROCK!

— yoco
11.6. 2005 ob 12:27

folk, zakaj komentirate predn sploh film pride v kino? kr neki domnevate v tri dni. pocakajte da sploh pride film, si ga pejte ogledat in pol povejte svoje mnenje. zato je tud tole namenjen - "komentarji" in ne "domneve"!

— nika
11.6. 2005 ob 18:50

lahk bi kej več o tem filmu napisal če pride čez 18 dni v kino

— david
12.6. 2005 ob 11:14

saj je film vredi samo se mi zdi daje ta nlp tema že znucana sploh spielberg je že preveč filmov na nezemljane naredil kak se mu še da ?

— dark
13.6. 2005 ob 10:29 zvezdica

povedat moram da sem že vidla odlomke iz filma in vam lahko povem da bo zakon. Tom Cruis pa je tak zakon. Če bo film nominiran za oskarja ga bo ziher dobil, upam da bo nominirana Dakota Fanning ki je v vseh njenih filmih bila fenomenalna, v tem pa je še bolj zakon in neverjetna.

— Lyra
14.6. 2005 ob 20:35

em film sem ze gledu na primjeri v coloradu al kk se napise v ameriku ko sem sou z fotru na nek seminar pa sem sou gledat film je nor je pa res da ni tako dober kot vsi govorijo

— f
15.6. 2005 ob 19:07

je blesav film

— valentino
16.6. 2005 ob 9:24 zvezdica

To bo malo olepšana verzija Bližnjega srečanja 3. vrste. Malo šminke in par kadrov vesoljčkov, nekaj velikih eksplozij v stilu 11.9. Glede na Kolosejev opis, gre bolj za družinsko dramo in poveličevanje in reklamiranje družinskih vrednot, ki jih v resničnosti skoraj več ni. Sporočilo filma bo verjetno, da je potrebno popolno uničenje materialnih dobrin in izpridenega sveta, skratka vrnitev na začetek oz. k primarnim vrednotam. Kar je v bistvu uredu, zato bi film moral biti uredu :)

— kr neki
16.6. 2005 ob 11:21

se 13 dni...

— david
17.6. 2005 ob 19:06 zvezdica

Upam da je res grozljiv in ne preveč fantazijski. Glede na to kar vse sem prebral menim, da bo ta film kar dober. Imena Tom Cruise, Dakota Fanning in Tom Cruise že nakazujejo na uspešnico. Ampak če bo ta filem res tako sper... Pustimo se presenetit kr je do 29.6 tak še zelo malo.

— Kekec
21.6. 2005 ob 9:18

Ne pričakujte preveč, ker boste potem razočarani.

— Bozo
21.6. 2005 ob 18:49

film je bil vreden 700tolarjev.bil je zelo zabaven.kar dalje tako kolosej

— kiki1
22.6. 2005 ob 12:10

ja, film je kr dobr. lahk bi bil boljs.

— tarik
22.6. 2005 ob 20:11

Oj! ALI JE ŽE KDO OD VAS NAŠEL LINK ZA DOWNLOADAT TA FILM?! Če ima kdo lik naj mi ga plis pošle na moj mail: sabi_1382@hotmail.co m. Zahvaljujem se v naprej :D

— Kekec
23.6. 2005 ob 17:22 zvezdica

Jaz mislim, da tale film ne bo nič kaj posebnega. Priznajmo, da je Steven Spielberg glede režiserskih spretnosti malo opešal, kajti njegovi filmi niso več to, kar so včasih bili. Postajajo povprečni, tipično holivudski - glavno, da je veliko specialnih efektov, zgodbe pa nobene. Samo spomnimo se Posebnega poročila in Terminala. O Tomu Cruisu pa sploh ni vredno govoriti. Tip igra vedno ene in iste vloge, v filmih vedno preživi, ker Tom Cruise v filmu pač ne more umreti. Še bolj smešno pa se mi zdi, da bi bil Tom Cruise za vlogo v tem filmu nominiran za oskarja (Lyra isreno upa tako - punca ne vem kam gledaš), kaj šele da bi ga dobil. Sprijaznimo se, da Tom Cruise ne more dobiti oskarja, zato ker ni ne vem kako dober igralec, vsaj ne karakterni. Vsi pa vemo, da večinoma ti pobirajo oskarje za najboljše vloge. Tom Cruise lahko dobi kvečjemu oskarja za življenjsko delo, ki pa ga itak podelijo vsakemu igralcu, ki ima več desetletij trajajočo igralsko kariero.

— nekdo pač
25.6. 2005 ob 11:26 zvezdica

mislim da bo film dober, tak kot vsi spielbergovi filmi do sedaj!!! v bistvu ne maram preveč fantazijskih filmov, ampak vedno se najdejo izjeme!upam da bo dober, vsebina in napovednik se mi zdita kul, tak ta folk pejte ga gledat!!!

— nina
26.6. 2005 ob 10:26

Jst upam da bodo kej vec pokazal nezemljane, ker mislm da lahko pricakujemo sceno kot The Signs al pa The Village. Ne da je kej narobe s tema dvema filmoma, ampak v ospredju tuki niso nezemljani ampak druzinsko razmerje. Jst upam da bo film vredn 1100 SIT.

— David Bowie
26.6. 2005 ob 22:06 zvezdica

Mene ta film spominja malo na Dan pojutrišnjem in ker mi je bil ta film všeč se mi zdi tud da bo tale uspel. No ne znam napovedovat ampak tako se mi zdi. Tud režiser je dobr ( valda, Spielberg ) in se mi zdi da lahko velik pričakujem saj so bile večine njegovih filmov uspešnice. Komi čakam da pride, kajti spet bo čas da malce obiščem kino.

— Kristy
27.6. 2005 ob 19:09 zvezdica

Film ki sem ga čakal. Že tako sem navdušen nad filmi o alienih pol pa tkole. Original mi je bil neznansko všeč. Steven Spielberg je itak legenda. Kar se pa Dakote Fanning tiče pa.. Igralka mojega življenja. Že kot so kritiki rekl pr Hide and Seek. Najboljše je ker Dakota boljš igra od DeNirota. Tamala je zakon. Tom Cruis pa nevem. Igralc ni slab ampak tud nič posebnega. Edina stvar ki me moti je dolžina. Taka epopeja pa tako kratka. Škoda.

— Hafis
28.6. 2005 ob 19:52 zvezdica

film bo super, pa rečte kar hočete!!! in "nekdo pač" nevem kam ti gledaš med filmi, ampak na ekran sigurno ne, ker čene bi videl da spielberg ima the best filme in da je tom cruise tut med bolšimi igrauci, ok?!?!?!?!! tko da. komej čakam da film pride v slovenske kine!

— Barbie
29.6. 2005 ob 14:06 zvezdica

Tom Cruise v Collateralu nardi tako unicenje. Najboljso vloga, pa se on jo je tako dobr izpiliu. Neverjetno, sm prej vedno biu mnenja ja sej je dobr po tem filmu pa se je uvrstiu med najbolse.

— David Bowie
29.6. 2005 ob 14:37 zvezdica

Sploh ne vem, kaj delate takšno paniko glede tega filma. Jaz ga nočem gledat že zaradi tega, ker v njem igra Tom Cruise. Tip igra vedno ene in iste vloge, kaj šele da bi na koncu katerega filma umrl. Se pa ne strinjam niti z Barbie, ki meni, da je Tom Cruise eden izmed boljših igralcev. Prosim te lepo no, samo poglej njegove vloge. Pa Lyra celo upa, da bo Tom Cruise dobil oskaraja - za kaj hudiča pa. za svojo igro že ne. Če bi Tomček rad dobil oskarja, potem naj začne snemat bolj resne filme. Itak pa bo dobil oskarja za življenjsko delo, kar niti malo ne dvomim, ker tega itak dobi vsak holivudski igralec, ki se z igralstvom ukvarja večino svojega življenja.

— Nekdo pač
29.6. 2005 ob 15:09

Kdo ve slučajno ali bodo karte na voljo za predstavi danes (29.6.) v Koloseju (v Ljubljani)? Ali je to samo za "povabljence"?

— Karte
29.6. 2005 ob 22:02

Pridem na forum, da bi izvedela kakšno mnenje o filmu, in naletim na kup otročjih komentarjev tistih, ki filma sploh še videli niso, in sklepajo, kakšen film po njihovem bo. In ti komentarji so ocenjeni s +! Hvala Koloseju za tako bedast izbor.

— Simona
30.6. 2005 ob 0:37 zvezdica

Film je cele 2 uri full moreč, ko vidiš, kakšni so Alieni zares, hitro zgubis zanimanje, konec je pač zelo predvidljiv in očiten, pa te že zavede, da ne bo standarden. Na splošno film temelji na PSIHIRANJU občinstva z zvočnimi in svetlobnimi efekti, ki jim kmalu zmanjka sape... Vse najboljše dele pa itak ze vidiš v trailerjih, ki se vrtijo na TV. Na splošno film razočara, sa smo si VSI predstavljali, da 2 imeni kot sta T.C. in S.S. obljubljata VELIKO več! Za konec še ena misel: film bo spet pobral veliko denarja, ker bo šlo ogromni ljudi na premijere in predpremijere, ostali pa bodo ta film pogledali, ker kljub slabim kritikam ne bodo verjeli povedanemu, dokler se ne bodo prepričali na lastne oči. Upam, da nisem komu preveč pokvaril dneva in pričakovanj, a ne bi pisal, če ne bi bil sam zaradi ogleda tako azočaran. LP Vsem, ki ste to prebrali, pa oprostite za tisk. napake.

— Matej
30.6. 2005 ob 9:30

ne ne sploh nisi hehe - verjamem da si jih bo veliko ogledalo vilm kar v DivX formatu na prenosniku nekje na dopustu hehehe

— re: OCENA WOTW 29.6.
30.6. 2005 ob 11:23 zvezdica

Tom Cruise - eden boljsih igralcev... ha ha. Dam ga ob bok gasilcu Hinkotu - teranje enga in istega v nedogled... sicer pa kaj modrujem, tud on je verjetno vecini car. Pa tudi zasedba vlog veckrat ne odloca o kvaliteti filma, zato ga letim gledat. Vsaj kniga mi je bila (long long time ago) kar vredu. Lp

— Svizec
30.6. 2005 ob 13:14 zvezdica

bil sem na premieri včeraj. Opažam, da komentirate v glavnem sami nezreli ljudje. Alieni so prikazani takšni, kot so jih opisali ljudje, ki so bili ugrabljeni v Ameriki. Če ne veste so se te stvari resnično dogajale med leti 1960-1985! Že to, da oni nas ospejo najti, mi pa nih ne, je dejstvo da so bolj razviti kot mi. Spielberg je spet dokazal, da je mojster efektov in mojster prikazovanja tistega, ki je bilo do sedaj samo napisano. Tom Cruise je odličen igralec, to je zopet dokazal v Vojni Svetov. Odlično je odigral vlogo neskrbnega očeta, ki v kritičnih trenutkih postane vesten in čustven. Skratka film je odličen, je pa nekaj groznih prizorov, kar pa filmu daje dodaten čar. Predlagam ga vsem, ki ste za napete trilerje. Pa lep pozdrav vsem.

— Đurzly
30.6. 2005 ob 13:17

Komaj čakam!

— T@ČK@
30.6. 2005 ob 13:50

Ljudje, ki so si včeraj ogledal film, so me obvestil, da je film le kup grozljivo bobnečih zvočnih efektov in drvečih kadrov, ki te spravijo ob pamet, zato me je kr mal minil. Če bo pa še scenarij tko iz riti potegnjen kokr je bil pr The day after tomorrow pol pa res ne vem, kako bom zdržala. Bi pa rada vidla tamalo, Cruise je pa itak dolgočasen tko kt zmeri.

— Betica
30.6. 2005 ob 14:58

Ja sam men kle ni jasn ane do bo začeu vojno KAO MARSOUCI AL KAJ Sej drugač more bit pa h000d film!

— sasShe
30.6. 2005 ob 15:23 zvezdica

Film sem si ogledal in moram reč, da je zakon. Izplača se ga pogledat pred velikim platnom z dobrim ozvočenjem, kjer efekti pridejo do izraza. Spielberg res zna naredit dober movie. Tistim, ki je ušeč ta žanr, sigurno ne boste ostali razočarani. Film mi je bil tako všeč, da bi si ga v kinu sigurno lahko ogledal še enkrat, vendar kot pravijo: prvič je prvič. Komaj čakam na DVD!

— N
30.6. 2005 ob 16:24 zvezdica

Film je res v redu, moram pa povedat da nisem napisala da bo Tom dobil oskarja, ampak film v kategoriji za najboljši film. Drugič boljše preberite. Strinjam pa se z Hafis, Dakota je enostavno zakon!

— Lyra
1.7. 2005 ob 8:24 zvezdica

Včeraj sem ga gledala in se še danes smejim - spilberg se je dejansko ponorčeval iz vseh ljudi ki bodo šli v kino v prepričanju da bodo videli različico filma Independence day, kjer vesoljci sicer res napadejo zemljane, vendar se jim le - ti hrabro postavijo po robu in jim naprašijo riti. V vojni svetov temu še zdaleč ni tako. Vesoljci človečke veselo mendrajo kot mravlje, naša odrešitev je pa tako iz trte izvita, da je naravnost zabavna, čeprav ideja sama po sebi sploh ni slaba. In čeprav je film izjemno trapast, mi je bil všeč prav zaradi tega - ker se obrne čisto nekam drugam kot sem pričakovala. Za moje pojme nikakor ni predvidljiv, tudi ni dolgočasen, je pa za moj okus v njem krepko preveč Toma Cruisa, pa tudi vloga Tima Robbinsa, ki mi sicer zelo sede, se mi zdi nekoliko brezvezna. Film bi ocenila nekje s 7/10, ne morem pa reči da ga odsvetujem, ker je po svoje zanimiv.

— Lenča
1.7. 2005 ob 8:25 zvezdica

Seveda sem pozabila povdariti glavno pozitivno lastnost filma - izvrstna Dakota Fanning. Upam da ne bo zrastla in pozabila kako se igra. Ta mala je res fenomenalna.

— Lenča
1.7. 2005 ob 8:36 zvezdica

Film je soliden in mnogo boljsi od prvega (1953). Spielberg ne razocara (Tim Robins je kot vedno odlicen), seveda pa glede na predlogo (ki ni ne vem kaj, vsaj za dansnji svet ne) ni mogel narediti se enega presezka.

— Richard
1.7. 2005 ob 16:30

film je ful dober vredno si ga je ogledati!

— saso
1.7. 2005 ob 16:59

lohk bi bil bolš

— še kr
1.7. 2005 ob 17:02 zvezdica

zelo predvidljivo, brez kančka suspenza ali drame. Izgleda, kot da povprečna ameriška disfunkcionalna družina potrebuje napad iz vesolja da se spravi k sebi. Edina pozitivna stvar v celem filmu je Tim Robbins, pa ono trobljenje tripodov. Film me je pustil hladnega, malo tudi jeznega, ker je izredno črno-bel. 6/10

— Dalibor
1.7. 2005 ob 20:46

Hahahahahahahahahaha hahahahahahahaha! Lahko rečem samo- KAKŠNA KOZLARIJA JE TA FILM!!!

— Janez
1.7. 2005 ob 21:34 zvezdica

Ogledal sem si film in moram priznati, da je ponovno odličen izdelek režiserja S.S.. Pred vsem je zanimi to, da je prikaz nezemljanov poteka skozi vez filem. Pa ta mala Dakota je spet bila odlična.. Če si filma še niste ogledali ga zagotovo priporošam . Moja ocena: 8.5/10

— Kekec
1.7. 2005 ob 21:59 zvezdica

E.T.-ju se je zmešalo. Se spomnite E.T.-ja, po slovensko Vesoljčka, ki je hotel domov. Bil je prijazen, navihan, simpatičen in kul. Tako kot družba marsovcev iz leta 1977, ko je Steven Spielberg posnel Bližnja srečanja tretje vrste, kjer so pobje z lovkami padali na glasbo. Sedaj je situacija drugačna. Sedaj so pobje jezni, divji, perverzni in odločeni, da nas uničijo. Kot v filmu Dan neodvisnosti in Mars napada. Natanko tako kot v kultnem romanu War of the Words, ki ga je leta 1938 kot veste tako mojstrsko po radiu uprizoril Orson Welles. In pobje se gredo etnično čiščenje, čisti genocid, kjer je treba Zemljane preprosto izbrisati. Pobje so nacisti, Zemljani so Židje. Pobje so homosapiensi, Zemljani so neandertalci. In njihov blitz krieg seka sto na uro. Po vzoru strojev iz Matrice in pajka iz filma Wild Wild West. In pozor, lovkarji tokrat ne napadejo iz lufta, marveč iz zemlje. Tja so namreč skrili svoje tajno orožje. Svoje orjaške stroje, ki čistijo vse pred sabo. To so storili pred milijoni let, za vsak slučaj, just in case, če bi se jim zahotelo spremembe. Kot onim fantom iz Odiseje 2001, ki so monolit na Zemlji pustili že v času opic. In Tom Cruise, ki mora med vsem rompom in pompom reševati svojo družino, ni nič drugega kot Richard Dreyfuss iz leta 1977, le da naleti na veliko bolj jezne nezemljane. Na hudo zlobna bitja, ki se potem na trenutke obnašajo kot dinozavri iz Jurskega parka. Prav imate, Stevenu Speilbergu je zmanjkalo domišljije. Postal je kopija originala. Kopija samega sebe in svojih učencev. To je seveda slabo. To se seveda ne bi smelo zgoditi. Še posebej ne pri filmu, ki bi moral biti film vseh filmov in najboljši Spielbergov film doslej. Problem je v dolžni, ki znaša le 116 minut. Filmu se namreč mudi. Film teče prehitro in si ne vzame dovolj časa. Zato na trenutke deluje površno in pač sestavljeno iz parih zaključenih sekvenc, ki se ne znajo sestaviti v celoto. V film, vreden kultnega romana. Rezultat je jasen. Rezultat je vesoljček iz E.T.-ja, ki bi nujno potreboval lepotno operacijo in zvrhano torbo antibiotikov. Le tako bi namreč ujel korak z ljudmi, bitji, ki so dovolj nora, da še vedno živijo na Zemlji.

— iztok gartner
1.7. 2005 ob 22:08

jaz bi se s tomom kar ozenila. samo me v tem filmu na momente malo prevec spominja na pokojnega macka jojota. tako da sem si zdaj premislila. drugace je pa dober film.

— barbara
1.7. 2005 ob 22:11 zvezdica

Film je vsekakor vreden ogleda. Efekti so fantastični in na daleč presežejo v tem času konkurentni film - Vonjo zvezd III. Najboljši je zvok in velikost trinožnikov, ki iztrebljajo človeštvo. Na srečo je film zmeraj manj -ameriški- ki ne morejo brez običajnih klišejev. Ni nobene glupe romance (medtem ko človeštvo izumira) ali pa pretiranega ameriškega patriotizma , ki bi vsekakor film poslabšali. (kolikokrat so že američani rešili svet -independent day-,-carmageddon-.. .) Samo konec ni najboljši in je preveč glup. Konec človeštva bi bil logičen zaključek filma. Da bi toliko naprednejši alieni bili pogubljeni od virusov , bacilov ... no ja, no ja . Brez zadnjih pet minut je pa film presunljiv in izreden. Preveč nežne dušice pa boljše da ne gredo v kino ...

— mali zeleni
1.7. 2005 ob 22:33

Zelo obožujem Toma Cruiseja. Filma še sicer nisem gledo, vendar upam da bo zelo dober. PRIČAKUJEM PA ZELO DOBER FILM, SAJ IMAM NAJRAJE ZNANSTVENO-FANTASTIC NE FILME.

— skater
2.7. 2005 ob 3:08 zvezdica

Štirje smo bili tako, še kar razočarani, eni bolj drugi manj. Vsi bi bili veseli, če bi se namesto neke glume s psihologijo slabega očeta in bla bla bla... ukvarjali raje z invazijo, borbami, ... S tem bi bil film krajši za kakšne pol ure ampak boljši. No, je pa res, da so okusi različni. Ni ga filma, ki bi lahko vse zadovoljil. Specialni efekti so sicer dobri. Nekako mi ne izgleda film ala Spielberg. In nekako se mi zdi, da Cruise ni bil tokrat v najboljši "formi".

— marjan
2.7. 2005 ob 8:58 zvezdica

No ucer sm si pogledu muvi, pa morm rect da je cool film, strasn vsaj zame (razn v 1em momentu ni bu), no kksne punce se bojo pa verjetn kr mal tresle :)... Film kr hitr zacne z akcijo, konec filma me pa razocara ker se way to fast konca... Tom Crouse po mojm spila cist povprecno ce ne clo bedno, tamala se mi zdi pa dost uredu... no predlagam vam pa da si le pogledate muvi, pa mogoce vm bo zakon mogoce pa zanc... sej veste 1000 ljudi, 1000 cuda :) tko da ne se prevec na tele komentarje ozirat :)

— Bojan
2.7. 2005 ob 10:21

Že dolgo mi ni bilo tako žal denarja za vstopnico... beda.

— Frikec
2.7. 2005 ob 11:11 zvezdica

Film me ni navdušil. Že tako ne maram tega znanstvenega fantazma preveč, da pa iz zemlje lezejo eni stari sesalci na treh nogah, to je pa že skoraj solgočasno. Živciralo mi je tudi obnašanje obeh otrok - razvajena amriška froca. Tom Cruise je kr luškan ... sam men se on ne zdi za take zvrsti. Tekanje tega malega človečka naokoli je hecno, pa njegov prestrašen obraz tudi ni preveč posrečen. Komi sem čakala, da je že konec ...

— duša
2.7. 2005 ob 11:23 zvezdica

Kot ze naslov pove pa kaj je vam ??? Za moje pojme en najslabsih filmov ever da sem jhi sel gledat v kino. Res da nisem mel niti najmansjega pojma o cem gre saj reklame itd ne povejo veliko ampak scenarij opisan v enem stavku " check it aliens zap zap tom cruise avoiding lasers and baaang saving the day " mislm POLOMIJA da res ni vecje. Efekti itd nikoli ne odtehtajo ostalega. Ne priporocam ogleda nikakor.

— Mozh
2.7. 2005 ob 11:49 zvezdica

Ne vem... Tule ste verjetno resnično pisali predvsem novodobni mladci, ki jim paše samo akcija, ki ni povezana niti malo z realnim življenjem! Ne vem zakaj vas tako moti, da so imeli kot družina svoje realne probleme. Filmu prav to doda še dodatno globino. Saj... realni dokaz, zakaj so zadnje čase najuspešnejši popolnoma plitvi filmi... Pa še to... zakaj hodite v kino, če vam ZF ni všeč? Zato ker je to film meseca in vsi gredo? Ovce! :P

— Stari nergator
2.7. 2005 ob 12:03 zvezdica

Včeraj sem videl film in moram povedat, da sem bil zelo zadovoljen! Zgodba je stara že več kot 100 let, zato mogoče ni všeč ljubiteljem novodobne ZF. Dopadlo se mi je, da se je dogajanje spremljalo iz vidika realne ameriške srednje/nižje razredne družine in kako je bilo dobro prikazano, kaj vse so ljudje pripravljeni storiti, da bi rešili svojo kožo. Najbolj se pokaže ko se streljajo za avtomobil in kako oče ubije 'fanatika', da bi zavaroval svojo hčerko. Spielbergov 'feeling' se čuti vseskozi, še posebej pri prikazovanju alienov. Ljubiteljem ZF stare šole ga vsekakor priporočam.

— Stari nergator
2.7. 2005 ob 12:08 zvezdica

Spet eden od filmov za katerega pricakujes, da bi moral biti po videnem v reklami hudo nor film potem pa spoznas, da je to kar si videl v reklami vse.. Clovek bere komentarje o tem, da je film slab pa si rece, eh to zmer pravjo potem je pa dobr..Pol se pa opeces na lastni kozi pa vids, da je resnica..Film je pol totalnih blesarij in ponizevanj evropejcev, japoncev in kopija ne vem kolikih ze videnih filmov.. Ko napadejo Allieni, folk vprasa, kdo nas napada? Teroristi? Evropejci? Halo, mislm ej!..Pa tista, baje so enga robota uspel unict na japonskem. Ce so oni pogruntal, kako ga unict, pol ga bomo pa tud mi, hudica ane? (k da so americani najpametnejsi narod na svetu). Pa tiste neumne o EMP ju, vsa elektronika crkne, avtomobili ne delajo, ure, mobiteli, a model na ulici se zmeri lahko snema s kamero.. No sej, vsi ki ste igrali igro Half life 2 vam je lahko razvidna hudo močna podobnost robotov iz tega spila, da ne omenim filma Dan neodvisnosti, sej so Allieni cist isti, resitev problema z njimi pa cist ista..Pac ni rac. virus, so pa bakterije.. bulshit! U glavnm, gre clovk gledat spektakel, vidi pa navadno jokalico Tom Cruisa, ki varuje svojo familijo-najvecjo vrednoto ZDA in za to naredi vse.. Vse je pa prepreden s smesnim ameriskim idiotizmom in misljenjem v kakrsni meri ga holliwood se ni sproduciral in res skoda tako dobrih reziserjev za tak zmazek in razocaranje. Morda je film na kozo pisan ameriskemu ljudstvu, sam vsakokateremu malo kriticnemu cloveku je jasno, da je film popolna blesarija. Kritiki so pa tudi ze povedali svoje.. U glavnem, ce nimas kaj poceti in bi rad vrgel stran 1100 sit, pojdi v kolosej in sam presodi na lastni kozi.. LP

— AntiZDA
2.7. 2005 ob 12:37 zvezdica

Ne slab, zanič je! Jap sprava sem jaz tud pričakovala nekaj extra zaradi Spielberga in Cruisa, sta me pa oba grenko razočarala. Film je iz trte izzvita fantazijska bedarija brez neke zgodbe. Tudi efekti niso bogve kaj (so bili v Day after tommorow neprimerno boljši)! Zelo sem razočarana

— Bekica
2.7. 2005 ob 12:49

Men je čiz hud film ;o)

— TurBo_19
2.7. 2005 ob 13:13 zvezdica

Hmm ... Moram priznat, da sem se filma pravzaprav veselila. Tom Cruise pa Spilberg, Dakota ... Tako sedem v nabito polno dvorano (prvič po zelo dolgem času - nazadnje je bila v času Njegovi tastari). In najprej me so me zmotili trije desetletniki, ki so ves čas filma komentirali vsebino, kar je lahko zelo nadležno, tako da mi je na koncu prekipelo (in ne samo meni) ... Film? Prve 4/5 so bile res odlične. Seveda je bilo nekaj stvari, ki so zbodle (recimo: "Nas napadajo Evropejci?!" Zelo smešno, ja. :)), kljub temu pa nas je film držal v polni napetosti in srečnega zaključka ni bilo mogoče pričakovati. In že pol človeštva je bilo iztrebljenega in vse lepo in prav, ko pa naenkrat začne Nezemljanom super tehnologija ... propadati. Hmm ... Od takrat dalje je bil film le še en izmed mnogih, ko človeštvo zmaga. Ker imamo vso pravico živeti. Mogoče sem nerobe razumela, ampak ne razumem kako so lahko veliko INTELIGENTNEJŠA bitja, ki so načrtovala naš propad že milijon let (ali milijardo, kaj pa vemo), nas gledala "pod mikroskopom" kot mi gledamo amebe in podobna mikroskopsko majhna, nebogljena bitja, naenkrat propadla. Če so že tako ineligentni ne bi mogli propasti. Zaradi zraka? Matere Narave? Boga??? Ne vem - tega niso imeli v načrtu? Hja, ne rečem - zgodba je dobra, Nezemljani prav luškani (pač Stilbergovsi) ... Njihova tehnika "klanja" pa prav zamudna. In neučinkovita? Pa naj bo ... Za prve 4/5 filma se splača kupiti vstopnico. Potem pa prej oditi. Morda bi želela drugačen konec - lahko bi ... Ostala samo še tema. Pač - BUM. In potem - razlagaj si sam. Ne pa happy ending - celotna družina se spet snide itd. Hja, pač Američani in njihova želja po vedenju, da so nepremagljivi in neuničljivi. Morda želi vedeti to cel svet. Vendar - kakor je včeraj citirala moja sošolka: "Če bi mi bili zares edina bitja v širnjem vesolju, bi bila to strašna potrata prostora." :) Pa še kako je res! :) Lep dan želim še naprej!

— roža
2.7. 2005 ob 15:16

Včeraj sem si ga ogledal in vam povem da bi napisal isto kot je napisala gor LENČA.Tako da če vas zanima resničen komentar si ga preberite.ker sva že dva ki tako misliva!!

— GhOsT
2.7. 2005 ob 18:25

Kak ste vsi cudni. se vidli niste film pa pravite da je zanic scenarij in la-di-da. Sem ga gledal film je pune vredi. Idite film gledat preden komentirate...

— Miha
2.7. 2005 ob 19:12 zvezdica

Vsekakor je to najbolši film, ki jih je kdaj Stievi posnel ali katerikoli drug režiser. Vsekakor se lahko meri z ostalimi uspešnicami. Je srhljiv, napet , skrivnosten , malo komičen , na žalost pa tudi prekratek za svojo zvrst.

— Sci-fi man
2.7. 2005 ob 19:33 zvezdica

Ke bala. Edino, kar je v dobro v filmu so efekti kot taki. Namesto, da se gredo neko slinavo psihološko dramo "slabega" očeta, ki se na koncu "najde", bi se raje Spielberg posvetil temu, kar je tema filma: vojna med planeti.

— picard
2.7. 2005 ob 21:03

film je prava beda!!! brez veze! zakaj ljudi samo strašijo? kot da ni nč kej pametnega za prikazovat!! pa presodite sami

— pota
2.7. 2005 ob 22:34 zvezdica

Vojna svetov je poleg (domnevno) zadnjega dela sage Vojna zvezd najbolj pričakovan film letošnjega leta in to povsem upravičeno. Ko namreč za režisersko krmilo sede Steven Spielberg to že skoraj obvezno pomeni, da se bo zgodil prvovrsten spektakel, naj si gre za vratolomno akcijo ali pa čustveno dramo. V Vojni svetov je znal združiti oboje, tako da je končni rezultat osupljiva paleta posebnih učinkov, ki pa niso tako zelo vsiljivi, da bi preglasili čustvene dileme posameznih likov. V nasprotju z večino filmov katastrof, Vojna svetov ne ponuja velikih herojev, ki bi lastnoročno rešili svet. Tako ne boste našli ekscentričnega računalniškega genija, ki bi z okuženimi virusi onesposobil orožje Nezemljanov, zaman bi iskali predrznega top gun pilota, ki najraje zre smrti neposredno v oči, še bolj utopično pa bi bilo za pričakovati pogumnega predsednika, ki bi se zavihtel v reaktivca in lastnoročno izprašil nekaj nezemljanskih zadnjic. Ne, v Vojni svetov večina ljudi skuša rešiti zgolj svojo kožo, četudi za ceno življenj drugih. Imamo sicer prizore, kjer pogumni vojaki maširajo v zagotovo smrt, da bi rešili navadne ljudi, a že v naslednjem momentu glavni junak skuša prepričati svojega sina, da je to povsem neumno. Prav zanimivo je gledati, kako Spielberg za glavnega junaka drzno postavi (grobo rečeno) slabiča, ki sta mu herojstvo španska vas, preživetje človeštva pa deveta briga. Toda to je zgolj kruta realnost človeške narave, ki jo še dodatno udejanji in briljantno odigra Tim Robbins v vlogi ponorelega snovalca teorij zarot. Jasno, film kljub glavni vlogi šarmerskega Toma Cruisa, ne bi naletel na pozitiven odziv publike, če se glavni lik ne bi imel za kaj boriti in zato je Spielberg posegel po ultimativnem orožju - družini. Toda ne samo, da se glavni lik bori za preživetje družine, temveč mora znova vzpostaviti skrhane čustvene vezi, povzročene zaradi njegovega neodgovornega načina življenja. A kot se izkaže na koncu, film prav v tej točki za malenkost pretirava, kar ima za posledico dve negativni stvari: pretirano osladen konec (vsaj glede na splošno pesimistično naravo zgodbe) in bizaren občutek, da so Nezemljani prišli pravzaprav zgolj zato, da je glavni lik znova našel stik s svojo družino. A na srečo je vse ostalo v filmu navdušujoče, od odličnih in zelo srhljivih posebnih efektov, ki jih še dodatno bogatijo zelo nenavadni in zato še toliko bolj grozljivi zvoki, pa vse do naravnost surrealistično krvavih postapokaliptičnih prizorov ozadja. Ne smemo namreč pozabiti, da je eden glavnih faktorjev Vojne svetov ustvarjanje nelagodnega občutka strahu. Spielberg se tokrat seveda opira na post-enajsto-septemb rsko teroristično grožnjo, prežeto z zaplankanostjo Busheve Amerike iz česar se porodi satiričen dialog v stilu: "Napadeni smo!"; "Teroristi?"; "Ne, prihajajo od drugod!"; "Iz Evrope?" Prav zato je še toliko bolj odličen občutek majhnosti, ki ga film da gledalcu, v smislu zavedanja, da če kdaj res pride do napada Nezemljanov, bomo lahko ljudje zgolj nemočno gledali, kako nas bodo zeleni spaki spreminjali v pepel ali pa uporabili kot tekoče gnojilo za njihovo rastinje. In edini, ki nas bo v takem primeru lahko rešil je narava, ki si jo dandanes skušamo na vsak način podrediti in jo tako zelo učinkovito uničujemo. Vojna svetov dejansko prikaže to, kar obljublja, namreč katastrofo in konec človeštva, brez herojev in brez olepšav. Vse kar nam tako ostane je, da se zamislimo nad svojo majhnostjo in neboglenostjo in skušamo iz sebe narediti nekaj več, tako za svoje najbližje, kot tudi za sam planet. Je mar res potrebno, da pridejo Nezemljani in nas tega naučijo na silo? Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
3.7. 2005 ob 0:10

Nic posebnega, malo razocaran.

— KANZYANI
3.7. 2005 ob 8:53 zvezdica

Sicer mi ta žanr ni najbolj pri srcu, vendar je film vreden ogleda. Spielberg pač obvlada! Če bi ves film skakali okoli neki grozni vesoljci in mendrali in uničevali, me najbrž ne bi kaj hudo presunilo, ker pa gre za doživljanje posameznika, za grozo, in nemoč skozi človeške zgodbe, poleg izjemnih računalniških dodatkov in ustrezne glasbe, film dobro 'zruka' :-). Konec je sicer nekam čudno pravljičen, pa niti ne moti preveč. Mislim si, da je Spielberg z njim verjetno želel na koncu sporočiti optimistično spoznanje: 'karkoli pride, naj bo še tako grozno in strah zbujajoče - ne more nas uničiti'... Tom je odlično odigral svojo vlogo. Tokrat ni nek super junak, zelo človeški je, zelo ranljiv in zelo prestrašen. Dakota je tudi v tem filmu izjemna. Priporočam ogled.

— vreden ogleda
3.7. 2005 ob 12:06

meni se je film zdel popolnoma ZANIC!

— biby8
3.7. 2005 ob 14:13 zvezdica

ce se vsaj en clovek v sloveniji odloca o obisku nekega filma na podlagi teh nasih komentarjev, mu namigujem, da je tale film vec kot vreden svojega ogleda. Zal (ali pa na sreco) pa je posnet za ljudi z domisljijo.

— patos
3.7. 2005 ob 14:36

film je zlo dolgočasen in nezanimiv

— žabica
3.7. 2005 ob 14:42

film je totalno zanič.pričakovala sem veliko bolj zanimivega.čez celi film pa tom samo beži.bedno!

— jancha
3.7. 2005 ob 15:31

ma dei bojte tiho ki ta film je ful dober,in je vreden ogleda.resda je bol domišlijski in zato toliko bolši,pojte ga gledat ki vam ne bo žal!

— vesoljka
3.7. 2005 ob 18:34

mal več sem pričakoval glede na režiserja, glavnega igralca ter tolk pompeznih reklam.Še posebi me je pa razočaral ker traje manj kot dve uri...

— pumma
3.7. 2005 ob 20:54 zvezdica

Film je krneki! Večinoma le efekti, edino kar se dogaja je beg in na koncu zmaga. Nič posebnega, nobenega posebnega zapleta, v bistvu za zaspat, razen če se ti dvigne ob vsakokratnem napadu tistih vesoljcev in jokanju majhne deklice. Za primerjavo je Matrix I veliko bolj zanimiv ZF film z več med seboj logično povezanimi elementi.

— Gingo
3.7. 2005 ob 22:28

ta filem je res najbolši

— kid
3.7. 2005 ob 23:34

Steven me še ni tako razočaral, še bolj so me razočarali alien-i, ki ne znajo uničit človeštva na bolj edinstven način. Kot da bi mi začeli pobijat termite, mravlje ali pacove z pištolo ali kladivom. To bi bil uspeh. Baje so poboj skrbno planirali tisočletja. Šugav plan. Tiste mašine v zemlji pa so tudi že bolj zastarele, če so tam tičale cca miljon let. Kot da bi mi zakopali par tankov v zemljo. Že čez 100 let bi se nam zdelo smešno, kakšne primitivne tanke so nekoč uporabljali za vojskovanje. U glavnem, film z veliko lovskih prigod. Se ne splača za njega dati niti 1 sit. Počakte divx! A.

— Andrej
3.7. 2005 ob 23:49

film je čisto drugačen od knjige sploh ne razloži zakaj so vesoljci umrli

— Aljoša
4.7. 2005 ob 10:38

Nisem se še odločil ali bi ga šel gledat ali pa bi počakal na DVD. Po moje bo druga opcija prevladala.

— yabadak
4.7. 2005 ob 11:05 zvezdica

Sem velik ljubitelj akciskih filmov.vojno svetov sem pogledal včeraj.Najprej ga sploh neb šol gledat vendar sem si pol premislu.Puvem vam da je tale film kr kul, čepruv ni najbulš ne ud spielbega ne od cruisa.Pohvail pa bi igro dakote faning, katero že neke časa spreljam.Bila je že odlična v skivalnicah z denirom v telesnem čuvaju z washingtonom in v moje ime je sam z seanom pennom,venar mislim, da vojna svetov njen daleč najboljši fim, ki j bo zagotoo povzdignil med zvezde, kjer ubistvu že je.Nekako povprečno odigrata blanchetova in robins, precej leseno pa novinec na platnu chatwin.V filmu prevladujejo predvsem izredno dobri posebni učinki, z prej še nikoli takšnim zvokom.Ta je res izredno hupen tako da vojni zvezd ali dnevu po jutrisnem ne seže niti do kolen.Zgodba pa je prav brezvezna, šepa prav konec, ki je brezvezn (d so umrl ker so vdihl nš zrak), medtem ko je začetek kul (glasni tripoid vstane iz zemlje in začne vse podirati ter še prej nekaj zelo smešnih scen) Nazadnje se mi zdi da je film slapši od vojne zvezd, malce boljši od batmana in veliko boljši od prekletih (vse sem videl v kin) Pa še nekaj zanimivega. Film je odprl težko pričakovano bitko za oskarja z vojno zvezd.Na koga bi stavil? Pri vojni svetov odlični tripoidi, rušenje sveta, jezero krvi pri vojni zvezd pa posnetki bitk, yoda, planet lave, bitke z žaromeči, galaktična mesta.Ne vem, verjetno na vojno zvezd. Lep pozdravček!

— alien
4.7. 2005 ob 13:43 zvezdica

Js grem dons gledat ta film. Mislm da bo zažgal. Zakaj? No če je Steven Spielberg režiser v filmu pa nastopa par dobrih igralcev da ga ne pozabm oment to je seveda Tom Cruise pa Dakota Fanning tamala res zažiga (v Srhljivih skrivalnicah je bla ful dobra) od tega filma lohk prčakuješ neki dobrga ne pa dolgočasne zgodbe k se vleče kr nekam pa umes skor zaspiš,.. upam oz. vem da se ne motm, kako je pa blo vam pa spoočim go ga bom vidla. Do takrt se pa (s)mejte =>

— *girl*
4.7. 2005 ob 14:04

Ja ful mi gre na živce k folk govori da je film kr neki.pa ti s takimi izkušnjami kot jih ma spielberg nared tok hud film.aja pa če vam gre tom na živce.kaj ste sploh šli gledat ta film? Pa doma glejte kkšne limonade pa vam ne bo treba zapravt 1100 za gledanje "tega neumnega toma". ajde *mwa* Zalchy

— Zala
4.7. 2005 ob 14:23

ta film je hud!!k ga gledaš ful notr padš pa use!hudo je narjen no!!pa še Tom Cruise igra k je res hud a ne!!pejta ga gledat ne bo vam žou!!res ne!!

— MaŠiK@
4.7. 2005 ob 15:43 zvezdica

Efekti super (no, kot v mnogih novejsih filmih)...vsebina oziroma scenarij pa na cisiti nicli. Film brez repa in glave, polno nelogicnih stvari, odvijanje dogodkov in konec...bolj pocukran kot najslabsa mehiska nadaljevanka..sredi totalno porusenega mesta iz cisto neposkodovane hise prikorakajo vsi glavni igralci- seveda zivi, neposkodovani in "sveze stusirani" Od Spilbergabi clovek pricakoval v letu 2005 monogo, monogo vec. Ocena - nikakva.

— TONE
4.7. 2005 ob 16:01 zvezdica

Moj komentar bi bil zelo podoben komentarju Rože. Zgodba in zaplet pač zelo šepajo. Vidi se, da je film posnet po radijskem izvirniku iz 50. let. Mislm, zakaj le bi nekdo nekje v prazgodovini zakopal v zemljo hodeče morilske stroje za par miljonov let. Takrat ljudi sploh blo ni in zemlja je bla iz tega vidika prosta za poselitev. No mogoče so se ustrašl kakšnih velkih sesalcev, al pa, če so kopal luknje pred 100mio let, pa kakšnga tiranozavra... Pa kdo je že vidu, da se invazijska vojska poda v napad brez predhodnega bombandiranja oz artilerije. C'mon iz tega vidika totalno zgrešen pristop. In pol ti tuki eni trinogi rušjo mostove in hiške eno za drugo, namest na bi vrgl par jedrskih bombic in bi mel vse že predhodno zravnan z zemljo. Pa še posameznih čllovečkov ne bi blo potrebno uparjevat, k bi bli že vsi kupčki pepela. Takih cvetk je v tem filmu še kr velik in film s tem popolnoma zgubi na vrednosti. SS je kr fino udaru mim. Film je drama umeščena v absurdno fiktivno okolje, ki nima veze z realnostjo. Gledalci, ki pemorejo nekaj zdrave pameti bodo razočarani.

— Sigy
4.7. 2005 ob 21:21 zvezdica

Pred ogledom Spielbergove Vojne svetov sem ves čas razmišljal, ali si naj ogledam Haskinov original iz leta 1953, da bi pač kasneje lahko oba primerjal in manično ugotavljal, kateri je boljši. Ker pa so bile moderne adaptacije kultnih filmov sploh v zadnjih letih bile bolj kot ne klavrne (na misel mi sedaj pade predvsem Teksaški pokol z motorko), sem se odločil, da si ne pokvarim večera in se raje pustim presenetiti - brez ogleda originala. Ne sprenevedam se in ne zanikam - obožujem filme o bitjih z vesolja (ali od koder koli pač že, glavno, da niso z našega planeta). In sem bil presenečen - pozitivno. Vojna zvezd (končno je vsaj en film preveden dobesedno) namreč ni v nobenem pogledu tipičen "vesoljski" film. Presenetljivo se vrti okrog ene same družine in samo iz njihovega zornega kota prikazuje grozo in teror, ki ga čuti, ko jih nenadoma brez kakršnega koli opozorila ali konkretnega razloga napade horda tehnološko izjemno zmogljivih trinogih robotov, ki jih niso izdelali Japonci. Pa tudi Američani ne. Dobro, videli smo že filme, v katerih se sprti člani družine zaradi neprijetnih koliščin združijo in pozabijo na nesoglasja. Toda ponavadi se to ni dogajalo v sklopu filma, v katerem "tujci" iztrebljajo prebivalce tega sveta. In to dobesedno. Ker ko se to zgodi, ne pomaga ne policija, ne vojska, ne "raketoplani" in nobeni zakoni ter pravila. Svojo glavo moraš rešiti sam. In točno to so počeli Tom Cruise kot očka in njegova otroka Dakota Fanning in Justin Chatwin. Predvse prva dva boste skorajda ves čas v filmu videli na zaslonu oz. platnu, ker sta zares v glavni vlogi in hvala bogu, da je tako. Režijski mojster Spielberg je dobro vedel, da nima nikakršnega smisla v zgodbo vključiti več različnih ljudi in preplesti več zgodb, ker s tem groze ob napadu ne bi mogel potencirati. Ker pač ni dveh Tomov in dveh Dakot. In drugi bi ob tem igralskem paru zvodeneli. Sorry, Julia Roberts, sorry Clint Eastwood in sorry, Hillary Swank. Oba sta dovolj. Mala Dakota je namreč tako osupljiva briljantna, da se mi kar zavrti v glavi, ko pomislim, da je stara komaj 11 let. Mala smrlja prekaša tričetrt takozvane holivudske igralske smetane, tudi tiste, ki so od nje trikrat starejši. Je ena redkih oseb filmskega sveta, ki jo je pravi užitek gledati in komaj sem čakal vsakič, da bo spet kaj povedala. Čudovita je. Resnično upam, da ji ne bo slava prehitro vstopila v njeno otroško glavo in bo pametno še naprej izbirala vloge - če bo, ji Oskar ne uide. V Man on Fire je bila zelo dobra, tudi v Hide & Seek, toda tukaj je prekosila samo sebe. Tom Cruise mi nikoli ni posebej sedel, toda v tem filmu je res pokazal, da je dober igralec in da si zasluži vse te milijone, ki mu jih režiserji nakapljajo na račun vsakič, ko podpiše pogodbo. Zmeraj se mi je zdel preveč plastičen v svojem popolnem vizualnem paketu, sedaj pa je pokazal, da je pravi Igralec. Škoda da ne morem obširneje govoriti o zgodbi, ter komentirati posameznih prizorov, saj vem, da bi s tem pokvaril veselje vsem tistim, ki filma še niso gledali, zato se bom morda ustavil samo še pri koncu. Osupljivo. Slabi dve uri je bil film napet kot struna in me je presneto živčno presedal na stolu, bonbone na deke pa sem pogoltal že v prvih petnajstih minutah. Potem pa se je zgodil konec. Najprej sem strmel in si govoril: le kaj zaboga se je pravkar zgodilo? Potem pa sem bil zadovoljen. Juhu, končno netipičen holivudski konec. Tokrat pa vesoljce ni motila glasba glasba (Mars napada), pa tudi v središče njihove vojne utrdbe ni nihče vdrl (Dan neodvisnosti), ampak... Uh. Priporočam vsem. Eden najboljših filmov vseh časov. P.S. Mi lahko kdo "zrihta" Dakotin avtogram?

— Robert
4.7. 2005 ob 21:43

Mislim, da ste ocenjevali sami ljudje, ki ste atrofirani, poleg tega pa še retardirani. Oprostite, ampak tako super filmu ne moreš reči kar: napaka ali pa kaj podobnega. Že zaradi igralske zasedbe in režiserja. Ostalim ki pa še niste gledali: 2 uri popolne napetosti, kot da imaš v žili iglo, po njej pa ti pritaka adrenalin. Bravo filmski ekipi!

— eva
4.7. 2005 ob 22:02

jaz sem si film že ogledala.meni je bil fullaaa fajn /in mojima dvema frendicama tudi). malo nas je treslo vmes, drgač pa smo se malo vmes tudi smejale.res znanstevna fantastika Sicer pa nikoli ne veš, morda je pod tvojo hišo že milijon let zakopan čudn stroj, ki še samo čaka na upravitelja z vesolja.

— janja
4.7. 2005 ob 22:25

Aha še nekaj sem pozabila dodati za vse ljudi na nižjem nivoju (ko sem prebrala nekja zgornjih komentarjev): vesoljci so umrli zaradi bakterij. Če ljudje še tega ne veste razbrati iz tako preprotstega prikaza...pojdite v kinoteko in si sposodite telebajske. Boste morda v teh filmih znali razbrati osnovne pojme.

— eva
4.7. 2005 ob 22:47 zvezdica

vsi filme je naredil uspešnice, Vojna svetov pa je razred zase. Film sem si ogledal že 2 meseca preden je prišel k nam in morm reč da film prov ''sede'' pogledat z užitkom kot pravo zf akcijo. Kapo dol. Film vreden hvale__ ''WAR OF THE WORLDS''.

— A
5.7. 2005 ob 0:22

hmmm.mogoče si ga bom ogledala.č bom lih mela cajt pa č ne bo nč bolšga.no ja bomo vidl...=)

— xxx
5.7. 2005 ob 7:25 zvezdica

Men je žal, vendar ta film si ne zasluži v bistvu nič pozitivnega. Že naslov je rahlo čuden. Vojna svetov??? To je množina, to pomeni več svetov. Zgodba nima ne repa ne glave. Vse kar ti nekako, ampak nekako razloži je komentar na začetku in komentar na koncu filma, vmes sploh nebi bilo potrebno prikazovati. Kar se tiče pa scene. Lahko bi bila boljša in tudi efekti bi lahko bili boljši, saj je tehnologija tako napredovala, da bi se lahko bolj potrudili. Take računalniške efekte, mislim da ima že Slovenija. Pa tudi pri izvirnosti tako imenovanih vesoljčkov bi se lahko bolj potrudili. Se ne razlikujejo kaj dosti od tistih pri dan neodvisnosti. Pa lep dan.

— Polo
5.7. 2005 ob 8:06

to je fuuul dober film! RES.ko sn ga gledla so mi skoaj oči ven padle loool ayd

— blablabla
5.7. 2005 ob 8:34 zvezdica

Kaj naj rečem. Za zjokat. Ni izvirnosti, ni domišlije, ni posebnih efektov, ni realnega pogleda kako bi človeštvo odreagiralo, če bi prišlo do česa podobnega. Nizko proračunski film. Beg beg beg beg in še veliko bega. Vpitje (kar je še najbolj realno od vsega). Vojska, hm. kaj je že to v tem filmu. Pošljejo cca 100 vojakov na vesoljčke in okoli 10 vozil. In potem pride neki Tom in z sekiro odseka tako imenovani periskop vesoljčkovega plovila, ki ima premer vsaj 20cm in vrjetno ni bil sestavljen iz papirja. Da ne govorimo o njegovemu sinu ki se gre Rambota in seveda čudežno preživi, pa čeprav je bilo v tistem kadru, kjer je on junak, kot da bi padla atomska bomba in že isto sekundo on pridno čaka doma z mamico nepoškodovan svojega pametnega očeta. Pa glede nato da so napadli ameriko, kjer je ima vsak američan orožje doma. Čudežno nima ga nima noben pri sebi. Od množice ljudi imata samo dva pokalice. Da ne govorimo o avtocesti, ki je bila prav spraznjena za Toma in njegova otroka, ki so veselo divjali po avtocesti. Orožje in izgled veslojčkov je res primitiven in brez domišljije. Da nebi omenjal tako zvanih virusov in bakterij ki so "uničile" vesoljčke. Kaj jih oni nimajo? Glede na miljone let prednosti, bi pa že lahko imeli kako imunost oziroma cepivo. Saj so že bili nekoč na zemlji. Če želite vidt slab film ga vam vsekakor priporočam

— Dejan
5.7. 2005 ob 10:40 zvezdica

Me punca zvlekla gledat.. sem si rekel ma ne spet en brezvezen ZF. Ampak VAUUU.. se vidi da je dirigiral Spielberg. Odlični efekti.. ravno prav mračno vzdušje. Film v kinu res pride do pravega izraza. Po dolgem času mi ni blo škoda denarja za vstopnico. Super zabava za soparne poletne večere. Vsekakor 9/10.

— Bostjan 26
5.7. 2005 ob 10:49 zvezdica

Ja veliko sem jih slišal, da je film brezvezen, sam kot ponavadi, who f**k cares ane, kaj drugi mislijo. No smo šli z družbo pogledat in res film 1A, sploh za ljubitelje ZF. Verjamem da je za koga zoprn film, če gre iskati dlake v jajcu.. no sam jaz šel v kino, da se bom mel fajn, in res sem se mel. Tudi meni so se efekti zelo dopadli, na trenutke res tudi grozen film. 2 uri mineti kot bi trenil. Pa še pol cel večer razmišljaš o filmu. Enostavno dopadel se mi je, ljubezen na prvi pogled, komaj še čakam da si kupim DVD, da stestiram še na domačem kinu :) Upam da posnamejo še Vojna svetov 2. Ocena : 9.5/10

— Ares-77
5.7. 2005 ob 11:33

to je najbolj akcyski movye kji sm jih gdaj koli gledaw.ogled priporocam wsem ki so za akcijo

— dario
5.7. 2005 ob 11:47 zvezdica

Mislim, da bo oziroma že je ta film eden izmed najboljših.Saj mislim, da te že naslov privabi k gledanju filma. Tudi sama si ga grem ogledat in bom verjetno potem bolje presodla kakšen je.A mislim, da mnenja ne bom spremenila, saj noter igrata Tom Cruise in Dakotta Fanning... zato bo predvsem privlačno!

— *Paris*
5.7. 2005 ob 12:13

Lp! Tale filmcek me je kr razocarov, se posebej konec, pa ceprov sm ljubitelj tega žanra pa S.S. Bega me pa ena stvar, a niso govoril da bo ta film trilogija, kot je ze Polo reku je poj glup naslov Vojna Svetov.

— yoco
5.7. 2005 ob 14:00

Izpolnil vsa pričakovanja. Te teden si ga grem sigurno še enkrat ogledat s nečakom. To je res pravi film za v kino.

— Anton
5.7. 2005 ob 14:03 zvezdica

No tko kt sm rekla film sm šla gledat. Men se je film zdel supr zgodba je bla res dobra pa tud dogajanje se je dobr stopnjevalo. Res je - ni bil film ob katerem si zaspal ampak te je kr vlekl not. Js ga priporpčam vsem k mate radi znanstveno fantastiko. Res ljudje pejte si ga pogledat!

— *girl*
5.7. 2005 ob 14:54

film je biu ful dobr, zanimiu, sam preveč se je šlo o tem kko smo ludje "nasankal" premal pa je blo o tem kko smo jih premagal.. Lp David

— Linkin
5.7. 2005 ob 15:34

Nažalost je film zelo čudn. Zgodba nič ne pove kako so vesoljci na koncu umrli (kar mrtvi so vsi), preveč na dramo spominja pa še umes je mal dolgcajt lp sce

— Sto1en
5.7. 2005 ob 15:44

ja filma še ni sem gledala sam si ga pa hočem! gledala ga je moja frendica pa je rekla da bolžga filma kot je vojna svetov ni gledala!komi čakam da ga grem gledat!pa še tom cruis je ful luškan

— zalchi
5.7. 2005 ob 15:51

Film sem vidu u petek in bil mi je kr všeč.Pol pa sm s mal zamislu in vidu da je poleg konca (lahko si ogledate moje prejšno poročilo) tud umes nekaj hudo narobnih prizorov:Pol sem se pa še enkrat bolje zamislu in večje napake v filmu razen konca ((robbie je spet doma) in ko na začetk tip še kr snema s kamero) ni.(Tud konc je mogoče družinsk če ga gledat vsa družina). Pišem pa prdvsem zrd neslanih šal. A je mogoče gdu ud vs folk pumislu d so v filmi narejene namerno. Naprimer sej amerčani misljo d so pametnejši od japoncu a ne? Pa kva bi folk pumislu če bi jih kjr napadu? D so evropejci, ane KOZE? Zamislte se mal tku kusem se jz!!!

— alien
5.7. 2005 ob 17:52 zvezdica

film je res vredn ogleda in mislm da je spilberg prov naredu da je čakov 12 let predn je posnel film ker je film sedaj res narjen bolše kot kateri koli film v katerem je nujna uporaba tehnike nasploh računalnika. kar se pa tiče igralcev pa mislim da je tom cruise odlično opravil svojo nalogo in pa ta mala punčka(ne vem kako ji je ime) je igrala še veliko bolše kot v Hide and seek in bo nekoč (po moje) če bo tako nadaljevala ena med najbolšimi v holivudu. in še za konec vam povem da je film 100% vredn 1100 sit in da ob ogledu lahko res uživaš.

— nezemljan
5.7. 2005 ob 18:20 zvezdica

film vsekakor je vreden vsega kar se je o njem govorilo še preden je prišel ven. Dejansko je to, kar se je pričakovalo od njega. Da bo v zgodbi in efektih prekašal Dan neodvisnosti - to mu je vsekakor uspelo ... verjamem da dosti ljudem film ni všeč, ampak kot je že nekdo rekel - zakaj gledate znanstveno fantastiko, če je ne marate in potem govorite da je film zanič - najprej se je treba postavit v žanr in potem ocenit film ... vsi tisti, ki vam je bil dan neodvisnosti eden od najboljših filmov si oglejte vojno svetov ker boste navdušeni ... zgodbe res ni, ampak tak film je niti ne potrebuje - ni fora v zgodbi ampak v dogodku ... poleg tega je to tudi ena od najbolj realnih znanstvenih fantastik - konec kot ga naredi vojna svetov še niste videli in prvič ne gre za ameriški patriotizem niti kot v dnevu pojutrišnjem za kak "čudež" (da kr naenkrat stvar zgine) - razlaga je dobra in najbolj realna ... film v svojem žanru vsekakor je kul ... narejen je odlično, igra je dobra - dakota je super, tom tudi (malo manj super ampak je tut kul) ... skratka film je vreden ogleda - ampak pogoj je, da vam je bil dan neodvisnosti dobr film - če vam ni bil, vam tudi ta ne bo

— Luka
5.7. 2005 ob 18:25 zvezdica

glede šal kot pravite v filmu ... pa poglejte z drugega vidika ... men se to zdi bolj kot norčevanje iz američanov ... a niste pomislili da je mogoče izjava robbija, če so napadli evropejci totalno debilna ... pa ko je folk ugibal kje so že napadli vesolci, kdo jih je že uničil ... men je to bol zgledalo kot posmehovanje iz američanov, ker spilberg ni neki ljubitelj tega ameriškega patriotizma, kar nenazadnje vidite v samem koncu filma ... - pa še tole: čist jasno je povedano zakaj se konča - mogoče ste šli iz dvorane pred koncem - poglejte film še enkrat, mogoče boste videli zakaj se je vse končalo ...

— Luka
5.7. 2005 ob 18:30

dejan ti si samo kretizirov zgodbo pri kateri pa so imeli ustvarjalci filma bol mav zravn razn tega da so jo prenesli v današnji čas saj je film posnet po knjigi h.g.wellsa ki je bila izdana že leta 1898(ko tankov in dobrih prevoznih sretstev še ni bilo). glede igleda vesolčkov pa nevem zakaj bi morali biti drugačni saj nobeden ne ve kakšni so in meni so se zdeli popolnoma vredu.

— kr en
5.7. 2005 ob 18:33

jaz se popolnoma strinam z lukom

— nezemljan
5.7. 2005 ob 18:58 zvezdica

edina napaka filma je ta, da je prekratek - po dveh urah sem se šele dobro vživel vanj in pričakoval, da se bo zadeva še malo vlekla - škoda ker ni bil daljši ... pa to, da smo zemljani zgubljali mi je bil še dodaten čar filma - to mu je dalo tisto pravo dušo ... preveč smo navajeni, da ljudje vse premagamo tukej pa dejansko dobimo nekaj drugega ... zgubiš upanje, da je možno iz takega položaja se pobrati, ampak na koncu vidiš da je možno ... vsaj enkrat se je pokazalo da je narava močnejša od amerike!!!

— Luka
5.7. 2005 ob 19:06 zvezdica

zdele še mal berem komentarje ... ne razumem ... a niste gledal filma sploh al ga ne razumete ... virusi se spreminjajo - to smo odkrili že tudi ljudje ... ne moreš jih uničit dokončno, ker se virusi prilagajajo na cepiva ... ja?!? ... poleg tega je še ogromno virusov neodkritih in vsako leto skoraj izbruhne nov - torej ... zakaj je nemogoče da se je tako končalo za vesoljce ... bi raje videli da jih premaga will smith ki so ga ugrabili vesoljci, da je naredil izpit za njihovo plovilo in je potem odletel v glavno bazo in jo sestrelil ... je to bolj realno?!? ... slovenija ima take efekte ... potem ne vem zakaj imamo tak podn od filmov ... če bi slovenija imela vsaj četrt toliko denarja kot je bil porabljen za ta film bi verjetno nastal najboljši slovenski film vseh časov ... nizko proračunski film ?!?! - ne se hecat no ?!? ... mogoče je tom cruise res prevečkrat preživel, ampak to je pač tako narejeno in zarad tega mu ne moremo zamerit ... še vedno bolje kot pa silvester stalone ali mogoče schwarzeneger ...

— Luka
6.7. 2005 ob 8:00 zvezdica

Razumem da je sto ljudi sto čudi, ampak mi je zelo žal, za današnji čas je to zelo nekakovosten film. To prvo kot prvo ni znanstvena fantastika. To je drama. Znastvena fantastika pomeni da bodo pokazali nekaj novega in to kar še ni nikoli ni bilo videno, pa ne glede na to da je film narejen po knjigi ki je že stara stoletje. Če se greš znanstveno fantastični "spektakel" potem se potrudiš da pokažeš kaj več kot pa enega robota, eno vrsto orožja ki ga ta robot premore, eno vrsto vesoljčka. Če pa je film posnet po knjigi ki je bila "napisana" takrat skor k se je rodil Tito, ja potem pa naj bo narejen film v tisem času, ne pa ga prestavljat v sodobni čas. Glede virusov in bakterij kaj so vesoljčki dobili prehlad ali mogoče gripo? Glede na vso to tehnologijo in prednost miljone in miljone leti in bla bla, pa glede na začetni komentar (mislim da je govoril Freeman), da nas zavistno opatujejo in si želijo naš planet, potem pomeni da se zavedajo nevarnosti. Sej niso prišli slučajno mimo in so rekli gremo v napad, ker si slučajno želimo nafto.

— Polo
6.7. 2005 ob 8:16

Glede kakovosti efektov in animacij, če pogledate reklamo za simobil, je že skoraj na takem nivoju, kot je tale "spektakel"

— Polo
6.7. 2005 ob 8:44

Glede vesoljčkov če se pač neve kaki so, jih ne kopirat. Imaš možnost da ga narediš takega kot ga človek še ni videl na fimu. Z malo domišlije bi šlo. Kar se tiče pa tega da je smešen film... hm,... to ni smešno. Je duhovito, to je tak blagi humor. Smešn je film butec in butec, al pa Austin Powers, ki se delajo norca iz sebe, ker je že tolk bolano da je smešno. Ta film ni smešen ker se samo bežno zasmejiš in se ne smejiš 5min skupi eni fori.

— Dejan
6.7. 2005 ob 10:30 zvezdica

Film ni izpolnil mojih pričakovanj. Res je, efekti so dobri in na trenutke te je groza, ampak boljše bi bilo, če bi se držali knjige H. G. Wellsa. Tam se vse dogaja konec 19. stoletja v Angliji - mislim, da bi kombinacija starega in futurističnega vžgala in tudi z efekti bi dosegli več (morda se motim?). Takole pa se vse dogaja v znanem, klišejskem ameriškem slogu, s kvazipsihološko družinsko dramo. Tom Cruise je povprečen igralec in o njem škoda besed. Deklica je OK. Tim Robbins je seveda odličen, ampak njegovo vlogo so dodali samo zato, da bi pritegnili enega zvezdnika več, glede na scenarij in dogajanje bi lahko shajali tudi brez njega. KOnec filma je zanimiv - pri njem so se držali originalne knjige, ampak v 21. stoletju to izgleda nekoliko smešno, zato vse skupaj izzveni v prazno. Tudi scenarij se mi zdi nedodelan, nedosleden in pomanjkljiv - ne vem, zakaj si Spielberg privošči take napake - npr. edino Cruise na celi vzhodni obali ima delujoč avto, ki mu ga je popravil mehanik, ki ga marsovci "vaporirajo". Halo? Škoda, film bi lahko bil res dober. Prva verzija iz leta 1953 je kljub efektom, ki se nam danes zdijo smešni, trikrat boljša.

— Mark
6.7. 2005 ob 11:30 zvezdica

Že dolgo nisem gledal tako slabega filma z napol nejasno vsebino. Zanima me kako sploh tako dobri igralci gredo v tak projekt in ali nas imajo res za neumne.če bi pripravljal napad več tisoč let bi se verjetno prepričal ali je ozračje in klima moji vrsti primerna oz. kako to, da ko so postavljali tiste robote pod zemljo tega niso ugotovili?.ta scenarij je en nesmiselna pravljica.

— igor
6.7. 2005 ob 12:08 zvezdica

Film najprej deluje grozljivo, potem postane absurdno holivudski in na koncu smesen, da se vprasas zakaj si ga sploh sel gledat. Glede na filmsko ekpio ni dosegel mojih pricakovanj. Skoda.

— Lucka
6.7. 2005 ob 12:29 zvezdica

morm rečt d sm si od filma obetala kr dosti...po reklami se je zdelo d bo to edn najbolših filmov tega leta,vendar me je na koncu prou razučaru...film sploh nima nubene logike, nubene smiselne povezave.una tmala pa sam kriči u tri dni...ne priporočam ogleda

— kr ena
6.7. 2005 ob 14:57

Eh, raj si preberte knjigo. H.G. for teh win

— gasho
6.7. 2005 ob 16:04 zvezdica

Narava mocnejsa od Amerike? Tega pa nisem videl, kako je zmagala narava nad Ameriko. Kar koli pises in razlagas je dejstvo da je film za danasnji cas...zanic. Se popolnoma strinjam, kar je napisal POLO, ce ze delamo "obnovo" filma. Mislim, da 90% folka na koncu filma ni vedelo, kaj je pokoncalo "ET-je". (saj kolikor sem jih poslusal, ko so zapuscali kino)

— TONE
6.7. 2005 ob 16:05

eh, luka je car:) tak se govori..:)

— eva
6.7. 2005 ob 19:49 zvezdica

Tudi jaz sem si ogledal film na cityjevi predpremieri in moram povedati, da tako slabega filma ze dolgo nisem videl. T.C. pa je odigral zanič, sploh tiste scene ko v paniki otrokoma ne pove ničesar, ko da se mu je film vtrgal. Hudo bedno. Nobene napetosti, vse predvidljivo, pricakovan konec. Kaj imajo americani kak vzorec oziroma "windows wizard", da tiste "napete" scene vedno naredijo po istem kopitu. Mocno odsvetujem ogled filma in upam da bo drzava poskrbela da se bo gnila amerikanizacija pri nas omejila. Zelo sem bil razocaran nad filmom.

— Jankovič
6.7. 2005 ob 21:43 zvezdica

meni osebno je film dober in vreden ogleda. odvisno pa je tudi kaj pred ogledom filma pričakuješ. igralci so izvrstni, Tom Cruise je film izvrstno odigral, kar lahko od njega pričakuješ. ne predstavljam si v tem leonarda dicapri-ja v vlogi ray-a(Tom Cruise)...verjamem da se lahko še 1x prepričamo, da je Tom odlično odigral svojo vlogo. potem pa zagledamo še izjemno mlado igralko Dakota Fanning, se nam začne sanjati, da je to že po igralcih zanimiv film. po tem filmu smo lahko ugotovili da je Steven Spielberg res odličen scenarist! vendar pa glede filma...vsak ima svoj okus!

— @n@
6.7. 2005 ob 21:49

dejan dej mi povej kje sm reku da je film smešn.

— kr en
7.7. 2005 ob 7:14

To nisem mislil tebe da si rekel da je smešen film, ampak sem mislil na druge komentarje (ne tvojega), ki pravijo da je zelo smešen in zabaven pa oh in sploh.

— Dejan
7.7. 2005 ob 17:29

ta film je ful vreji. mi lahk kdo pove do kdaj spila v kinu? hVala

— miha
7.7. 2005 ob 18:11 zvezdica

4.7 sem se odločil da si bom ogledal ta film. Bil je odličen film že naslov te privlači in ko sem videl po televiziji da je režiser Steven Spielberg se takoj vedel da je Vojna svetov zelo dober film in je tudi vreden ogleda.

— Damjan
8.7. 2005 ob 0:53 zvezdica

Film sm gledal danes...ni vreden ogleda...resnično patetičen, z nekakšnim bednim idiličnim koncem!

— Shark
8.7. 2005 ob 9:25 zvezdica

ok ... narava močnejša od Amerike ... to pomeni, da se je prvič zgodilo, da ni Amerika rešila sveta, ampak se je svet sam sebe rešil in nekak se je pokazalo da le niso zmer Američani zaslu ni za zmago ampak v tem primeru je bla narava ... to da jih polovica ne razume konca ni moj ne tvoj problem ... zgleda da pač niso zreli za ta film, al ga pa niso gledal ... vsak šoloobvezen prebivalec Slovenije, ki je naredil Biologijo na srednji šoli ve in razume konec ...

— Luka
8.7. 2005 ob 11:15

Kako dobro si tole utemeljel... pravi recenzist...

— Dean_dik
8.7. 2005 ob 20:03

ja jaz še filma nisem vidla sem pa hotla it gledat takrat ko je bla predpremiera v Mariboru pa je že blo vse zasedeno. ja, mislim da o film kr dober, pa še predfilmi so kar v redu.

— missy
9.7. 2005 ob 20:26

Danes sm gledal film, in moram reči, da je bilo na začetku ZELO obetavno, na sredini pa je postajalo bedno , KONEC PA JE GNIL ZA POPIZDIT- VSI PREŽIVIJO. Sramoten konec, raje bi gledal porušen boston - do tal, in vse mrtvo družino, razen punčke in Raya(Toma Cruiseja)

— Zeus
10.7. 2005 ob 12:33

Briljantno ! V katerem jeziku pa je sploh napisana večina komentarjev ? Ste imeli vsi graje pri slovenščini ?

— hudo je
10.7. 2005 ob 16:42

Tolk bedenga filma pa že dolgo ni bilo v kinu! Ni vreden ogleda!

— Zelo beden film
10.7. 2005 ob 23:31

Ravnokar pogledu v kinu, film se mi zdi zelo dober pa tut konc ni tako slab morda bi lahko kakšnih 15 minut dodal in naredili malo bolši konec.Film je vreden ogleda!

— Mark
11.7. 2005 ob 0:07 zvezdica

Jest sm film lih kar vidla in morm rečt, da mi je bil ful všeč. Ni tistih neumnih prizorov, ko predsednik amerike s svojo mogočno vojsko reši svet, ni kakšne neumesne romance, prikazuje stvari tako, kot bi se vrjetno dogajale. Vsak skrbi sam zase, sej majo že s tem dost dela. Tut to, da na koncu nezemljane ubijejo mikroorganizmi se mi zdi, še zmeri bolj možno, kot pa da bi mel mi tko superiorno orožje, da bi nam to uspelo. Je pa res čudn, da niso opazil (glede na to, da nas preučujejo že miljone let), da je v zraku mikroorganizem, ki ga ne prenesejo. Pa sam osladen konec ko je sin že u bostonu je brezveze. Sej je ja očitno, da tiste eksplozije ni noben preživel. Drugače pa film vsekakor vreden ogleda, pa itak 100x boljši od vojne zvezd.

— Doris
11.7. 2005 ob 1:16

film sm šla gledat dons,je bil prov odličn spielberg se je pa tokrat res dobr potrudil zvočni efekti so bli pa tud dobri pa to vredn ogleda ;)

— J
11.7. 2005 ob 9:46 zvezdica

Tom C. je v tem filmu beden da bolj ne more bit. Film je popolnoma zanič. Zgodba pade že v začetku - kr neki. Spilberg je pod ta film zapisal svoje ime, kar pa se tiče njegovih umskih sposobnosti pa so sedaj namenjene denarju-Škoda bil je dober... .

— marjan
11.7. 2005 ob 9:56 zvezdica

Včerej sm v Koloseju gledav težko pričakovani film Vojna Svetov. Predn sm ga šov gledat me je kar malo skrbelo ker so ga nekateri zelo slabo ocenili. Ampak film je naravnost fantastičen. Začetek je zelo obetaven pa tudi nekaj humorja je. Potem pa se začne bitka za preživetje. Res je da je nekaj malo neumnih scen ko tisti vesolci ubijajo vse pot sabo Reya(Tom Cruisa) in pa Rachel(Dakota Fanning) pa nikoli ne zadanejo. Ampak to mora biti tako ker čene pa film ne bi biv zanimiv. Zvočni efekti so zares odlični tako kot tudi odlična igralska zasedba!!! Tom Cruise igra zelo dobro Dakota pa tudi. Tudi čez Robbija se ni za pritoževat. Steven Spilberg res oblada zadeve in je zame najboljši režiser kar jih je. V filmu je ravno prav komike, fantastike in strahu. Moja končna ocena je 9/10!!! Pa folk ne se preveč uzirat na komentarje, pejte ga gledat potem boste pa vidl a vam je dobr al ne. Drgač pa uživite! LP Vid

— Vid
12.7. 2005 ob 0:35 zvezdica

Ogledal sem si film tako kot druga razocarana mnozica... in rečem samo lahko da je Ameriške filme pokopala slava in denar. Vse skupaj od zgodbe naprej je preveč skomercializirano, za takega slavnega režiserja (Spilberga) naj bi to bila uspešnica? Polom... sami efekti so me še nekoliko presenetili, a ne kmalu za tem so me preziveli v exsplozijah razocarali. Američani bi morali misliti malo manj na efekte v katere vlagajo 3/4 filma kot pa v samo zgodbo, in osnovo filma. Za tiste ki pa radi gledate vesoljce in tri noge robote.. ki niste posvečeni sami zgodbi in ozadju v filmu... si ga pa kr peite pogledat... samo še ena skupina Et-jčkov.. več.. ocene filma ne morm opredelit ker me je totalno razocaral.. get real Spilberg... u should start film's with less money.. L.p. Rupsy

— Rupsy
12.7. 2005 ob 19:27

film je bil zanič

— jure
12.7. 2005 ob 19:38

mislu sm da nam bo ta film paru gate,ne pa kazu enga fotra,k ga froca ne spoštujeta in marata.brezveze. ne vem,sam se mi zdi da je spielberg zgubu občutek kako pusnet dobr film.men je biu E.T dost bolš k tole. ta je njegou najbol bedn.še Bližnja srečanja tretje vrste je dost bol.zame je ta film znanstvenabedastika. ta najbol pričakovan film leta se je sprevrgu u polomijo.usaj zame.film preveč hiti.k da bi hotu ujet vesolsko ladjo in udletet u eno galaksijo k eni,kjer nas eni alieni študerajo. konc bi pa mogu dubit oskarja za bedastočo useh bedastoč. alieni, k so ns preučval milijon let,uničjo ene bakterije. 1100 bi raj dou revežm al pa bi ga na kkšn drug način zapravu. adijo moja ocena : -2

— mare
12.7. 2005 ob 22:09

film je super (režiser, igralci, zvok,...) imam nekaj pripomb mal ponavljanja za dan neodvisnost (ščit) recomo da z dvema ročnima bombama uniči 1 trinožnik in zaradi tega tega se kar vsi ščiti uničijo .. mal prehiter konec jaz bi v film vpletel še predsednika ZDA in administracijo..

— Jure
12.7. 2005 ob 23:12 zvezdica

Danes sem si tudi jaz ogledal ta film. Spremljala me je punca, ki sicer ne odobrava klanja v filmih. Tudi ne mara znanstvene fantastike ali grozljivk... In ravno takrat, ko se je film najbolj približal grozlivki - ko so se vesoljčki izkrcali v hišo, v kateri so bili skriti Tom Cruise in ostali - je začela poskakovati po sedežu in me trepljala po kolenu: ,,Poglej, kolk so luškani! Lej te očke! Lej te njihove prstke!'' Pa še nekaj: prizor, v katerem Dakota Fanning opazuje reko, po kateri mimo priplavajo trupla... od kje so se ta trupla vzela? Mar niso vesoljci vse ljudi upepelili s svojimi žarki, ali pa jih pojedli in iz njih naredili rdeče nitke? So bili vesoljci res tako površni, da so spregledali stoterico trupel, ki jih je odnesla reka? :S Res film z veliko napakami...

— Sgt.Shit
12.7. 2005 ob 23:51

pa sej ni biu tk bedn-krneki

— jona
13.7. 2005 ob 14:18 zvezdica

Živjo! Najprej moram povedat, da filma še nisem videl. Zato ne bom govoru o filmu, ampak o teh vaših bednih (nekaterih) komentarjih. Zakaj je Spielberg vključil družino v film. Ja zakaj je sploh kakšna vsebina v filmu, ne pa samo razbijanje, bombe, kalnje, ekplozije,... Pripombe puhlih najstnikov. Glede zgodbe: Scenarij, oz knjiga po kateri je posnet film, je bila napisana že 100 let nazaj. Zato pazite kaj govorite o "novih filmih" , ki so brez zgodbe! Glede igranja Cruisa: okusi so različni, vendar pa ima človek za sabo že toliko filmov, da ravno amater ni! Najbolj je pa bila bosa tista, ko je nekdo napisal, zakaj so vesoljci zakopali stroje ve zemljo, da so že zastareli, da je toisto kot bi mi zakopali tanke v zemljo, čez 100 bi se pa smejali zastareli opremi. Ljudje, to so vendar vesoljci, ki so nas tisoče let preučevali, kot mi preučujemo mravlje. In zakaj so umrli ko so vdihnili zrak. Zato , ker tudi vesoljci niso močnejši od narave, ki zna poskrbeti za red. Po načelu, za vsakega plenilca obstaja njegov plenilec. Jaz si bom film vsekakor ogledal, če ne zaradi drugega, zaradi odlične režije! Pa lep pozdrav.

— Max
13.7. 2005 ob 14:22 zvezdica

Ja, kot sem napisal v naslovu. Efekti so sicer OK, uničenje tudi, samo zgodba pa je čisto plehka. Na koncu sem čakal, da bo ena huda bitka z milijon mrtvimi, pa se cela huda ameriška armija postavi proti nezemljanom z lahko pehoto s 30 vojaki in 5 tanki. In na koncu pocrkajo nezemljani kar sami od sebe. Sej drugače ne pišem takih komentarjev, ampak tokrat je bilo res malo preveč. Škoda cajta in denarja!

— schurda
13.7. 2005 ob 14:25

Zakaj je moral ubit tistega Tima Robbinsa mi pa tudi ni jasno.

— schurda
13.7. 2005 ob 23:10

Namesto ogleda War of the Worlds ( Steven & Tom ), si raje oglejte War of the Worlds letnik okoli 1952. Mali Tom se je sicer potrudil, pa tudi efekti so OK, samo se več kot 1/3 filma dogaja v nekih kleteh, Tom je socer sprašil enega Aliena na zelo cool način - z granatami :)) HALO ! Drugega pa vojska z bazuko :) a malo prej apache rocket attack pa ništa. Ocena negativna ničla.

— Sosed
14.7. 2005 ob 12:10

živjo kako ste kaj jsz sem zelo vredu film pa mi je bil zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo zelo vredu

— pia klemenčič
14.7. 2005 ob 12:13

ful dobr film morm reč.

— Karchy
15.7. 2005 ob 8:58 zvezdica

Gledal učeri in ga priporočam. Po vseh kritikah, ki sem jih slišal na račun filma sam pričakoval manj. Sploh efekti so fantasitčni. SLABOSTI: Ni ni jasno zakaj morajo vsi ameriški filmi vsebovati toliko patriotizma. Res pretiravajo s tem. Že smešno se mi je zdelo, ko se je sin hotel spopasti z alieni, mislm...kaj njemu ni jasn ?!? Pa konec resnično nebi mogel bit bolj glup. Cisto brez razpleta.kr odenkrat vsi alieni umrejo.

— Sani
15.7. 2005 ob 10:13

Jst mam zmer rd take filme. Pa mislm da bo dost dobr, in ga bom šu z veselam gledat.

— iCe
15.7. 2005 ob 11:46

Naslov Vojna svetov.- Polo- to je lahko tud dvojina... npr Vojna DVEH svetov. Sam tko by the way angleščina nima dvojine ampk samo ednino-- in je world al pa worlds-- TWO worlds al pa TEN worlds. Pa tud če, ni nujn da je zato zanč. Kukr je oni tam rku da če ne maraš zf pa je ne gledat

— iCe
15.7. 2005 ob 11:46

Samo ednino pa množino

— iCe
15.7. 2005 ob 13:43 zvezdica

Spielberg tega filma ne bi smel posneti, ker je izgubil na svoji veličini. Ta film mu preprosto ne more biti v ponos. Specialni efekti so v prvih 15-ih minutah filma super, potem pa vse skupaj postaja dolgočasno. Vesoljci so izgubili, ker jim je Tom Crise zatlačil 2 granati v usta?!? Very funny. Ali pa komentarji v filmu:''V Evropi pa teroristi niso napadli''.Spielberg potrebuje dopust. In potem se lahko vrne. In še to:prvo ljudje izginejo v prah, ker jih tiste strele lovijo, pol pa kar naenkrat kri vse povsod. Razočaranje-z eno besedo

— sneško snežak
15.7. 2005 ob 13:47 zvezdica

Ob boku z vsemi filmi o napadu na zemljo iz vesolja je VS eden boljsih oz. celo si upam povedat da je najboljsi ali vsaj dalec najbolj realno pogojen. Izredne so situacije, kjer jepredpona napeljana na smisel - "zgodba je izmisljena, resnicno pa je le dejstvo za nastanek nje." Zivimo pac na zemlji, obiskali smo luno, ce smo jo sploh. In da nekdo pride iz drugega osoncja in ga potem ameriska vojska uinci - navadna neumnost. Edino virusi nam lahko pomagajo!

— dolusar
15.7. 2005 ob 13:51

ŠE ENA FANTAZIJA STEVENA SPILBERGA MORAM REČI DA SE JE SPET DOKAZAL KAKOR PRI E.T.JU JE DODAL HUMOR GROZO IN SPECIALNE EFEKTE TUDI SCENARIJ JE DOBER PREDVSEM KONEC SAJ SE JE ŽE NA ZAČETKU POKAZALO DA BO TAK KONEC AMPAK JE VSENO DOBER KONEC IN IZBIRA IGRALCEV FANTASTIČNA. MISLIM DA TOM CRUISE DOBRO IGRA KAR JE ŽE PRIKAZAL V:TOP GUN MISIJA NEMOGOČE 1 IN 2 POSLEDNJI SAMURAJ IN TA FILM VOJNA SVETOV HVALA ZA BRANJE K.H.K. COMICS

— K.H.K. COMICS
15.7. 2005 ob 16:16 zvezdica

Film je res dober. Kljub napadu nezemljanov je zgodba zasnovana tako, da si lahko prav predstavljaš, kako bi bilo, če bi naš svet napadli vesoljci. Najboljše je, da je v ospredju ni vojaški boj z nezemljani temveč bitka prestrašenega očeta za preživetje njegovih otrok. Igralci so izvrstno pravili svoje delo, konec vas bo zagotovo presenetil! Film vreden ogleda!!

— Mixy
16.7. 2005 ob 7:28 zvezdica

Ta film Vojna Svetov je ful dobr in ga priporočam! Zgodba je zlo dobra, efekti tut, glihprov je groze in humorja, zelo odlična pa je igralska zasedba!!! Vsi pejtefilm gledat!!!

— jaka
16.7. 2005 ob 20:25 zvezdica

Film ki vsekakor ni vreden Spielbergovega imena. Toliko napak ze v sami zgodbi... da me je prav muclo vprasanje ce je to res Spielbergova produkcija. Prvo kar me je zmotlo je to da je Cruise po "nevihti" nasel avto ki je se deloval, glede na to da so vse ostale elektronske naprave odpovedale. OK so rekli da so zamenjali nek kos v avtu in so ga popravili. Ampak kako to da je ta nadomestni del se deloval, ce pa je "nevihta" unicila vse elektronske naprave? Kasneje se celo najde nekdo z videokamero ki dogodke snema... in se je blo cudnih zadev. Najbolj pa sem ostal brez besed ko so "trinozniki" ostali brez varovalnih scitov ker so njihovi "vozniki" se okuzli z virusom. Hm.. to zveni kot to da nam v avtu nehajo delat brisalci ko se prehladimo... Na koncu filma pa se nisem mogu znebit obcutka da v celotnem filmu nekaj manjka. in se zdaj ne vem kaj bi bilo.

— Alan
17.7. 2005 ob 15:47 zvezdica

TA FILM SM SI OGLEDALA PRVE DNI KO JE BIL V KOLOSEJU. TA FILM JE TKO ZAKON, TOM, DAKOTA IN TIM SO ZAKON, FUL DOBR ODIGRAL SVOJE VLOGE... RES FILM JE ZA LJUDI K IMAJO RADI NAPETOST IN DOBRO ODIGRANE VLOGE V FILMIH! OGLEJTE SI FILM, NE BO VAM ŽAL!!

— PINKI 88
17.7. 2005 ob 17:06 zvezdica

V celem filmu nisem videl pravega smisla niti sporočilča ki bi ga lahko imel. Sto in tolko minut brezglavega bežanja in vse skupaj na koncu nič. Mislim da tu ni šlo za drugega kot pokazati še nekaj novih FX efektov. Vstopnica za ta film je precenjena.

— kar jest
18.7. 2005 ob 10:12

Film mi je biu zelo dobr, vbistvu fulll hudd. FOLK PEJTE SI GA OGLEDAT.

— OET
18.7. 2005 ob 10:59

to je zopet en dobr film k si ga je vredno pogledat!!

— irena
18.7. 2005 ob 15:34 zvezdica

Film je sicer kar v redu, tud kak komicn vlozek itd, moti me pa, da ni nobenga pojasnila za kaj vesoljci sploh napadejo, na kak nacin in kdaj so sploh prisli na zemljo in najpomembnejse, zarad cesa na konc filma sploh vesoljci sami od sebe strohnijo, kar je pac cudno.to bi mogli razlozit, ker neki kr manjka, zacnejo sami od sebe crkovat, ampak zakaj, cemu? :))

— Tulip
19.7. 2005 ob 12:27 zvezdica

Lep pozdrav še enkrat! Zdaj, ko se si ogeldal film, lahko verodostojno ocenjujem. Torej, stvar je taka. Začetek je kratek, kar naenkrat se znajdeš v filmu, da ne veš kdaj. Sledi prestavitel družine, ki jo potem spremljamo ves film. Spielberg je, kar se tiče tehničbnega dela filma opravil z 10+, res obvlada stvar. Ampak... ja ampak zgodba pa je na nekaterih mestih prav začetniško neumna. Najprej to, a se je treba za to da se prikaže nefunkcionalnost družine, oz. očeta v njej, da se mu sin upira, da se kar naprej prepirata...? Druga stvar: v kočici, kamor so se skrili z Robinsom. so si stroji vzeli nenavadno veliko časa da so prečekirali vse prostore, kaj niso poprej z laserjem razbijali vse živo??? Res čudno! Potem, ko vojska napada stroje, se sin, kot da bi delal samomor požene za njimi, povrh pa še preživi krasno eksplozijo! In razlaga Tomu, da on mora z njimi, da on mora videt... Kaj videt, smrt? Res neumno. Pa še pri nečem Spielberg ni imel srečne roke- pri izbiri glavnega igralca Toma Cruisa. Žal, ampak res tudi tak velik kaliber kot je Tom, ne paše v vsak film. V tega definitivno ne! namesto njega bi bil idealen npr. Sam Neil. Tu se kar sama ponuja primerjava z Jurskim parkom, prav tako Spielbergov film, prav tako film katastrofe. Tam sicer ni bila ravno družina v pravem pomenu besede, vendar pa je pomen enak. Konec je sicer nenavadno hiter, stroji kar padejo. Ampak je verjeten, dopusten in celo, še kar dober!!! Jaz moram priznat, da mi film kot celota ni bil preveč všeč. Celo zelo se mi je vlekel, žal. Čakam na drug, boljši Spielbergov film. Pa upam, da čimprej.

— Max
20.7. 2005 ob 16:29 zvezdica

z DODATKOM, DA ČE SO TI VESOLJCI TAKO ZELO PAMETNI ZAKAJ NISO NA ZEMLJO POSLALI KAKE, NE VEM, ATOMSKE BOMBE, DA SI SAMI NE BI MAZALI PRSTOV, PA ZAKAJ SO TO (KAO) NAČRTOVALI MILJON LET POL SE PA IZKAŽE, DA SO STROJE ZAKOPAL PAR SLABIH METROV!!! POD ENIM ZANIKRNIM MESTOM K GA PRED MILJONI LET SPLOH ŠE NI BLO!!! PA ŠE NEKI, NA KONC TE NEZEMLJANČKI SEVEDA CRKNEJO IN KONC JE (NE)PRESENETLJIVO SREČEN BAJE ZARAD ATMOSFERE IN PAČ VSEGA K JE NA ZEMLI, ZAKAJ ŽE V PRVO NISO POCRKAL K SO POD ZEMLO ŠTIMAL MORILSKE STROJČKE???!!! PA ŠE ZADNJE; KER SUPERINTELIGENTNI NEZEMLJAN BI OSEBNO PRŠU POBIJAT LJUDI NA ZEMLO? A BIG MISTAKE THERE... NE VEM KVA SO HOTL S FILMOM POVEDAT AMPAK PRČAKVALA SM VELIKO BOLŠI FILM

— E
21.7. 2005 ob 15:03 zvezdica

torej film ki je posnet po knjižni predlogi, se more vsaj v osnovi držati knjige in zdi se mi, da so okvirji filma enaki okvirjem knjige. razumem razočaranja tistih ki so pričakovali, da se bo tom vsedel v letalo, vzel enega uzija in lastnoročno ubil vodjo nezemljanov, potem prevzel poveljstvo nad njihovo ladjo, ustvaril neverjetno močen laserski žarek, ki bo ubijal le nezemljane in hkrati rešil težave z prekomernim onesnaženjem zemlje ter z super iglo in sukancem sam zakrpal ozonsko luknjo, da pa mu ob tem nebi bilo dolgčas bi ga vzpodbujala neverjetno privlačna nezemljanka (ki je v bistvu zemljanka, saj so ugrabili njena starša in se je ona rodila daleč daleč vstran) ki se je spreobrnila in ni sama kriva da so ji ob tomovem napadu ostale le ozke raztrgane hot pantske in pa da njen moderc bolj odkriva kot pokriva. dobro takšne ljudi razumem, ampak je zelo preprosto, prebrali bi knjigo in vedli bi kaj grejo gledat. drugače pa film ni slab, efekti so na ravni, samo tam z kamero so konkretno zaj... drugače pa bi lahko blo slabše, lahko bi blo kot t3.

— regrat
22.7. 2005 ob 9:21

Ta film je res hud!efekti so najboljši pa zame je bolsi k vojna zvezd!igralci.najbol jši,režiser.najboljš i.Če ne marate takih filmov jih ne glejte!meni je ta film res najboljši!Je napeto.Še bi ga šu gledt če bi mu šanso!ajde

— Grega
22.7. 2005 ob 10:53 zvezdica

Ok, ice ti že veš. Jest dobro vem da je množina in ednina pri angleščini. Slovenčina pač ima dvojino in če že tako piše je pač treba povedat da se gre za dva svetova ali pač kakorkoli že. Pa še enkrat, če je to za vas bebčke znastvena fantastika oziroma spektakel vidim da gledate poptv od 15h-19h. In če so igralci in režiser pogoj za dober film pol pa naj vam nekdo pomaga. Kot primerjavo vam dam glede napada vesoljčkov na zemljo je isto kot bi Američani napadli z 1000 vojaki Irak. Rezultat bi bil. In kaj je privlačilo vesoljčke na naš planet??? Tehnologijo ki jo imajo...nafte na rabijo, na les se tud ne vozijo, virusi jim ne pašejo, zarad žensk tud niso prišli...tako da...mogoče jih je pa zanimala Slovenija, pa so mal zgrešil.

— Polo
22.7. 2005 ob 11:49 zvezdica

Dragi Polo! Igralci in režiser SO ZELO pomembni za uspeh in kvaliteto filma! Zaležejo vsaj pol, ostala polovica je zgodba in oglaševanje! Kar se tiče igralcev, pa Tom s svojim otroškim obrazom res ne paše v vlogo družinskega poglavarja. Ne zna igrat, to je to! Gled zgodbe pa ni kaj za pripomnt, je bila je veliko prej napisana, in verjamen da se je je režiser držal, kar je seveda prav. Šepa samo izvedba. Kaj pa delajo vesoljci na zemlji in zakaj so prišli, pa sploh ni bistveno vprašanje, pač tukaj so!!!

— Max
23.7. 2005 ob 19:43

Morm vam povedat, da je bil toti film tak dober, ne!! Svedsko!! Se vidi, da ga je režiral Steven Spielberg!

— Špelca
23.7. 2005 ob 19:44

zakon! Tamala je ful dobra igralka tom pa tud! Edin kar me mal mot je to da so čreva pa možgani povsod sam drgač mi je pa prov zakon

— Mia
23.7. 2005 ob 20:38

Men je bil cool film. Edin na konc neki ne štekam. Tm enga robota skoljejo k je bil brez enga ščita pa je kr konc filma. Ocena od 1 do 10: 8

— Jure
23.7. 2005 ob 20:47 zvezdica

meni je blo use prau. sam ena stvar me je motla. zakaj so preden se je človeštvo sploh razvilo svoje mašine ZAKOPALI? zakaj niso že takrat okupirali planet? a nebi blo laži?? pa še neki... če jih je ubil zrak na zemlji, so bli res mone. se niso mogli prej pozanimat, če tu lahko sploh DIHAJO?? kr neky... drugače pa je film mega:))

— zozi
23.7. 2005 ob 20:51

polo, si se uču ti kej slovenščine v šoli? vojna svetov. kaj je s tem narobe? vojna dveh svetov. kako naj bi napisali? vojna svetova?

— rina
24.7. 2005 ob 0:17

Film je sigurno dobr, to mi je povedala že samo ta neživljenska tišina v dvorani kakršne nism doživel s tolkimi ljudi naenkrat...še nikol. Mal bi komentiral vaše komentarje...eni ljudje so kr že vnaprej mel sliko kakšn bo film in kakšna bi mogla bit zgodba, veš filmi pač niso isto kt sanjarjenje, tm maš film kt ga hočeš to je pa naredu nekdo drug k...vrjameš al pa ne ni ti! Pa še to k se vsi kurcate čez konc, js se sicer strinjam da je prehiter in da je vse skupaj premalo razloženo ampak to je z razlogom da bi vaše doživetje filma blo čim bl povezano z zgodbo te male družine in da bi doživel isto grozo, k jo doživiš veliko bolj če ne veš kaj se dogaja.Aja konc...em kokr js vem piše v knjigi, da je razlog, da te nezemljami niso bli zmožni preživet na zemlji ta da on na njihovem planetu kao niso poznal bolezni in torej tud pomisnli niso da b kej tacga obstajal, torej zakaj bi preučval...sej vem da je dolg komentar sam dolgčas mi je.lep pozdrav folk!

— zvočnik
24.7. 2005 ob 17:06

tolk brezvezenga filma pa se nisem gledu

— simon
25.7. 2005 ob 13:20

Rina očitno se ti nisi učila slovenščine. Če gre za dva svetova, je potem naslov vojna dveh svetov ali kako drugače, kajti mi imamo dvojino in ta naslov "vojna svetov" zavaja, ker vsak pomisli da gre za več svetov in vrjamem da si tudi ti, kot ostali pomislila, da gre za več svetov hkrati. In na žalost ta naslov sploh ne spada v ta film ker njihovega sveta sploh vidl nismo. Vem da je pa težko priznat da ste dal 1.100 tolarčkov za brezvezen film.

— Polo
28.7. 2005 ob 15:28

js grem gledat film šele danes, zato ne morem še povedat kakšen je, a po slikah in opisu se zdi zanimiv.

— Nejc
28.7. 2005 ob 21:42

film je prov beda in ustaljena praksa hollywoodske produkcije:-)

— boris
30.7. 2005 ob 18:18

Čeprav ne maram fantzijskih filmov, še posebej z zelenimi možički, se mi je ta zdel svetoven! Ves čas sem bila na trnih, ker se je vse zapletalo, efekti so bili super! Z veseljem sem si ga ogledala!

— NATALI
1.8. 2005 ob 14:42

Vesoljci so prišli zaradi naše krvi!Mašine so zakopali in odšli mogoče so nas res tudi opazovali,VGLAVNEM so pustili da se človeštvo razvije("namnoži")

— x
2.8. 2005 ob 11:18

film je odličn res tom jo odigral odlično vlogo skratka je res en film ki ga treba videti

— anej
2.8. 2005 ob 11:21

ta film si zasluži pet *zvezdic

— ANEJ
2.8. 2005 ob 19:31

men je biu film, ful ok- dobri igralci, ideje use to, dobr se je odvijal, dobri efekti- čeprou se to pr filmu ne opaz, sam če se pa mal na to osredotočiš pa vidš tut take stvari- skratka men osebno je biu fulm carski:D

— cool film
3.8. 2005 ob 14:25

mja nevem zakaj vsi mislte da bi mogli že prej okupirat Zemljo in zakaj so zakopali stroje par metrov pod zemljo. Glede na to da ljudje uporabljamo manj kot 10% svojih možganov se ne čudim da si postavljamo taka vprašanja. oni že vedo zakaj so to naredili ;) sicer pa filma še nism pogledal, tako da o sami vsebini ne morem govorit.

— kavselj
3.8. 2005 ob 14:28

Ocena: Zadržan

— bucho
3.8. 2005 ob 14:39

najboljši film vseh časov

— bucho
4.8. 2005 ob 8:50 zvezdica

KAj naj rečem vedno zaželjeni Tom Cruise je zopet pokazal, da je ena A igralec in da mu ni para.Res je, da bi lahko rekli, da je film morda nekakšno nadaljevanje ali pa zaćetek Vojne zvezd amapk mislim, da je igralska zasedba v Vojni svetov več kot odlična. Prav tako pa mpram malo pohvaliti Stevena Spielberga, da je končno po nekem obdobju zrežiral kjakovesten filem. Seveda je vsa pozornost namenjena ne filmu amapk Tomu, ki je tako kakovesten igralec da mu res ni para. Lepo se mejte pa uživejete v gledanju hudo dobrih filmov.

— Puhek
4.8. 2005 ob 9:17 zvezdica

Film me je vsebinsko zelo razočaral.Tom Cruise je bil vredu,ampak zgodba!TOTALNA GROZA!Začetek mi je bil všeč,potem pa tisto bežanje,ubijanje,špr icanje krvi in nazadnje še konec!Marsovce so ubili nekakšni organizmi.Všeč mi je bilo še to,da so vpletli noter še odnose med ljudmi.Film pa vsekakor ni bilo tisto kar sem pričakovala.Zabavno je bilo gledati Tom Cruesa,kako joka in poje uspavanko.

— razočarana
4.8. 2005 ob 15:39 zvezdica

Redko prebiram komentarje na tej strani, se nikoli nisem sam komentiral filma, tokrat pa ne morem biti tiho. Saj je kar sramotno, da si kaj taksnega privosci reziser Bliznjih srecanj tretje vrste. Po ogledu filma sem imel obcutek, da sem pravkar prestal poskus testnega norcka Hollywooda, ki se zabava ob tem, kako dalec se lahko gre pri nategovanju gledalcev. Pa ne, da ne maram znanstvene fantastike - obozujem jo. Samo da jo a razlikujem od pravljic. Samo ime zanra zame pac ne pomeni, da lahko v filmu v nedogled nizas neumnosti brez vsake logicnosti in razlage. To je preprosto grobo podcenjevanje, celo zaljenje publike. Se vec, znanstvena fantastika mora po mojem mnogo bolj skrbno kot kaksna melodrama poskrbeti za logicen potek zgodbe, za razumljivost, doslednost in za razlago neznanih stvari, ki v obicajnem zivljenju pac ne obstajajo. Prav tu je Spielberg tokrat pogrnil na celi crti. Film je pustil nesteto odprtih vprasanj. Zakaj veosljci v zemljo zakopljejo stroje pred milijoni let (in jih nihce ne odkrije, celo ameriska naftna industrija ne :)) in jih izvlecejo sele cez milijone let? Zakaj so sploh cakali z napadom? Zakaj ljudi najprej razstreljujejo na prafaktorje, ko pa se nato izkaze, da so v resnici njihova hrana? Kako vesoljci cez nekaksne strele pridejo na Zemljo in pod njo? Kaj pomeni s krvjo obarvana pokrajina? Kako je mogoce, da scit okoli strojev neha delovati samo zato, ker je bolan vesoljec, ki z njimi upravlja? In se in se podobnih traparij, pri cemer docakamo enega viskov na koncu: ko enemu od strojev sredi vojne vihre upeha scit, zacnejo na njem nenadoma pristajati ptice!?! Sem mislil, da skorcem in skerjanckom ni prevec pri srcu okolje, kjer rohnijo topovi. Z eno besedo: bedarija. Ni cudno, da si je Tom Kruh omislil novo ljubico in se podal pred Oprah skakajoc po kavcu razlagat svojo novo romanco. Edini nacin, da je pritegnil pozornost in naredil reklamo za svojo blockbuster polomijo.

— gledalec
6.8. 2005 ob 17:39

Jaz mislim, da mora biti ta film kar dober. Veliko pričakujem od njega, upam da ne bom razočarana...

— Maja
8.8. 2005 ob 22:08

Ta film je razočaranje leta za mene.Videl sem že dosti filmov,a tako praznega pa še ne.Saj ne rečem da nima dobrih efektov in to,ampak ni zgodbe prave in konca!!KOnec je kar neki

— davids
8.8. 2005 ob 22:12

FILM JE PRAV BEDEN , O NEKIH MARSOVČKIH...MISLIM HALO.

— andreja
10.8. 2005 ob 19:23

a je film sploh vredn ogleda? ker ga nameravam jet gledat.

— bodoči gledalec
10.8. 2005 ob 23:27

filma še nism gledal ma nevem če sploh bom ker mi tom crouse ni kaj posebej pri srcu in je u bistvu debil in isto ku una debela tečna na prvo tv nina gajič. Na listi za odstrel so tudi jan plestenjak, anžej dežan, mateja jankovič, domen kumer... ma jst drgaci ne poslušm te muske

— toni
11.8. 2005 ob 15:46

ta film je ful cool.to pa zato ,ker sta dva ,ki vesta kaj delata steven spielberg je zame eden najboljsih reziserjev in tom cruise je pa tud ful dobr igravc,ma ze dost iskusenj,tko da je zame najboljsi igralec.upam da bo film dobu oskarja,se posebi pa tom,ka je res dobr.ampak film pa je res neki tazga kt posebno porocilo,ampak je najboljsi na svetu!!!

— max
12.8. 2005 ob 13:14

ja to je fuuul dobr film saj zame

— rok
13.8. 2005 ob 10:50

Ko berem tele vaše komentarje opažam da je 90% debilov,ki hodijo v kino samo da zgubijo cajt in ne vejo niti to da je vojna svetov bila tudi knjiga in večina nima pojma za kaj se v filmu sploh gre in če ne veste od česa vesoljci umrejo,potem raje glejte živ-žav in si ga drkite ker partnerja itak zaradi bistroumnosti ne boster dobili,razen sebi enakega.

— mugabe
13.8. 2005 ob 10:54

Pa še to:tale iztok gartner samooklicani kritik:pojma nimaš in spadaš v kategorijo zgoraj

— mugabe
15.8. 2005 ob 11:55

Tale film je izjemen, pa po moje je Spielberg car!!!

— Hekerka
16.8. 2005 ob 21:14

NE GA GLEDAT ČE NOČEŠ.. SLAB NI BIL... SE JE BIL COOL . odvisn kaksen okus mas

— Še kr
19.8. 2005 ob 12:11 zvezdica

eh, nekako sem pričakoval več,tko da sem bil razočaran nad videnim. sploh pa konec, ko se stvar reši da ne rečem u minuti. spielbergu gre nekam navzdol zadnje cajte, se meni zdi. in na kratko- film se je pri menu uvrstil med rubriko: le še en film več :)

— xy
20.8. 2005 ob 16:57 zvezdica

Glede na režiserja in glavne igralce.OBUPNEN FILM. Mogoče so kriva imena, ki nas razvajajo s sicer odličnimi izdelki. Pa ne vem, ali je vse tako kot je zaradi scenarija (originalnega?), ampak zame je bilo to veliko razočaranje. Igra Toma pa je na trenutke spominjala na "globoke" dialoge v smislu Van Damm-a ali celo Dudikoff-a...

— tadej
21.8. 2005 ob 15:10

mislim da je film kul sam ga še nism gledu sem gledu samo po odlomkuh hudo je ko se cela zemlja ruši in ljudje so panićni:)

— Nekdo
25.8. 2005 ob 9:50 zvezdica

sej res da je film dober ,ampak meni osebno konec ni všeč,brez pomena je ,brez pravega zaključka-kot da še nekaj manjka!!

— urša
26.8. 2005 ob 15:55

Ma dej vsi ki kritizirate ta film in njegov zakljucek ste LUZERJI v pravem pomanu besede. Ocitno resda nimte pojma o filmu nasploh ampak da greste potem se kritizirat je pa sploh skandal. GET A LIFE!!!

— jackass
27.8. 2005 ob 10:49

nisem ga še gledala ma ga bom. če igra tom criuse grem gledat tudi če bo film slab bo vsaj nekaj dobrega---ON!

— sara
27.8. 2005 ob 11:22

TA FILM JE ČIST KUL!ME JE ZANIČ VOJNA ZVEZD PA TE FANTASTIKE TO JE PA SAJ PRAVA ZNANSTVENA FANTASTIKA!!!TO JE NAJBOLJŠI FILM NMED ZNANSTVENIMI FANTASTIKAMI!!DOBRI ZVOKI,DOBRA REŽIJA IN DOBRA IGRA VSEH V FILMU!!!VSE JE OK!CARSKI FILM JE

— Grega
29.8. 2005 ob 22:07

zelo slab film

— eh
31.8. 2005 ob 18:35

film je totaln... Kakšn hud scenarij, vsebina, igralci VSE kar more met dons res hud film... Vse je ful ok... Gledla ga bom pa še najmanj stokrat... Res je ful hud... Pa še Tom Cruise je ful hud tip, pa Katie Holems je res ful fajn k hodi z njim... Res ful dobr film... Najbolš film vseh filmov... Men so ful všeč takšni fantazijski filmi pa to, tko da,... Fil je FUL FUL FUL FUL hud! mwa vsm ki jim je ta film tko hud k men... mejte se!

— Anchy13
2.11. 2005 ob 16:40

ZAKAJ VOJNA SVETOV IN ZAKAJ SO SE BOJEVALI

— ŽIGA
14.11. 2005 ob 20:44

JoOo,pa to ti je tak swtoown film...:D samo mal grozljiivo je ko oni stvori taki čudn zwok nardijo =) drgač je pa filllm ZAKON:D

— *InIkA*
19.11. 2005 ob 19:31

Sej film bo mjbi dobr, sam mot me ka v nemu igra (palček) tom crouise.

— ajči
25.11. 2005 ob 11:32 zvezdica

Odličen film. Bom kar kratek. Ponovno se vidijo mojstrovine Steven-a Spielberg-a. Ni čudno zakaj je dobil nagrado za najboljšega režiserja vseh časov. LP ;-)

— ODLIČNO
3.12. 2005 ob 9:02 zvezdica

to je pa tist film k VLADA!! Ma ql režiserja, igralsko zasedbo pa še zanimivo zgodbo!! Všec mi hje blo to da je prikazovalo življeje od enga navadnga človka k hoče varovat familiyo. tist k ga še ni gledu mu priporoča nej si kup DVD al pa si ga nej kej sposod.. no ocena pa je ...11/10.

— d'loj
20.1. 2006 ob 18:18

Ne vem če sem že gledal slabši film, nekaj je moglo bit narobe s spillbergom.

— Boki
6.2. 2006 ob 18:56 zvezdica

STARI TO JE NAJBOLŠI FILEM STEVEN SPYLBERGA!!! IN TOM CRUISE JE: P E R F E K T E N ! ! ! BRAVO TUDI DAKOTI FENNING!!!

— SARA
18.4. 2006 ob 10:06

ceprav je bil totalno zanic!!! je bil vreden ogleda =)

— hmm.
16.7. 2006 ob 20:09

Res dober film. Odlični igralci, odličen režiser, odlična slika.res odličen film. Vreden ogleda !!!

— Hitman
27.10. 2006 ob 0:08

obstaja več tipov ljudi ki jim je ta film zelo ušeč oz pišejo pozitivne kometarje na tej strani:-osebje koloseja z željo po čimvečjem obisku,-10 letni otroci ki ne vejo da živijo-retardirani ljudje ki ne znajo razmišljat-ljudje ki radi fantazirajo in živijo v nekem drugem svetu... drugih varjant ni...pa ne rabi zbrisat zdej,ker itak noben več ne gleda tega... P.S. film sm si komi zdej doma pogledu.

— jst
13.1. 2007 ob 22:34

ta film je the best!:D

— marac
11.2. 2009 ob 0:00

Film je vni in ne bi mogel biti boljši :D

— mj
30.10. 2009 ob 21:16

MENE KR ZMRAZI VSAKIČ ZNOVA KO ČUJEM ZANJ.FUL KUL FILM JE

— **VaMpIrE** gIrL***
13.11. 2009 ob 12:29

no še dobr ta je prou ta film, k drgač res nebi mel nč za gledat
sicer pa vse čestitke stevanu k je že tko al pa tko the best!!
sploh pa če kdo ve naj mi pove kdo je to prevadu!"!!
plis rabm vašo pomoč!!!!!!

— Me
7.7. 2013 ob 14:22

A mi loh kdo pove kako se film zakluč?

— leyle

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.