Kolosej
Film distribucije Fivia

Vojna

vojna drama
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 55min / 115min
Leto: 2015
Država: Danska
Jezik: danščina
Scenarij: Tobias Lindholm
Režija: Tobias Lindholm
Režiser dram Ugrabitev in Lov predstavlja vojno dramo o moralnem spopadu načel in pravil ter o usodnih posledicah odločanja v okoliščinah, kjer nobena odločitev ni enoznačno pravilna ali napačna. Poveljnik Claus Pedersen je nameščen v Afganistanu. Njegova mlada žena Maria na Danskem skrbi za dom in tri otroke, ki očeta že močno pogrešajo. Med neko rutinsko misijo se Pedersenov vojaški vod znajde v navzkrižnem ognju. Da bi rešil težko ranjenega vojaka, poveljnik prekrši vojaški protokol in sprejme hipno odločitev, ki ima usodne posledice tako za tamkajšnje civilno prebivalstvo kot za Clausa in njegovo družino.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.