Kolosej
Film distribucije 2i Film

Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja 3D

akcijski domišljijski spektakel
VOJNA ZVEZD: VZPON SKYWALKERJA vsebuje nekaj zaporedij s posnetki in ponavljajočimi utripajočimi lučmi, ki lahko vplivajo na tiste, ki so dovzetni za fotosenzibilno epilepsijo ali imajo kakšno drugo obliko fotosenzibilnosti.
Podnapisi
Na sporedu od: 19.12.2019, Kolosej Ljubljana
2h 22min / 142min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: J.J. Abrams, Chris Terrio, George Lucas, Colin Trevorrow, Derek Connolly
Režija: J.J. Abrams
Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena leto dni po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.

Saga se končuje, a zgodba bo živela večno!

»Nekoč pred mnogimi leti v galaksiji daleč, daleč stran« so besede, ki so pred več kot štiridesetimi leti zapeljale čez platna kinodvoran širom po svetu in rodila se je legenda moderne dobe. George Lucas je zasnoval sago o družini Skywalker,  ki je na mnoga življenja vplivala na način, ki si ga je bilo za tiste čase težko predstavljati.

Deset let po preddelih, ki so bili posneti v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je leta 2015 na filmska platna prišel film Sila se prebuja, leto kasneje pa smo gledali spin-off zgodbo Rogue One: Zgodba Vojne zvezd, ki se dogaja tik pred prvim filmom Novo upanje iz leta 1977, ko se je vse začelo. Trilogija se je nato nadaljevala s Poslednjim jedijem (2017), čez mesec dni pa se bo krog sklenil - na spored kinematografov po vsem svetu prihaja zadnje dejane epske pustolovščine Vojna zvezd: vzpon Skywalkerja, v katerem bomo spremljali konec sage Anakina, Luka, Leie, Hana, Chewia, Bena, Rey in ostalih.

V najnovejšem filmu, ki ga je napisal, režiral in produciral J. J. Abrams, se vračajo Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac in Lupita Nyong’o., na različne načine pa se bodo pojavili tudi zvezdniki izvirne trilogije Mark Hamill, Ian McDiarmid in Anthony Daniels. Filmski ustvarjalci niso izpustili niti leta 2016 umrle Carrie Fisher – v sklepnem delu sage bodo uporabljeni njeni še zadnji preostali kadri. Med igralci bomo gledali še Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Naomi Ackie, Keri Russell, Richard E. Grant in druge.

 Filmska ekipa obljublja, da bo gledalce širom sveta v devetem delu sage Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja, ki se dogaja leto dni po dogodkih, ki smo jim bili priča v filmu Poslednji jedi in predstavlja zadnji film trilogije trilogij, ponesla na poslednje epsko popotovanje v galaksijo daleč, daleč stran, kjer se bodo pojavile nove legende.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.