Kolosej
Film distribucije 2i Film

Vojna zvezd: Poslednji Jedi 3D

znanstveno fantastični akcijski film
Podnapisi
Na sporedu od: 14.12.2017, Kolosej Ljubljana
2h 32min / 152min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Rian Johnson, George Lucas
Režija: Rian Johnson
Lucasfilm v Vojni zvezd: Poslednji Jedi, nadaljuje Skywalkerjevo sago, ko se junaki filma Sila se prebuja pridružijo galaktičnim legendam v epski pustolovščini, ki razkrije stoletja trajajoče skrivnosti Sile in prinaša šokantna odkritja, vezana na preteklost.

Zgodba, ki je vedno bolj dodelana, prinaša nove svetove z novimi liki, ki so tako živi in resnični, da jih bomo zlahka sprejeli skupaj s tistimi, ki jih že zelo dobro poznamo, a se tudi ti spreminjajo. O tem, kako je film nastajal, lahko več izvemo v prispevku o zakulisju nastajanja nove, že VIII. epizode Vojne zvezd: Poslednji jedi. Prispevek iz zakulisja snemanja si lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

Zvezde VIII. epizode z naslovom Poslednji jedi so Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern in Benicio Del Toro.

Rian Johnson je scenarist in režiser, producenta sta Kathleen Kennedy in Ram Bergman. J.J. Abrams, Tom Karnowski in Jason McGatlin pa so izvršni producenti. Režiser Johnson je imel celoten čas snemanja na sebi 35-milimetersko kamero in beležil posnetke trenutkov, ki so se mu zdeli zanimivi. V kratkem filmčku o zakulisju snemanja o zgodbi Poslednji jedi pove sledeče: “Upam, da bo malce šokatna, vendar prepričljiva in iskrena!”

Scenograf Rick Heinrichs, nagrajenec Akademije, je poskrbel ravno za to prepričljivost in tako ustvaril konstrukcijo več kot 120ih snemalnih setov, tako v Pinewoodu, v Studiu Longcross in tudi dveh snemalnih lokacijah v tujini: v nam znanem Dubrovniku, na Hrvaškem, ki so ga uporabili za srednjeveške vložke, ter na Irskem, v mestu Wild Atlantic Way. Dodatno inspiracijo za izvirno scenografijo je Heinrichs lahko dobil na posestvu Lukasfilma, imenovanem Skywalker Ranch. Tako je s svojo številno ekipo ustvaril okolja, ki spoštujejo originalnost prvotne zgodbe Georga Lucasa, prav tako pa sledil inspraciji režiserja Riana Johnsona.

V videu o tem, kako je nastajala VIII. epizoda Vojne zvezd vidimo, da se pojavijo novi svetovi, ki so zahtevali tudi izdelavo popolnoma novih bitij, pod nadzorom kreativnega direktorja Neala Scanlana. Na novo so ustvarili kar 130 novih bitij, med drugim tudi bitje, imenovano Porg, ki naseljujejo Ahch-To, dom Luka Skywalkerja. Porgi so prisrčna majcena bitja, mešanica med ptičem atlantskim mormonom, sovo in malim tjulnom.

Na koncu prispevka vidimo še Carrie Fisher, ki je bila tako zelo predana Vojni zvezd, kako povzame ta svetovno znani fenomen: “To je zgodba o družini in zato je tako močna!”

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.