Kolosej
Film distribucije Fivia

Vlažne cone

ljubezenska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.11.2013, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2013
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Claus Falkenberg, David Wnendt in Sabine Pochhammer po romanu Charlotte Roche
Režija: David Wnendt
Pikantna zabavna zgodba sledi 18-letni Heleni, ki z veliko vnemo odkriva radosti spolnih užitkov, vendar zaradi nepazljivega britja intimnih predelov pristane v bolnišnici. Ker si srčno želi, da bi njen bolniški stalež povzročil ponovno zbližanje ločenih staršev, se trudi čim dlje ostati v bolnišnici, tudi s povzročanjem nenavadnih nezgod. Čeprav njen načrt ne obrodi sadov, se zbliža s skrbnim bolničarjem Robinom, toda njuna medsebojna privlačnost vedno znova naleti na komične zaplete zelo intimne narave.

Pri masturbaciji rada eksperimentira z zelenjavo in misli, da je telesna higiena precenjena. Okolico šokira z odkritim in neuglajenim izražanjem mnenja o temah, o katerih si mnogi sploh ne upajo razmišljati.

»Pravzaprav ne morem pustiti na miru niče¬sar na svojem telesu. Za vse ugotovim, kako to uporabiti.«

Po neuspešnem intimnem britju leži 18-letna Helen na internem oddelku bolnišnice Maria Hilf. Tam se posveča tudi tistim delom svojega telesa, ki običaj¬no veljajo za nedekliške. »Vlažne cone« pripoveduje¬jo neverjetno divjo zgodbo prav tako sladostrastne kot ranljive junakinje. Helen rada govori o kočljivih temah, o katerih drugi še slišati ne želijo in podira socialne tabuje.

Spoznajte Helen Memel!

Helen (Carla Juri) je pokora za svoje ločene starše (Meret Cecker in Alex Milberg), pa vendar si želi le, da bi bila družina spet skupaj. Prijetno se počuti samo ob svoji prijateljici in sorodni duši Corinni (Marlen Kruse), ki skupaj z njo krši vse družbene tabuje.

Nekega dne se Helen poškoduje pri britju intimnih delov in konča v bolnišnici. Psihiater prof. Notz (Edgar Selge) ni edini, ki jo ima za nenavaden primer, saj Helen s svojim pikrim humorjem, ostroumnostjo in odkritostjo vznemiri vso bolnišnico. Tu uzre priložnost, da ob svoji bolniški postelji doseže spravo med starši. Zaveznika najde v medicinskem tehniku Robinu (Christoph Letkowski), ki jo resnično prevzame.

Roman

Nobena knjiga v zadnjih letih ni zbudila toliko pozornosti kot prvenec Charlotte Roche, roman Vlažne cone. Roman je prava ekskurzija k zadnjim tabujem sedanjosti. Dobesedno brez dlake na jeziku in nalašč provokativno se upre higienski histeriji in sterilni estetiki, ki ju razglašajo mediji, in uveljavljenemu ravnanju s telesom ženske in z njeno seksualnostjo.

Kratek izsek iz knjige Vlažne cone

(še zdaleč ne najbolj nazoren)- bo morda bolje pojasnil že povedano:

»Moji hemeroidi so čisto posebnega videza. Z leti so se vse bolj obračali navzven. V enem krogu okoli ritnika so zdaj kožne krpe, kot oblački, ki so videti kot lovke morske vetrnice. Dr. Fiddel to imenuje cvetača.

On pravi, da če se jih hočem znebiti, bi šlo izključno za estetski poseg. Dr. Fiddel jih odstrani le, če ljudi zares motijo. Dober razlog bi recimo bil, da niso všeč mojemu ljubimcu ali pa da me zaradi moje cvetače pri seksu popade strah. A tega ne bi nikoli priznala.

Če me ima kdo rad ali pa me samo želi osvojiti, potem ne bi smela cvetača igrati nobene vloge. Poleg tega pa že več let, od mojega petnajstega leta pa do danes, pri osemnajstih, kljub bohotno rastoči cvetači, analni seks pri meni zelo uspešno deluje. Zame zelo uspešno pomeni: da ti pride, pa tudi če je kurc le v riti in se sicer ničesar ne dotika. Ja, na to sem zelo ponosna.«

Kritike in mnenja

Knjiga je zaradi mestoma nazorne škandaloznosti naletela na uničujoče ocene in nerazumevanje, pa vendar tudi povzdigovanje v nebo. Spodbudila je vročo razpravo, njeno besedilo pa so uprizorili tudi v gledališču.

Povzemimo: mučno, popolnoma brez tabujev in srhljivo smešno, neumno, genialno, nagnusno, najboljše in najbolj zabavno kar pomnimo ... - Bild

Radikalno, drastično in obenem tudi nežno. Ne spomnim se, da bi že kdaj v rokah držal takšen debitantski rokopis, tako gotov, tako pogumen, tako poln sedanjosti, kot je ta. - Roger Willsemsen Njena prva knjiga: totalno pod pasom. In šaljivo in veselo.- Annabelle Končno enkrat nekdo, ki ne piše tako zavrto in dekliško o ženskem telesu, seksualnosti in samozadovoljevanju. - Nina

Prijetno neobčutljiv. - Silvia Bovenschen

Nekdanja voditeljica TV Viva je odkrila še zadnje tabuje sedanjo¬sti. - Welt Online

Roman Vlažne cone so prevedli v več kot 30 jezikov in prodali skoraj 3 milijone izvodov, s čimer je knjiga postala edinstvena zgodba o uspehu.

CHARLOTTE ROCHE (avtorica romana) se je rodila leta 1978 v kraju High Wycombe v Angliji. Odraščala je v Nemčiji, kamor se je preselila s starši. S sedemnajstimi leti je imela svoj rokovski bend, pri dvajsetih pa je bila že TV voditeljica. Delala je na TV postajah Viva, ZDF, Arte idr., za svoje delo pa je prejela številne nagrade, med drugimi nagrado Grimme in Bavarsko televizij¬sko nagrado (Bayerisches Fern¬sehpreis). Charlotte Roche danes živi v Kölnu, je poročena in ima ene¬ga otroka. Vlažne cone je njen prvi roman. Do danes je preve¬den že v več kot 30 jezikov. Leta 2005 je Charlotte (skupaj z igralcem Christophom Mario Herbstom in nekaj časa tudi s komikom Heinzom Strunkom) šla na bralno turnejo po Nemčiji, na kateri je prebirala odlomke disertacije urologa Michaela Alschibaja Theimurasa iz leta 1978 z naslovom Poškodbe penisa pri masturbaciji s sesalcem.

Komentarji

21.10. 2013 ob 17:30

Če je film tako nor kot je knjiga Vlažne cone, potem bodo vstopnice za predstave razprodane prej kot za koncerte Modrijanov!

— Megi
2.11. 2013 ob 20:23

Film totalno in nujno priporočam mulariji. Če bi jaz imela kaj takega videti v svoji mladosti?! Primeren predvsem za mlade, ki vstopajo v to obdobje, ker je način, ki ga prikazuje film, da se pravilno izrazim - kuuullllski. Če se ne želite ali zmorete pogovarjati z najstnikom... lahko to poveste s filmom. Končno nekaj drugačnega!!!

— Mama100
15.11. 2013 ob 11:57

Zakooon!!!!

— Jure
20.11. 2013 ob 10:41

take bedarije pa še ne... film sem že gledala v Nemčiji ... ni vreden denarja ..

— maša
20.11. 2013 ob 18:13

Gre v glavnem za fekalno-seksualni maraton,ne pa za ljubezensko komedijo....

— Quick
23.11. 2013 ob 10:41

Am sam seks:/ resno? fuj... kam pele ta svet:( pa še trejlerja se neda zaštekat-.-''

— Nimam besed:/
23.11. 2013 ob 12:18

Film je najbolj beden kar se da, na zelo neumen način kažejo več stvari hkrati, zelo glup konec. Podn od filma ! Škoda denarja

— Yolo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.