Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Vitez teme

akcijska domišljijska pustolovščina
Dobrodošli v svetu brez pravil.
Podnapisi
Na sporedu od: 24.7.2008, Kolosej Ljubljana
2h 32min / 152min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Christopher Nolan, režiser skrivnostnih filmov Memento, Insomnia in Batman: Na začetku, se vrača v temačni Gotham, kjer se temačni maščevalec Batman v zavetju noči še vedno bori proti zločincem. S pomočjo predanega policijskega poročnika Gordona in zavzetega tožilca Denta se zdijo kriminalu šteti dnevi, toda na prizorišče stopi okrutni Joker, ki najprej odstrani konkurenco, nato pa skuje srhljiv načrt ustrahovanja celotnega mesta. Da bi premagal psihotičnega veleuma, se mora Batman soočiti z najglobljimi strahovi.

Novi film o priljubljenem Batmanu, Vitez teme, je nadaljevanje akcijske uspešnice Batman: Na začetku, pri katerem sta ponovno združila svoje moči režiser Christopher Nolan in zvezdnik Christian Bale v glavni vlogi Brucea Waynea oziroma Batmana.

S pomočjo poročnika Jima Gordona in delu predanega javnega tožilca Harveya Denta se Batman poda v boj, da bi za vedno uničil organizirani kriminal v Gothamu. Kmalu pa se začnejo težave, ki jih povzroči kriminalni genij Joker: Gotham spravi v anarhijo, Viteza teme pa prisili k prečkanju tanke meje med junakom in divjakom.

Oskarjevski nominiranec Heath Ledger (Gora Brokeback) v filmu igra nadzlikovca Jokerja, Aaron Eckhart javnega tožilca Harveya Denta, Maggie Gyllenhaal pa Rachel Dawes. Tako kot v filmu Batman: Na začetku bomo videli Garyja Oldmana kot poročnika Jima Gordona, dobitnik oskarja Michael Caine (Hišni red) je zaigral Alfreda, dobitnik oskarja Morgan Freeman (Punčka za milijon dolarjev) pa Luciusa Foxa.

Warner Bros. Pictures predstavlja, v sodelovanju z Legendary Pictures in Syncopy Production, film Christopherja Nolana Vitez teme. Scenarij sta napisala brata Christopher in Jonathan Nolan, zgodbo pa Christopher Nolan in David S. Goyer. Charles Roven, Emma Thomas in Christopher Nolan so producenti, Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy in Thomas Tull pa izvršni producenti. Vitez teme temelji na likih iz stripa založnika DC Comics. Batmana je ustvaril Bob Kane.

Ustvarjalno ekipo za kamero sestavljajo dvakratni nominiranec za oskarja, direktor fotografije Wally Pfister (Skrivnostna sled, Batman: Na začetku), še dva oskarjevska nominiranca, scenograf Nathan Crowley (Skrivnostna sled) in montažer Lee Smith (Gospodar in bojevnik) ter dobitnica oskarja, kostumografka Lindy Hemming (Topsy-Turvy). Glasbo za film sta napisala Hans Zimmer, dobitnik oskarja in večkratni nominiranec (Levji kralj, Gladiator) ter sedemkratni oskarjevski nominiranec James Newton Howard (Michael Clayton, Begunec), ki sta pred tem že sodelovala pri ustvarjanju glasbe za film Batman: Na začetku.

Šest prizorov filma Vitez teme, vključno z uvodnimi šestimi minutami, so posneli z IMAX kamerami. Doslej ni bil še noben igrani film, niti delno, posnet z IMAX kamerami. Gre za revolucionarno združitev dveh različnih filmskih formatov. Film bo v IMAX kinematografih predvajan v formatu IMAX DMR, medtem ko bodo prizori, posneti z IMAX kamerami na 15/70 mm traku vertikalno razširjeni in bodo zapolnili celotno IMAX platno, ki lahko seže osem nadstropij visoko in s tem omogoči popolno filmsko izkušnjo.

Za svetovno distribucijo Viteza teme v klasičnih in IMAX kinematografih skrbi podjetje Warner Bros. Pictures, ki je del Warner Bros. Entertainment Company.

O produkciji

S filmom Batman: Na začetku je režiser Christopher Nolan odprl novo poglavje v franšizi filmov o Batmanu, saj je legendarnega junaka popeljal na točko, ko je pojasnil, zakaj in kako je industrijski milijarder Bruce Wayne postal skrivnosten borec proti kriminalu, svetu bolj znan kot Batman. Z Vitezom teme Nolan vrača karakterno popolnoma oblikovanega junaka v sago o Batmanu. Njegov nasprotnik je brezbrižni in samodestruktivni Joker, ki ne priznava nobenih moralnih pravil.

Ker so ustvarjalci filma zgodbo o Batmanu želeli nadaljevati v velikem slogu, so se odločili, da šest prizorov posnamejo z IMAX kamerami. Gre za revolucionarni pristop pri snemanju filmov, s pomočjo katerega akcijski prizori, kot so Batmanovi obračuni z nasprotniki z uporabo borilne veščine keysi, pridobijo dih jemajoč videz.

Novi batmobil Tumbler je križanec med Lamborghinijem in Humveejem. Zanj je značilno, da združuje krmiljenje, ki je bliže športnemu avtomobilu, zgradba vozila pa spominja na tank. Batmobil je brez sprednje gredi, kar omogoča izpeljavo ostrejših zavojev, od 0 do 100 kilometrov na uro pa pospeši v štirih sekundah.

Ob Tumblerju se kot novost pojavi še bat-pod, orjaški dvokolesnik, oborožen s topovi in mitraljezi. Nov, še modernejši videz ima tudi Batmanova obleka, ki je sestavljena iz kar 110 delov. Opremljena je z množico tehničnih pripomočkov od ostrih rezil do posebnih leč, ki mu omogočajo 3D pogled.

Film je bil večinoma posnet na lokaciji v Chichagu, ki je znova postal Gotham City. Spektakularen je posnetek rušenja zapuščene stolpnice, ki ga je v postprodukciji temeljito obdelala številčna ekipa, zadolžena za posebne učinke.

O igralcih

Christian Bale (Bruce Wayne / Batman) je bil rojen v Walesu, odraščal je v Angliji in ZDA, prve korake v svet filma pa je naredil v Spielbergovem Imperiju sonca. Doslej smo ga lahko občudovali v naslednjih filmih: 3:10 za Yumo, Skrivnostna sled, Batman: Na začetku, Shaft, Ameriški psiho, Laurel Canyon in Vladavina ognja.

Heath Ledger (Joker) je bil nominiran za oskarja, zlati globus ter nagradi Independent Spirit in BAFTA za svojo nepozabno vlogo Ennisa Del Marja v drami Gora Brokeback režiserja Anga Leeja. V Avstraliji rojeni igralec je pred tem nastopil v filmih 10 razlogov zakaj te sovražim, Patriot, Bal smrti, Gospodarji Dogtowna in Vitezova usoda.

Aaron Eckhart (Harvey Dent) si je prislužil zlati globus in nagrado Independent Spirit z vlogo lobista tobačne industrije v filmu Hvala, ker kadite. Nedavno smo ga gledali v filmu Briana De Palme Črna dalija in v romantični komediji Ljubezenski recept, kjer je igral poleg Catherine Zeta-Jones, spomnimo pa se ga tudi iz filma Erin Brockovich.

Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes) je v zadnjih letih ena najbolj zaposlenih dam v filmski industriji, igra tako v studijskih uspešnicah kot v neodvisnih filmih. Najbolj smo si jo zapomnili po vlogah v filmih Prilagajanje Spikea Jonzea in Izpovedi nevarnega uma Georgea Clooneya. Dvakratna nominiranka za zlati globus ima diplomo iz književnosti.

Michael Caine (Alfred) je v karieri, ki traja že več kot pol stoletja, ustvaril več kot sto filmskih vlog in prejel dva oskarja. Oba za najboljšo stransko vlogo, prvega v Hannah in njeni sestri in drugega v Hišnem redu. Poleg tega je bil še štirikrat nominiran. V zadnjem času smo ga lahko videli v filmih Tihi glas, Mirni Američan in Lepotica pod krinko.

Morgan Freeman (Lucius Fox) je pred tremi leti osvojil oskarja za stransko vlogo v Eastwoodovi legendarni Punčki za milijon dolarjev, poleg tega pa je v svoji dolgi karieri zbral še tri dodatne nominacije za oskarja. V zadnjem obdobju smo ga lahko videli v filmih Preden se stegneva, Zbogom, punčka, Srečnež Slevin in Vsemogočni Bruce.

Gary Oldman (James Gordon) je svojo kariero začel v londonskih gledališčih. Leta 1986 je debitiral na filmskih platnih v filmu Sid in Nancy. Kasneje je igral Leeja Harveya Oswalda v Stoneovem filmu JFK in naslovno vlogo v Drakuli Francisa Forda Coppole. Dober vtis je pustil tudi v Bessonovem Petem elementu in Scottovem Hannibalu.

O ostalih ustvarjalcih filma

Christopher Nolan (režiser, scenarist in producent) je prve korake v svet filma naredil v rosnih letih, ko je začel snemati z očetovo super 8-milimetrsko kamero. Na svoj talent je opozoril s filmom Memento; režiral ga je na podlagi scenarja, ki sta ga napisala z bratom Jonathanom. Sledil je pri kritikih odlično sprejet akcijski triler Insomnia. Svoj kultni status pa je potrdil s filmom Batman: Na začetku, ki je bil prav tako odlično sprejet.

Jonathan Nolan (scenarist) sodeluje z bratom Christopherjem kot soscenarist. Skupaj sta spisala scenarije za filme Memento, Skrivnostna sled in Batman: Na začetku.

Hans Zimmer (glasba) sodi med najvplivnejše avtorje glasbe v filmski industriji. Za animirano uspešnico Levji kralj je prejel zlati globus, pohvali pa se lahko tudi s šestimi nominacijami za oskarja (Gladiator, Tanka rdeča črta, Egipčanski princ, Bolje ne bo nikoli, Rain Man in Preacher’s Wife). Z dolgega seznama več kot stotih filmskih projektov omenimo še filme Da Vincijeva šifra, Sestreljeni črni jastreb ter Thelma in Louise.

James Newton Howard (glasba) ima že sedem nominacij za oskarja. Med drugim je napisal glasbo za vse filme M. Nighta Shyamalana. V zadnjem času je sodeloval pri Nicholsovi Wilsonovi vojni, Pollackovi Prevajalki in Mannovih Stranskih učinkih.

Komentarji

9.7. 2008 ob 11:17

sem že mislil, da filma ne boste predvajali!! Vsaj nekaj. Ampak lahko bi predvajali še get smart. :D

— fgb
12.7. 2008 ob 2:00

Zna bit eden izmed najboljsih akcijskih filmov zadnjih nekaj let.

— Sleeper
12.7. 2008 ob 2:00

Ali si je možno rezervirati vstopnice pred 24.07. in če, kako? Ali pa mislite, da sploh ne bo takega navala?

— D
12.7. 2008 ob 2:00

ta film mora bit super!! takoj ko pride v Koper ga grem gledat :)

— obiskovalec
13.7. 2008 ob 17:30

Ob Quantum of solace najbolj pričakovan film tega leta z moje strani. Upam, da ne bo razočaral.... ampak mislim, da se ob takšni ekipi, ki stoji za filmom ni za bat. Se vidimo v kinu

— R
14.7. 2008 ob 17:59

Preden greste gledat ta film si oglejte še predfilme "Batman the gotham knight" 6 jih je in so v bistvu Japonske anime. Tko boste dobil še boljši občutek o veličini karakterja Batman-a. Obeta se nam divja vožnja!!!!!!!!
Komaj čakam!!! Why so serious? HA HAha ha Ha hA hahahahaha Ha HA HA hA Ahha ah ha ha HA HA HA ha HA ha ha HA hA Ha ha HA ha ha HA HAha HaHa HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA hahahahahahaahahahahaha Ha HA HA HA HA ha HA ha HA ha HA HA hA hahahahaha ha hah ha a ha Ha ha ha HA HA ha hah a h a ah Ha ahahahahahahahaHAHAHAHAhahAHHaHaHahahahahaaAHHAHaHAhaaAhaHaHahahahaHaHaHaHaHaHahahahaAHAHAHAH ha ha! The JOKER

— Maximus
15.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

To, da so se ustvarjalci filma (in predhodnika) vrnili na začetek je bila zelo dobra poteza... Batmana nisem imel ravno v čislih, zdaj se to spreminja... :-D

— Nekdo
16.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Bogi Heath Ledger je umrl takoj po koncu snemanja filma......:(

— Weeeeee:((((
17.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

filmmm bo legendaaa...že zaradi tega ker noter igra heath ledger... kateri bi se naj za svojo vlogo zaprl v svojo stanovanje za 2 meseca samo da preštudiral vlogo. nekateri kritiki pravijo celo to, da vlogo Jokera zaigra boljše kot sam Jack Nicholas...Obvezno ga je vredno pogledati...=)

— by me
17.7. 2008 ob 2:00

komi čakam na film. mislim da še na noben film nisem tako nestrpno čakal. pomoje bo to eden filmskih vrhuncev sploh zaradi trgične smrti heatha ledgerja

— rok
17.7. 2008 ob 19:43 zvezdica

mogoče oskar res bo... samo heath ledgerja ni.

— nekdo drug
19.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Kljub izjemno visokim pričakovanjem v zadnjih tednih pred premiero je otvoritev filma The Dark Knight včeraj vseeno presegla vsa ta pričakovanja in (že) podrla 2 izjemna rekorda:

-največji prihodek od petkovih polnočnih predvajanj (iz čet. na pet.) z 18.6 mil $ (s čimer je TDK presegel rekord 3.dela Vojne Zvezd - Maščevanje Sitha, ki je bil 16.9 mil $)

- največji otvoritveni dan vseh časov s (trenutno projekcijo prihodka, ki bo najverjetneje še višja) 66 mil $ (s čimer je film presegel lanski neverjetni rekord Spider-man 3, ki se je še letos zdel nedotakljiv za kar nekaj let), v igri pa je prav tako tudi še najboljši izkupiček otvoritvenega vikenda (ki ga drži Spider-man 3 s 151 mil $)...

Glede na to, da izkupiček ne zagotavlja nujno tudi kvalitete filma (primer: Spider-man 3), pa gre pri TDK po vseh podatkih tudi dejansko za enega boljših filmov zadnjih let (splošen odziv občinstva; 94% na Rotten Tomatoes; povprečje 9.6 na IMDB; povprečna ocena A na Yahoo Movies itd.)

— WhySoSerious?
20.7. 2008 ob 2:00

konc hud film pavi recte kar hocete

— fuzinc
20.7. 2008 ob 18:49 zvezdica

Brez dvoma najboljši film vseh časov, in nič ne pretiravam,
na IMDB-ju je prav tako na PRVEM mestu, pred Botrom.

Priporočam ogled prav vsakem ljubitelju filmov:)

10/10 Popoln film

— Anonim
20.7. 2008 ob 18:55 zvezdica

Film je že po dobrih dveh dneh na PRVEM mestu IMDb z več kot 45000 glasovi!

Tole zadevo in X-Files si bo pa nujno potrebno pogledat =)

— Gašper
21.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

po skoraj 50.000 glasovih trenutno na IMDB-ju gre za najboljši film vseh časov. pohvale dežujejo z vseh strani

— tomi
21.7. 2008 ob 2:00

glup film

— toyo
21.7. 2008 ob 16:17

Ob kateri uri pa bo predvajan na veseli dan? Me zelo zanima!

— :-)
22.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

@ WhySoSerious?

Podatki o tem, koliko kaksen film zasluzi, so ob danasnji vrednosti dolarja precej irelevantni. Saj vemo, da v Ameriki steje samo denar, ampak zakaj ne dodajo podatkov o stevilu prodanih kart, se pravi o stevilu gledalcev? Potem bomo pa videli, kateri filmi so res dobro obiskani!

Ni cudno, da zadnja leta podirajo vse rekorde, malo podrazijo vstopnico, malo pripomore nizka vrednost dolarja, pa smo tam: najuspesnejsi film vseh casov!

— heidi
22.7. 2008 ob 16:12 zvezdica

Nisem nujno fan filmov po stripih, ampak film si nameravam ogledati, če nič drugega, zaradi bojda fantastične igre Heatha Ledgerja (govori se že o oskarju).

— filmogledka
22.7. 2008 ob 16:12

Kaj zaj, bo v MBju 24. ali ne?????

— Jožl
23.7. 2008 ob 16:33 zvezdica

Priznam, po vseh teh pre-pozitivnih kritikah itd. sem sel v kino z ne prevec napihnjenimi pricakovanji (vseeno so bila zelo zelo visoka) - AMPAK tudi ce bi bila moja pricakovanja nad oblaki, ne bi ostal razocaran, ker ta film dejansko navdusi!!! Prav vsi igralci so izjemni (v prvem delu je povprecje kvarila Holmesova), izstopa seveda Ledger z legendarno upodobitvijo najhujsega Batmanovega sovraznika. Res perfektna upodobitev negativca - edino kar sem pogresal je bil njegov izpiljen perfekten smeh (veckrat bi ga lahko izvedel). Sicer pa glavna pohvala in kapo dol za rezijo brez napak! Ne bi moglo biti boljse! Blizu perfekcije, kot tudi zgodba, ki te vseskozi drzi na trnih z vednonovimi dogodki in presenecenji! Vse pohvale! Prvi film, ki si ga bom v kinu ogledal se ekrat! zares VREDNO OGLEDA! Moja ocena: neprecenljivo... ;)

— Mare
23.7. 2008 ob 16:33 zvezdica

@ Heidi: sicer se v osnovi ne obremenjujem s tem, koliko nek film zasluži, vendar pa ker se v praksi redko dogaja, da so med največjimi zaslužkarji tudi najkvalitetnejši filmi, The Dark Knight-u popolnoma privoščim vse rekorde, ki jih še vedno pridno podira (prek $200 M v prvih 5 dneh itd.), ker gre dejansko za kvaliteten izdelek in ne zgolj "tipični hollywoodski poletni pop-corn blockbuster"..

In pa vedno so se in se bodo številke v Hollywoodu merile v zaslužkih prodanih vstopnic in ne v količini le-teh (torej št. obiskovalcev).. Če pa koga zanima realna primerjava z zaslužki filmov prejšnjih let, pa obstajajo strani s podatki o preračunani vrednosti (torej vrednost dolarja + cena vstopnice preračunani v današnjo) na podlagi katerih lahko potem kdorkoli dobi podatke (ali pa vsaj vtis) o "najbolj gledanih" filmih in dela raznorazne primerjave.. Kljub temu - v filmski industriji žal štejejo le zaslužki v $$$..

ps: Vseeno ne bi ravno rekel, da je $158 M v otvoritvenem vikendu "irelevantno" ali zanemarljivo... Še manj za tako "netipični blockbuster" kot je TDK...

— WhySoSerious?
24.7. 2008 ob 2:00

tale film si je defenitivno treba it pogledat. takoj sem se navdušil, ko sem slišal da ga snemajo moje navdušenje pa je le še povečal trailer. vsekakor bo boljši kakor vsi batmani dosedaj in zelo verjetno je da bo tudi eden izmed najuspešnejših filmov vseh časov.

— me myself and I
24.7. 2008 ob 13:23

Kaj ti bo IMAX tehnologija, v Koloseju bodo (kot vedno) tudi najbol kakovostne posnetke uničili z neznanjem in ignoranco - dobra slika v Koloseju je tako redka kot Jeti...

— Amban
24.7. 2008 ob 13:23

I think I'll get nightmares because of the bad guy.

— Lizi
24.7. 2008 ob 13:23 zvezdica

ja res zakon film no, niam pripomb, eden boljših kar sem jih videl zadnje čase, morda ne ravno za sam vrh IMDB-ja, sam si pa zasluži brž ko ne mesto nekje blizu
drgač se bo zaj to mogoč mal grdo pa brezčutno čulo sam še doro da je Heath Ledger umrl šele po koncu snemanja ker je odigral res izvrstno in brez njega film ne bi bil fna takem nivoju.

— finis
24.7. 2008 ob 13:23

Film si še nisem ogledal vendar mi je zanimiv.

— 3000
25.7. 2008 ob 2:00

alo folk
heath ledger se je zaprl u svoje stanovanje za 2 mesca da je preštudiral lik.
in ko naj bi se vrnu u normalno življenje, baje da ni zdržal in se je šou ubit.
tablete je požrl.
to ni kr tko, da se greš ubit zto ker se ti zdi življenje tko kruto.
se kdj uprašate, kam gremo?
zdj al s tipom ni blo kej u redu... al pa je vidu kaj je res

— ...
25.7. 2008 ob 2:00

vredno ogleda:)

— kiki
25.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Včeraj sem si ogledal film.Po vseh komentarjih in rekordih,sem pričakoval zelo veliko.Dobila pa sem še veliko več.Odličen film,odlična igralska zasedba,edino Maggie Gyllenhaal bi zamenjal.Najbolj me je navdušila sama zgodba,film ni samo neka plehka akcija,ima globlji pomen.Zanimivo je,da vse kar Joker reče,je ubistvu res.Taki smo ljudje.Heath Ledger je odigral življenjsko vlogo,celo bolje kot Jack Nicholson.Škoda,da je umrl in da ga več ne bomo gledali.
Film priporočam vsem,celo tistim,kateri ne marajo super junakov.Navdušeni boste sigurno.Po mojem mišljenju je Vitez teme sigurno eden izmed najboljših,če ne celo najboljši film zadnjih 3-4 let v Koloseju.
Ocena : 10/10

— Mugen
25.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film me je navdušil. Definitivno vredno ogleda. Priporočam.

— XY
25.7. 2008 ob 17:22 zvezdica

Film je supr! Čeprov mu pomoje nebi dal ocene 10/10 ker zame popolnosti ni :D! Če bi biu še tok dobr bi si reku: "Sam lohk bi biu pa še bolš"!....Čeprov to zagotovo ni film leta...v novembru pride še Quantum of Solace in Harry 6...a pustimo se presenetit!!! Drugače pa film priporočam vsem (že zaradi spomina na Heatha Ledgerja)!!!!

— Pinguin
25.7. 2008 ob 17:22 zvezdica

Heath je bil perfekten. Škoda res nadarjenega igralca, ki bi lahko v svojem življenju še veliko dosegel. Ma celoten film je ena sama perfekcija. Na koncu filma sem ostala kar priklenjena na stol. Res, vredno ogleda.

— Anja
25.7. 2008 ob 17:27 zvezdica

hm ja film, film sm si pravkar ogledal(sedaj mi je malo žal...)danes semn imel lep prijeten dan a ta film kwa nej rečm: kot prvo ima zelo zelo dobrega talentiranega in enega najboljših igralcev heata(pa nism njegov fan tko by the way) kot drugo film je razburljiv a te KAR ZAMORI ne ga it gledat ob lepem vremenu al pa s punco, kot tretje film je drgač čist vredu use okey jz bi ga ocenu na lestvici do 10 z oceno 7 to pa samo zato ker me je zamoril, use je qlč sam preveč je....preveč je no.... no če ga boste gledal me boste razumel drgač apa priporočam kšn drug film
ey folk mejte se ga

— povprečni_človek
26.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Po tem filmu lahko rečem samo to, da sem se totalno zaljubila v jokerja. To je tako popoln negativec, samo čakala sem, v kateri sceni se bo spet pojavil. Zaradi njega je tale film več kot odličen. Še enkrat ga bom šla gledat!

— Maja
26.7. 2008 ob 17:52 zvezdica

Ne morem verjeti. Najboljši film od vseh filmov. Poln akcije, nepredvidljivih dogodkov in seveda razpletov. Zgodba me je popolnoma navdušala, očarala in ne vem še kaj.
Igralska zasedba je odlična. Christian Bale me je očaral že v filmu Prestige (Skrivnost sled), kjer je sodeloval tudi z Michaelom Cainom (Skrivnostna sled)-tudi vreden ogleda-v tem filmu pa me je znova navdušil.

Najboljši igralec tega filma pa je seveda Heath Ledger, ki je na žalost januarja preminil zaradi prevelike doze tablet, a se je res čudovito vživel v svoj poslednji film. Brez premislekov je prekosil celo mojstra "hudobnežev" Jacka Nicholsona.

Film je vreden ogleda tudi ob pozni uri (jaz sem si ga ogledal ob 00.00)!

— Andrej
26.7. 2008 ob 17:53 zvezdica

Film je presegu vsa moja pricakovanja. Res dober film, vreden ogleda.
Heath je s to vlogo samo pokazal, da ce bi bil se ziv, bi odigral se veliko dobrih vlog. Vsec mi je to, da ni kopiral legendarnega jokerja (j.nicholson) in da je ustvaril novega, v nekaterih pogledih se bolsega.
Verjetno ga bom se enkrat sla pogledat, samo zaradi Heatha. :)

— reality
26.7. 2008 ob 17:53

oooo.... komi čakam da ga grem gledam... pomojem bo fuuul kul...
batman mio je pač ušeč in jst ga grem 100% gledat...
če bo kulll pa še powem in napišem na naslednjem komentarju... ne pričakujem druzga kot to da da bo kulll in da bo fuul dobr... film se mi že po slikcah zdi mega... tko da...

— oni.tisti
26.7. 2008 ob 17:53 zvezdica

Najboljši film leta 2008.

— fdhgjkd
27.7. 2008 ob 16:31 zvezdica

So filmi in so the filmi in film The Dark Knight je vsekakor tisti z velikim T na začetku...

Povsod se seveda najdejo napakice. Moja kritika pa bi šla predvsem v neprimerno izbiro designa "batmotorja". V bistvu se mi zdi ta motor kar nekaj. Kdo za vraga je izbral to zadevo s širokimi gumami in ostalimi krap karakterističnimi značilnostmi (z morebitnm naklonom cc. 25 stopinj ima naš batman mavčno oblogo:)). Occc. Za nekatere pa dobro izgleda.

Film obveznega ogleda!

— T-lyon
27.7. 2008 ob 16:32 zvezdica

nateg. če je to najboljši film vseh časov, sem jaz Janez Janša. v bistvu je carbon-copy prejšnjega, isti tempo, ista atmosfera, skoraj popoln deja vu. Film ni slab, ampak teško bi prišel do 50 mesta najboljših filmov zadnjih 5 let...

— Dalibor
27.7. 2008 ob 16:43

film je en najbolših res ful je dober:D!!!

— FuZiNaC-xD
28.7. 2008 ob 2:00

Let's put a smile on that face!

zakon.

— bb
28.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Heath Ledger je odigral F E N O M E N A L N O vlogo... hudo res

— nekdo
28.7. 2008 ob 2:00

js ga bom šla gledat!jjjupi!

— maja
28.7. 2008 ob 2:00

po teh pozitivnih komentarih pa ocenah na imdb si ga bom šel 100% ogledat pa še da pogledam heathov zadni film pa tudi ker je vmrl na moj rojstni dan

— kris
28.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Preveč pričakovanj zniža film. Bil sem razočaran. Na IMDb-ju bo pa slej ali prej padel.

— Mah
28.7. 2008 ob 17:40 zvezdica

sm glih gledala pa odkrito rečeno film sam po sebi ni glih kšn presežek glede scenarija ampak ga rešujejo akcijski prizori in seveda trenutnonajboljslavenneživečiigralec heath ledger. čeprav sm že brala da je nevrjetn sm skozi film komi čakala njegove prizore. heath si definitivno zasluž oscarja ker je to preprosto popolnost v igranju!!! najboljši prizor je pa joker v bolnici kot medicinska sestra;)))

rip

— aa
28.7. 2008 ob 17:40

ma filem da ga ni. zgodba igralci zakon. se posebi joker je pa originalen da bol nebi mogu bit.

— dani
28.7. 2008 ob 17:40 zvezdica

Super film bil,bruce alias batman je tokrat bolj ciničen in manj v ospredju a z bolj izpopolnjenim kostumom.Ampak zapomnit si velja predvsem Jokerja za katerega upam da se bo pojavil v nadaljevanju in upam da ga bo igral Johni Deep ali pa Jude Law ker dokončujeta Heathovo zadnjo vlogo v neki grozljivki.Drugi negativec Two-face se je tudi odlično odrezal,samo škoda ker je umrl kar me bolj spominja na klišeje prejšne batmanove franšize.Zelo dobro se je odrezal tudi Oldman kot narednik Gordon,ki je nekaj več kot le godrnjavi šerif,ki bedi v svoji pisarni.Film se lahko primerja tudi z Die Hard,kar se tiče glede akcije in napetosti,tako da ga priporočam vsem,ne le ljubiteljem franšize.

— tomi
28.7. 2008 ob 17:43 zvezdica

Moram priznati, da me je film dolgočasil. Bil je razvlečen, preveč preobložen z vsebino in raznimi metaforami sodobnega sveta. Višek vsega je bila pa strahotna moralka na koncu in Biblično žrtvovanje za cel svet in sprejemanje grehov na svoja pleča. Tudi tako opevana igra Heatha Ledgerja je bila povprečna in nezanimiva. Nič drugega ne počne, kot da variira en tik. Sem med tistimi, ki imajo radi prva dva Batmana v režiji Tima Burtona; pravo stripovsko dogajanje in nobenih tendenc po kakšnih strašnih metaforah.
Vitezu teme dajem oceno nekje med zadostnim in dobrim.

— janez
29.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pa mimogrede upam da se bo v naslednjem delu pojavil tudi Riddler,vendar ne v zajebantskem slogu Jima Carreya ampak v resnejšem ter srhljivem,ter da bojo njegove uganke tako zapletene kot v Da vinčijevi šifri,kot lik bi pa bil strašen in nadinteligenten kot zadnja Joker in Two-Face.Mačke,pingvina ter frezzeja si pa zaenkrat še ne predstavljam v tej prenovljeni franšizi.

— tomi
29.7. 2008 ob 2:00

film bo legendaren

LP.MATEJ

— matej
29.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Sem si ogledal...slabši kot prvi batman iz 1989
Preveč razvlečen,preveč zgodbic,...drugače Joker je res psihopat in dost realno deluje. Ni mi blo všeč skos ista muska ob kritičnih trenutkih (je dobra muska sam ti gre mal na živce)..
Pa tale Batman bi mogu bit mal višji.
Ene 7/10 ocena

— grg
29.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

So pa prevajalci spet mimo udarli kot vedno.

The Dark Knight = Vitez teme ????? od kdaj

To se lahko samo prevede kot Temni Vitez. Ne morem verjeti kakšne retardi vam prevajajo filme.

Knight of darkness bi bil vitez teme.

Kar pa je še bolj banalno ko v zadnji sceni Gordon reče da je postal Dark Knight je bilo prevedeno kot Temni Vitez, 5 sekund za tem ko pa je konec filma pa napiše The Dark Knight pa spet spodaj prevod Vitez teme.

— Bruce Wayne
29.7. 2008 ob 2:00

neverjeten film bravo heath ledger zasluzi si oskara res eden izmed naj filmov vseh časov

— biznis
29.7. 2008 ob 16:45

film je res vredn ogleda..:)
hud film do konca uglavnm

— Črt
30.7. 2008 ob 2:00

film je o.k., samo ne vem, kje nekateri v njem vidite najboljši film vseh časov?? :) ali še niste nikdar gledali kaj starejšega od par let?

— fgj
30.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film, ki dejansko vzame sapo.
Vse to dogajanje te čisto potegne vase in ko se film konča si želiš še!
Heath je fenomenalen, najboljša igra kar si jo lahko zamisliš.

10/12

— T.
30.7. 2008 ob 17:38 zvezdica

Film je zakon. Dost komentarjev se nanaša na konec filma. Zame je razumljiv in sprejemljiv, ker je pač superheroj. Superheroj ni zato da ma lepo življenje, ampak zato da ga živi zato da pomaga drugim... Vsaka zgodba z superherojem se konča na podoben način, če je pa drugače, potem v zgodbi nekaj manjka...

— kzendra
30.7. 2008 ob 17:44 zvezdica

Meni je bil film kar všeč. Čeprav je zadevšna dolga 2uri in pol je minil precej hitro. Akcije je ravno prav in je precej kvalitetno narejena predvsem pa mi je všeč zgodba.
Moraš bit prekleto kunšten da skontaš vse to tako daleč naprej kot je naredil joker. Sicer tudi šišmiš in sodrga skontajo precej lepih vark in te filem parkrat konkretno preseneti. Mi je všeč da vsaj možgančki sodelujejo pri filmu ne kot pri ostalih 90% američkih filmih.
Moja ocena 8-10

— Mist
31.7. 2008 ob 2:00

Mene zanima, če morš nujno pogledat prejšnji film o Batmanu, da ti je jasno kaj se dogaja v tem filmu?

hvala.

— Miš
31.7. 2008 ob 17:23

dober film... meni je zelo všeč.

— Miha
31.7. 2008 ob 17:24

dober film... meni je zelo všeč.

— Miha
1.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Sem ga gledal.
Risanka! Nič v tem filmu ni verjetno! Two-Face hodi po celem mestu in pobija ljudi, brez da bi kdo videl, da je on. Joker namaskiran v sestro uspe neopaženo priti v boljnišnico ali maširati med policaji!
Da se ne menimo, da je Joker kot izgleda imel skozi celotni film skrit denar v nekem skladišču in ga nihče ni poizkušal vzeti, da mu je uspelo spraviti sode na ladji, brez da bi se komu zdelo čudno.
Film ima dosti akcije in zapletov, a ni smiseln in zato zame tudi ne interesanten.

— Kritik
1.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Razočaranje. Dolgočasen, razvlečen, zamorjen, z obupno glasbeno spremljavo. Slabši od Batman Begins in legendarnega predhodnika s Keatonom in Nicholsonom.

— Gonzo
2.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

heath je zakon res svaka mu cast**
dober igralec ki si zasluzi oskarja*za vedno u nasih srcih*

— *samy*
2.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

hm.. čudim se kaj ljudje vidite na tem filmu, sama sem si ga odgledala in sem bila nad njim popolnoma razočarana. že začetek se mi ni zdel obetaven, ampak film je res polomija. razen tega, da heath ledger izjemno odigra vlogo jokerja je film popolnoma brez smisla.. dvorano sem zapustila uro pred koncem, kr je ogled filma res izguga časa... žal.

— helena
3.8. 2008 ob 18:07 zvezdica

wowooowowowo Joker je biu res fantasticen ledgr ga je perfektno odigrou plus odlicne fore, ki ne morejo bit pozabljene!!

— zekfoo
4.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Heath Ledger podrl vse rekorde. Lik je naštudiral v detajle in več kot odlično odigral.

— Pj
4.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Fil... Superfilm sem gledal včeraj v kinu in sem bil presunjen. Vsekakor si zasluži vse pozitivne kritike in pohvale (negativne še nisem kje zasledil in mislim, da je tudi ne bom). Film traja dobri 2 uri in pol in moram priznati, da sem ga gledal celi 2 uri z odprtimi usti! Vse pohvale Heathu Ledgerju, ki je, po mojem mnenju, slovitega Jokerja upodobil mnogo bolje od Jacka Nicholsona.

— Matic
4.8. 2008 ob 16:10 zvezdica

Film je super.In Heath Ledger v vlogi Jokerja blesti saj se je popolnoma vživel v vlogo.Res je, da traja zelo dolgo vendar je ta film VREDEN svojega časa.

— Movie man
4.8. 2008 ob 16:10

filma se gledu nism.xD jutr ga grem gledat.xD

— bubu zajcek!
4.8. 2008 ob 19:44 zvezdica

Hmm menda se je Heathu zmesal zarad te vloge.. Mejbi se je pa mal prevec vzivel v vlogo.. No ce je to res je bil ze prej zmesan.. Je pa res odlicen igralc..

— Sanja
5.8. 2008 ob 2:00

kaj je film strašen

— maid
5.8. 2008 ob 15:36 zvezdica

Film je res enkraten in je zasluženo dobil 5 zvezdic. Heath ( R.I.P ) pa je odlično uprizoril Jokerja. Upam na oskarja : za film in za Heatha kot naj igralca :P

— Ana*
5.8. 2008 ob 15:37

hahaha glup filem

— XXXXXXXXXXXXXX
6.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pred ogledom novejših batmanov (Nolan) sem bil zelo skeptičen. Po prvih dveh zelo dobrih Burtonovih filmih so bile kasnejše inkarnacije Batmana pod režisersko taktirko Joel Schumacherja primitiven akcijski ščiš nevreden ogleda, Goerge Clooney v vlogi Batmana pa nekaj najbolj neposrečenega in neprepričljivega, kar lahko človek vidi v filmu.

Batman begins me je zelo prijetno presenetil, Christian Bale je svoje igralske kvalitete dokazal že v nekaj filmih (El Macquinista, Equilibrium) in sem navdušen da so ga izbrali za vlogo Batmana. Za Dark knight-a sem imel kar velika pričakovanja - ki so bila v veliki meri uresničena in lahko ogled filma res priporočam, posebej konec filma se mi je zelo dopadel. Kar me moti je to, da je v filmu za moj okus preveč Hollywoodske akcije, batman gadgeti pa nekoliko pretirani - prejšnji Batman begins mi je še vedno boljši, ker se mi zdi da je večji poudarek na zgodbi, kljub temu pa si bom "Temnega viteza" z veseljem še enkrat pogledal.

se pridružujem mnenju, da si Heath zasluži posthumano nominacijo za oskarja. igra Jokerja je bila res prepričljiva, čeprav je Jack Nicholson huda faca in bi se težko odločil kateri mi je ljubši.

— Miha
6.8. 2008 ob 2:00

Nevem kako lahko žalite tako dober film.In govorite, da je Heath Ledger zmešan.Res je, da se je malo preveč vživel v to vlogo ampak Heath Ledger-ja mi NE žalit.Zasluži si oskarja, čeprav ga ne bo tam.Prosim zadržite te komentarje v sebi, saj ne pašejo tukaj.In to je eden mojih najljubših filmov, pa vsak dan pogledam 3 ali 4 filme.

— JoKeR
6.8. 2008 ob 2:00

Heath Ledger je izvrstno opravil svojo nalogo, kar sem tudi pričakoval od njega, vendar je na žalost umrl.Toda v tem(njegovem zadnjem) filmu je pustil svoj pečat.Jaz osebno sem šel film gledat ravno zaradi Heath Ledger-ja saj sem vedel, da bo dobro odigral Jokerja.ogleda.Tudi, če ne bi bil Heath Ledger Joker bi ga šel gledat saj bi bil film isti(no mogoče malo drugačen in NE tako dober,hihi).Film je vreden ogleda in od mene dobi 10/10.

— JoKeR
6.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

waw, tole je blo neki bolšga u zadnjih letih. jst sm bla ful navdušena.

— cirillka
6.8. 2008 ob 2:00

vredno ogleda!

— biba
6.8. 2008 ob 2:00

Odličen film! Igralci so super. Itak vsi hvalijo Ledgerja, ampak povsem zasluženo. Je fenomenalen!

— Melitta
6.8. 2008 ob 16:55 zvezdica

Po dveh urah in pol akcije, napetosti, temačnega vzdušja, nepredvidljivih preobratov, ko si kar prikovan na sedež, sem si ob koncu filma kar malo oddahnil...po dolgem času se med predstavo končno ni nihče pogovarjal... Še dolgo potem, ko sem zapustil dvorano sem imel pred očmi neverjetni Jokerjev lik...bravo Heath, res škoda, da je umrl ravno na vrhuncu kariere-oskarja naj mu položijo na grob....še zlasti mi je bilo všeč, da film nima klasičnega konca, ko junak vse premaga in poljubi dekle...tokrat je drugače, Batmanu ne uspe rešiti vseh in žrtve so tudi med njemu najbližjimi...iskreno priporočam vsem ljubiteljem dobre akcije z veliko vsebine in izdelanimi liki. lp

— hajli
7.8. 2008 ob 2:00

film je preveč razvlečen in mi ni bil všeč. preveč moraliziranja. kostumi so zelo dobri, tehnika tudi, tako da se je že zelo približal James Bondu. Ga ne priporočam. sigurno pa je zelo všeč mladini in otrokom.

— milena
7.8. 2008 ob 2:00

Ne vem kako, da tako dober film kot je Batman:Vitez teme Ni film meseca.

— JoKeR
7.8. 2008 ob 16:49

carsko ..:) klum film 5ka

— yoloyo
8.8. 2008 ob 16:11

Ne vem kdo je bolj prizadet, Kolosej kinematografi ali distributerji, ki spravijo najbolj gledan in cenjen film trenutno na svetu v roku dveh tednov v manjše dvorane, s tem da že od začetka predvajanja ni igral v največjih dvoranah. Potem se pa sprašujejo zakaj delajo z izgubo.

— riddler
8.8. 2008 ob 16:12 zvezdica

Če odlašaš in še nisi čist prepričan, ali bi šel gledat ali ne - POJDI! Nisem ljubitelj tovrstnih zadev, prejšnji batmani mi niso dišali - po petnajstih minutah sem se pobral spat - ta pa je - PRAVO! In komentarji o Heathu Ledgerju niso pretirani, tip si je naredil krepko posthumno slavo - tako s pripravami kot s konkretnim odigranjem vloge.
Bravo!

— sladki greh
9.8. 2008 ob 2:00

Ta film je zelo zabaven,ker v njem igra Batman!!!!!! <3

— L R M
10.8. 2008 ob 2:00

res enkratn film, čista desetka!

— Rogan
10.8. 2008 ob 17:49

ta film je d-best... vredno ogldea

— lolika
10.8. 2008 ob 17:49

Da že na začetku povem - film je res zlooo dobr!! Pričakovala sm nekakšno akcijsko komedijo za zabavo, bilo je čisto nekaj drugega. Vsi dogotki so bili (usaj meni) nepričakovani, bilo je polno preobratov, zgodba edinstvena, ves čas je bilo napeto vzdušje ...Na koncu ne bi nikoli rekla da sem 2 1/2 h bila v dvorani

Kot sem rekla - film je enkraten! 10,1 / 10

— Eva
10.8. 2008 ob 17:51 zvezdica

Presenetljivo pameten "blockbuster", najboljši stripovski film o superjunaku. Dober scenarij z aktualno temo in veliko zapleti, in če nič drugega glejte film zaradi res odlične predstave Heatha Ledgerja kot Jokerja.

— filmogledka
10.8. 2008 ob 17:51 zvezdica

Morem povedat ,da zame osebno eden izmed boljših filmov. Je pa res, da je treba biti na film skoncentriran , da ti je vse jasno,..zgodba je super,vsebuje vse kar je potrebno pri takšnem filmu. Najbolj všeč pa mi je lik Jokerja,pa ne samo ker je Heath vrhunsko odigral ,ampak vloga je bila zelo dobro zamišljena!! Tisti, ko res spremljajo vso filmo industrijo in se malo spoznajo na filme, bo vsak reko ,da je film Odličen! ...Nebo všeč, tistim pod 15 let, ko gredo gledat samo Batmana..

V glavnem ocena za 10/10 , ker dejansko je težko boljše.

— Taddo
13.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

moram rečt da sem v kino odšel skeptičen do batmana, ampak na koncu filma navdušen. Film je odlična zadeva, kar je pa nad vsem je pa joker.. Heath Ledger je odigral (vsaj zame) življensko vlogo.. kar kocine so mi šle po koncu ob vseh detajlih.. prav vidi se da se je totalno vživel v vlogo in spravil iz sebe tisti maximum. mislim da se je popolnoma našel v tej vlogi. globoko obžalujem njegovo smrt saj bi si res želel videti še mogoče kak del z Heath-om ponovno v vlogi jokerja.. mislim da bi ga odigral še bolje (če je to sploh še mogoče?..) škoda odličnega igralca in naj počiva v miru! kot pa že rečeno zame je film čista 10ka.

Lp

— al3n
14.8. 2008 ob 2:00

Film mi je bil Fantastičen, na koncu filma sem kar zaploskal..:)

— Miha
14.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Kateri menijo ,da je češ film preveč razvlečen oz. ,da je za otroke se hudo motijo, tisti sploh ne sledijo filma, ker se je treba tudi vživet v njega!

Celotna zgodba filma je Fantastična, težko verjamem ,da bi še lahko bilo bolše,
Super scenarij, pa Heath je odigral vrhunsko, zame še bolši od " nenadomestljivega Jokerja Nickolsona" , tako , da tisti kateri se spoznate vsaj malo na filme, vam enostavno film more biti Bomba.;)!!

10 / 10

— Mitja
15.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Še en stripovski film, ki dokazuje, da so stripi na papirju mnogo boljši od filmov, ker režiserjevo manjkajočo fantazijo lahko nadomestiš sam. In še ena globalna marketinška akcija, ki ljudi še pred ogledom filma prepriča, da je tole zdaj pa res največji film, kar jih je naredilo človeštvo. V svojem žanru je res boljši od ostalih Batmanov, rešuje pa ga odlična interpretacija Jokerja.

Ob vsej godlji, ki se kar vrti in vrti v Koloseju se sprašujem, kje ste bili vsi častilci tega a priori legendarnega filma medtem, ko se je vrhunsko odigrana Irina Palm vrtela v prazni dvorani?

Čakam na filmskega Alan Forda in Louisa Crandlla (Jekleno pest). Batmana sem že pozabil, tako kot Flasha Gordona izpred cca 30 let.

— blagajniški instantni kulti in legende
15.8. 2008 ob 2:00

NAJBOLJŠI FILM!!!!!! 10/10

— ana
15.8. 2008 ob 14:56

cist beden film...=)
pac, moje menje...
Film nima zgodbe, k bi ti dal kej za mislt...sej a ni to smisel vsazga filma...
Kar se tiče igralca Heath Ledger... zadel je vlogo u nulo... vsaj to je zanimivo v filmu=)

— what the f***
16.8. 2008 ob 2:00

ej ta film bedn da je kr konc ....

— bv
16.8. 2008 ob 21:59

film je res fatastičen, po mojem mnenju eden izmed boljših in očaral bo tudi tiste, ki niso tako navdušeni nad akcijo. vse pohvale pa grejo Heathu Ledgerju, ki je res navdušil in fasciniral v vlogi Jokerja. res kapo dol!

— donkey
19.8. 2008 ob 2:00

Heiiii
Moram povedati da se nikoli nisem gledala tako dobrega filma!!!Scenarji so odlicni-igralci pa se toliko boljs....Edino kaj bi lahko spremenili je to, da bi bilo v filmu vec krvi ;-)

Lp

— YuSt_GirL
20.8. 2008 ob 16:43

Legendaren film:
dosti kul tehnologije kul igralci zgodba za umret. vglanem super.
Vredn ogleda.

— Tit D.
21.8. 2008 ob 2:00

odličeeeeeeen

— darko
21.8. 2008 ob 2:00

JA SM POGLEDALA FILM IN SE MI ZDI FUL OK.....ZLO DOBR

— MIKI MISKA
21.8. 2008 ob 23:18 zvezdica

Kljub mladim letom, je za menoj že kar nekaj filmov tipa akcije oz. nevem kake akcijske domišljijske pustolovščine (?). Film "Vitez teme" sem si odšel ogledat z največjimi pričakovanjji in.... v sebi sem imel cel dan občutek, da bo film nekaj posebnega... tako močno sem si ga želel, kot si otrok želi odpreti na božično jutro tisto darilo, ki čepi tam pod jelko. A začuda... zgodilo se je ravno nasprotno. Še enkrat povdarjam da nimam nobenga statusa ocenjevalca (le lastno mnenje), in tudi sebe nimam za nikakršnega strokovnjaka... toda osebno vam lahko povem, da je film totalna polomija. Vsebina skače sem in tja, imena likov v filmu prav tako, tako da še proti koncu filma ne veš kako je Batmanu ime... Nek zapeljivec se na koncu spremeni v zlobneža s polovico normalnega in polovico iznakaženega obraza in misli da je faca... aja, da ne pozabim, ob tem zmeraj meče isti kovanec, ki naj bi odločal namesto njega... Batman? V trenutku "normalen človek", v naslednjem momentu že preoblečen in v akciji. Pa potem Morgan Freeman, ki brez logike pametuje u tri dni. Pa še kitajci in Hong Hong. Film sam razvlečen ampak u nulo. Sosedje so mi spal zravn... osebno mogu 2x na stranišče...Ok, tu je še Joker. Njemu edina pohvala. Izjemen lik, z dodelanimi podrobnostmi... človeka naravnost podzavestno zapsihira, kar pusti tudi nek učinek na gledalcu. Vse ostalo - polomija. Kako lahko ljudje ocenjujejo/te ta film za film stoletja al nevem kaj podobnega...Mislim da bi morala stati na samem Batmanu in Jokerju, in ne na nekih županih, ljudeh na trajektih ipd. Res je da je to moj prvi film, v seriji Batmanov, vendar ta ogled je bil prvi in zadnji. Sam osebno ne priporočam. 1/10

— stranger
22.8. 2008 ob 2:00

To bo eden novih mojih najlupsih filmov. Ce si ga se niste ogledali nevem kaj se cakate. V filmu se dogajajo zelo nepridvidljive stvari in te vedno preseneti. Heath Ledger v vlogi jokerja ki se je odrezal fantasticno (R.I.P) pa te tudi nasmeji. Res je vreden ogleda tudi ce niste fan batmana ker ne govori toliko o fantastiki temveč o samem dogajanju. Torej popoldne v najbližji kino =)

— Smoochie
23.8. 2008 ob 16:34

se podpišem pod mihov komentar.
Bil skeptičen, a me je film presenetil, pozitivno. Pozicija batman - joker je bila dobro dodelana in igralca "ta prava". Sem pa gledal boljše filme, a očitno je v tem primeru tudi marketing naredil dobr job. Vsekakor vredno ogleda...

— reader
24.8. 2008 ob 2:00

najjaci akcijski film vsh casov...eni pravte kle da je biu dolgocasn, ce je biu pa ta film dolgocasn sm js delfin sesalec...dark night je PROTIPOMENKA za dolgocasje...se enkrat si ga grem pogledat

— cetnik
24.8. 2008 ob 2:00

Odličen triler in po moji oceni najmanj kičast Batman do sedaj. Čestitke za masko in dobro igro. Stranger, mogoče bi si ga moral še enkrat (bolj podrobno) ogledat, da bi razumel med vrsticami...predvsem glede lika Harveya Denta.

— Tilia
25.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je zelo dober, a za film stoletja ali najboljši film vseh časov mu manjkajo psihološko malo bolj izdelani liki. Še najbolj je izdelan Joker (izvrstna igra Ledgerja), medtem ko je npr. Two-Face (Harvey Dent) odločno premalo. Človek se kar naenkrat spreobrne iz neumornega pravičneža v brezsrčnega zlobneža! Če bi film podaljšali za pet minut in prikazali še njegovo silno bolečino ob izgubi ljubljene in notranji boj, potem bi film res bil perfekten.

Moja ocena: 9/10.

— robi
25.8. 2008 ob 16:58

"Heath Ledger Rest in Peace".V filmu je res odlično odigral svojo vlogo, tako kot v drugih njegovih filmih kot so Mountain Brokeback,The Patriot, A Knight's Tale in ostalih. Žalostno je da je umrl pr svojih rosnih 28 letih, vendar usode ne moremo zaustaviti. Film pa zasluži oskarja,zagotovo. Drugim igralcem pa tudi čestitam za dobro odigrano vlogo.

— sonchek*
26.8. 2008 ob 2:00

no ewo tut jz sm gledala ta film čeprov za te ala spidermane, batmane, supermane ravn nism ... lol ... ampak me je film čist impresijonirou, pa heath je zakoon igrou!!!! vav, priporočam 100%!

— ćizz:Đ
26.8. 2008 ob 2:00

film je top top

— toptop
26.8. 2008 ob 18:03

daleč od prvega batmana RAZOČARANJE,ne da se mi komentirat ker tega ni vreden

— dam
26.8. 2008 ob 18:03

eno vprašanje imam, a so popoldanske predstave v kakršnikoli meri cenzurirane, v smislu da kak krvave prizore ven izrežejo ali je film isti kot če je na sporedu ob 0000?ž

thx

— psygoat
27.8. 2008 ob 2:00

cool

— x)
28.8. 2008 ob 9:07

ful kul film

— matic
29.8. 2008 ob 9:51

ZELO SLAB FILM STE POSNELI DRUGIČ BOLJ GROZNEGA

— ZUIO
31.8. 2008 ob 2:00

bomo vidl če je tale batman bolši kt burtonova (batman, batman returns).bomo šli gledat že zato k je to ledgerjev zadnji film

— nekdo k ma pojma o filmih
2.9. 2008 ob 2:00

Po mojem mnenju najboljši film vseh časov!!!!!!

— JOKER
5.9. 2008 ob 19:18

Verjetno eden najboljših filmov kar so jih posneli o superjunaku. Temačen ton, odlični igralci, ter efekti. Kar pa se tiče zaslužka lahko samo rečem, da je samo vprašanje časa kdaj bo Titanicov record resno ogrožen.

— ooo
6.9. 2008 ob 2:00

Hej. mislim da št. ogledov nima veze s kvaliteto filma, prej s kvaliteto promocije. Film sam po sebi je drugačen od 1. dela, nič več temačnega gothama. Brez Jokerja bi bil totalno brezvezen in dolgočasen (tisti trik s telefonom v hongkonngu je totalno iz konteksta); Joker film popestri in pusti pečat na gledalcu.. svaka čast Heathu Ledgerju - nad Bale-om sam bila pa že tako razočarana po 1. delu, tukaj je podoben. izjemno razočarana sem bila tudi nad cenenostjo maske aarona Eckharta (spominja na Ihmotepa iz Mumije)___film brez jokerja: 4/10_z jokerjem: 9/10.

Heath: R e s t i n p e a c e.__

— ×××
7.9. 2008 ob 2:00

Včeraj(6.9.2008) san glidala film Vitez teme. Tov je zakooon film, najbovkše ka san ga gda glidala! Tov je definitivno za oskarja! I love vitez teme!

— Vitez teme
19.9. 2008 ob 23:30

ta film je zakon najboljsi je bat man grd je pa joker

— lojzrk
3.10. 2008 ob 16:24

krrrrrrrrrr neeeeeki. bil je tku gledan sm zard heatha ledgerja.

— p
7.10. 2008 ob 15:40

Sem mislila, da bo film odličen, glede na vse kritike, ki jih je bil deležen, vendar me je nekako pustil hladnega. Igra vseh glavnih protagonistov je sicer odlična, vendar to ne odtehta dejstva, da je film vsaj mene malo razočaral.

— joker
5.11. 2008 ob 0:00

sedaj ko imamo v kranju nove dvorane bi lahko še nam prikazali tale film, saj si zasluži ponovn ogled, magar v obliki filmskega gledališča kot smo ga že imeli... Čeprav za najbolj izbirčne vseeno ni.

— jure
27.12. 2008 ob 13:38

Se strinjam eden najboljših filmov vseh časov, zgodba je odlična, polna ironije in vsega nepričakovanega, odlična igralska zasedba in pa tut na IMDB-ju je film na 3 mestu. Zelo pohvalno, Jack Nicholson se žal ne more primerjat proti Heath Ledgerju v vlogi Batmana.

— Dennis
8.1. 2009 ob 17:40 zvezdica

Bodimo realni.glede na vložen denar je film slab!kdor trdi da je oh in sploh,ali je star 10 let,ali je plačan da ga hvali(kar se dogaja na kolosej.si) ali pa ni najbol bistre glave.to bi hribar dobro pokomentiru v slogu cavazze:če plačaš dost dnarja to more bit dobr(v smislu da reklama in velika imena gledalce ''hipnotizirajo'')
scenarij slab.dogajanje preveč nepovezano.ime fila zgrešeno, ker batman igra v tem filmu stransko vlogo.glavni je joker.batman vbistvu v celem filmu ne naredi nič koristnega.preveč ''glavnih'' igralcev v filmu,tako se pač ne moreš uživet v osebe ker kljub 2 urnemu dogajanju za vse zmanjka časa.Batman in Batman returns sta bila res kultna filma,ki ostaneta v spominu še 10 in več let.imata neko pravljično vsebino, ki privlači.ta bo šel hitro v pozabo...

— Taku mwre bt
10.4. 2009 ob 18:28

to je res ful ful ful dober film!!najbolj všeč mi je seveda joker , on je tako fullllllllll dober! kako zna z... ljudi.sploh njegov čarovniški trik je ful dober!pa kakšno hvaležnost imajo ljudje do batmama.no jaz sem na jokerjevi stani , ampak to je vseeno ful nesramo.oni si sploh ne zaslužijo pomoči.ampak joker mi je pa res všeč , boljšega in bolj pametnega človeka težko najdeš.in vedno je imel take dobre ideje.

— hahaha
30.5. 2009 ob 16:33

Taku mwre bt, kateri film si pa ti gledal? Ledger je v tem filmu proti Jacku Nicholsonu profesor, film je eden boljših v tem letu (Dvom, Milk, Kvantum sočutja, Mamma Mia in ostali so ena velika žalost) in Vitez teme ni tipičen "akcijski film". Ima zgodbo. Brez dvoma eden boljših filmov zadnjih let.
Po Batmanu in Batmanovi vrnitvi končno dober Batmanov film. Nad filmom nimam pripomb. Pa nisem star 10 let!

— Vitez teme
27.8. 2009 ob 19:52

ni bl bednga filma sej ne rečem heath leager je zlo dobr igrov pa ksni prizori so dobri sam se pa tok vleče

— wolverine
28.10. 2009 ob 8:03 zvezdica

Prejšni petek sem si ogledala Batman begins, ki me je zelo navdušil.Potem pa sem sišla pogledat še TDK in moram reči najprej, da me je film navdušil.Nisem oboževalka Heatha ampak resnično je odigral vlogo zelo dobro.Najbolj so mi bile dobre zgodbe o tem kako je dobil brazgotine.WHY SO SERIUOS? Igralska zasedba je odlična, Christian Bale je zelo prefinjen vsaj meni se zdi in je odličen za to vlogo, ker ji doda to njegovo prefinjenost,elegantnost.Moram reči, da se si zmeraj predstavljala takšnega Batmana/Brucea Wayna.Najboljši pa je seveda Alfred, njegove izjave so cinično smešne in dvogovori z Brucem so tudi malce sarkastični in so mi se vsedli nekam v možgane in so res dobri. Heath je v vlogi Jokerja zelo dober in tisto njegovo mlaskanje z usti je perfektno.Harvey mi ne pade preveč v oči ampak je nekako nevtralen. Potem pa je še tu zgodba,definitivno nisem najbolj občutljiv človek ampak mi je bil prizor, ko Rachel umre zelo žalosten. Nekaj prizorov je zelo smešnih in tudi žalostnih.samo bruce zmaga!!!!!!!!!Joker pa je najboljši, ko se v medicinsko sestro obleče ali pa ko si da dol makeup pa lahko vidimo njegove brazgotine.Film je zelo dober, Heath si je zaslužil oskarja.Vendar pa se ne osredotoča toliko na zgodbo ampak bolj na dejanja.Zelo dober film,odličen.Nolan resnično ve kako posneti film poleg burtona in res se je zelo dobro odrezal mogoče bi moral vključiti še malo čustev v Brucea ampak res dobro izpeljano.

— filmarka
22.7. 2010 ob 13:34

Odličen film, čeprav ne pozitiven, za 28 let je Heath odigral vlogo fenomenalno ..
Na žalost je umrl, kar je sigurno imelo veze s tem filmom, je pripomogel.
A si ga bomo za vedno zapomnil(:

— gledalec
25.8. 2010 ob 13:05

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

— maj
10.2. 2011 ob 16:30

ful dobr film
joker je biu dobr čeprou mi je jack biu bolš

— hzjtr
24.2. 2011 ob 14:09

NASLOV JE MALO ČUDEN, SAJ BI SE FILMU LAHKO REKLO BATMAN ALI PA KAKO DRUGAČE, SICER PA SEM SI FILM OGLEDAL Z VESELJEM, TODA NISEM SI MILIL DA BO TOLIKO NASPROTNIKOV IN AKCIJE AMPAK TAKŠEN KOT JE FILM MI JE BIL VŠEČ. PRIPOROČAM.

— ALEN
15.12. 2012 ob 13:29

the dark knight rises je ful dobr, sam ta je še zmer najboljši :D

— ta ki te bo ubil
12.4. 2013 ob 15:01

R.I.P. Heath Ledger

— kdflms
7.6. 2020 ob 9:55

zelo dober film je bil tole... takšni so redki dandanes

— hej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.