Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Visoka nota

glasbena drama
Podnapisi
Na sporedu od: 18.6.2020, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Flora Greeson
Režija: Nisha Ganatra
Zgodba izjemno priljubljene pevke Grace Davis (Tracee Ellis Ross) je postavljena v bleščeč glasbeni svet v Los Angelesu, njena nadarjenost in ego pa sta dosegla neverjetne višine. Njena osebna pomočnica Maggie (Dakota Johnson) je prezaposlena z vsemi opravili za slavno pevko, a še vedno sledi svojim otroškim sanjam, da bi postala producentka. Ko pevkin menedžer (Ice Cube) predstavi izbiro, ki lahko spremeni potek njene kariere, Maggie in Grace skupaj skujeta načrt, ki bi jima lahko za vedno spremenil življenje.

Zgodba o nadarjenosti, vztrajnosti in moči glasbe

Superzvezdnica, slavna diva Grace Davis (Tracee Ellis Ross), ki je s svojo neverjetno nadarjenostjo osvojila številna priznanja in si pridobila generacije oboževalcev, uživa v svoji bleščeči slavi v Los Angelesu. Na vsakem koraku ji sledi in ji pomaga njena predana osebna pomočnica, Maggie (Dakota Johnson), ki za slavno pevko opravlja raznorazne opravke, a še vedno sledi svojim sanjam, da bi postala producentka v glasbenem poslu, kjer prevladujejo moški. Na skrivaj izpopolnjuje svojo izvedbo pevkinih največjih uspešnic, njene sposobnosti pa so na preizkušnji, ko spozna nadarjenega glasbenika Davida Cliffa (Kelvin Harrison Jr.). Medtem ko skupaj pišeta in snemata novo gradivo, se Maggie znajde na razpotju – slediti svoji strasti ali biti še naprej predana pevki.


Gre za zgodbo o dveh ženskah – Maggie, ki se želi prebiti v glasbeno industrijo, ki žensk dejansko ne jemlje resno ter Grace Davis, ki se kot glasbena ikona bori za svoj obstanek v industriji, ki ženske okoli štiridesetih let potiskajo na stranski tir.

Glasbena drama Visoka nota predstavlja zgodbo, kako slediti svojim sanjam in o tveganju. »Ko sem prvič prebrala scenarij, sem vedela, da je to film, ki ga moram režirati. Zgodba je imela vse elemente filmov, ki jih imam rada. Osredotoča se na odnos med dvema večplastnima ženskama, ki sta nadarjeni in brezkompromisni, obenem pa tudi smešni in z napakami na vse najboljše načine pripoveduje režiserka Nisha Ganatra. »Drama ponuja vpogled v zakulisje zabavne industrije z zgodbo o tem, koliko trdega dela in žrtvovanja je potrebno za uspeh in da se ga obdrži, zlasti za ženske in zlasti za ženske določene starosti. Scenarij je pronicljiv in pameten,« še pove režiserka.


ZANIMIVOSTI:

  • Mati igralke Tracy Ellis Ross je superzvezdnica in pevska ikona Diana Ross.


 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.