Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Vesele nogice

animirana družinska komedija
Gremo plesat!
Na sporedu od: 21.12.2006, Kolosej Ljubljana
4.1.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 27min / 87min
Leto: 2006
Država: Avstralija, ZDA
Scenarij: George Miller, John Collee, Judy Morris, Warren Coleman
Režija: George Miller
Vesele nogice se dogajajo na Antarktiki, deželi cesarskega pingvina, kjer vsak pingvin potrebuje srčno pesmico, da privabi sorodno dušo. Tam se rodi pingvinček, ki ne zna peti. Glavni junak Fuši, sin Memphisa in Norme Jean, je najslabši pevec na svetu... Vendar, kot se to rado zgodi, je izvrsten plesalec stepa!

Film NI sihnroniziran.

Napovedniki filma

Uradna stran z napovedniki

Med cesarskimi pingvini, globoko na Antarktiki, si izobčen, če ne znaš peti - kar je skrajno neprijetno za Fušija (Elijah Wood), ki je najslabši pevec na svetu. Poleg tega obvlada tudi svojevrsten, poskakujoč ples.

Njegova mama, Norma Jean (Nicole Kidman), meni, da je ta njegova navada prav srčkana, oče (Hugh Jackman) pa pravi le, da to "ni prav nič pingvinsko." Poleg tega pa se oba zavedata, da brez srčne pesmice Fuši ne bo nikoli našel svoje resnične ljubezni.

Njegova edina prijateljica, Glorija (Brittany Murphy), pa je slučajno tudi najboljša pevka naokoli. Fuši in Glorija sta povezana od trenutka, ko sta se izvalila, vendar ima kar veliko opravka z njegovim čudnim "poskočnim" premikanjem.

Fuši je pač drugačen - takšnega mnenja je še posebej starešina Noe (Hugo Weaving), strogi vodja cesarske dežele, ki ga tudi izžene iz svoje skupnosti.

Fuši je tako prvič daleč od doma, na poti pa spozna skupino adelijskih pingvinov - prijatelje Pingose. Na čelu te skupine je Ramon (Robin Williams), ki so mu všeč Fušijevi carski plesni gibi, zato ga povabi, naj se zabava z njimi.

V adelijski deželi se Fuši posvetuje z gurujem Geniumom Lepiumom (prav tako Robin Williams), ki odgovori na vsa življenjska vprašanja za ceno enega kamenčka. Skupaj z Lepiumom in prijatelji Pingosi se Fuši poda po širni deželi in dokaže, da lahko pustiš pomemben pečat na svetu, če si le zvest samemu sebi.

O produkciji

"Če je bil Babe film o govorečem pujsku, potem je Vesele nogice film o plešočem pingvinu," pravi George Miller o svojih filmih. Miller je dobil idejo za film o cesarskem pingvinu, ki obvlada step, ko je gledal več dokumentarcev o Antarktiki.

"Samo ena stvar me povleče k določenemu projektu, pa naj gre za Pobesnelega Maxa ali pa za štorije o pujskih in pingvinih - in sicer privlačnost zgodbe," pravi Miller. "Zgodba je vse! Pri snemanju filmov je najbolj privlačno prav to, da se lahko spustiš v katerikoli svet hočeš in poskušaš iz njega izvleči smiselno zgodbo. Zato zame ni veliko razlike med Pobesnelim Maxom, Babeom in Veselimi nogicami."

"Vedno me je privlačila epska narava Antarktike," nadaljuje režiser. "Pred približno desetimi leti, ko sem videl dokumentarec BBC-ja in National Geographica o pingvinih Life in The Freezer, sem pomislil, da bi se iz tega dalo narediti dobro zgodbo. Pingvini so res izjemna bitja. Prav neverjetno je, kako kljubujejo nečloveškim razmeram na koncu sveta, v hudem mrazu se stiskajo skupaj in si tako delijo toploto, pojejo, da bi si poiskali partnerja."

Miller seveda misli na srčno pesmico cesarskih pingvinov, s katero se med seboj razlikujejo. "Mi slišimo njihovo prepevanje kot vreščanje," razloži. "Za pingvine pa je to kot pesem. Na eni sami ledeni polici jih je lahko tudi do 25 tisoč, vsak imajo svojo izvirno pesem, pa vendar se v vsem tem trušču najdejo med sabo."

S samo srčno pesmico pa je Miller dobil priložnost, da v film vključi tudi glasbo in ples (sodobne in zimzelene pesmi, kot tudi različne plesne sloge). V filmu lahko tako poslušamo pesmi:

Do It Again (Beach Boys), My Way (Frank Sinatra - pesem poje Robin Williams v španščini), različico pesmi Kiss (Prince - v duetu jo pojeta Hugh Jackman in Nicole Kidman). Glede slednje obstaja še zanimivost. Ko je hotel Miller spremeniti besedilo pesmi Kiss (da bi bilo bolj "pingvinsko"), je za dovoljenje prosil Princa, vendar je na začetku zavrnil. Ko pa je videl delovno verzijo filma, je takoj dovolil. In ne samo to, film mu je bil tako všeč, da je napisal še eno pesem, ki jo lahko slišimo v odjavni špici.

Velik del filma, poleg glasbe, predstavlja tudi ples. Miller pravi: "Ko smo se odločili, da bomo posneli film o plešočih pingvinih, nisem pričakoval od strokovnjakov za računalniško animacijo, da bodo lahko animirali ples pingvinov, ker se preprosto ne da. Konec koncev se plesalec, tako kot animator, uči celo življenje, da pridobi določene sposobnosti. Zato smo gibe najprej posneli s plesalcem."

In najboljša izbira za to je bil Savion Glover. "Ker je Fuši pravi virtuoz stepa, je bil Savion pravi človek za to. Njegovi ritmi so tako kompleksni. Step je glasba, ki jo delaš s svojim telesom, in Savion je pravi virtuoz. Lahko mu zavrtiš, kar hočeš, in bom improviziral. Enkrat smo mu predvajali helikopter in je z nogami posnemal njegov zvok. Premikal se je tako hitro, da je bil še hitrejši od kamere... ali pa od mojih oči. Res je neverjeten."

Snemanje filma je bil velik izziv, vsaj kar se tiče plesa. Težko je bilo prikazati ples pingvinov, saj so v bistvu kot nogometna žoga z nogami. Tako so morali vsi, ki so sodelovali pri tem, v "pingvinjo šolo", da so se naučili premikati kot pingvini. Gledali so dokumentarne filme, da so lahko videli, kako se premikajo različne vrste pingvinov.

Ko je koreografinja raziskala njihovo gibanje in ples, je prišla do ravno nasprotnih ugotovitev od pričakovanih. "Ko ljudje pomislijo na pingvine, jih vidijo z nogami, obrnjenimi navzven, podobno kot Charlie Chaplin, kar v bistvu sploh ni res. V resnici je njihova hoja bolj vzporedna, skoraj že obrnjena navznoter. Njihovo gibanje prihaja od vratu. Pingvini imajo kolena, ampak so skrita v telesu."

Da pa bi film oživel v vsej svoji veličini, so k sodelovanju povabili samo izvrstno igralsko zasedbo. Tako je Fušiju glas posodil Elijah Wood, ki ga poznamo predvsem iz trilogije Gospodar prstanov, očeta in mamo igrata avstralska igralca, Hugh Jackman kot Memphis in Nicole Kidman kot mama Norma Jean. Poleg njih so glasove junakom med drugimi posodili še Robin Williams, Brittany Murphy in Hugo Weaving.

Igralci

Elijah Wood (Fuši)
Požel je svetovno slavo z vlogo Froda Bagginsa v epski trilogiji Petra Jacksona, posneti po knjižni predlogi J.R.R.-a Tolkiena The Lord of the Rings (The Fellowship of the Ring, The Two Towers in The Return of the King).

Filmske navdušence je opozoril že z vlogama v filmih Internal Affairs Mikea Figgisa in Avalon Barryja Levinsona. Kmalu je odigral glavne vloge v celovečercu Mary Agnes Donoghue Paradise (ob Thori Birch), Richarda Donnerja Radio Flyer, Stevea Minerja Forever Young, Stephena Sommersa The Adventures of Huck Finn ter Josepha Rubena The Good Son (ob Macaulayju Culkinu). Njegovo televizijsko delo vključuje vlogo Artfula Dodgerja v filmu Tonyja Billa Oliver Twist, pa tudi v filmih Dayo Michaela Schultza in Child in the Night Mikea Robea. Leta 1994 ga je NATO/ShoWest izbral za mladega zvezdnika leta.

Kasneje je odigral še številne filmske vloge, med drugim v filmu Roba Reinerja North, Jona Avneta The War, Alana Shapira Flipper, Anga Leeja The Ice Storm, Mimi Leder Deep Impact, Roberta Rodrigueza The Faculty in Spy Kids 3-D: Game Over, Jamesa Tobacka Black and White, Martina Duffyja The Bumblebee Flies Anyway, Edwarda Burnsa Ash Wednesday in Jeffreyja Porterja All I Want, ter posodil glas v animiranem celovečercu Glenna Chaike The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Sin City.

Videli ga bomo lahko tudi v drami Bobby, v katerem bodo igrali sami zvezdniki, Anthony Hopkins, Demi Moore in Sharon Stone, film pa je režiral Emilio Estevez.

Robin Williams (Ramon)
Vseskozi uspešno podaljšuje svoj seznam nepozabnih vlog. Zadnja leta je še posebej dejaven, saj je posnel kar nekaj celovečercev, med drugim The Night Listener Patricka Stettnerja, R.V. Barryja Sonnenfelda, Man of the Year Barryja Levinsona in August Rush Kirsten Sheridan. Prejel je nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo.

Leta 1997 si je priigral oskarja in nagrado Screen Actors Guild z vlogo Seana Maguirea v uspešnici Gusa Van Santa Good Will Hunting. Pred tem se je za oskarja potegoval tudi z vlogami v filmih The Fisher King, Dead Poets Society in Good Morning Vietnam.

Pohvali se lahko še s številnimi drugimi uspešnicami. Leta 1993 je zaigral v komediji Chrisa Columbusa Mrs. Doubtfire. Za Mikea Nicholsa je upodobil lik Armanda Goldmana v The Birdcage (nagrada SAG za najboljšo igralsko zasedbo). Leta 1996 je navdušil tudi v uspešnici Jumanji. Dvojno vlogo (Peter Pan in Peter Banning) je odigral v celovečercu Stevena Spielberga Hook, videli pa smo ga lahko še v celovečercih Patch Adams, Dead Poet's Society, Flubber, Aladdin in House of D. Leta 2002 je sodeloval z dvema mladima režiserjema. V trilerju Insomnia s Christopherjem Nolanom in še enem trilerju One Hour Photo z Markom Romanekom. Leta 2004 je na filmskih platnih gostoval z vlogo v znanstveno fantastičnem trilerju Omarja Naima The Final Cut. Svojo prvo vlogo v celovečercih je odigral že davnega leta 1980 v komediji Roberta Altmana Popeye. Med njegove zgodnejše filme med drugim sodita tudi Moscow on the Hudson Paula Mazurskyja in The World According to Garp Georgea Royja Hilla.

Svojo kariero je začel kot stand-up komik. Za komične avdio posnetke in otroško pesem Pecos Bill je prejel pet grammyjev. V gledališčih se je dokazal v igrah Waiting for Godot in The Exonerated. Pred kratkim smo ga lahko videli v komediji Očka, ne ga srat.

Brittany Murphy (Glorija)
Pred kratkim je zaključila snemanje v Tokiu, in sicer filma The Ramen Girl. Lahko jo bomo videli v romantični komediji Love and Other Disasters in temačnem trilerju The Dead Girl.

Videli smo jo lahko tudi v odličnem filmu Mesto greha, ki so ga režirali Miller, Robert Rodriguez in Quentin Tarantino. Pojavila se bo tudi v njegovem nadaljevanju leta 2007.

Hugh Jackman (Memphis)
Posnel je filme Someone Like You, Swordfish, Kate and Leopold (nominacija za zlati globus), Van Helsing, The Fountain, Scoop, The Prestige.

Najprestižnejšo gledališko nagrado tony je leta 2004 prejel za nastop v predstavi The Boy From Oz. Poleg tega je nastopil med drugim še v predstavah Oklahoma!, Sunset Boulevard ter Beauty and the Beast.

Kariero je začel v avstralskih neodvisnih filmih Paperback Hero in Erskineville Kings. Leta 1999 so ga razglasili za avstralskega zvezdnika leta.

Nicole Kidman (Norma Jean)
Ima za sabo že bogato filmsko kariero in več nagrad, med njimi tudi oskarja za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu The Hours. Rodila se je na Havajih, odraščala pa v Avstraliji. Pri 14. letih je debitirala v avstralskem filmu Bush Christmas, zaslovela pa je tri leta kasneje z vlogo v mini seriji Vietnam. Mednarodna javnost jo je spoznala v filmu Dead Calm.

Igrala je v filmih, kot so Dogville, Cold Mountain, The Human Stain, Birthday Girl, The Hours, Moulin Rouge, The Others, Eyes Wide Shut, Practical Magic, The Peacemaker, The Portrait of a Lady, Batman Forever, To Die For, Malice, My Life, Far and Away, Billy Bathgate, Flirting, Days of Thunder, The Interpreter, Bewitched.

Hugo Weaving (starešina Noe)
Je eden od najbolj cenjenih avstralskih igralcev. Videli smo ga videli v trilogijah Gospodar prstanov in Matrica, kjer je igral agenta Smitha. Diplomiral je leta 1981 in od tedaj odigral številne gledališke, filmske in televizijske vloge. Med drugim v filmih The Interview (nagrada Avstralskega filmskega inštituta za najboljšega igralca), Proof (nagrada Avstralskega filmskega inštituta za najboljšega igralca), Priscilla, kraljica puščave (nominacija za nagrado Avstralskega filmskega inštituta), Bedrooms And Hallways, The Interview, True Love And Chaos, Frauds, The Custodian, Exile, Reckless Kelly, Wendy Cracked A Walnut, The Right Hand Man, For Love Alone, The City's Edge, The Old Man Who Read Love Stories, Strange Planet.

Med njegovimi televizijskimi projekti so bolj znani Halifax 3, The Bite, Lust, Bangkok Hilton, Dirtwater Dynasty in mini serija The Custodian.

Izza kamere

George Miller (režiser / ko-scenarist / producent)
Je režiser, ki je ustvaril tako različne filme, kot so Pobesneli Max, Lorenzo's Oil in Babe. Že kmalu po študiju na medicinski univerzi je s prijateljem Byronom Kennedyjem začel snemati kratke, eksperimentalne filme. Prvi večji projekt, v katerega sta vložila vse svoje prihranke - 1500 dolarjev - je bila 14-minutna parodija na nasilne filme tistega časa Violence in the Cinema, Part One. Film jima je prinesel dve nagradi avstralskega filmskega inštituta in žel uspehe na svetovnih filmskih festivalih.
Leta 1979 sta se s proračunom 350,000 dolarjev lotila snemanja filma Pobesneli Max. Film je postal uspešnica, zato sta kmalu posnela še drugo nadaljevanje v trilogiji, Cestni bojevnik. Na spodbudo Ruperta Murdocha, ki je prav takrat kupil Sydneyjski Channel 10, je Miller produciral in bil eden od scenaristov in režiserjev šesturne oddaje o avstralski ustavni krizi The Dismissal. Uspeh, ki ga je doživel, je prepričal Stevena Spielberga in Franka Marshalla, da sta ga povabila v Združene države, da bi režiral eno od epizod kultne nanizanke Območje somraka, The Movie.

Po tragični smrti sodelavca Byrona Kennedyja je v sodelovanju z njegovim varovancem Doughom Mitchellom produciral več televizijskih nanizank, dokumentarcev in tele-novel. Producirala sta tudi filma Philipa Noyca Dead Calm in Johna Duigana The Year My Voice Broke ter Flirting. Leta 1986 so mu ponudili sodelovanje pri filmu Čarovnice iz Eastwicka. Film je postal uspešnica, vendar se Miller snemanja spominja z grenkobo, saj ga je zaradi težav pri produkciji kar za nekaj let minila želja, da bi režiral še kak film.

Premor, v katerem je Miller delal predvsem kot producent, se je končal na letu med Sydneyjem in Londonom, ko je prebral tragično zgodbo Michaele in Augusta Odonea ter njunega sina Lorenza. Zdravniške izkušnje so mu pomagale, da je iz resnične zgodbe ustvaril čudovit film Lorenzo's Oil. Polet z letalom mu je srečo prinesel tudi nekaj let kasneje, ko je dobil navdih za film Babe. Čeprav je Miller znan predvsem kot režiser, sta mu obe nominaciji za oskarja prinesla prav scenarija. Prvega, za Lorenzo's Oil, je napisal z Nickom Enrightom, drugega, Babe, pa z Chrisom Noonanom. Kot ko-scenarist je sodeloval tudi pri filmih Območje somraka, Čarovnice iz Eastwicka in Babe: pujsek v mestu.

Komentarji

17.4. 2006 ob 17:41

MISLIM DA BO TA FILM:VUL CAARSSKII!

— ALEŠ
18.4. 2006 ob 12:41 zvezdica

Risanke narejene v tako dobrem 3Dju kot bo tale in vse, ki so ze bile (Madagaskar,Ice Age, Incredibals) in podobno so nekaj najboljsega kaj se vrti v naših kinih. Naj bi čim več tega - vsi filmi (katerikolih žanrov) se lahko skrijejo pred tem!! Pingivini pa so tako legende - mafija :)

— Maya
28.4. 2006 ob 16:01

komaj čakam!

— jas
2.5. 2006 ob 14:23

rada bi da bi bil film čim prej v koloseju. ZELO LEPO BI BILO! Ajda

— ajda
9.5. 2006 ob 19:53

Ful sem vesela, ker pride ta risanka v kino. To pa zato, ker ljubim pinvine in sem res ful srečna.

— Pinga
14.5. 2006 ob 16:42

gledala sm ga u nemciji... ej folk zakon je res ej pejte ga gledat...no ja umes je kje tut za spat sam je carski. vredno ogleda

— tina
14.5. 2006 ob 16:43

fomi cakam ta film.upam da ne bo sihnoriziran.komi CAKAM

— alja
18.5. 2006 ob 16:54

alja kaksen pa pricakujes da bo film? skoraj 100% bo sinhroniszirranm

— neja
22.5. 2006 ob 16:50

zdi se mi da take vrste risanke ne more bit dobra k je ubistvu krneki od enih pingvinov na antarktiki in ne recem da bi biu dokumentarec po vrhu vsega je se risanka!no sj ubistvu ma neko zgodbo k jo u dukumentarcu nebi mogli predstavt sam dokumentarc u pingvinih bi biu velik bolsi k je se poucn !sam u kinotih dvomim da bojo gdaj mrl dokumentarce!js osebno sm proti risankam ker so ubistvu izmisljene in cloveka zmedejo da ne ve vec kaj je resnicno in kaj ne pa se kaj nam pomaga ena stvar u zivljenju ki je izmisljena(razn igralcem pa reziserju pa scenaristom k zasluzjo dnar s tem ) ce ponmislimo malo drugace tudi za igralce ni tako nujno pomembna risanka,saj vsi zelijo na platnu videti svojo sliko in da so cimvec v filmu v risankah je pa samo njihov glas(ce sinhronizirajo v drug jezik pa se to ne )!!resnicno nevem kaj vas privlaci pri risankah!

— ena
27.5. 2006 ob 9:34

Ful dobr je da si so izbrali za film ravno pingvine...

— Vanchy
31.5. 2006 ob 15:12

sej to še sploh v kinu ni tak da malo vedi

— timi
2.6. 2006 ob 14:33 zvezdica

FILEM JE SUPER! IN NUJNO SI GA MORATE OGLEDATI. ŠE POSEBEJ MALI PINGVINČKI SO LUŠNI. FILEM JE RES SUPER!

— JASNA
7.6. 2006 ob 13:42

Film pride ven šele novembra 2006, tko da ne vem zakaj se zmišlujete da ste ga že vidl .

— nekdo
2.7. 2006 ob 8:40

Zgodbica zveni prav fino! Samo RES upam, da ga ne bodo sinhronizirali!!! Cisto drugace je, ce lahko poslusas originalne glasove. Garfield je bil kr' neki ... Se dobro, da so Ledeno dobo ponudili v dveh razlicicah. Isto bi lahko naredili tudi pri Veselih nogicah, ne?

— rina
8.7. 2006 ob 14:30

Komi čakam da vidim nekaj tako kul!

— Lyna_002
28.7. 2006 ob 11:51

ful hud film pa ful hudo da so take pesmi k se ful skladajo.hudoo!

— happy feetka
4.8. 2006 ob 13:48

opis je rs zanimiv-pa še pingvinčki soo:)sweet!js tut upam d ne bo sinhronizirano,k pol ne grem gledat,kar se mi zdi škoda!zanima me kašn bo slišat frodo iz gospodarja prstanov kot pingvinček:D:D:D

— peli
9.8. 2006 ob 8:45

kaj to so tisti pingvini iz madagaskarja??

— jk
20.8. 2006 ob 20:17

Ali bo ta film v 3D kinu in kdaj pride v tujino?

— Sonja
21.8. 2006 ob 16:59

Hej folk! Pokukajte na uradno stran in si oglejte najnovejši trailer! Super je! :o) Joj, komaj čakam, da pride v kino!!!

— rina
2.9. 2006 ob 18:03

komaj čakam da bo ta film prišel v kino,reklamo sem že gledala in je bla ful dobra!!!

— sera
10.9. 2006 ob 14:37

ta risanka pa dolk rab da bo k nam prišla:)

— ursh
14.9. 2006 ob 13:18

TA FILEM SM ZE GLEDALA UPAKISTANU IN JE BIL RES SUPR IN SWET TKO ANE PINGVINCKI FUL USTKANI PA FUL HUDO K JE TKO K GOVORIJO K DRGAC SE NISM VIDLA GOVORECGA PINGVINA! ;/) FUL BI GA RADA VIDLA V ORIGINALNI VERZIJi! FOLK EJ RES PEJE TO GLEDAT K JE FUL HUDO PA SE PINGVNI SO TOK QUIET! hEhE!!

— arhar
30.9. 2006 ob 21:03

komi čakam:) pa še komentar Eni: mal pretiravaš s tem kar si pisala...risanke so pač risanke in js mislm da je čist prov da obstajajo...pol bi po tvojm mogl velik stvari skenslat kr pol teh ni resničnih in po tvojih dejstvih sledeč tud zmedejo človeka in resničnost...halo... dj mal misl kaj pišš...drgač pa so tud dokumentarni filmi v kinu, sicer ne tok pogosto ampk so...in če si na tekočm, bi to lahko vedela...

— xy
1.10. 2006 ob 11:56

Jaz pa menim da so risnke tud lahko dobre. Sej je tvoj problem če ne znaš razlikovat med resničnostjo in risanko. Drugače pa tudi v kinu vrtijo dokumentarce.

— K
3.10. 2006 ob 21:30

ta film je res supr!! morte ga pogledat!! jepredvsem za ljudi k si radi nasmejejo!

— anchy
13.11. 2006 ob 1:03

No, to da se pri nas filmi ne sinhronizirajo v slovenščino, se mi zdi odlično, zakaj potem je to treba počet z risankami... Vsi smo zrasli s tujimi risnkami, mislim da je to samo pomagalo pri učenju. Če risanko naredijo američani, pustite jim angleščino, očitno je bilo mišljeno tako. Dajte raje posnet risanko v Sloveniji, pa da vidimo, ne drugim krast zasluge... Pa še kakšen bolj pozen termin za risanke bi lahko dali, ko otroci gredo že spat, saj je to oblika umetnsti namenjena tudi odraslim, lepo jo je občudovat v miru in tišini. lp

— mateja
17.11. 2006 ob 18:17

ta film je ful cool najbol zato kr se gre veliko o glasbi in plesu. pingvinčki so zelo lušni tega filma še nisem gledala vendar sem prebrala kratko vsebino in videla veliko filmčkov. film si zlo želim ogledat u kinu pa si ga bom tut. mislm da bo ful hudo dobr. hihi komi čakam

— eva
1.12. 2006 ob 22:19

film bo po mojem ful carski sam upam d ne bo sinhroniziran k s tem use pokvarjo:S

— anchyka
2.12. 2006 ob 10:00

Men je risanka hudo narjena,drgač mi je pa vsebina kr neki..sej je še kr smešn,nemore pa se primarjat z risanke,kot so,Za živo mejo,ledena doba 1,2...Na konu risanke pride helikopter in pol so pingvinčki veseli. 7/10

— Flays
7.12. 2006 ob 19:25

ei upam da bo kmal pršu u kino čim prej komej čakam ta filam pa upam da bo tut u 3d vrjanti!:)

— pingvinček gloria
11.12. 2006 ob 17:39

RES JE HUDO ČE NE ZNAŠ PETI! NIHČE NI RAD IZJEMA. ČE PRAV SI ŠE TEGA FILMA NISEM OGLEDALA, MISLIM, DA JE ZELO ZANIMIV!

— EVA JEVŠNIK
18.12. 2006 ob 18:00

Doma imam tri "pingvine", od katerih je žal zaenkrat samo eden pismen. Vse tri bi z veseljem peljal gledat film, pa vem, da bosta dva skozi ves film spraševala "kaj je rekel?" ali pa "beri mi kaj je govori". Če so že risani fimi, jih je res tako težko sinhronizirati? Žal bomo na film počakali v vidoteki, da ne bomo v kinodvorani motili ostalih. Verjamem, da bi imeli filmi večjo gledanost, če bi bili sinhronizirani. ŽAl. Za večje pingvine pa lahko še vedno vrtite originalno verzijo.

— Alen
20.12. 2006 ob 16:05

Men se zdi da bodo vesele nogice zelo zažgale v kinu in postale slavne kot kakšne znane osebe. Takoj ko bo film začel igrat si ga bom odšla ogledat in zraven povabila veliko prijateljev! Ana

— ana
20.12. 2006 ob 16:07

PINGVINČKI SO RES SUPER BILA SEM NA PREMJERI IN RES SO FUL CARSKI, ZATO SI JIH PEJTE ČIM PREJ OGLEDAT! :)

— Ana
20.12. 2006 ob 16:11

PINGVINČKI SE MI ZDIJO ZELO VREDU IN JIH PRIPOROČAM VSEM KI UŽIVATE V SMEŠNIH IN ZABAVNIH STVAREH.ZABAVEN JE TUDI ZA OTROKE KI NE RAZUMEJO PODNAPISOV, SAJ JOM SLIKA POKAŽE VSE! ANA

— ANA
21.12. 2006 ob 21:15 zvezdica

Risanka je super. Ob njej se nasmejiš pa tudi potočiš kakšno solzo...Ima pa tudi zelo lepo sporočilo.

— ace
23.12. 2006 ob 15:21

vesele nogice vam bodo pripravile veliko smeha ljubezni poglejte še jih vi v vašem kinu. VESELE NOGICE

— šošek
24.12. 2006 ob 12:52

Dobra risanka sam sm pa umru od smeha ko so se na sredini risanke pojavli kr eni češki podnapisi! Hehe! Vredno ogleda!

— Ando
25.12. 2006 ob 21:26

Film ni dober, nima ne repa ne glave. zdi se mi da je ponesrečen poizkus ice agea ki ni pretirano smešen. če gledate preview vidite vse smešne segmente. Ogled filma ne priporočam

— Grega
27.12. 2006 ob 8:56

NAJBOLJ BEDEN FILM KAR SEM SI GA KDAJ OGLEDAL!!! TOPLO ODSVETUJEM. (ce vam je ze kaj do računalniških animacij, si raje oglejte kaksen 1 minutni clip preko računalnika.)

— Misko
27.12. 2006 ob 14:58

ful dobr film morte si ga pogledat jz ga grem jutr še enkrat gledat

— nika
27.12. 2006 ob 15:46

filma si še nisem odšla ogledati, vendar že po reklami vidiš, da je qlll!!!

— hihi
27.12. 2006 ob 23:00

:D Animirani filmi so zakon, sploh pa teli pingvini, uee~

— Ness
28.12. 2006 ob 10:54

res ful carsko!11

— grinch
28.12. 2006 ob 18:11

Ta risanka je res full w redu! Je za wse starosti... Pingwički so full luškani, ampak najbol je pa Fuši...Pa tko kt je Mega rekla ma lepo sporočilo... Priporočam jo wsem!

— walchy**
28.12. 2006 ob 20:50

mogoče kdo ve, kdo je izvajalec in kakšen je naslov pesmi v drugem predstavitvenem filmčku za ta film - to je tista pesem, ki jo odrepa kot svojo heart song mali debeli pingvinček:) (don't push me ...). Če kdo ve, bi bla zlo vesela, če deli to z mano, ker mi je ta komad zlo všeč! hvala!:)

— MANJA
29.12. 2006 ob 21:02

ta film je the best.

— eva.
30.12. 2006 ob 11:27

film sm si tudi sama ogledala in morem reč da si film zasluži višjo oceno. film me je navdušil.. še posebno je bil smešen in končal se je z veselim koncem. res priporočam da si ogledate ta film.ne bo vam žal.!

— naty
30.12. 2006 ob 14:01 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč in ga priporočam vsem do 10 leta, ker ima neko posebno sporočilo. Ta film nam prikaže, da četudi si drugačen od drugih, imaš pravico živeti v določeni skupnosti.Takda mislim da bi film mogli ocenit z čisto 10. Domen

— Domen
30.12. 2006 ob 22:08

js nemarm prevec risan ampak ta je bla ful dobro in jo morte it gledat tut zato k so tisti pingoti tok lusni hudo pojejo in tisti k plesejo bi se od pingota lahk naucil kej plesnih korekov ker so res res zelo dobri

— ful dobr
31.12. 2006 ob 14:51 zvezdica

Vesele nogice so film, ki pač ne zna reklamirati. Napovednik je namreč tako dolgočasno narejen, da še penzionisti, ki imajo časa na pretek rečejo: "Giv mi a brejk!" Ampak, ne smemo se prenagliti. Film je dober. Ima popolnoma svežo zgodbo, in prvič po Popotovanju cesarskega pingvina nastopa v glavni vlogi. Da, Pingu je dobil dolgometražno animiranko. Kljub pomankljivostmi, ima film dobre preobrate in fore, tako, da na koncu ostane huronska smešnica in se dvigne na nivo, če hočete, Žive meje, Madagaskarja in Reševanja malega Nema. Rezultat je potovanje, ki se nam za dolgo časa vtisne v srček... ;)

— Dejan
2.1. 2007 ob 20:16

VESELE NOGICE SO MI ZELO VŠEČ.UPAM DA BO PRIŠEL TA FILM NA DVD.KOMAJ ČAKAM . NISEM ŠE GA GLEDLA.

— rebeka
6.1. 2007 ob 7:14

3d filmi so najboljši in ta filem je 3d.boljši od prejšnih filmov(madagascar,ic e age,Wallace In gromit)super filem oglejte si ga neverjeten filem

— vid
6.1. 2007 ob 14:43

film je took dobr!sam pumoje k se zdej u šoli duguvarjamo bomo pu moje šli gledat HAPPY FEET

— katka&klavdi
10.1. 2007 ob 14:49

film je ful dober morte si ga ogledat

— anchi
10.1. 2007 ob 19:29

Enkratno, res odlična izbira za nasmejan obraz!!! še dobro da ni sinhroniziran, ker to uniči celotno zgodbo :)

— Maja
11.1. 2007 ob 19:53 zvezdica

Ob filmu sem se nasmejala, čeprav je bilo vmes tudi malo žalostnih prizorov. Ampak, tudi to mora biti. Kakor so že drugi rekli, ima zelo lepo sporočilo. Ob filmu lahko tudi ugotoviš, da nismo vsi enaki in da tisti, ki niso, čeprav nam morda niso všeč, morajo imeti enake možnosti in pravico do normalnega življenja. Torej, resnično se splača pogledati, kakšno je življenje pri malih luštkanih pingvinčkih:)

— Anja
12.1. 2007 ob 20:25 zvezdica

Let's dance: resen kandidat za najboljšo risanko vseh časov. Že dolgo časa nisem videl tako prikupne, izvirne, dinamične, enkratne, zabavne, veličastne, očarljive, kvalitetne, pestre, globoke in poučne risanke kot je Happy Feet. Zgodba o pingvinčku Mumbleu (Elijah Wood), ki ne najde svoje pesmi. Ki nima posluha, talenta in volje do petja. Ki petje zamenja s plesom in povzroča sive lase svojim staršem (Nicole Kidman, Hugh Jackman) in celotni koloniji cesarskih pingvinov. Vsak pingvinček mora namreč najti svojo srčno pesem, svoj theme song, svojo srečo in dobro voljo. Če je ne najde, ni pravi pingvin. Če ne zna peti, je bela vrana, drugačni posebnež, ki ga ne mara nihče. Izobčenec in član družine Strojan, ki ga naženejo od doma. Ki ga zaničujejo, zmerjajo, zbadajo in ponižujejo. Samo zato, ker ne zna peti in ker pleše. Ker ima »vesele nogice«, navihane happy feet, na katere bi bil ponosen tudi Fred Astaire. Prav imate, Mumble je mojster stepa, pravi šovman, ki izstopa iz snobovskih in konzervativnih navad cesarskih pingvinov. Ki bi lahko igral glavno vlogo v filmu Footloose in delal koreografije za hip hop spote. Njegov ata Memphis, lokalni Elvis Presley, ga seveda ne razume in prosi naj preneha s plesom. Naj se potrudi biti normalen, isti kot ostali. Povprečen, navaden in vsakdanji. Toda mali Mumble je upornik. James Dean z razlogom. Pobič, ki fura svojo logiko in ki navduši pingvine sosednje vasi, adelijsko vrsto, Mehikansko bando, ki v njem vidi idola. Nekaj več. Nekaj posebnega, drugačnega in skuliranega. Nekaj takšnega kar vidi tudi Gloria (Brittany Murphy), lokalna lepotička, ki se vanj zaljubi. Zares krasna, izjemno poučna in hudimano prikupna poslastica, kjer Robin Williams govori tri različne like. Tri vrhunske glasovne predstave, ki za sabo pustijo celo duha iz Aladdina.

— iztok gartner
22.1. 2007 ob 7:28

ni ga čes risanke! halo komedija da se res nasmeješ. če jo še niste gledal jo pejte ka čes risank jih ni.

— zoki_poki
22.1. 2007 ob 7:30

risanka ka te nasmeje poleg tega se pa še nadensaš med filmom hehehehehe ka je res huda muska. tko da pejte si ogleda

— zori
22.1. 2007 ob 7:36

nevem kako lahko tko hvalte ta film ker je tuga svetovna...sploh se ne more primerjat z ostalimi risankami kot so ice age, madagaskar ipd! kaj je poanta te risanke? da človk 3x zaspi umes? men se je že to nardil...američani so spet začel tolčt tisto svojo "ideologijo" če lahko tko rečem, da se na konc use lepo konča tko k je treba al če napišem tko k u pravljici: in živeli so srečno do konca svojih dni =/ men je bla tuga svetovna ta risanka in res ne vem kje so dobil tko dobr predfilm, ker sm bla nad celotno risanko razočarana!

— mala
22.1. 2007 ob 18:40

SAM NEKI LOH POVEM THE BEST FILM OF THE YEAR

— samo nora
27.1. 2007 ob 14:10

otroke sem peljala gledat film samo zato, ker sem tu prebrala pohvale kako je ah in oh. bila zelo razočarana. film je dolgočasen, jaz sem skoraj zaspala, pa redno gledala na uro kdaj bo konec, in SE NE MORE primerjati z ice age ipd. da bi tole bila risanka vseh časov pa... hallo? nikakor NE priporočam.

— teka
7.2. 2007 ob 13:13

dobre muske vam rečem te so pa za mojo galerijo!

— DJ mali
8.2. 2007 ob 12:49

ta film je ful cool ogledav sem si ga 5 krat te muske so mi všeč nardite še vesele nogice 2!

— 50 man
15.2. 2007 ob 19:04

jah fil je ql an ful smesn je kr mi je ful usec an.folk pejte gledat film kr je rez zakon pa s sabo prpelte se ksnga tipa/zensko da bosta ubadva crkavala od smeha pa s enoro mela an!!! res ful hud film an upam da bojo se velikrat taki smesni fiilmi pa cim mnkrat kriminalke!! uzivitne an kr bom jst tut:D an no pa pjte gledat film cao

— *neznanka*
17.2. 2007 ob 13:49

MEN SE ZDI FILM ZLO DOBR IN UPAM DA SI GA BOJO VSI OGLEDAL IN SE IZ NJEGA NAUČIL TO KAR SM SE JZ. FILM JE RES NAJBOLJŠI!

— n***
18.2. 2007 ob 17:43

Supr film ... nogice cool plešejo ! iy tega se lahko kej naučiš!!! lpo. poglejte si ga pa se še kej vidmo ! papa !kiss! mwwa!!!

— Kesse
24.2. 2007 ob 9:05

ful huda risanka pa mal žalostna hehe ampak ok

— hudooo:)
24.2. 2007 ob 11:03

Ta film mi je bil zelo všeč upam da boste tudi vi tako naudušeni.

— ne smem povedati
17.3. 2007 ob 6:46

heppy feet je res neki posebenga.petje je del življenja in plesanje.ampak da to pokažejo pingvini to je nekaj čudovitega.res je dobr film morate si ga saj 1000 ogledati!

— nina
17.3. 2007 ob 9:49

Ena izmed boljših risank zadnjega časa. Lepa in čustvena zgodba. Konec dober. Poglejte ne bo Vam žal.

— Samy
2.4. 2007 ob 13:04

to je res kul filem!!morate si ga ogledati!!ti mali pingvincki so se posebej prisrcni!lepo se imejte ob gledanju filma!

— eva
11.4. 2007 ob 19:52

tle risnka mi je pa res zelo ušeč čeprau nemaram risanih filmou me je tale zelo navdušil!! obvezno si ga oglejte!!! lp. nina

— nina
26.5. 2007 ob 19:26

muvi ma fuuul hude songe usaj men je hudo. priporočam da si ga USI pugledate k je ql pa še nekak poučn

— faca girl
24.12. 2007 ob 16:51

film sem videla in ga imam doma.. zdi se mi suuuupeeeeeeeeer..*xD.. Fuši je car..<3*

— teja
26.8. 2008 ob 2:00

vesele nogice so zakon eiii
js sm jih že gledla in so mi ful všeč,pa še zanimive in smešne so

— oboževalka filmov

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.