Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Srečen smrtni dan

triler
Podnapisi
Na sporedu od: 19.10.2017, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher B. Landon, Scott Lobdell
Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu in nato preživi običajen dan – fant, prijateljice, večerni žur ... vse dokler je na zabavi ne poskuša s sveta spraviti zamaskirani morilec. Umor pa se ne zgodi, ker se Tree prebudi in vse se začne znova. Prestrašeni študentki ne preostane drugega, kot da poskuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj, saj predvideva, da bo lahko le tako ustavila ponavljajoči cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja na rob pameti.

Vase zagledana študentka Tree Gelbman (Jessica Roth) žurersko noč konča v objemu mlajšega Carterja (Israel Broussard) in se zjutraj, ravno na svoj rojstni dan, zbudi v njegovi postelji. Kmalu ugotovi, da tokrat ne bo praznovala, kot je vajena. Čeprav počne stvari, ki so običajne za študentko, ima ves čas občutek, da je takšen dan že doživela. Ko je zvečer že skoraj prepričana, da je bizarnih dogodkov konec, se ji približa zamaskirani morilec – ravno ko ta zamahne z nožem pa se Tree prebudi. Spet se znajde v sobi ljubimca za eno noč iz prejšnjega dne, za katerega se izkaže, da je edini, ki jih verjame, da se ji dogajajo nenavadne stvari. Dogodki, ki se ponavljajo iz dneva v dan, jo spravljajo ob pamet, a kmalu ugotovi, da ji ne preostane drugega, kot da se sooči s svojimi strahovi in poskuša razkrinka tistega, ki ji streže po življenju. Le tako bo namesto 'smrtnega' dne lahko praznovala svoj običajni rojstni dan.

ZANIMIVOSTI:

  • Jessico Roth, ki upodablja prestrašeno, a odločno Tree, smo nazadnje gledali v musicalu Dežela La La La, režiser Christopher Landon pa je poznan predvsem po režiji nekaterih delov franšize Paranormalno.
  • Film Srečen smrtni dna so že njegovi ustvarjalci označili za grozljivo različico Neskončnega dne, ki jim je med ustvarjanjem služil za inspiracijo.

Komentarji

31.10. 2017 ob 23:51

Ni slab film.

— Nekdo
24.9. 2022 ob 15:57

To je grozljivka

— Kolosej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.