Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Velika poteza

biografska drama
4 nominacije za zlati globus 2016 / 5 nominacij za oskarja
Podnapisi
Na sporedu od: 21.1.2016, Kolosej Ljubljana
2h 10min / 130min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Adam McKay in Charles Randolph po knjigi Michaela Lewisa
Režiser ironičnih komedij Nora brata, Rezervna policista in Jebeš novice predstavlja kruto realno, satirično dramo o resničnih ljudeh, ki so iz ozadja opazovali in izkoristili ameriško in kasneje tudi svetovno finančno krizo. Nadarjeni analitik in menedžer finančnega sklada Michael s svojimi izračuni ugotovi, da je sistem podeljevanja hipotek v ZDA tik pred razpadom, zato se odloči za nezaslišano potezo - stavi proti nepremičninskemu trgu. Banke z veseljem sprejmejo denar, njegove na videz nepremišljene poteze pa vzbudijo pozornost vlagateljev pod vodstvom skeptičnega Marka, ki se odpravijo na teren in odkrijejo neverjetne anomalije v celotnem finančnem sistemu.

Eden najpomembnejših filmov našega časa, ki vas bo v isti sapi nasmejal, užalostil in razbesnel do obisti!

Svetovna gospodarska kriza, zlom bančnega sistema, nepremičninski balon … Besede, ki našemu planetu vladajo že vse od leta 2008, a jih docela razumejo le redki. Režiser Adam McKay bo temu odločno naredil konec s filmsko adaptacijo zares neverjetne resnične zgodbe in knjižne uspešnice Michaela Lewisa, ob ogledu katere se boste zabavali, razjezili in kot najpomembnejše – informirali.

Leta 2005 so štirje obstranci videli, česar velike banke, mediji in vladni nadzorniki niso želeli — da grozi zlom svetovnega gospodarstva. Njihova drzna stava proti bankam oziroma ameriški ekonomiji jih je popeljala globoko v mračno drobovje sodobnega bančništva, kjer niso smeli verjeti nikomur in ničemur ... Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling in Brad Pitt tvorijo četverico velikih igralskih imen, ki bo dobesedno slekla težko razumljivo bančno izrazoslovje ter brez usmiljenja posvetila luč na pogubne posledice človeškega pohlepa in neumnosti.

Komentarji

21.1. 2016 ob 16:55

zasedba zgleda odlična

— mitt

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.