Kolosej
Film distribucije Continental Film

Velik film

komedija / parodija
Vemo, da je velik. Izmerili smo ga.
Na sporedu od: 1.3.2007, Kolosej Ljubljana
1h 26min / 86min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Jason Friedberg in Aaron Seltzer
Z ustvarjalci štirih Filmov, da te kap bomo še enkrat podoživeli in se hkrati smejali največjim filmom lanskega leta. Na epskem popotovanju spremljamo štiri odrasle sirote - eden je odraščal v muzeju, kjer je skrivnostni morilec iskal Da Vincijevo šifro, drugi je starše izgubil zaradi Kač na letalu, tretji je zbežal iz Mehike, kjer je grozil rokoborec Nacho Libre, četrtega pa so vzgajali Možje X. Čarli in tovarna čokolade jih odpelje v čarobno deželo (G)Narnio, kjer srečajo narcisoidnega Pirata (s Karibov), odraslega čarovniškega učenca Harryja in skušajo pomagati pohotnemu levu, ki vlada deželi.

Velik film je ogromen. Res velikanski. Je film, no, velikanskih proporcev.
Vemo....saj smo ga izmerili.

Zgodba se osredotoča na štiri ne več rosno mlade sirote: enega vzgaja kurator v Louvru (kjer preživi albinski morilec); drugi je mehiški rokoborec na begu; tretja je bila pred kratkim žrtev kač na letalu; četrti je "normalni" rezident mutantske komune X. Nesrečni kvartet obišče tovarno čokolade, kjer naletijo na začarano garderobo, ki jih odnese v deželo Gnarnia (s tihim G). Tam se seznanijo z nastopaškim kapitanom piratov in resnim študentom čarovništva - in združijo moči med drugimi, z modrim, a potrebnim levom, da bi premagali zlo Belo psico iz Gnarnia.

Velik film sta ustvarila nova mojstra žanra parodije - Jason Friedberg & Aaron Seltzer. Na muho sta vzela največji žanr med vsemi: hollywoodske visokoproračunske, s posebnimi učinki posejane franšizne uspešne filme. Potem ko sta se uspešno ponorčevala iz srhljivk in komedij kot dva od šestih scenaristov Filma, da te kap ter kot scenarista in režiserja Filma za zmenke, se je dvojica zdaj osredotočila na to neraziskano nišo - hollywoodske in jesenske uspešnice - ter znova dokazala, da sta ponosna, da sta "prva, ki sta druga."

Zadnjih trideset let so se parodije na komedije, od Ali je pilot v letalu, Napihnjencev do Filma, da te kap, osredotočale na specifični filmski žanr. Ker je poplava poletnih in jesenskih potencialnih uspešnic za studie postal normativ, sta scenarista in režiserja Jason Friedberg & Aaron Seltzer menila, da je napočil čas za razširitev žanrskih parodij, ki bi vključevale novejše akcijske filme, filme po stripih in otroške fantazijske filme.

Zamisel se je Friedbergu in Seltzerju porodila med snemanjem Filma za zmenke, skupaj s producentom Paulom Schiffom. "Pri snemanju smo se tako zabavali, da nismo hoteli nehati, zato smo se domislili še enega," pravi Schiff. "Med možgansko nevihto smo se pogovarjali o tarčah, zrelih za parodije."

Friedberg in Seltzer sta se odločila okvirno zgodbo zasnovati na Narniji. Tako so se rodili štirje liki - Edward, Peter, Susan in Lucy - štiri sirote, ki med seboj niso v soroduin iščejo svoje domove. Čudežno jih odnese v fantazijski svet Gnarnie (z G-jem). Tam srečajo Belo psico (Jennifer Coolidge) ter njeno skupino pomočnikov in morilcev.

"Ti filmi so nam bili všeč in po našem mnenju se je moč iz njih krasno norčevati," pravi Aaron Seltzer. "Na primer Da Vincijeva šifra, Superman, Možje X. in Nacho Libre. Zdeli so se kot nalašč za parodijo, za izhodišče smo uporabili Narnio, iz katere se je potem razvila zgodba."

V Velikem filmu nastopajo igralci iz Filma za zmenke - Adam Campbell, Jennifer Coolidge, Tony Cox in Fred Willard - predstavljajo pa sem nam tudi novi.

Filmski ustvarjalci priznavajo, da so se zaljubili v krasne, zabavne igralce iz Filma za zmenke in da imajo srečo, ker so jih ponovno dobili. "Gledano v celoti," dodaja Jason Friedberg, "smo želeli res močan ansambel in veliko različnih osebnosti."

Kvartet nadarjenih komičnih igralcev igra štiri sirote, ki si začuda niso nič podobni. Kal Penn igra Edwarda, ki ga uroči Bela psica; Adam Campbell je Peter, ki skuša postati pravi vodja, čeprav bi najraje zbežal in se skril; Faune Chambers je Susan, praktična in stoična; in Jayma Mays je Lucy...idiotka.

"Edward malce temelji na Edmundu iz Narnie," razkriva Kal Penn. "Ljubosumen je na starejšega brata Petra in meni, da ne sodi v družino. Je zahrbten. Prepričajo ga, da ga bo čarovnica povzdignila v kralja dežele, medtem ko ima ostala trojica drugačno nalogo. Občutek ima, da nikamor ne sodi, vendar nazadnje le stopijo skupaj kot družina in premagajo čarovnico."

Jayma Mays igra zabito Lucy, parodija na najmlajšo izmed Pevensiejevih otrok v Narniji. Kmalu odkrije, da so ubili edinega človeka v njenem življenju, vendar so morilci za seboj pustili sledi. Med pustolovščino tudi ugotovi, da je ves čas imela družino.

Susan, ki jo igra Faune Chambers, je bila vse življenje sirota, "zato meni, da ni nikoli nikamor sodila," razlaga Chambersova. "Ko torej najde zlato vstopnico, na kateri piše Epska pustolovščina, je zelo navdušena. A ko se znajde v njej, se seveda izkaže, da je povsem drugačna, kot je pričakovala, saj odkrije družinico, ki je ni nikoli imela in ki ji ni nikoli pripadala."

Jennifer Coolidge igra Belo psico, ki se seveda nanaša na Belo čarovnico iz Narnije. Igralka pravi, da je veliko bolj zanimivo igrati hodoben kot kreposten lik. "Je pa tudi res, da mi večkrat ponudijo vloge porednic."

O igralcih

Kal Penn (Edward) je posnel filme The Namesake, Van Wilder 2: Rise Of The Taj, Superman se vrača, A Lot Like Love, Harold and Kumar Go to White Castle, Son of The Mask, Sueno, Dancing in Twilight, American Made, National Lampoon’s Van Wilder, Love Don’t Cost a Thing, Malibu’s Most Wanted, American Desi, Freshman.

Na televiziji je nastopil v Županovih možeh, Izganjalki vampirjev, Najstniški čarovnici, Newyorški policiji, Express: Aisle To Glory, The Steve Harvey Show, Brookfield, The Agency, Angel ter That’s Life.

Adam Campbell (Peter) je posnel filme Film za zmenke, You Are Here ter nadaljevanki Commando Nanny in Halley’s Comet.

Jennifer Coolidge (Bela psica) je nastopila v filmih Film za zmenke, Robotih, Lemony Snicket, Blondinka s Harvarda 2, Ameriška pita 3, Best In Show, A Mighty Wind, For Your Consideration.

Na televiziji je nastopila v Seksu v mestu, Prijateljih, Frasierju in Seinfeldu. Posojala je tudi glas enemu od likov v seriji King of the Hill.

Jayma Mays (Lucy) je posnela filme Rdeče oko, Zastave naših očetov, Smiley Face, Blind Guy Driving, Bar Starz.

Na televiziji je nastopila v Zdravnikovi vesti, How I Met Your Mother, Stacked, Entourage, Heroes in Studio 60 on the Sunset Strip.

Faune Chambers (Susan) je nastopila v filmih Bela modela, The Cutting Edge II, Bring It On Again, The Breakup Handbook, Showstoppers in Bailar. Na televiziji je nastopila v serijah Las Vegas, Eve, All of Us ter Listen Up.

O režiserjih, scenaristih in izvršnih producentih

Jason Friedberg in Aaron Seltzer že dolgo časa skupaj pišeta scenarije. V 17 letih sta jih prodala več kot dvajset, med drugim Spy Hard in Film, da te kap (bila sta med šestimi scenaristi tega filma). Seltzer in Friedberg sta napisala scenarij za Film za zmenke, ki ga je režiral Seltzer.

Oba prihajata iz južne Kalifornije. Spoznala sta se na Univerzi Kalifornije - Santa Barbara, kjer sta se lotila večih poslov, da sta imela denar za šolnino. Že pred diplomo sta imela v lasti dve trgovini s čevlji na trendovski aveniji Melrose v zahodnem Hollywoodu in sta že prodala prvi scenarij, Spy Hard. Kaj kmalu sta prodajala izvirne scenarije in priredbe s tako frekvenco, da sta se odločila prodati trgovini in se posvetiti pisanju scenarijev.

Komentarji

14.1. 2007 ob 13:12

vidla sm samo predfilm in sm misnla d me bo kap od smeha.resno upam d bo tud cel film tko smešn:D

— maja
20.1. 2007 ob 22:02

Tud jaz sem vidla napovednik in je zakon :) Komaj čakam da ga vidim!!

— THE BEST!!
23.1. 2007 ob 16:40

pomagati pohotnemu levu, ki vlada deželi.

— haha
30.1. 2007 ob 18:48

Film je cool. Sicer mi je bil predhodnik Date movie bolši ampak je vseeno vreden ogleda:P Fora se mi je zdelo, ko se zajebavajo s piratov s karibov in The Pussicat Dolls al pa kribbs

— edn
6.2. 2007 ob 10:16

kera bedarija to sploh ni film ampak same bolane fore . folk če vam je smešn pa res nimate smisla za humor!

— škoda keša
7.2. 2007 ob 12:26

Ne priporocam ogleda. Skoda kino karte. Film je totalno zanic.

— Splythe
11.2. 2007 ob 11:48

strinjam se s Splythe ta film je totalno zanič prvič zaradi tega ker se dela norca iz vseh uspešnih filmov drugič pa zato ker je notri vse nametano iz vseh filmov. Moslijo da bo tako film dober če bodo notr nametali vse kar je blo v drugih filmih kul... vendar so se ušteli ravno zaradi tega je film preveč nafilan z vsem ter se ti zaradi tega zagnusi! Na IMDBju je svetovno ljuctvo filmu pripisalo 2 zvezdici jast mu dam 1! Zelo pa se veselim vilma NORBIT Boste videli kako kul film je to nekakšno nadaljevanje Trčenega Profesorja!

— Japyy
11.2. 2007 ob 13:01

Japyy če smo že pri IMDB sem pogledal tvoj film in tudi njemu so dali samo 2 zvezdici...Itak pa nikoli ne verjamite komentarjem drugih ljudi, ker ima vsak svoj smisel za humor in drugače gleda na stvari...Tebi so očitno všeč črnske komedije z debelimi ljudmi... ostalim so pa parodije vseh filmov kot so scary movie in Epic movie.Zato prosim če nehate z takimi komentarji kot so "Škoda denarja in izguba časa..." mogoče je to res za vas ampak za druge pa mogoče ni. LP

— neznanec
23.2. 2007 ob 21:20

Nisem vedeževalka, že res ampak glede na predfilm se da sklepati, da bo film super. Malce heca iz borata ( ki se je tako ali tako sam sebe osmešil), supermana, in podobno pa res ne bo škodilo. Pomoje bo film ravno prav za nbasmejjati. Borata naredijo smešnega, kar si je on obupno prizadeval pa mu ni ratalo. Vglavnem prepričana sem da je film vreden ogleda in z fantom si ga bma ob najhitrejšem možnem času ogledala... Btw: Seveda sama. er sovražim če je kdo zravnn lol

— nikky
24.2. 2007 ob 17:46

Vse pohvale režiserjem! Če je že vsebina tako zanimiva, kakšen mora biti šele film! Komaj čakam, da pride v Kolosej!!

— Odlična vsebina!
25.2. 2007 ob 17:14

gledala sm pred film men se zdi da bo film tok dobr...da ne morš...pa res ni zanč...pa še neki če je dobr film je več keša...pa sj te itak nav pobral če se boš mal ponorčvov iz igravcov ...kva veš sj mybi je pa tem igravcem to dobr...lohk so jih pa prosil za dovoljenje...film bo zih...THE BEST* PiKiCa*

— pikica
28.2. 2007 ob 12:51 zvezdica

Končno! VElik film je končno spodobna parodija, ki zna zadeti. Zna zadeti najbolj šibke točke filmskih uspešnic tega leta. Je prava bomba, ki kar poka po šivih od vseh filmov; kajti za seboj ne pusti niti Borata niti White witch, oprostite, bitch, niti Supermana, niti Čarlija, niti Sparrowa, resnično ničesar. In iz tega pride mešanica odličnega, huronsko smešnega filma, ki ga zagotovo ne boste nikoli pozabili. :)

— Dejan
1.3. 2007 ob 10:43

res ql film ane..

— ĐinĐy
1.3. 2007 ob 10:53

najbl bedn muvi ever

— joko
1.3. 2007 ob 11:06

joj ej kok je ta film zakon. res se nasmejiš. hahahaha pejte ga gledat k je res hud

— jure
1.3. 2007 ob 11:48

ta film je totalno zanič! Naslov nam pove, d nej bi biu film kao fuul dobr, k si ga pa ogledaš pa widš d je katastrofaln! še sreča, d mam težawe z očmi d ga nism glih dobr widla, oz. sledila..pa d neb kdo napisu d ne smem gowort d je bedn, ker ga kao nism widla..:P res, kr neki je.peace!

— x&y
1.3. 2007 ob 11:49

film me je čisto prevzel..nisem še widela boljšega filmaa!1..wreden ogleda!! (aweš kao)

— y&x
1.3. 2007 ob 15:12

FILM JE DOBER! ZA TISTE KI IMATE RADI PARODIJE LP

— LEPOTEC
1.3. 2007 ob 15:33

ful bi rada sla gledat ta film pa nimam cajta ! ! !

— neza
1.3. 2007 ob 19:56

mah..ta film je brez vezen..delajo isto kot Scary movie in se brez vezen je... vsaj vem da ga ne bom sla gledat..upam da boste vi uzival.. predlegem pa da prej gledate Scary movie.. byby

— neznanka..
1.3. 2007 ob 20:00

veselim se da nism edina k menim da ie BREZ VEZN moviee..sei ie res..kao ful smesni pa ie zanic...uzivaite v ogledu tega bedmega filma..

— neznenka
1.3. 2007 ob 20:04

JA film je res dober,posbej konec ko borat reče : ''this is going ot be a happy ending film'' al neki tazga..in poj pa glavne junake povoz jack sparow pa reče borat : '' not''.priporočam ogled.

— čokolada
1.3. 2007 ob 21:54

Najbolj beden film kar sem jih kdaj videl(dobesedno, brez pretiravanja), stvari so tako neumne, brez vsakršnega humorja, morda primerne samo za 5-letne otroke ali pa skrajno omejene ljudi. Sam sem zapustil dvorano po 20 minutah, resnicno movie ni vreden elektrike ki se trosi med predstavo.

— Xiggy
2.3. 2007 ob 9:53

ta film je res zakon usm ga priporočam

— lol
2.3. 2007 ob 9:53

ta film je res zakon usm ga priporočam

— lol
2.3. 2007 ob 9:55

sam če vm pa ta film ni ušeč pol pa ste res ene . js sm poku od smeha

— lol
2.3. 2007 ob 12:59

film me je presenetu ful je biu kulski kr še stokat bi ga gledala. vredn je ogleda.

— ewca
2.3. 2007 ob 14:07

u ful hud film je tuki komi čakan jutr k ga glem gledat pa upam da se bom dobr mela s svojmu partnerjem.

— vesna
2.3. 2007 ob 16:15

Ob filmu sem umirala ... od groze, zdolgočasenosti in brezvezja ... Škoda ogleda!

— Me myself
3.3. 2007 ob 11:35

ta filem sem si ze ogledala in je ful cool.se naprej vrtite take cool filme kot ste jih do sedaj.ce grem v kino grem samo v kolosej ker vrtite same cool filme.v planet tusi sa sami bedni filmi pa se tak cudni spored imajo.kolosej pa ima ful cool spored ,tak da z prijateljico imava ravno takrat cas ko vrtite samo cool filme.ful ste col! sem vasa obozevalka. ste ful col!

— zooki
3.3. 2007 ob 13:57

tako bednega filma pa ze dolgo ne, meni je bil full brezvezen in sem komaj cakala da zapustim kinodvorano!

— razocarana
3.3. 2007 ob 15:14

zakon film pejte ga gledat

— fffy<
3.3. 2007 ob 17:43

ja jz res upam da ga bom vidu

— brr,brr
4.3. 2007 ob 7:59

Film pri katerem mi je bilo po prvih 10 minutah žal, da sem plačala zanj 10 evrov in tako je ostalo do konca. Ne priporočam ogleda.

— Katarina
4.3. 2007 ob 10:34

Klapa če se vam taki filmi dopadejo ste pa res bedni. Sploh kr neki film, in to na slab način..

— Synyster Gates
4.3. 2007 ob 10:36

od filma sm velik več pričakovala ne vem no kr mal sm bla razočarana :( a se kdo strinja??no komadi so bli hudi :))

— ...
4.3. 2007 ob 11:33

Res , amapak res butast film. Škoda, da so ga sploh posneli. Če že vlagajo trud, bi se lahko spomnil kakih mal boljših for. Sej vem, da američane zabava to...how stupid can something get...ampak...res folk, če nimate preveč keša...ga zapravite raje za kaj drugega* Topel nasvet*

— White Bitch*
4.3. 2007 ob 12:28

Odkrito povedano ni vreden ogleda in tistih evrov.Še dobro ,da sem imel brezplačne vstopnice. Ker naj bi bila to parodija na filme ,kot scary movie ,se lahko samo skrije proti vsem trem delom. Zelo malo dobrega humorja. V glavnem raje pojdite na pico :) ,kot pa da daste za vstopnico . LP

— Veliki film
4.3. 2007 ob 14:09

TOTALNA KATASTROFA.! NE PRIPOROČAM OGLEDA TEGA FILMA...NITI ENKRAT SE NISEM NASMEJALA...!!! POLOM...

— sabina
4.3. 2007 ob 17:50

ta film je res polom se popolnoma strinjam! predfilm je velik bol oz so v njem vključene dobre fore filma. tko da vm res priporočam da si ga ne greste ogledat...no lahko če hočte zaspat :) ker sm jest skor :))

— kristina
4.3. 2007 ob 19:37

da ti je ta film usec mors bit res pjan, pa uno k se samuel jackson dere je ze dave chappelle uporabu btw

— kritik
4.3. 2007 ob 19:37

joj groza. film je totalno brezveze, poleg tega pa je še prekratek. definitivno je najslabši od vseh scary movie-jev do sedaj.

— baby_007
5.3. 2007 ob 9:31

Film sem si ogledala v soboto in povem vam, da sem imela zato cel vikend pokvarjen. Zelo zanič, škoda denarja za karto, ena velika beda - RES.

— Mojca
5.3. 2007 ob 19:09

se strinjam popolnoma "kritik" čist prov maš hehe :)))

— kristina
6.3. 2007 ob 18:34

vi tle komentirate kaksen je film in se kregate...vsak ma svoje okuse je rekla mačka ko je lizala drek XD...am pravim da vi delate izgubo časa ker tle komentirate.in ce vam je film usec si to drste zase in ce vam ni pa sploh.ce komu moj komenatar ni vsec..sm zgoraj povedau pregovor...LP.

— Lepi decko
7.3. 2007 ob 10:10

ni vreden jurcka!

— tomaz
8.3. 2007 ob 9:51 zvezdica

film je bil slab kot dober, saj ne mores graditi celotno komeddijo na mtv - ju in Narni, ki pa je bila za avtorje kot kaze prevelik zalogaj. Res je bilo nekaj elemntov super, a kaj, ko je bilo to ocitno zelo premalo. Najbolj smesen del pa se mi je zde na koncu, ko so parodirali bitko s pomočjo filma CLIC. Ocena 2 od 5.

— tarantino
8.3. 2007 ob 18:27

to je edn najslabsih filmov, kar sm jih kdajkol gledala! resno. definitivno ni vredn ogleda. ciz nc navte zamudl.

— Nina
8.3. 2007 ob 18:34

film je ful hud!!! in je vredn ogleda!!!

— nima veze
9.3. 2007 ob 1:35

Ej ta film je kr neki. Napovednik zgleda res ql taku da sem si ga morau ogledat sam ni to to. Zgodba je kr neki, nima nobene povezave tku da na sredini filma komaj čakaš da bo konc! Mal preveč so ga res hvalil v napovedniku, ker tam so vse najboljše fore filma, taku da drugih for ne pričakovat, ker vas bodo razočarale. Lp

— razočaranec
9.3. 2007 ob 10:33

tok neumnega filma pa še ne. me je dejansko mikal da bi sred filma šla vn kar so nekateri tudi storili. vse zmiksan nobene prave zgodbe, tisti deli ki naj bi bili smešni so totalno pogrnili, v celem filmu se nisem niti enkrat zasmejala, uglavnem totalen poraz. ocena -1

— moviefan
9.3. 2007 ob 20:29

Film je zelo dober ... pri ostalih filmih s parodijami se norčujejo iz 2-4 filmov tu pa celi čas ... pa še konec je legendarn

— FishbonE
9.3. 2007 ob 23:07 zvezdica

Če so filmi, iz katerih se parodija norčuje, veliko bolj smešni od parodije, je nekaj hudo narobe. Ko smo videli Not Another Teen Movie, Date Movie in četrti Scary Movie, smo bili prepričani, da nižje ne gre. Epic Movie je dokaz, da smo se zmotili. Epic Movie je najslabša parodija vseh časov in dokaz, da je z žanrom konec. Epic Movie je tudi najslabša komedija vseh časov. In če hočete, najslabši film vseh časov. Tako zelo slab, da bi ga lahko prodajali kot resno dramo. Nenehno sprehajanje med filmi The Da Vinci Code, Nacho Libre, Charlie and the Chocolate Factory, Pirates of the Caribbean, Snakes on the Plane, X-Men, The Chronicles of Narnia, Scarface, Superman Returns, Click, Mission: Impossible in Harry Potter. Norčevanje iz Paris Hilton, Brada Pitta, Angeline Jolie in P. Diddyja. MTV šova Punk'd in Cribs. Ter Borat, James Bond, Flavor Flaw in Chewbacca. Idiotske parodije, kjer so kopije originalom podobne bolj kot originali. Stiflerjeva mama Jennifer Coolidge, ki seveda ni White Witch marveč White Bitch. Carmen Electra kot Mystique. Pirat Jack Sparrow, ki postane Jack Swallows. Fred Willard kot lev iz Narnie, ki postane Gnarnia, dežela, kjer živi tudi James Bond. In Crispin Glover kot Willy Wonka, ki namesto čokolade prodaja drek. Prav imate, režiserja Jason Friedberg in Aaron Seltzer sta napisala scenarije za Date Movie, Spy Hard in za Scary Movie. Sedaj sta nam dala še Epic Movie, leta 2008 pa nam bosta dala še peti Scary Movie. Sicer pa, če je lahko svet preživel Adolfa Hitlerja, bo preživel še kakšno tako grozljivo slabo parodijo, kjer ni smešno prav nič.

— iztok gartner
10.3. 2007 ob 9:04

Bil sem zeelooo presenečen,seveda v zelo slabem smislu.sem mislil,da bo film zelo smešen,tako kot se za pravo parodijo spodobni,ampak ta film je tako butast,da sem v kinu dobesedno zaspal.vidi se,da ni bratoy Wyans bilo zraven.tako slabega filma res že dolgo nisem gledal,in upam tudi,da kaj takega ne posnamejo več! ocena :2.5/10

— scorpion
10.3. 2007 ob 9:09

moram še povedati,da je film katastrofalno posnet!Npr.,ko se Aslo pretepa v zaporu kamor je prišel rešit Edwarda,se vidi da je v Asla oblečen nek Azijec!Na začetku,ko je Edward še v sirotišnici in ko naj bi ga mala sirota vrgla čez okno,se vidi da ga primejo kosmate roke in ne otroške!mislim,a si takih kiksov sploh lahko dovolijo,in po mojem mišljenju je to sramota za vse igralce,ko bodo čez par let govorili kolegom/otrokom v katerem filmu so igrali.ali je danes res težko posneti spodoben film,kje bi se lahko sprostil?če bo šlo tako naprej,bomo morali začeti gledati samo še evropske in azijske filme

— scorpion
10.3. 2007 ob 10:56

Scorpion, to, ko si videl, da se tam teme nek azijec je bistvo "smešnosti". Tisti, ki nam je bil film še kr všeč in imamo smisel za humor se nam je to zagotovo zdelo smešno. Vsaj meni in mojim frendom se je. Sicer pa vsak ma svoje mišljenje

— ni pomembno
10.3. 2007 ob 12:50

ta muvi je debest!vredn ugleda!1 mest!kumedija za pusrt!KOLOSEJ ŠE TAKE FINME!PLIS !

— ANZE
10.3. 2007 ob 13:55

Dans ga grem gledat :D:D:D:D

— oWeN
10.3. 2007 ob 16:57

ni vredo zapravljat denarja za veliki film! raje si privoščite 5 čajev z limono.

— čevapčič
10.3. 2007 ob 18:58

:p:p pravjo d je ful hud in če je res pol se bom narežu do solz:p:p:p

— jure
11.3. 2007 ob 9:59

men je biu pa film res dobr..tko no, kr uredu parodija na nekatere filme in to.. men je biu uredu no:D amm zanima pa me, kere komade so notr dal.. ker so bli res hudi pa nikjer ne najdm naslovou in ne izvajalcev...a mi loh plis kdo napiše če kej ve o tem??

— anaa
12.3. 2007 ob 10:24

jah men je biu pa dobr.. ampak sam tko pač.. enkrat ga vidš pa maš dost:D

— anaa
12.3. 2007 ob 17:13

ta film je ful zakon. nujno ga morte it gledat. najbolsi je pa prou un borat nakonc, sam premal cajta je. Pa film je tut tko ful kratk. narežiš se pa za en mesc naprej tko da...

— ***anchy"ka***
12.3. 2007 ob 17:17

ta film je prou hud. sam uni k nimajo nc smisla za humor noujo od tega filma nc mel. tisti k pa mate smisu za humor pa NUJNO pejte gledat k je zakon.(pa tut ce niste gledal useh teh filmou k so not zmesani mogoce noute vedl zakaj je kej tko k je al pa zakaj je kej smesn)

— kozoroginja
12.3. 2007 ob 17:19

ta movie je zanc. ful so bedne fore pa to tko da rajs pejte kej druzga gledat kr ni cist nc zabavn.

— anjakob
13.3. 2007 ob 14:33

nism se gledu tok hudga filma upam da bojo posnel se ksnga tazga!1

— smeks
14.3. 2007 ob 8:29

Popolnoma se strinjam z mojim predhodnikom - Iztokom G. - film si zasluži naziv 'NAJSLABŠI FILM VSEH ČASOV', včeraj sm si ga ogledal in še danes ne morem verjet, zakaj sm vrgu preč denar... Kriza totalna! Film je obup vseh obupov! Moje mnenje :)

— darko
15.3. 2007 ob 9:02

TA FILM SPLOH NI DOBRA KOMEDIJA. TUDI GLUPA KOMEDIJA, KJER BI SE VSAJ SMEJU NI! ZMERI SE SMEJIM TAKIM ZA LASE PRIVLEČENIM KOMEDIJAM, PA NITI TO NI!! TO JE...KAKO BI REKEL...EN TKO BREZVEZEN SKROPOCAL...CEL FILM SEM GLEDU Z ODPRTIMI USTI (PA SE NISEM NITI ENKRAT POŠTENO ZASMEJAL)...TKO DOBRO REKLAMO NAREDIJO...POTEM PA TKO BREZ VEZE...DA ŠE V ŽIVLJENJU NISEM GLEDAL BOLJ BEDNEGA FILMA. NIMA NOBENE ZGODBE, SAM NEKI NALAGAJO (HOČJO BIT SMEŠNI, PA NITI EN PRIZOR NI BIL SMEŠEN) LJUDJE, ČE IMATE RADI SVOJ DENAR, GA RAJE ZAPRAVITE ZA KAK DRUG FILM...IZREDNO TOPLO PRIPOROČAM!

— muhec
15.3. 2007 ob 11:46

film sploh ni tok smešn kot se je pričakovalo da bo. zgodba je kr ena, sam ene par prizorov je blo res smešnih ostalo use brezveze.

— Sandra
17.3. 2007 ob 12:27

film sploh ni vredn ogleda !

— maja
18.3. 2007 ob 12:15

film je tako zanic da ga ne priporocam svojim najvecjim sovraznikom

— gigi
18.3. 2007 ob 19:06

Zal je to res eden najslabsih filmov. Tist pol clovek pol koza je bil mal hecn, drugace je pa videti tako, kot da film ni imel reziserja, kot da so igralci kar sami nekaj improviziral in afne guncal, ker se jim ne da na taprav siht... in gledalci naj bi se na njihovo glupiranje smejali. Ne boste se, verjemte mi. Oziroma boste, sami sebi, ker ne boste mogli verjet, da ste bli tako neumni, da ste sli to gledat. Naj vam bo moj komentar v pomoc pri odlocanju. Lp

— hororr
19.3. 2007 ob 16:29

fak..slabšiga filma še nism vidla...ej škoda dnarja resnooo folk...tok bedn ej d bol reees n more bit..brez vsake vsebine..še moj home video bi biu bolši..ej pa če gdo napiše d mu je film dobr al pa smešn al pa totalka hud...ma dej folk zamislte se plis...ma nikakor!!... RES GA JE ŠKODA IT GLEDAT...JS SM MESIČE MED FILMOM PISALA KER JE TOK ZLO BEDN... folk 5 evrov raj kj drzga dejte ful škoda majkemi

— nikakooor
21.3. 2007 ob 8:35

dobeR fiLm!

— Manya
21.3. 2007 ob 19:00 zvezdica

Film je res odlična parodija in je po mojem (nestrokovnem)mnenju najboljša parodija izjemomaAustina Powersa in Filmov da te kap.Na zabaven in ne nesramen na čin se ponorčujejo iz največjih filmskih uspešnic tega in lanskega leta kot na primer zgodbe iz Narnije,Harry Poterrja, Piratov iz Karibov in še mnogih drugih.Film priporočam ljubiteljem dobre komedije in predvsem parodije.

— Drejči
23.3. 2007 ob 12:44

z izjavami se sploh ne strinjam...alo..toti film je najbol pedna parodija...fil za zmenke je biu dosti bolši..ko ta...šla sm ven po pou urah..res totalna beeda..

— pinKy
23.3. 2007 ob 18:52

Tako vsesplošno praznega filma pa že dolgo ne... odsvetujem!

— TeA :)
25.3. 2007 ob 16:04

najslabsi film. med filmom je pol gledalcev zapustilo dvorano, nekateri so spali. groza! res skoda denarja in casa!

— kk
26.3. 2007 ob 18:35

KATASTROFA OD FILMA! nikakršna parodija ampk en navadn shit od filma!! eno uro sediš na unmi stoli in vsake 5 minut bi najrajši zbejžu čim dlje stran od dvorane... res katastrofa od filma..hahaha kaka parodija-katastrofa. ..ne zasluži imena film!!kaj šele komedija/parodija

— ...
30.3. 2007 ob 16:23

nikky Nisem vedeževalka, že res ampak glede na predfilm se da sklepati, da bo film super. Malce heca iz borata ( ki se je tako ali tako sam sebe osmešil), supermana, in podobno pa res ne bo škodilo. Pomoje bo film ravno prav za nbasmejjati. Borata naredijo smešnega, kar si je on obupno prizadeval pa mu ni ratalo. Vglavnem prepričana sem da je film vreden ogleda in z fantom si ga bma ob najhitrejšem možnem času ogledala... Btw: Seveda sama. er sovražim če je kdo zravnn lol tole bo pa šlo kod moj podpis na kupu forumov. Namreč najbolj butasta izjava, kar sem jih kdaj slišal. NE TEGA GLEDAT! ŠKODA DNARA! (in pol neumna budala prbije da Borat ni smešen) LOL

— Enterprise
31.3. 2007 ob 22:09

OK.ta film je...D BEST.ok carski ie...is sm ga doins gledu umru sm od smeha...KONC hud

— Simi
9.4. 2007 ob 19:07

ok, ta film je tok bedn d bl bednga filma še sploh nism nikol u kinotu vidla.U kino sm šla še iz dvema sošolkama in dovarana je bla čiiist prazna!Sam mi3 smo ble not!Skratka, to je took bedn film da se ga ne splača it gledat, pa še norčujejo se iz glavnih junakov iz drugih filmov (npr. iz harry-a potter-ja in iz unga pirata s karibov) pa sploh ni niti mal smešn!

— hmmm..
20.4. 2007 ob 20:34

ta film je za crknt, blazno je cool, in to zagotavljam še vsem drugim butlom, ki ga bodo gledali¨! ha, je moj naj film !

— lolika
2.5. 2007 ob 20:08

Dejan sorry con excuse me ampak nix ne prekosi sparrowa čeprav stavim da je film super (ga še nisem gledala). pa kot sem rekla v naslovu čeprav se v piratih s karibov v trenutkih tut lahk nasmejiš!

— Lane da Vinci
7.5. 2007 ob 14:32

to je najslabši film vseh časov! OCENA:0/10

— tom
7.5. 2007 ob 14:36

Tisti k se pratvarjajo ,da jim je ta film dober so tolk neumni . To je tok bedn film

— mark
6.3. 2008 ob 16:44

jes filma sploh še nism vidu pa že vem da je najbolši film ush časov! k mam 7 čut za te stvari

— lalala
15.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film nima treh prizorov, ob katerih bi se nasmejal. Fore so preveč otročje, da bi o njih sploh govorili. Sam zgodba iz filma pa sploh ni zgodba, temveč so samo parodirani prizori iz drugih filmov zmetani na kup. Kljub krizi pa vam film še vseeno priporočam, a to le zato, da boste videli, kakšne filme so nekateri zmožni posneti danes :S
Ocena: 1,5/5

— fAJŁi
21.6. 2008 ob 2:00

Epic Movie (Velik film) je najboljši film vseh časov ! ! ! ! ! ;) ;) :D :D

— Andrej
24.6. 2009 ob 21:58

Parodije majo sicer vsepovsod salbe ocene, samo so mi zraven grozljivk nekak še vredi

— Mujo
13.10. 2009 ob 15:17

neznanec ima prov velko bolših filmov je kot veliki film(mali film)norbit kul,veliki film(mali film)bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

— norbit
7.11. 2009 ob 18:56

nism gledu

— ma nevem

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.