Kolosej
Film distribucije 2i Film (prikazovalec Cenex)

Veličastnih 6 3D

akcijska animirana pustolovščina
Oskar za najboljši animirani film
Sinhronizirano
Na sporedu od: 15.1.2015, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jordan Roberts, Daniel Gerson, Robert L. Baird, Paul Briggs in Joseph Mateo po likih Duncana Rouleauja in Stevena T. Seagla
Ustvarjalci zabavnih animiranih uspešnic Razbijač Ralph, Zlatolaska in Ledeno kraljestvo predstavljajo poučno zgodbo o mladem izumitelju Hiru, ki ga pretrese smrt starejšega brata. Ker po naključju odkrije, da bi bila lahko tragedija povezana z bratovimi izumi, skuša Hiro zbrati dokaze o skrivnostnem zlobnežu, pri tem pa mu na pomoč priskoči bratov nerodni robot. Čeprav ga počasni napihnjenec večkrat spravi v težave, se med robotom in dečkom vzpostavi iskrena naklonjenost. Toda če želita razvozlati skrivnost in rešita svet, morata najprej postati prava super junaka.

Pred animiranim filmom Veličastnih 6 se prikazuje tudi za oskarja nominirani kratki animirani film Pojedina (Feast).

Slovenska sinhronizacija

Hiro..... Denis Vučak
Baymax: Rok Kunaver
Fred: Primož Ranik
Fred (glas): Primož Ranik
Tadashi: Igor Potočnik
Wasabi: Uroš Buh
Cass: Tatjana Đurić Ribič
Honey Lemon: Zala Đurić Ribič
Krei: Dani Bavec
Callaghan: Uroš Smolej
Go go: Lija Pečnikar

6 junakov

Hiro Hamada

Hiro je genialni 14-letni deček, ki s svojimi izumi zmaguje v prepovedanih bitkah robotov. Ko tragična nesreča pretrese njegovo življenje, se Hiro obrne na robota Baymaxa in skupaj postaneta neločljiva dvojica z zelo pomembnim poslanstvom.

Baymax

Baymax skrbi. Hirov starejši brat Tadashi Hamada je tega velikega napihljivega robota ustvaril, da bi služil kot zdravstvena pomoč, vendar Hiro posodobi njegovo opremo in Baymax postane pravi junak, z raketno pestjo in pogonom, super močjo in sposobnostjo letenja.

Wasabi

Wasabi je izjemno inteligenten in natančen, vendar nekoliko zategnjen. Kot junak svoje znanje borilnih veščin poveže z ostrimi plazmičnimi rokami.

Honey Lemon

Honey Lemon je pravi kemijski genij – naj vas njena očala in odštekan stil ne zavedeta. Je prijazna in sladka, vendar neustavljiva junakinja, ki s kemijskimi pogruntavščinami svojo ekipo reši iz vsake godlje.

Fred

Fred izgleda kot sproščen in zmeden mulc, ki ne ve, kaj bi s seboj. Vendar je takoj pripravljen na pustolovščino in je poln domislic, njegov alter ego pa je ognjevit ter opremljen s kremplji in super odskokom.

Go Go

Go Go dobro ve, kaj je hitrost. Je drzna in žilava športnica, ki občasno strese sarkastično opazko, sicer pa nerada govori. Kot junakinja neverjetno hitro rola in meče ostre magnetne diske.

Komentarji

27.1. 2015 ob 21:05

Pogrešam čase ko se je v koloseju dalo gledat animirane filme, ki niso bili sinhronizitani. Vljudno Vas naprošam da predvajate še kaj animiranih filmov v originalu - z originalnim zvokom in s podnapisi. Slovenske adaptacije se enostavno ne morejo primerjati z glasovi originalne zasedbe. Da ne govorimo o tem kako na nizkem nivoju so nekateri naši prevodi. Ne hodijo samo otroci gledat animiranih filmov...

— bigBaby69
21.2. 2015 ob 16:06

Se strinjam bigBaby69.Ze 10 let prihajao animirani filmi ki sploh niso za otroke zaradi kompleksnosti likov in humorjem ki ga otrok ne more dojeti. Sinhronizacija nima vec smisla. Pa ta mali bi morali cim prej biti ispostavljeni anglescini posebaj pri risankah.

— Balf82
24.2. 2015 ob 22:05

Tudi jaz se strinjam z bigbaby69 in Balf82.
Jst bi šel v kino gledat ta film, če bi bil zvok v originalu!

— denis
7.3. 2015 ob 7:10

ful kul debest

— domen

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.