Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Vedrina

Serenity
triler
Podnapisi
Na sporedu od: 24.1.2019, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Steven Knight
Režija: Steven Knight
Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Po številnih vlogah prikupnega zapeljivca in frajerja se bo McConaughey tokrat prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene in mu realnost obrne na glavo, obenem pa ga pripelje do nepričakovane skušnjave.
Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral z oskarjem nominirani scenarist in režiser Steven Knight (Locke, Smrtne obljube, Redemption), napisal pa je tudi scenarij. Producent srhljivke je z oskarjem nagrajeni Greg Shapiro (Bombna misija, 00:30 - Tajna operacija).

ZANIMIVOSTI:

  • Gre za drugi film, v katerem sta skupaj zaigrala oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway. Pred štirimi leti sta se pojavila v filmu Medzvezdje (Interstellar).
  • Kljub temu, da se zgodba odvija na Karibih, so film posneli na Mavriciju. 
  • Sprva bi morala v filmu zaigrati Uma Thurman, vendar jo je zamenjala Diane Lane.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.