Kolosej
Film distribucije Continental Film

Vedno priča, nikoli nevesta

romantična komedija
Katherine Heigel je nova Bridget Jones.
Podnapisi
Na sporedu od: 14.2.2008, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Aline Brosh McKenna
Režija: Anne Fletcher
Zabavna mladenka Jane zna odlično pripraviti poroko, saj jih je doživela že 27, a vedno le kot priča. Skrivoma je sicer zaljubljena v šefa Georga, a mu svojih čustev nikakor ne zna priznati, zato pa ima več sreče pri postavnem lepotcu njena sestra Tess. Jane se tako znajde v čustveni zagati organiziranja poroke svoje največje ljubezni, a njeno stisko opazi mladi novinar, ki se odloči poskrbeti za srečen in romantičen razplet, čeprav morda ne na način, kot si je Jane sprva predstavljala.

Katherine Heigl, ki so jo lani Napumpali v uspešni komediji Judda Apatowa in ki je dobila nagrado emmy za vlogo kirurginje v Talentih v belem, je vedno družica in nikoli nevesta v romantični komediji Vedno priča, nikoli nevesta. Zgodba, ki jo je napisala scenaristka Hudičevke v Pradi, se osredotoča na Jane (Heigl), idealistično, romantično in povsem nesebično žensko … večno poročno družico, o njenem lastnem srečnem koncu pa ni ne duha ne sluha. Ko pa mlajša sestra Tess osvoji srce Janinega šefa – v katerega je skrivaj zaljubljena – se Jane resno zamisli nad svojim življenjskim slogom večne družice. Jane je skrb za druge vedno šla dobro od rok, sebi pa ni namenjala pretirane pozornosti. Vse življenje se je trudila osrečevati druge – to potrjuje tudi 27 oblek družic, ki se drenjajo v njeni omari. Nekega nepozabnega večera se Jane uspe udeležiti poročnih sprejemov na Manhattnu in Brooklynu. Temu podvigu je priča časopisni novinar Kevin (James Marsden), ki spozna, da se bo z zgodbo o zasvojenki s porokami rešil pisanja za poročno rubriko.

Za Jane je Kevinov cinizem v nasprotju z vsem, kar ji je pri srcu – se pravi poroke in dvojica si skoči v lase. Nekoč popolnoma urejeno Janino življenje še dodatno zaplete prihod mlajše sestre Tess (Malin Akerman), ki svojo sestro, vedno pripravljeno priskočiti na pomoč, rekrutira za načrtovanje še ene poroke – Tess in Georga – a Janina čustva do njega pripeljejo do šokantnih razkritij… in morda do začetka novega življenja.

Heiglova se je zelo poglobila v lik. "Kot drugi ljudje je Jane ponosna, da počne stvari, pri katerih se lahko zares izkaže," razloži Heigl. "Jasno je, da je nadvse rada družica; Jane pri tem samo pretirava, ker svoje življenje zapolni z željami drugih ljudi, pri tem pa pozablja na svoje spomine oziroma spomine, ki bi jih lahko imela. Je nekakšen stranski lik v svojem lastnem življenju. Res sem uživala v igranju lika, ki je očarljiv in zabaven, a ima tudi napake – je vse, kar si želim pri romantičnem liku. Všeč so mi tovrstne komedije in kako daleč lahko pripeljem humor. Že vso kariero sem čakala na tako vlogo."

Scenaristka Janino sago opisuje kot "zgodba o dozorevanju z zamikom o ženski, ki odkrije, katere stvari mora pri sebi spremeniti, da bi se iz družice spremenila v nevesto."

McKenna pravi, da je njen scenarij navdihnila prijateljica, ki je bila prav tako velikokrat družica. "Bila je na ducat porokah, kar se mi je zdelo fascinantno," pravi McKenna. "Začela sem razmišljati o tem, kakšnega človeka bi povabili na toliko porok? Očitno ima veliko prijateljstev in zvez, vendar je bilo nekaj, kar ji je onemogočalo imeti zvezo, ki bi pripadala samo njej."

McKennina sposobnost ustvariti iskriv dialog ter komične, a prisrčne like in situacije, so bili ključnega pomena, da so k sodelovaju pritegnili Heiglovo in ekipo za kamero. "Aline zna pisati zabaven, tekoč dialog, ki like res razvije kot prave ljudi," pravi Anne Fletcher, priznana koreografinja (Štiridesetletni devičnik, Walk Hard: The Dewey Cox Story) ki je režirala Vedno priča, nikoli nevesta. "Všeč mi je bil njen scenari in povsem sem se identificirala z Janem, ker sem tudi jaz povsem odvisna od drugih. Moj vzdevek je mama, ker rada skrbim za vse. A ko hočete vedno storiti vse za vsakogar, nase pozabite. To se je zgodilo z Jane in po moje z mnogimi ženskami."

Producenti Barber, Birnbaum in Glickman so se takoj navdušili za film. "Tu je dekle, ki jo imajo vsi radi, ki pa nikoli ni imela fanta, a ker ni nikoli tvegala in poskusila dobiti, kar bi rada. Je zabaven, zanimiv lik."

Medtem ko je Jane Heiglove srce in duša zgodbe, so na njeni poti ključni tudi drugi liki. Janino ljubljeno, a neodkritosrčno mlajšo sestro Tess igra Malin Akerman, ki je pred kratkim igrala nevesto iz pekla ob Benu Stillerju v Sedem dni skomin. "Tess je Janina ahilova peta," pripomni Heiglova. "Tessi ne more reči ne in ne more ji dovoliti, da bi delala napake. Jane vedno pospravlja in popravlja za njo, kar se Tess začne zdeti samo po sebi umevno in ne pomisli na posledice. Zelo se imata radi in med njima je pristna vez, vendar se je z leti malce sfižila."

"Tess je definitivno tipična mlajša sestra, ki ji je pot utrla starejša sestra," pravi Akermanova. "Ve, kako manipulirati situacije – in svojo sestro. Je zabaven lik, saj postane poblaznela nevesta. Vendar je globoko v sebi ženska, ki ve, kaj se dogaja."

Vsaka od sestre ima povsem svoj videz. Jane je privlačna, vendar ni vpadljiva, razloži kostumografka Catherine Marie Thomas, "Tess pa izstopa. Prvič ko sreča Georga, trenutek, ko se Jane zlomi srce, mora žareti – z videzom, ki bi ustavil promet. Sredi likov v črnem je Tess v rumenem, prekrasna ženska v kratki obleki z odkritim hrbtom, Preprosto žari. Uboga Jane, njen šef se samo slini nad njo."

Igralki sta se takoj ujeli, a Heiglova se je spraševala, ali se bosta občinstvu zdeli prepričljivi kot sestri: "Najprej sem pomislila, da si sploh nisva podobni. Vendar sva začeli oponošati gibe druga druge in začeli govoriti na enak način. Ko sva šli v Providence [kjer so posneli večino filma], so naju štirje od petih ljudi vprašali, ali sva sestri!"

Eno od glavni vlog v filmu igrajo tudi poročna oblačila, ki jih je skreirala Catherine Marie Thomas. Skupaj z režiserko sta si dali duška in izpostavili obsedenost žensk z oblekami za družice. Ker je bila Fletcherjeva nekoč plesalka, si je želela, da bi bile obleke videti kot nekaj, v čemer bi se takoj lahko vsi zavrteli na plesišču.

Thomasova je skreirala 50 oblek, potem pa so jih počasi izločali, jim kaj dodajali ali odzvemali.

Heiglovi je bila najbolj všeč obleka, ki so jo poimenovali Plantažna poroka, narejena iz rumene svile z oranžnimi cvetovi in oranžnimi čipkastimi trakovi.

Potem je bila tu še obleka Bahama Mama – rožnata in rumena, kavbojska obleka (s kavbojskim klobukom in rožnato cvetico), in obleka Zeleno bruhanje, ki verjetno ne potrebuje dodatne razlage.

O igralcih

Katherine Heigl (Jane) je lani posnela komedijo Napumpana in za vlogo v Talentih v belem dobila nagrado emmy.

Med njenimi filmi so Oblegani 2, Moj oče, junak, The Ringer, Valentine, King of the Hill, Stand-Ins, That Night. Na televiziji je nastopila še v Roswellu, Love Comes Softly, Evil Never Dies ter Love’s Enduring Promise.

James Marsden (Kevin) je posnel filme Začarana, Lak za lase, Superman se vrača, Možje X 1-2-3, The Box, The Notebook, The Alibi, Disturbing Behavior, 10th and Wolf, 24th Day, Sugar and Spice, Interstate 60. Na televiziji je med drugim nastopal v Raztreseni Ally.

Malin Akerman (Tess) je posnela filme Sedem dni skomin, Invazija, The Brothers Solomon, Harold and Kumar Go to White Castle, The Utopian Society, The Skulls.

Nastopala je tudi v serijah The Comeback in Entourage.

Edward Burns (George) je posnel filme Počitnce, 15 minut, Reševanje vojaka Ryana, Purple Violets, One Missed Call, Looking for Kitty, The Groomsmen (tudi scenarist in režiser), Confidence, Life, Or Something Like It, The Brothers McMullen (tudi scenarist in režiser, zanj je dobil nagrado žirije na festivalu v Sundancu), She’s The One (tudi scenarist in režiser), No Looking Back, Sidewalks of New York, Ash Wednesday.

O režiserki

Anne Fletcher je bila ena najbolj iskanih koreografinj v filmski industriji. Leta 2006 je režirala prvi film Step Up. Kot koreografinja je delala pri filmih Štiridesetletni devičnik, In prišla je Polly, Frka v bajti, The Ice Princess, Misija: cucelj, Scooby-Doo 2, The Longest Yard, Down With Love, Like Mike, Orange County, Bring It On, Catwoman.

Na televiziji je sodelovala pri Pod rušo, Naša sodnica, Izganjalka vampirjev, Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt, Maybe It's Me, The MTV Movie Awards, Last Laugh '04, Last Laugh '05, TV Land Awards: A Celebration of Classic TV.

Kot igralka je nastopila v George iz džungle, Misija: cucelj, Frka v bajti, A Walk to Remember, Monkeybone, Bring It On, Boogie Nights.

Komentarji

15.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

film je odličen...lepa ljubeznska zgodba...učer je biu prou primern dan za ogled tega filma ;) lp

— Alexis
15.2. 2008 ob 15:13 zvezdica

meni je bil film res odličen, že dolgo nisme gledala tako lepega filma.

— danijela
17.2. 2008 ob 0:00

film ie ful zakon... ne resno mi je bil ful ušeeč... prporočam ga!

— ena pač
18.2. 2008 ob 0:00

film je zelo vredu danes ga grem gledat . vsi mi govorijo da je ful vredu

— nicole
20.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Razočarana. Slaba izbira igralcev, fore jim niso uspevale.... Drugače imam rada romantične komedije, ampak ta mi je bila čisto brezveze. To je seveda moje mnenje (in mnenje mojih prijateljic), stvar okusa!

— Maja
21.2. 2008 ob 15:49

film je full luštkan... svetujem da ga greste gledat vsi k ste vsaj mal romantičn al pa tud če niste... pelte svoje partnerje... ne bo vm žou... oblubm :P

— masi
21.2. 2008 ob 15:49

ja valda kr neki! jest ga nism zastopu!!!!!!!!!

— metod horvat
23.2. 2008 ob 15:37

Zlo fajn film. Res vreden ogleda!

— Katii
27.2. 2008 ob 0:00

ful fajn film.nikol bolžga

— šMoTkA
27.2. 2008 ob 0:00

filma si nisem še ogledala vendar ga nameravam v petek s prijateljico!! upam da bo vredu

— barbara
27.2. 2008 ob 0:00

zzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnn

— žiyicha
29.2. 2008 ob 15:38

Meen se zdi da ie fiLm lahko zelo zanimiv in smešen =) čeprav ga še nisem sama gLedala

LaaLii<3

— LaaLii<3
1.3. 2008 ob 18:52 zvezdica

omg bolj brezveznga filma že dolg nism gledala. Igralci igrajo čist zanič, film ni nč smešn...
ocena: 3/10
ne proporočam!!!

— sara
4.3. 2008 ob 17:28 zvezdica

Ekstra dolgočasen in razvlečen film, tudi jaz ga odsvetujem!!

— charlize
9.3. 2008 ob 15:14

Tudi meni je bil film doolgočasen

— Liam
12.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

Eden najslabših flmov ever...zanič igralci, razvlečeno, nič smešno... Ni vreden ogleda.

— Trpeči!
12.3. 2008 ob 0:00

am hud film ... odličn bl rečen ... vredno ogleda!!=)
ajde

— pipk
14.3. 2008 ob 16:36 zvezdica

odlicna komedija lepa romanticna zgodba ta je pa res bil vreden ogleda

— sanja
14.3. 2008 ob 16:36

Ta filem je pa res vreden ogleda verjemite mi tudi ce bi bila vstopnica 10e mi ne bi bilo zal res je dober

— ELIZABETA
19.3. 2008 ob 18:59

odlicen film res,nasmejis se res dovolj se prevec!res dober film,vreden ogleda

— rokson
20.3. 2008 ob 0:00

ta film je ful carski tok fa folk pejte ga gledat

— david
21.3. 2008 ob 0:00

film je carski...ni kaj rect...<3

— lily
24.3. 2008 ob 12:41

NIKOLI še nisem gledala bolšega filma. res. vredno ogleda.

— ursa
28.3. 2008 ob 16:51

men je biu film ful dobr, smešn na svoj način :)

— petra
6.4. 2008 ob 2:00

Dolgočasno... Zelooo!

— Tomy
7.4. 2008 ob 11:34

best film 4ever

— lumpika
9.4. 2008 ob 2:00

am film je bedn res...mislm usebiina je še kr dobra sma k so ga že vrtel pred kolosejm še na tvju...se ne splača dajat karte za tak film drgač pa tko no nč posebnga ne priporočam!:)

— ne iizdam:)
12.4. 2008 ob 15:40

haha kake face ste ne .. kak eni kritizirate cjeee kak je bedni nedam 5€ ( raje grem pit ) .. drugi pa joj kak je biu lepi, res ful šmeksi :D

— Miha
19.4. 2008 ob 2:00 zvezdica

Men je bil filem zelo všeč. Veliko lepega in zabavnega se dogaja.

— taja
19.4. 2008 ob 17:08 zvezdica

edn najslabših filmov nasploh. to sploh ni komedija ampak drama. Igralci igrajo poplnoma zanič, zgodba je nezanimiva... ocena: 1/10

— sara
22.4. 2008 ob 19:33

waaw =D navdušena sem nad filmom! res odličen film..
priporočam.. ;)

— ??
28.4. 2008 ob 18:39

dej folk,če že komenterate bodte bl konkretni,k komentarji so verjetn namenjeni tistim k filma še niso gledal in js zdej iz teh vaših komentarjev res nč kej dost ne razberm. Enim je dobr drugim ne...waw,zdej mi je pa vse jasn.

— nima veze
29.4. 2008 ob 2:00

fu dobr film res

— js
2.5. 2008 ob 2:00

film zelo odsvetujem ker je totalno brezvezen kr neki sploh bedna zgodba igrauci isto podn

— baby
15.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Hja, še ena tipična romantična komedija. Vredu je sam nič posebnega.

— Samy
3.11. 2008 ob 15:47

film je zelo smešen in zanimiv dobro si ga it ogledat :)

— sabina
7.8. 2010 ob 20:21

mah... men je je čist okej :)

— marissa
4.2. 2011 ob 20:15

Tako lep film.......

— tria
4.3. 2016 ob 13:00

dobra moj najljupši filem

— danaja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.