Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Večni

Eternals
znanstveno-fantastični
Podnapisi
Na sporedu od: 4.11.2021, Kolosej Ljubljana
2h 37min / 157min
Leto: 2021
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Režija: Chloe´ Zhao
Marvelov nov film o superjunakih, ki so se skrivali tisoce let in se morajo ponovno združiti, da bi skupaj z ljudmi rešili in ohranili življenje na Zemlji.

Nov Marvelov film o superjunakih, ki so se skrivali tisoče let in se morajo ponovno združiti, da bi skupaj z ljudmi rešili in ohranili življenje na zemlji. Prihaja 10 novih superjunakov, ki jih do sedaj še nismo videli na velikem platnu.

Večni so nesmrtni heroji iz drugega vesolja, iz oddaljenega planeta Olympia, ki so varovali Zemljo že od pradavnine. Ko se pošastna bitja, imenovana Devianti, za katere je veljalo, da so že dolgo poražena, ponovno pojavijo, so Večni prisiljeni, da se ponovno združijo, da bi obranili človeštvo.

Časovno se film Večni dogaja za filmom Maščevalci: Zaključek, zgodba se odvija v dveh časovnih obdobjih. Ena je postavljena v preteklost, ko delujejo kot velika ekipa. Druga zgodba pa je predstavljena v sedanjosti, ko se skupina Večnih zlomi, razdvoji in so zadovoljni, da živijo kot navadni ljudje. Mogočna grožnja Deviantov, ki ogroža obstoj človeštva, pomeni, da morajo Večni pustiti vse razprtije za sabo in se ponovno združiti.

Navdih za film so dali originalni Marvelovi stripi Jacka Kirbyja »Eternals«, ki so bili prvič objavljeni leta 1976. Njegove zgodbe so ponujale edinstveno priložnost za raziskovanje neznanih časovnih obdobij in različnih še nepoznanih likov za poglabljanje v bogato zgodovino Večnih. So raznolika in močna skupina, kombinacija mislecev in borcev, ki si delijo isto kozmično energijo, a jo vsak posameznik drugače odraža v svojih super močeh. Ko sodelujejo skupaj proti sovražniku, se te moči med seboj dopolnjujejo. Hkrati pa so dosti podobni kakršnikoli drugi skupini, saj se med seboj tako podpirajo, kot prepirajo.   

Nov spektakel z naslovom Večni prihaja v režiji Chloé Zhao, ki je za film Dežela Nomadov prejela nagradi Oskar in Zlati globus. Nate Moore, ki je skupaj s Kevinom Feigom producent filma, o izbiri Chloé Zhao za režiserko pravi: »Chloe je ena redkih filmskih ustvarjalcev, ki se tako dobro ukvarja z iskanjem človeških trenutkov, medtem ko na drugi strani ustvari omamno znanstveno fantastiko. Bili smo izredno navdušeni, ko smo videli, kaj je uspela napraviti z igralsko zasedbo Večnih. Ujela je tiste posebne trenutke, ki filmom v Marvelovem filmskem vesolju dajejo srce in verodostojnost. Hkrati pa je vsakemu od desetih Večnih omogočila, da imajo svoj glas in mesto v prihajajočem spektaklu.«

Nove superjunake, pod imenom Večni so upodobili: Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanijani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee in Kit Harington, Salma Hayek in oskarjeva nagrajenka Angelina Jolie.

Komentarji

10.1. 2023 ob 17:37

Film si zasluži nagrado za efekte .

— Black Panther

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.