Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Večna najstnica

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 4.12.2014, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Andrea Seigel
Režija: Lynn Shelton
28-letna Megan na srednješolskem srečanju spozna, kako malo se je v enajstih letih spremenilo v njenem življenju. Kaplja čez rob je nepričakovana ženitna ponudba dolgoletnega fanta, zato se Megan odloči, da bo vzela teden dni časa za razmislek o svojem življenju. Skrije se pri 16-letni Anniki, ki jo spozna po naključju, življenje v družbi razposajenih najstnikov pa ji omogoči novo razumevanje življenjskih prioritet. Za dodaten zaplet poskrbi Annikin samski oče, ki v Megan vzbudi nepričakovane občutke ljubezni.

Ali smo sploh kdaj dovolj stari, da bi povsem odrastli ...

Keira Knightley, ena najbolj zaželenih igralk in oskarjevska nominiranka, se nam v sladko-grenki romantični komediji Večna najstnica (Laggies) predstavlja kot Megan Burch. Mlada visoko izobražena in brezposelna ženska, ki povsem brezbrižno zaostaja za prijatelji, ki drug za drugim osvajajo mejnike odraslosti – služba, poroka, otroci … Ko jo ob snubitvi dolgoletnega partnerja zagrabi panika, si vzame premor od odraslega življenja ter poišče zavetje pri svoji novi najstniški prijateljici Anniki.

Zgodba filma Večna najstnica se marsikomu sliši precej znana ... Megan je maturirala že pred desetletjem, nima niti obetov kariere niti volje, da bi sploh razmišljala o prihodnosti. Še vedno se druži s prijatelji iz najstniških let, dela kot promotorka za očetovo računovodsko podjetje in živi s fantom, s katerim sta par že od srednje šole. In čeprav se Meganino življenje zdi ujeto v ponavljajočem se vzorcu, se čas vseeno ne ustavi. Poroka skupne prijateljice spodbudi Anthonyja, da tudi sam zaprosi Megan. Le stežka privoli v hitro poroko, čeprav jo že sama ideja tega koraka pahne v paniko.

Začasna rešitev se ji ponudi po naključju, ko pred lokalno trgovino spozna najstnico Anniko. Pod pretvezo udeležbe na seminarju za samopomoč se Megan za teden dni skrije pri novi prijateljici in njenemu samskemu očetu Craigu. Načrtuje, da bo v tem tednu tehtno in trezno razmislila o vsem, preden se obveže življenju, za katerega ni prepričana, ali si ga sploh želi. Življenje pa ima seveda povsem svoje načrte …

Komentarji

9.11. 2014 ob 18:50

komi čakam

— Tara*
18.12. 2014 ob 21:01

A to kdaj pride v Kranj?

— kjy
23.12. 2014 ob 16:03

ful smesn komi cakam hahh

— rebi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.