Kolosej
Film distribucije Fivia

Vatikanski trakovi

grozljivka / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 30.7.2015, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Chris Morgan, Christoper Borrelli
Režija: Mark Neveldine
Režiser napetih trilerjev Igričar in Nevidni jezdec: Duh maščevanja sledi zgodbi duhovnika in dveh vatikanskih izganjalcev duhov, ki skušajo rešiti dušo obsedene mladenke. Starodavna demonska sila želi preko njenega telesa obuditi hudiča in zasužnjiti človeštvo, zato morajo božji poslanci pozabiti na svoje dvome in izgnati antikrista. Da bi našli način, kako se spopasti s tako močnimi silami teme, morajo najprej pregledati vatikanske trakove starih posnetkov eksorcizma in se dokončno soočiti z nepredstavljivo grozo.

Vatikanski trakovi prikazujejo poslednji boj med dobrim in zlim, med Bogom in hudičem. Angela Holmes (Olivia Taylor Dudley) je običajna 27-letnica, dokler ne začne uničevati življenja vsem okoli sebe, jih poškoduje ali ubije. Ob natančnejšem pregledu ugotovijo, da jo je obsedel hudič. Iz Vatikana priskočijo na pomoč pri izganjanju, a neuspešno. Angelo so obsedle starodavne sile, močnejše, kot si je kdor koli predstavljal. Vse bo odvisno od neomajnosti očeta Lozana (Michael Peña), ki se bo moral boriti za Angelino dušo in naš svet.

Po besedah ustvarjalcev v filmu ni običajnih obglavljanj, brizganja krvi in zabadanja z nožem, torej običajnih trikov, h katerim se zatekajo v večini grozljivk. Vatikanske trakove odlikujeta subtilnost in počasno stopnjevanje napetosti in groze.

Večino prizorov so posneli v Los Angelesu, kjer se zgodba tudi odvija, nekaj malega pa tudi v Vatikanu.

Srhljivko Vatikanski trakovi je režiral Mark Neveldine po scenariju Christopherja Borrellija in Michaela C. Martina. Zgodbo sta prispevala Christopher Borrelli in Chris Morgan, producirali so Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard Wright, Chris Morgan in Chris Cowles. Like so oživili Olivia Taylor Dudley, Michael Peña, Dougray Scott, Djimon Hounsou, Peter Andersson, Kathleen Robertson in John Patrick Amedori.

Djimon Hounsou (vikar Imani) je prejel nominacijo za oskarja in nagrado Independent Spirit za vlogo Matea v filmu V Ameriki. Med uspešne igralce se je prebil leta 1997 v Spielbergovem filmu Amistad, za katero je prejel nominacijo za zlati globus. Igral je še v filmih, kot so Gladiator, Otok, Constantine, Beauty Shop, Lara Croft - Tomb Raider: Zibeka življenja, Eragon, Krvavi diamant,…

Michael Peña (oče Lozano) je začel v Bogdanovichevem filmu To Sir, With Love, nase pa opozoril v Haggisovem Crash. Nazadnje smo ga videli v krimi trilerju Zadnji obhod, Gangster Squad, 30 Minutes or Less in Tower Heist. Igral je še v raznolikih filmih, kot so Everything Must Go, The Good Doctor, Battle: Los Angeles, The Lucky Ones, Lions for Lambs, My Son, My Son, What Have Ye Done, World Trade Center, Million Dollar Baby, Babel… Na TV je igral v TV filmu Walkout in v serijah Eastbound and Down, The Shield in Spielbergovi Semper Fi.

Dougray Scott (Roger Holmes) je nastopil v uspešnicah Misija Nemogoče 2, Pepelkina ljubezenska zgodba, Zadnji udarec, The Proposal, This Year"s Love, Gregory"s Two Girls, Deep Impact, Regeneration, Twin Town, Love in Paris, Princess Caraboo. Posnel je serije Razočarane gospodinje, The Ten Commandments, Arabian Nights, Taggart, Lovejoy, Tell Tale Hearts, Soldier Soldier, The Place of the Dead in The Crow Road.

Mark Neveldine (režiser) se je rodil v Watertownu v zvezni državi New York. Diplomiral je iz drame in psihologije ter na univerzi blestel kot odličen športnik in študent. Kariero je začel kot nagrajeni gledališki igralec in režiser v New Yorku, nato je snemal dokumentarne filme in videospote ter posnel pilotsko epizodo za televizijsko nadaljevanko. Med celovečernimi filmi se lahko pohvali kot direktor fotografije pri This Beautiful Life z Nedom Beattyjem. Leta 2009 je z Brianom Taylorjem spisal, režiral in produciral film Crank: High Voltage. Isto leto je posnel film Igričar (Gerard Butler), leta 2011 pa še Nevidni jezdec: Dih maščevanja (Nicolas Cage, Idris Elba).

Komentarji

14.8. 2015 ob 15:29

Če je kdo šel gledati ta film ali mi lahko prosim pove če je kakšna starostna omejitev.. Jaz bi s svojimi prijatelji ta film rad šel v kino gledati ampak smo stari 13 in nevemo ali smo dovol stari .. Hvala že v naprej :)

— SiiVec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.