Kolosej
Film distribucije Cenex

Vas ob gozdu

nadnaravni triler
Skrij hudobno barvo. Privlači jih.
Nikoli ne stopi v gozd. Tam prežijo.
Udari plat zvona. Prihajajo.
Na sporedu od: 7.10.2004, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: M. Night Shyamalan
Majhno idilično mestece obdaja velika skrivnost v obliki neznanih bitij, ki živijo v okoliškem gozdu. Ko mlada in nemirna Lucien (Joaquin Phoenix) in Ivy (Bryce Dallas Howard) prekoračita navidezno mejo in zaideta v gozd, je premirja konec in pošasti pričnejo napadati meščane.

Vas...

Prvi, bežen pogled na idilični zaselek iz devetnajstega stoletja se zdi kot popolna slika vrhunskega slikarja. Še bolj osupne navidez brezčasna harmonija prebivalcev in njihovo tesno sožitje, toda...

Gozd...

Nedolžnost vasi nenehno ogrožajo bitja, ki žive onstran gozdne meje. Vaščani jih imenujejo "Tisti, o katerih ne govorimo". Tako kot skladnost harmoničnega in mirnega bivanjpa v skupnosti si vsi vaščani delijo strah pred zlom in strašno slutnjo, ki preži na njih v hosti. Tako strahotna je ta sila, da si nihče ne drzne stopiti iz vasi in v gozd. Res nihče?

Strah...

Filozof Bertrand Russell je dejal: "Zmaga nad strahom je začetek modrosti." Samo takšen način mišljenja, samo takšno osebno prepričanje in odnos do sveta je pogoj, celo v časih najhujšega strahu, da se vsakdanje življenje nadaljuje. Očetje se pogovarjajo s svojimi hčerami. Sinovi se zaljubijo. Prijateljske vezi postajajo še močnejše. Človeška skupnost preživi in postaja še trdnejša, še vrednejša.

Eden najbolj nenavadnih in inovativnih filmarjev našega časa, M. Night Shyamalan je po Šestem čutu, Nezlomljivem in Znamenjih tokrat ustvaril film, s katerim se zopet na nenavaden in nasprotujoč si način povezuje z gledalci, ko jih popelje na svojstveno pot odkrivanja, kako Strah lahko vpliva na skupnost in posameznika v njej.

"V našem sodobnem svetu se vsak, tudi jaz, velikokrat vpraša, kako daleč bi šel, da bi obvaroval svoje otroke?" (M. Night Shyamalan)

Kolikokrat ste sami ali ste slišali druge pomirljivo zagotavljati otrokom, da se nimajo ničesar bati? Da je "strah votel, okrog ga pa nič ni"? Toda ali vi in drugi govore resnico? V Vasi ob gozdu so se vaščani odločili živeti znotraj tesno zaprte in od ostalega sveta izolirane skupnosti. S tem, ko so se odrezali od sveta, jim strah pred bitji in vsem drugim zlom, ki morda biva onkraj meja njihove vasi, daje vzpodbudo za tesno in varno sobivanje z svojimi ljubljenimi.

Toda strahu ne moremo prezreti. Vsak dan živimo z njim, najsi s tistim, ki ga vzbuja gozd, najsi s tistim, ki nas prežema v moderni družbi, ko trepetamo za varnost svojih otrok od trenutka, ko odidejo od doma v šolo. Strah nas prežema vsak dan, ko spremljamo novice in slišimo o ugrabitvah otrok, vojni, terorizmu. Ali je res, kar je dejal Franklin D. Roosevelt, da je "edina stvar, ki se je moramo bati, strah sam", ali nam naša sodobna družba govori drugače? In kaj počnemo, kaj vse bi storili, da bi ohranili skupnost v tem času strahu?

"Ni vedno strah tisti, česar se bojimo. Včasih strah sprosti domišljijo, ki podivja, in ta nas še bolj prežema s strahom. Iskreno upam, da bodo gledalci v Vasi ob gozdu pripravljeni raziskovati svet strahu in način, kako celo v vrtincu kaosa najdemo pot, kako ga obvladati," razmišlja M. Night Shyamalan.

O produkciji...

Film so posneli v odmaknjeni dolini v jugovzhodnem poljedelskem predelu Pensilvanije. Igralci so teden dni pred začetkom snemanja pod vodstvom režiserja in scenarista Shyamalana opravili ogled "njihove vasi", ki jo je v celoti zgradila scenografska ekipa po zgledu avtentičnega zaselka s konca 19. stoletja, kakršnega so si lahko le delno zamišljali, ko so prebirali scenarij in se pripravljali vsak na svojo vlogo. Raziskovali in spoznavali so vsak svojo kočo, osrednjo dvorano v vaški hiši, namenjeno skupnim sestankom, šolo, stražni stolp...

V času priprav so vsi igralci preživeli tri tedne v nekakšnem taboru za uvajanje v preprostejše in veliko trše kmečko življenje poznega devetnajstega stoletja. Režiser jih je nastanil v zgodovinskih kmečkih bajtah Pensilvanije, ki jih dandanašnji uporabljajo skavtinje. Spoznavali so vsakdanja kmečka opravila, od odiranja kož do kovaštva, sekanja drv, pripravljanja masla in striženja ovac. Shyamalan jim ni prihranil niti ene podrobnosti. Celo hrano so pripravili in postregli v slogu tedanje družinske tradicije. Kuhar je vsak večer naključno izvlekel dve imeni iz klobuka in izbranca sta mu pomagala pripraviti skupno večerjo za vso skupino. Poleg fizičnih nalog je ekipo pripravljal tudi psihološko. Želel jim je čim bolj nazorno predstaviti življenje v tesno povezani, medsebojno odvisni izolirani skupnosti. "Ni pomembno, kako neodvisni smo, kako močan je naš individualizem. Ljudje potrebujejo ljudi in smisel skupnosti. Hrepenijo po njem, hrepenimo po tem, da smo del nečesa večjega, pomembnejšega od nas samih," je prepričan Shyamalan. K predavanjem je povabil več strokovnjakov, med njimi psihologa, ki je igralcem pojasnil post travmatski stres, ki se lahko pojavi, kadar v skupnosti pride do nasilnega dejanja, in strokovnjaka za "utopično družbo" z univerze Princeton.

O igralcih...

V času bivanja v pripravljalnem "kmečkem taboru" je Joaquin Phoenix zaupal kolegom, da se od nekdaj boji stopiti ponoči v gozd. Tako se je neke noči poslovil od njih in peš zakoračil v hosto, da bi se soočil s svojimi strahovi. Vrnil se je šele ob sončnem zahodu.

Joaquin se je rodil v Puertu Ricu; z igro je začel že zelo zgodaj. Pri desetih letih (1986) je zaigral v filmu Spacecamp, leto pozneje pa s sestro Summer in Carole King v filmu Russkies. Leta 1995 je v filmu Ženska za umret (To Die For) Gusa Van Santa ustvaril izjemno vlogo ob strani Nicole Kidman, s katero je prodrl iz anonimnosti. Med njegove najbolj opazne filme sodijo Inventing the Abbotts, Popolni preobrat (U-Turn) Oliverja Stona, Clay Pigeons, 8 MM in seveda Gladiator Ridleyja Scotta ter Znamenja M. Nighta Shyamalana.

Brice Dallas Howard, hči priznanega režiserja Rona Howarda, je v Vasi ob gozdu prestala svoj ognjeni igralski krst v celovečernem filmu. Opravila ga je izvrstno. Pred kratkim jo je k sodelovanju povabil kontroverzni režiser Lars Von trier; zaigrala bo v njegovem filmu Monderlay, nadaljevanju njegovega zadnjega Dogville. Študirala je na Tisch Scool, podružnici univerze New York za umetnost in takoj po študijo začela igrati na newyorških gledaliških odrih.

Adrien Brody je lani prejel oskarja za izjemno upodobitev Wladislava Szpilmana v Pianistu Romana Polanskega. Na začetku tega leta je končal snemanje filma The Jacket ob Keiri Knightley, pravkar pa sodeluje pri nastajanju ponovne filmske upodobitve King Konga v režiji Petra Jacksona s soigralko Naomi Watts. Njegova prva opazna vloga je bila v drami King Of The Hill Stevena Soderbergha, opazili pa smo ga tudi v Samovem poletju Spika Leeja, Liberty Heights Berryja Levinsona, Bread and Roses Kena Loacha, Tanki rdeči črti Terrenca Malicka in drugih. Je rojen Newyorčan, kjer je dokončal šolo za igralstvo, pozneje pa je obiskoval American Academy of Dramatic Arts.

"Osupljivo osvežujoča se mi zdi režiserjeva težnja po neposrednem soočenju s temo filma in skupni predanosti projektu od začetka do konca. Igralci smo najboljši, kadar delujemo kot celota in pomagamo ter rastemo z vlogo ter drug z drugim. Naše sodelovanje je tisto, kar v Vasi ob gozdu pričara prepričljivo skupnost," je prepričan William Hurt.

Študiral je na univerzi Tufts in newyorški šoli za glasbo in dramske umetnosti. Zgodnja igralska leta je prebil na broadwayskih gledaliških odrih, kjer je upodobil velike dramske like od Henrika V. do Hamleta.

Pred kratkim je dokončal delo pri Frankesteinu, ki bo jeseni prišel v kina. Zgodaj to leto smo ga videli v filmu Blue Butterfly, v katerem je zaigral znanega entomologa, ki na smrt bolnemu fantiču usliši zadnjo željo in ga odpelje v deževni gozd. Predstavili so ga na filmskem festivalu Tribeca. Med njegove najbolj znane filme sodijo Otroci manjšega boga, Poljub ženske pajka, naključni turist, Park Gorki, Zdravnik in številni drugi. Za vlogo v Poljubu ženske pajka je prejel oskarja, nagrado za najboljšo vlogo Britanske filmske akademije in zlato palmo v Cannesu.

Igralski debi Sigourney Weaver je bil Osmi potnik Ridleyja Scotta; z likom poročnice Ripleyjeve, s katerim je "odraščala", se je spoprijela še trikrat. Doslej je v svoji karieri ustvarila pestro zbirko raznovrstnih likov, od zabavnih in ne tako priljudnih (Delovno dekle ali Izganjalci duhov, na primer), do zahtevnih dramskih (Gorile v megli, Ledena nevihta, Leto nevarnega življenja) in številnih drugih, med katerimi naj omenimo Deklico in smrt Romana Polanskega, komedijo Dave Ivana Reitmana, triler Copycat Johna Amiela, A Map of the World Scotta Elliota. Pred kratkim je zaigrala v filmu Tadpole, ki so ga premierno predstavili na festivalu Sundance. Dokončala je snemanje otroškega filma Holes ob strani Jona Voighta po priljubljeni književni predlogi Louisa Sacharja.

O ustvarjalcih...

Režiserja, scenarista in producenta M. Nighta Shyamalana najbrž ni potrebno posebej predstavljati, saj njegovemu delu sledi vsak ljubitelj filmske umetnosti. Pred Šestim čutom je režiral filma Praying With Anger in Wide Awake ter napisal scenarij za družinsko filmsko uspešnico Mišek Stuart Little po priljubljeni knjigi za otroke E. B. Whita. Med njegovimi naslednjimi deli omenjajo projekt Pijevo življenje po romanu Yanna Martela.

Kamero je vodil priznani snemalec Roger Deakins, ki se je sprva posvetil izključno filmom bratov Coen, za katera je posnel kar osem filmov. Za delo pri O Brother, Where Art Thou je prejel nagrado BAFTA. Med njegove najbolj priznane filme sodijo še Kaznilnica odrešitve, Scorsesejev Kundun, Another Time, Another Place, Passion Fish Johna Saylesa, Skrivnostni vrt Agnieszke Holland, Dead Man Walking Tima Robinsa in med drugimi tudi številni dokumentarci, od poljudno znanstvenih do glasbenih.

Scenografa Toma Fodena smo najprej spoznali z odličnimi spoti za glasbenike Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza, Madonno, Nine Inch Nails in druge. V sodelovanju z Gusom Van Santom je ustvaril nagrajeni glasbeni spot Weird za skupino Hanson, ki mu je sledil prvi celovečerec Psiha. Med njegova zadnja dela sodi film Ridleyja Scotta Matchstick Men.

Glasbo je napisal James Newton Howard, ki je Shyamalanov stalni sodelavec, saj je uglasbil vse njegove filme od Šestega čuta naprej. Z Vasjo ob gozdu je ustvaril morda svoje najbolj "klasično občuteno" delo. Je raznolik skladatelj, saj smo ga "poslušali" v Beguncu Andrewa Davisa, Čednem dekletu, Grand Canyonu, Glengarry Glen Rossu, Hudičevem advokatu, pred kratkim v Hidalgu, in številnih drugih.

Komentarji

8.9. 2004 ob 20:27 zvezdica

Film vas ob gozdu sem si ogledala in moram reči, da je eden izmed najslabših filmov, kar sem jih videla. Lahko bi rekli, da je film drugačen, nenavaden, zanimiv, ampak skratka beda od bede. Mogoče vam bo všeč, če radi razmišljate po filmu še cel teden kaj bi se lahko zgodilo in kaj ne itd. Za povprečne gledalce filmov ne priporočam

— zoe
11.9. 2004 ob 1:33

Jao, jao. To pa je "nadnaravni triler" ja :) Družba, predlagam da za jurčka kupte velke kokice pa drink, se usedete v avlo koloseja počakate urco pa pol in ... evo vam triler :) Dons je pa res loh že vsak režiser :)

— Bogo
12.9. 2004 ob 16:49

Film sm potegnu z neta-tam mate ze divx res lepa slika,film je super dober za vse prave ljubitelje filmov. V glavnem potegnte si ga doll in ne cakat na kino kr bo itek prsu sele cez mesec,aja p van helsing je ze tud 2 mesca divx na netu!!! word!!

— bobo
12.9. 2004 ob 16:56

ja film je čisto shyamalanov. razmišljujoč, drugačen. za gledaca ki si želi več, ter zanimiv konec

— castor
12.9. 2004 ob 23:35

Eden najslabših filmov ki sem si jih ogledala...

— rutka
13.9. 2004 ob 16:24 zvezdica

Vas ob gozdu (slovenski prevod-beda!) je eden boljših filmov, ki jih bojo vrtel v Koloseju. Mi je prov žau, če nekateri nimate dovolj v glavi, d bi razumel film. in mi je prov žau, d hodte gledat sam filme, katerih scenariji ne vsebujejo enega intiligenčnega stavka, kjer gledaš sam posebne učinke in enga desca, k se tepe, pade s 30m stolpnce, se reši iz ogromne eksplozije, zraven se še zaliže s stotimi babami in na koncu ostane nepršvican, brez prask in modric ter brezihbno čisto srajco. če je to film zate (za nekatere) pol ni čudn, d se ti zdi film, pri katerem moraš dejansko uporabt svojo glavo in pri katerem ti režiser ne prinese že na pladnju vse razložen, butast, dolgočasn in negledljiv. JA, UPSSS!!! Shyamalan dela take filme. in njegovi filmi so kvalitetni, strašljivi, z ZGODBO (!), z igralci, ki znajo dejansko igrat,...in ravno zato je eden boljših režiserjev ter scenaristov. in poleg tega mi je res super pri njem, d naredi film zanimiv, d se poglobiš vanga in res misliš zraven, ne pa da se v zadnji vrsti zajebavaš s kokicami. in če nisi oseba, ki ne zan mislt pri filmu, pol boljš, d ne greš gledat tega filma, in ne uničiš veselja do filma tistim, ki ne poznajo Shyamalanovih filmov in ki bi si film z veseljem ogledal. Tko d,...

— thorpedo
18.9. 2004 ob 11:17

Dej folk, povejte še kej več! A to da morš uporablat možgane k ga gledaš pomen, da ( če jih seveda uporablaš ) dobiš oprijemljive odgovore al take, da si jih vsak lahko po svoje razlaga? A ma film sporočilo, k ga lahko vsi vidmo al vse obvisi u zraku tut za tiste, k smo vajeni težkih filmov? A ti ne pusti dihat čez celo dogajanje al se vmes dolgočasiš? In predvsem to - a na konc slučajn kake butaste pošasti naokrog skačejo in pokvarjo cel vtis ( sklepam, da ne, ampak vseen raj vprašam )? Hvala.

— Lina
24.9. 2004 ob 15:48 zvezdica

Ja no sej ne recem-nekateri me bojo obsojal,da nism "inteligentn" gledalc in da naj bom raj tih ampak moje osebno mnenje je,da je film navadna manipulacija z gledalci.Režiser očitno snema filme le zase in mu je vseen,če bo s tem ugodil občinstvu,kar pa je po mojem skromnem mnenju eno izmed temeljnih razlogov snemanja filmov.Ok,vsi ste najbrž že vidl reklamo-ko sm jo js prvič vidu me je spreletel srh in sam pr seb sm si reku končno ena dobra grozlivka.Hja,po ogledu filma morm rečt,da mi je žal tistih 2 ur ki sm jih presedel pred računalnikom,kr je film po domače povedano KR NEKI.Če nestrpno čakate ta film in si ga mislte ogledat v kinu,naj vas opozorim,da vam bo po koncu filma žal tistih 1000 tolarjev.

— gledalc
28.9. 2004 ob 8:50 zvezdica

jz bi pa sam reku, d je shymalan car in d komi čakam d grem gledat the villiage. enim kle ni biu všeč, vidm pa tud d se je thorpeo prpravljen stepst za ta film. pa ful dober igralc se mi zdi Joaquin Phoenix, k spet igra v njegovem filmu. spomnimo se signs: the best film!!! PA TA BO TUD!!!

— mikey
28.9. 2004 ob 19:29

stepla se lih nebi sm ga pa prpravljena zagovarjat z vsemi sredstvi. sej veš, mikey, eni ljudje pač ne marajo teh filmov. tko kt jz ne maram cenenih komedij in akcijskih filmov. pa joaquin je res kul. dobra igra pa še tko, na prvi pogled, zgleda (sej men) skrivnosten,... lih taprav za shylamanov film. pa 1000 sit z veseljem dam za ta film (čeprov sm ga že vidla), k v kinu more bit pa ful dobr feeling.no,fajn se mejte!

— thorpedo
2.10. 2004 ob 7:31

Nikjer ni razvidno, da si si film ogledal in menim, da film ocenjuješ na podlagi prejšnjih filmov tega režiserja. Naj ti povem, da nisem "bebec", pa me film ni prepričal. Tudi ne bi trdil, da mi je dober. Kar je pokazano v trailerjih, je tudi več ali manj vse. Nisem mislil delat anitreklame , vendar bi bilo treba res razmislit, kam s 1000 SIT. LP

— Bojan
2.10. 2004 ob 11:37

zlo cool film!

— no ja
2.10. 2004 ob 13:07

če mi ne verjamš je pa tvoj problem. in če ti rečeš d je film slab, zato pač more tko bit, al kva? sploh pa, vask ma svoje, kva b se kregala za prazen nič s tabo; se ne splača.

— thorpedo
3.10. 2004 ob 1:29

po moje mora bit dober film!!! komaj čakam na premiero!

— Teja
5.10. 2004 ob 17:27 zvezdica

Shyamalan je po moje najboljši režiser... celo boljši od starega Spielbergota, samo da ni še tako znan in zaradi tega ga še velika večina ne pozna. popolnoma se strinjam s tabo da današnji filmi temeljijo na akciji in računalniških efektih in da so gledalci pozabili da dober film mora imeti DOBRO ZGODBO... toda tokrat je Shyamalan mislil preveč samo na zgodbo in je pozabil na bistvene elemente njegovih filmov kot so: temačnost, napetost in človekov strah pred neznanim. če bi ti thorpedo gledal ta film (ker vem da ga sigurno nisi), bi nedvomno ostal razočaran. za tistih 108 minut ki traja, bi lahko naš Režiser vključil več dogajanja. celo jaz sem imel v glavi boljšo dogajanje... toda potem ko sem si ga ogledal... KATASTROFA. našemu Režiserju že zmanjkuje idej in njegov najboljši film bo za vedno ostal Šesti čut.

— cinemas-manjakus
5.10. 2004 ob 20:07

film spominj na The ring!!!

— žižo
6.10. 2004 ob 15:46

zdej ste se pa vsi spravl name!! in kuko ves, d ga sigurn nism gledu? men je biu ful dober, pa vsak ma svoj pogled.če je biu teb ta mal nepopoln, ja kaj nej nardim?! men je biu pa všeč. vsak ma svoj okus, zdej se pa že nehite name spravljat, k zato novte čist nč pridobil. k zdej sm pa jz t grda, k mi je biu všeč. mislm, pejte nekam!

— thorpedo
6.10. 2004 ob 22:35 zvezdica

Čarovnica iz Blaira. Majhna vasica ob gozdu. Mirni, zadržani, kanček nenavadni in tihi prebivalci. Pravljična idila bratov Grimm, ki jo zdelajo oni. Tisti, o katerih se ne govori. Tisti, ki živijo v gozdu. Tisti, ki nas spominjajo na marsovce iz srhljivke The Signs, le da namesto koruznih risbic za seboj puščajo zaklane volkove in oznake na vratih. Kot domobranci med drugo svetovno vojno. Kot krvoločno nomadsko pleme, ki rado nagaja. Kot Kingovi Ljudje pod stopnicami. »Mi jih pustimo na miru in oni pustijo na miru nas. Mi ne hodimo v gozd, oni ne hodijo iz gozda,« vaščane miri preudarni župan Edward Walker (William Hurt), možakar, ki se zaveda svoje odgovornosti, svoje velike skrivnosti, svojega velikega preobrata. Končnega zasuka. Velikega konca. Dih vzemajoče finte, ki smo jo vajeni iz prejšnjih filmov M. Night Shyamalana. Finte, ki je tudi tokrat šokantna, popolnoma nepričakovana in udarna. Finte, ki naj bi rešila film. Kot finta iz Sedmega čuta in finta iz Nezlomljivega. Okej, toda kaj, ko naš film obvlada le atmosfero, le navidezno grozo in zvočne efekte. Kot čarovnica iz Blaira, le da so vanjo zmetali veliko več denarja.

— iztok gartner
6.10. 2004 ob 23:01

lejte neki govorite da je to grozljivka pa vam ja lepo piše da je to nadnaravni triler pozor še enkrat nadnaravni TRILER! ja halo jao meni

— js pač
7.10. 2004 ob 17:55

ej iztok... naslova sta Šesti čut in Nezlomljivi veš!

— cinemas-manjakus
7.10. 2004 ob 23:23 zvezdica

Joj...film zgubi ves car ko pokazejo kdo pravzaprav strasi.pa vlece se vse skupaj.dobra raklama...zelo slab film.lih tko kot ce bi ne vem prodajal vrecko sladkarij ko odpres pa nc not:/ skoda dnarja.

— A.
7.10. 2004 ob 23:59 zvezdica

Ob začetku filma napeto gledaš in poln pričakovanja čakaš, da bo začelo strašit...in potem čakaš in čakaš in čakaš...pa še kar čakaš. Potem sam sebe vprašaš:"Pa kaj za vraga sem se spravil gledat?" ali pa "Bedarija!". A bolj kot se zgodba bliža koncu boljši je film. Zgodba je resnično nenavadna in edinstvena. Bistvo je, da se je potrebno vživeti v samo zgodbo in ne preveč pričakovati samih efektov, ki bi vas vrgli s stola. za tiste, ki se vam je film zdel brezvezen: raje glejte najstniške komedije - tiste boste vsaj razumeli !

— Res dobr film !
8.10. 2004 ob 10:27

Film se mi je zdel uredu. Posebno pa Joaquin Phoenix. Mm

— pikapoka
8.10. 2004 ob 11:16

MISLM, DA ZA INTELEGENTNE GLEDALCE FILM NE BO PUSTIL SLAB VTIS. Tudi igralci se zelo dobro znajdejo v svoji vlogi. Meni se zdi krasen film.

— pikapoka
8.10. 2004 ob 16:22

Film je brezvezen,sicer dobro odigran,ampak na gledalca ne naredi pričakovanega vtisa. Jst osebno sm bla ful razočarana.LP

— candy
9.10. 2004 ob 0:04

film sm lihkar gledala u kinu in res ni nč posebnga...že velik bolše sm vidla...ma nevem tko k je blo konc..sm mela filing k da je film šele na sredin...nevem nč ni preveč napet...na začetku k se zapleta je hudo...pol je pa brezveze

— Kaja
9.10. 2004 ob 11:13

Film sm uceri gledu pa je biu dokaj zanimiv. Strinjam se z ljudmi k pravjo da folk filma ne razume in da glupi ker je njihou najbolsi film American Pie, pa ksn Fast and the Furious sam se bolsi film je Honey. jst ne razumem zakaj folk dela take filme kot so Honey pa jih pol celo predvaja.to je zalitev celotni filmski produkciji. Rajs dam dnar revezu kt da gledam Missy Elliot pa kr ene dance move...pa en kurcast Rap. Pa ena grda zgodba k ti gre prou na bruhanje, k ves kaj se bo zgodil...IN TO FOLK CELO GRE GLEDAT IN DA 1000 SIT. Za jurja je ga lohk posteno nazres! In pol tak folk gre govort da je The Village bedn...pa dejte no mau... Film je biu zlo dobr sam je pa tut neke vrste drama, zakljucek me je ful presenetu. Sam te posasti so mau cudne...pa efekti so tko kt pr the Signs se prau muska nardi vec kt slika. OCENA - 8

— Geoff Rowley
9.10. 2004 ob 14:07

tko k je že en reku klele - WSAK MA SWOJ OKUS. res ne zastopm folka k se pričkajo a je film dobr al ni. enmu je pač dobr, enmu ni. men je biu dobr, čeprou ga sprwa nism hotla jt gledat k sm brala waše komentarje proti. wsak nej ma swoj mnene, nč nimam proti, sam ne prepričujte folka u nasprotno. argumenti za in proti. hmm. efekti res sux an sam je pa res da morš razmišlat. sej je tko rečen znanstwena fantastika an. ocena: 7,5 kljub slabim efektom. režiser je meu dobr namen sam premau dnarja=) kokr zgleda. mejte se fajn

— ena
9.10. 2004 ob 17:02 zvezdica

Sem velika fenica Shyamalanovih filmov in je eden mojih najljubših režiserjev, a se mi zdi, da mu malo zmanjkuje energije. Film je, vsaj na začetku, super. Krasna slika, idilična pokrajina, tišina (brez dialogov), dobra glasba. Zaplet OK, scary itd. Mi je bilo blazno všeč, da sem trikrat poskočila od strahu, potem pa... Ko bi moral nastopiti veliki finale, se vse skupaj izjalovi v eno bedasto, brezzvezno in naivno štorijo. Skratka:fikcija je pokončana in pokopana. V nasprotju s Signs -upam, da ste videli ta film, ker je dober in kjer zgodba preživi - je tole samo beden in za samega režiserja ponižujoč izdelek, ki ga naprej ženejo samo uveljavljena igralska imena, ki briljantno dajejo vse od sebe. Sploh Brody in Phoenix, ki za tisto svojo patetično faco skriva cel spekter barv, ki ga delajo 1A igralca svoje generacije. Vendar vseeno, šla sem in si film ogledala, ostal pa mi je zoprn okus po nečem preživetem. Mogoče bo moral novodobni mojster groze poiskati kakšen drugačen navdih.

— Pony
10.10. 2004 ob 4:49 zvezdica

Preprosto briljanten film, enkraten, intiligenten. Film poln naukov. Film po katerem še dolgo ne boste mirni.

— Kritik
10.10. 2004 ob 12:21

meni je biu film ful dobr... enih par stvari je meu ful takih resnicnih... naprimer tito da se un ni dotikau.. to je res... pa veckrat so me mrauljinci dajali... dobro.. Vasa FiP

— FiP
10.10. 2004 ob 13:42 zvezdica

To je verjetno najslabsi film kar se jih je vrtelo v kinu, sam je verjetno polom vsega teka praw to ker film predstavijo v cisto drugacni luci kot v resnici je in ko prides v kino pricakujes ne vem kwa, zato potem sledi totalno razocaranje, je recimo svojevrsten film, sam s tem nadnaravnim trilerjem so ga pa tud posral...

— morfy
10.10. 2004 ob 16:17 zvezdica

hm... pomoje ni tok v slabm filmu fore... pac nekako je reklama zavedla,da bo film pac klanje amišov k še za puške nimajo...zakrila je tist kar je bistvo... in nevem... mene je ful presenetl - odlicn scenarij. Ubistvu polovico filma cakas... da vids da ni nc... potem se spet prkaze in si spet vs na trnih... in potem razkritje, ki ti da za mislt... o ljudeh k so hotl ohrant dobre vrednote clovestva. film obvezn/vredn ogleda za vse k jim kej pomen zgodba in radi razmislajo po filmu

— NauR
10.10. 2004 ob 20:24

full mi je žal da sem dala 1000sit za ta film ki ni vreden niti 100 sit.. res je brezveze...velikoo razočaranje..res veliko!! v bistvu je to samo moje mnenje in vem da je nekaterim bil fim všeč ampak si ne morem predstavljat kaj se jim lahko zdi zanimivega.Niti 1x se nisem pošteno ustrašla čeprav se vedno,ob vsaki grozljivki..v bistvu sem jokala kot to ponavadi delam pri romantičnem filmu! na kratko..eden izmed najnolj bednih filou v zadnjem času!

— rož'ca
10.10. 2004 ob 21:38 zvezdica

Film vas ob gozdu sem si ogledal pred slabo uro in moram reči, da je totalno beden, ampak tisti, ki pa je posnel reklamo zanj, pa je TOTALEN GENIJ! Kot sem opazil je v reklami prikazan res grozljiv triler, ko pa prideš v kino, pa zraven skoraj zaspiš! Uglavnem opazil sem tudi na razporedu sedežev, da je totalno razprodano in stem tudi spoznal da je veliko veliko ljudi, ki so ob 1000 sit in ob 108 minut svojega časa zabili za tolk bedn film! NATEG!

— Grega
10.10. 2004 ob 22:17

men je biu pa ta film prow najhujši! in se strinjam s tistimi, ki pravjo, da je film bedn za tiste, ki ga pač enostavno ne dojamejo!

— zvezdicaa
11.10. 2004 ob 1:03 zvezdica

Hja vidim, da je kar veliko graje in kritik na račun tega filma. In to sploh ni čudno glede na dejstvo, da ga hodijo gledat nezreli najstniki. Na včerajšnji predstavi, je bilo 3/4 ljudi mlajših od 20 let in imel sem občutek, kot da sem prišel na vaško veselico in ne v kino dvorano. Sama kultura obnašanja je bila res na poraznem nivoju. V glavnem, za ljudi brez možganov je to zanič film, ostalim, ki imajo vsaj kanček razuma, pa ta film toplo priporočam.

— Unreal
11.10. 2004 ob 1:22 zvezdica

Reklam za film je res dobro narejena in me je pritegnila da se spravim gledat en mal shrljiv film . Sej film ni tolk slab , za une ki si hočejo ogledat eno nenavadno socialno-ljubezensko dramo . Mal so prezirali z reklamo , da bi pritegnil folk v kino. Lp !

— Ivan
11.10. 2004 ob 1:53

glup film, kr neki, nic grozljivega, ne priporocam

— mike
11.10. 2004 ob 4:03 zvezdica

Problem filma je, da verjetno mnogi gledalci ne vedo, da so prebivalci Vasi pravzaprav Amish-i. Ljudje ki živijo v centralnem delu ZDA, na način kot so živeli ljudje v 19. stoletju. Imajo takšna prepričanja in tako se tudi oblačijo. Film je v bistvu pretanjena analiza ljudi, ki so se odločili da se uprejo sodobnemu svetu in se umaknejo v ˝samoto˝ življena, brez moderne navlake ...

— David
11.10. 2004 ob 9:05

Film je po svoje zanimiv. Vendar pri tem filmu zamerim predvsem reklami za film in opis kot "nadnaravni triler. Sam sem si po dolgem času hotel ogledati malo bolj strašen in napet film, vendar vse kar je bilo napeto je bolj ali manj prikazano v reklami. Če bi se dalo bi zahteval denar nazaj. Ne zaradi kakovosti filma ampak zaradi zavajanja pri reklami.

— Mitja
11.10. 2004 ob 10:18 zvezdica

Zdravo! Ravno včeraj sem si ogledala film The Village in moram priznati, da sem bila zelo pozitivno presenečena, kajti pričakovala sem spet eno od klasičnih grozljivk s pošasmi, stvori brez nekega "backgrouda" in logičnosti.V nasprotju s tem je film zelo zanimivo zgodbo ter temo in je eden najboljših filmov tega žanra, kar sem si jih do sedaj ogledala.

— zvezdica
11.10. 2004 ob 11:50 zvezdica

Kaj naj rečem - tisti, ki si je (bo) šel ogledat film na podlagi trailerja in pri tem pričakuje napet triler, bo verjetno razočaran. Mene je film pozitivno presenetil z zgodbo in preobrati - sicer pa mi je bilo težko predstavljivo, da bi Shyamalan ustvaril tipični hollywood triler. Na trenutke je morda malo razvlečen, na splošno pa dober film.

— sim
11.10. 2004 ob 15:58 zvezdica

Tipicen film okoli katerega se je delal velik "halooo" in nakoncu iz prav nic iz vsega skupaj.Sama zgodba niti ni tako napacna, menim samo to da bi lahko vsa reklamna sporocila preko medije, malo boljse prikazala zgodbo filma, ki niti slucajno nima neke srhljive tematike. Ce jo pa ima je pa ta zelo slabo prikazana in moras kar veliko domosljije uporabit da jo razumes.

— alesio
11.10. 2004 ob 17:48

pa čeprav nisem gledala filma se mi zdi da je zelo v redu.Rada prebiram vsebino imam grozljivk vendar se jih ne upam gledati.

— dober je ta film
11.10. 2004 ob 20:11 zvezdica

Film je dober. Ni pa to kar pričakuješ. Preveč ga predstavljajo, kot eno hudo srhljivko, pol pa to ni. S tem pa nekak manipulira z gledalci. Kar po moje je mal namen filma. Najprej prčakuješ, da bo ful grozn. Pol vidš tiste pošastke, mislš: kera beda. Pol pogruntaš, da to sploh ni to. In pol kr ne moreš verjet, da v resnici sploh ni nič. In kar pričakuješ, da vseeno neki straši v gozdu. In poleg vsega si ves cajt čist napet, ker pričakuješ, da se bo po vsem tem mirnem dogajanju neki fuuul groznga zgodil. Pa se ne. In pol greš iz kina jezen in tud ne, ker dejansko je dobr film, sam je pa razočaral tvoja pričakovanja. Zgodba je odlična. Super. Edinstvena. Ima pa film mnogo pomanjkljivosti. Na momente se zdi, da je kr mal na hitro zmetan skupi. Osebe niso čist dodelane. Neki jim manjka. Potem je razvijanje zgodbe predolgo. Že mal naveličaš se. Da ne govorim o napakah, da te kr srat prime. K Sigourney Weaver, ko gleda znamenja narisana na vratih, reče: kojoti ne sežejo tako visoko. Halo!!!? Od kdaj pa kojoti rišejo znamenja? Z čopičem in rdečo barvo. Tle se pa totalno vidi, da je mogoče scenaristu zmanjkovalo cajta, al ne vem kaj, al je pač mogu it srat, pa je neki na hitr napisal. K je imel glih eno idejo. Drgač je film kul, sam ne deluje čist. Bl bi deloval kot evropski film. LP

— Janice
11.10. 2004 ob 20:29

...midva greva prevert najino inteligenco :)))

— Lola in Miha
12.10. 2004 ob 8:57 zvezdica

Shymalan je precenjen, Village ne izpolni niti osnovnih pričakovanj. Film je res zanič, zapravljena dva jurja bova z mojo žensko prav pogrešala zato ne bova šla več v kino. Tisti, ki je zrežiral trailer je filmu naredil medvedjo uslugo saj bo folk, ki je Shyamalana prej cenil kot mojstra srhljivk, sedaj smatral kot stremuha in nategovalca prve klase. Srhljivka, my ass!!! Zakaj je spet uporabil Phoenixa, ki je spet(!) zajčje-ustni prestrašenec tako kot v Znamenjih in se ne upa narediti kaj dosti, prav tako kot v Gladiatorju? Okej, vloga mogoče zahteva to ampak ne spet Phoenix - ta tip res nima nobenega igralskega spektra, kar naprej eno medlo-megleno tarnanje in stokanje ter neizživetost. 'Alien' Weaver je bleda, premalo prisotna. Brody je neprepričljiv kot zmešani lunatik. Glavni vlogi Howardove in Hurta sta še kar v redu, a to je kaplja v morje povprečnosti in splošne zdolgočasenosti tega 'kr neki' filma. Mogoče odgovor leži v tem, da je Shyamalan spremenil originalni konec, potem ko so mu še pred premiero ukradli kopijo scenarija, in ga je na novo posnel (konec).

— Vlad, the Drakulya
12.10. 2004 ob 15:08

morm reč, da sm pričakoval bolj strašen film. glede reklame pa to! vendar je pa to zgodba ki ti da mislt. skratka film ni za nedozorele najstnike. en boljših filmov zadnjega cajta.

— mare
12.10. 2004 ob 16:24 zvezdica

Po ogledu filma sem bil po eni strani pozitivno presenecen, po drugi strani pa se mi je film zdel bedn.Zadnje case se vse vec reziserjev trudi na koncu filma nares en preobrat, pa ceprav gre vcasi vse na silo.Recmo v 6th sense in Unbreakable je bla stvar kar dobro speljana da je bil res mal surprise, v The village pa tega ne morem rect.

— miha
12.10. 2004 ob 16:38 zvezdica

Hm, ja. Zdej sm si film končn ogledla in morm rečt, da je to en najboljših filmov, kar sem jih gledla letos! Folk ga tok pljuva sam zato, ker jim ni jasn, da to NI grozljivka, ampak film o človeški psihi. Pa ne sam o psihologiji strahu, ampak še marsičesa druzga! Ker ne vejo, da bistvo filma ni v tem, kaj se dogaja v gozdu, ampak v tem, kaj se dogaja med vaščani! Ne priporočam ogleda u dvorani, polni zabitih šestnajstletnikov, k mislijo, da se jim bojo cel film trgale gate in pri tem ne vejo, da si z zatiskanjem oči in dajanjem komentarjev u stilu zdejbonekiiznekjesko čil u bistvu delajo sramoto, ker če se mal potrudš in dejansko pogledaš, kaj se dogaja u filmu, veš, da NČ NI IN TUT NČ NE BO! Da kej potegneš iz filma ne smeš gledat z očmi vaščanov, ki so usmerjene u gozd, ampak z očmi gozda, ki opazuje vaščane. To ni film o pošastih in o gozdu, ampak film o vaščanih in njihovih psihah! In če znate sprejet to dejstvo pejte gledat! Ker se vam bojo strgale gate, ampak u prvi vrsti zarad hude zgodbe, the bestičnih igralcev, nenazadnje pa tut zarad strahu.

— Lina
13.10. 2004 ob 7:01

Film sem si šla pogledat včeraj in moram rečt, da mi je film dober. Konec ni ravno najboljši ampak kljub temu se splača pogledat tak film in dat zanj tistih tisoč tolarjev. Je pa res, da ima vsak svoj okus in ni rečeno da se bo film vsakemu dopadel.

— Urša
13.10. 2004 ob 9:53 zvezdica

Preden sem gledal film, sem mislu da je to grozljivka. Ampak pol ko sem ga gledal, sem se spraševal če sploh gledam pravi film. To sploh ni podobno nobeni grozljivki!!Oke, nekaj pač straši v onem gozu, to pa je tudi vse. Če bi šel v kino bi mi bilo škoda keša. In eni ko se delate ful pametne, kao da film ni všeč samo onim ko so največje budale in najstnikom pa to. Nisem najstnik, kmalu bom diplomiral, tak da verjetno nisem tak butast. Torej je lahko film brezvezen tudi kakemu povprečnemu zemljanu. Res ne vem kaj je v tem filmu tak posebnega da bi ga z užitkom gleda, mogoče bi se ga mogu napit da bi užival v filmu.

— luka
13.10. 2004 ob 16:32 zvezdica

Film je zares fenomenalen ni pa pač za vsak okus,ker vsi pričakujejo fenomen ki je v vseh grozljivkah brez kakršnekoli pametne zgodbe.Mislim pa da je bistvo ki so ga hotl pokazat podobno pregovoru :Strah je znotraj votel zunaj ga pa sploh ni,prav zarad tega je film ful dobr kr ni klasicna grozljivka ker sploh ni grozn pa te je strah vseen do konca filma ker skoz pricakujes pač nekaj nednaravnega,potem pa na koncu filma dojames bistvo zgodbe,ki je zelo zanimiva in jo verjetno noben ne bi šel gledat če ne bi bila narejena tako dobra reklama za film.Ne obsojam pa nobenga ker smo si pač ljudje različni in vsak ima svoj okus in tudi pravico povedat svoje mnenje.Pozdravcek ;-)

— inci
13.10. 2004 ob 17:23 zvezdica

Ojla vsem ljubiteljem filma! Naj na začetku povem, da sem velika ljubiteljica Shyamalanovih filmov in na splošno vseh dobrih psiholoških trilerjev. No, kljub vsemu, da The Village ni tipični triler, kjer v strahu trepetaš kaj in kdaj se bo zgodilo, sem bila malo razočarana, saj sem od samega režiserja (da ne omenjam igralske ekipe) pričakovala veliko več. Kljub kritikam (tako negativnim, kot pozitvnim) pa mislim, da je režiserju uspelo to, kar je dandanes primarni cilj filma - v kino zvabiti čim večje število gledalcev, ki se o filmu pogovarjajo še tedne in tedne. Mislim, da je čar filma v tem, da ne gre za tiste vrste trilerjev, v katerih imajo glavno vlogo nadnaravna bitja (ala duhovi, vesoljci itd.), ampak je tokrat bistvo v sami človekovi naravi, v kreiranju lastnega strahu. Razumevanje filma ni pogojeno z inteligenco, temveč z zornim kotom iz katerega ocenjujemo film. Torej tisti, ki od filma pričakujete strah in trepet - ODSVETUJEM OGLED FILMA (raje počakajte na kakšno res pravo grozljivko :)), tisti, ki pa ste odprti za nekaj drugačnega (drugačno ne pomeni slabše) - OGLEJTE SI FILM. PiP

— andy
13.10. 2004 ob 20:37 zvezdica

Se popolnoma strinjam z inci. Tud jst sm ob ogledu filma pomislila na pregovor: Strah je znotri votel, zunaj ga pa sploh ni. Tak pač strah je. In ta film to tudi nazorna pokaže. Poleg tega pa tudi pokaže kako se da manipulirat z ljudmi s tem, da jih zastrašiš. Tako že mnogo let deluje tudi Ameriška vlada. Tako starši pripravijo svoje otroke, da so ubogljivi ("če ne boš priden, bo prišel bavbav, al pa parkeljni...). Tako tudi v filmi starešine strašijo prebivalce vasi, da ne bi uničili njihove idile. In vaščani jih lepo ubogajo. Nihče ne oporeka. Če bi jim rekli: ne smete hodit iz vasi, ker bo to uničilo naš obstoj tukaj, a bi sploh kdo ubogal? Tako pa vsi strumno kimajo in delajo po pravilih, da jih ne bi dobil bavbav iz gozda...

— Janice
13.10. 2004 ob 21:57 zvezdica

neverjetno, tako ekstremnih mnenj kot pri tem filmu, še nisem brala. ali je ljudem popolnoma zanič in jim je škoda denarja za ogled, ali pa se jim zdi odličen. vmesnega komentarja tako rekoč sploh še nisem zasledila. meni se je zdel film odličen. predvsem zato ke rni narejen po nobenem od že znanih kalupov. ker je nekaj posebnega. ker se obrne popolnoma v nepričakovano smer, in ko že mislimo da smo videli vse, šele pride največje presenečenje. ker so vsi igralci odlično odigrali svoje vloge (adrien body je nepozaben). ker še skoraj en teden po ogledu razmišljam o njem. toplo priporočam ogled, ampak samo ljudem, ki imajo radi posebnosti.

— odličen ali zanič!
14.10. 2004 ob 21:17

jst filma še nism šla gledat ampak mislm da bo ful dobr

— pridna
14.10. 2004 ob 21:54

Ok, prebrala sem komentarje. (Sam enim se pa res ful tipka, da tok pišejo.) ...Kk pa naj zdej vem če je film dober al ja?!?

— WITCH 666
15.10. 2004 ob 8:59

En boljših filmov letos.

— igor
15.10. 2004 ob 9:22 zvezdica

Tudi sem sem se znašel v dilemi, ali naj si ta film sploh ogledam ali ne, in sem videl poste na tem forumu ter postal še bolj negotov. Nekaj resnic o tem: 1. Oseba, ki je odogovorna za Trailer je genij, ker naredi filem mistično privlačen, čeprav ni to kar ti da trailerj misliti 2. Film ni grozljivka 3. Ima par shrljivih prizorov, kjer v napetosti in negotovosti čakaš - situacijsko 4. Ima kar nekaj res nepričakovanih preobratov, ki pa niso spektakularni v grozljivem smislu, ti pa dajo misliti 5. V filmu se gre res bolj za odnose kot grozljivost 6. Meni se je film zdel vreden ogleda, ti res da vsaj malo za pomislit, je pa res da ni nekaj, kar bi te nonstop držalo na preži, kaj se bo groznega zgodilo 7. Meni se ne zdi, da se film vleče, ker se vedno nekaj dogaja ( čeprav ni akcija, ali zgodba vedno sledi neki niti)

— Ne pričakujte grozljivke!
15.10. 2004 ob 17:36

eh, film je bedn.glede na nekatere prejšnje komentare(čeprav bistvo brez problema dojameš) torej spadam med "neinteligentne" zemljane...O.K...pa je vseeno bedn. Lp

— suza
15.10. 2004 ob 20:31

film bi si z veseljem ogledala ker obozujem grozlivke a mi starsi zal ne dovolijo! tako ali tako ga bom lahko gledala cez nekaj casa v videoteki ;)

— neza
15.10. 2004 ob 21:58 zvezdica

Ok zasledil sm številne "pametne" izjave kle gor,ampak naj povem za vse tiste,ki kujete tega režiserja v zvezde in mislte,da je oh-in-sploh, da je film čisti plagiat.Mogoče še niste vsi slišal za en španski filmček iz leta 1979 "Sami smo"(se opravičujem,ker se ne spomnem,kako je originalni naslov).U glavnem-poanta je identična:odročna vasica,kjer živijo ljudje kakor v srednjem veku(opa velika razlika) in si ne drznejo stopiti v bližnji gozd,ker v njem straši.Na koncu je razplet isti in tudi nauk filma je isti.Tako da mislim,da se je treba še enkrat vprašati o režiserjevi "brilijantnosti".Če mene vprašate je navaden plagiator,ki mu je po 6. ČUTU zmanjkalo idej,ki jih sedaj krade od mnogo boljših a žal manj znanih stvaritev.

— kaduzo
15.10. 2004 ob 23:00 zvezdica

Film je dobr. Ni nek super spektakel je pa vsekakor boljši od kakšnega pretepanja na ulicah v Holywoodu. Mal me moti časovni okvir mislim pa, da so bila Znamenja boljša.

— jkocja4
16.10. 2004 ob 11:33

Gremo danes gledat to.. Mogoce je za mučkat se..

— Marko
16.10. 2004 ob 15:30 zvezdica

Ja film je kao ful neka grozljivka...ampak so se dost zmotli glede tega...na začetku se mi je zdel še kar vredu...ampak nelogični konec je totalna beda...in uniči film, tako da se ti zdi da nadaljevanje sledi..ampak NE!sploh pa se ti zdi da bodo ti ljudje v tej vasici ujeti za vedno...in da te "kao" pošasti sploh niso umrle in da bodo ti ljudje trpeli...za vse večne čase...kolikor jih pač še obstaja...jaz predlagam vse gledalcem da si tega filma ne greste ogledat..ker se ne splača denarja metat ve za tak beden film..pa raje si ga dobite na dvd-ju če vas že zanima kaki bed je...no sai itak ma vsak svoj okus...

— aisha
16.10. 2004 ob 23:13 zvezdica

js se pa ne strinjam z unimi, k pravjo da film ma zgodbo, da je ful za razmišlat in da je drugačn ter da ni primeren za une k jim je ql sam une najstniške komedije pa to..ker men se zdi, da je film krneki in da nima zgodbe, pa tud dojamš ga čist komot..js ne prebavlam unih grozliuk k so notr kr ene prikazni pa to, ampak so mi bol filmi k morš razmišlat, kjer je poudark na psihi..ampak sm bla razočarana, ker sm za usako nasledno dejanje vedla kaj se bo zgodil..film se mi je preveč vleku in ni meu unga fak, ne morš vrjet! tko da js sm bla ful razočareana, ker če primerjaš s šestim čutom je film navadno sranje..

— bruh
17.10. 2004 ob 11:33 zvezdica

Pozdrav vsem skupaj. Vaše komentarje si na tem forumu prebiram, od kar obstaja, a se zdajle prvič oglašam tudi sam. In to zato, da bi skušal kogarkoli, ki bi ga ta poplava zgrešenih ocen filma utegnila odvrniti od ogleda, prepričal, naj si to srhljivko vendarle privošči. Ni grozna? Ni shrhljiva? Odvisno od tega, česa vas je strah. Teksaškega pokola z motorko, na pol razpadlih okostnjakov ali glasnih zvočnih efektov, ki bi vas ob takem ozvočenju presrašili tudi, če na platnu ne bi bilo nič? Potem The Village ni za vas. Če pa vas je strah tistega, česar so sposobni ljudje in kar se v večji ali manjši meri neprestano dogaja okrog nas, pa za marsikaj niti ne veste, potem vam bo ta film dvignil dlake po konci, kot še noben doslej. Kajti če zadnji preobrat za koga ni grozen in srhljiv, potem ne vem, kaj sploh je. Vsi tisti, ki vam ni bil, ste ob zadnjem preobratu pomislili na prvo sceno filma? Verjetno ne. Če bi, bi vam bilo verjetno jasno, o čem govorim. Kakorkoli že, ogled filma več kot priporočam.

— Andrej
17.10. 2004 ob 12:39

meni je bil film full dober. enaki pretresljiv konec kot pri šestemu čutu!!!

— [meteora]
17.10. 2004 ob 17:09 zvezdica

ok-ne vem kako si tisti ki se kao niste nič ustrašli pri gledanju filma predstavljate grozljivko-a tko da po ekranu skačejo eni čudni stvori???!!!??? za vse ki niste gledali:pejte gledat, film je ful dobr in ja, priznam-mene je blo fil strah ko som ga gledala! eni ga učitno ne razumejo.;(

— any
17.10. 2004 ob 17:15 zvezdica

pomoje bi mogli prepovedat ogled tega filma za folk z iq jem tm nekje pod 100-očitno je za nekatere grozljivka to, da pred ekranom renčijo gnusne pošasti.

— any
17.10. 2004 ob 19:03 zvezdica

film mi je biu u bistvu kr dost všeč, čeprou sm bla razočarana nad tem kdo straši... če bi blo to nekak mal drgač bi mi blo še boljš=) drgač je pa Adrien Brody igrou res ful dobr, čeprou mi je blo hudo kako je končou njegou lik...u glavnm vsem, ki si še bodo šli ogledat film priporočam da naj ne pričakujejo preveč, ker vidm da je en folk ful kritičn... no kukrkol najpej poglejte pol pa komenterite=)

— supergirl
18.10. 2004 ob 10:31

ta film se mi je zdel zelo dolgočasn in sploh nč grozn. prvič se mi je zgodil da bi pr enmu film komi čakala konc. za ta film so govoril kao da je ful huda grozljivka.ja itak še dojenček bi zaspau.

— xxx
18.10. 2004 ob 21:45

to je bedn film

— gulež
20.10. 2004 ob 23:51 zvezdica

Vsi smo pričakovali še eno srhljivko v stilu šestega čuta, tudi reklama je zbujala velika pričakovanja in nas radovedne nagnala v kino. Saj to je tudi namen reklame. Malo je reklam, ki bi bile slabše od filma. Najboljši film od Shyamalana je po moje še vedno šesti čut, vsak naslednji je bil za odtenek slabši. Ampak Vas ob gozdu še zdaleč ni slab film, je inovativen in nikakor ni grozljivka ampak je triler. Res je predvidljiv. To ni film za tiste, ki hočejo pri filmu eksplozije in digitalne efekte, to je film za razmišljat in treba ga je pozorno gledat in sledit zgodbi, zato je po moje eden boljših filmov zadnjih nekaj mesecev. V reviji premiera je bil dober članek "režiserji kot blagovne znamke" zato pa je večina ljudi mislila, da bo to še en Šesti čut, ampak to je poplnoma druga zgodba, to je zgodba o strahu. In o tistih, ki so iskali boljše življenje.

— Peter
21.10. 2004 ob 19:56 zvezdica

jst mislm da je to eden najboljših filomov v tem letu.m.night shyamalan je res dobr režiser in pisec scenarijev.se pa strinjam da je njegov najboljši film šesti čut.pri filmu mi je všeč da moraš ob gledanju uporabljati možgane,zelo mi je bil všeč tudi konec.zelo mi je bila všeč igralska zasedba še posebej adrien brody in bryce dallas howard,ter joaquin pohoenix(ravno prav skrivnosten za to vlogo) nekateri samo napišete da vam je film beden pa zraven sploh ne napišete zakaj.lahko bi vsaj utemeljil svojo kitiko oz.pohvalo.

— 5ra
21.10. 2004 ob 19:58 zvezdica

Film je bil meni kar dober! Je zelo napet in zanimiv!! Čeprav me je ob filmu vseskozi malo spremljala misel "kaksna fantastika pa je to, sredi kmečkega gozda", sem resnično hotel videti kaj to je in upal, da se bo res prikazalo kakšno čudo!! Ko se je "pošast" prvič prikazala nisem mogel verjeti,svojom ocem:"pa ja ni res pošast"! Na koncu, ko sem ugotovil, zakaj gre sem bil prijetno presenecen!! Na momente film rez vzbuja strah in grozo! Kdor se v film ne bo vsaj malo poglobil, potem mu ne bo zanimiv! Drugač ga pa priporočam!!

— ANDRO
21.10. 2004 ob 20:01

TO SPLOH NI BLO GROZN

— MICKA
21.10. 2004 ob 21:25

Sodbe vnaprej, so slabe obsodbe.

— kr en
22.10. 2004 ob 8:17 zvezdica

V kino sem odšla zato, ker sem pričakovala film v stilu Šesti čut, Sedem, Igra... dobila pa dramo, ki ne ustreza opisu - triller...pa zato res nisem bebec, ker film ni izpolnil mojih pričakovanj... vse se vleče do neskončnosti in še naprej... vseskozi nekaj pričakuješ, nič se pa ne odvije... Kot da je režicer imel dobro idejo, ki je pa že na sredini dogajanja zvodenela...

— majica
22.10. 2004 ob 18:06 zvezdica

Mogoče je res kakor pravijo nekateri..da je fiom zanič..vendar to je le zato ker ni psoebnih učinkov, nobenih pravih pokolov in pošasti..tudi prav..toda za tiste, ki se v filme radi poglobijo je super, scenarij je odličen in zgodba zapletena itd. Je na vsake toliko časa strašen, dokler ne ugotoviš zakaj se sploh gre..odličen režiser..več ni treba povedati.. Drugače pa kokr je thorpedo napisal.. film ni za bebce, ki samo gledajo da so same bejbe (ne bom reku da je to slabo ;) ), sami akcijski učinki, humor na vsakem koraku, neverjetni prizori nesmrtnosti po padcu s stolpnice in samih eksplozij, itd. --> primer: James Bond, ki bi lahko končal vse misije velikokrat hitreje in bolje, če ne bi vmes imel seks z 100 ženskami..

— Kane
22.10. 2004 ob 22:39

Ej, film je pa toook hud! Res! Ful ga priporpčam usem, k so jim ušeč taki mal bl poglobleni filmi, o katerih morš pol na konc še mal razmišlat. Dejte res probat pogruntat point tega filma - k rata ful bolši...;) Pejte gledat, pa uživite še naprej...

— Srček
23.10. 2004 ob 22:19

ravnokar sem si ogledala film, pa moram rečt, da je eden slabših filmov...film je grozljivka samo zaradi muzke in pa kamere.ostalo pa nula...pa kar neki je napeto, na konc pa vse zvodeni...če hočte pršparat jurja, pa ne bit slabe volje je idealna priložnost, da preskočte ta film.rajš pejte gledat kej druzga...

— pomaranča
23.10. 2004 ob 23:04 zvezdica

nad filmom sem razočarana!!! lahko povem da sem razumela zgodbo, vendar je bil prikaz le te porazen. tako slabo odigranega filma že dolgo nisem videla (tudi slepoto je treba znati odigrati...) zamisel za film ni bila slaba vendar se v film ne moreš poglobiti in ga doživeti, saj preskakuje iz dogodka na dogodek brez ustrezne povezave. za tiste ki pa ste še vedno tako zelo navdušeni nad filmom lahko povem, da niste videli še nobenega zares dobrega in da ime režiserja ne pove čisto ničesar (mnenje da za negativno mnenje o filmu povzroča gledalčeva nedoraslost...RAVNO OBRATNO)

— realna
24.10. 2004 ob 17:57 zvezdica

Tudi jaz moram povedat, da sem bila razočarana nad filmom, pa ne zaradi trailerja (ga sploh nisem videla), ampak ker sem od režiserja pričakovala kaj več. Film se vleče, konec je pa pričakovan. Meni se zdi, da mu je že mal zmanjkalo svežih idej. MOje osebno mnenje je, da je še vedno najboljša srhljivka, kar sem jih videla zadnje čase THE OTHERS. Vseskozi napet, konec pa tak, kot si ga niti v sanjah nebi mogel zamislit! Če ga še kdo ni videl-toplo priporočam!

— Pavla
24.10. 2004 ob 23:56

ta film je pa res res dobr!prou hud je! nekateri ga pac nerazumete in zato ni treba pisat da je bedn k ni EJ RES NI BEDN! napiste svoje najljubse filme da bom vedla ker kumentar je vredn brt. k tm k bo pisal moj najljubsi film je cukrck al pa nacrtovalka porok bo jasno da osebek nima pojma o dobrem filmu!

— ops
25.10. 2004 ob 16:21

TO JE NAJBOLJSI FILM VSEH CAJTOV! Shymalan rula!!!

— C A R S K O !!!
26.10. 2004 ob 10:36

FILM NI SLAB, PROV HUDO DOBER PA TUDI NE. PODOBNO ZGODBO SMO LAHKO ZE GLEDALI. OBOZUJEM SESTI CUT, TO JE CARSKI FILM, TALE VILLAGE PA... SEM PRICAKOVALA VELIKO VEC OD SHYAMALANA.

— NINA
26.10. 2004 ob 14:13

vas ob gozdu je filem z zelo dobro vsebinoin priporočam ga vsem da si ga ogledate

— dejan kavas
26.10. 2004 ob 15:14 zvezdica

Mislim zdej a je napovednik narejen napačno in zavaja potencialne gledalce...pač želel sem vidt eno orng grozlivko nove dobe in evo...nič od tega.Film je eno navadno skrocupalo na osnovi ene drame sz dodanimi šok terapijami. Obupn film.

— jest
26.10. 2004 ob 15:49 zvezdica

Ne morem se zadržat, ko preberem izjave u stilu "za tiste ki pa ste še vedno tako zelo navdušeni nad filmom lahko povem, da niste videli še nobenega zares dobrega" in "tudi slepoto je treba znati odigrati"! Prvič, ženska je slepoto odigrala bolj kokr kera kol druga igralka! To pa zato, ker se je dejansko ornk pozanimala, kakšni so pravzaprav slepi ljudje. Seveda bi lahko stegnila roke in se zastrmela v neznano točko pred sabo, ne hodila s popolnoma samozavestnim korakom in ne obračala glave v smeri ljudi, s katerimi se pogovarja, ampak s tem ne bi bla nč druzga kokr še ena Esmeralda. Na moj bus hod en tip k je slep in je točno tak kokr je slepga predstavla Brice. U bistvu se mu sploh ne vid, da je slep, razen če ga pozorno pogledaš direkt u oči pa še tko se ti zdi, da je mogoče sam zamišljen. Drugič, miljon dobrih filmov sem že vidla, tut tist vaš The others znam že na pamet ( dobesedno ), ampak se mi zdi, da teh dveh filmov ne morš primerjat. Namen filma The others je bil namreč prestrašiti, klasična grozljivka pač, ta film pa ni želel ostati samo v teh okvirih. Ja, trailer kaže, da je nevemkakšna grozljivka, to so komercilane poteze, prebolte že enkrat! Vas ob gozdu je mel tist taprav občutek tesnobe, k ga dobiš, ko režiser pretirano poudarja lepoto, hkrati pa veš, da se za tisto lepoto skriva neki ogabnega! Men je blo ravn to všeč, ker je bla energija filma u bistvu ful lepa, lepa vasica, lepi nedolžni ljudje, pol so se pa take nagravžne stvari dogajale. To je kontrast, dragi ljudje, in vsi filmi, k uporabljajo takšen pristop k pripovedovanju zgodbe, so dobri pika. In takih stvari enostavno ne vidiš, če gledaš film samo z očmi, treba ga je tut čutit. Kar je seveda težko v dvorani, polni mularije, ki je prišla gledat "grozljivko", kot sem že povedala! Ni ga pa čez tisto sceno, ko je slepa gospodičnica preplezala ograjo, mejo med njenim svetom in našim ( in do takrat nismo mogli vedeti, da je bil njen drugi-zunanji svet pravzaprav naš ). Sam mal se poglobte v dialog in celo sceno nasploh! U bistvu ti film šele takrat da vedet, da se kej tacga čist lahko dogaja tut u resnic! Takrat nisi več samo zunanji opazovalec dogajanja, ampak se stvar kr naenkrat tiče tut tebe! Oprostite, ampak take scene so sposobni nardit samo najboljši režiserji, zato puste Shyamalana pri miru! PIKA!

— Lina
27.10. 2004 ob 13:23

QL

— EDN
28.10. 2004 ob 11:27 zvezdica

Zopet nateg! Lahko bi rekli, da je v reklami pokazano vse, kar se v filmu dogodi. Oglaševan kot srhljivka, a na koncu se izkaže film za dramo. Sicer kot drama izvrsten film, a oglaševalski diskurz nas je pripravil za nekaj groznega, strašneka in oh in sploh. A nič od tega. Film ni grozen! Daleč od tega! Zgodba je nekaj srednjega, skratka film, ki ni vreden ogleda v kinu!

— Grozman
28.10. 2004 ob 17:30

filma si še nism ogledala ampk sm prepričana, da je kul film!***papa***mejte se

— ana
29.10. 2004 ob 15:51

filem je bil zelo zanimiv in reden ogleda... ...mislil sem, da grem gledati grozlivko pa je bil navaden film, a vseeno sem si ga z veseljem ogledal...

— vidx
29.10. 2004 ob 16:17

midva ga greva dones gledat!!!

— miha&alex
29.10. 2004 ob 19:16

Hočm keš nazaj in to takoj. BEDA!

— sašo
29.10. 2004 ob 19:18 zvezdica

Po prvih nekaj minutah filma sem rekla sosedi, glede na to da o tistih ne govorijo, zelo veliko govorijo o njih. Film mi je dišal po Čarovnici iz Blaira. Kot pri slednjem, tudi tukaj do konca nisi vedel kakšen bo konec. Obožujem takšne filme. Film sam po sebi ne vsebuje grozljivih scen, celotna zgodba temelji na psihološkem strahu. Kaj se da doseči z vzgojo in enoumjem je jasno prikazano na koncu, ko za ograjo vidiš Jeepa na asfaltirani cesti. Ob tem mi pade na pamet le ena beseda - politika.

— nataša
29.10. 2004 ob 22:56

ja, film je super, ne bo vm žou unga jurja, še posebi konec je presenetljiv, pa še dobra igralska zasedba je tu; so tut eni smešni deli in srhljivi prav tako; film te mal udar na psiho in ti da mislt kva vse zmore vztrajnost v domišljiji ljudi.

— irena
30.10. 2004 ob 11:24

Kar lahko rečem za Shymalana je: Šesti čut-odlično, nepozabno, novo...Nezlomljivo:š e vedno ok, dober preobrat, kot pričakovano, le malo preveč razvlečeno...Signs:o k-pošteno, lepo vas prosim, ali je res mislil, da nas bo prestrašil s tistim bednim vanzemaljcem?Še E.T. je bil bolj grozljiv. Skratka-B.E.D.A. Bila sem njegova oboževalka, ampak s Signs me je popolnoma razočaral. Če bo šlo tako naprej, potem je ta Village popolna katastrofa? Šla bi ga gledat le zaradi 'trofeje'-kao sem vidla vse njegove filme- vendar res potrebujem nasvet nekoga, ki o njegovih filmih razmišlja podobno kot jaz in je Village že videl. Se sploh splača? Tnx

— u
31.10. 2004 ob 14:07

ful hud film morm reč.pa krog in tema pa teksaški pokol z motorko podzemlje itd. oglejte si jih

— tjashy
31.10. 2004 ob 15:15

film je totalen nateg vsega folka,ki ste si ta film ogledal v KINU!!zdele sm ga gledala in mislm da si ga ni vredno ogledat v kinu... stran vrzest tizga jurja!

— punči
31.10. 2004 ob 17:06

glejte vi tle.ful vas je pisalo vse proti filmu. nekaterim je film všeč ampak ne govorite da jebeda.s tem žalite igralce, režiserja, producenta in scenarista.vsi so se mogli žrtvovat in posnet film ki je "strahljiv".in verjemte mi iz lastnih izkušenj vam povem da je bil o zelooo zahteven film za snemanje.prosim ne žalte pa ne govorte da je beda postavte se v vlogo igralcev in vseh ki so v filmu kakorkoli sodelovali...

— nekdo ki nekaj ve
1.11. 2004 ob 10:45

ja no ta fulm j kr neki.. u rklami zgleda waw ful neki grozn poli ku ga gleds pa j kr neki papa*

— _lana
1.11. 2004 ob 21:56 zvezdica

Zelo zanimiv film. En izmed boljših, ki sem jih gledal zadnje čase. Vsekakor pa zahteva uporabo sivih celic. Ker bistvo užitka je ravno v tem, da ugotoviš razplet, še predno ti ga režiser prinese na pladnju. Za vse tiste, ki pljuvajo po njem - pejte gledat anakondo, hahahaha.

— TrKr
1.11. 2004 ob 22:06

To je pa res totalni podn od filma. Največja svinjarija je pa ta, da so ven dali 10 krat boljši trailer kot film. In že sredi filma se zaveš da to pelje v eno bedarijo ... totalni podn!! Bi ga lahko okronala za najslabši film tega leta..

— Sweety
2.11. 2004 ob 7:18

ja ta film je tok zanč!! v reklami je zgledal k da je to ena ful huda srhljivka,k sm ga pa šou gledat, mi je blo pa vse jasn. ne zasluž si niti oceno 1.

— micky
2.11. 2004 ob 16:39

res sem pričakoval zelo dobro grozljivko. predfilem me je zelo privlačil. res sem bi navdušen da prihaja v naše kinomatografe končno neka dobra grozlivka. ko sem videl filem.totalna bedarija.čisto nič groznega.v celem filmu umre samo en človek pa še to vidiš čisto na kratko.film je res nezanimiv.zame je to drama

— bon jovi
2.11. 2004 ob 16:55

ej film se mi zdi prov špica spletov in takih stvari! več takih filmov bi blo treba narest! mejte se

— tilen
2.11. 2004 ob 18:03

totalna komedija,razn sounda v filmu!!!

— bebika&indy
3.11. 2004 ob 23:08

hudo

— Matjaž
4.11. 2004 ob 10:50

no jest sm mal tlele brala kumentarje ud tega filma pa me je kr mal minil d bi šla film gleat.pol sm pa prebrala kumentar ud thorpedota,pa bi rekla d se strinam z nemu.šesti čut je res dobr film.pa jest mam tut rada take filme k morš mislt zravn tko k naprimer identiteta.tko da si om verjetn ugleala film pol bom p guvurila a mate prov a ne:) lepo se mejte pa se vidmo

— kiona
4.11. 2004 ob 15:36

Ma to je najboljši film vseh cajtov. zgodba je odlična, igralska zasedba tud, vsi so ful dobr opravl svoje delo. svaka jim čast. všeč mi je vse na tem filmu, konec je prov kul, drugačen, zanimivejši, razplet zgodbe je presenetljiv, na to ne bi nikol pomislil. To je sigurn eden izmed boljših filmov zdele. pa ste opazl Shymalana v filmu? pretkano ni kej. Ma stari je kul do konca. Kdor ga še ni vidu nej pohti k se počasi izteka in povem vm, splača se dt vsak cent za ta film.

— Lucij
4.11. 2004 ob 15:56 zvezdica

po daljši odsotnosti sm se vrnu (verjamm, d kšni tega niso niti najmanj veseli) in ugotovu, d se jih kr neki strinja z mano. film je neki posebenga, izstopa iz poplave filmov, ki smo ji priča teh nekaj dni. kot je eden reku, d tisti ki bi radi grozljivko nej grejo gledat Anakondo. se strinjam z njim. dons sm si ogledu film še (poudarek na ŠE) v kinu in morm rečt d v kinu pa dobiš prov poseben feeling. veliko boljšga kot doma za računalnikom. glasba vsekakor opravi svoje delo super, pa Joaquin mi je ful dobr igarl. ne smemo pozabit Adriena, k je bil tud zlo dober. Konec mnogim ni biu všeč men je pa super. izteče se drgač kot pričakujemo. v kinu se kr parkrat dobr ustrašš. ogled filma v kinu je bila prijetna zaposlitev za moje male sive celice. odkril sm še par novih stvari, k jih prej nism zasledil. Shyamalan je prov bistroumno prikazal svojo majhno vlogo v steklu na vratih. nasploh vse pohvale filmu.

— thorpedo
5.11. 2004 ob 11:43

hm.men osebno je film zakon... to pa zato, ker pol, se en tedn po filmu delas razne analize likou in dogodkou in to je super. ce pa hocs film pozabt u trenutku, ko stops iz dvorane, pejte gleat ksne pleke romanticne komedije... je tud res, da zvok u koloseju nardi svoje... uglavnm, res je 1A!

— Cathy
5.11. 2004 ob 17:22 zvezdica

Ko sem videl reklamo, sem si rekel:"Super, po Ghotiki še en super triler, to si moram pogledati!"...a sledilo je neke vrste razočaranje, sploh, ko sem videl resnico o tistih o katerih ne govorimo ;) Od filma sem pričakoval več, tako da ga ne bom pograjal niti pretirano pohvalil, je v zgornjem delu sredine :)

— Jay
8.11. 2004 ob 12:17

super film res enkraten

— denis
8.11. 2004 ob 19:56

Ej tisti k še niste šli gledat filma, vam ogleda le tega ne priporočam. Res škoda dat stran tisga jurja, k je anakonda vredna, če bi tko gledov 10 čukov prod temule k je res vas ob gozdu kr en gadn film. ok tiste k vam je bil všeč, nič zato, film je pač namenjen vam, ki hočete nekej kar v fimskem svetu izstopa. Piznam da sem en povprečen gledalec, ki si ogledam, večino filmov ki pridejo v kino pa še nism vidu slabšga filma, no lahko se kosa z vohuskimi spletkami k so tut gadne.

— vas ob gozdu sux
11.11. 2004 ob 17:32 zvezdica

Moram povedat da je eden iz med taboljših filmob kar sem jih že gleda.Moti me da nekateri napišete da je brez vezen film.Morate razumeti vsebino, dogajanje itd. Če bi si ogledali filme kot so Good Will Hunting, LA Confidential, Confidence... No v glavnem to ni to, ker res ni nevem kak dober film je pa povprečen. RAje si poglejte tiste filme, ki sem jih navedel

— fvogri
14.11. 2004 ob 9:47

jst grem ta film dans gledat in upam da bo dobr: :)

— barbara
14.11. 2004 ob 14:30

mej je biu pa ta film total carski,.dokler niso pokazal gdo je/so napadal/i,..ga pa priporočam,..

— saška
14.11. 2004 ob 22:29 zvezdica

Jaz kr ne morem prit k sebi, kak je folk zmeden! Pa kaj vam je? Nea hodite vec gledat filmov, ki se vrtijo okrog cloveske psihe, ce mate potem probleme s tem, da ni blo grozno. Se mi zdi, da bi blo full brezveze, ce bi kr neke zivali strasle iz gozda, ker je to prevec izpeto in ze gozd sam po sebi je strasljiv. Bog pomagaj, pac morate malo razmisljat zraven in se malce vzivet v te ljudi, ne pa kr gnjavit, da ni nic grozno. Pa ja, idite gledat komedije! Se vam zdi al kaj, da bi v tisti prostor in samo zgodbo pasali nepopisno lepi igralci? Dajte no, bodite realni, ce bi gledali Brada Pitta in Jennifer Lopez pa bi blo kaj boljse? Probajte skapirat, da ne morate pri vseh filmih vedet, kaj se bo zgodilo na koncu in se naslajat ob lepih igralcih!

— V@nya
16.11. 2004 ob 14:26

Folk, če hočte gledat kej groznega pejte gledat Izganjalca hudiča! Garantiram vam, da ne boste jamral, kvečjemu žou vam bo, da niste namest tega raj šli gledat še enkrat Vas ob gozdu in spal zraven.

— ljubitelji grozljivk pozor!
19.11. 2004 ob 15:27

evo jaz ga grem dons gledat pa bom vidu kasn je pa naslednic komentiram

— AngelBoy
20.11. 2004 ob 21:11

Film je bil totalno mimo vdarjen, nesmiseln, brezvezen! Slabšega trilerja še nisem gledala!

— AnČa*
25.11. 2004 ob 16:06

Film sm si ogledala in morm rečt da sm več kpt navdušena nad njim!!! Se mi je zdel neki posebnga, pa tko...in mi je biu skos ful napet, skratka...kr ne morm ga prehvalt:D! The village rula!!!

— Freya
30.12. 2004 ob 11:36

Men je pa to full dobr film.Se strinjam s tabo Vanja res ste nekam zmedeni.Men ni prov nc zou za tistih 1000 sit in 108 min v kinu.Res vas ne razumem. Reklama je cist lepo predstavla film in nimate bit kej razocarani.Sam ce pa tega filma ne razumete je pac to vas problem.Adrien Brody bi si pa lahk zasluzu oskarja , k tako vlogo zaigrat ni kr tko.

— cosmo girl
30.12. 2004 ob 11:44

ko sm brala vase komentarje, si nism mogla kej, d se nebi zasmejala.Mislim eni se delate kr neky pametne, pa filma sploh se vidl niste, kot npr thorpedo.Ne mors filma sodit po tem kdo ga je rezisiru.Tud najbolsim se kdaj zalomi.Prvo poglej film pol pa komentiri.Film je tko bol povprecen, ni ne vem kaka grozljivka, k krog naprimer, sam tko slab pa spet ni.In ma zgodbo, sam eni kle je pac ne razumete.Ce pa mislte, d vam bo zou tistih 1000 tolarjev, si ga pa oglejte doma pred racunalnikom. Lp

— kr ena
27.2. 2005 ob 18:42 zvezdica

Film Vas ob gozdu, je zame vsekakor eden izmed (naj)boljših filmov, ki so jih vrteli v Koloseju. Ima zanimivo zgodbo, ter dobre in izkušene igralce. Zanimiva se mi zdi že sam kraj - majhna vasica z 60-imi dušicami, ki želijo ohraniti največji zaklad svetov- ljubezen in nedolžnost, kot pove eden izmed igralcev, ki je imel v filmu tudi zamisel o tem načinu življenja. Upam, da bodo filmi, kot je bil ta, močno izpodrinil "klasične" ameriške filme, ki nimajo ne zgodbe in pri katerih je ključno samo to, da se igralci med seboj v filmu pobijajo, streljajo, ter govorijo "raparske" besede in pri katerih je moto vedno enak: "Ubijaj, naredi to in to, kar ti rečem in dobil boš gore denarja", kar se mi zdi nadvse dolgočasno in nerazumno, če želimo zgraditi svet vrednot ljubezni in nedolžnosti, ki je edini zaklad, ki ga želi ohraniti tistih 60 duš v tisti majhni vasici ob gozdu, izolirani od ponorelega sveta,...

— Albert
27.3. 2005 ob 19:59

ta film je bil res za nič, če primerjamo z ostalimi filmi

— VAS OB GOZDU
9.5. 2005 ob 18:38 zvezdica

Tisti, ki vam film ni všeč niste spremljali filma in se preveč obmetavali s kokicami, s tem pa zamudili "point" ali pa taki filmi enostavno niso za vas in ste za tiste zlajnane grozljivke kjer vas prestrašijo nagnusne pošasti, grozljivi zvoki ipd. Je pa dejstvo da moraš gledat ta film v miru, brez klepeta ipd.

— andrej
14.5. 2005 ob 17:10

a ste vi sploh dojel point te zgodbe? ker po vaših neumnih izjavah nisem prepričana. film je zlo dobr sploh pa point zgodbe je svetobn. ja, js sm una maya k gre film gledat zarad konca, ker so mi ušeč dobri konci, izvirni nepredvidljivi, posebni, unikatni... tko da najprej ugotovte point zgodbe pol pa komentirite. sploh pa nam ti, iztok g. že pošteno najedaš!

— maya
26.7. 2005 ob 14:55 zvezdica

film je uredu sicer ni bolši od znamenj pri katerih je bil isti režiser in scenarist (M. Night Shyamalan). vendar je vseeno za pogledat in ne boste razočarani.

— nezemljan
30.8. 2005 ob 16:56

ja, men je bil ta film ful ql. sam ni mi biu tok zlo grozn... aja, pa vsi igralci ful dobr igrajo!

— anchy
13.9. 2005 ob 19:12 zvezdica

ta film je resnicno dozivetje z lahkoto se vzivis v film in zveri so kot bi bile resnicne dekle ki je bilo slepo in je premagalo strah me je presenetilo kljub vsem pripovedkam o teh prikaznih med druzino je vstopila v gozd in se soocila s stvarnostjo vse to je naredila za svojo ljubezen in ga s tem resila meni edino konec ni bil vseč saj se nisem mogla preprocati ali je res ozdravela ali ne saj je bilo filma po tem ko je zdrevilo prinesla konec.to bi se moglo se nadaljevati drugace pa jaz menim da je film za pustolovce in ljubitelje grozljivk ravno pravsnji in vreden ogleda! neznana

— vas ob gozdu
18.10. 2005 ob 20:05 zvezdica

Zelo, zelo, zelo ampak res zelo dober film. To sicer ni ravno grozlivka sem pa velik oboževalec grozljivk, kot so naprimer: hiša voščenih figur, legenda o mestu teme, krog, zamera, klic smrti, napačen odcep.

— edn
30.10. 2005 ob 18:51 zvezdica

hja...roko na srce, vsi ki ste tak na vlko skritizirali ta film ste s tem samo povedali kako slaba filmska publika ste! očitno znate sprejemat samo še grozljivke s litri pretečene krvi in z dvema razmesarjenima junakoma vsako minuto...kvalitetni filmi pa so vam dolgočasni! ker se ne znate POGLOBITI v neme, miruječe scene, ki govorijo same zase, ker NE RAZUMETE metaforičnega pomena izvrstnih dialogov...preprosto NISTE ZRELI za tak film... osebno grozljivk ne cenim preveč, vendar je ta ena boljših... vi pa ste pričakovali neko novo holivudsko sranje(po možnosti uvoženo iz japonske) in ste samo čakali kdaj se bojo začeli klat... eh, žalostno... folk, če niste razumeli tega filma boste pač do konca življenja bili navdušeni nad ameriško pito in raznimi pokoli z motorko (bog pomagaj!), v svetem prepričanju da gledate DOBRE filme... sicer pa, dragi moji ˝kritiki˝ , verjetno tak niste razumeli niti pol tega kar sem napisala... tak da... uživajte ob gledanju sranja!pa ne zamerit;) (če mački stopiš na rep zacvili...)

— amelie
27.11. 2005 ob 10:30

stari kul film

— kenan
17.1. 2007 ob 15:01

Ta film je pa res vreden zlate hvale ! Moram reči, da je zgodba res odlična. Ima svoj pomen, pa tudi izvirnosti ni manjkalo. Skratka, jaz mislim, da bi moralo biti več takih filmov. skratka, vrhunsko ! Ajda

— Ajda
17.1. 2007 ob 15:10

PA ŠE NEKAJ !!! TO KAR JE NAPISALA AMELIE... BOLJE NE BI MOGLA NAPISATI !!! KER V TEM SE PA JAZ ČIST STRINJAM Z NJO !!! IN IMA PREKLETO PRAV !!! Ajda

— Ajda
5.2. 2007 ob 18:34

grozljivka???!!! ha ha ha. prej komedija!!! film mi ni bil tok slab,sam konc je ena sama beda,ko izveš kdo straši!!! mislim,da je ogled filma izguba časa.naj vas ne pretenta dobra reklama.

— pikica
14.2. 2007 ob 19:15

za tiste ki nimaste radi full krutih grozljivk je ql za une druge pa otroška pravljica...

— P:C:
17.3. 2007 ob 9:52 zvezdica

Verjetn kr ma poleg žanra triler napisan nadnaravni mi ni bil tak všeč. Preveč vlečejo zgodbo...lahk bi jo prej končal. Je strašnih nekaj prizorov to je pa tud vse.

— Samy
30.12. 2007 ob 20:11

film ja mislim da je kr uredu sam ga kratko malo ne razumem sicer se nism nkol usedu polek da bga do konca polgedu sam tak ko je ena rekla da morš film čutet sam film ne morš čutet je sam neka stvar tak da ne blefirat kokrkol

— death
13.3. 2008 ob 0:00

Mi lahko gdo razloži kaj je to >>NADNARAVNI TRILER<<?

— yanchy@windowslive.com
24.10. 2008 ob 16:13 zvezdica

men je bila dokaj všeč, ker imam rajši psihične filme kot pa grozljivke v katerih nastopajo palčki in čudežna bitja.Poleg tega filma bi priporočila še Hide and Seek in pa Žaga.LP

— sara
17.5. 2009 ob 19:34

Zelo vredu film.Je vreden ogleda!!!

— ŠpeLy
18.4. 2010 ob 22:46 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
25.6. 2010 ob 22:10

Fantastičen film! Enkratni dialogi, pretanjena igra, vrhunska režija. Film za tiste, ki tud kaj mislijo in niso plehki kot votla posoda, ter padajo samo na prazno akcijo.

— sanja
17.8. 2012 ob 11:59

Ni biv glih dobr film ampak uredi je bolo mal videti kako to deluje na povezan način

— Nika Rančigaj

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.