Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Vajenec Hlapič

mladinska pustolovščina
Podnapisi
1h 42min / 102min
Leto: 2013
Država: Hrvaška
Jezik: hrvaščina
Scenarij: Silvije Petranović po romanu Ivane Brlić-Mužaranić
V filmski adaptaciji najbolj poznanega hrvaškega mladinskega romana spoznamo mladega čevljarskega vajenca Hlapiča, ki zaradi nepravičnega mojstra odide v svet. Na poti spozna lepo cirkuško dekle Gito in siroti se odločita združiti moči na pustolovščinah. Kljub neprestani lakoti, mrazu, nevarnostim in človeškim grdobijam se s pomočjo poguma, veselja in sreče uspešno spopadata s številnimi izzivi. Neke čarobne kresne noči pa se jima življenje obrne na glavo …

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.