Kolosej
Film distribucije Fivia

V kraljestvu orgazmov

No Body Is Perfect
dokumentarec
Filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.
Na sporedu od: 2.8.2007, Kino Komuna
9.8.2007, Kolosej Ljubljana
1h 22min / 82min
Leto: 2006
Država: Francija
Na poti iskanja popolnega telesnega užitka in najbolj nenavadnih seksualnih fantazij nas dokumentarec vodi prek bordela s sobami za izpolnjevanje intimnih želja, ljubljenja v avtu, ki vozi po mestu, japonskih sado-mazohističnih igric, izpovedi misli in sanj transseksualcev, neobičajnega in poniževalnega igranja vloge gospodarice in njenega sužnja, vse do ljudi, ki zadovoljstvo iščejo v bolečini in si s tem namenom prebadajo kožo z mesarskimi kavlji, ali pa si odrežejo del prsta. Različne kulture in še bolj različni ljudje, vsem pa je skupno iskanje popolnega užitka v nepopolnem telesu.
Filma ne priporočamo mlajšim od 16 let.

Zgodba

Kontroverzni dokumentarni film V kraljestvu orgazmov je plod sedemletnega neomejenega dostopa v nekdaj prepovedani svet ekstremnega seksualnega eksperimentiranja, telesnih modifikacij, transseksualizma in mazohizma. Vsi, ki so pri nastajanju dokumentarca sodelovali, so v to privolili.

V kraljestvu orgazmov je intimno, neustrašno in zelo nazorno popotovanje v svet skrajnih spolnih praks 21. stoletja. Zahteval je pet let raziskovanja, ekipa pa ga je dve leti snemala v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike, Mehiki, Argentini, Braziliji, na Maliju, v Kostariki, na Japonskem...

Snemanje je potekalo spontano, brez scenografije in učinkov.

OPOZORILO: Prizori iz filma bodo nekatere pretresli ali užalili, čeprav so bili posneti z globokim spoštovanjem do sodelujočih in z njihovim iskrenim privoljenjem. Niti en prizor ni bil vzet ali umaknjen iz sobesedila.

Režiser Raphaël Sibilla se je rodil leta 1972 v Lausanni. Ima francosko in švicarsko državljanstvo. Od leta 1993 do 1996 je študiral na Studies at the Conservatoire du cinéma français v Parizu. Leta 1996 je diplomiral iz režije. Leta 1998 se je izobraževal na področju multimedijev. Od leta 1996 do 1998 je delal kot vodja produkcije pri različnih oglasih, filmih, dokumentarnih filmih in animiranih serijah. Od leta 1999 ustvarja cd-rome in spletne strani.

Filmografija

1995 Avec ou Sans (kratki film)
1996 Balayer d'images (dokumentarni film)
2001 117 Police Secours (dokumentarni film)
2001 Red Light (dokumentarni film)
2006 V kraljestvu orgazmov (dokumentarni film)

Komentarji

17.7. 2007 ob 11:25

Tale bo pa zanimiv.

— jast
21.7. 2007 ob 18:25

Upam, da ne bom edina punca v kinodvorani.

— dekle
25.7. 2007 ob 23:44 zvezdica

Jah končno en film ki je postavlen izključno v realni svet.

— *L*
8.8. 2007 ob 1:20 zvezdica

Zelo neposreden in pomemben film. Človeška seksualnost je mnogo mnogo več od meniškega položaja; še ta je pogosto v primežu katoliške morale, ki človeka navdaja z grešnostjo. Pustimo domišljiji prosto pot tudi na polju seksualnega; nevrotičnega potlačevanja vzgibov, želja nima prav nobenega smisla. Gre skratka za dokumentarec, ki ga je skoraj obvezno videti!

— Martin
14.8. 2007 ob 2:35 zvezdica

v bistvu pomoje film ravno pokaže kako zelo omejen je sex in užitek na sploh sam na sebi. nevem, nekako v stilu, da je bil mogoče "primež katoliške morale" prej afrodiziak, kot kaj drugega. hecno je stopnjevanje v filmu. začne se z blagimi odkloni, swinganje itd., z vmesnimi teoretičnimi vložki o neomejenosti sexa, nakar začne malo bolj resno razširjat meje in pride do sm in zaključi z portretom nekakšnega temnega kralja užitka - moškega srednjih let, ki si reže prste... hehe. v bistvu dober film. torej tam, kjer naj bi se užitek popolnoma osvobodil vseh vezi zakona, naletimo na kavlje, povodce, vrvi in rezanje okončin... svoboda, da lahko trpimo... osvobodimo se krščanske morale, da si bomo lahko rezali prste... 8.5/10

— krk
20.8. 2007 ob 23:48

končno en film... (v kinu) pr katermu ne rabš sam gledat lahk tud zravn še kei delaš LoL.JOKE.aja bi ga šla kera gledat z mano?? ;)

— DRZNI
23.8. 2007 ob 15:42 zvezdica

Zakaj uživamo v orgazmu? Zakaj se sploh zaljubimo? Zakaj imamo (moški ponavadi bolj=D) veliko željo po spolnosti? In seveda, kakšne vrste "spolnosti" koga pripeljejo do orgazma? Vse to se sprašuje nov, odličen dokumentarec, ki dreza v tisto, kar imamo najraje, a še osnovnih odgovorov ne znamo povedati. Ameriški naslov je seveda zelo izviren (Da, ne Nobody is perfect ampak NO BODY Is Perfect), slovenci pa imamo na žalost malo manj navdušujočega (V kraljestvu orgazmov). Film, oz. dokumentarec, se začne obetavno in dih jemajoče, a kaj ko nadaljuje v smeri rezanja, samopoškodovanja in ostalih vrst seksa današnje subkulture. Po "Ves čas bi rad masturbiral" (ki smo si ga lahko ogledali na TV3-ju) je to naslednji odličen film, ki skuša odgovoriti na to, zakaj so nekateri od tega celo odvisni. Vse v redu in prav, a kaj ko film/dokumentarec opravi svojo nalogo le delno. Na koncu namreč dobimo idejo, da je orgazem neka vrsta sladko narejenega pirsinga - kajti nadaljuje v slogu temačnosti, rejvarskih zabav in drog, kar pa nas nikakor ne spominja na seks. Film je šokanten, doseže tisto, kar je hotel, a še vedno nam ne odgovori na poglavitno vprašanje, kaj je navaden orgazem in kaj se takrat v telesu dogaja? Rezultat je sub-21.stoletni-doku mentarni pirsing-film, ki je zagotovo vreden ogleda. Lep pozdrav, :D

— Dejan
1.9. 2007 ob 18:50

Kako izprijeni so ljudje, vam bo prikazal ta film. Za buhat, men je bilo kr slabo.

— jan
30.9. 2007 ob 15:47

Prevod filma v slovenščino pa je dober ja (nobody is perfect).

— jozek
3.10. 2007 ob 8:47 zvezdica

Mislim...samo Slovenci si lahko izmislimo naslov, ki je tako mimo jaaao : No Body is Perfect - V kraljestvu orgazmov. Saj sam naslov ti da občutek, da bo v filmu morda drugačna vsebina kot dejansko je skozi cel film. Film je zelo težak, tako da ga vsekakor ne priporočam paru, ki misli da je film zgolj o seksu...saj seksa kot spolni odnos , je prikazan samo na začetku...kasneje gre film v ekstreme in ne seksualne, ampak bolečinske. Mislim, da tudi seks in orgazem nima nekega velikega pomena pri prizorih, kjer so ljudje obešeni kot v klavnici...ampak možakar lepo pove, da je bistvo POVEČANO izločanje endorfina, ki nastopi zaradi bolečine...od katerega je človek lahko "zadet" še nekaj dni in da je to podobno kot odvisnost. Za moje pojme to ne spada v SPOLNE užitke - ta del...v filmu se mi zdi, da je spuščen bistven del, kaj tudi nekaterim drugim pomeni spolni užitek. Absolutno sem mnenja, da ne rabiš biti sado - mazohist, transvestit in totalno ekstremen...da prav tako uživaš v seksu. To drugo stran film niti ne omeni oz so/smo to najbrž ljudje brez domišljije in nismo zanimivi ( večina ). Drugače sem za odprtost in sem že bila na koncertih( Češka ), kjer se tako mrcvarijo...ampak ni delovalo nič seksualno.

— Pika
4.10. 2007 ob 16:52

vrei filmček. predvsem zato kr potegne na sex. uživite ob filmu . tut nasmejali se boste ... pa pa ... fsm

— jass- smotka =P
29.10. 2007 ob 14:01

kdaj bo pa ta film v kopru? ful si ga želim ogledat, ker menim, da se splača in je poučno. samo do ljubljane mi je bilo malo predaleč za hodit, pa še ne vem kje se kolosej nahaja. upam, da bo u kratkem tudi pri nas na obali.? :(

— film na obali???
14.11. 2007 ob 16:21

filem sem si zelo želela it ogleda, pa ga v kopru niso predvajali!!
do ljubljane oz. maribora mi je malo daleč za hodit.....
ga lahko pričakujemo tudi v kopru??? oz. kje na obali?
hvala za odovor...
LP

— koper?

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.