Kolosej
Film distribucije Cinemania group

V žarišču

biografska drama
Oskar za najboljši film in izvirni scenarij
Podnapisi
Na sporedu od: 18.2.2016, Kolosej Ljubljana
2h 8min / 128min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Josh Singer in Tom McCarthy
Režija: Tom McCarthy
Zgodba o resničnih novinarjih, ki so za svojo raziskavo prejeli Pulitzerjevo nagrado, prikazuje dolgoletno delo skupine preiskovalcev časopisa Boston Globe, ki so se lotili razkrivanja obtožb o zlorabah mladoletnikov v katoliških institucijah. Kljub pomanjkanju denarja in načrtnem zanikanju odgovornih, se odločni novinarji prebijajo preko gore arhivskega gradiva in birokratskih ovir, razkritje resnice in prekinitev molka pa očrni najvišje predstavnike cerkve, pravnike in politike po vsem svetu.

V filmu V žarišču igrajo Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Liev Schreiber, Brian D'Arcy James in Stanley Tucci. Prikazuje pretresljivo resnično zgodbo o preiskavi časopisa Boston Globe, ki je osvojila Pulitzerjevo nagrado, pretresla vse mesto in povzročila krizo v eni najstarejših institucij na svetu. Vztrajna ekipa reporterjev »V žarišču« začne brskati po namigih o zlorabah v katoliški cerkvi in dolgoletna preiskava razkrije desetletja dolgo prikrivanje na najvišjih ravneh bostonske verske, pravne in vladne veje. To sproži val razkritij po vsem svetu. V žarišču je napet triler, ki prikazuje eno največjih zločinskih zgodb sodobnega časa.

Komentarji

20.2. 2016 ob 20:58

Odličen film, žal resničen, a realen.

— Tatjana
29.2. 2016 ob 5:40

Gledala sem film pred podelitvijo oskarjev in res sem zelo vesela, da je dobil oskarja.Bravo.

— Tatjana
5.3. 2016 ob 21:30

Tatjana, sori sam nemorm se zadržat hehe: "...resničen, a realen", malo nesmiselno, se mi zdi =D

— James
6.3. 2016 ob 17:01

Film ki govori o (žal) poznani temi , ne prinese ničesar novega ,je brez kakršnega pravega suspenza in tudi sporočila - dobro narejen in mogoče zanimiv in poučen za koga, ki vidi institucijo cerkve še vedno kot kakšno avtoriteto, tistim, ki so si s tem že na čistem pa predstavlja zgolj dolgočasen doku o nekem razkritju, ki pa, kot lahko vidimo v živo, tudi ni imel kakšnih resnih posledic razen simbolične menjave nekaj figur. Edina stvar , ki me je res šokirala, je omemba pisma staršev, ki so jim duhovniki zlorabili 7 (sedem !!!) otrok - ti so pa res bili pravi gandijevci, da se po tem še (vljudno) dopisujejo s pedofili ....
Če je to film za Oskarja , potem je Grande belezza remek delo

— PL
28.3. 2016 ob 9:36

Izjemen film, vsekakor vreden oskarja. Inteligenten pristop, brez zdrsa v sentimentalnost. Gledalcu uspe odpreti vpogled v strukturo sistema. Briljantno.

— Dalila

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.