Kolosej
Film distribucije Cenex

V višave 3D (sinhronizirano)

Up
animirana družinska 3D pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 24.9.2009, Kolosej Ljubljana
24.9.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 36min / 96min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Pete Docter, Bob Peterson
Življenje 78-letnega upokojenca Karla je vedno potekalo mirno in neopazno, zato se na stara leta odloči uresničiti svoje sanje ter izpolniti dolgoletno obljubo. S pomočjo tisočih balonov, ki jih naveže na svojo hišo, poleti naproti fantastičnim avanturam, a s seboj nevede odnese tudi radovednega tabornika. Čeprav čemerni možakar v mladeniču sprva vidi le nadlego, se nenavadni par počasi spoprijatelji in skupaj se spopadeta z divjimi viharji, spoznata govorečega psa in se soočita z norim znanstvenikom.

Slovenska zasedba glasov

Carl Fredricksen Drago K. Razboršek
Charles Muntz Iztok Jereb
Russell Matic Blagonič
Dug Jernej Kuntner
Beta Jurij Strajnar
Gamma Gregor Stavbič
Alpha Jan Bučar
Construction Foreman Tom Luka Per
Newsreel Announcer Predrag Lalič
Young Ellie Klara Šmuc
Young Carl Rok Kuntner
Police Officer Edith Ana Hribar
Construction Worker Steve Simon Šimat
Nurse George Igor Potočnik
Nurse AJ Jernej Kuntner
Campmaster Strauch  Igor Potočnik

Režija: Jernej Kuntner
tehnična izvedba sinhronizacije: Studio Ritem

Zgodba

78-letni prodajalec balonov Carl Fredricksen si je že kot otrok želel oditi na veličastno pustolovščino, toda vedno je kaj prišlo vmes. Ko pa se idilična hiška, v kateri je srečno živel s svojo prav tako sanjaško ženo, znajde sredi betonske džungle, se končno odloči uresničiti svoje sanje. Na hišo naveže ogromno balonov in z njo odleti v južnoameriško divjino. Pri tem prepozno odkrije, da ima slepega potnika. Zagnani 8-letni tabornik Russell se znajde na verandi, ko hiša poleti, in Fredricksen nima druge izbire, kot da pot nadaljuje v družbi svoje najhujše môre. Odletita v izgubljeni svet, kjer srečata nenavadne, smešne, eksotične in presenetljive prebivalce, obenem pa odkrijeta, kaj je pravo prijateljstvo in kaj je prava pustolovščina.

O produkciji

"Ponosen sem, da je 'V višave' Pixarjev deseti film," pravi John Lasseter, izvršni producent in vodilni kreativec za Walt Disney in Pixar Animation Studios. "Je najbolj smešen od vseh in tudi eden najlepših. Glavni junak je neverjeten. Pri 78 letih leti po svetu v zrakoplovu, ki ga je sam naredil, še vedno pa skrbi, da živi enako, kot je vse življenje. Bolj nevsakdanjega junaka si v akcijskem filmu že ne bi mogli predstavljati. Med dogodivščinami se na stara leta nauči, da so prave velike pustolovščine v življenju v resnici drobne stvari, ki se dogajajo vsak dan. Spremlja ga Russell, ki je eden najbolj očarljivih in prikupnih likov, kar smo jih kdaj ustvarili."

Film režira Pixarjev veteran Pete Docter, ki se je studiu pridružil že leta 1990. Bil je tretji Pixarjev animator. Skupaj z Lasseterjem in Andrewom Stantonom je ustvaril zgodbo in like za Deželo igrač in sodeloval tudi pri Življenju žuželk in Deželi igrač 2, kot režiser pa se je prvič predstavil s filmom Pošasti v omari, ki je bil nominiran za oskarja. Nominacijo za oskarja za scenarij mu je prinesel tudi sicer z oskarjem nagrajeni WALL-E.

 "Po mojem mnenju je film vredno gledati, če še potem, ko odideš domov, razmišljaš o njem," pravi Docter. "Da pa bi film to dosegel, morajo biti vanj prelita prava čustva in mora na neki način odražati vaše življenje. In čeprav so junaki na platnu pošasti ali žužki, se poistovetite z njimi in razumete, kaj doživljajo."

"Film mora poleg humorja imeti tudi srce," pravi Lasseter. "Walt Disney je vedno govoril: ‘Vsakemu nasmehu mora slediti solza.’ In v to verjamem."

Ustvarjalci filma so v najnovejšo zgodbo vlili veliko srca. Prikazali so ljubezen med Carlom in njegovo pokojno ženo Ellie ter prijateljstvo z osamljenim fantičem.

Kako so poleteli V višave

Po režijskem prvencu Pošasti v omari je Pete Docter začel iskati nov projekt. Zamisel za prvi film se mu je porodila iz otroške radovednosti in strahu pred pošastmi pod posteljo. Po delu pri različnih projektih pa je ponovno posegel v svoje življenje in zasnoval V višave.

"Včasih sem zvečer, po napornem dnevu, ko sem bil naveličan tako ljudi kot zmede, ki nas obdaja, sanjal, kako lepo bi bilo, če bi bil brodolomec na samotnem tihomorskem otoku," pravi Docter. "Z Bobom Petersonom sva se začela poigravati s to mislijo, pri tem pa sva imela pred očmi podoben lik, kot sta jih igrala Spencer Tracy in Walter Matthau. Namrgoden, toda človeku vseeno priraste k srcu. Domislila sva se podobe hiše, ki jo v zraku držijo baloni, in zazdelo se nama je, da pooseblja vse, kar bi si človek želel, ko se hoče umakniti iz norega sveta. A ker sva vedela, da so bistvo življenja medsebojni odnosi, sva vključila tudi to."

Peterson dodaja, "Pete je prvi naredil osnutek zamisli o godrnjavem starcu, ki v rokah drži šop balonov. Začela sva razmišljati o tem, saj se nama je obema zdelo, da se v starejših ljudeh skriva ogromno čudovitih zgodb, vendar jih vse preredko vidimo."

Docter je navdih našel tudi pri resničnih starcih, animatorjih, ki so ustvarjali Disneyjeve klasike. Čeprav Joe Grant ni bil eden od izvirnih "devetih starcev", je l. 1937 sodeloval v ekipi, ki je ustvarila Sneguljčico in sedem palčkov. "Spoznal sem ga, ko je bil že v devetdesetih. Ta izjemni modri mož je bil moj prijatelj. In vsakič, ko sem mu pokazal, kaj delamo, je vprašal: ‘Kaj bo občinstvo odneslo s sabo domov?’ Tako mi je na svoj način hotel povedati, da si gledalci zapomnijo čustva."

Kdo je kdo?

Carl Fredricksen ni navaden junak. Je precej godrnjav, toda človeku priraste k srcu. Upokojeni prodajalec balonov bi moral oditi iz hiše, ki sta jo s pokojno ženo Ellie z vso ljubeznijo zgradila skupaj. A ko pride dan, ko bi moral oditi v dom za ostarele, Carl vzame usodo v svoje roke. Morda je res že v letih, vendar se ni pripravljen odpovedati mladostnim sanjam. Zato na streho hiše naveže na tisoče balonov, jo dvigne v zrak in z njo poleti v Južno Ameriko, kamor sta vse življenje nameravala odpotovati z ženo. Še kot otrok ji je prisegel, da bosta odšla tja, in te obljube ne namerava prelomiti. Načrte mu malce pokvari nepričakovani slepi potnik Russell in Carlovi živci se znajdejo na težki preizkušnji.

Russell je zagnan in vztrajen 8-letni tabornik, ki z nahrbtnikom na rami in vso taborniško opremo skuša osvojiti še zadnjo značko. Vedno je pripravljen za divjino. No, vsaj misli, da je. Njegovo znanje je namreč pridobljeno samo iz knjig in taboril je doslej samo enkrat, v domači dnevni sobi. Obvladal je že vse taborniške veščine, samo še ostarelemu mora pomagati in za žrtev si je izbral Carla. Ko se nehote znajde na njegovi verandi, ko hiša poleti, se mu izpolni velikanska želja - končno se res poda v divjino. In odkrije, da je prava divjina vse kaj drugega, kot piše v knjigah.

Dug je Prikupen In rahlo zmeden mešanec, ki s tropom veliko nevarnejših psov in z gospodarjem živi ob Rajskih slapovih in išče redko ptico. Kot vsi psi iz tropa nosi vrhunsko ovratnico, ki njegovo bevskanje prevaja v človeški govor. Drugi psi ga imajo za zgubo in se vedno znašajo nad njim. Ko pa ga pošljejo samega na "posebno nalogo", kuža po naključju naleti na Carla in Russella ter izmuzljivega ptiča. Dug se mora odločiti, kaj je prav in kam spada.

Kevin je izjemno redka 4-metrska ptica, ki se pred svetom skriva v okolici odročnih Rajskih slapov. Le redki vedo, da ta ptica sploh obstaja, zato uradno nima imena, toda ko se izkaže, da je ptica sladkosneda in navdušena nad čokolado, jo Russell vzame za svojo in jo poimenuje Kevin, prepričan, da ima opravka s samcem. 

Charles F. Muntz je bil dolga leta zvezdnik svojega časa. Drzni pustolovec je odkrival najbolj odročne kotičke sveta in z odprav prinašal osupljive spominke in bitja, ki jih civilizirani svet še ni videl. V svojem veličastnem in odlično opremljenem zrakoplovu je ničkolikokrat obletel svet. Ko pa po eni od pustolovščin s sabo prinese okostje 4-metrskega ptiča, ga znanstvena srenja obtoži, da je prevarant in raziskovalec postane tarča posmeha. Užaljen in jezen priseže, da bo dokazal, da ni goljuf, se vrne k Rajskim slapovom in s svojim tropom psov začne iskati izmuzljivega ptiča. 

Izgubljeni svet

Da bi se čim bolje pripravili na film, so se člani ekipe podali v Južno Ameriko na tromejo med Venezuelo, Brazilijo in Gvajano, kjer so odkrili neverjetne, čudovite in nedotaknjene kraje, kamor je dogajanje romana Izgubljeni svet postavil tudi Conan Doyle. Tja so potovali tri dni, potem pa se je začela zabava ... Plezanje na skoraj navpične skale gore Roriama, potenje, lovljenje ravnotežja, prenočevanje v votlini le nekaj korakov od poldrugi kilometer globokega prepada. Ostarelega raziskovalca, tropa govorečih psov in neznanih prazgodovinskih ptičev sicer niso srečali, so pa doživeli bližnje srečanje s kolonijo ubijalskih mravelj, nadležnimi komarji, škorpijoni, strupenimi kačami. V teh nenavadnih krajih, ki jih obiščejo le redki, se je ekipi zdelo, da lahko vsak trenutek izza skale prikoraka dinozaver. Navdih za Rajske slapove je bil najvišji slap na svetu, 979 m visoki Angelski slap v Venezueli. Rajski slapovi so sicer narisani trikrat višji, toda če ste slučajno obiskali Angelski slap, boste lahko videli, da se je čudovito rastlinje, ki ga obdaja, znašlo tudi v filmu.

Geometrija likov

V tem filmu so se likov lotili drugače kot prejšnjih. Zastavili so jih veliko bolj grafično, obenem pa so jim morali vliti veliko več čustev, saj tako Russell kot Carl ogromno povesta samo z obrazom in gestami.

Carl je pravokotnik, ki plava v preveliki obleki. Zdi se, da ga je sama glava in da kolen ter komolcev sploh nima. Russell pa je jajčaste oblike in skoraj nima brade. Carl je verjetno najbolj karikiran lik, kar smo jih kdaj videli v Pixarjevih animacijah, obenem pa tudi najzahtevnejši. Prvič se je namreč zgodilo, da so morali liku vliti množico prefinjenih izrazov, ne samo osnovne - veselje, jezo, presenečenje.

Russell jim je težave povzročal predvsem zato, ker je oblečen v neskončno plasti. Ima taborniški kroj, povrhu pa rutko, trak, značke in še in še. V bistvu nima vratu, zato je bilo težko nakazati gibanje telesa. Vse to delo opravi animacija drobne bradice.

Drobne zagate in zanimivosti

"Ena najtežjih nalog je bila ustvariti množico balonov, ki Carlovo hišo ponesejo v Južno Ameriko," pravi tehnični direktor filma Steve May. "Morali so delovati resnično, čeprav je že sama misel, da bi hiša letela na balonih, popolnoma nora in nezaslišana. Nismo znanstveniki, toda eden od članov ekipe je izračunal, da bi bilo potrebnih 20 do 30 milijonov balonov, da bi dvignili Carlovo hišo. Mi smo jih narisali precej manj. Ko leti, jih je 10.297, ko se odtrga od tal, pa jih je 20.622. Od posnetka do posnetka pa je različno, koliko se jih vidi. Toda število balonov je bilo šele prva zagata. Baloni niso nepremični. Zadevajo drug ob drugega, uklanjajo se pred vetrom. En balon vpliva na premikanje 10.000 drugih balonov. In vsak je na hišo privezan s svojo vrvico, ki se prav tako dotikajo druga druge. Da pa naloga ne bi bila preveč preprosta, je hiša nekaj časa privezana tako na balone kot na Carla in Russella. Karkoli se premakne, vpliva na vse drugo.

V višave je prvi Pixarjev 3D film in napoveduje novo dobo animacije in nove možnosti za animatorje. Najbolje se kontrast od starega načina vidi, ko primerjate Carlovo hišo, njeno notranjost, ki so jo namenoma naredili plitko, da deluje klavstrofobično, malo pozneje pa se vam odpre globina južnoameriške divjine. 3D ni samo modna oz. tehnološka muha, je izrazni element, ki pomaga ustvariti pravo vzdušje, vzdušje širjav, svobode, zagnanosti ... Vzdušje, ki ga bodo nedvomno začutili tudi gledalci.

Komentarji

15.6. 2009 ob 20:51

film je na začetku mal žalostn, drgač pa super

— 2pač
17.6. 2009 ob 10:59

in ti si si ga ogledal kak? če pride konec septembra komaj v kino?

— marko
20.6. 2009 ob 13:33

Reees reess upam, da v kinu ne bo samo sinhnorizerane verzije!! Sploh glede na to, da gre za 3D film, ki ga lahko kot takega gledaš le v kinu. Neverjetno sovražim in krivično je to, da nam distribterji vsiljujejo predelane verzije in nam ne omogočijo ogled originalnih izdelkov, sploh ko gre za animirane filme, ki niso namenjeni le otrokom. Kje si potem recimo ogledam originalno 3D verzijo filma, če ga pri nas ne vrtijo??

— Fezz
22.6. 2009 ob 15:14

haha :) <3

— lonči
24.6. 2009 ob 13:55

risanke so za otroke in za otroke je dobro da je sinhroizirano

— Franc
29.6. 2009 ob 19:37

franci: madagascar je vlik bolj za otroke pa sta ble obe verziji na voljo, pixar ima sloves studia, ki dela filme za vse starosti, oni so dokaz da obstajajo animirani filmi in risanke,, razlika..

— Bor
1.7. 2009 ob 23:06

ta film je zelo kul ma je na začetku žalosten,proti koncu pa kar vesel.komaj čakam da bo v kino v mariboru.

— hvan migel san roman.b
1.7. 2009 ob 23:19

Franc, se strinjam. Vendar naj dajo tudi možnost originalnega filma.

— Marko
2.7. 2009 ob 18:43

Risanke studia Pixar niso namenjene (le) otrokom. Sicer se absolutno strinjam, da se risanke zaradi otrok sinhnorizirajo, ampak bi bilo pa fer, da se ostalim gledalcem ponudi možnost, da si ogledajo ali sinhnorizirano verzijo ali verzijo s podnapisi. Ne vem zakaj nam ne ponudijo te možnosti pri vseh animiranih filmih, predvsem pa tistih, ki so narejeni v 3D tehniki. Ne razumem zakaj je to tak problem.

— Fezz
10.7. 2009 ob 15:45

Zelo sem bila vesela, ko sem videla, da bo tudi pri nas v kinu ta animacija. No, veselje me je precej hitro minilo, ko sem ugotovila, da bo samo sinhronizirana verzija. Mislim, da so pomemben del filma tudi originalni glasovi, ki dajo vsakemu liku svoj pečat in karizmo. Verjamem, da je za mlajše otroke lažje, če je risanka sinhronizirana, vendar pa nas je kar nekaj tudi starejših navdušencov, ki komaj čakamo, da pride v kino kakšna nova kvalitetna in zabavna risanka, potem pa nas sinhronizacija odvrne od obiska v kinu.

Držim pesti, da si premislite in bo na voljo tudi original;)

— bubkoc
11.7. 2009 ob 10:08

se strinjam!

— lol
26.7. 2009 ob 9:47

se absolutno strinjam! naj bosta na voljo obe možnosti - sinhronizirana in originalna. ratatouille je zame izgubil ves čar prav zaradi sinhronizacije, pa je drugače super.

— rina
28.7. 2009 ob 13:26

Release Date:
29 May 2009 (USA)

Jah pomojem bi lahko mal prej pršlo v kino

— wirg
31.7. 2009 ob 16:01

Pa dobro no. Res bi šel rad gledat katero od teh risank v 3D verziji, samo ni šans, da grem gledat sinhornizirano verzijo. Dejte ponudit obe verziji in bosta obe strani zadovoljni. Upam, da kolosejevci berejo tudi te komentarje in bodo uvideli, da je pač večina še vedno na strani originalnih glasov.
Ja res so risanke namenjene otrokom, vendar so to risanke, ki niso namenjene resnično najmlajšim. Medtem ko nekoliko starejši morajo biti sposobni brati podnapise, poleg tega je pozitivno, da slišijo tudi angleški jezik. Sinhronizacija je res samo za najmlajše, za ostale je po mojem mnenju poneumljanje.

— Rok
4.8. 2009 ob 10:18

wirg: poglej kdaj pride v Italijo ali pa na Otok, za začimbo pa še Japonsko

rok: sej bo tudi original verzija s podnapisi, sam ne vem čist a bosta obe 3D al kako

— Bor
5.8. 2009 ob 11:16

Komaaaj čakaam,ta film gotov bo full dobr:P

— teiaaa.<3
22.8. 2009 ob 17:36

jA MEN GRE NA ŽIUCE K SE PR SINHRONIZIRANIH VERZIJAH MLAJŠI OTROCI FUL NAGLAS SMEJIJO PA NČ NE SLIŠŠ...ZTO JE DOBR DA JE UBOJE..(-:

— 09140
24.8. 2009 ob 12:02

bom šla gledat
mislm d j kull

— pia
30.8. 2009 ob 11:18

Film je res super, na koncu je malo žalosten. Ima pa tako iskreno zgodbo da sem se na koncu skoraj zjokal. vsekakor ga želim gledat v kinu v 3d verziji. Upam da bo na voljo nesinhornizirana 3d verzija ker je film bolj kot neka zabava za otroke poln življenskih sporočil in resnic ki jih razumejo malo starejši/odrasli.

— nekdo
30.8. 2009 ob 15:04

Resnično bi Vas prosim, oh dragi bogovi kinodvoran, da nam ubogim tlačanom ponudite tudi originalne glasove in ne le sinhroniziranih, saj Pixarjeve risanke dejansko delujejo na različnih nivojih in tale ni izjema. Veliko nas je odraslih navdušencev, ki bi z veseljem tole pogledali v angleški verziji (glede na komentarje tukaj),
Lep pozdrav

— Smotko
3.9. 2009 ob 19:58

ta film je ful carski pa smešn pa tut če ga nisem gledu :D:D

— Billy
5.9. 2009 ob 22:15

bom šel še gledat vrjetn je kulll....

— enej
8.9. 2009 ob 7:21

joj komi čakam da bo u kinu!!!<3<3

— JANA
8.9. 2009 ob 16:02

kumi cakam da grem gledat (ce ga bom sploh sou) ki imam rd animirane risanke pa tudi napovednik sm gledu in je kuuuuuuuul !

— Tilen
14.9. 2009 ob 15:26

REKLAMA ZGLEDA ZLO KULLLLLLLLLLLLLLLLLL UPAM DA ŠE NI BLO V KINU

— PRIMOŽ
14.9. 2009 ob 19:38

rada bi ga šla gledat

— lana
24.9. 2009 ob 16:05

mene pa sam neki zanima.a so u xpandu pr usakmu filmu risanki,posebni učinki!! jst se ne spoznam dobr,tko da prosm d mi gdo pove.a so pr tej risanki posebni učinki!!!

— -kaič
24.9. 2009 ob 16:50

Ta animiran film je svetoven!!!!

— Anja
26.9. 2009 ob 11:11

cool film xD

— jurij
27.9. 2009 ob 17:52

Ke beda....Samo v LjubLjani in Mariboru imajo nesinhroniziran film! To ni fer!
Angleški glasi sso 100% boljši os Slovenskih!

— Špela
29.9. 2009 ob 6:05

Bi ga šla gledat v XPAND, če NE BI BIL SINHRONIZIRAN!

— Tina
29.9. 2009 ob 17:41

zakaj si 3d ne morem ogledati v angleskem jeziku s podnapisi ffs?

— peti
3.10. 2009 ob 16:53

kok je cena za 3d :)

— JN
3.10. 2009 ob 17:39

mi ga bomo pa se sli gledat in upam da bo ql

— ena pač
8.10. 2009 ob 17:46

KAr se mene tiče, tudi ko sem bil otrok in to od najzgodnejših let naprej sem sovražil sinhronizirane risanke. Nisem nič razumel tistih (takrat) slabih sinhronizacij.
zdaj jih sovražim še toliko bolj. Cel film uničijo

— matej
8.10. 2009 ob 20:08

mene pa zanima a tam k je 3D a se res premikajjo stoli in tko naprej ?
no zelo bi bima vesela če mi kdo ogovori!!
PLIY PROSIM ODGOVORI MI !!!

— poly
9.10. 2009 ob 19:59

zakaj ni 3d s podnapisi?!!!!!!!!!!!!!!! vedno uničite film s tem, zanalašč ne grem gledat!

— afafda
10.10. 2009 ob 11:58

itak da se stoli peemikajo sam u kranju se ne v ljubljan pa se!!

— tinč
10.10. 2009 ob 14:28

dans rem lejat pa upam da bo fajn

— -a-
11.10. 2009 ob 11:56

KR NEKI PREKLINJAJO

— ___bojAN
11.10. 2009 ob 19:30

To sploh ni res da so risanke samo za otrke..
Pa po moje more bit a risanka ful supe.. Še posebo zto ker je uni fantek takosimpaičn.. Kar za popapcat.. :D

— Ena
14.10. 2009 ob 14:04

film ma oceno 1
smeh ni
zabava ni
dolgočasnost je

— lan
15.10. 2009 ob 10:44 zvezdica

To je bil do sedaj najboljsi stereoskopski (3D) film oz. risanka. Ocitno so Pixarjevci odlicno opravili svoje delo, ker 3D ni bil nikoli prevec ali premalo "globok". Zgodba je tudi zelo lepa in se ti vtisne v spomin. Glede podnapisov pa moram nekaj priznati: veliko bolje je spremljati 3D film brez podnapisov, ker se lahko stalno "sprehajas" po celi sliki in nisi stalno prikovan na podnapise. Pri 2D filmih podnapisi ne motijo toliko, ker med branjem delno vidis sliko s perifernim vidom. Pri 3D pa s perifernim vidom ne mores tako dobro zaznati globine. Sinhronizacija je bila po mojem mnenju narejena zelo kvalitetno. Za tiste, ki jim 3D ni tako prvotnega pomena naj si raje ogledajo 2D verzijo filma s podnapisi. Razen tega se lahko pri podnapisih pojavijo tezave v 3D tehniki, ker morajo biti na pravi "globini".
Risanka (3D verzija) si zasluzi cisto petko! Kdor se je do sedaj branil 3D risank ali filmov naj si gre ogledati "V visave". Tezava bo le v tem, da si bo s tem postavil precej visoko merilo za kvaliteto 3D risank in filmov in bo lahko razocaran pri naslednjih. :-)

— Gledalec
19.10. 2009 ob 18:20

ful cool

— lol
23.10. 2009 ob 11:04

kle se pisejo komentarji!!!!!!! ne pa MISLOM DA JE FILM KUL KOMEY CAKAM DA GA GREM GLEDAT =()

— jst
24.10. 2009 ob 16:27

Gledalec, če ti je bil to najboljši, bi moral videti Coraline =) Kaj bi dala, da bi ga vsaj še 1x predvajali...

— L
26.10. 2009 ob 15:01

upam da kul film ker ga grem dons gledat

— luca
27.10. 2009 ob 17:41

komi
akam da ga vidm
upam da bo cool

— majchy
27.10. 2009 ob 18:48

sem gledala................hm kr neki no ja dober je po eni strani
po drugi pa nikakor

— kiki hh
28.10. 2009 ob 9:03

Kaič ni čist pr vsakem filmu posebnih učinkov. Naprimer pri Ledeni dobi 3 jih ni in imaš samo očala, stoli se pa ne premikajo. Za tole risanko pa še ne vem. Ti sporočim v kratkem, ker si grem še ta teden ogledat risanko. =)

— Pupa
28.10. 2009 ob 10:28

uuu, kok fajni zgleda.
jutri ga grem definitivno gledat, ker me je trailer ful nasmeju :*

— B
30.10. 2009 ob 12:22

Risanka je bila zelo dobra,bila je smesna,simpaticna,zanimiva.
Ce hoces gledat pojdi gledat!!!!!!
Ce primerjam z Mama mia, je veliko razlik, ce pa z Ledena doba 3,je malo razlik.

— alisa
31.10. 2009 ob 17:52

ful dobr je res spla
a se vm pogledat cool je

— majchy
31.10. 2009 ob 19:00 zvezdica

Evo, kot sem rekla, film sem si ogledala.
Najprej bi rekla, da sem pričakovala čisto drugačno zgodbo. Napovednik oz. filmček, ki je tudi tam zgoraj me je malce zavedel. Risanka me je presenetila. Seveda v pozitivnem smislu. Zgodba je res drugačna od ostalih. Ni neka brezvezna kopija ampak resnično lepa zgodba, ki je v bistvu nekako na trenutke žalostna, tako da lahko marsikdo ob ogledu potoči solzico ali dve. Da pa ne boste mislili da je vseskozi žalostno vzdušje, naj povem da je prisotno veliko humorja, napetosti itd. SKRATKA, resnično zelo zelo lepa zgodbica, z lepim začetkom, lepim koncem, ki ti v bistvu pusti nek vtis.
TOPLO PRIPOROČAM OGLED!

— Pupa
1.11. 2009 ob 13:44

Vidm, da se vas ful buni, ker je samo sinhronizirana verzija 3d in ne tudi original. Se strinjam, da bi lahko dal obe verziji. Ampak sm parkrat vidla, da je sinhronizacija bolj zabavno prevedena kot podnapisi. Pri Simpsonovih je bla sinhronizacija tko dobra, da jih zdaj še vedno gledam pa se nasmejem. Bla je velik boljša kukr v angleščini. Tko, da komi čakam, da ga grem gledat.(pa sihroniziran al pa ne)

— barbara
14.11. 2009 ob 12:30

RES DOBER FILM CCCCCCCCCCCCCCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL

— TANJA
22.12. 2009 ob 14:38

ja no prvič sn gledla.vsi so govorili,da je ful fajni filam,pa je tud res.
zello razburljiv film,še najbol takrat ko se je hiša dvignla,pa kejk balonov je blo!
na začetku je zllo smešn pa tud ,no skratka cel risani film a ka je že no sej vseenje zlo smešn! to pa je seveda super,saj je smeh pol zdravja.
no priporočam ,da si ga hitro ogledate saj je res zello zanimiv!
no up oz.v višave je najbolj razburljiv risani film al ka žeje no sej vseeno,kar sem jih gledala!!!
no oglejte si v glavnem,jst sn si že.
pa prijetno gledanje pa seveda vlko se smejte!!!!!!
papa!

— nekdo
23.12. 2009 ob 14:36

ja coool film ka še nej rečem v višave zakon film!!

— jst
30.1. 2010 ob 11:47

še kar dober film

— žan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.