Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

V srcu morja

akcijska pustolovščina
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
2h 2min / 122min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Charles Leavitt, Rick Jaffa, Amanda Silver
Režija: Ron Howard
Režiser filmov Čudoviti um, Frost/Nixon in Dirka življenja predstavlja ganljivo zgodbo o posadki mož, ki se je leta 1820 odpravila na lov za kiti in spremlja njihovo neusmiljeno usodo, zaradi katere več mesecev brodolomijo daleč od varnega zavetja doma.

Z oskarjem nagrajeni Ron Howard režira akcijsko pustolovščino po knjižni uspešnici Nathaniela Philbricka o napetem resničnem potovanju ladje za kitolov Essex.

Pozimi leta 1820 kitolovca Essex iz Nove Anglije napade nekaj, kar ne more verjeti nihče: velikanski kit z neusahljivo voljo in domala človeškim občutkom za maščevanje. Resnična pomorska katastrofa je pozneje navdihnila roman Moby Dick Hermana Melvilla – toda njegova pripoved je zgolj polovica zgodbe, ki se je odvijala tisto zimo. Film razkriva grozljive posledice napada, ko se posadka ladje znajde na meji lastnih zmogljivosti in je prisiljena početi nezamisljive reči, da preživi. Viharijo skozi viharje, sestradanost, preplah in obup, pri tem podvomijo v svoja najgloblja prepričanja – tudi v vrednost lastnih življenj in v moralnost lastnega poklica – medtem ko njihov kapitan sredi odprtega morja išče pot, njegova desna roka pa se še vedno trudi ukrotiti gromozanskega kita.

Igrajo Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Brendan Gleeson, Jordi Mollà in Ben Whishaw v vlogi Hermana Melvilla, čigar preiskovanje dogodka je trideset let pozneje razkrilo neverjetno zgodbo

Howard je režiral po scenariju Charlesa Leavitta, ki je skupaj z Rickom Jaffo in Amando Silver na podlagi knjige In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex Nathaniela Philbricka oblikoval tudi zgodbo. Producirali so Joe Roth, Paula Weinstein, Will Ward, Brian Grazer in Ron Howard. Izvršni producenti so bili Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins in David Bergstein.

Izza kamer so sodelovali še z oskarjem nagrajeni direktor fotografije Anthony Dod Mantle, scenograf Mark Tildesley, z oskarjem nagrajena montažerja Mike Hill in Dan Hanley ter kostumograf Julian Day. Glasbo je prispeval Roque Baños.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.