Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

V senci zarote

Blacklight
akcijski triler
Podnapisi
Na sporedu od: 17.3.2022, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2022
Država: ZDA, Avstralija, Kitajska
Jezik: angleščina
Scenarij: : Nick May, Mark Williams, Brandon Reavis
Režija: Mark Williams
Scenarist in režiser Mark Williams, znan kot izvršni producent popularne serije Ozark, po filmski uspešnici Ropar čiste vesti ponovno združuje moči z Liamom Neesonom.

Problematični Travis Blok je vladni operativec, ki je zadolžen za reševanje tajnih agentov iz nevarnih situacij. Ko odkrije zaroto, namenjeno ameriškim državljanom, se znajde na tarči ljudi, za katere v bistvu dela. Takrat se odloči, da bo sledil agentu in prišel resnici do dna. Resnici, ki bo postavila pod vprašaj tudi njegov moralni kodeks.

Scenarist in režiser Mark Williams, znan kot izvršni producent popularne serije Ozark, po filmski uspešnici Ropar čiste vesti, ponovno združuje moči z Liamom Neesonom.

Problematični Travis Block je vladni operativec, ki je zadolžen za reševanje tajnih agentov iz nevarnih situacij. Ko odkrije zaroto, namenjeno ameriškim državljanom, se znajde na tarči ljudi, za katere v bistvu dela. Takrat se odloči, da bo sledil agentu in prišel resnici do dna. Resnici, ki bo postavila pod vprašaj tudi njegov moralni kodeks.

Režiser Williams o karakterju Blocka pravi: „To je moški, ki celo svoje življenje stoji na istem mestu in je podaljšana roka nekoga drugega. V nekem trenutku pride do spoznanja, da si je zvest napačnemu človeku, začne se spraševati o svojem delu, zato se znajde pred odločitvijo, ne samo da bo rešil svojo situacijo, ampak tudi svoje življenje.“

V senci zarote je zgodba o momentu. Govori o tem, kaj počnejo vladni ljudje v ozadju, kako manipulirajo s ameriško publiko, da počnejo in verjamejo v stvari, ki niso nujno resnične in niso nujno koristne za državo. V filmu se bomo s pomočjo glavnega junaka, Blocka poglobili v delovanje centralne vlade. Ker je njegova edina naloga reševati agente iz slabih, življensko ogrožujočih situacij in ker to počne že celo svoje profesionalno življenje, se zdi, da svoje delo obvlada in da se po njem ne sprašuje. A sčasoma začne v ozadje svojega dela vedno bolj sumiti. In ker si hkrati želi vedno več časa preživeti s svojo družino, išče načine, kako se rešiti te službe, ki je v bistvu njegovo življenje. A se vseskozi bori z obema svetovoma, na eni strani s svojo potrebo po opravljanju edinega, kar zna v življenju in po drugi strani s svojo vestjo, da je družini dal premalo. In prav slaba vest mu začenja povzročati vedno več problemov.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.