Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Upornik neodvisne države Jones

akcijska biografska drama
Podnapisi
2h 19min / 139min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Gary Ross po romanu Leonarda Hartmana
Režija: Gary Ross
Režiser spektaklov Seabiscuit in Igre lakote: Arena smrti predstavlja neverjetno resnično zgodbo o drznem uporniku Newtonu in njegovem boju proti tiraniji. Ob začetku ameriške državljanske vojne Newton kot vojak uporniške Konfederacije doživi največje strahote vojne, zato se ob vrnitvi domov odloči ravnati po svoji vesti. S pomočjo revnih kmetov in pobeglih sužnjev začne ustanavljati svojo vojsko, kljub krutemu maščevanju oblasti pa ne odneha, temveč sredi sovražnega ozemlja ustanovi neodvisno državo Jones. To povzroči neustavljiv srd Konfederacije, ki poskuša na najbolj krvave načine uničiti izdajalce in zatreti ideale, ki jih Newton predstavlja.

Komentarji

6.7. 2016 ob 15:24

Sem prepričan, da boste ta flop umaknili s sporeda. to res ni za v kino v SLO.
Še v ZDA je čist pogorel, kljub njihovi temi...

— Mark
22.7. 2016 ob 13:18

komaj čakam ta film

— Leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.