Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Podzemlje: Krvave vojne

akcijska domišljijska grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 1.12.2016, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Cory Goodman, Jayson Rothwell
Režija: Anna Foerster
Usodna vampirska bojevnica Selena nadaljuje večno vojno med krvoločnimi volkodlaki in nesmrtnimi krvosesi, ki so jo izdali. Ujeta med dvema ognjema mora najprej zaščititi hčerko, katere krvi si želijo vampirji, nato pa z zaveznikoma Davidom in njegovim očetom Thomasom skujejo načrt, kako enkrat za vselej končati nesmiselne spopade. Toda zagrizeni nasprotniki so ji pripravili številne pasti, osupljivo nevarne in smrtonosne bitke pa Seleno peljejo proti nezavidljivi odločitvi, če je za končni mir pripravljena tudi na najbolj boleče žrtve.

To zimo bo boj med vampirji in volkodlaki pripeljal svet do roba v Krvavih vojnah, petem delu priljubljene filmske serije Podzemlje. Očarljiva Kate Beckinsale se vrača v vlogi Selene, njej najljubše filmske junakinje, s katero je zaslovela po vsem svetu. To je prvi film iz izjemno uspešne sage, ki ga je režirala ženska, Anna Foerster, za katero je to tudi režijski prvenec.

Pod vodstvom mogočnega Mariusa so likani močnejši kot kdajkoli prej, vampirji pa so na robu izumrtja. Selena, ki so jo izgnali iz vampirskega plemena, bo združila moči z novo, močno skupino ˗ s skrivnostnimi nordijskimi vampirji. Čas se izteka in morala se bo odločiti, ali naj se bori za stare ali za nove zaveznike v epskem končnem obračunu, po katerem morda nihče ne bo ostal živ.

Ob Kate Beckinsale, ki se že petič spušča v vlogo Selene, nastopajo v filmu še Theo James, Charles Dance, Bradley James, Lara Pulver in številni drugi. Film je bil posnet v desetih tednih v oktobru, novembru in decembru 2015, večinoma v Pragi. Filmska franšiza Podzemlje se je začela leta 2003. Dosedanji štirje filmi iz sage so po vsem svetu zbrali skoraj 500 milijonov dolarjev izkupička.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.