Kolosej
Film distribucije Continental Film

Umri pokončno 4

akcijski triler
John McClane rešuje ZDA četrtič!
Na sporedu od: 2.8.2007, Kolosej Ljubljana
2.8.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 10min / 130min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Mark Bomback, Doug Richardson
Režija: Len Wiseman
John McClane je po letih boja z alkoholom, ločitvi in končani karieri policista našel svoje mesto v oddelku za domovinsko varnost, kjer se bori proti sodobnim računalniškim teroristom. Ko Amerika doživi vseobsežni računalniški napad teroristov, ki začnejo prevzemati vse pomembne sisteme, od prometnih luči, do bančnih sistemov in borze, se McClane po svoji stari navadi znajde sredi vratolomnega lova na kriminalce. Ti ga skušajo ustrahovati z ugrabitvijo njegove hčerke, toda hladnokrvni novodobni teroristi niso računali s policistom stare šole, ki ga v boju za pravico in družino ni strah povzročiti pravega uničenja.

Zgodba

V filmski sezoni, polni fantazijskih podob računalniške grafike, gre pri Umri pokončno 4.0 zares - zaresna akcija, zaresen humor, predvsem pa se vrača priljubljeni, ikonični lik: John McClane. Za konec tedna za praznik 4. julija pride do napada na ranljivo strukturo Združenih držav, zaradi katerega začne ugašati celotna država. Skrivnostna oseba za načrtom je dodelala vse mogoče sodobne vidike... vendar pa v enačbo ni vključila McClana - staromodno analogno muho v digitalnem mazilu.

Praznik se šele začenja, a newyorški detektiv McClane ne proslavlja. Spet se je sprl s hčerko Lucy, ki študira, dobil pa je še eno grozno rutinsko nalogo, privesti mladega hekerja Matta Farrella na zaslišanje v FBI. A pri McClanu navadno pogosto eksplodira v nenavadno - in ga nenadoma zaluča na napačni kraj ob napačnem času.

S Farrellovo pomočjo McClane počasi začne razumevati naraščajoči kaos, ki ga obdaja. Nekdo napada ranljivo infrastrukturo ZDA. Skrivnostnež, ki si je zamislil vse skupaj, Thomas Gabriel, je vedno nekaj korakov pred McClanom, ko uresničuje svoje načrte.

Napovednik

Ozadje

Umri pokončno 4.0 se izogiba fantazijam računalniške grafike in temelji na pravih akcijskih prizorih. Cinični smisel za humor Johna McClana je vedno pristen in vsak se lahko najde v njem. Najpomembneje pa je, da film temelji na likih, zasidran pa je v enem najbolj žilavem, pa vendar najbolj prisrčnem junaškem povprečnežu.

Ko je razmišljal o tem, da bi ponovno zaigral lik, ki je na novo definiral filmske akcijske junake, je Bruce Willis želel predvsem to, da bi bilo vse čim bolj realistično. "McClane definitivno NI super junak, zato ga je tako vznemirljivo igrati," pravi Willis. "Nima nobenih super moči ali sposobnosti. Je čisto povprečen možakar, v katerem se vsak lahko najde. Čeprav si vedno prizadevamo za čim bolj spektakularnimi akcijskimi prizori, vseeno mislim, da ljudi privlači predvsem McClanov smisel za humor in to, da se vsak lahko identificira z njim. Zadnja leta smo se veliko pogovarjali o novem delu Umri pokončno, vendar me ni nič pritegnilo, dokler se nismo domislili, da bi bili v zgodbi ogroženi dve stvari, ki sta McClanu najpomembnejši. McClane ima nadvse rad svojo družino in prezira vse, ki prežijo na ljudi, ki se ne morejo braniti. To je bil nov pogled na lik, vendar je vedno ostal zvest svoji naravi. Zdaj je za McClana v igri veliko več, pa vendar je še vedno povprečnež, ki se nepričakovano sooči z zelo nenavadnimi okoliščinami."

Tudi za Willisa samega je bilo v igri veliko več. "Že po naravi sem kockar in želel sem videti, ali bomo kos izzivu ustvariti krasno zgodbo. Hotel sem doseči prvi del Umri pokončno. O tem sem veliko razmišljal."

Lenu Wisemanu se je zdelo, da se je s tem, ko je prevzel režijo Umri pokončno 4.0, izpolnila prerokba. V srednji šoli je namreč s prijatelji posnel film, ki ga je navdihnil Umri pokončno. "Obožujem Umri pokončno," pravi Wiseman. "Predvsem me je pritegnila McClanova raljivost. Je možakar, ki se je znašel v nepričakovani situaciji, nad katero ni najbolj navdušen. Vsi razumejo, kako je to."

O igralcih

Bruce Willis (John McClane) je posnel filme Šund, Šesti čut, Nezlomljivi, 12 opic, Ne imejte me za norca, Zajtrk prvakov, Zadnji preživeli, Merkurjev bes, Šakal, Mulc, Peti element, Smrt ji lepo pristoji, Sončeve solze, Kdo se oglaša 1 in 2, Talec, Mesto greha, Srečnež Slevin, Za živo mejo, Popolni tujec, Morilec mehkega srca, Bandita, In Country, Alpha Dog, Blind Date, Armageddon, Mortal Thoughts, Rugrats Go Wild, Billy Bathgate, The Story of Us, The Siege.

Zaslovel je z nadaljevanko Delo na črno.

Leta 1986 je posnel album The Return of Bruno, tri leta kasneje pa If It Don’t Kill You, It Just Makes You Stronger.

Timothy Olyphant (Gabriel) je posnel filme Še 60 sekund, Krik 2, Odštekano življenje, Kaj dogaja, Privlačna soseda, 1999, Lovec na sanje, Klub vražjih babnic, Catch and Release, Stop Loss, Bill, Hitman, Rock Star, A Man Apart, Coastlines, Broken Hearts Club-A Romantic Comedy.

Na televiziji je nastopil v Deadwood, When Trumpets Fade, High Incident, 77 Sunset Strip, Ellen Foster, My Name is Earl, Seks v mestu.

Justin Long (Matt Farrell) je posnel filme Greva narazen, Herbie: s polnim gasom, Dodgeball: zgube med dvema ognjema, Več kot dekle, Accepted, Idiocracy, The Sasquatch Dumpling Gang, Dreamland, Strange Wilderness, One Part Sugar, The Tale of Despereaux, Waiting, Hair High, Jeepers Creepers, Happy Campers, Galaxy Quest, Raising Genius. Na televiziji je nastopal v nadaljevanki Ed.

O režiserju

Len Wiseman je v filmski industriji začel pri umetniškem oddelku filmov Godzilla, Zvezdna vrata, Možje v črnem in Dan neodvisnosti. Nato je režiral reklame za PlayStation, Time Warner, Oracle, Intel in Activision, potem pa prešel na glasbene videospote. (Quarashi, Rufus Wainwright, Megadeath, En Vogue, Static X, Paul Oakenfold, Brooke Allison).

Njegov režijski prvenec je bilo Podzemlje, nakar je režiral še Podzemlje: evolucija.

Komentarji

13.4. 2007 ob 2:31

Prvi bom v vrsti za karto, ko pride ta film k nam. Sem velik fan vseh Die Hard filmov in upam, da me četrti ne bom razočaral. Yuppi ka yee motherfucker...

— Stari
20.4. 2007 ob 13:38

Ta ta film zgleda the best! No sej sm tud use tri prejšne gledu pa so bli ful zakon ampak kokr sm vidu u tlairerju ma ta največ akcije

— candek
20.4. 2007 ob 13:39

trailerju (se opravičujem za napako)!!!

— candek
21.4. 2007 ob 2:39

komi cakam.die hard filmi so pa res polni akcije,pa se bruce stresa hude fore

— daly
23.4. 2007 ob 11:01

Upam, da bo vreden naslova, ki ga ima. Live Free or Die Hard. Eno ali drugo samu ne suženjstva čemerkoli pa naj bo to oblast ali denar ali slava ali kaj si bodo drugi mislili ali religija ali strah ali dvom, ...

— elija
28.4. 2007 ob 15:21

tudi sam sem velik fan die harda. Vsak del je bil za 2% boljši od drugega, tko, da upam, da se bo serija tudi s cetrtim delom to izpolnila. MOja lestvica seriala Die Hard: 1 pa 3 za oceno 10,drugi pa za 9 do 10 DEFINITIVNO NAJBOLJŠA AKCIJSKA SERIJA VSEH ČASOV! LIVE FREEE OR DIE HARD!!!

— tarantino
21.5. 2007 ob 13:48 zvezdica

Zanimiv... :) Zgleda, da bojo tuki McLane-a predstavl kokr "oldskool" človeka k se še vedno lovi z sedanjostjo, ampak ma vseen še tiste svoje fore k jih je mel prej. Me pa zlo veseli, da ne bojo spustil vn njegovga slavnga: "Yippie Ka Yey motherfucker...", če bi to spustil bi bil res en velik zločin :P :). Edin kar me mot je to, da tega filma ni naredu McTirenan in da muzka ni od Michaela Kamena, ta kombinacija skupi je namreč (vsej za moje pojme) velik pripomogla k temu, da so bli prejšnji Die Hrdi-i tolk dobri... Ampak vseen... Dokler je McLane notr in vse njegove fore bo film zlo zanimiv za videt... Je pa tut treba povedat dejstvo, da tut, če bo ta film, kot ta film sam, izpadu kokr podn, bo vseen McLane-ova preteklost in vse kar je delu v prejšnjih Die Hard-ih odtehtala vse morebitne slabe stvari k bi se lahk v tem filmu pojavle. Taprav Die Hard fan, se bo znal v tem filmu navezat na McLane-ovo preteklost in bo kakršn kol kiks lahko vidu v dobri luči ! Komi čakam ! :)

— Fox1985
24.5. 2007 ob 2:29

Jest prav tako upam,da ne bojo zaj... tega filma,kot jim to uspeva kot po tekočem traku zadnje čase(pirati s karibov 3 itd.),ker so prvi trije filmi vsi za 10-ko in bi bilo škoda,če nebi bil tud 4 takšen

— bor
29.5. 2007 ob 18:04

Jaz sem zelo velik fan prvih treh filmov tak da upam da bo tak tudi dovolj dober.Kritikom ni všeč režiser ki je star tolko sedaj kot je bil Bruce Willis v prvem deli Die Hard-a ampak je pa režisiral uspešen film Underworld tako da bodo kr dobre akcijske scene (glej trailer)Malo me moti da bo primeren za mlajše od 16 tak da ne bo tistega pravega John McClaina z kletvicami in tem.

— Marko
31.5. 2007 ob 20:01

napovedniki so vsi zelo zanimivi in ne dvomim,da tudi film ne bo...ampak,se že po trailerju vidi,da bo veliko nemogočih situacij preživetja in reševanja,čeprav to lahko spremljamo v vseh takih filmih. Bomo vidli ;)

— boombastic
1.6. 2007 ob 18:00

to je mal preveč grozn folk kr poka k to gleda

— miha
2.7. 2007 ob 0:49

A med igralci o Željku Ivaneku iz Ljubljane pa nič.

— Željko Ivanek
3.7. 2007 ob 14:53 zvezdica

po mojem mnenju najboljši film tega leta. vsaj do sedaj! Len Wiseman, ki se je kot režiser že izkazal (Underworld.) je po mojem mnenju dobro "speljal" ta 4 del Johna McClane-a v akciji. zelo zelo dobri efekti, predvsem še nikdar videni efekti, dobro povezana zgodba, klasičen črn humor McClanea in seveda dosti mrtvih na 1001 način. zelo dobra stara akcija, made in hollywood. obvezno za pogledat.

— liones
3.7. 2007 ob 17:10

Jaz sem ga že gledal in je to najboljši del od umri pokončno. Zelo veliko akcije kar se itak ve.

— Franci
4.7. 2007 ob 11:34 zvezdica

hja yippie ka yey je res ena legenda...:D moje mnenje o filmu je zelo pohvalno saj so od teroristov prešli (1. del-v nakatomi zgradbi terosristi; 2.del-teroristi na letališču;3.del-tero risti v fort knoxu) na hekerje. sicer se filmski kadri zdijo do mala dobro posneti, je pa v njih malce pretiravanja. za marsikaterega filmskega kritika bi to pretiravanje(letalo pod mostom avtocecte) mogeče zelo poslabšalo film ampak moje mnenje je da ravno to nredi film tako dober in morda celo boljši od vseh treh prejšnjih delov. sem namreč akcijski tip in mislm da bo ta film res ostal vsem fanom brucea willisa in McLane-a in njegovim yippie ka yey motherfucker. res film je dobro posnet in v vsakem primeru vreden ogleda!

— bey
4.7. 2007 ob 20:39

Mogoce kdo ve kdaj bo prsu v kino center Kranj?

— joco
8.7. 2007 ob 12:01 zvezdica

Film sem si ogledal pred 14. dnevi v Kanadi. Presegel je moja pričakovanja. Akcija od prve do zadnje minute, "mclaneovskega" humorja še več kot v prvih dveh filmih; skratka super akcija, film res vreden ogleda. Obenem na oni strani luže filme v kinu predvajajo v HD, kar da filmu še dodaten čar, saj imaš občutek kot da si del filma. Kar se tiče tehnike (ter aktualnosti predvajajna filmov) smo še dalež za ameriko.

— matejp
9.7. 2007 ob 14:46 zvezdica

Danes zjutrja sem si ga ogledal in lahko recem le to, da se najboljša akcijska serija nadaljuje s stilom in da John Mclane bo vecen car. Mlace me je samo konec rahlo razocaral, kar pa se tice F 16 in avtoceste, pa bo sel ta prizor v anale te serije. če je v prvem delu bil kader, kjer Mclnae razčeguka celotno stolpnico s tremi komprjuterji, v drugem, ko na koncu užge letalo ter v tretjem vožnja skozi Centralni park, je ta prizor zaščitni znak tegale dela. OCENA 9/10. Si pa ga bom definivno šel v kino gledat! LIVE FRE OR DIE HARD!

— tarantino
29.7. 2007 ob 14:01 zvezdica

tretji del je definitivno boljsi od cetrtega.saj so dobri efekti,ampak film ne doseze tiste napetosti,kot v tretjem delu

— ian
31.7. 2007 ob 11:32

Filmu ne manjka cisto nič! Jst ga bom se 1x gledu. John je se vedno sarkastičen anti-hero. Zakon!!!

— fen
31.7. 2007 ob 11:34

Film je res super. Dokaz, da so nadaljevanja lahko boljsa. Mal je "lame" for --> "ubil helikopter z avtom" in "fighter pod avtocesto"...Drugace pa D-BEST. Se ne bi branu se kaksnega dela.

— super
2.8. 2007 ob 10:35 zvezdica

Bruce Wills je zopet dokazal, da je mojster akcijskih filmov. Glede na to, da je dopolnil 52 let, je v odlični formi in prav tako dober, kot je bil pred dvajsetimi leti. Film je v smislu good guys vs. bad guys, kjer je konec že vnaprej določen. Polno je akcijskih prizorov, ogromno posebnih efektov (ki so mimogrede zopet razred zase), komičnih dialogov in seveda, kot smo že vajeni, mrtvih več kot med drugo svetovno vojno. Seveda ne smemo pozabiti na njegovega soigralca, Timothya Olyphanta, ki je več kot odlično odigral vlogo prestrašenega hekerja. Film si, tako kot igralci, z moje strani zasluži čisto 10.

— Katty
2.8. 2007 ob 22:41 zvezdica

Film je res nekak presežek video industrije. Že samo to pove veliko da je film ustvarjen brez računalniških pretiranih effect-ov je fascinantno. Tam kjer letalo leti pod mostom ni nemogoče, (nikjer vbistvu ne leti pod mostom), z letalom F-35 Raptor in izkušenim pilotom je to čisto možno, ker je ta "Fighter" ustvarjen za take manevre. Po koncu filma sem bil tako navdušen nad filmom, da sem si ga želel ogledati še enkrat, ker je skoraj vse izdelano v popolnosti. Po mojem mnenju so zopet dosegli nekaj fatastičnega tako Bruce Willis in ostala filmska zasedba kot film Die hard 4.0

— Igor
3.8. 2007 ob 2:33

ej, ta igralec pa schwarzeneger pa silvester stalone so itak pomoje najboljši. Ta film pa bo ziher film leta, ker je nenormalno dober ;D

— nasty
3.8. 2007 ob 11:41 zvezdica

Zadeva je hudo poboljšana različica verzij 1-3! Dialogi, akcija, scene, napeto od začetka do konca (kokice ostanejo nepojedene!!!)... skratka hud film! Čisto nekaj drugega kot J. Blond, ki so ga kastrirali, mu uničili brand, karizmo in sploh naredili nek zmazek blizu ravni latino TV limonad...

— tč
3.8. 2007 ob 16:40

timothy olyphant ni ta igralec,ki ti mislis,da je.timothy je tisti,ki igra glavnega negativca.verjetno si mislila na justina longa.lp

— ian
4.8. 2007 ob 12:32 zvezdica

Četrti del me je kot vsakega pravega fana "die hard filmov" malo razočaral,saj več kot primanjkuje klasičnega humorja tipa McClaine,vmesnih scen,ob katerih umiraš od smeha itd. Saj v končni fazi verjamem,da je film čisto dober za povprečnega gledalca(mislim predvsem mlajše generacije), ampak za tiste,ki smo odrasli ob teh filmih,to pač ni to! Akcije je dovolj,ampak je že preveč "bondovska",sploh scena z avionom,pa čeprav je narejena fenomenalno. Pa v končni fazi John McClane pač ni on,če nima težav z alkoholom,težav z bivšo ženo, glavna stvar v prejšnjih je pa tako ali tako legendarna "spodnja majica". Pač brez McClaina v spodnji majici ni Die Harda,vsaj po moje.

— rob
4.8. 2007 ob 12:42 zvezdica

film je presegel pričakovanja in bi ga uvrstil na drugo mesto, takoj za prvim delom, ki je meni osebno še vedno nad vsemi, saj je dogajanje na lokaciji-Nacatomy, edinstveno. Die Hard ni zastonj najboljši akcijski film vseh časov. Dejstvo pa je, da Die Hard ne bi bil to, kar je, brez Willisa in obratno.

— legend
4.8. 2007 ob 12:48

AM TKO FILM JE HUT SAM JE KR TKO MAL ZNANSTVENE FANTASTIKE NOTR MOGU BI NAJMN 50X UMRET PA NI NITI EBKRAT SEJ VESTE MAL OPRASKAN PO GLAVI PA TKO PA 2 STRELA SAMJE PREŽVEV DRGAČ JE PA FILM DOBR SAM MAL PREVEČ DOGODIVŠČIN JE VREDEN OGLEDA :d STIFTER TO NAPISU

— ŠE KR UREDU
5.8. 2007 ob 0:57 zvezdica

Film je odličen. Bil sem skeptičen, ker je bil že tretji del res dober. Nisem si mislil, da ga lahko preseže. Seveda če ne bi bilo Bruce Willisa to ne bi bilo to. Pa tudi mladi soigralec se je izkazal. Že ideja sama je dobra - postaviti policaja stare šole po robu novodobnim hekerjem v dobi ki je prežeta z informacijsko tehnologijo. Odlično! Polno humorja, akcije, napetosti, preobratov - vse to je Die Hard 4.0.

— Watcher
5.8. 2007 ob 23:02

film je n fertik hud.skos pouhn akcije.

— jaka
6.8. 2007 ob 10:05 zvezdica

Fenomenalno, kapo dol, kaj so pa tokrat naredili iz tegale akcijskega spektakla, je pa za neverjet. legendarni film, odlična akcija, najbolj realistični akcijski prizori kar sem jih videla v kateremkoli akcijskem filmu do sedaj. temu filmu enostavno zlahka oprostim da ima glavni igralec cca 46 življenj, točno ve kam in ob katerem času mora priti, zna voziti vsa vozila od helikopterja dalje, preživi najbolj divje vratolomne smrtne padce, skoke, explozije itd itd itd. Tomu Crusiu v Mission impossible tega nikdar nisem oprostila, ker je enostavno eno neprepričljivo napihnjeno malo teslo. Bruce Willis je pa CAR s svojim nepogrešljivim ciničnim nasmeškom na obrazu. Super. Čista desetka! Nujno gledat vsi ki ljubite dobro akcijo!

— lenča
6.8. 2007 ob 10:08

Super ... se pridružujem komentarju Katty in podobnih Super akcija, definitivno vredno ogleda, tudi doma če bo le možnost bi si ga še kdaj ogledala, ma res, ful zadovoljna sem šla iz kina. Kapo dol, v bistvu mogoče sploh nisem pričakovala tako krasnega filma oz. prizorov, super pa začini vse skupaj Bruce-ov humor. Yes, yes, super

— anka
6.8. 2007 ob 13:40 zvezdica

Bil sem vajen teh "mačističnih" zadev v Ameriki...tudi sam prisegam na filme v stilu "Smrtnonosno orožje" in tudi na tole verigo filmov "Die Hard"... Toda,pričakoval sem nekoliko več humorja,tistega,ki je z svojo prefinjeno ironijo,vodil prejšnje tri dele,še posebej prvega in tretjega.Willisov zastarel obraz je verjetno najšibkejša točka filma,Timothy Olyphant pa me je presenetil z svojim nedolžnim pogledom... Kdor obožuje akcijo "prve lige",naj si ga vsekakor ogleda...ampak meni je potrebna tudi zgodba in ta si ne zasluži visoke ocene!

— dario
6.8. 2007 ob 14:30

no jaz sem star 14 let pa grem danes s prjatlom neki gledat. a pol priporočate?

— kolosejko
6.8. 2007 ob 22:09 zvezdica

Film DIE HARD 4 je eden izmed najboljših akcijskih filmov posnetih do sedaj.Do sedaj so bili posneti že 4 deli in vsak naslednik je boljši od predhodnika,torej se pravi ,da je 4 del najbolši film iz serije die hard.Film se začne ,ko svet napadejo piflarski hekerji ,ki jih vodji nekdanji državni uradnik ,ki je opozarjal ,da je mreža ranliva ,vendar ga niso poslušali zato ker ni bilo denarja ,raje so napadli Irak.Uradnik napade polovico zda na sproti pa mu stoji neuničllivi John Mcclane ,ki s svojim cinizmom pripomore k salvam smeha.Režiser je opravil vrhunsko delo ,kamera je dobra , vendar najboljši del pa je seveda še vedno Bruce Willis ,ki ponovi svojo vrhunsko vlogo iz prejšnjih 3 delov .Pa tudi mlajši igralec ,ki spremlja mcclanea je vrhunski.Uglavn film je dobe in splača se dt tistih 5 evrov ,da si ga ogledat pred velikim ekranom in doživite efekte ,katerih ne boste doživeli v zavetju domače dnevne sobe!! Upam da nism bil predolg

— Reziser
7.8. 2007 ob 22:43 zvezdica

ta film je res zelo dober in si zasluži da je film meseca , saj se nasmejiš in je tudi zelo napet ter poln akcije !

— john
8.8. 2007 ob 13:51 zvezdica

Ta film je pa definitivno eden najboljših, kar sem jih letos gledala. Cel film je napet, akcij neskončno, zgodba svetovna, hudi efekti. Vreden ogleda!

— *Bejbika*
8.8. 2007 ob 22:54 zvezdica

Všeč mi je serija filmov Die Hard in namenoma sem si ta teden za primerjavo ogledala prejšnje filme iz serije, film pa me je pritegnil tudi zaradi trditve B. Willisa, da je najboljši do sedaj. Moje mnenje bo podobno Robu. Akcijski prizori so v redu (pri helikopterju in tunelu imam sicer na sumu posebne učinke), ideja za scenarij je bila že večkrat uporabljena, manjka malo več ciničnih McClaneovih komentarjev. Vidi se, da se McClane stara - Willis sicer še prepriča, a počasi bo moral izpreči. Boljši negativec, kot je bilo videti v filmu. Mladi heker je čisto v redu, a par ne doseže igralske kemije, kot jo imata npr Willis-Jackson in Willis in tisti črnski policaj iz prvega dela. Skupaj torej : vsekakor boljši od dvojke, slabši od 1. in 3. dela. Ob morebitnem 5. delu pa boljša zgodba (morda prequel) in režira naj spet John McTiernan.

— filmogledka
8.8. 2007 ob 23:34

men se je zdeu ful nor film, dosti akcije..ma ne samo NAVADNE akcije...ampak res neki posebnega. super vloge, supr odigrano, najbolši so mi efekti

— Nastja
10.8. 2007 ob 0:53

Očitno nimaš pojma o avijonih, ker v filmu ni bil F-16, ampak F-35 Joint Strike Fighter (JSF). Lahko bi imel vsaj toliko znanja v sebi, da bi vedel, da F-16 ni nikoli lebdel na mestu oz. navpično letel, kot lahko danes to počne JSF. Aja, drugače je bil pa film res zakon!

— Jaka jr.
10.8. 2007 ob 13:38

ful hud movie,Bruce igra odlicno tako kot vedno,Timothy Olyphant je pa Thomas Gabriel ne pa heker,ki sodeluje z Mcclane-om!

— Mika
11.8. 2007 ob 20:34 zvezdica

Prvo stolpnica, potem letališče, nato mesto in sedaj država. -- Odlično narejen, mogoče malo manjka povezava s hekerjem (kot v 1. in 3.delu). Drugače eden boljših akcijskih filmov. -- Sledi še peti, ...svet?

— Danilo
11.8. 2007 ob 21:56 zvezdica

Film je čist fajn za chillout. Akcijski prizori so dobri, meni najljubši je bil v tunelu. In Bruce Willis je faca. Kaj je bilo Demi Moore da je presedlala na afnastega Ashtona? Mogoče bi on moral bit njegov partner v tem filmu, ampak Justin Long je prav simpatično opravil nalogo. Film med katerim se zabavaš ko ga gledaš in ki ga čez kako uro ali dve pozabiš ampak veš da si se mel dobr ko si ga gledal. In v tem je point gledanaj filmov v kinu.

— sneskosnezak
11.8. 2007 ob 22:47 zvezdica

Film je poln zelo prepričljive akcije, to je že res. Vendar pa so scene za lase privlečene, saj bi moral McClane že zdavnaj umreti, tako pogosto so nanj streljali, pa ga niso zadeli. Vse okoli njega je bilo porušeno in prestreljeno, on pa ne. Druga šibka točka je zgodba, ki je skoraj ni. Iz tega sledi tudi to, da se film že po eni uri prične vleči. Ja, predolg je. Dve uri in deset minut akcije brez zgodbe, skoraj brez humorja (v tem delu ga je občutno manj kot v prejšnjih) in brez tiste napetosti, ki smo je bili vajeni iz prejšnjih delov.

— Christiliana
13.8. 2007 ob 5:54

...še kar v redu..ampak prvi trije deli so bili bolj zanimivi...

— *urška*
13.8. 2007 ob 20:34 zvezdica

zbudi še tako zaspanega* upam da jih bo tako dobriha akcij še veliko! (na koncu je bil lep happy eand) VIC* a veste zakaj bruce ni igral v TITANIKU? KER BI GA "REŠU"

— ana
13.8. 2007 ob 20:40

OD USH DIE HARD JE TUD MEN TA TABOL ! ČIM PREJ SI GA OGLEJTE!!!

— ANA
17.8. 2007 ob 12:44

Ne razumem zakaj ne omente, da v filmu igra tut Slovenc. TO NI NORMALNO!

— jao
19.8. 2007 ob 19:32 zvezdica

nism pričakovala da bo tk fajni film. poln humorja, akcije pa še nevidenih efektov. čeprav je kr dolgi se nism niti mal dolgočasla. Mclane ma ful dobre fore. . men je to en najboljših akcijskih filmov trenutno. OCENA: 9.5/10

— sara
20.8. 2007 ob 12:59 zvezdica

Torej kot sem že v naslovu navedla, je film res noro dober. Akcije ne manjka, saj so pravzaprav spremljamo čez cel film. Vsaj ena dobra akcija, ki ni nič kaj preveč pocukrana (Bond style) in res je Bruce Willis je bil prava izbira za tovršnjo vlogo. Torej, vsi ki imate radi dobre akcije, z nekaj humora, vam jo priporočam.

— Ana
20.8. 2007 ob 23:15

zelo dober film poln akcije

— denis
23.8. 2007 ob 19:25 zvezdica

Četrti del mi je bil do zdej najbolj všeč. Dovolj akcije pa tudi humorja ne manjka. Ni kot kakšnen drug film ko se sam na koncu nekaj dogaja, v tem filmu se vedno nekaj dogaja . Najboljši je pa seveda konec ko Mcclane spet reče svoj slavni jipikijej in še vse druge kletvice. Tak da mislim da boste tud največji izbirčneži zadovoljni s tem filmom. In vsi ki ste mislili da je Bruce Wills prestar za takšno vlogo ste dobili odgovor.

— iNCha
23.8. 2007 ob 19:30 zvezdica

končno en odličen akcijski film, poln humorja. od filma sm pričakovala manj, verjetno me je zato tako pozitivno presenetil. Bruce Wills igra odlično. ocena: 10/10

— girl
26.8. 2007 ob 13:25

samo to bi rekel odličen film!ocena 10!kdor ga še ni gledal bi mu priporočil da si ga ogleda

— DEL PIERO
27.8. 2007 ob 18:06

ja, kaj naj rečem: taboljši film. Fajn akcija, in McLanov humor.

— Đon Meklejn :-)
1.9. 2007 ob 10:57 zvezdica

Super film, v katerem legendarni Bruce Willis v elementu Jona McClana še enkrat dokaže, da je mojster akcijskih filmov in da s svojimi 52 leti še ni za v staro šaro. Njegove izvedbe hudih akcijskih prizorov trgajo gate, ob njegovem črnem humorju pa umiraš od smeha. Bruce v tem filmu res dokaže, da je igralec prve klase. Nasploh pa so filmi Die Hard ena super akcija. "yippie ka yey mother fuckers!"

— Matt
13.9. 2007 ob 21:25

akcija do konca

— tomi
7.3. 2009 ob 14:34

super film!
priporočam ogled!!!

— Rea
1.9. 2012 ob 19:07

Film se gledal šele zdaj. Nikakor 4. del ne more preseči prvega dela Umri pokončno. Niti pod razno, ok mogoče le s FX in podobnimi navlakami. V glavnem preveč je fantazijskih vložkov, kot je tisti s F35 in uničevanjem cest ter letenjem pod cestnimi nadvozi, da bi to bil dober film. Je pa zabaven in ne preveč zahteven. OK, vendar bolj za otroke in najstnike, skratka za nezahtevno publiko.

— who-me?

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.