Kolosej
Film distribucije Fivia

Umazani ples 2

romantični
Krši pravila. Osvobodi se vseh spon. Začni živeti.
Na sporedu od: 1.7.2004, Kolosej Ljubljana
1h 26min / 86min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Kate Gunzinger, Peter Sagal, Boaz Yakin, Victoria Arch
Režija: Guy Ferland
Umazani ples 2 je nekakšna ohlapna predelava klasične ljubezenske zgodbe, zapletene v strastne korake umazanega plesa. Mlada Američanka se znajde v Havani, kjer spozna plesalca, ki jo zavrti v vrtinec telesne strasti, medtem ko se na kubanskih ulicah pripravlja revolucija. V filmu se pojavi tudi Patrick Swayze, ki je dal svoj neizbrisni pečat prvemu delu filma.

Kratka vsebina

Umazani ples 2 je brezčasna zgodba o iskanju ljubezni, čutnosti in neodvisnosti. Navdih zanjo je bilo življenje koproducentke/koreografinje JoAnn Jansen (In prišla je Polly, Pirati s Karibov). Umazani ples 2 nas popelje v svet živahnih barv, vročih ritmov in silovitih čustev.

Havana. November, 1958. 18-letna Katey Miller (Romola Garai) se s starši in sestro preseli na Kubo, kjer očeta čaka služba direktorja pri Fordu. Vsi so prepričani, da se bo pridna in malce sramežljiva Katey zlahka pomešala med bogataške ameriške najstnike. Toda njo privlači odločni in ponosni natakar Javier (Diego Luna), ki je povrhu še odličen plesalec. Katey se odloči, da bo obvladala vroče kubanske ritme. Prepriča ga, da se prijavita na plesno tekmovanje. Ne vesta, da je pred vrati revolucija.

Podlaga za film je bilo življenje JoAnn Jansen. Njenega očeta so leta 1958 poslali v Havano, kjer je dobil mesto direktorja pri Reynolds Aluminum. Jansenova ni želela zapustiti domovine, vendar ji ni preostalo drugega. V Havani so tako kot druge ameriške družine prebivali v razkošnem hotelu, zahajali v podeželske klube ter imeli šoferje in služabnike. Jansenova se je kmalu zaljubila v Kubanca in preko njega spoznala kubansko kulturo, polno plesa in glasbe. Jansenova je že znala dobro plesati, saj se je z baletom ukvarjala osem let, poleg tega sta bila njena starša poklicna plesalca.

Življenje na Kubi jo je tako zaznamovalo, da se je odločila za poklic plesalke. V New Yorku je poučevala moderni ples, nato pa je spoznala igralca in plesalca Lawrenca Benderja. Ko je postal producent, jo je povabil k Šundu Quentina Tarantina in Fresh Boaza Yakina. Ko sta dobila zeleno luč za Umazani ples 2, se ji je uresničila dolgoletna želja. Potrebno je bilo le še poiskati prava igralca za vlogi Javierja in Katey. Našla sta obetavno mlado igralko Romolo Garai in že prekaljenega igralskega mačka Diega Luno (Jaz pa tebi mamo).

Garaieva in Luna nista nikoli plesala, zato sta morala pred snemanjem za deset tednov v Portoriko. Tam sta pod vodstvom Jansenove plesala osem ur na dan. Po ogrevanju je sledilo učenje salse, merengueja, mamba in drugih južnoameriških plesov. Mlada igralca sta se izkazala kot odlična plesalca.

Umazani ples 2 so posneli v mestih San Juan in Ponce v Portoriku.

O igralcih

Diego Luna (Javier Suarez) se je občinstvu predstavil z glavno vlogo v uspešnici Jaz pa tebi mamo Alfonsa Cuarona. Z njim je zaigral tudi njegov dolgoletni prijatelj Gael Garcia Bernal. Luno smo nazadnje videli v Disneyjevem Open Range Kevina Costnerja in Miramaxovi Fridi Julie Taymor.

Diego Luna je začel kariero na odrskih deskah že pri sedmih letih. Televizijski krst je doživel pri dvanajstih s telenovelo Dedek in jaz. Sledile so ji Glavna nagrada, Ljubezen mojega življenja in Življenje v ogledalu. V gledališču je igral v Od filma, Naloga (predelava istoimenskega filma Jaimeja Humberta Hermosilla), Skrivna komedija in Zlomljena pesem, za katero je prejel nagrado gledaliških kritikov. Pod režisersko taktirko Antonia Serrana (Seks, sramota, solze) je zaigral v Molieru. Trenutno sodeluje pri Zbranih delih Williama Shakespeara. Zanje je prejel nagrado za najboljšega komedijanta.

Luna je igral v celovečercih Preden se znoči Juliana Schnabla, Jantar Luisa Estrade, Kapljica krvi Erwina Neumaierja, Sladki dih smrti Gabriela Retesa (drugouvrščeni na filmskem festivalu v Havani), Komet Marise Sistach, Daj mi moč Fernanda Sariñane, Prevara, Fidel, Temna mesta in Salaminini vojaki Davida Truebe. Luna se je pojavil v številnih kratkih filmih, med drugim tudi v z oskarjem nagrajenim Zadnjem silvestrovem Javierja Bourgesa.

Njegova najnovejša filma sta The Terminal Stevna Spielberga, pri katerem sta se mu pridružila Tom Hanks in Catherine Zeta-Jones, in Criminal Gregoryja Jacobsa. Občinstvo na filmskem festivalu v San Sebastianu ga bo lahko videlo v neodvisnem Nicotina.

Romola Garai (Katey Miller) je nazadnje igrala v I Capture the Castle, filmski predelavi istoimenskega romana Dodieja Smitha. Romola je kariero začela na odrskih deskah. Njen televizijski prvenec je The Last of the Blonde Bombshells. Sledile so mu BBC-jeva serija Attachments in gledališki produkciji Daniel Deronda in Nicholas Nickleby. Njen najnovejši film je Semenj ničevosti z Reese Witherspoon.

Sela Ward (Jeannie Miller) je nazadnje igrala v Dnevu po jutrišnjem Rolanda Emmericha z Dennisom Quaidom in Jakom Gyllenhaalom ter 54 z Mikom Myersom, Salmo Hayek in Neve Campbell.

Z igralstvom se je začela ukvarjati po uspešni manekenski karieri. Med drugim je nastopila v filmih Begunec, My Fellow Americans, Spet lepo pozdravljeni, Nič skupnega, Rustlerjeva rapsodija, Moški, ki je ljubil ženske in mnogih drugih. Za svoji vlogi v televizijskih serijah Sestre in Spet zaljubljena je prejela nagrado emmy.

Lani je izdala svojo prvo knjigo Domotožje, ki je postala velika uspešnica.

John Slattery (Bert Miller) je nazadnje igral v Nasmehu Mone Lise Mika Newella. Pred tem smo ga videli v Velikih težavah Joela Schumacherja, Preprodajalcih Stevna Soderbergha, Sam The Man, Eraserju, Prestopnikih in Golem mestu. Slattery je zaigral v mnogih televizijskih nanizankah: Will in Grace, Sodnica Amy, Seks v mestu, Ed...

Slattery je debitiral na Broadwayu v Smehu v 23. nadstropju Neila Simona in igral v Izdaji Harolda Pinterja, Možu več Richarda Greenburga, Noči in njenih zvezdah in Treh dneh dežja.

O režiserju

Guy Ferland je pred kratkim prejel emmyja za režijo mladinskega celovečernega filma Bang Bang, You’re Dead s Tomom Cavanaughom in Benom Fosterjem v glavnih vlogah. Film je bil nagrajen s še tremi emmyji in prestižno George Peabody Award ter požel številna priznanja.

Ferland je režiral tudi nagrajeni triler Lažna Amerika, v katerem so zaigrali Kevin Bacon, Brad Renfro, Calista Flockhart in Maximillan Schell. Njegov Po nevihti je bil najboljši film na newyorškem festivalu neodvisnega filma in filmskem festivalu AngelCiti v Los Angelesu. Režiral je tudi dramo Our Guys, v kateri so nastopili Ally Sheedy, Eric Stoltz in Heather Matarazzo, in uspešno nanizanko The Shield.

Ferland je leta 1988 diplomiral iz filmske produkcije.

Komentarji

18.8. 2004 ob 14:24 zvezdica

jah no folk vidm da so vse mal spremenl- ampak ni blema! drgač film je zakon!!! iščem pa tlele Damir-ja! upam da se mi čimprej oglasi!

— veronchy
18.8. 2004 ob 15:17

jah, bravo kolosej! kera v redu stran!!! specialno, sami mislm da mam občutek, da so komentarji k temu filmu že bli :)

— tjasa
18.8. 2004 ob 16:02 zvezdica

ja itak da so že bli komentarji! - skratka folk res uživite v filmu!!! upam da vam bo všeč tako kot je biv men! folk pa ne pozabt- rada vs mam!

— veronchy
19.8. 2004 ob 23:43 zvezdica

Ni kaj, Patrick Swayze po 17 letih še vedno pleše kot hudič, ali še boljše, kot John Travolta. Okej, Diego Luna, zvezda filma Jaz pa tebi mamo, resda ni Patrick Swayze, kaj šele karizma, ki bi lahko na ramenih nosil nadaljevanje klasike iz leta 1987, kar pa ga sploh ne moti, da se ne bi ob ritmih vrhunske glasbene spremljave vrtel kot namazan. Kot Fidel Castro, ki ravno v času našega filma prihaja na oblast na Kubi. V deželi, kjer se srečata Romeo in Julija. Natančneje, kubanski natakar Javier Suarez (Diego Luna) in ameriška snobovka Katey Miller (Romola Garai). In med njima preskočijo iskre. Ali še bolje, umazani ples. Čisto rajcanje na plesišču, kjer zmaga tisti, ki upa do konca. Do petinga v živo. Do strastnega seksa po nastopu. Do orgazma med plesom in po plesu. To je vroča Havana, mesto ritma in glasbe. Mesto, kjer predsednika zamenja ples. Kjer se z revolucijo ukvarja samo še revolucija. Kjer bi zaplesal tudi Fidel Castro, če ne bi imel višjih ciljev. In seveda mesto, kjer se vrtita tudi naša zaljubljenca, naša Johnny Castle in Frances Baby Houseman. Povedano drugače, Dirty Dancing, le da ima Patrick Swayze samo stransko vlogico plesnega učitelja.

— iztok gartner
20.8. 2004 ob 15:39 zvezdica

ja tale film je zakon...nc cudenga d ga ze fil casa vrtijo..sicr ne tok ko nazacatku..sam je FUL dobr:) ok pjte ga gledat..pa v dvoje ce se da..je se bols..:P

— HUD FILM!!
20.8. 2004 ob 20:10 zvezdica

Prepovedano je ponavadi najbolj privlačno. To sta izkusila že Adam in Eva v raju in na tak ali drugačen način to spoznanje enkrat v življenju doleti vsakega izmed nas. A hkrati je želja po prepovedanem lahko tudi način upora proti nepravičnim omejitvam, tako fizičnim, kot tudi psihičnim. Po 17. letih, ko sta Umazani ples odplesala Patrick Swazey in Jennifer Grey, nas v nadaljevanju čaka nekoliko bolj latino obarvan ples ljubezni, strasti in poželenja. Veliko plesa, malo muzike bi bil še najkrajši opis filma Umazani ples 2, filma, ki se kot pijavka hrani izključno s potencialom legendarnega izvirnega Umazanega plesa, sam pa je razen plesa in posledične (vsaj približne) strasti, povsem votel in abotno preračunljiv. Umazani ples 2 kot prvo pogrne že pri sami zgodbi, ki je čistokrvni plagiat Titanika, torej štorija o mladem aristokratskem dekletu, ki se skuša osvoboditi spon svetohlinsko moralistične družbe in o mladem fantu iz dna socialne lestvice, ki nima skoraj nič, razen strasti do življenja in ki ni obremenjen s sterotipi. Toda če so se po Titaniku plazile tudi negativne kreature, v Umazanem plesu 2 praktičo ni nekega izrazitega negativca. Tako sta tudi "tiranska" starša glavne junakinje samo žrtvi ameriškega miselnega sistema, ki sta pozabila prave lepote življenja, a se po nekaj uporniških plesnih korakih hčerke, prelevita v razumevajoča in ljubeča pozitivca, kar seveda izzveni kot totalno ironična manipulacija. Hja, še lik nesimpatičnega aristokratskega arogantneža se spremeni v največjega zaveznika glavne junakinje, pa čeprav jo je na začetku filma skušal posiliti!?! In če je v Titaniku glavno protiutež romanci dajal tragičen konec, je konec Umazanega plesa 2 (pre)močno nagnjen na stran ekstra pocukrane romance, tragika konca pa je raztegnjena v neko nedorečeno telenovelo, kjer lahko gledalec zgolj sočustvuje z glavnimi junaki, a je hkrati prepričan, da se bo vse izšlo, tako kot je prav. Tudi sama vpetost zgodbe v čas kubanske revolucije je zgolj fasada za strašenje naivnih romantikov, ki jim ni dovolj, da se preko plesa svojih spon osvobodi ena oseba, temveč mora ples poskrbeti za osvoboditev cele nacije. In tako se ne gre čuditi, da je revolucija končana, še preden se je dobro začela in tako je po nekaj strelih iz pištole zgodbe konec, kot da bi počil lonec. Še ena sila neprepričljiva zadeva sta glavna igralca, predvsem Romola Garai, ki stalno izgleda, kot da sploh ne ve, kaj naj počne in to precej izven meja naivnosti njenega lika. Še več, Romola daje nek instanten občutek večne neomadeževanosti, ki je še tako "umazani" ples ne bi mogel zares "umazati". Za spoznanje boljši je Diego Luna, toda na žalost mu okosteneli scenarij ne omogoča preseči vloge latino žigola s šarmerskim nasmeškom. Tako se naravnost ironično še najbolj izkaže iz naftalina potegnjeni Patrick Swayze, pa četudi odpleše le toliko plesnih korakov, da nakaže navezavo na izvirni Umazani ples in tako simbolično prepusti parket glavni junakinji nadaljevanja. Vendar dobro, tako kot ima vsaka palica dva konca, ima tudi Umazani ples 2 svojo pozitivno plat, to pa je predvsem ples, ob katerem, kljub nezaznavni kemijski privlačnosti med glavnima plesalcema, lahko začutimo strast, ljubezen, privlačnost, naelektrenost in če hočete tudi erotičnost tesnega stika med dvema telesoma, ki se povsem predata ekstazi zapeljivih ritmov. Za dodatno zapeljivost in latino občutek pa s svojim glasom in stasom poskrbi tudi pevka Mya, pa četudi pride in odide tako hitro kot ledena gora v Titaniku. Umazani ples 2 je tako zgolj ples, pridevnik "umazan" pa se izgubi v poplavi (ameriške) politične korektnosti, tako na področju kubanske revolucije, socialnih in razrednih razdelitev, družine kot nerazdružljive celice, pa vse do seksa. Vse kar preseže slab vtis je ples, to pa je tudi edini adut in upravičen razlog za ogled filma. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
22.8. 2004 ob 19:49 zvezdica

film se mi je zdeu noro dobr in precej bolši od 1 dela usa pohvala diegu in ramoli da sta se u 8 tednih naučla vseh teh "umazanij"

— 5wa
22.8. 2004 ob 22:37 zvezdica

film je res dobr=)...zdle zrawn poslušam soundtrack tega filma, glasba je d best=))... i like this movie!!!

— frikica
23.8. 2004 ob 10:43 zvezdica

KONČNO FILM Z VSEBINO IN IGRALSKIMI SPOSOBNOSTMI.Dobri, slabi igralci - veliko bolje kot slaba računalnišča animacija.Povprečen film z lepo izpeljano zgodbo in prikazom romantičnih gibov.Pohvala zgodbi katera nas ni na Ameriški izmišljen način pripeljala do plesne zmage.

— na-kla-dač-1
24.8. 2004 ob 11:46 zvezdica

Jaz sem gledala prvi film par mesecov nazaj in se mi je zdel ful dobr. Bil je zanimiv in drugacen od drugih filmov. Drugi film se nisem imela casa gledat, a se bojim da mi bo uniciv prvi film.

— Maja
25.8. 2004 ob 12:09

js mam rada take filme ob katerih se lohka mal zjočeš in to je sigurno.dirty dancing!!!

— ful fajn
25.8. 2004 ob 17:10 zvezdica

Gledala sem ga ze en mesc nazaj, pa mi se zmer hod po glavi...da ne govorim o muski, k je tok huda, da bi se lah ze enkrat zacela mal bolj rolat v Sloveniji. Patrick Swayze totalno ne sodi v ta film, ker je cist postaran, pa zdi se mi, da mu je zarad tega filma cist padu ugled se od Dirty dancinga 1. Tam je full zazigal, tukaj pa se pokaze kot nekaksen ucitelj s cist postransko vlogo, ki se bo kmalu upokojil. Men ga je blo kr tezko gledat. Zaljubljen parcek pa je zelo posreceno izbran, samo dekle deluje rahlo neokretno, cisto v nasprotju s kubancem. Dalec najbols so pa prizori s plesom. Ful seksi, ritmicno, vroce. Skoda, da pri nas ni veliko take muske in plesa.

— lenchy
26.8. 2004 ob 16:51 zvezdica

To je najboljši film doslej!! Poleg tega da so full dobri in cute igralci,je tut ples ki je v filmu predstvljen the best!!! Res kdor še ni gledu filma nj ga gre in ne bo mu žal!!! AJDE (S)MEJTE SE!!! :)

— HEY!!
30.8. 2004 ob 22:02 zvezdica

Ta film mi je najboljši od vseh na svetu! res vrjemite nisem še videla boljšega filma kot je pa tale! naprej še razvijajte ta film naprej ker ful kul! čaw

— uršy
31.8. 2004 ob 21:18

Hmmm, a filma ni več na sporedu?

— Miki
2.9. 2004 ob 22:45 zvezdica

men se je film zdel fenomenalen.čeprav se mi je 1 zdela boljša.ajde čao folk.

— anja
6.9. 2004 ob 13:48 zvezdica

film mi je bil kar vsec je pa res da se skrije pred 1. delom ki je fenomenalen

— milena
18.9. 2004 ob 20:26

gledala sem tut enko,oba sta mi ful vsec!lohk bi blo vec takih filmou!!!

— ana
7.10. 2004 ob 11:37 zvezdica

meni osebno se je film zdel ful dober... hm...vrjetno bi tut brez vsebine name naredil vredu vtis samo zate ker v njem igra Diego Luna!!! :) no sam res se mi zdi da že dolgo nisem vidla filma ki bi me spravil v tako dobro voljo...glasba je enkratna, zasedba igralcev zelo raznolika in zanimiva pa tudi vsebina te 'potegne not' (no mene je)!!:) film si bom zagotovo še ogledala... sicer pa se mi zdi glede na to da obstaja dirty dancing 1 (tut ta je odličen), dirty dancing; havanas nights zelo izviren!! ni kopija prvega filma in to mi je zelo všeč...u bistvu se zgodba popolnoma razlikuje in zdi sem mi da filma razen velike količine plesa in Patrica S. ne vsebujeta ničesar drugega kar bi jima dajalo podobnost!!! no tako jas mislim...hehhe mejte se lepoo:***

— _kses
8.10. 2004 ob 14:35

kak ste.fil je zakon.čao

— anja
20.10. 2004 ob 15:32

film je res najhujši !!glasba je fuul dobra sploh pa diego luna k je res sweet pa ful hudo igra!!uglawnm wredn si ga j ugledat!!js bi ga šla loh še 100kat gledt pa bi mi biu še kr hud!!

— tj4shy
21.10. 2004 ob 18:17

men je ful dober tak ket ta pru del RES JE 1A

— šepla
22.10. 2004 ob 12:45

To je nekaj neverjetnega kako dober je ta film,da ne govorimo kako ti glavni igralec vzame sapo s plesom. ne res komur ta filem ni všeč,res nima pojma... *fool the best film*

— Tjasha
30.10. 2004 ob 18:31

mislm, film je bil d best. doma mam ze DVD, tko da ga lahko gledam... brez besed .takga filma jest se nisem gledala. .se dirty dancing 3.

— anka
1.11. 2004 ob 21:21

ful carski film! Sam to lohk rečem. Me je kr prjel, da bi še js plesala...:)

— simply
9.11. 2004 ob 17:34

HELLOW!Men je biu pa ta film tok zakon.res tok so dobr plesal,pa igralci so bli tut cute.Kako se je pa vm kj film zdel??

— fifty
11.11. 2004 ob 17:22 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč. Moram priznati, da mi prvi del istoimenskega filma ni bil tako pri srcu. Mogoče me je fasciniral glavni igralec(LUNA), ki mi je takoj padel v oči. Najbolj od vsega pa mi je bil všeč ples, katerega sta igralca odlično zaplesala. Vsa pohvala in če bi lahko film ocenila z lestvico od 1 do 10, bi si jih ta film zaslužil (po mojem) 100.

— JOLANDA
1.12. 2004 ob 16:35

Strinjam se da ni bolšga filma, muska je tud huda pa zmer mi hod po glav pa res najhuj plešeta glede na to da sta se vse naučila u 8.tednih.Res sta hud par(še posebi kjut je diego). Lah sam rečem da ga morte gledat.

— ni hujšga filma
1.12. 2004 ob 19:38

film je dbest!

— evy
1.1. 2005 ob 13:16

najboljši igralec na svetu!

— khia
17.1. 2005 ob 14:31

jaz sem film 2 meseca gledala vsak dan po 10krat. :) meni je zakon:) uživajte rada vas man***

— tinčy
24.1. 2005 ob 10:35

film je najboljši kar sm jih gdaj gledala!ful se mi dopade njihova muska, ples, navade,...specialn film

— berni
30.1. 2005 ob 17:09

Film je zakon! Ne vem pa, zakaj naj bi bil UMAZAN??? Film je predvsem za tiste, ki ljubijo ples.

— Ana
31.1. 2005 ob 19:24

film je bil zakon, nobenemu ne bo žal, če si bo vzel uro in pol časa in užival v ritmih kubanske glasbe in romantični zgodbi. le glejte ga ne bo vam žal sploh pa ker igra Diego Luna ;)

— Tammy
22.2. 2005 ob 15:57

zapomnite si smo eno ,prvi deli so vedno zanimivejši in boljši!Pomeni če bi prvi del bil tak hudo slab vam 2. del ne bi sploh bil všeč, ker vse izteka iz 1. dela, ki je bil film vseh časov.Deli ki pa sledijo pa so lahko samo huda polomija kot npr. Blade:trojica!!!

— mateja
18.4. 2005 ob 18:31

ta film mi je bil zelo ušeč ker sem softič. gledati sem ga šel z mamo ker me itak noben ne mara in grem lahko gledati le z njo.Še on aj ekomaj šla z mano ker me tudi ona ne mara.Sestra je 2 leti mlajša od mene in me ves čas tepe med tem ko jo jas prosim da zapleše z mano ker sem bil tako navdušen nad filmom.Edini ki pleše z mano je moj oče ki je tudi softič in midva z očetom se imava zelo zelo rada. Vedno vaš MALI MUCKON

— mali muckon
16.6. 2005 ob 15:46 zvezdica

Morm rečt, d mi je ta film bil ful hud, lahko bi rekla, da je boljši od prvega. Pa še Duego Luna je pravi cukrčk, tko d si je vredno ogledat ta film. ne bo vam žau.

— valerija
24.6. 2005 ob 19:37

Film Umazani ples 2 mi je bil zlo všeč, zaradi prelepe zgodbe med Diegom in blondinko! Predvsem pa mi je bil všeč igralec DIEGO LUNA, seveda(lep in dober plesalec za umret!) ;)

— Daša
11.7. 2005 ob 13:03 zvezdica

hay folk!ne študirat če si je vredn ogledat film al raj ne.sam nabavte si dvd, vzamte kokice, zaprite u sobo, pa začnite gledat.ne met slabo vest če 1x pač ne bote šli s kolegim al pa kolegicam ven, al pa še bolš-glejte skup!film je RES vredn ogleda.Kot prvo:kombinacija glavnih igralcev je huda!temnopolt, s postavo za umret luškan tipček(diego) pa nedolžna, svetlolasa bejba(romola). Drugič:ples&spremlje valna glasba zažigata!vsi ti latino ritmi, pa mambo, salsa.temu se res reče dirty dancing z že kr erotičnimi gibi.Kar se pa tiče spremljevalne glasbe-z interneta si potegnte soundtrack, pa besedilo pa pojte zravn(represent, cuba, dance like this, do you only wanna dance, ...).Pa še tretja stvar:kraj dogajanja-peščena obala z lesketajočim se morjem pa palmami(ni mirnejšega),nočni klubi pa pubi v kubanskem stilu(ni zabavnejšega).Nič, to je to, uživite!*mwa*

— baby_ka
25.7. 2005 ob 15:00

nimam besed..zakonski film!

— alenka
29.7. 2005 ob 20:43

ok js sm šele učer prvič gledala ta film...(= ampak usen mi je svetovn.. ko ga gledaš maš kr metulčke u trebuhu in sanjaš...itd(= uglavnm film mi je ful fajn. diego luna drgač..usaj men...ni nek lepotec..ampak je s plesom izražu tako eneregijo da kr gr(= hmnja..dobr...še en komentar več..papa

— PesjaAnka
22.8. 2005 ob 15:36 zvezdica

Film je ful luštkan :) Vredn je ogleda pa men osebno je ful boljši od prvega dela (ponavad so enke boljše od dvojke) Skor za zjokat :) :) :) :) :) Tko da si ga oglejte pa komu se da pisat tok dolge komentarje kokr so uni umes :) pa komu se jih da brt :) men ne :) folk usi po vrsti se mejte coool

— Miška
12.10. 2005 ob 20:52

MENI JE TA FILM TAKO COOL!DIEGO LUNA JE PA NAJLEPŠI IGRALEC KAJ SEM JIH VIDELA!!!PA VSAK DAN GLEDAM TA FILM!!!JAZ BI ŠLA NA KUBO,V HAVANO(LA HABBANA)...

— Ž@N@
12.12. 2005 ob 17:03

UMAZAN PLES SE MI ZDI LEP,ZANIMIV IN DA JE VELIKO PLESA

— Tina
25.12. 2005 ob 16:05

je full dobr film tak da ga vi glejte k drgac vam bo žal.je ful zakon!! caw

— urška
27.12. 2005 ob 19:51 zvezdica

zdajle poslušam soundtrack dirty dancing havana nights in pišem ta komentar.film me je tko presenetu da sm ga gledla najmanj 3krat...in zdaj ko ga imam še na dvix formatu ga bom pa pomoje še ene parkrat.Ker je film res fenomenalen. Ves ta ples, ta energija, kemija med igralcema, erotični gibi te vržejo v trans da lahko z odprtimi usti buliš v ekran do konca.mogoče te vmes zbudi vsa ta kolobocija z revolucijo, ampak te nasmeh in oči diega lune vržejo nazaj;)film z povprečno romantično zgodbo a čudovitimi prizori.meni osebno sta najlepša tisti k stojita v vodi in ko se vrtita na plaži v sončnem zahodu.Pa tudi on ko plešeta tam na strehi.Seveda pa je vrhunec božični večer ko igralca res pokažeta kar znata in potem ko postaneta še kraljica in kralj Črne vrtnice.Edino me moti tale konec...ne vem mene ni zadovoljil...ampak se tolažim s tem d tale stavek : ampak oba sva vedela d tole ni najin zadni ples; namiguje na še eno nadaljevanje.glasba je izvrstna.igralca...h ja...povprečna.ples. ..z eno besedo nor.

— me
6.1. 2006 ob 11:11

prvi del v katerem igra glavno vlogo patrick swayze je bil ful bulši in mi je drugi čist brezvezn. pa še swyze je ful lušn in je ful znan igralec.pa ful se dobr konča in v filmu je doskrat slišat pesm.

— prvi del je bulši
2.2. 2006 ob 11:19

men osebno je ilem ful dober! joj skor sm se zjokala zram!!! kr več takih filmov u kerih bo diego luna igral!1

— mateja
23.2. 2006 ob 17:58

mislim da je to najboljšši in najbolj extra film kar jih obstoja glede romantike mislim da DIEGO LUNA je najboljši tip kar je živo na tem planetu! I love DIEGO LUNA * R*T*M* **I**l**o**v**e** **y**o**u** DIEGO LUNA Tudi Barbara ima isto mnenje hvala CAO

— KR ENA ZALUBLENA V UMAZANI PLES 2
19.4. 2006 ob 15:25

To je najbolši film na svetu!!!

— dirty dancing fan
22.4. 2006 ob 15:14 zvezdica

Meni se je zdel film neprimerno slabši od prvega. Tudi igralca sta mi neprimerno manj simpatična kot pa v prvem delu. Pa revolucija, pa to... Nevem, mene ni fasciniralo.

— razocarana
10.7. 2006 ob 19:33

jaz vam povem samo tisti ki še ni gledo ta film naj ga pogleda ker je ful dobri!svetujem vam!!!=)

— One_girl
1.8. 2006 ob 15:41

men osebno je tale film hod do konca...pa tut velik bolši od 1 dela...Diego Luna mi je hud do konca...pleše čist noro...kr užitk ti je gledat kok se folk uživi v to kubansko musko...men je res film ful ušeč!!!pa še tko dost romantičn je tko da je v tem filmu za usazga mal sam najveš pa itaQ za tiste k obožujejo ples ;)... če ga še kdo ni pogledu naj ga neke najde k kj takega pa nesme zamudit noben...res svetujm vam da si ga čim prej ogledate...nebo vam žou...!!!:)

— insy
21.8. 2006 ob 21:20

ta film sem gledala ziher že 10x, pa še vsake tolko časa se mi ga zlušta, ker je res ZAKONNN!!

— kjara
28.10. 2006 ob 16:45

jaoo...ful lep film res...na trenutke sm dobila kurjo kozo...res supr film*

— maja
5.11. 2006 ob 11:21

tale film je neverjetn pa čeprav rad plešem me je pa ta film obsedeu.taki ritmi taki občutki kot se prelivajo med glavnima vlogama je pa res fajna drugače rečeno čarobna.čestitam režiserju in vsemi ki so nam pomagali da smo ga lahka sploh gledali.zahvaljujem se pa še janji ki mi je ta film predlagala da ga gledam moja soplesauka ni ka najboljša pa še povrh zabavna

— alen
19.12. 2006 ob 18:47

to je najboljši film...js bi ga lahk gledala 1000-krat...carski je...gdor ga ni vidu mu je lahk fuull žou

— barbika
1.2. 2007 ob 15:56

No jst sn pa glejala cel film pa je fulll carski pa je bil tk razgiban!

— Piia
2.2. 2007 ob 21:04

je joann jansen še kdaj šla na kubo,da bi srečala svojo ljubezen

— suzana
13.2. 2007 ob 20:00

najlepši film kar sem ga kdaj gledala v njem igra moj najljubši igralec Diego Luna!

— sergeja
18.2. 2007 ob 19:34

Živjo, filem je zelo dober in sem ga gledala že večkrat, zelo mi je všeč umazani ples in umazani ples 2 upam da bo posnet še umazani ples 3, ki se bo nadaljeval iz filma umazani ples 2 ampak z več akcije (lubeznske). Igrajte še naprej tako dobre filme z istimi igralci saj so ful srčkani. Uživajte. Byby :-)

— Srček
15.3. 2007 ob 18:20

ma film je res a s črto.sam mal čudn se konča.

— anja
1.5. 2007 ob 0:00

uf..ta film je zakon!!! js sm ga 5 dni zaporedoma gledla in ob tem filmu sem dobila navdih za latinsko-ameriški ples! in usa pohvala filmu kejati sedaj sem zelo uspešna...huala..mua :d:)

— bonbonček
3.5. 2007 ob 17:50

ej fula šikan si diego, ful si enmu mojmu sošolcu podobn tk da sm zato nora na njega

— kr ena
30.6. 2007 ob 18:09

ojej mislm da ni bolšga filma resnu morte si ga pogledat!;) a morde kdo ve če je tut še kšno nadaljevnje mislm če tut 3obstaja! uživite X)

— tancy
1.7. 2007 ob 11:38

Umazani ples 2 je najbolj romantičen film kar sem jih kdaj vidla. Najbolj všeč mi je bil igralec Luna. Všeč mi je bila muska k ful sede k temu filmu

— zvezdica
1.7. 2007 ob 11:45

to je najbolj romantičen film dirty dancing kul ej sploh muska pa veliko plesa, ljubezni, romantike

— lubica
2.9. 2007 ob 10:36

to je kul filem pa igralec je zelo lušen

— anna
12.1. 2008 ob 20:52 zvezdica

Film mi je zakon, gledala sm ga že 4x pa še ga bom. Preden sem gledala ta film nisem marala plesat. sploh. Samo nekaj praktičnih namigov mi je pomagal da sem se začela gibati predvsem bolj sproščeno. In vzljubila sem ples. Bolj je umazan, boljši je.
Zgodba filma ni ne vem kaj, to je treba priznati. Toda predstavljena je s takšnim žarom, da na klišeje lahko že malo pozabimo. Moteče izpadeta le mogoče dva prizora ko se vrtita na plaži ob sončnem zahodu in po revoluciji. To izpade naravnost preosladno za moje ubogo ničhudegasluteče srčece. Film je čista Kuba.
Igralsko so me pravzaprav presenetili. Diego Luna (Javier Suarez) je vlogo odigral odlično. Nekatere pišejo, da jim je film všeč zaradi Diega. Meni je všeč zaradi Javierja. Lik je neverjeten. Zelo je bister, strasten in pa tudi prijazen, poseben. Krona pa ga njegov ples. Mogoče se to kubancem ne bi zdelo nič posebnega. Ampak zame, ki sem ena od dveh milijonov zadrtih slovencev pa je naravnost čudež, da se fantič pri devetnajstih zna tako gibati. Sploh čudež pa je, da se zna obleči v obleko zavezati kravato in biti pravi gentleman. Oh ja mogoče me le odnaša v čase, kjer je bila ta vrlina še živa. Nenazadnje se zgodba odvija pred pedesetimi leti.
Tudi Romola Garai (Katey Miller) pravzaprav ni slaba. Nasprotno. včasih se ji sicer malo pozna, da je to njen prvi film, vendar pa le na nakaj nerodnih trenutkov. vse drugo pa je odigrala odlično. Naprimer nasmejala me je, v prizoru v katerem jo nato Patrick Swayze (učitelj =D) uči plesati.
"... and now he says 'You're afrade'..." Pri čemer Javierjev citat zategne prav po špansko. Pa tudi ko pade s stola v La Rosa Negri in se pobere ter nerodno prikloni in odhiti ven. Spomnila me je na tiste pionirke, ki so jim pri priklonu popadale čepice z glav in so vse zardele odhitele z odra.
Ideja z vključitvijo Patricka Swayza kot plesnega učitelja se mi v nasprotju z nekaterimi zdi prav posrečena.
Zaradi filma sem vzljubila Kubo. Glejte ga, uživajte v njem in kdaj pa kdaj se zavrtite v umazanem plesu. It feels damn good...:D

— koala
11.2. 2008 ob 0:00

ta film RULES!!muah diego...cute cute

— emchy
17.2. 2009 ob 0:00

lepo "nice"

— gaja
5.9. 2010 ob 11:31

ja nimas kaj od 2004 se film vrti do zaj ne film je d best :) glejte ga ker vam bo žav :P

— sarci
5.9. 2010 ob 11:44 zvezdica

Film mi je zakon, gledala sm ga že 4x pa še ga bom. Preden sem gledala ta film nisem marala plesat. sploh. Samo nekaj praktičnih namigov mi je pomagal da sem se začela gibati predvsem bolj sproščeno. In vzljubila sem ples. Bolj je umazan, boljši je.
Zgodba filma ni ne vem kaj, to je treba priznati. Toda predstavljena je s takš posrečena.
Zaradi filma sem vzljubila Kubo. Glejte ga, uživajte v njem in kdaj pa nim žarom, da na klišeje lahko že malo pozabimo. Moteče izpadeta le mogoče dva prizora ko se vrtita na plaži ob sončnem zahodu in po revoluciji. To izpade naravnost preosladno za moje ubogo ničhudegasluteče srčece. Film je čista Kuba.
Igralsko so me pravzaprav presenetili. Diego Luna (Javier Suarez) je vlogo odigral odlično. Nekatere pišejo, da jim je film všeč zaradi Diega. Meni je všeč zaradi Javierja. Lik je neverjeten. Zelo je bister, strasten in pa tudi prijazen, poseben. Krona pa ga njegov ples. Mogoče se to kubancem ne bi zdelo nič posebnega. Ampak zame, ki sem ena od dveh milijonov zadrtih slovencev pa je naravnost čudež, da se fantič pri devetnajstih zna tako gibati. Sploh čudež pa je, da se zna obleči v obleko zavezati kravato in biti pravi gentleman. Oh ja mogoče me le odnaša v čase, kjer je bila ta vrlina še živa. Nenazadnje se zgodba odvija pred pedesetimi leti.
Tudi Romola Garai (Katey Miller) pravzaprav ni slaba. Nasprotno. včasih se ji sicer malo pozna, da je to njen prvi film, vendar pa le na nakaj nerodnih trenutkov. vse drugo pa je odigrala odlično. Naprimer nasmejala me je, v prizoru v katerem jo nato Patrick Swayze (učitelj =D) uči plesati.
"... and now he says 'You're afrade'..." Pri čemer Javierjev citat zategne prav po špansko. Pa tudi ko pade s stola v La Rosa Negri in se pobere ter nerodno prikloni in odhiti ven. Spomnila me je na tiste pionirke, ki so jim pri priklonu popadale čepice z glav in so vse zardele odhitele z odra.
Ideja z vključitvijo Patricka Swayza kot plesnega učitelja se mi v nasprotju z nekaterimi zdi prav posrečena.Ideja z vključitvijo Patricka Swayza kot plesnega učitelja se mi v nasprotju z nekaterimi zdi prav posrečena.
Zaradi filma sem vzljubila Kubo. Glejte ga, uživajte v njem in kdaj pa kdaj se zavrtite v umazanem plesu. It feels damn good...:D

— luna
12.12. 2011 ob 16:10

vreji filem

— najjači

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.