Kolosej
Film distribucije Continental Film

Turist

romantični triler
Popoln izlet. Popolna past.
Podnapisi
Na sporedu od: 6.1.2011, Kolosej Ljubljana
27.1.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 43min / 103min
Leto: 2010
Država: ZDA, Francija
Jezik: angleščina
Scenarij: Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie in Julian Fellowes po filmu Jeroma Salla
Režiser oskarjevske drame Življenje drugih sledi privlačni in skrivnostni Elise, ki si na begu pred oblastmi za naključno žrtev izbere nič hudega slutečega učitelja Franka. V Benetkah ga Elise omreži in s tem zasledovalce prepriča, da je Frank njen bivši ljubimec, zelo iskan finančnik, ki je poneveril več milijard dolarjev. Ko se v zgodbo vmešajo hladnokrvni kriminalci, se presenečeni Frank znajde v smrtonosni nevarnosti, toda v zgodbi premetenih prevar nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.
Johnny Depp igra ameriškega turista, ki se zaradi uganjanja norčij s tujko zaplete v mrežo spletk, romance in nevarnosti. Na improviziranem potovanju po Evropi, med katerim naj bi si zacelil zlomljeno srce, borzni posrednik Frank (Depp) sreča spogledljivo tujko Elise (Angelina Jolie), izjemno žensko, ki mu namenoma prekriža pot. Njuna viharna romanca, ki se odvija v osupljivih Benetkah in Parizu, se hitro razvija, hkrati pa se nehote znajdeta sredi smrtonosne igre mačke z mišjo.

O filmu

Ko je Florian Henckel von Donnersmarck producentu Grahama Kingu predstavil svojo vizijo Turista, je slednji potreboval samo 30 minut za odločitev, da bo financiral Turista. "Želel sem posneti film, ki bi ponujal izkušnjo, ko se samo zlekneš na sedež in dve uri samo uživaš življenje," pravi Henckel von Donnersmarck.

Joliejevo je projekt pritegnil zaradi potencialno močnega ženskega lika in zaradi priložnosti za sodelovanje s Hencklom von Donnersmarckom. Po enem od prvih sestankov je bilo jasno, da sta režiser in zvezda na isti valovni dolžini glede zvrsti filma, ki ga hočeta posneti. "The Lives of Others je prelep, inteligenten film, a tudi težak," pravi Jolie. "Med prvim srečanjem je zelo jasno povedal, da hoče posneti zabaven in razkošen film, film, kakršnega ljudje pričakujejo, ki pa se ne bi jemal preresno. To je bila sijajna kombinacija."

Režiser in producent sta potem začela iskati glavnega igralca. Henckel von Donnersmarck pravi: "Potrebovali smo nekoga, ki ga Angelina ne bi zasenčila. Ko smo razmišljali o tem, kdo bi bil pravi partner v več pogledih – privlačnosti, inteligence in igralskih sposobnosti – se je ves čas ponavljalo eno ime, Johnny Depp."

Johnny Depp in producent Graham King sta že vrsto let prijatelja in v zadnjem času sta sodelovala pri več projektih. Donnersmarck in Depp sta se tako srečala in se pogovorila o Turistu: "Predstavil sem mu svojo podobo lika," pravi Henckel von Donnersmarck. "Najin sestanek je namesto ene trajal tri ure. Tako veliko sva se smejala, da sem spoznal, da moram v scenarij vnesti veliko humorja, da bi dostojno prikazal Johnnyjevo očarljivost."

 Jolie in Depp sodita med najbolj privlačne, karizmatične in nadarjene igralce, a ker film narekuje, da se njuna lika takoj privlačita, se je vsem zdelo dobro, da se srečata in pogovorita pred podpisom pogodbe. Verjeli ali ne, tako sta se Angelina Jolie in Johnny Depp prvič srečala. Čeprav sodita med največje filmske zvezdnike, v orbito drug drugega nista vstopila do pogovora o Turistu z režiserjem in producentom. King je tiho sedel in opazoval njune interakcije, opazoval je, kako se bosta igralca ujela. Morda niti ne preseneča, da sta se ujela prvi trenutek. "Med njima je bila v trenutku kemija," pravi King.

"Graham me je poklical takoj po sestanku in bil je navdušen," dodaja producent Tim Headington. "Ko smo začeli snemati in videli dnevne posnetke, je bilo kot čarovnija na traku."

O igralcih

Angelina Jolie (Elise Clifton Ward) je posnela filme Salt, Zamenjan, Iskan, Kung Fu Panda, Beowulf , A Mighty Heart, Dobri pastir, Gospod in gospa Smith, Alexander, Nebeški kapitan in svet prihodnosti, Kraljestvo morskega psa, Zbiralec življenj, Lara Croft Tomb Raider in Lara Croft: zibelka življenja, Preko vseh meja, Izvirni greh, Še 60 sekund, Life or Something Like It, Girl, Interrupted (oskar za stransko vlogo), Zbiralec kosti, Pushing Tin,  Playing by Heart, Gia (zlati globus), George Wallace (zlati gobus),  Playing God. True Women, Foxfire, Hackers.

Johnny Depp (Frank Tupelo) je posnel filme Alica v čudežni deželi, Državni sovražnik, Sweeney Todd (zlati globus, nominacija za oskarja), Pirati s karibov 1-2-3 (za upodobitev pirata Jacka Sparrowa je bil nominiran za oskarja in zlati globus), Charlie in tovarna čokolade, V iskanju dežele Nije (nominacija za oskarja), The Libertine, Skrivno okno, Bilo je nekoč v Mehiki, Iz pekla, Snif, Čokolada, Before Night Falls, The Man Who Cried, Brezglavi jezdec Deveta vrata, Fear and Loathing in Las Vegas, Donnie Brasco, Mrtvec, Dead Man,  Don Juan DeMarco, Edward Škarjeroki, Benny & Joon, Ed Wood, Kaj žre Gilberat Grapa, Arizona Dream, Nick of Time, Mora v ulici Brestov, Platoon,  Cry-Baby, The Imaginarium of Doctor Parnassus, The Rum Diary in serijo 21sr Jump street.

Kot režiser je debitiral z The Brave. Scenarij zanj je napisal z bratom D.P. Deppom.

Paul Bettany (inšpektorJohn Acheson) je posnel filme Da Vincijeva šifra, Vitezova zgodba, Land Girls, Po dežju, David Copperfield, Suicide Club, Gangster No.1, The Reckoning, Čudoviti um, The Heart of Me, Dogville, Wimbledon, Gospodar in bojevnik, Skrivno življenje čebel, Srce iz črnila,The Young Victoria, Leigja in Priest.

O režiserju in scenaristu

FlorianHenckel Von Donnersmarck se je rodil v Kolnu v Nemčiji leta  1973. Otroštvo je preživel v New Yorku, Berlinu, Frankfurtu in Bruslju.

Leta 1991 je šel v Leningrad študiral ruski jezik in literaturo. Čez dve leti je diplomiral v Saint Petersburgu kot učitelj ruščine. Od leta 1993 do 1996 je diplomiral iz politologije, filozofije in ekonomije na univerzi Oxford. Po vajeništvu pri režiserju lordu Richardu Attenboroughu se je odločil za študij režije in se vpisal na Univerzo televizije in filma v Munchnu. Njegov štiriminutni film Doberman, ki ga je režiral in zanj napisal scenarij, je prejel številne festivalske nagrade.

Njegov prvi celovečerni film je bil The Lives of Others, za katerega je napisal scenarij in ga režiral. Leta 2007 je poleg več kot 40 nagrad prejel tudi oskarja za tujejezični film.

Komentarji

10.12. 2010 ob 13:07

končnooo.komaj čakam =)
angelina jolie :D <3

— nejm:D
13.12. 2010 ob 13:58

AWESOME movie sem ga že gledala in sem navdušena

— Becca
14.12. 2010 ob 14:56

o čem se gre?

— pika
14.12. 2010 ob 15:32

komi čakam :D

— hulala
17.12. 2010 ob 15:44

KoNČNO je prišel!!! :D Se že veselim... Johnny4ever =)))

— Maru
17.12. 2010 ob 16:52

Sigurno bo ZAKON!!!!!!!!
komi čakam!!<33333333333333333333333333333

— <3
18.12. 2010 ob 11:19

the best film še posebi k igrata onadva

— andrej
18.12. 2010 ob 21:59

končno johnny depp spet prihaja na velka platna oh yeah!!! komaj cakam !!!!

— mihc
19.12. 2010 ob 13:46

nočem bit pameten, ampak ta anđelina je postala tok slaba igralka (mogoče tudi nikoli ni bila kaj dobra), da ji je bilo bolj, da je posvojila še kakšnega frčkolinkota (po mojem jo oz. jih ima Brad že poln kufer), kot da vedno v vsakem filmu našobi tiste ustnice, ki ji sploh ne pašejo....
pa še toliko je shujšala, da je bolj da je pojedla kakšne ćevape v BIH...

— tiranozaver
19.12. 2010 ob 14:51

sm brala u reviji in še na eni strani na netu da so razočarani nad filmom da do prčakovali boljša..tko da si ga morm ogledat da vidim ....čeprou pomoje nmore bit tko slab če igra not angelina and johnny.:P

— Mxoxo
20.12. 2010 ob 12:20

Sem gledala.... pa sem mal bolš pričakovala... čeprov ni bil slab, zgodba je super... samo sam scenarij je pa ČUDN (preveč se ozirajo na original http://www.kolosej.si/filmi/film/anthony_zimmer/ )(in ta stavk (Elise reče Franku) "you paid 20 million $ for a plastic surgery and that's the face you choose" ni lih primern, da je namenjen vlogi ki jo igra JOHNNY DEPP) , zimmer mi je bil bolj všeč, bolj jasna zgodba, bolj napeto... u turistu pa večino filma gledamo samo angelino jolie (in njena usta). Mogoče ga bom šla gledat v kino... ampak ne tok zarad filma... ampak da po dolgem času spet vidm johnnyja deppa na velkem platnu :D:D

— s123
20.12. 2010 ob 14:56

sigurn bo zakon!!!!
komi čakam

— <3
20.12. 2010 ob 19:09

@tiranozaver se strinjam... nej si mal dopusta vzame.... pa pride normalna (kokr pač lahk je) nazaj :P

— s123
20.12. 2010 ob 20:06

no takole, film sem ravnokar videla, sicer v Franciji in še to sinhroniziran, moram pa priznati, da je eden slabših filmom kar sem jih kdajkoli videla. Strinjam se z zgoraj omenjenim komentarjem, da Angelina RES ne zna igrati, s tem, da mi resnično ni jasno kaj v tem filmu počne Johnny!? Obup od obupa. Mislim, da on paše v Burtnove movie-je. Tip je lud in v takih vlogah more igrati. Eto, moje mnenje...

— keti
21.12. 2010 ob 14:25

I love Johnny Depp <33333333333333333
Se pa strinam z tiranozavrom...
Men je bolš če Johnny igra skupi z Heleno Carter al pa Penelope Cruz :D

— Mrs.Lovett
22.12. 2010 ob 14:09

Oooo Raawr.! Zdej pa nevem koga bom bolj gledala, Johhnyja al Angie. :D
perfect combination. :D

& jaa, seveda, upamo, da je film vreden ogleda. Sicer pa, who cares, we have two hotiness instead. :D

— Katie.
22.12. 2010 ob 16:32

http://www.youtube.com/watch?v=GrqpKEOF8uw to je trailer

— SUPER cool
24.12. 2010 ob 15:47

Film je odličen! Sigurno pa ne bi bil tako dober brez Jolie in Depp v glavni vlogi :)

— Marincy
24.12. 2010 ob 18:31

Jonny mi glig ne zgleja vreji v traileru. Bomo vidli kak bo v filmu. Sicer,so najprej mislili, da bo najprej igral Tom :D <3 <3 škoda, da n ne igra, čeprav si ga težko predstavljam v taki vlogi :P

— MileyGirlx
26.12. 2010 ob 10:27

film je super, sicer ne eden izmen najboljsih filmov, v katerih igra Johnny, je pa vsekakor vreden ogleda.

— captain jack
27.12. 2010 ob 18:47

moram samo povedat da po ogledu filma sem bil razocaran, od pricakovanja, na momente je Johnny odigral rahlo akcijsko v enem delu filma pa kot kak pokakanec :), no lahko recem da je film posnet na zvezdnikih ki pa so res slabo odigral tudi sama realnost in vsebina je smesna po svoje, moja ocena je 4,5 no že sama zvrst pove "romantični triler" pejte gledat v paru to se splača.

— ocenjevalec
31.12. 2010 ob 12:22

Zakon zgleda!!!!<3

— angelina
31.12. 2010 ob 15:28

Film bo popularen, vsaj malo, samo zaradi igralske zasedbe. Njim so sigurno dali milijone za te ali ti dve vlogi. sicer ga še nisem gledal, a bi rekel da ni vreden ogleda. ne za kupovanje kart ali cd-ja. to ne pomeni da enim ne bo zanimiv, a vso pozornost pritegne ta A in J. mogoče še P.

— Dah
31.12. 2010 ob 21:13

Anthony Zimmer http://www.imdb.com/title/tt0411118/
Preden greste gledat Turista, obvezen ogled tega filma. Vam ni treba gledat Turista, ker imate vse odgovore v Anthony Zimmer, pa še boljša igralska zasedba je.

— Monica
1.1. 2011 ob 4:22

JOHNNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

— bubu
1.1. 2011 ob 16:40

AWESOME movie! Moj Depp. <3
Itak ga zowna! <3
pa njegovi čokoladni učki. *.*
I think I just died and came to the heaven. :P
ta film je res vreden ogleda!
Glavno, da je not Depp. <3

— Eva Depp
2.1. 2011 ob 11:38

film je odličen vsekakor vreden ogleda : )

— Laras
2.1. 2011 ob 12:45

pa vsi ste neki pametni zaj.. te pa ite v hollywood če ste tak pametni pa sami špilite majmuni -.-

— DJemek
2.1. 2011 ob 23:05 zvezdica

''VELIKO HRUPA ZA PRAZEN NIČ !!''

Kot velik fen karizmatičnega igralca Johnnyja Deppa in režiserja Donnersmarcka sem z velikim veseljem
kupila karte za silvestersko premiero filma. Film Turist je priredba/remake zanimivega&inteligentnega francoskega filma Anthony Zimmer iz leta 2005, režiserja Jeroma Salla, s Sophie Marceau in Yvanom Attalom gl. vlogah.
Tako, da Donnersmarck tudi kot scenarist ni imel prav veliko dela...malo sprememb izvirnega francoskega scenarija, seveda druga lokacija, skratka prepis z nekaj dodatki že opravljene domače naloge bi lahko napisali.
Toda moja pričakovanja o zanimivem in kvalitetnem filmu pa so se kaj kmalu po pričetku začela sesuvati v NIČ !!!! Žalostno, toda resnično !!

Začnimo s Angelino Jolie. NIČ, razen močnega make upa in velikih rdečih ustnic od 'grandiozne' Angeline Jolie !! Za njeno vlogo v filmu bi morala delovati kot 'diva'=> sexy in ženstveno, kajti na začetku filma se
kamera dobesedno 'zalepi' (zasleduje/jo snema tako spredaj kot zadaj) na njo/njeno telo/njeno hojo. Sexy ?? Na žalost, vse prej kot to. 'Občudujemo' lahko samo suho zadnjico, presuhe noge, težave pri hoji z visokimi petami, neustrezne obleke/kostume,ki jih ne zna nositi tako ali drugače...vse skupaj en velik in prazen NIČ !!

Nadaljujmo z karizmatičnim Johnnyjem Deppom. Na mojo veliko razočaranje in presenečenje samo še en velik NIČ od zares velikega igralca svetovnega formata !!

Čestitke 'mlečnemu' režiserju Donnersmarcku 'je uspelo', kar ni uspelu nobenemu režiserju. 'Uspelo to', da tako karizmatični&vrhunski igralec, kot je Johhny Depp na tem velikem platnu deluje kot (se opravičujem !!) navaden bebec&idiot; kot da o igranju zares nima pojma&kot, da v življenju ni nikoli zares stal pred kamero!
Da o njegovem 'izgledu in outfitu' v filmu; 'slavnem begu v pižami' ne izgubljam besed! NIČ !!

Njeni/njegovi/njuni dialogi zares maloštevilčni; še ti pa vsi obupni in prazni! NIČ! Sprašujem se, kaj se je trudil 'mlečni' režiser povdariti/prikazati?? Kaj je tukaj narobe ?? Mogoče vse?? ... Mogoče preprost&pravi odgovor je 'VELIKO HRUPA ZA PRAZEN NIČ !!' oz. 'NI VSE ZLATO KAR SE SVETI!?
Le kje je ostala vsa ta polnost ekrana&karizma teh dveh takih igralcev svetovnega formata ????? Le kje blišč in slava ????
Z oskarjem nagrajeni režiser Donnersmarck je od njih/iz njih naredil NIČ !!

Da o kakšni 'isti valovni dolžini' obeh glavnih igralcev sploh ne govorim. Nobene napetosti, kaj šele kakšne kemije med njima!! NIČ !
-NIČ&katastrofa od igranja,
-NIČ&katastrofa od kamere in režije,
-NIČ&od kostumografije.
-NIČ&katastrofa od glasbe.....nasplošno katastrofa od vsega!! Pardon!, Edino...

....edino malo reklame za Benetke in to je to. DRUGAČE DOLGČAS !!

Škoda vsakega časa, kaj šele evrov za ta film, ki si sploh ne zasluži besede film četudi je plagiat pardon remake oz. priredba.

S pravo slovensko besedo povedano: PLEHKO-PLITKO-PRAZNO !!!! SKUPAJ NIČ !!

Zares škoda, 'DA KONČNI IZDELEK ZAME IZPADE', kot da so vsi akterji tega projekta obiskali Benetke in bili/preživeli 'svoj delovni čas snemanja tega 'filma', pardon ''priredbe samo kot navadni 'TURISTI' !!

— SHERLOCK
3.1. 2011 ob 21:31

SHERLOCK glavno da si to posnel najbolši svtovno znani film :)

— :)
4.1. 2011 ob 12:11

SHERLOCK: jaz mislim, da si ti zaljubljena v brad pita in da si folž angelini.

Dej odigrej pred zrcalom šekspirja in dej svoj filmček na youtube. A misliš, da bo folk crknu od smeha ali te bodo poslali na brodway oz. holivud?

a mam prav ali mam prav?

— pinkidinki
5.1. 2011 ob 17:05

Sherlock BRAVO!!!!
Sem hotela točno to napisati, pa sem bila kanček prepozna. Se strinjam do besede natančno.

— kat
6.1. 2011 ob 14:57

Totalno beden film. Se bila na predpremieri in se ga ne splača gledat!!! Brezvezna zgodba nima nič akcije in sploh ni pretirano smešen.
odsvetujem ogled, kljub dobrim igralcem

— Maruša
6.1. 2011 ob 15:43

SHERLOCK ODLIČEN KOMENTAR !

SE POPOLNOMA STRINJAM !

VELIKO HRUPA ZA PRAZN NIČ!

Moja ocena filma oz priredbe je 2/10

edward

— edward
7.1. 2011 ob 15:12

joj, kome čakam :D najbolša igralka in eden najbolših igrelcev skupaj na platnu.. špica bo :DDDDDDDDD

— noname
8.1. 2011 ob 10:37

film sicer ni noben presežek, je pa za pogledati.
Občasno so tudi humorni vložki (Johnny Deep, ki Italijanom odgovarja s španščino). Pričakoval sem več od filma.

Angelina Jolie pa ni tako slaba igralka kot nekateri želite to predstaviti. Oglejte si filma Changeling in Salt pa boste videli kako tam igra.

— leone
8.1. 2011 ob 12:19

na splošno lahko rečem, da film ni slab. ampak dejansko skoz gledaš angelino in njene ustnice, to je to. in v filmu mi nekaj manjka, nevem kaj, konec ni čist uredu, nedopolnjen občutek sem dobila! Moje mnenje

— pikica*
8.1. 2011 ob 13:56

Film je odličen in vreden ogleda za tiste, ki takšen žanr radi gledate.

— DD
8.1. 2011 ob 21:51

..nič, jaz ga grem vseeno gledat. G. urednik, kaj se še da dobit kako zvezdico?:)

— TITANIK
10.1. 2011 ob 0:33

No jaz pa nebom tako črnogled kot — SHERLOCK!!!

Film je vreden ogleda, mi je bil dovolj zanimiv, edino konec je eno veliko preseečenje, ne bomo nič izdali, oglejte si film, skratka napeto od začetka , do konca, vsaj meni, tako, da vas film nebi smel razočarat v tej meri ,da bi se vam € smilili ;).

— Tadej
10.1. 2011 ob 15:57 zvezdica

Danes samo kritike gor, kritike dol, film mora biti sploh ne vem več kakšen, da je dober. Kaj če bi se enostavno prepustili zgodbi in si pogledali film brez kakršnihkoli vnaprejšnih pričakovanj? Film je dober. Ne, ni najboljši in ja, ima stvari, zaradi katerih se kritiki lahko obesijo nanj. Mislim, da sta tako Depp kot Angelina čisto dobro odigrala svojo vlogo. Film je preprost, med gledanjem se sprostiš in lahko uživaš. Film ni intelektualen in je bolj komedija kot akcija. Tako da, če imate čas in nimate česa početi, vam ga priporočam. Je čisto lepo gledljiv, dolgočasen se mi nikakor ni zdel. Pa še Benetke izgledajo fantastično!
Je pa res ženska preveč shujšala, vsaj v roke. :p

— me
10.1. 2011 ob 16:26

hvala sherlocku za izčrpen komentar. Vsekakor ga bom pogledala, ker je johnny meni super igralec (predvsem v trilerju skrivnostno okno (lih to mi ugaja ker je manj znan film) in seveda v piratih) ampak torej bomo videli. Meni je tudi angelina v redu igralka tako da sem pričakovala res bum od tega filma. Najbrž ne bo tako ampak bomo videli. (: lp

— honolulu
10.1. 2011 ob 22:04 zvezdica

@SHERLOCK
toliko nakladanja v enem postu pa že dolgo nisem slišal ;)

Depp je po mojem mnenju svojo vlogo odigral zelo dobro. Ne more v vsakem filmu izstopati kot ''Jack Sparrow'' ali ''Edward scissorhands''. Ta film pač ni tak. Igral je prestrašenega turista in na mene je vsekakor naredil pozitiven vtis. Kar se tiče Angeline pa se strinjam da se v filmu malo preveč povdarja njen ''seksipilen'' videz z njenimi ustnicami na čelu. Ampak svojo vlogo je odigrala hladnokrvno, tako kot se je verjetno od nje pričakovalo. Ni pa bila nek presežek.

Sam potek filma se mi zdi dober. Pojavlja se stopnjevanje napetosti do mere ko podvomiš kdo je kdo in kaj ima kdo za bregom.
Pripomba edino nad koncem. Čeprav ima film ''spektakularen'' konec, name ni naredil posebnega vtisa. Zgodi se nekako na hitro in zdi se neverjeten. Predvsem ko se potem ozreš nazaj v film, kaj se je dogajalo pred tem, se vse skupaj zdi nekoliko pretirano...
Toliko od mene,

lp

— spectra
13.1. 2011 ob 19:59

Fajn! Dobra sta

— Flower
13.1. 2011 ob 20:03

Njo in njega je pa vedno fajn gledat, dobra sta obadva, odlična igralca ni kaj.

— She
14.1. 2011 ob 18:45

jooooj......kako je film zanimiv...kot včerajšni cheeseburger iz mc-a:)hahaha

— lan
14.1. 2011 ob 20:09

Meni se zdi film prečudovit :) Zaradi komentarjev na internetu sem pričakovala nek slab film, ampak se je izkazalo ravno obratno; Angelina in Johnny igrata vloge, ki jih ponavadi ne in odrezala sta se oba odlično! Konec je namen osebno naredil največji vtis. Nepričakovan in ko si že trenutek pred koncem o vsem prepričan te potem prisili, da spet podvomiš. Zgodba mi je všeč in Johnny zgleda zakon v pižami! :)
Navdušena nad filmom v nulo!

— moonshine
14.1. 2011 ob 22:17

@katie: se strinjam s tabo: "Oooo Raawr.! Zdej pa nevem koga bom bolj gledala, Johhnyja al Angie. :D perfect combination. :D & jaa, seveda, upamo, da je film vreden ogleda. Sicer pa, who cares, we have two hotiness instead. :D"

točn to sm hotela napisat!!
najbollšš!
@SHERLOCK: lej, sorry ampakk....če že, si preveeč kritiziru/la pa če že, si TI bolj dolgočasen/a z svojim commentom....sorry zaradi nesramnosti ampak resnoo!!!!

komi čakaam!

ju3 grem gledat film!!! JOOJ! kokk se veselimm!!
gledala sem tak kratek video in se mi zdi da je film O D L I Č E N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa še kombinacija?? THE BEST! Johnny & Angelina!!!!!!! :* :*

This is the best moviee!!!
Love it so muchh!

rawrrrrrrr! can't waiting anymore!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

pa še neki...sorry ampak...tko kt ENI PREVEČ kritizirate u filmu da je newem....npr. Dolgočasen, bedn, NAJslabši,.....itd....se MOTITE!!!!!! priporočam da si ga še 1× ogledate ampak, BOLJ NATANČNOO! mogoče vam bo celo ZELO všeč postauu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in še 1× stotič, CAN?T WAIT!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3

— Zullejkaxx <3<3 Yeahh...me
14.1. 2011 ob 22:20

rada bi še dodala da se absolutno strinjam z @spectra.

<3<3

lp

— Zullejkaxx <3<3 yeah...me
15.1. 2011 ob 23:50

se strinjam s komentarjem od 'me' (komentar z dne 10.1. 2011 ob 16:57). film je čisto normalno gledljiv. razplet je bil pričakovan, vsaj iz moje strani, je pa res da zna marsikoga zavesti odigrana vloga Deppa. Angelina se je tudi tokrat dobro odrezala, samo shujšala je pa res preveč.. mogoče je režiser želel prikazat njeno ženskost, ampak pogled na tako koščeno telo, ne daje čisto nič ženskosti - pravo postavo je imela v Tomb Raiderju. skratka ja.. film je ok, ni slab ampak odličen pa tudi ne. pač neka zlata sredina..

— Ana
16.1. 2011 ob 22:08

DALEČ NAJBOLJŠI FILM KAR SEM JIH GLEDALA.
super; priporočam ! :)

— mija
18.1. 2011 ob 13:52

Film je zares dolgočasen in prav tako njegova zgodba.
Ni mi jasnko zakaj sta se Angelina in Johny odločila za film s tako
slabim scenarijem in zgodbo.

Zares, komaj sem čakal, da bo filma konec oz., da se vsaj nekaj zgodi.
Poleg tega se film konča z zelo banalnim dialogom.

Po mojem mnenju škoda denarja in časa. Našega in njihovega.

— Dare
18.1. 2011 ob 19:38

dobro je blo, oba sta odigrala odlično

— pikica
22.1. 2011 ob 9:02

meni je bil film eden najboljših ki sem si ga kdaj ogledala. depp je res popoln za to vlogo, ki jo odigra več kot odlično. film ni dolgočasen, je na trenutke smešen, romantičen, napet... konec pa je presenetljiv, saj tudi če se ti je že prej zdelo da se bo tako razpletlo, te igre igralcev popolnoma zmedejo.

— gabrielle
22.1. 2011 ob 22:58

film je dober, poln humorja in akcije
če želite sprostitev je vsekakor vreden ogleda

— tlst
29.1. 2011 ob 23:19

Porazno. PORAZNO. Anoreksija in depresija naj bi igrali romantično komedijo?? Razočaranje

— Freud
5.2. 2011 ob 11:34

odličen film, morda ne najbolši, vendar zelo dober. glavna igralca sta igrala že v boljšem filmu, vendar je film vreden ogleda. :) (angelinine oči so v filmu neverjetne)

— noname
5.2. 2011 ob 20:50

Meni osebno je bil film le še ne pozabljiv produkt Hollywooda. To je vse. Nikakor se ne more postaviti ob bok ultra-extremno-dobrim filmom kot so Boter, ipd. Angelina mi je nenakako izgubila žar igranja kot ga je imela v Girl, interrupted ali pa v filmu Gia. Johnny je pač legenda, vendar me tudi njegova vloga v tem filmu ni prevzela. NIč posebenega. Ne bi govorila o nekem "polomu", vendar defenitivno ni en boljših filmov. Povprečje pač; sigurno je kakšen zelo slab film (bolj) pomljiv kot Turist, pa ne vem ali je to kompliment ali graja, sicer pa ni važno.
Moj predlog: počakajte na dvdeje, ne boste ničesar zamudili, če si ga ne ogledate v kinu. :)
P.S. Kar se pa tiče komentarjev "pa ti posnami boljši film" pa mislim, da skoraj ni vredno omenjati, da so neumni; ne vem zakaj bi potem takem obstajali kritiki. Sicer pa je po mojem mnenju najboljši kritik občinstvo samo.

— mademoiselle
5.2. 2011 ob 20:58

Zullejkaxx <3<3 Yeahh...me:
Hm... kako lahko sploh komentiraš film, ki ga še nisi vidla? Tipična reakcija holivudskih fanatikov, ki grejo filme gledat samo zaradi lepe igralske zasedbe (lepe a.k.a. privlačen zunanji izgled). Ubistvu me to še ne moti tok zelo kot dejstvo, da je potem film "ohinsplohfulkuluredunajboljšievermade", pa čeprov totalno smrdi. Ne me narobe razumet, ampak mi gre na živce način ocenjevanja filmov danes. Polom pač.

Aja, pa film ni za tečt v kino. Pejte gledat raj kej druzga (hint: črni labod).
Ciao!

— Zarah
6.2. 2011 ob 14:03

???nvm

— :P
6.2. 2011 ob 18:24

čeprav igra Jonny Depp, film je slab,slab, slab..Slaba režija in neumen scenarij..Žal,žal, ža..

— darinka
7.2. 2011 ob 11:42

Eii Ta MOwie je -best (resnoo)!!!!!!!
pol pa tist na konc ahahahah morte gleedat!!!!

— petra belec
7.2. 2011 ob 19:00

film je zakooon še posebi zrd angeline :D

— david
8.2. 2011 ob 15:12

Zadnji komentar od Freuda je dober =) ampak to je pač, kot že zgoraj večkrat rečeno, drugačen film....in oba igralca sta odigrala drugačne vloge...realna ocena filma je 7/10. Meni osebno je bil zelo všeč, za 8.5/10. Mogoče le malo razvlečen, pa še to ne kaj dosti,

— Peter Lestenevenec
8.2. 2011 ob 16:13

meni prov bedn film. Angelina ni niti i od igralke.

— kren
9.2. 2011 ob 20:33 zvezdica

Film me je popolnoma razocaral, zgodba je milo receno otrocja, Jonny sicer dobro igra, vendar mu vloga nicesar ne dopusca, Jolie pa v glavnem samo stoji ali pa najvec hodi in to je vse, njen vecni nonsalantni izraz me dolgocasi, njena lepota pa me pusca hladno.Najboljsi svetli trenutek filma je tisti z Deppom in elektficno cigareto, to pa je prakticno tudi edini odlomek ki me je nasmejal, glede vsega ostalega pa skoraj nisem mogla verjeti da nam hocejo prodati taksno nezanimivo zgodbo z neskoncnimi nelagodnimi kadri kvazi lepotice. Raskosne Benetke ne pomagajo nic, ce je zgodba slaba, igra pa neprepricljiva. Razocarana.

— ema
12.2. 2011 ob 11:54

Glede na to, da filma nisem gledala ne bom nanj dala nobenega komentarja (do daljnega...). Zdi se mi, da ne Johnny Depp ne Angelina Jolie nista hotela narediti filma, ki bi nekako iztopal ampak solidnega, dobro gledljivega. Ne vem zakaj o niju velik POK, ker bi bil film čist enak kot če bi v njem imela vlogi dva nepoznana gledalca. Kar sem ugotovila iz trailerja, to ni nič posebem film, praktično hollywoodska klasika, ki so jo hoteli obnoviti. Ali dobro ali slabo, to je vaša odločitev.

— Anonimna
13.2. 2011 ob 10:34

Pomoje je film soliden ampak mu manjka privdih resnicnosti oba glavna igralca sta se dobro izkazala!

— Luks
17.2. 2011 ob 22:20

Film je pravzaprav čisto OK, in res ne vem kaj vi pričakujete od Angeline in Jonnyija - da bosta skakala po trpalnicah ali kaj!??. Film sta odigrala super in je bolj komedija kot triler.
Priporočam ga vsem, ki si želite ogledati nekaj bolj kriminalno-smešnega ne bo vam žal-vsaj meni ni bilo.

— Martin Krpan
23.2. 2011 ob 19:12 zvezdica

Ne vem, zakaj imate o filmu toliko slabega za reči. Mogoče je to posledica prevelikih pričakovanj, katera pa so spet posledica tega, da sta v film vključena ljubljenca občinstva, Angelina in Johnny. Film ima za svojo dolžino, ki je bistveno krajša od nekaterih svetovno znanih uspešnic precej zanimivo, na trenutke nepredvidljivo zgodbo. Nekaj okrog tega filma pa mi nikakor ni jasno, ne vem namreč zakaj je označen kot romantičen triler. Naj razložim svoj spekter, to da je kategoriziran z romantičen, me ne zmede, saj je v film vpletena ljubezenska zgodba, oz. navidezen ljubezenski trikotnik. Zmedena postanem ob besedi triler, namreč film ima veliko komičnih vložkov, veliko več kot srhljivih, dih jemajočih trenutkov. Drugače pa da pokomentiram vse skupaj s svojega zornega kota. Film veliko stavi na seksapilnost Angeline Jolie, kateri je namenjena večina kadrov, ki jo spremljajo z vseh možnih kotov. Od začetka, ko opazujemo njeno počasno hojo in zadnjo plat, pa do preprostih posnetkov obraza, kjer je možno videti da Angelina izjemno dobro izraža paleto emocij. Med pregledovanjem komentarjev sem zasledila veliko kritik prav na račun Angelinine zapeljivosti, ki je po mojem mnenju zelo prefinjena in dobro izpeljana.Če vam ta ni po godu, si na njenem mestu poskušajte predstavljati kakšno amatersko igralko, kot npr. Miley Cyrus.
Večina filma se dogaja v Benetkah, katerih razkošje je v filmu izjemno dobro izkoriščeno.
Tudi Johny v filmu svojo vlogo izpelje zelo zadovoljivo, saj odlično odigra vlogo nevednega bedaka, ki pa na koncu vse preseneti in prelisiči. Način, s katerim preseneti pa mi kljub zadovoljstvu gledalca in dosegu končne sreče ne ugaja, saj izpade precej poceni in neverjetno. Kljub vsemu, pa je ta film v primerjavi z drugimi ocenjenimi kot "konkurenčnimi" veliko boljši.

— Sara
25.2. 2011 ob 17:19

jhonny deep <3 <3 sm šla filmm gledatt priporočamm

— lina
2.3. 2011 ob 18:13

Film je dober edina stvar, ki je pa zelooooooo narobe je: premalo akcije (angelina jolie je znorela ker ni dobila dovolj iz filma ki ga je sama 'plačevala') preveč brezzveznega pogovarjanja. drugače mi je film zelo všeč in je odlično posnet (Benetke so prečudovite).

— RebelSon
14.3. 2011 ob 12:46

se pridruzujem tistim, ki so reklli, da je film slab remake filma anthony zimmer.... pa saj je to popularno v holivudu:P... departed je celo dobil oskarja za najboljsi film ali reziserja, pa je dobesedno celotna kopija mnogo boljse trilogije infernal affairs... tako da je gledanje tega filma zame bila prava zguba casa... ce se ze lotis remake-a se ga loti z vec izvirnosti.

lp, dejan

— dejan
15.3. 2011 ob 15:37

Film obvezno tečte gledat. je super in morte ga vidt! Najbolši igralci! HUDOO!!!

— Mimmi
14.5. 2011 ob 17:47

fful dobr film morte ga it gledat

— harry
20.5. 2012 ob 16:27

zello dober film morte si ga ogledat

— gorilla
3.7. 2012 ob 9:26

SHARLOCK je zihr ena huda ženska :) no glede na to kok se je spravila na videz najbl karizmatične hude ženske z močno osebnostjo ki jo zna vsakič na drugačen način predstavit v vseh svojih filmih.. se mi zdi da je tok zakompleksana in nesamozavestna da more it pljuvat po drugih ljudeh da začuti svojo "moč". lepo to, ampak najprej svoj videz+lajf uštimej, in potem boš vidla da tut angelina jolie ni tok slaba :)

— to je za SHERLOCK

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.