Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Tumbledown

komična romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 3.3.2016, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2015
Država: ZDA, Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Sean Mewshaw in Desiree Van Til
Režija: Sean Mewshaw
Hannah poskuša preboleti smrt moža, katerega glasbena slava pritegne tudi zanimanje prodornega newyorškega pisatelja Andrewa. Hannah sprva ne želi sodelovati z vsiljivim tujcem, toda naposled se odloči o možu napisati biografijo, pri tem pa bi ji s svojimi izkušnjami lahko pomagal prav Andrew. Povabi ga v domače, podeželsko mesto in počasi začne z njim deliti svoje življenjske skrivnosti, ob tem pa se nevede tudi sama znajde na počasni in boleči, toda neizogibno nujni poti soočanja s čustvi izgube in iskanja novega življenjskega smisla.

V rahločutni zgodbi o univerzalni tematiki izgube, prežeti z glasbo, solzami in smehom, bosta Rebecca Hall kot žalujoča vdova in Jason Sudeikis kot zvesti oboževalec stkala nenavadno partnerstvo, da bi s skupnimi močmi napisala biografijo tragično preminulega glasbenika. Brskanje po njegovem življenju in smrti bo v njima sprožilo iskrico ponovnega začetka, ko bosta počasi sestavljala razbite delce lastnega življenja in odkrivala svetel obet prihodnosti.

»Tumbledown je ljubezenski trikotnik med moškim, žensko in duhom.« – Režiser Sean Mewshaw

Mlada vdova Hannah se po nepričakovani smrti svojega moža Hunterja znajde ujeta v začaran krog večletnega žalovanja. Da bi zapolnila praznino, ki jo je povzročila tragična izguba, se loti skoraj nemogoče naloge pisanja moževe biografije, s katero želi potolažiti tako sebe kot tudi njegove oboževalce. Hunter je bil namreč priljubljen folk pevec, ki si je v kratkem obdobju glasbenega ustvarjanja nabral zvesto četico privržencev in z zgolj enim izdanim albumom dosegel kulten status. Daleč stran od kaotičnega velemestnega vrveža tako Hannah preživlja svoje dneve v zakotnem majhnem mestecu v Mainu, kjer pestuje svojo žalost in odlaša z nadaljevanjem lastnega življenja. Nekega dne se pred njenim pragom pojavi ošaben newyorški pisatelj Andrew, ki prav tako želi napisati knjigo o Hunterju. Hannah ga ogorčeno prežene, a izkaže se, da se Andrew ne bo predal zlahka. Ko naposled skleneta partnerstvo, ju le-to popelje do presenetljivih razkritij. Medtem ko brskata po Hunterjevem življenju in smrti, odkrivata pravi pomen življenja in ljubezni.

Tumbledown je srčna in nežna ljubezenska pripoved, polna smeha, solz in glasbe. Je tudi zgodba o ženski, ki mora najti pogum, da se sprijazni s preteklostjo in se zazre v prihodnost.

Zanimivosti:

  • Tumbledown je ime gore, ki se nahaja v zahodnem Mainu. V samem filmu igra pomembno vlogo, saj je Hunter umrl med vzponom na njen vrh.
  • Film je bil premierno prikazan na filmskem festivalu Tribeca, kjer je doživel zelo pozitiven sprejem.
  • Jasona Sudeikisa poznamo po komičnih vlogah v filmih, kot sta Mi smo Millerjevi in Kako se znebiti šefa, obenem pa je bil kar 8 sezon član humoristične oddaje Saturday Night Live.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.