Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Trije plakati pred mestom

drama
Film je prejel 2 oskarja, ter 4 zlate globuse!
Podnapisi
Na sporedu od: 1.3.2018, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Martin McDonagh
Režija: Martin McDonagh
Minilo je že več mesecev, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, a policiji še vedno ni uspelo najti morilca. Jezna mati se zato odloči za drzno potezo: najela bo tri velike reklamne panoje ob cesti, nanje pa bo z velikimi črkami napisala očitajoča sporočila, namenjena šefu lokalne policije Williamu Willoughbyju. Nenavadni primer nepokorščine prevzame nezrel policist Dixon, ki ima za seboj bogato zgodovino rasističnih in nasilnih izpadov. Boj med Mildred in policijskimi silami v Ebbingu se neizogibno stopnjuje do neslutenih razsežnosti.

Do sedaj prejete nagrade: Benetke 2017 (najboljši scenarij), Toronto 2017 (nagrada občinstva), Helsinki 2017, Hamburg 2017, London 2017, Chicago 2017, zlati globusi 2018 (najboljši film – drama, najboljša moška stranska vloga Sam Rockwell, najboljša glavna igralka Frances Mcdormand), Bafta 2018 (najboljši film, najboljši britanski film, najboljši izvirni scenarij, najboljša igralka v glavni vlogi Frances Mcdormand, najboljši igralec v stranski vlogi Sam Rockwell).

Film je nominiran za 7 oskarjev in sicer za najboljši film, najboljša igralka Frances Mcdormand, najboljši igralec v stranski vlogi Sam Rockwell, najboljši igralec v stranski vlogi Woody Harrelson, najboljša glasbena podlaga, najboljši izvirni scenarij in najboljši scenarij.

 Marcel Štefančič JR. je o filmu povedal: “Film Trije plakati pred mestom je tragedija, ob kateri boste komaj zadrževali smeh, in komedija, ob kateri vam bo slabo, toda ne od zadrževanja smeha, temveč od zadrževanja nelagodja, ki ga utegnete izžareti – in izrežati – prav v najbolj tragičnih trenutkih. Kar je tako, kot bi se smejali, medtem ko vam dentistka puli zob. Martin McDonagh je že v filmih Morilca na kolektivca in Sedem psihopatov pokazal, da je obešenjaška komedija njegov fetiš in da jo obvlada skoraj tako dobro kot brata Coen, zdaj, v Treh plakatih pred mestom, pa dokazuje, da jo obvlada vsaj tako dobro kot brata Coen.”

Komentarji

20.3. 2018 ob 1:40

zelo zanimivo, pridem!

— ziga

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.