Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Trije mušketirji 3D

akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 20.10.2011, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2011
Jezik: angleščina
Scenarij: Alex Litvak in Andrew Davies po romanu Alexandra Dumasa
Pogumni mladenič D'Artagnan želi slediti očetovemu vzoru in postati mušketir, toda dvolični kardinal Richelieu je razpustil kraljevo vojsko in s pomočjo svoje armade ustrahuje Francijo. V boju za pravico in kralja se D'Artagnan pridruži slavni mušketirski trojici Porthosu, Aramisu in Athosu, ki skušajo razkrinkati kardinalove spletke. Med glavnimi osumljenci je zvita in privlačna zapeljivka De Winter, ki je ukradla Da Vincijev načrt novega orožja in ga izročila samovšečnemu angleškemu vojvodi. Toda mušketirji se ne ustrašijo izziva, temveč se z dvignjenimi meči spustijo v novo vratolomno pustolovščino.

Na podlagi klasičnega romana Alexandra Dumasa prihaja nova in posodobljena upodobitev Treh mušketirjev – v dovršeni tehniki 3D.

Poznamo jih pod imeni Porthos, Athos in Aramis – trije elitni vojščaki, ki kralju Francije služijo kot najboljši mušketirji. Med razkrivanjem zlobne zarote, ki naj bi kralja vrgla s prestola, mušketirji naletijo na nadobudnega mladega d’Artagnana in ga vzamejo pod svoje okrilje. Četverica se družno poda na nevarno nalogo: preprečiti morajo zaroto, ki ne bo ogrozila le francoske krone temveč celotno Evropo.

Igrajo Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Mads Mikkelsen, Gabriella Wilde, James Corden, Juno Temple, Freddie Fox, Orlando Bloom in Christoph Waltz.

O filmu

Pot Treh mušketirjev se začne v Benetkah: trije legendarni vitezi Athos, Porthos in Aramis se srečajo v trezorju doževe palače. Vsak od njih ima kodirni ključ do najbolj varovanega bogastva v Evropi – do da Vincijevih risb za prvo letalo na svetu. Athosova ljubica, Milady de Winter, junake hladnokrvno prelisiči in se spajdaši z angleškim vojvodo Buckinghamskim. Slednji dobi v roke da Vincijeve načrte, Athosovo srce pa je strto – tako kot volja mušketirjev.

Leto dni pozneje se mladi in idealistični d’Artagnan iz domače vasi poda iskat pustolovščin; želi si postati eden od kraljevih junaških stražarjev. Pot ga popelje v Pariz, kjer nehote prekriža pot Athosu, Porthosu in Aramisu – torej trem najslovitejšim mušketirjem. Sprva je d'Artagnan ob srečanju ves iz sebe od sreče, potem pa ga začne čuditi njihova črnogledost. Njihovo nekdaj bojevito slo po življenju, ljubezni in časti je pogasil neuspeh zadnje naloge. Da bi bile zadeve še slabše zanje, je novi kralj Ludvik naiven otročaj, na katerega kardinal Richelieu z lahkoto vpliva; sam ima bore malo posluha za sposobnosti in pogum svoje elitne straže in si z njimi tudi ne zna pomagati. Trojka tako samo hlepi po nalogi, ki bo vredna njihove strasti do boja za monarhijo in Francijo, kakršna je bila nekoč.

D'Artagnana očara tudi kraljičina prelepa spletična Constance. Zanj je to ljubezen na prvi pogled, Constance pa ne verjame, da je njegovo nerodno osvajanje iskreno.

Medtem se za grajskimi zidovi naklepa izdaja: s pomočjo trojne in z vsemi žavbami namazane vohunke Milady de Winter namerava kardinal Richelieu uničiti kralja, kateremu sicer menda prisega vdanost: na kolena naj bi ga spravilo ljubosumje. Če izsili vojno z Anglijo, bo kardinal dobil sijajno priložnost, da strmoglavi monarhijo in se okrona za vrhovnega vladarja Francije.

Milady de Winter z neverjetno eleganco izmakne kraljičino diamantno ogrlico in jo podtakne v londonski Stolp v sobane vojvode Buckinghamskega – zloglasnega babjeka in tudi lastnika prvega letala na svetu. Nato lady ponaredi še ljubezenska pisma, v katerih se vojvoda zahvaljuje kraljici za diamante, in jih strateško pusti v kraljevih sobanah, da jih najde kralj.

Kraljica je vsa iz sebe, ko odkrije, da so diamanti izginili; posveti se ji, da je posredi kardinalova izdaja. Čeprav ne kaže dobro, ve, da mora čim prej in s čim manj pompa ogrlico dobiti nazaj, sicer sta v nevarnosti njen zakon in monarhija. Njena spletična ima zamisel: Constance takoj obišče d'Artagnana, ki naprosi veterane mušketirje, naj se mu pridružijo pri nalogi. Ob njegovem nalezljivem navdušenju jim drugega ne preostane. Neustrašna skupina se urno poda v Anglijo, da najdejo Buckinghama in kraljičine diamante, preden bo prepozno.

Na nitki visi marsikaj, zato morajo iznajdljivi prijatelji uporabiti vse svoje sposobnosti in zdravo pamet, da so vsaj korak pred kardinalovo igro. D'Artagnana njegova pot odkritij popelje iz londonskega Stolpa do strašljivih zračnih bojnih ladij in streh cerkve Notre Dame. Legendarni mušketirji so spet skupaj – za odrešitev Francije in samih sebe. Vsi za enega in eden za vse.

O snemanju

Tri mušketirje so snemali v produkciji Jeremyja Bolta in Roberta Kulzerja. Film je režiral in produciral Paul W.S. Anderson, izvršni producent pa je bil Martin Moszkowicz, sicer direktor oddelka za film in TV pri podjetju Constantin Film.

Na podlagi Dumasovega zgodovinskega romana sta scenarij pripravila Andrew Davies (Bridget Jones’ Diary) in Alex Litvak (Predators). Za kamero so sodelovali še scenograf Paul Austerberry (The Twilight Saga: Eclipse), kostumograf Pierre Yves Gayraud (Perfume: The Story of a Murderer) in direktor fotografije Glen MacPherson (Resident Evil: Afterlife).

Zvezdniški igralski zasedbi poveljujejo Logan Lerman (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief) v vlogi mladega in idealističnega d’Artagnana in Matthew Macfadyen (Pride & Prejudice), Ray Stevenson (Thor) in Luke Evans (Clash of the Titans) v vlogah treh mušketirjev. Oskarjevec Christoph Waltz (Inglorious Basterds) je spletkarski kardinal Richelieu, Milla Jovovich (Resident Evil: Afterlife) je prelepa, a smrtonosna trojna agentka Milady de Winter, Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean) pa igra angleškega vojvodo Buckinghamskega.

V filmu nastopajo še prihajajoča zvezdnica Juno Temple (The Other Boleyn Girl, Notes on a Scandal), Freddie Fox (St. Trinian’s 2: The Legend of Fritton’s Gold), Gabriella Wilde (St. Trinian’s 2: The Legend of Fritton’s Gold), britanski komik in TV zvezdnik James Corden (Gulliver’s Travels) in Mads Mikkelsen (Casino Royale, Clash of the Titans).

V ZDA film v kinodvorane pošilja Summit Entertainment, v Sloveniji pa Blitz Film & Video Distribution.

Nova zasedba, stara zgodba

Jeremy Bolt se je za Tri mušketirje z režiserjem in koproducentom Paulom W.S. Andersonom ponovno spajdašil z Robertom Kulzerjem. Podobno kot naslovni junaki trojka filmskih ustvarjalcev spet ustvarja skupaj, le da so se tokrat spopadli z zgodovinskim leposlovjem, kar je precejšen odmik od njihovih prejšnjih podvigov: »Trije mušketirji so me vedno privlačili,« pravi Anderson. »Za klasično pripoved gre. Knjigo sem bral še v šoli. Ko sem odraščal, sem videl filmsko verzijo Richarda Lesterja. In takšen film sem si vedno želel posneti. Ta strast me že dolgo obseda. Klasična zgodba o junaštvu, ljubezni in prijateljstvu, ki se odvija v Franciji. A kljub temu pripoveduje zgodbo o sleherniku – in ta slehernik je d'Artagnan. Mladenič, ki je odraščal na podeželju in ki sanjari, da bo uspel v velemestu.«

Kot pravi Bolt, sta s Paulom v Berlinu »govorila o tem, da bi posnela nekaj, kjer bi prišla do izraza ta prelepa evropska arhitektura. Ko sem bil na fitnesu, so po televiziji ravno predvajali verzijo z Oliverjem Reedom – ki jo je Paul vedno oboževal – in kar naenkrat je bilo vse jasno. Takoj, ko sem utegnil, sem zamisel predstavil Paulu. Iskala sva projekt, poln pustolovščin, in našla sva Tri mušketirje

Kot pravi Anderson, »mnogi trdijo, da gre pri snemanju kostumskega filma, potem ko so posneli toliko zf filmov, za veliko spremembo ritma. Meni se ne zdi takšna razlika, saj imajo zf in kostumski filmi precej skupnega. Če dobro pomislite, morate za zf film ustvariti nešteto scen; celoten svet morate ustvariti. Vsi morajo nositi kostume in poseben stil pričesk. Dejansko ustvarjaš nek svet. In pri kostumskih filmih gre za natanko isto: prav tako ustvariti ta svet.«

In ta svet so za Tri mušketirje ustvarili v različnih prelepih bavarskih mestecih ter v studiih Babelsberg v Berlinu, čeprav se odvija v Franciji. »Zanimivo je,« pravi Anderson,«, da so mnoge od palač in gradov na Bavarskem zgradili v obdobju, ko je bilo silno modno dajati vtis francoske in tudi italijanske arhitekture. Prvi prizor naših Treh mušketirjev se odvije v Benetkah, nato pa se dogajanje premakne v Pariz. Zato je bila Bavarska kot nalašč za ta film.«

 »Mislim,« nadaljuje režiser, »da ta zgodba filmarjem ponuja priložnost, da nas povabijo v svet, kakršnega sodobno gledalstvo še ni izkusilo. Potopiti občinstvo v svet Pariza 17. stoletja je neverjetno. Samo pomislite. Doslej ni nobena filmska verzija naslikala Francije ali Pariza. Vem, da zveni čudno, glede na to, da sem film snemal v Nemčiji, toda arhitektura v filmu je prava francoska arhitektura. Z vizualnimi učinki pa sem lahko oživil tudi cele kose Pariza: katedrala Notre Dame je takšna, kod je bila takrat, prav tako Louvre in čudoviti mostovi prek Sene, hiše, ki so jih gradili na njih, hiše in trgovine in vse ostalo, česar v nobenem filmu o treh mušketirjih doslej še nismo videli.«

Mušketirji v 3D

Za filmarje je bila odločitev, da snemajo v tehniki 3D, povsem logična: »V tehniki 3D snemamo, ker Paul ni hotel snemati v nobeni drugi,« se smeji Bolt. »Potem ko je v tej tehniki posnel Resident Evil: Afterlife, je čisto spreobrnjen. Sploh mu ne morem več predlagati projektov, če ni možnosti, da bi jih posnel v 3D. Neverjeten vizualni stil ima; obožuje simetrijo ter predmete v ospredju, ozadju in vmes. Tehnika 3D ne bi vžgala pri režiserju, ki da veliko na zapisane besede; gre za vizualno silno zapleten medij in režiser mora biti domiseln, da jo docela izkoristi.«

Kot pravi Anderson, je zanj »3D velikanski premik paradigme v kinematografiji in s tem je snemanje filmov postalo še posebej vznemirljivo. Tako kot smo po nemih dobili zvočne filme, po črno-belih barvne, se mi zdi, da je premik z dvodimenzionalne v tridimenzionalno sliko naraven razvoj. To je moj drugi film v 3D. Pri snemanju filma Resident Evil: Afterlife sem se o tehniki in njenih vizualnih učinkih naučil veliko, in za Tri mušketirje smo namenoma izbrali skoraj povsem isto ekipo, saj gre za ekipo, ki sem jo ustvaril sam in ji zaupam. Skupaj smo se učili. To smo hoteli izkoristiti.«

Za Tri mušketirje so uporabili kamero, s katero so posneli Avatar: »Snemanja v 3D se lotim na precej holističen način in ne kot nečesa dodanega,« pravi režiser. »Vse v zvezi s filmom mora biti 3D. Začnemo s 3D scenarijem, ki vsebuje akcijske prizore in opise krajev, ki o globini podobe razmišljajo, kot to ustreza tehniki 3D. Ko izdelujemo scenografijo, mora biti poudarek na 3D. Izbiram prizorišča, ki bodo ustrezala tehniki. Prizore spopadov snemamo v dežju, kajti dež v 3D izgleda bajno.«

Po mnenju producenta Kulzerja bodo »vse velike akcijske filme odslej snemali v 3D. Po snemanju Resident Evil: Afterlife smo imeli vsi občutek, da mora biti tudi naš naslednji spektakel posnet v 3D. Ta film je kot idealen, saj je poln simetrične arhitekture – prelepih zgradb, gradov in parkov, ki so kot ustvarjeni za 3D kamero. Prepričan sem, da bo to obogatilo film – ne le za ljubitelje akcijskih filmov temveč tudi za ljubitelje zgodovinskih stavb in lepote nasploh.«

Stevenson je v vlogi Porthosa nadvse užival: »Ko sem kot otrok hodil v kino, so bila na platnu ravno takšne epske pustolovščine; da zdaj snemam eno, je, kot bi se mi uresničile sanje. Jezdili smo, vihteli meče – sijajno življenje in način služenja denarja. In upam, da bomo novo generacijo oskrbeli s sijajno pustolovščino; da jim pokažemo, da je še mogoče biti vznesen in izkusiti življenje s čistim srcem. Zadostovalo bo že, če bo vsaj ena oseba rekla, Dovolj je video igric, raje se povzpnem na goro; raje prestopim na ladjo; zgradil bom šolo v deževnem pragozdu. Na nas še čakajo pustolovščine, le podati se moramo nanje.«

»Dumasova zgodba je zanimiva zaradi mnogih reči,« zaključi Anderson. »Najbolj verjetno zato, ker je najboljša zgodba o junaštvu in prijateljstvu, kar sem jih kdaj bral. Klasična replika Vsi za enega, eden za vse… Vseeno, ali imaš deset let ali sto – te zadeve nikoli ne zastarajo: junaštvo, prijateljstvo, ljubezen pritegnejo nič manj v letu 2011, kot so v letu 1911. Sto let pozneje ljudi še vedno zanimajo iste osnovne stvari. In te stvari so srčika Treh mušketirjev

Zabavna dejstva o Treh mušketirjih

  • Da so napolnili beneški kanal, ki so ga zgradili v Berlinskem studiu, so porabili 260,000 litrov vode.
  • Frizerja in maskerke niso potrebovali zgolj igralci; tudi kobili, ki upodablja d'Artagnanovo preljubo pajdašinjo Buttercup, so morali na grivo in okoli kopit nadeti sive dlake.
  • Med pripravami na snemanje so Logan Lerman in igralci, ki upodabljajo tri mušketirje, morali pod budnim očesom evropske prvakinje, Nemke Imke Duplitzer, vaditi umetnost sabljanja.
  • Oddelek za orožje je ročno izdelal prek 800 posameznih kosov orožja, ustreznega obdobju, v katerem se odvija zgodba – med njimi so puške, pištole, muškete, bodala, rapirji in meči.
  • Za sceno v beneškem trezorju so pobarvali 1800 marmornih ploščic, izdelali 180 mask pošasti in zvili 2 tisoč papirnih zvitkov.

Igralci

Logan Lerman (d’Artagnan)
V zabavni industriji je odrasel ob občudovanja vrednem rezimeju in postal eden najbolj iskanih igralcev tako v neodvisni kot v hollywoodski produkciji. Pred kratkim je posnel dramo The Perks of Being a Wallflower z Emmo Watson in Paulom Ruddom v produkciji Johna Malkovicha, kmalu pa bo igral v The Only Living Boy in New York Setha Gordona.
Lerman je debitiral v Emmerichovi vojni drami The Patriot in nato igral v What Women Want, The Butterfly Effect, The Number 23, Riding in Cars with Boys, 3:10 to Yuma, Meet Bill, My One and Only, Gamer in Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Na TV je igral v seriji Jack and Bobby in filmu A Painted House.

Milla Jovovich (Milady de Winter)
Uspešno in iskano igralko in manekenko z mednarodno kariero je v zadnjem filmu iz franšize Resident Evil spet režiral njen soprog Paul W.S. Anderson, istega leta pa je ob DeNiru in Edwardu Nortonu igrala v filmu Stone. Nazadnje je igrala v ruski romantični komediji Vykrutasy, snema pa neodvisna filma Faces in the Crowd in Dirty Girl.
Pri enajstih jo je odkril fotograf Richard Avedon in jo uporabil v svoji seriji oglasov, s čimer je začela svojo manekensko kariero. Na velikih platnih je nase opozorila v Bessonovem The Fifth Element in nato igrala v filmih Ultraviolet, A Perfect Getaway, The Fourth Kind, He Got Game, The Messenger: The Story of Joan of Arc, Zoolander, You Stupid Man…
Poleg tega je Milla ambasadorka Sklada za raziskavo aidsain sodeluje pri mnogih drugih dobrodelni ustanovah, kot so Sklad za raziskavo raka na jajčnikih, Sklad Dian Fossey za gorile, Unescova svetovna dediščina…

Matthew Macfadyen (Athos)
Snemanju Treh mušketirjev se je pridružil takoj po snemanju miniserije Any Human Heart; pred tem je igral v miniseriji The Pillars of the Earth in upodobil Nottinghamskega šerifa verziji Robina Hooda Russllom Crowom and Cate Blanchett; igral je v filmih Frost/Nixon, Incendiary, Pride and Prejudice, Death at a Funeral, The Reckoning, Enigma…
Na TV se za vlogo v drugi sezoni serije Criminal Justice ponaša z bafto, igral je še v drami Enid s Heleno Bonham Carter, v ekranizaciji romana Little Dorrit, v nanizanki Spooks, v Secret Life, Marple: A Pocketful of Rye, The Project, The Way We Live Now, Perfect Strangers, Wuthering Heights…
Nadvse ploden je tudi na gledaliških odrih.

Ray Stevenson (Porthos)
Gotovo je najbolj znan po vlogi v nadaljevanki Rome; pred kratkim je ob Natalie Portman igral v uspešnici Thor v režiji Kennetha Branagha, s katerim je igral v filmu Theory of Flight. Snema že komedijo Billyja Boba Thortona Jayne Mansfield's Car z Robertom Duvallom in Johnom Hurtom, akcijski film G.I. Joe 2: Cobra Strikes in Firefly.
Igral je v filmih Kill The Irishman, Book of Eli, Cirque de Freak: The Vampire's Assistant, Punisher: War Zone, King Arthur, Some Kind of Life…, z uspehom pa se vrača tudi na gledališke odre.

Luke Evans (Aramis)
Uveljavljeni gledališki igralec bo ameriško občinstvo gotovo pritegnil z vlogami v Treh mušketirjih, grškem mitološkem epu Immortals, srhljivki The Raven, v naslovni vlogi v kostumski drami Vivaldi in v kriminalki The Amateur American. Pred kratkim je zaključil snemanje noir drame Ashes in začel snemati No One Lives Ryuheija Kitamure ter The Hobbit: An Unexpected Journey.
Videli smo ga v filmih Clive, Sex & Drugs & Rock & Roll, Ian Dury and the Blockheads, Clash of the Titans, Robin Hood in Tamara Drewe Stephena Frearsa.

Mads Mikkelsen (Rochefort)
Danski (in nasploh skandinavski) večkrat nagrajeni zvezdnik je začel kot atlet in plesalec, potem pa se preusmeril v igro in čez noč zaslovel v seriji Unit 1. Med njegovimi raznolikimi vlogami velja opozoriti na tisti v bondijadi Casino Royale in v Open Hearts, igral pa je še v I Am Dana ob Gerardu Depardieuju, Wilbur Wants to Kill Himself, Flickering Lights, The Green Butchers, v svojem hollywoodskem prvencu King Arthur, v Adams Apples, EXIT, Flame and Citron, Valhalla Rising, Coco Chanel & Igor Stravinsky, (igral je Stravinskega), Die Tur, Clash of the Titans

Orlando Bloom (vojvoda Buckinghamski)
Angleški gledališki igralec je filmski krst doživel še med študijem igre v Londonu ob Stephenu Fryju in Judu Lawu v biografiji Wilde, takoj po diplomi pa je igral v filmih, ki so katapultirale njegovo kariero: v trilogiji The Lord of the Rings in filmu Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Igral je še v Blackhawk Down, Kingdom of Heaven, Elizabethtown, Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Ned Kelly, Troy, Haven, New York, I Love You, v režijskem prvencu Marka Ruffala Sympathy for Delicious, ob Colinu Firthu v Main Street inv črni komediji The Good Doctor. Kmalu bo lik Legolasa spet oživil v The Hobbit, nadaljevanju franšize The Lord of the Rings.

Christoph Waltz (kardinal Richelieu)
Za vlogo nacističnega polkovnika v Tarantinovih Inglourious Basterds je dobil oskarja, bafto, zlati globus ter nagradi Ceha filmskih igralcev in Canneskega festivala. Pred kratkim smo ga ob Reese Witherspoon videli v ekranizaciji romana Water for Elephants in v filmu The Green Hornet. Pravkar je posnel film Carnage Romana Polanskega.
Na evropski TV, filmu in gledaliških deskah se udejstvuje že tri desetletja – v filmih, kot so Gun-Shy, Lapislazuli, Dorian, She, The Beast, Berline Blues Angst…, v TV filmih, kot so Der Tanz mit dem Teufel – Die Entführung des Richard Oetker, Dienstreise – Was für eine Nacht Dienstreise, Du Bist Nicht Allein – Die Roy Black Story…, kot gost v serijah Kommissar Rex, Schimanski, Fuast
Njegov celovečerni režijski prvenec bo nemška komedija Auf und Davon, za katero je na podlagi romana Meike Winnemuth in Petra Praschija spisal scenarij.

Til Schweiger (Cagliostro)
Eden največjih nemških zvezdnikov, igralcev producentov, scenaristov in režiserjev ima lastno filmsko podjetje, na producentsko pot pa se je podal s filmom Knockin’ On Heaven’s Door, ki je postala kultna klasika po vsem svetu. Režiral in produciral je filme Der Eisbär, Barfuss, Raumschiff Surprise, Keinorhasen, kije postal najbolj uspešen film leta 2008 in pobral kopico nemških nagrad (bambi, bavarska nagrada, naj nemška komedija, DIVA, jupiter, nagrada Ernsta Lubitscha…), nadaljevanje Zweiohrkueken, 1 ½ Ritter in pred kratkim še KOKOWÄÄH.
Nastopil je v več ameriških filmih: Already Dead, King Arthur, In Enemy Hands, Magicians, Tomb Raider: The Cradle of Life, Driven, Investigating Sex, Joe and Max The Replacement Killers, Tarantinov Inglorious Basterds... Pred kratkim je zaključil snemanje filmov The Courier z Mickeyjem Rourkom in This Means War z oskarjevko Reese Witherspoon.

Režiser

Paul W.S. Anderson - režiser/scenarist
Režiser, producent in scenarist je zaslovel z akcijami polnimi in napetimi filmi, ki so skupaj po svetu zaslužili prek 1,1 milijardo dolarjev in spočeli nekaj nadvse uspešnih franšiz. Kmalu bo režiral že peti film v franšizi Resident Evil in zgodovinski ljubezenski ep Pompeii, začel pa je z nizkoproračunskim Shopping, ki mu je omogočil pot v Hollywood. Njegov prvi ameriški uspeh – in prva uspešna ekranizacija video igrice –bil Mortal Kombat je dal slutiti, da bi lahko prav Anderson po video igricah ustvarjal franšize. Zavračal je vse ponudbe, da bi posnel nadaljevanje, in se usmeril v znanstveno fantastiko – posnel je filma Soldier in Event Horizon; prvega je scenarist kultnega filma Blade Runner David Peoples spisal kot »sopotnika« Blade Runnerju, drugi je postal kultna klasika.
Anderson se je k video igricam spet vrnil z grozljivko Resident Evil, ki je spočel njegovo drugo donosno franšizo s filmi, kot sta še Resident Evil: Apocalypse in Resident Evil: Extinction. Njegov producentski in scenaristični kolega pri nadaljevanjih je bil Jeremy Bolt.
Svojo donosnost je še potrdil s težko pričakovanim AVP: Alien vs. Predator, ki je zanetil njegovo tretjo donosno franšizo in postal najbolj uspešen film v serijah Alien in Predator. Nato je posnel filme Death Race inzf grozljivko Pandorum in Resident Evil: Afterlife s tehniko, ki so jo razvili za Avatar.

Komentarji

30.9. 2011 ob 15:15

3 mošketirji WoW

— Prvi
4.10. 2011 ob 17:52

Ma jaz komaj čakam, pa ziher bo kul film ker orlando bloom not igra.

ORLANDO JE DOSTI BOLJŠI OD JOHNNYA DEEPA!!!

— Anymay999
4.10. 2011 ob 21:22

Upam da bo zanumibo hmmmmm..... bi si šel ogledat ali ne? hmmm...

— Deugi
7.10. 2011 ob 12:46

ma to bo super, komi čakam.
draga anymay999 se popolnoma strinjam s tabo glede orlanda blooma!

orlando bloom je res najboljši!!!

— rose9
8.10. 2011 ob 21:09

Logan Lerman. Wooooohoooo. Komi cakam na film. Sigurno bo fenomenalno! =)

— Bibi
9.10. 2011 ob 11:25

ful kjul
fjul kjul kdo bo zmagu

— dan osrečki
9.10. 2011 ob 15:52

Men zgleda kt da bo ful u redu film! :D Komi čakam... Logan Lerman je najlepši! XDD

— TheBubbles
13.10. 2011 ob 15:02

to bo pustolovšćina in pol.. sem že gledal risanko in filem bo stoodstotno odličen !! komaj čakam :)

— messi-wind
15.10. 2011 ob 15:49

komi čakam!
upam da ga bom lahk šla gledat.
zgleda fulllllllll dober. pa še orlando bloom not špila, on je pa itak najboljši!

— didi9
17.10. 2011 ob 18:32

anymay999 se strinjam res je orlando bloom najboljši igralec na svetu
-je simpatiče
-ma luštno ženo
-je postaveven
ORLANDO BLOOM JE NAJBOLJŠI IGRALEC V VESOLJI...

— loli
17.10. 2011 ob 18:51

orlando bloom je igrav tudi v filmi pirati s karibov tam je mev tak polizane lase lepši je z takimi kodrčkami
anymay999 ka veš ali še je orlando bloom igrav v kakem drugem filmi kot v troji,pirati s karibov in trije mušketirji
ka maš FB ali pa gmail

— loli
19.10. 2011 ob 9:14

za loli

orlando bloom je še igral:

- elizabethtown
- new york, i love you
- the good doctor
-the claudium kid
- main street
pa še v puno drugih......

moj gmail je may.kores999@gmail.com

kaki je pa tvoj???

ps: trije mušketerji bojo ziher bolj zakonski pa bolj gledani zaradi orlanda blooma.

je moj najljubši igralec!!!!!!!!!

— Anymay999
20.10. 2011 ob 13:27

ma svetovno zgleda!!!!!!
bom ga šev verjetno gledat.
itak pa bloom not igra da bo lahko večja gledanost!!!!!!!!!!!!

— rory
23.10. 2011 ob 22:07

gledala film in je S U P R :) ful vm priporocam da ga greste gledat :) dost je smesn :)

— Charisa Ace
24.10. 2011 ob 19:52

orlando notre igra carsko!!!trije mošketirji so fantje ki se bojujejo!!!
anymay ble bi lahko naj naj prijateljice in se strinjam s tabo orlando je zelo dober igalec!!!!

— loli
25.10. 2011 ob 19:31

za loli

se strinjam s tabo!
napiši mi svoj gmail pa se lahko menima!
moj gmail pa itak veš!

trenutno pa sem dobla puno filmov od orlanda blooma!

kaj si že gledla tri mušketerje v kinu?

jaz si jih bom verjetno kmalu šla!!!!!!!!!!!!!

— Anymay999
27.10. 2011 ob 21:53

bedarija brez primere.......

Kakšne kozlarije so to ???? Kje so tisti pravi klasični trije mušketirji ????.
Zdaj že letijo v balonih,,,čez 20 let , ko bo nova verzija bodo leteli že na luno ??

PROSIMO VAS ( KAR NEKAJ NAS JE KI HODIMO V KOLISEJ). OD MAJA
LETOS ŠE NI BILO PAMETNEGA FILMA NA VAŠEM SPOREDU.

KJE SO KAKŠNI FILMI A LA BOTER,SCARFACE,GOODFELLAS,KAKŠNA DOBRA
KRILIMINALKA ??? KAJ SE TO DOGAJA ?'

KAJ NI VEČ DOBREGA FILMA NA TEM PLANETU ??

PA OBJAVITE TO,,,KER STE RES DELEŽNI TOTALNO NEGATIVNE KRITIKE

BERTONI

— bertoni
31.10. 2011 ob 9:11

Orlando Bloom in pa Christoph Waltz sta dobro odigrala film pa na splošno ni tak dober.

— CritiX
2.11. 2011 ob 20:15

Sm šla gledat v kino pa je kr dobr film. Velik znanih igralcev, sam ne morm primerjat s kakšnimi starejšimi Trije mušketirji filmi, ker jih nisem gledala. Vredno ogleda.

— kk123
5.11. 2011 ob 23:27

Film je zakooooooooooon! Sploh nisem pričakovala, da je tako dober! Vreden ogleda!! :))

— S.Š.
24.11. 2011 ob 19:20

Film je full zakon(ne govorim samo zaradi igralcev)!!pa jaz vseeno mislim da je logan lerman boljši od orlanda blooma(ki mimogrede igra tudi v gospodarju prstanov)!Film vsekakor priporočam,je eden od mojih najljubših.

— Kiti

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.