Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Transformerji

akcijska znanstvena fantastika
Njihova vojna. Naš svet.
Na sporedu od: 16.8.2007, Kolosej Ljubljana
6.9.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 23min / 143min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Roberto Orci in Alex Kurtzman po zgodbi Johna Rogersa
Režija: Michael Bay
Režiser Michael Bay, ki je ustvaril spektakle Armageddon, Podli fantje in Pearl Harbor, nas bo tokrat popeljal v robotsko vojno med plemenitimi Autoboti in zlobnimi Decepticoni, ki so si za poslednje bojišče izbrali Zemljo. Ključ do uspeha negativcev leži v rokah nič hudega slutečega mladeniča Sama, ki si skuša priboriti naklonjenost zapeljive Mikaele, a se oba znajdeta sredi srdite vojne. Na srečo jima na pomoč priskočijo Autoboti in začne se neusmiljen spopad, ki za sabo pušča popolno uničenje, usoda človeštva pa je odvisna od osebnega poguma vsakega posameznika.
"Na nabor" za vloge v Transformerjih so prišle tudi tri mašince: žarna plošča / toaster Freddy, kavomat Mario in robot-bojevnik Hiro Kurosawa. Kako so poskušali dobiti vlogo v Transformerjih, pa si poglejte v posnetkih avdicije!

Mario
[QuickTime, 6,2 MB]
Freddy
[QuickTime, 5,8 MB]
Hiro
[QuickTime, 5,8 MB]

Zgodba

Med dvema rasama robotskih nezemljanov – Avtoboti in Deseptikoni – že stoletja divja vojna, od katere je odvisna usoda vesolja. Ko se bitka preseli na Zemljo, je edino, kar stoji med Deseptikoni in največjo močjo, ključ, ki ga ima mladi Sam Witwicky. Kot vsi najstniki se Sam ukvarja z vsakdanjimi skrbmi glede šole, prijateljev, avtomobilov in deklet. Sam ne ve, da je zadnja možnost človeštva za preživetje in prijateljico Mikaelo se znajdeta sredi boja med Avtoboti in Deseptikoni. Usoda sveta je na kocki, Sam pa končno razume resnični pomen družinskega mota Witwickyjev – brez žrtev ni zmage.

O produkciji

Transformerji so kot igrače podjetja Hasbro in stripi znani že iz 80. let in imajo veliko zagnanih oboževalcev, zato nalog, kako jih prenesti na filmsko platno z živimi igralci, ni bila lahka. Sploh, ker si ljubitelji lahko ogledajo tudi risanke o Transformerjih. Ustvarjalci so se želeli osredotočiti na človeško plat zgodbe in razvoj likov, ne toliko na računalniške čarovnije.

Samo produkcijo je obdajala velika tajnost, saj so igralci dobili samo tiste dele scenarija, v katerih so bili njihovi prizori. Želeli so preprečiti, da bi se vizualna udarna moč filma prehitro izgubila, ko bi prezgodaj prišle na dan posamezne zasnove robotov.

Snemanje je bilo zahtevno, igralcem je v posameznih prizorih Transformerja nadomeščal drug igralec, da so lahko prizore odigrali realistično. Tudi kaskaderski vložki so bili zahtevni, Shia LeBeouf je sam odigral nevarni prizor na strehi. Vsi igralci pa so morali biti telesno dobro pripravljeni, saj je snemanje od njih zahtevalo velike telesne napore.

Pri snemanju jim je ves čas pomagala vojska ZDA, saj je dogajanje zelo vpeto v vojaški in obrambni okvir. V množičnih prizorih poleg igralcev sodelujejo tudi vojaki vojske ZDA, ki je pomagala tudi z opremo in strokovnimi nasveti ter izurila igralce, ki igrajo pripadnike vojaških sil ZDA.

O igralcih

Shia Labeouf (Sam Witwicky)
Mladi igralec je začel kot standup komik in z vlogo v TV seriji Evene Stevens, ki mu je prinesla nagrado emmy za najboljšega igralca v otroški seriji. Pri filmu je debitiral z vlogo v Holes, s katero si je prislužil priznanja kritikov in postal eden najbolj obetavnih mladih igralcev. Nastopil je tudi v filmih I, Robot, Charlie’s Angels II: Full Throttle, Constantine, Bobby in Disturbia, posodil pa je tudi glas za risanko Surf’s Up.

Megan Fox (Mikaela Banes)
Mlada igralka je vse bolj iskana v Hollywoodu. Začela je na televiziji v serijah Hope and Faith, The Help, Ocean Avenue in drugih, pri filmu pa je debitirala z vlogo v Holiday in the Sun ter nadaljevala s Confessions of a Teenage Drama Queen in How to Lose Friends and Alienate People.

Jon Voight (Minister Keller)
Za vedno si ga bomo zapomnili po vlogi v filmu Midnight Cowboy in seveda po številnih drugih. Nastopil je v filmih Coming Home (nagrajen z oskarjem), National Treasure, Pearl Harbor, Lara Croft: Tomb Raider, Mission: Impossible, Enemy of the State, Anaconda, Deliverance, Runaway Train, Odessa File, The Champ in številnih drugih, saj njegova kariera traja že 40 let.

O ustvarjalcih

Michael Bay, režija
Po uspešni karieri režiserja reklam in glasbenih spotov je kot režiser celovečercev debitiral l. 1995 s filmom Bad Boys in nadaljeval z uspešnicami The Rock, Armagddon, Pearl Harbor in seveda Bad Boys II. S svojim produkcijskim podjetjem pa je posnel remake Texas Chainsaw Massacre, The Amityville Horror in The Hitcher.

Komentarji

27.6. 2007 ob 14:36

Komaj čakam na film, 100% bo film leta s super vizualnimi efekti in veliko akcije saj je Michael Bay film. Razočaran sem edino z datumom premiere, ki je mesec in pol po premieri 3.7.

— Fire
29.6. 2007 ob 17:47

Ma dajte no, res sramota, komaj 16.8 ga dobimo??? Na hrvaškem pa bo že premiera naslednji teden. Bedno. Ultrabedno. Ja nič, bom pa šel v Zagreb gledat film, kaj zdaj.

— Deja Vu
29.6. 2007 ob 20:19

I have just come back from a preview screening in Wellington New Zealand & I can tell you now that this movie raises the bar on all before it - the story , special effects , acting , pacing were all top notch but oh my god the action was non stop ! . I went to the movie not knowing much about the history of transformers & now I have been transformed " this movie is the best so far this year by quite a margin " , go see it you won't be disappointed " not at all " . One of the things I liked was the humor & it worked very well in the context of the film - there was allot of laugh out loud moments , People just wait till the end climax of the film it is the most awesome special effects action sequence ever put together on film . This movie is 10/10 no question about that .

— Vingtsun
29.6. 2007 ob 23:24

Hey! Sicer nikoli ne pisem tukaj komentarjev, a si ne morem pomagat, da ne bi napisal, da je res sramota za SLO kinematografe, da tak film pride z vec kot mesec dni zamude. Pa se to takrat ko je vecina folka itak na morju.

— J.D.
29.6. 2007 ob 23:38

Film bo zih zakon. Bay & Spielberg naveza. To vse pove.

— Optimus Prime
29.6. 2007 ob 23:49

Se je že komu zgodilo, da je ob novici "Pridejo Transformerji, FILM !!" pomislil: Haha, kako bedno... Potem pa je vidu trailer in- Uuh, saj to pa sploh ni tako slabo..? Meni se to ves čas dogaja. Hecno, zdele pa komaj čakam, da pride v kino. Se strinjam, zakaj ga ne bi dali kar okrog novega leta, a ?

— -II-
2.7. 2007 ob 8:38

OMG, kako to da ga dobimo komaj 1 MESEC pozneje!!??

— Tron
3.7. 2007 ob 15:45

Da zadnje čase prihajajo tako veliki filmi kot so Transformerji k nam s tako veliko zamudo. Enako velja tudi za Die Hard ipd. :/

— kavselj
5.7. 2007 ob 13:18

Če bojo filmi tok pozn prhajal bo še manj ljudi hodil v kino.

— branko_zaspanko
8.7. 2007 ob 2:17 zvezdica

Ok risanka je sedaj že zgodovina ampak v tistih časih je zažigala sedaj ko je tu film enostavno OWNA sceno!!! Enkratni efekti dobra zgodba dobri prepričjlivi igralci, enkratna zamisel prenešena na filmsko platno, ko bo tole pri nas v kinu se ga definitivno splača jet pogledat!

— zgembo
9.7. 2007 ob 13:46 zvezdica

ni kaj za reči, razen da si ga oglejte v kinu. najbolje videno do sedaj, vsaj kar se računalniške animacija tiče. zgodba je kar zanimiva in se drži rdeče niti risank. lep "tribute" najdalj predvajani risanki vseh časov. vsaj do pokemonov ;)

— liones
9.7. 2007 ob 21:06

joj no, zakaj mora Kino Center Kranj vedno bit med zadnjimi??

— J.D.
10.7. 2007 ob 15:50 zvezdica

Kljub temu da sem že gledal film, in moram reči da je eden izmed mojih najboljših filmov, škoda je le da ni daljši, samo potem bi pa morali proračun povečati vsaj na 300 mio dolarjev, bom v kolosejevo blagajno prispeval vsaj za dve vstopnici.

— Fire
11.7. 2007 ob 17:36

pol dolgoletnem čakanju je tu le film, ki je narejen po najbolših risankah moje mladosti.

— Rok
11.7. 2007 ob 22:50

Kolosej je zaj*** z datumom premiere, ker ljudje si bodo film pogledali ze drugje.

— Kolosej
11.7. 2007 ob 23:21 zvezdica

Včeraj sem si ga ogledal v Zagrebu in to za ceno 25 kun (dobre 3 eure). Film je resnično presenetil, saj ima elemente komedije, akcije ter paleto vizualnih efektov, ki te priklenejo na sedež.

— matej
12.7. 2007 ob 22:05

ena predstava bo zdaj konec julija v xpandu

— former
14.7. 2007 ob 2:36

Kolosejevci,če že ful zamujate z filmom,pol glejte,da se ga bo dal ogledat še v septembru!

— Robert
18.7. 2007 ob 2:18

Za ta filem sem zvedel že nekaj mesecev nazaj , ko niti ni bilo v kolosejevem napovedniku (natančneje 17.2.2007). Takrat sem se ogledal trailer vsaj 3x na dan. Skrbelo me je če se bo v SLO sploh predvajal. Končno sem dočakal datum. Ni ravno kmalu, a bom preživel. Sem vesel da ta filem pride, nisem bil pa presenečen, glede na to da reklama za avto že nekaj časa deluje na principu transformerjev. Danes sem šel v kino gledati nek film, edino upal sem, da vidim trailer na platnu. Še zmeraj mi je zakon. Aja pa še bral sem da film v tujini raztura, v sloveniji, pa se komaj kaj omenja da bo, pa še to bo s zamudo, kot nek. Sramota. Skratka film bo, le še čičat pa čakat bo potrebno.

— Piksl
19.7. 2007 ob 1:59

film sem gledala v ameriki in je zelo zelo dober zato ce si ga ogledate vam res ne bo zal!!! v ameriki je 1 na lestvici najboljsih filmov.

— leyca
21.7. 2007 ob 5:26 zvezdica

Film je super, odlicen, ameriski, ocena 10.1 od 10.

— Maya
21.7. 2007 ob 15:13

16. AVGUST? jao

— nikonemaga
23.7. 2007 ob 20:16

Končno bom vido moje heroje iz risank na platnu :D ko sn bil mali sn vse dele gledo Komaj čakam na film...vsi v kino:D

— klemen
24.7. 2007 ob 0:55

Film sem SI ŽE OGLEDAL na Hrvaškem, sram vas je lahko Kolosej da niste prejt zrihtal filma, ja nič odslej hodim v kino v tujino!

— Solata
27.7. 2007 ob 11:35 zvezdica

Ne bom rekel, da je film odličen ali slab ampak povprečje... Zgodba je standardna kot pri vseh ameriških filmih, pridni vs lumpi, iskanje kocke in zaščito le te... Med boji robotov se ne vidi praktično nič, ker so jih preveč nakičali s tistimi preobrazbami... Recimo " lumpi" ne govorijo nč, kot smo bili vajeni iz risank, pa tud ta "pridni" niso kaj preveč zgovorni... Zaključek nič presenetljivega,nič dramatičnega...stand aren happy end katerih sem že zdavnaj naveličal... Ocena: 3/5

— boombastic
27.7. 2007 ob 14:07

Kosem sel gledati Harry Pottera so v kino vrteli film Transformerji IN LAHKO POVEM,DA MI JE FILM ZELO VSEC!

— seki
30.7. 2007 ob 12:05

Rad bi vam čestital, ker boste dali premiero šele 16.8. En mesec za celotnim civiliziranim svetom. Tokrat ste se zares izkazali.

— krneki
30.7. 2007 ob 12:14

film sem si želel ogledati v koloseju, a ker ga nisem dočakal, sem si ga ogledal v Parizu. Res sramota. Enako velja za Die Hard, Ratatuille ipd.

— propad koloseja na obzorju
2.8. 2007 ob 11:49

film sm si sla ogladat z velikim pricakovanjem. produkcija je bla odlicna, kar se komentarjev tice sm pricakovala da bo res fenomenalno. ko pa je film koncal mi je bilo greozno zal denarja. bla sm popolnoma zazocarana. res da so bili efekti dobri in zgodba tudi, ampak prvo uro in pol sm misnla da bom zaspala. edino kr mi je blo usec je blo ko so se na koncu borili. film ne priporocam.

— bla
3.8. 2007 ob 16:31

kje vidš kdaj je premijera folks ? thnx 4 answer

— ejkej
4.8. 2007 ob 0:50 zvezdica

Transforerji, le kdo ne pozna robotov, ki se lahko spremenijo v avtomobile in ščitijo našo družbo. Odkar so se pojavili v mnogih risankah je minilo kar lep čas, preden se je hollywoodski mogotec Steven Spielberg odločil, da bi bilo pametno napraviti iz tega film, vendar se je povrhu vsega predobro zavedal, da takšen film lahko postane tudi največja polomija, kar pa se na srečo ni zgodilo. Prva Spielbergova odlična poteza je bila izbira režiserja Michaela Baya, ki ga poznamo kot režiserja filmov kot so Alcatraz, Podli fantje 1 in 2 ter Armageddon. Skratka Transformerji so zagotovo potrebovali novodobnega režiserja, ki zna združiti nvovdobno s starodobnim, k čemur je pripomogel sam Spielberg, ki je t. i. old school režiser in ima občutek za takšne zadeve. Druga dobra izbira pa sta scenarista Alex Kurtzman in Roberto Orci, ki sta scenarista, odgovorna za uspešnice kot so Alias, Misija: Nemogoče 3 in sta z Bayem sodelovala že pri filmu Otok, ki je neglede kaj menijo ostali kritiki in ameriški gledalci eden izmed Bayevih najboljših izdelkov, vendar pa so Transformerji zdaleč boljši, kar je moč pripisati skupnim močem režiserja in izvršnega producenta, pa tudi zelo natančnima ter izrednima scenaristoma, ki znata zgodbo izpiliti do popolnosti. Prav ti aduti pa delajo Transformerje nadpovprečne, saj ima film globino, romantično zgodbo, zelo verodostojen zaplet, ki izvira iz človeške preteklosti in povrhu vsega obravnava aktualne težave našega sveta. Film tako globoko v sebi nosi tudi številna sporočila, ki jih ob podrobnejšem ogledu lahko kaj hitro razberemo. Seveda pa v filmu zagotovo ne bi šlo brez humorja in akcije. za slednje je poskrbel Michael Bay v maniri kot se to zanj spodobi. Vratolomne akcijske scene so naravnost fantastične in sapojemajoče, že sam začetek filma se začne zelo agresivno in vse slupaj zelo dobro preplete z dramatičnimi vložki, ki pa sicer ne pridejo tako do izraza kot humor, saj se ob marsikateri sceni nasmejip do solz. Režiser si je celo privoščil parodirati svoj lasten film Armageddon, kar da filmu še dodatnega čara. Roboti sami so zelo prepričljivo detajlirani in ne izpadejo preveč računalniško, čeprav se tu in tam mogoče pojavi kakšna napaka v animaciji, drugače pa vse deluje resnično in naredi filmski užitek še boljši in še bolj napet. Napetost niti za trenutek ne pojenja v celotnem filmu in slabi dve uri in pol mineta kot bi mignil. Seveda ima film tudi svoje napake, ki pa so v takšni uspešnici dokaj zanemarljive. Zanemarljivo je tudi dejstvo, da so Transformerji PG-13 film, saj so namenjeni ravno temu občinstvu in zagotovo ne razočara kot je to storul četrti del filma Umri pokončno. Še boljše, če so Simpsonovi najboljši risani film tega poletja, potem so Transformerji najboljši akcioner, ki bo navdušil vsakega oboževalca dobre akcije in Transformerjev samih. In ker je film bil prava poletna uspešnica, so se pri Dreamworksu že odločili napraviti nadaljevanje, ki bi naj izšlo leta 2009. Skratka, Transformerji so po Scooby Dooju, Kremenčkovih, Josie and the Pussycats, ki žal niso bili uspešni, ena najspektakularnejših adoptacij risanke v film. In Spielberg je še enkrat dokazal, da je še vedno v dobri formi kot producent, Michael Bay pa je najverjetneje na vrhuncu svojega ustvarjanja, ki pa nikakor ne kaže, da bi naj kaj kmalu zdrsnilo v globine. Če bi torej film moral opistai samo z eno besedo, bi ta bila: SPEKTAKULARNO!!! OCENA: 10/10

— zuppy-san
5.8. 2007 ob 12:47

Samo a ni tako da oboji autoboti in deseptikoni, hibernirajo na Zemlji. V filmu pridejo autoboti na Zemljo ko Bumblebee najde Sama. V Animiranih nadaljevanjih Beast Wars so vsi na zemlji več tisoč let prej. In že tam hoče Megatron uničiti Optimusa Primea, ko spi nekje pod zemljo, a mu Optimus Primal prepreči. Autoboti so predniki od Maximalov iz Beast Wars.

— kiFni
5.8. 2007 ob 21:49

Res, en najboljših filmov trenutno.

— Prime
7.8. 2007 ob 13:46 zvezdica

Film sm si ogledal ta vikend, ko so ga predvajali v Koloseju. Sel sem brez pricakovanj, oz sem si jih se malo spustil, ker poznam filme Baya, tako da tu vec kot nonstop akcija sploh ni opcija. Film mi je bil za popcorn vecer vec kot super, ceprav se akcija na koncu ze tako stopnjuje, da ostanes prav ravnodusen. Vse lepo in prav, ampak ce te 2 uri sopajo z efekti, se slej ko prej navadis. Skoda. Velik minus pa gre Koloseju, ker so dali film tako potihoma, da bi si ga raje ogledal doma, kjer bi se vsaj kaj zatreslo. Se po TVju se da doziveti boljso izkusnjo...

— jest
9.8. 2007 ob 8:57

V PLANETU TUŠ MARIBOR SO ZAČELI VRTET TA FILM PRED 5 DNEVI

— PLANET?!
11.8. 2007 ob 12:22 zvezdica

Meni se je zdel film ful dober. Zelo dobri učinki, dobra zgodba, dobri igralci in dobra mera komičnosti! Včeraj sem si ogledal film v kinu. Ej, roka na srce, eden izmed najboljših filmov vseh časov! Trikrat hura za Transformerje! Hura, hura, hura! Ocena 10/10!

— Igy Tha Masta
11.8. 2007 ob 12:50 zvezdica

Film je eden iz med tistih, ko se človeštvo zopet bori za svoj obstoj, ko je na vidiku zopet neka nevarnost in nam grozi propad. Take vrste filmi so res dobri, ampak, večinoma se motiv v takih filmih ponavlja (nebesna telesa, vulkani, potresi, ledena doba), ta film pa je glede tega čista novost. Pohvalno! No glede vsebine , sm pa mau razočaran , ker ne ponuja ravno nekih malce skrivnostnih, al pa adrenalinskih užitkov. Zlo dober je humor, lepo, da ga je malo več kot je ponavadi običajno za take vrste filmov. Vendar pa film ponuja veliko vizualnih užitkov. Mislim, da bi morali film narediti še bol obsežneje, še več robotov obeh strani, da bi vse skupaj naredilo film še veličastnejši. Ampak mislim, da film ni zlo dober, pa tud slab ne, neka povprečna ocena. Je pa res znanstvena fantastika, tako, da to je tud treba upoštevat. Lahk pa rečem, da je to eden najboljših tovrstnih filmov.

— davorček
11.8. 2007 ob 20:03 zvezdica

Oh, ko berem vse te komentarje, lahko naštejem samo dva človeka, ki razumno ocenita film. Pa ju ne bom. Tipično- dve skrajnosti... "Film je kul za umret" in pa "Totalno sranje, ogleda ne priporočam, začetek dolgočasen za zaspat". Lepo, pol pa pustite možgane doma. Film sem si ogledal in, v hecu rečeno, za opis primeren je samo: Totalen razče**k. Priznam, štorija je res površinska, akcija je (kot je nekdo rekel) bum-tresk... Ampak- sledi nadaljevanje ! Potem boste komentirali. In meni boste govorili, da je film ali kar že "dvodimenzionalen".. . Nekateri gledalci so dvodimenzionalni, žal. Če mislite, da je film slab, ne ga gledat, če pa mislite, da se ga splača, potem ocenite samo, ali boste prišli v kino z možgani v stanju "Stand-by". Da slišim zdaj komentarje...

— Day28
11.8. 2007 ob 20:44

avtoboti so zakon :D

— jurca
12.8. 2007 ob 11:47

dober zanimiv file samo pre hitro ste menjavali slike na koncu

— patrik
12.8. 2007 ob 13:40

Film Transformerji je zelo dober, najboljši film v kinu in tudi najbolj akcijski, kratko je ful kul.

— Jernej
12.8. 2007 ob 19:37

film je res vredu :) vreden ogleda :) velik bol kot krvavi hostel 2 :) oglejte si ga ne bo vam žal :)

— ...
13.8. 2007 ob 15:27

kul

— tomaž
14.8. 2007 ob 8:57

Izredno dober film, splača se ga it gledat, še posebej pa mi je všeč, da ima film nekatere prizore zelo smešne!!

— Tinca
14.8. 2007 ob 23:27

ej tok hudga filma pa še nism gledu.kulsko.znanstv ena fantastika.use pohvale igralcem.

— peter
16.8. 2007 ob 13:43 zvezdica

Končno spet en film ki si ga je bilo še kako vredno ogledati, prvo sem mislil, da se bodo izogibali direktnim posnetkom pretepov robotov ipd ampak so me zelo lepo presenetili, zgodovinsko posnet fl, res zelo dobro narejen, roboti so naravnost popolni, tudi hitre transformacije so zelo atraktive, da ne govorimo o "rocket launcherih" in "sonic waveih" ki so naravnost fascinantni. Film je res neverjetno dober.

— Kosi
16.8. 2007 ob 22:51

Film je presego moja pričakovanja!!Film je vsekakor vredn teh 4,20 eurov. vsi gledat ta film...moji heroji iz risanke se naganjajo po filmskem platnu :D Tega pa si bom kupo na DVD-ju. P.s: samo ova deklina pa seka v filmu...še zdaj sem trdi :) LP

— fant
17.8. 2007 ob 15:18

Zdaj pa naj nardijo še film po power rangersih, pa je uradno, da je tudi holivudu zmanjkalo idej za kvalitetne filme.

— Andreja
18.8. 2007 ob 0:22

a to je bil film. tud risanka je bolš. ogled priporočam za otroke stare od 5-10 let.

— janez
18.8. 2007 ob 0:24

sektor 7. lol, hahahahahah. katastrofa. začetek obetal, pol pa pogreb.

— janko
19.8. 2007 ob 10:40

najbolši film na svetu ceprov ga nism gled

— anubis
19.8. 2007 ob 20:46

Zanimivo je brati te komentarje... Sicer to kar pišem ne spada ravno v kontekst ampak zdi se, da so eni preskočili osnove jezika in pisanja... Rad bi videl take prevode v filmih, ko bi se mučili z branjem...

— Kdorkoli
19.8. 2007 ob 22:15

Totalno hud film, matr splača se ga vidt garantiram. Akcija do konca pa še hudi avtomobili

— It Is I, King Arthur
20.8. 2007 ob 11:06

A mi lahko nekdo pove kateri avto je ta rumen?

— žzan
20.8. 2007 ob 11:16 zvezdica

Moram priznat, da risanke nisem gledal nikoli, vse kar sem vedel prej je bilo, da se spreminjajo iz avtomobilov v robote. Akcije je proti koncu res ogromno in se človek kar ''navadi'', je pa zelo dobro poživljeno vse skupaj s humorjem, ki ga ni malo. V zgodbi so sicer nekatere luknje (v katerem ZF filmu pa niso...), najbolj me je motilo, da je Sam na koncu držal kocko, Megatron pa mu je govoril naj mu jo da. Kot da nebi mogel preprosto ''frcnit'' Sama stran. Pa tudi včasih so roboti zelo hitri, potem so pa spet naenkrat tako počasni, da še človeka ne dohitijo... V glavnem film za možgane na off, potem pa film izpade fantastično!

— SouthPark
20.8. 2007 ob 12:49 zvezdica

Noro dober film, res vreden ogleda in tistih 5€. Vse od začetka pa do konca, je film napet, vmes je nekaj komičnih trenutkov od katerih se smeje cela dvorana :) Skratka, film me je pozitivno presenetil, končno zopet dobra znanstveno-fantastič na akcija.

— Ana
20.8. 2007 ob 12:52

Tist rumen avto (Bumblebee) je chevrolet camaro ;)

— Ana
20.8. 2007 ob 23:33

am...ja.pač kocka ena pade na zemlo in pridni robotki jo morjo uničt ampak pridejo potem še poredni robotki k jim to preprečujejo potem akcija bum bam bum bam.nakoncu pridni robotki uničjo kocko usi poredni robotki izginejo bum...bam...bum..bam .in potem...am...to je to ! prijeten ogled filma vam želijo...em-kdo že?

— blabla
21.8. 2007 ob 10:21

No, sedaj, ko se je evforija malo polegla, je lažje komentirati film. Čeprav sem ga gledal že 5 x, lahko rečem le tole: poskusite gledati film s čepi v ušesih, oz. gledajte sliko brez zvoka in se osredotočite na zgodbo. Po tretjem gledanju boste pomirjeni in vam bo jasno, kaj je hotel Hollywood sporočiti celemu vesolju. Po petem gledanju pa boste spoznali, da je potrebno narediti dobro življensko zavarovanje za vsak slučaj in to pri zavarovalnici, katere lastnik je isti, kot je lastnik Kolosejev. Amen.

— Franček
21.8. 2007 ob 14:06 zvezdica

Je dobra akcija z veliko domislije in nenavadnimi pojavi

— Urh
21.8. 2007 ob 20:16

Tole bo pa treba gledat :)...pa še slovenka igra res da le par sekund ampak vseen. Ena blonda, pa paris hilton je podobna :)

— Bo treba it gledat ja
22.8. 2007 ob 12:47 zvezdica

Fiilm je bil res eden izmed najboljsih letos, veeliko akcije, efektov, dobra zgodba... Film je cista 10ka (1-10)

— lebello
26.8. 2007 ob 11:39

oj! s fantom sva stavila... Ali je glas enemu od transformerjev posodil Sean O Connery???

— nina
28.8. 2007 ob 15:09

Micheal bay se je spet dobro iskazav zelo dober film vreden ogleda. Morda si mislite da je to spet kasna bedna fantastika am pak ni res ce ne verjamete si oglejte.

— critic
29.8. 2007 ob 18:43

ta film je vreden ogleda!;)

— anya
30.8. 2007 ob 9:14

LE TAKO NAPREJ SE VEČ TAKI FIMOV.MARKO

— marko
31.8. 2007 ob 12:27

ce mene vprasate pune vreji film res vredn ogleda pune akcije pa se smesno je hehe!:D

— kolarik
1.9. 2007 ob 10:25

ql film. vreden ogleda.

— jaz
2.9. 2007 ob 14:41

FILM JE ZAKON! Vsekakor je vreden dvakratnega ogleda! Super film!

— KrOnOs
2.9. 2007 ob 20:48

Nimam kej za reč. Bolš kakor sem mislil. Dobri efekti, pa vozila ki se spremenijo v robote! Bolšega filma pa še ne!

— janko
3.9. 2007 ob 15:02

ta film sem gledal že 3-krat, in to v 3-krat v kinu, hehe. nobenmu povedat. Je resnično dober in če si ga še kdo ni ogledal naj gre, ker mu ne bo žal.

— Kristjan
8.9. 2007 ob 12:04 zvezdica

ful dobr film in je vreden ogleda ki tud predstavlamalo zgodovine.dobra akcija in seveda dobri avti. res dobr film, se splača pogledat

— Twinkly
27.9. 2007 ob 20:39

beda

— kulaš
27.9. 2007 ob 21:39

pa kva je s komentarji: "NAJ FILM USH ČASOW"!? zgodbe...ni, film se na trenutke trudi bit komedija (neuspešno kajpada), neka klišejska romantika med glavnim junakom pa bejbo... akcija...hmm... začetk obetavn.konc pusti na cedilu, pol cajta sploh ne veš kdo je kdo, kdo je ze umru, stavbe frčijo, optimus prime se pa radodarno žrtvuje (k bi ga usaj Blackout spucu).prčakvow sm več, sam glede na ostale filme k se danes vrtijo v kinu bi mu dal 6/10... najbolši del je k se Decepticoni uradno predstavijo <3

— Melkiyad
30.9. 2007 ob 22:33

film ma ful hude efekte in je ful napet cel film se ful dogaja mine ful hitr ker je skos napet konec je pa ful hud film se splača pogledat

— spawn
22.1. 2008 ob 11:45

EDN NAJBOLJŠIH FILMOV DOBR TUT ZRD IGRALCOV DOBRIH NPR. UN K IGRA TUT V LAS VEGAS IN UN ČRNC UN ŠPANC PA UN KMA GLAVNO VLOGO K IGRA TUT V DISTURBIA TRANSFORMERS JE DRUGI NAJJJBOLJŠI FILM ZAME RAZN I AM LEGEND MI JE BOLŠI IN IAM ROBOT JE PA MOJ 3 NAJBOLJŠI

— KLEMEN
23.1. 2008 ob 14:50

ta filem sem si ze vsaj 4-krat ogledal pa sem se vedno navdusen! folk, tega se pa splaca ogledat! no, res je da ma mal zamude...
ocena: 9.9/10

— fredi
11.9. 2008 ob 17:37

Z eno besedo: "Annoying!"

Ni vreden ogleda, razen če si mulc. Za mularijo bo najbrž super, ful kul, stari, noro.

— Borut
18.5. 2009 ob 20:52

Nemorm nehat čakat na dvojko, zdej pa sploh k Linkin Park ustvarjajo varjacije za movie...

— LinkinFan
31.12. 2009 ob 14:04

beden in blesav film

— saf
25.2. 2010 ob 19:14

to je naj,naj,naj,naj boljši movie na ceŁem swetu in morte tut k bo 3 pršla nuiiino predwajat *PLEASE*
×D ×P 8D

— Hanci
7.3. 2010 ob 11:23

ta film rula, niboljšega , sicer men bodo vsi deli od transformejrev najboljši

— petek

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.