Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Transformerji: Zadnji vitez 3D

akcijska znanstvena fantastika
Podnapisi
Na sporedu od: 22.6.2017, Kolosej Ljubljana
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Matt Holloway, Art Marcum
Režija: Michael Bay
Bitka med Avtoboti in Deseptikoni namreč še zdaleč ni odločena. Potem ko Optimus Prime ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen, ter da je za to odgovoren prav on, skuša najti način, da bi planet znova oživil. Za to pa bo potreboval artefakt, in točno tak se nahaja na Zemlji. Dva svetova bosta trčila, le eden pa bo preživel. Filmska franšiza se v peto vrača v najbolj epski obliki - režiser Michael Bay, ki velja za sinonim za eksplozivne spektakle, je že napovedal, da bo to zanj zadnji del, pri katerem bo vihtel režisersko taktirko, zato lahko domnevamo, da je najboljše prihranil za konec.

»Tisoč let smo jo skrivali.
Skrivno zgodovino Transformerjev.
Tukaj. Na Zemlji.
Da rešimo prihodnost, moramo odkriti preteklost.«

Kot je povedal režiser Michael Bay je film posnet naravno – z dvema kamerama, ki sta kot  človeški očesi, kar posnetek neverjetno približa temu, kar ljudje dejansko vidimo. Hkrati pa takšen način snemanja močno olajša postprodukcijo, h kateri se filmski ustvarjalci sicer zatekajo, da bi gledalcem na platno pričarali 3D učinke. Resolucija, detajli in jasnost posnetkov spektakla so res neverjetni.

O FILMU:

Peta edicija franšize, ki nosi naslov Transformerji: zadnji vitez se vrača v preteklost in v zgodbo vpleta eno največjih legend vseh časov, legendo o kralju Arturju. Novi napovednik pa poleg eksplozivnega spektakla, epskih spopadov, odlične igralske zasedbe in nepozabnih bojev robotskih Nezemljanov obljublja tudi številne komične vložke.

Tudi tokrat bomo v vlogi nadarjenega avtomehanika Cade Yeager gledali Marka Wahlberga, glavna ženska vloga, ki je v prvem delu pred desetimi leti med zvezde izstrelila Megan Fox, pa je tokrat pripadla mladi Isabeli Moner. V vidnih vlogah nastopajo še Josh Duhamel, Tyrese Gibson in Stanley Tucci ter legendarni Anthony Hopkins.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.